Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Οι "μικροί" γονάτισαν από τους φόρους Πάνω από 3 εκατ. χρωστάνε ως 2.000 €

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα χρέη των φορολογούμενων στις εφορίες, καθώς δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών προστέθηκε στη «μαύρη» λίστα όχι επειδή άφησε απλήρωτες κάποιες ογκώδεις υποχρεώσεις, αλλά γιατί δεν είχε να πληρώσει φόρους ως 500 ευρώ!

Η ακτινογραφία οφειλών- οφειλετών, που παρουσιάστηκε ενώπιον Ευρωπαίων δημοσιογράφων- μιλάει από μόνη της:

Επί συνόλου 4.068.857 οφειλετών, 2.201.910 φορολογούμενοι οφείλουν ως 500 ευρώ, ενώ άλλοι 968.710 χρωστάνε από 500 ως 2.000 ευρώ κι αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών του Δημοσίου δεν είναι μπαταχτσήδες, αλλά απλώς αδυνατούν να σηκώσουν τα φορολογικά βάρη, που δεν λένε να μειωθούν.

Από την άλλη πλευρά, δεν παύει να προκαλεί αίσθηση ότι περίπου 6.000 φορολογούμενοι χρωστάνε στο Ελληνικό Δημόσιο κάτι λιγότερο από 80 δις ευρώ!

Άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων πήραν «φωτιά» και έφτασαν στο 1.721.911, από 670.728 το 2016, κάτι που σημαίνει ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις, προκειμένου να εισπράξει το Δημόσιο τα χρέη του.

Με δεδομένο, πάντως, ότι οι μεγάλοι οφειλέτες δεν εμφανίζουν «ρευστό» σε τραπεζικούς λογαριασμούς, είναι προφανές ότι το μέτρο των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων «χτυπάει» κυρίως σε μισθούς και συντάξεις.

Όσον αφορά στον αριθμό των οφειλετών, από 1.089.791 στο τέλος του 2009, στο τέλος της περασμένης χρονιάς ξεπερνούσαν τα 4.000.000.

Έπαιξαν “πόλο”αντί για ποδόσφαιρο αλλά …οι αγώνες τελείωσαν παρά τη βροχή!

Του Τάσου Τσόλκα


Κάτω από συνεχή δυνατή βροχή διεξήχθησαν σήμερα οι τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος ΕΠΣ Φωκίδας.

Στο γήπεδο των Μαλαμάτων ο Απόλλων Ευπαλίου κέρδισε με 2 - 0 τον Δωρικό Μαλαμάτων. Τα γκολ πέτυχαν  ο Γιώργος Φλέγγας και ο Κώστας Ζέκα στο 9΄και το 46΄ λεπτό αντίστοιχα.

Στο γήπεδο της Τολοφώνας, η Τολοφώνα Ερατεινή ηττήθηκε με 0 - 3 από τον Αμφισσαϊκό.

Ισόπαλο έληξε τον ντέρμπι στην Άμφισσα 1 - 1 μεταξύ Ακαδημίας και Ησαΐα Δεσφίνας.

Τέλος στο γήπεδο του Χρισσού ο Απόλλωνας Δελφών ηττήθηκε με 0 - 1 από τον Διαγόρα Πολυδρόσου

Αύριο Κυριακή στις 15:00 το μεσημέρι θα γίνουν οι αγώνες
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ


Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ            1 - 1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ   2 - 0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ     0 - 1
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006        0 - 3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ                   14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1. ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                        39       77-05
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                       36       50-10
3. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                 28        24-17
4.. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                           26        31-10
5 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                      23       32-24
6. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                   23        30-15
7. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                              20        25-33
8. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                            18        23-35
9. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                           14        18-35
10.ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                         4        10-46
11.ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                  5         07-48
12.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                   1        04-49

*Φωκικός Άμφισσας, Ένωση Γλυφάδας, Αετός Λιδωρικίου και Ακαδημία Ιτέας έχουν έναν αγώνα λιγότερο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Αργά το βράδυ η Διοίκηση του Απόλλωνα έβγαλε ανακοίνωση που τονίζει μεταξύ άλλων.

"Το γήπεδο των Μαλαμάτων είναι το μοναδικό γήπεδο στη ΔΕ Ευπαλίου...... Ένα γήπεδο που λόγω της πολύ έντονης βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα μετετράπη χωρίς υπερβολή σε βούρκο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων, στους διαιτητές που προσπάθησαν πολύ να σταθούν όρθιοι..........

Δε μπορεί να γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα μας εφέτος να θέλουμε να τραβήξουμε μπροστά και εννοούμε και την προβολή της περιοχής μας και να υπάρχει αυτή η απελπιστική κατάσταση........

Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε εμείς που πρέπει να το κάνουμε, απλά για την ώρα το επισημαίνουμε......

Το άλλο "εξωαγωνιστικό" κομμάτι που θέλουμε και θα θέλαμε να αναδείξουμε αφορά τον σημερινό μας αντίπαλο. Αξιζουν πολλά συγχαρητήρια στη προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα του Δωρικού να σταθεί στη κατηγορία και να τελειώσει με αξιοπρέπεια τη χρονιά και όσοι ασχολούμαστε με το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μπορούμε να κατανοήσουμε τις θυσίες που απαιτούνται......

Δείγμα της φιλοσοφίας της ομάδας μας που έχει σχέση και με την αναφορά μας για την γηπεδική κατάσταση είναι και η προσπάθεια μας στο να φύγει το Δωρικό ποδόσφαιρο από τη μιζέρια και ότι η περιοχή μας έχει ανάγκη να υπάρχουν σωματεία όπως ο Δωρικός Μαλαμάτων και όχι μόνο......Κάποιοι και εδώ πρέπει να "ακούσουν"........εμείς, θα το λέμε και θα το δείχνουμε με τις πράξεις μας......."

Με νέα απόφαση του Σκουρλέτη ο Δήμος Δελφών εξασφαλίζει 19 μόνιμες θέσεις

Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας


Με νέα απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, μετά από παρέμβαση και του βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, προστίθενται επιπλέον 500 μόνιμοι εργαζόμενοι στις 8.166 θέσεις που έχουν ήδη προκηρυχθεί προκειμένου να καλύψουν τα κενά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων.
 
Η νέα αυτή απόφαση αφορά τους Δήμους που δεν έστειλαν εμπρόθεσμα τα αιτήματά τους στην αρχική προκήρυξη και δεν συμπεριλαμβάνονται στην τελική “λίστα” του ΥΠ.ΕΣ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Δελφών, ο οποίος, με την νέα υπουργική απόφαση θα εξασφαλίσει, τελικά, τις 19 θέσεις μόνιμου προσωπικού που τόσο έχει ανάγκη, ενώ από το Υπουργείο θα γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου, μετά την υπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία, η νέα προκήρυξη να τρέξει άμεσα.

Σημειώνουμε ότι εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι 12 θέσεις εργασίας για τον Δήμο Δωρίδας (7 εργάτες καθαριότητας, 4 οδηγοί και 1 ηλεκτρολόγος).

Η κυβέρνηση αποδεικνύει, ακόμη μια φορά, την ευαισθησία της και την στρατηγική της επιλογή και επιθυμία να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχει αδυναμία της Τ.Α. να ανταποκριθεί. Η ενίσχυση των υπηρεσιών των Δήμων έχει στόχο την αποτελεσματική τους λειτουργία και θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                    Άμφισσα, 9/2/2018

“Δωρικοί εμφύλιοι” στην 14η αγωνιστική και η Τολοφώνα κόντρα στον Αμφισσαϊκό

Του Τάσου Τσόλκα
 

Μεταξύ τους παίζουν οι 4 από τις 5 ομάδες της Δωρίδας στη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Φωκίδας και η Τολοφώνα Ερατεινής υποδέχεται τον Αμφισσαϊκό.

Ειδικότερα στο γήπεδο Μαλαμάτων σήμερα Σάββατο ο Απόλλων Ευπαλίου θα αντιμετωπίσει τον Δωρικό Μαλαμάτων ενώ αύριο Κυριακή θα έχουμε το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Ένωσης Γλυφάδας με τον Αετό Λιδωρικίου.

Σπουδαίο ματς αναμένεται να γίνει και στην Άμφισσα μεταξύ της Ακαδημίας και του Ησαΐα Δεσφίνας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου για την 14η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ   10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ       ΩΡΑ 15:00
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006


ΚΥΡΙΑΚΗ  11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ       ΩΡΑ 15:00
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ                   13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1. ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                        39       77-05
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                       33       48-10
3. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                             25       30-09
4. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                 25        23-17
5 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                      22       31-23
6. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                   20        27-15
7. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                              20        25-33
8. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                            18        23-35
9. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                           14        18-35
10.ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                         4        10-45
11.ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                  5         07-45
12.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                   1        04-47

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Η Δημοκρατία σε υπερεθνική κλίμακα

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Στο κέντρο της Ευρώπης έχει ανοίξει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, για την αντιπροσώπευση και τον τρόπο νομιμοποίησης των αποφάσεων που λαμβάνουν τα ανώτατα διακυβερνητικά ή υπερεθνικά κοινοτικά όργανα. Είναι ένα θέμα κρίσιμο για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, το οποίο ξεκίνησε και θα αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου, ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες σε πολιτικό επίπεδο.


Είναι ένα μείζον θέμα για το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης. Διότι, χωρίς τη δημοκρατική νομιμοποίηση και την άμεση συμμετοχή των πολιτών, αυτό το συναρπαστικό πολιτικό εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν πρόκειται να επιτύχει.

Σε μία ένωση κρατών η δημοκρατία είναι μία πολύ ευαίσθητη και αναμφίβολα πολύπλοκη ιστορία, η οποία απαιτεί καινούργιες δομές και διαδικασίες. Το ιδιαίτερα θετικό είναι ότι ο διάλογος για τη δημοκρατία και για το πώς μπορεί να μεταφραστεί η αντιπροσώπευση των πολιτών σε αυτή τη μεγάλη υπερεθνική κλίμακα άρχισε.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έγινε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος -πριν από το τέλος του έτους - πρότεινε την εκλογή ενός αριθμού των ευρωβουλευτών από λίστες πανευρωπαϊκές.

Ενιαία ψηφοδέλτια δηλαδή των μεγάλων συνασπισμών – κομμάτων του σημερινού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, των Φιλελευθέρων, της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Πράσινων κ.ο.κ., με υποψήφιους από όλες τις χώρες-μέλη.

Στη βάση αυτή θα επιλέξουν τους βουλευτές όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες – ανεξαρτήτως εθνικού κράτους – που θα συμμετάσχουν στις εκλογές. Τη σκυτάλη πήρε την εβδομάδα αυτή η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, η οποία υιοθέτησε την πρόταση του Μακρόν για δύο κατηγορίες ευρωβουλευτών.

Μία κατηγορία, όπου η εκλογή θα γίνεται όπως μέχρι τώρα από το εκλογικό σώμα των εθνικών κρατών και μία άλλη (για αρκετά μικρότερο αριθμό βουλευτών στην αρχή) που οι βουλευτές θα εκλέγονται από το σύνολο των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτών τουλάχιστον που θα πάνε, τον Μάιο του 2019, στις κάλπες. Ενιαία κόμματα και μία εκλογική περιφέρεια…, εξαιρετικό για να γίνει γρήγορα αληθινό !

Η μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε.Όπως όμως και οι πρώτες αντιπαραθέσεις, τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα. Το λογικότερο είναι ότι η εμβάθυνση και η ανανέωση των δημοκρατικών διαδικασιών θα προχωρήσουν βήμα με βήμα και λιγότερο με μεταρρυθμιστικά άλματα.

Υπάρχουν εξάλλου πολλά διαφορετικά συμφέροντα και ισορροπίες πολιτικές εύθραυστες τούτη την ώρα. Με τι προτάσεις του Μακρόν συμφωνούν επίσης η Ιταλία όπως και η Ισπανία, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτό όμως εκφράζει και ικανοποιεί σε τούτη τη φάση την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Έχει τόσα προβλήματα στα κεφάλι της και τη δυσπιστία παράλληλα της συντηρητικής Γερμανίας απέναντι στα γρήγορα ανοίγματα και το μοίρασμα (εξουσιών και χρημάτων) στην Ευρώπη.

Υπό το πρίσμα αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διατύπωσε αμέσως τις επιφυλάξεις του στην προοπτική ανάδειξης ενός αριθμού ευρωβουλευτών, στις προσεχείς εκλογές, από όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Το βασικότερο επιχείρημα είναι ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βρίσκεται ακόμη σε ένα λεπτό στάδιο εξέλιξης και ίσως έτσι, με τον εκλογικό αγώνα επικεντρωμένο σε πανευρωπαϊκή θεματολογία , κέρδιζαν πάλι έδαφος οι αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις, των λαϊκιστών και των εθνικιστών.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει και αυτό είναι το κρισιμότερο θέμα. Υπάρχουν πράγματι σημαντικότατες αδυναμίες κατανόησης του ευρωπαϊκής προοπτικής, από ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Ας δημιουργήσουμε όμως την ευκαιρία να ξεπεραστούν κοιτώντας τα προβλήματα κατάματα. Με τον διάλογο, την πολιτική ουσία και τα προφανή οφέλη που δημιουργεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων στην Ευρώπη δεν είναι μικρό και είναι αυτό (μαζί με την οικονομική κρίση και τις ανισότητες Βορρά - Νότου) που υπονόμευσαν την πίστη των πολιτών στην ενιαία Ευρώπη.

* Ο Γιάννη Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με καταγωγή από την Δωρίδα

Μεταβολή καιρού Σάββατο - Κυριακή και στη Δωρίδα με βροχές και καταιγίδες

Τι ανακοίνωσε η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας


Μεταβολή του καιρού προβλέπεται για το Σάββατο και την Κυριακή και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά α) τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, β) τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και γ) τους θυελλώδεις ανέμους σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η μεταβολή αυτή θα επηρεάσει και τη Δωρίδα το Σαββατοκύριακο ενώ αντίθετα στην Αθήνα δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
 • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
 • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
 • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
 • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
 • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
 • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή :
 • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
 • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού) 
 

Νέα συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Μία από τις πλέον σημαντικές συμφωνίες, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος-ΣΕΒΕ.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Κυριάκο Λουφάκη, προβλέπει μία μεγάλη δέσμη κοινών πρωτοβουλιών για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας και την στήριξή τους με νέες συμφωνίες και εμπορικές συνεργασίες.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει τέσσερις άξονες κοινών δράσεων:

1. Την προώθηση της ιδέας της εξωστρέφειας σε όλους τους τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας της Περιφέρειας και τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους.

2. Τις δράσεις προώθησης διεθνών συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διοργάνωση εκθέσεων, επιχειρηματικών αποστολών και επιχειρηματικών συναντήσεων.

3. Τη συνεργασία σχετικά με:
α. την επεξεργασία στατιστικών στοιχείων εξωτερικού εμπορίου της Περιφέρειας
β. την εκπόνηση μελετών και ερευνών αγοράς σε επιλεγμένες χώρες και κλάδους και μελετών/ερευνών συγκριτικών πλεονεκτημάτων επιλεγμένων προϊόντων της Περιφέρειας στις διεθνείς αγορές.
γ. τη συστηματική παρακολούθηση της εξαγωγιμότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και σε σχέση με τις λοιπές κοινοτικές αλλά και τρίτες χώρες με στόχο το σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων.


4. Την εκπαίδευση/κατάρτιση και συμβουλευτική του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας σε εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται ιδίως με θέματα εξωστρέφειας και διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Για μία ουσιαστική συνεργασία που προστίθεται στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μετά την υπογραφή της.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, όπως η συμμετοχή των επιχειρήσεων σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις ή οι δομές στήριξης και ενίσχυσης των εμπόρων και των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας.

«Σήμερα δεν κόβουμε καμία κορδέλα,δεν εγκαινιάζουμε μία καινούργια πολιτική. Γιορτάζουμε ακόμη μία σημαντική συμφωνία,τηρώντας όλα αυτά που συμφωνήσαμεμε την κοινωνία και τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας.Να σταθούμε δίπλα τους και να δημιουργήσουμε μία ισχυρή ομάδαγια να είμαστε η πρώτη περιφέρεια που θα ξεκολλήσει από την μιζέρια και την οικονομική κρίση. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκεκαι ήδη έχει ξεκινήσει την διαδρομή της.Αυτή η συμφωνία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδοςείναι η σφραγίδα της πολιτικής και της στρατηγικής της ομάδαςπου λέει ότι ανάπτυξη σημαίνει να πηγαίνεις εσύ στον κόσμοκαι όχι να περιμένεις τον κόσμο να έρθει σε σένα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Κυριάκος Λουφάκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη χαρά του για την υπογραφή του πρωτοκόλλου με το οποίο ξεκινά η συνεργασία του ΣΕΒΕ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Πεποίθηση του ΣΕΒΕ είναι ότι η έξοδος από την κρίση συνδέεται με την απόκτηση πλούτου από το εξωτερικό, δηλαδή από τις εξαγωγές, άποψη στην οποία βρήκε απόλυτο σύμμαχο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο ΣΕΒΕ, ο μεγαλύτερος εξαγωγικός φορέας της χώρας με μέλη του σε όλη την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σημαντική τεχνογνωσία σε θέματα εξωστρέφειας και διεθνούς ανταγωνιστικότητας, προσδοκά σε μία στενή και αποτελεσματική συνεργασία με την Περιφέρεια για την ενίσχυση των εξαγωγών των επιχειρήσεων της περιοχής προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας και απασχόλησης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές περιφέρειες όσον αφορά στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ, οι εξαγωγές της για το 2016 ανήλθαν στο ποσό των 1,0 δις. ευρώ. Παράλληλα αποτελεί την 5η πιο εξαγωγική περιφέρεια της Ελλάδας, με πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ το διάστημα 2012-2016 η συνολική μεταβολή της εξαγωγικής της επίδοσης ήταν θετική κατά 3%.
 

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση Δημοτ. Οργαν. Δωρίδας της Ν.Δ. για την υπόθεση της Novartis

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis παραβιάζουν το Σύνταγμα και παραπέμπουν σε παρακρατικές μεθοδεύσεις, παραμερίζοντας κάθε άλλη δημόσια συζήτηση.

Με τη στάση της αυτή η Κυβέρνηση επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το Τέταρτο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει.
Από την καθημερινή ζωή των πολιτών, που κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερη.
Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό ζήτημα, που αποδοκιμάζονται πια από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.


Προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά.
Να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος Δικαίου.
Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι στους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού.
Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.


Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis σηματοδοτούν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και αποκαλύπτουν τα μέσα που θα επιστρατεύσει και τους στόχους που θα θέσει η Κυβέρνηση.
Εκλογές σε περιβάλλον λάσπης. Σκευωρίες, επιχείρηση συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων, απόπειρα απόσπασης της προσοχής των πολιτών πέρα από τους χειρισμούς τους στο Σκοπιανό και τα μέτρα του Μνημονίου που έρχονται στη συνέχεια.
Οι παρακρατικές μεθοδεύσεις είναι ενδεικτικές και τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα:
 • Γιατί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετέβη στον Άρειο Πάγο και αμέσως μετά διαβιβάστηκε το πόρισμα στη Βουλή;
 • Γιατί ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη για το χειρισμό της υπόθεσης πριν πάει η δικογραφία στη Βουλή;
 • Γιατί ο κ. Κοντονής δήλωνε ότι ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Βουλή κατ’ εντολή πρωθυπουργού, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι στην περίπτωση που αναφερθεί όνομα Υπουργού η δικογραφία διαβιβάζεται αμελλητί;
 • Γιατί μετά τη σύσκεψη ο κ. Παπαγγελόπουλος -ενώ δεν μπορούσε να γνωρίζει θεσμικά και νόμιμα το περιεχόμενο της δικογραφίας- δήλωνε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έγινε ποτέ;
 • Από που ο κ. Πολάκης γνωρίζει και δηλώνει ότι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis;
Η δημόσια αυτή παραδοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη.
Επιβεβαιώνει πλήρως ότι η Κυβέρνηση έχει, εδώ και καιρό, δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία.
 
Μετά τη δήλωση Πολάκη, η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες. Οι τελευταίοι οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή.
 
· Πως γίνεται να προαναγγέλλεται το περιεχόμενο καταθέσεων από τον Τύπο;
 Εδώ και περίπου ένα χρόνο δημοσιεύματα του ελεγχόμενου από το Μέγαρο Μαξίμου Τύπου, είχαν προαναγγείλει το περιεχόμενο των καταθέσεων που δεν είχαν δοθεί ακόμη.
Ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι ενώ η τελευταία κατάθεση δόθηκε μόλις την περασμένη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα η εφημερίδα «Ντοκουμέντο», η οποία είχε ήδη κυκλοφορήσει στα περίπτερα, περιελάμβανε στο «ρεπορτάζ» της και τη συγκεκριμένη κατάθεση.
 
· Γιατί κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται ψευδώς ότι η εμπλοκή πολιτικών προσώπων έγινε από το FBI;
 Από τα στοιχεία της δικογραφίας που στάλθηκε στη Βουλή δεν προκύπτει ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων έχει γίνει από το FBI. Όλες ανεξαιρέτως οι μαρτυρίες στις οποίες στηρίζονται οι κατηγορίες είναι ανώνυμες, δόθηκαν στην Ελλάδα και κανένας από αυτούς τους ανώνυμους μάρτυρες δεν ισχυρίζεται καν ότι μετείχε σε διαδικασία χρηματισμού. Και οι τρεις υποστηρίζουν ότι «άκουσαν», «τους είπαν», «υποθέτουν».
 
Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης παραβιάζουν το Σύνταγμα και παραπέμπουν σε παρακρατικές μεθοδεύσεις. Διότι προδίδουν σκευωρία. Και διότι από τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, δεν προκύπτει κανένα συγκεκριμένο αντικειμενικό εύρημα (λογαριασμοί ή έγγραφα) που να δικαιολογεί τις κρίσεις της.
 
Όλες οι κατηγορίες στηρίζονται σε τρεις ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες δόθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, πλην μιας από τον προηγούμενο Νοέμβριο.
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ήδη το μήνυμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
 «Αποδεικνύεται πλέον ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών.
 Όμως σε μια Δημοκρατία -και η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατική Πολιτεία- καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς.
Ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος. Και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας. Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού Λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το Κράτος Δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά».
 
Οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, είναι παντελώς αβάσιμοι και προκλητικοί.
 
Η Νέα Δημοκρατία από τη πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis.
 
Διαλεύκανση όμως με κουκουλοφόρους μάρτυρες δεν γίνεται.
Η απόπειρα αποπροσανατολισμού της Κυβέρνησης θα πέσει στο κενό.
 
Το μόνο σκάνδαλο που αποδεικνύεται μέχρι στιγμής είναι οι παρακρατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.
 
Δεν πρόκειται να δεχθούμε να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο, τους οποίους μάλιστα η Κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι τους γνωρίζει.
 
Όλα λοιπόν να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες.
 Μόλις διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή, -παρά τα θεσμικά προβλήματα που εμφανίστηκαν και την κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε πρώτη από όλους να χυθεί άπλετο φως.
Λέμε ναι σε όλες τις μορφές διερεύνησης.
Και αντίστοιχα, θεωρούμε ότι θα πει και η Κυβέρνηση, ΝΑΙ σε όλες τις μορφές διερεύνησης για την υπόθεση του κ. Καμμένου, που φαίνεται πως οδηγείται στη Βουλή. Και υπάρχει ένα ερώτημα γιατί ακόμα δεν έχει φτάσει. H Νέα Δημοκρατία λέει ναι σε όλα και περιμένουμε από την Κυβέρνηση, αντίστοιχα, να πει ΝΑΙ στη διαφάνεια στην υπόθεση του κ. Καμμένου.
 
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΟΣ
ΛΙΔΩΡΙΚΙ                                                  8-2-2018

Παιδικό πάρτυ Πολιτιστικού στο Ευπάλιο

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον Δήμο Δωρίδας για Εργολήπτες και Μελετητές

Πρόσκληση για εγγραφή ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων, έργων στους για το έτος 2018 υπό διαμόρφωση καταλόγους του άρθρου 118 παρ. 5&6 του Ν. 441212016 για την επιλογή αναδόχων (με την διαδικασία της απευθείας ανάθεση) μέσω Δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης Δημοσίων Συμβάσεων ,Έργων, Μελετών και Παροχών Τεχνικών και λοιπών συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδας, κοινοποίησε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης.

Ειδικότερα ο Δήμος Δωρίδας καλεί τους ενδιαφερόμενους Εργολήπτες και Μελετητές Δημοσίων Έργων που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους υπό διαμόρφωση καταλόγους για το έτος 2018 του άρθρου 118 παρ. 5&6 του Ν. 44L2l20I6 για την επιλογή αναδόχων μέσω Δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης:

1. Δημοσίων Συμβάσεων¸ έργων σε μια η περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες έργων ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (άρθρο 100 & 103 του Ν.3669/08)
03. Βιομηχανικών και Ενεργειακών
04. Γεωτρήσεων
06, Ηλεκτρομηχανολογικών
10. Οδοποιίας
11. Οικοδομικών
13. Πρασίνου
14. Υδραυλικών


2. Δημοσίων Συμβάσεων Μελετών και Παροχών Τεχνικών και λοιπών συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδας στις παρακάτω κατηγορίες μελετών:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΛΕΤΩΝ (Άρθρο 2 του Ν.4412l16)
02. Πολεοδομικές και Ρυμοτομικές Μελέτες
06. Αρχιτεκτονικές Μελέτες Κτιριακών Έργων
07. Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες
08. Στατικές Μελέτες
09. Μελέτες Μηχανολογικές - Ηλεκτρολογικές - Ηλεκτρονικές
10. Μελέτες Συγκοινωνιακών έργων Þ
13. Μελέτες Υδραυλικών έργων
14. Ενεργειακές Μελέτες
16. Μελέτες Τοπογραφίας
18. Χημικοτεχνικές Μελέτες
20. Μελέτες και Έρευνες Γεωλογικές Υδρογεωλογικές και Γεωφυσικές
21. Γεωτεχνικές Μελέτες και Έρευνες
22. Εδαφολογικές Μελέτες και Έρευνες
27. Περιβαλλοντικές Μελέτες


να υποβάλουν μέχρι και την Τρίτη 27 /02/2018 σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πρωτόκολλο του Δήμου Δωρίδας (Δημαρχείο Λιδωρικίου, Λιδωρίκι Τ.Κ. 33053 , τηλ.2266350113) είτε αυτοπροσώπως, είτε Ταχυδρομικά (σφραγίδα Ταχυδρομείου), είτε με Υπηρεσία ταχυμεταφορών, προσκομίζοντας φωτοαντίγραφο του εργοληπτικού τους πτυχίου Μ.Ε.Ε.Π. η Μητρώο Περιφερειακών Ενοτήτων των Άρθρων 105&106 του Ν.3669ß08 (πρώην Νομαρχιακά Μητρώα) του μελετητικού τους πτυχίου, τα οποία πρέπει να είναι σε ισχύ.

Τα παραπάνω υποβάλλονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, εξωτερικά του οποίου θα αναγράφονται με κεφαλαία γράμματα τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου και τα εξής:
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΤΕΧΝΙΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤO ΑΡΘΡΟ 118 ΤΟΥ Ν.441212016 ΓΙΑ ΤO ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΟΣ»


Αρμόδιος υπάλληλος Ι. Σταθόπουλος Tηλ. 22663 50310 Fax 22663 50315.

Η κυβέρνηση αφαιρεί από τους Ο.Τ.Α τις αρμοδιότητες για προνοιακά επιδόματα


Αφαιρούνται από τους Δήμους
και Περιφέρειες οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με τα προνοιακά επιδόματα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που κατατέθηκε χθες με συνυπογράφοντα τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.


Το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημειώνει:
Όχι πιλοτικά μόνον στην Αττική, όπως ψήφισαν μόλις πριν 20 μέρες, στις 15/1/2018 (αρ.215 ν.4512/2018). Τώρα τις αφαιρούν οριστικά και σε όλη τη Χώρα.


Οι Δήμοι δεν θα καταβάλλουν τα προνοιακά επιδόματα. Οι Περιφέρειες δεν θα καταβάλλουν το διατροφικό επίδομα προς νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους συμπολίτες μας. Όλα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό Φορέα. Η δε Υπουργός κυρία Φωτίου εξουσιοδοτείται εν λευκώ και κατά παράβαση του Συντάγματος να ρυθμίζει τα πάντα με Αποφάσεις της.

Όλοι γνωρίζουν πως ήταν η Παράταξή μας που έκανε πράξη τη μεταφορά της αρμοδιότητας περί προνοιακών παροχών στους Δήμους, με τη Μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” (περ.17 παρ.3Β αρ.94 ν.3852/2010). Τις μεταβιβάσαμε στο εγγύτερο στον πολίτη επίπεδο, επιτυγχάνοντας – όπως έχει αποδειχθεί – εξορθολογισμό στην άσκησή τους με σημαντική εξοικονόμηση δαπανών με την αποκάλυψη αναρίθμητων περιπτώσεων απάτης.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ γυρίζουν το χρόνο πίσω. Και αυτό ενώ εδώ και 3 χρόνια (από μήνα σε μήνα, από εποχή σε εποχή, από έτος σε έτος…) περιμένουμε την “μεταρρύθμιση του Καλλικράτη”, με τις εξαγγελίες περί αποκέντρωσης που είναι ακριβώς αντίθετες με αυτά που καθημερινά υπογράφουν και ψηφίζουν.

Η Παράταξή μας παραμένει πιστή στο μεταρρυθμιστικό της DNA, αυτό που έχουμε κάνει πράξη και συνεχίζουμε να υπηρετούμε, ειδικά στον αυτοδιοικητικό χώρο. Και τους επαναλαμβάνουμε, αφού προφανώς είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, ένα απόσπασμα από την παρέμβαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ & Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στις 15/1/2018 στη Βουλή, όταν είχαν καταθέσει την πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου εκτρώματος:

« … Μια πραγματικά αριστερή Κυβέρνηση, το 1ο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν να παραδώσει το ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ και την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. Και όχι αυτό που κάνετε ΕΣΕΙΣ: ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. Τα μαζεύετε όλα στον Υπουργό για να δίνετε φιλοδωρήματα. Έχετε κάνει ξανά φιλανθρωπία του Κράτους την κοινωνική πολιτική ... »

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Στο νήμα Amerra και HIG Capital για την εξαγορά των ΝΗΡΕΑ και ΣΕΛΟΝΤΑ

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προσφορών από τους συμβούλους για ΝΗΡΕΑ και ΣΕΛΟΝΤΑ και πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των τραπεζών για να λάβουν τις αποφάσεις τους.
Από τους επτά αρχικούς ενδιαφερόμενους που δεν κατέθεσαν όλοι δεσμευτικές προσφορές ( Amerra, HIG Capital, Diorasis, Oaktree, Duet, Hybrit Capital, και Butterfly Capital) οι δύο πρώτοι λέγεται ότι έχουν καταθέσει ικανοποιητικές προσφορές και μεταξύ αυτών μάλλον θα κληθούν οι τράπεζες να επιλέξου τον προτιμητέο επενδυτή.

H Amerra Capital Management έχει εξαγοράσει τον Όμιλο Ανδρομέδα, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Ισπανία και διαθέτει εξαγωγική δύναμη σε πάνω από 20 χώρες.

Όσον αφορά στο HIG Capital, που πρόσφατα επένδυσε στη Μαϊλλης, δεν έχει εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά γνωρίζει την ελληνική αγορά.

Η Diorasis αποτελεί ένα ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο που έχουν συγκροτήσει ο εφοπλιστής Νικόλας Λυκιαρδόπουλος (Neda Maritime) και ο funt manager Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, το οποίο εξαγόρασε την Βitsakos Aquaculture το 2014 έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι δύο εταιρείες ΝΗΡΕΑΣ και ΣΕΛΟΝΤΑ έχουν σημαντικές επενδύσεις στη Δωρίδα με 300 και πλέον εργαζόμενους.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Λιδωρίκι

Πλούσιες οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιδωρικίου για τις Αποκριές και καλεί όλες και όλους να παραβρεθούν σ΄ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα. 
 

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Παιδικό πάρτι μασκέ στην Τολοφώνα

Όπως κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνας διοργανώνει και φέτος "παιδικό πάρτι μασκέ" στο Δημοτικό Σχολείο της Τολοφώνας το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και προσκαλεί όλα τα παιδιά της περιοχής να έρθουν με τις στολές τους για αποκριάτικο ξεφάντωμα, χορό και τραγούδι.

Η Κοπή Πίτας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας Φωκίδας


Στη Δημοτική Αίθουσα Συνεδριάσεων της Άμφισσας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, έκοψε την Πίτα της η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας, σε συνεργασία με τον ΚοιΣΠΕ Φωκίδας και την Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα και με την παρουσία -πέρα από τα μέλη και τους εργαζομένους- πολλών φίλων της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπρόεδρος της ΕΚΨΨΥ, Αθηνά Φραγκούλη και αντιπροσωπείες από τις δομές Αθήνας, Λαμίας και Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της Κοπής και σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, η Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα βράβευσε την Γιαννίτσα και τον Ηλία Κοκολόγο, παλιούς συνεργάτες της ΕΚΨΨΥ, για την πολύτιμη προσφορά τους.

Την εκδήλωση τίμησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών Έλλη Κοτσάνου, ο αντιδήμαρχος Άμφισσας και Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Δελφών, Άρης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άμφισσας, Νίκος Βενετσάνης και ο πολιτευτής Φωκίδας Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Ο Αποκριάτικος χορός των Συλλόγων του Δροσάτου και της Ένωσης ΕυπαλιωτώνΣε ένα από τα ωραιότερα κοσμικά κέντρα της Αθήνας το  "όra Bar Restaurant" (Άστιγγος 13-15 & Ερμού, Θησείο) θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Δροσάτου – Πευκακίου και της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι.

Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν σ΄ ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με πλούσιο μενού, θαυμάσια λαϊκή, δημοτική και Latin μουσική, με… μάσκες, κομφετί, μπαλόνια, σερπαντίνες!

Επειδή η ζήτηση για προσκλήσεις είναι μεγάλη όπως ανακοίνωσαν οι σύλλογοι θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Γι αυτό όσες και όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα στα τηλέφωνα των δύο Προέδρων ( Μπάμπης Αλεξανδρής 6944615958 και Περικλής Λουκόπουλος 6972318317 ) ή στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, που γνωρίζουν και έχουν επαφές.

Έρχονται οι νέες ταυτότητες μέσα στο 2018, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας

Πώς θα είναι, πόσο θα κοστίζουν και τι θα αναγράφουν

Αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες δρομολογεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έτσι ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας και να είναι παρόμοιες με των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες, όταν και οι αρμόδιοι θα διαπραγματευθούν και θα κατατεθούν προσφορές από επτά με οκτώ μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.

Ωστόσο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το οικονομικό σκέλος έχουν ήδη καθοριστεί.

Συγκεκριμένα, οι νέες ταυτότητες θα είναι παρόμοιες με εκείνες των υπόλοιπων κρατών-μελών της Ε.Ε. Άλλωστε, η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά, αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούργια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ.

Κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα το πληρώνει ο πολίτης. Η έκδοση των νέων εγγράφων θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αττική.

Επίσης, είναι πρόθεση των επιτελών του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Να σημειωθεί πως η προκήρυξη αφορά και την έκδοση των ήδη βιομετρικών διαβατηρίων, με το συνολικό κόστος του έργου να φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση της διαδικασίας θα γίνει από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου, σύμφωνα με μια εκδοχή, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να «βγουν στον αέρα» τα τεχνικά χαρακτηριστικά ασφαλείας της νέας ταυτότητας. 

Πρόγραμμα "Επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής περιόδου 2017 – 2018"

Μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2018 οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για ένταξή τους

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πληροφορεί τις επιχειρήσεις οινοπαραγωγής ότι, δημοσιεύτηκε η Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής περιόδου 2017-2018».

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Καραγιάννης με την απόφαση καθορίζονται οι αρμόδιες αρχές, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, η διαδικασία βαθμολόγησης και κατάταξης, οι διοικητικοί έλεγχοι, η διαδικασία έγκρισης καθώς και η διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης.

Δικαιούχοι είναι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις ή οι οργανώσεις παραγωγών οίνου που παράγουν και διαθέτουν στο εμπόριο προϊόντα οίνου.

Επίσης μπορούν να καταστούν δικαιούχοι και οι ενώσεις δύο ή περισσοτέρων παραγωγών οίνου ή διεπαγγελματικές οργανώσεις.

Μόνο οι δαπάνες που είναι επαληθεύσιμες και ελέγξιμες και συνδέονται με τις ακόλουθες δράσεις είναι επιλέξιμες για στήριξη:

Ι. Παραγωγής αμπελοοινικών προϊόντων – βελτίωσης προϊόντος
ΙΙ. Ποιοτικού ελέγχου
ΙΙΙ. Εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων
ΙV. Επενδύσεων


Το μέτρο των επενδύσεων των επιχειρήσεων αφορά επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου οίνου και στο marketing των οινικών προϊόντων.

Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας, με στρατηγικούς στόχους:

α) την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης των παραγομένων προϊόντων σε συνδυασμό με την βελτίωση της εμπορίας,

β) τη στήριξη μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων, ώστε αυτές να διατηρηθούν ή να καταστούν οικονομικά βιώσιμες.

Το συνολικό ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος επενδύσεων για την αμπελοοινική περίοδο 2017-2018 στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-2018, ανέρχεται σε 4.563.000 €.

Η συνεισφορά της Ένωσης στις πραγματικές δαπάνες του προγράμματος χορηγείται μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων και ανέρχεται για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο 40% των δαπανών.

Ως ανώτερο ποσό επένδυσης ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των 200.000 ευρώ και ως κατώτερο ποσό επένδυσης ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση ένωσης προσώπων ή συλλογικού φορέα το ανώτερο πόσο της επένδυσης αυξάνεται στις 500.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα καταθέτουν εγγράφως και ψηφιακά (CD) στη Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ φάκελο στον οποίο περιλαμβάνεται η αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την 1η Φεβρουαρίου 2018 έως και την 20η Φεβρουαρίου 2018 και συγχρόνως αποστέλλουν αντίγραφο φακέλου (σε έγγραφη και σε ψηφιακή μορφή) και στη Δ.Α.Ο.Κ. στην περιοχή αρμοδιότητας της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις. 

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Σε μεγάλες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις θα συμμετάσχει ο Δήμος Δωρίδας το 2018


Σε Διεθνείς τουριστικές εκθέσεις θα συμμετάσχει ο Δήμος Δωρίδας μέσα στο 2018 για να προβληθεί καλλίτερα και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και τουρίστες.

Σχετική ομόφωνη απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Παλασκώνη, για εκπροσώπηση του Δήμου Δωρίδος στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στο Ισραήλ, Βερολίνο και Βουκουρέστι που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Στις εκθέσεις αυτές ο Δήμος θα φιλοξενηθεί με δικό του ντεσκ στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. 

Η αντιπροσωπεία του Δήμου θα ενημερώσει τους ασχολούμενους με τον τουρισμό επισκέπτες των εκθέσεων, για τα σημεία ενδιαφέροντος της Δωρίδας, θα διανείμει ενημερωτικό έντυπο υλικό και θα προβάλλει βίντεο και φωτογραφίες από περιοχές της Δωρίδας, προς το σκοπό προσέλκυσης τουριστών στην περιοχή.

Αγανάκτηση και οργή στη Δ.Ε.Ερατεινής για την έλλειψη καθηγητή Μαθηματικών

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Λύκειο Ερατεινής και για τους μαθητές του που έχουν μείνει για δύο μήνες σχεδόν χωρίς καθηγητή των μαθηματικών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου ο καθηγητής που υπηρετούσε στο Λύκειο Ερατεινής με 19 διδακτικές ώρες τη βδομάδα, έλαβε αναρρωτική άδεια και μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει αντικαταστάτης του, με αποτέλεσμα να μη πραγματοποιούνται τα αντίστοιχα μαθήματα.

Ήδη έχουν υπάρξει καταγγελίες τις προηγούμενες ημέρες από γονείς προς τις αρμόδιες υπηρεσίας και φορείς. Οι μαθητές και οι γονείς τους είναι σε απόγνωση, διότι σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία του θα παραταθεί και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα καλυφθεί το κενό και πως θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες σε ένα τόσο σημαντικό μάθημα.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος και ενημέρωσε προ ημερησίας διατάξεως, για την απαράδεκτη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, για την κάλυψη του κενού καθηγητή Μαθηματικών του Λυκείου Ερατεινής.

Για άλλη μια φορά οι μαθητές της Δωρίδας και γενικότερα της περιφέρειας, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, σε σχέση με τους μαθητές των αστικών κέντρων. Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις και τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν πρόσθετη προσπάθεια για να καλύψουν τα κενά στη ύλη των μαθηματικών.

Αυτές οι ενέργειες, τόνισε ο Κ. Αντωνόπουλος έρχονται να προστεθούν σε σειρά αντιεκπαιδευτικών αποφάσεων του Υπουργείου και των Διευθύνσεων εκπαίδευσης, (κατάργηση εξεταστικών κέντρων, κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, κλπ) που ανακλήθηκαν μετά από κινητοποίηση των μαθητών, των γονέων και του Δήμου.

Με αυτές τις ενέργειες και παραλήψεις οι αρμόδιοι δείχνουν την αναλγησία τους για τα παιδιά και τα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας, που αντί στήριξης, εισπράττουν απαξίωση και αδιαφορία. Οι ενέργειες αυτές οδηγούν στη συρρίκνωση των σχολείων και οδηγούν τους μαθητές στα αστικά κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την περιφερειακή συγκρότηση.

Ο Κ. Αντωνόπουλος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να στείλει κατεπείγουσες επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας, στον Βουλευτή Φωκίδας, στα Πολιτικά Κόμματα, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού και της Περιφέρειας, προς το σκοπό επίλυσης του σοβαρού αυτού θέματος. Επίσης αντιπροσωπεία του να πραγματοποιήσει προσωπικές παραστάσεις όπου χρειαστεί, για να υποστηρίξει το ζήτημα αυτό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα συμφώνησε να κάνει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς.

Φοβερό ματς στη Γλυφάδα όπου η Ένωση κέρδισε με 4 – 3 την Ακαδημία Άμφισσας

Η Τολοφώνα Ερατεινής πήρε το τοπικό ντέρμπυ στα Μαλάματα  με 0 – 2 κόντρα στο γηπεδούχο Δωρικό

Του Τάσου Τσόλκα

Φοβερό ματς με εναλλαγές στο σκορ έγινε στο γήπεδο Γλυφάδας όπου τελικά η τοπική Ένωση κέρδισε με 4 - 3 την ισχυρή Ακαδημία Άμφισσας.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Άμφισσας προηγήθηκε με 0 - 2.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Γλυφάδας έκανε γενική αντεπίθεση και κατάφερε με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε να πάρει τον αγώνα με 4 - 3.

Στο γήπεδο των Μαλαμάτων και σ΄ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο από την βροχή που προηγήθηκε ο γηπεδούχος Δωρικός ηττήθηκε με 0 - 2 από την Τολοφώνα Ερατεινής στο τοπικό ντέρμπυ.

Να πούμε εδώ ότι ακριβώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε το πρωί στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας για το πρωτάθλημα παίδων της ΕΠΣ Φωκίδας μεταξύ Απόλλωνα Ευπαλίου και Τολοφώνα Ερατεινής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 13ης αγωνιστικής

Ακαδημία Ιτέας - Απόλλων Ευπαλίου                1 - 2
Αετός Λιδορικίου - Φωκικός Άμφισσας             1 - 5
Αμφισσαϊκός 2006 - Διαγόρας Πολυδρόσου      0 - 1
Ησαΐας Δεσφίνας - Απόλλων Δελφών                2 - 0
Ένωση Γλυφάδας - Ακαδημία Άμφισσας           4 - 3
Δωρικός Μαλαμάτων - Τολοφώνας Ερατεινής   0 - 2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ                   13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1. ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                        39       77-05
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                      33       48-10
3. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                             25       30-09
4. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                 25        23-17
5 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                      22       31-23
6. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                   20        27-15
7. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                              20        25-33
8. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                           18        23-35
9. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                          14        18-35

10.ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                 5         07-45
11.ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                         4        10-45
12.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                 1         04-47

Στην επόμενη 14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι αγώνες,

ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006