Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Πέρασαν αέρας από Ερατεινή και Δελφούς ο Απόλλων Ευπαλίου και Αετός Λιδωρικίου

Του Τάσου Τσόλκα

Περίπατο έκανε στο γήπεδο της Τολοφώνας ο Απόλλωνας Ευπαλίου κερδίζοντας σ΄ένα βαρύ και επικίνδυνο λόγω των βροχοπτώσεων γήπεδο με 0 - 6 την τοπική Τολοφώνα Ερατεινής.

Ο αγώνας ήταν ένα μονόλογος για την ομάδα του Ευπαλίου που στο δεύτερο μέρος ο προπονητής του Χρήστος Φλέγγας χρησιμοποίησε και ερκετούς νέους από το ρόστερ.

Τα γκολ πέτυχαν Κ.Κωνσταντίνου 2, Γ.Φλέγγας, Ι.Φλέγγας, Κ.Ζέρβας και Γ.Θεοχαρόπουλος.

Στο γήπεδο του Χρισσού ο Αετός Λιδωρικίου πιστοποίησε την ανοδική του πορεία κερδίζοντας με 1 - 3 τον Απόλλωνα Δελφών κάνοντας βαθμολογικό άλμα ξεφεύγοντας από την ουρά.

Ο πρωτοπόρος Φωκικός Άμφισσας πέρασε άνετα από το Πολύδροσο κερδίζοντας με 0 - 4 τον τοπικό Διαγόρα. Ο αγώνας είχε ένταση με τρείς αποβολές, δύο για τον Διαγόρα και μία για τον Φωκικό.

Ισόπαλο έληξε το τοπικό ντέρμπι στη Δεσφίνα με 1 - 1 μεταξύ Ησαϊα και Ακαδημία Ιτέας, με την ομάδα της Ιτέας να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις.

Αντίθετα στο ντέρμπι της Άμφισσας ο Αμφισσαϊκός επικράτρησε με 3 - 0 της Ακαδημίας Άμφισσας.

Αύριο Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι στο γήπεδο Μαλαμάτων θα γίνει και ο τελευταίος αγώνας της αγωνιστικής μεταξύ Δωρικού Μαλαμάτων και Ένωσης Γλυφάδας.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ              1 - 3
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ     0 - 6
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006 - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ        3 - 0
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΦΩΚΙΚΟΣ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ  0 - 4
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                     1 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ          10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1. ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ            30          63-04
2. ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ          27          42-06
3. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ      19         19-15
4. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                         17         25-11
5. ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ         16         19-15
6. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                 16         18-09
7. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                14         14-21
8. ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΙΤΕΑΣ                   14         19-30
9. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                  9          11-28
10.ΑΠΟΛΛΩΝ  ΔΕΛΦΩΝ             4           06-35
11.ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ      2           04-35
12.ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ       1          04-32

* Δωρικός Μαλαμάτων και Ένωση Γλυφάδας έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Η πίτα της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας στη Λέσχη Αξιωματικών της Αθήνας

Αύριο Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί η Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Πλατεία Ρηγίλλης, Αθήνα.
 

Διακήρυξη του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του

 

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Με Δωρικές συναντήσεις η 10η αγωνιστική και ο Αετός Λιδωρικίου πετάει για Δελφούς

Του Τάσου Τσόλκα

Ενώ ο Αετός Λιδωρικίου θα… πετάξει για το Χρισσό όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Δελφών οι άλλες τέσσερις ομάδες της Δωρίδας θα δώσουν αγώνες μεταξύ τους.

Φυσιολογικά ο Απόλλωνας Ευπαλίου δεν φαίνεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες στον εκτός έδρας αγώνα του απέναντι στην αδύναμη φέτος Τολοφώνα Ερατεινή.

Αντίθετα αμφίρροπο μπορεί να χαρακτηριστεί το τοπικό ντέρμπι την Κυριακή στα Μαλάματα μεταξύ του Δωρικού και της Ένωσης Γλυφάδας, παρ΄ ότι η ομάδα της Γλυφάδας εμφανίζεται σαν το φαβορί λόγω της ενδυνάμωσης της με μεταγραφές και αλλαγή προπονητή που της έδωσε νέα ψυχολογία.

Ο δυναμωμένος τελευταία Αετός Λιδωρικίου θέλει να συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις και πετάει με αισιοδοξία για το Χρισσό όπου θα συναντηθεί με τον αδύναμο Απόλλωνα Δελφών.

Σίγουρα το πιο ενδιαφέρων παιχνίδι αναμένεται να γίνει στο Πολύδροσο όπου ο πρωτοπόρος Φωκικός Άμφισσας θα αντιμετωπίσει τον πάντα ισχυρό στην έδρα του και ανανεωμένο τελευταία Διαγόρα.

Επίσης αμφίρροπο μπορεί να χαρακτηρισθεί και το τοπικό ντέρμπι της Άμφισσας μεταξύ Αμφισσαϊκού και Ακαδημίας ενώ στη Δεσφίνα ο αξιόμαχος Ησαΐας αναμένεται εύκολα να επικρατήσει της Ακαδημίας Ιτέας.

Αναλυτικά οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 13 και 14 Ιανουαρίου της 10ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ      ΩΡΑ 15:00
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006 - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΦΩΚΙΚΟΣ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ  14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ        ΩΡΑ 15:00
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ               9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1. ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ             27         59-04
2. ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ           24         36-06
3. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ      19         19-11
4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ        16         19-12
5. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                 15         17-08
6. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                         14         22-11
7. ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΙΤΕΑΣ                   13         18-29
8. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                11         11-20
9. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                  9          11-28
10.ΑΠΟΛΛΩΝ  ΔΕΛΦΩΝ              4          05-32
11.ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ       2          04-29
12.ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ       1          04-32

Χωρίς τέλος η περιπέτεια υγείας για τον Δωριέα καλλιτέχνη Βαγγέλη Γερμανό

Συνεχίζεται η νοσηλεία του καλλιτέχνη Βαγγέλη Γερμανού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της φλεγμονής στην κοιλιακή χώρα.

Τρεις ημέρες μετά την αποσωλήνωσή του –κι οκτώ ημέρες μετά την εισαγωγή του στη Μονάδα- ο 69χρονος μουσικός παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Πλέον, η αναπνευστική του λειτουργία χαρακτηρίζεται καλή, ωστόσο πιο περίπλοκη θεωρείται η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη φλεγμονή στην περιοχή της κοιλιάς.

Του έχει τοποθετηθεί παροχέτευση για την απομάκρυνση του υγρού από την κοιλιακή χώρα ενώ χθες υποβλήθηκε εκ νέου σε χειρουργικό καθαρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Γερμανός είχε υποβληθεί στις αρχές Δεκεμβρίου σε επέμβαση για την αφαίρεση κήλης, λαμβάνοντας εξιτήριο.

Μετά τα Χριστούγεννα όμως εισήχθη πάλι στο νοσοκομείο διότι είχε εμφανίσει φλεγμονή στην περιοχή της κοιλιακής χώρας. Υποβλήθηκε από τους χειρουργούς σε καθαρισμό του σημείου αλλά στη διάρκεια της δεύτερης νοσηλείας του εκδήλωσε σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας το οποίο τον «οδήγησε» στην Εντατική.

Διαπιστώθηκε ότι είχε μικρόβιο στο αίμα (μικροβιαιμία) και η προσπάθεια των γιατρών επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση της κατάστασης σήψης στην οποία βρισκόταν ο οργανισμός του.

ΚΩΣ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ : «Απογοήτευση» ο Τσίπρας, «άρρωστος» ο Κουφοντίνας

Για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημήτρη Κουφοντίνα, την αποποινικοποίηση της κάνναβης, την αλλαγή φύλου, αλλά και την οικογενειοκρατία μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε συνέντευξή του στο Vice Greece ο Κ.Μπακογιάννης τάχθηκε υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών, ωστόσο εμφανίστηκε διστακτικός για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από το 15, λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας.

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα το ψήφιζα. Είμαι φανατικά της άποψης ότι μόνος νόμος είναι η αγάπη. Υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών. Αυτό που με προβληματίζει είναι η ηλικία. Θυμάμαι πώς ήμουν εγώ στα 15, τι μυαλά κουβαλούσα και έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο ένα παιδί σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να πάρει μία τόσο σημαντική απόφαση. Και τώρα μιλάω σαν γονιός. Ο λόγος που δυσκολεύομαι να καταλήξω είναι γιατί στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου άκουσα πολλές πολιτικές κορόνες και κομματικές κραυγές, αλλά δεν άκουσα τη γνώμη των ειδικών», δήλωσε χαρακτηριστικά..

Ο Κώστας Μπακογιάννης τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας για πολλούς λόγους, όπως είπε.

«Όχι μόνο επειδή αντικειμενικά έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο επιβλαβής από ό,τι το αλκοόλ, ούτε επειδή υπάρχει ένα οργανωμένο έγκλημα, το οποίο σήμερα βγάζει τρελά λεφτά και έχει δημιουργηθεί μία ολόκληρη μαφία γύρω από αυτή τη διακίνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά και για ένα λόγο παραπάνω: ότι βλέπεις παιδιά, τα οποία μπαίνουν για λίγα γραμμάρια στη φυλακή και αντί να σωφρονίζονται, μπλέκουν ακόμα χειρότερα. Η υποκρισία είναι κακό πράγμα»

Σε ερώτηση για το αν νιώθει περισσότερο Μητσοτάκης ή Μπακογιάννης, απάντησε: «Κλαίω… Κοίτα, εγώ είμαι πάρα πολύ περήφανος για την οικογένειά μου. Είμαι πολύ περήφανος και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ήταν πρωθυπουργός της χώρας αλλά και τον παππού μου τον παπά Κώστα τον Μπακογιάννη που ήταν παπάς στα χωριά του Καρπενησίου. Από κει και πέρα όμως οι άνθρωποι δεν ζουν κοιτώντας τον καθρέφτη τους…»

Όσον αφορά την οικογενειοκρατία, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «πήρε μία απόφαση η οποία ήταν δύσκολη, την οποία όμως την πήρε προφανώς για να σηματοδοτήσει και να συμβολίσει το διαφορετικό. Αυτό μόνο να το σεβαστεί μπορεί κάποιος…»

Για το αν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του πρωθυπουργό, εκείνος αρνήθηκε υπογραμμίζοντας ότι του αρέσει πάρα πολύ η αυτοδιοίκηση. «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη για κάτι άλλο», τόνισε.

Ερωτηθείς πώς θα περιέγραφε τον Αλέξη Τσίπρα με μία λέξη, αυτή ήταν: απογοήτευση.

«Βλέπεις έναν άνθρωπο της γενιάς σου και λες «αν και διαφωνώ μαζί του περιμένω να τα κάνει διαφορετικά. Και το κάνει αλλιώς. Υπάρχουν φάσεις που σκέφτεσαι να συγκρουστούμε, αλλά σε κάτι άλλο..», σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Τέλος για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και με αφορμή την άδεια που έλαβε από τον Κορυδαλλό, ανέφερε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο που έχει δολοφονήσει ανθρώπους και δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Το αντίθετο, λέει πως είναι ο στόχος του να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά δολοφόνων. Θα ήθελα στο μέλλον να συζητάει ο γιος μου με τον γιο του Κουφοντίνα, αλλά δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και σίγουρα δε γίνεται όταν έρχεται μια κυβέρνηση, ανοίγει τον πόρτα στον Κουφοντίνα και του λέει «πηγαίνετε να πιείτε το τσίπουρο σας». Ο Κουφοντίνας έχει σκοτώσει 6 συνανθρώπους μας. Είναι άρρωστος. Ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος. Δεν είναι πολιτικό το θέμα του, είναι ψυχολογικό».

Με 17 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει τη Δευτέρα στο Λιδωρίκι το Δημ.Συμβούλιο

Με σημαντικά θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 6:00 το απόγευμα στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας.

Τα 17 θέματα που θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις με τους αντίστοιχους εισηγητές, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραχάλιος είναι :    
                       
1.      Έγκριση Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος. (Εισηγητής: Δήμαρχος Καπεντζώνης Γεώργιος)

2.      Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, για το έτος 2018. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζέτος Παναγιώτης)

3.      Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, για το έτος 2018. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζέτος Παναγιώτης)

4.      Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών έργων προϋπολογισμού μέχρι 1.000.000,00 (χωρίς το Φ.Π.Α.), για το έτος 2018. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζέτος Παναγιώτης)

5.      Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων και των αναπληρωτών τους για την παραλαβή καλής εκτέλεσης μικρών έργων – εργασιών συντήρησης με προϋπολογισμό μέχρι 5.869,40 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), για το έτος 2018. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζέτος Παναγιώτης)

6.      Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών με συμβιβασμό, για το έτος 2018. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζέτος Παναγιώτης)

7.      Συγκρότηση επιτροπών (άρθρου 70 Ν. 3852/2010 & άρθρου 80 Ν. 3463/2006) για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για το έτος 2018. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζέτος Παναγιώτης)

8.    Συγκρότηση επιτροπών εισαγωγής ζώων στις δημοτικές βοσκές και ελέγχου αυθαίρετης βόσκησης (άρθρου 4 Ν.Δ. 318/1969), για το έτος 2018. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παλασκώνης Κωνσταντίνος)

9.      Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Δωρίδος, με τους αναπληρωτές τους, για τη συγκρότηση γνωμοδοτικών επιτροπών αρμοδιότητας περιοχής Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και των Λιμενικών Τμημάτων που υπάγονται σ’ αυτό για τα παρακάτω θέματα: α) χαρακτηρισμού παραλιακών χώρων, ως πολυσύχναστων ή μη, για την                   πρόσληψη ναυαγοσώστη, β) θεμάτων θαλασσίων μέσων αναψυχής. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζέτος Παναγιώτης)

10.   Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παλασκώνης Κωνσταντίνος)

11.   Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων ως μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παλασκώνης Κωνσταντίνος)

12.   Καθορισμός ωρών απασχόλησης Ληξιάρχων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Δωρίδος, για το έτος 2018. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Παπακωνσταντίνου Δημήτριος)

13.   Παράταση προθεσμίας σταδίων της μελέτης ‘Αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των Δ.Δ. Σεργούλας-Μαραθιά-Μοναστηρακίου-Μανάγουλης-Μαλαμάτων-Καστρακίου και Ευπαλίου της Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζέτος Παναγιώτης)

14.   Έγκριση της με αριθμό 20/2017 Μελέτης Προμήθειας Καυσίμων και Λιπαντικών για το Δήμο Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ζέτος Παναγιώτης)

15.   Έγκριση διενέργειας προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου Δωρίδος.(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Ζέτος Παναγιώτης)

16.   Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 18/231/2014 απόφασης Δ.Σ., περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου μας στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας «ΔΙΑΔΡΟΜΗ», πρώην Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών (Κ.Π.Χ.Ε.Ο.) Νομού Φωκίδας. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραχάλιος)

17.   Κατάρτιση ετήσιου προγράμματος δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου Δωρίδος, για το έτος 2018. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παλασκώνης Κωνσταντίνος)

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Ορίστηκαν νέοι Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Τους νέους Αντιπεριφερειάρχες όρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, υλοποιώντας για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή του για την ανανέωση των προσώπων στη διοίκηση της Περιφέρειας και την αξιοποίηση όλων των στελεχών της.

Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες είναι:

1. Γιώργος Αναστασίου για τις αρμοδιότητες των τομέων Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος,

2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης για τις αρμοδιότητες των τομέων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής,

3. Ηλίας Μπουρμάς για τις αρμοδιότητες των τομέων Τουρισμού και Αθλητισμού,

4. Ιωάννης Περγαντάς για τις αρμοδιότητες του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

5. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας για τις αρμοδιότητες των τομέωνΠολιτισμού και Παιδείας,

6. Αθανάσιος Καρακάντζας για τις αρμοδιότητες των τομέων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας,

7. Δημήτριος Κυρίτσης για τις αρμοδιότητες των τομέων της Ανάπτυξης και Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΝ.ΔΙΑ.

Ταυτόχρονα, όρισε και τους παρακάτω Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους:

1. Θεμιστοκλή Χειμάρα για τις αρμοδιότητες Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας (Εμπόριο-Απασχόληση-Επενδύσεις), Περιφερειακού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,

2. Ιωάννη Ταγκαλέγκα για τις αρμοδιότητες του Περιβάλλοντος σε σχέση με τη διαχείριση του Ασωπού,

3. Δημήτριο Αργύρη για τις αρμοδιότητες του τομέα Υγείας,

4. Δημήτριο Βουρδάνο για τις αρμοδιότητες των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων και του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας, που αφορούν ζητήματα σχετικά με την κυκλοφορία δημόσιας χρήσης επιβατικών οχημάτων,

5. Ευστάθιο Κάππο για τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέουςΑντιπεριφερειάρχες, αλλά και την παράδοση από τους απερχόμενους, ο Κ.Μπακογιάννης δήλωσε:

«Την ομάδα που κερδίζει, την ενισχύεις, την ανανεώνεις και την διευρύνεις. Την ομάδα των αντιπεριφερειαρχών μας, την δυναμώνουμε. Η πολιτική μας στην ανανέωση των προσώπων που έχουν κοινό όραμα, ίδιες αξίες και στόχους, συνεχίζεται με την τοποθέτηση των νέων αντιπεριφερειαρχών. Μίλησα για την ενίσχυση της ομάδας, διότι μαζί με όλους τους προηγούμενους, γινόμαστε περισσότεροι και δημιουργούμε ένα μεγαλύτερο μέτωπο έναντι όλων των προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την επίτευξη των στόχων μας και σε αυτή τη διαδρομή πηγαίνουμε ενωμένοι με τους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια όνειρα για τον τόπο μας. Ο Κώστας Αποστολόπουλος, ο Δημήτρης Αργύρης, ο Γιάννης Κοντζιάς, ο Κώστας Μπακομήτρος ο Γιάννης Ταγκαλέγκας και ο Θέμης Χειμάραςείναι οι άνθρωποι που ήδη έβαλαν την υπογραφή τους στις μεγάλες αλλαγές που κάνουμε και τους ευχαριστώ γι’αυτό. Εύχομαι στους νέους αντιπεριφερειάρχες να έχουν αντοχή για να σηκώσουν το βάρος όλων όσων πρέπει να γίνουν ώστε η Στερεά Ελλάδα να γίνει Περιφέρεια πρότυπο για τη χώρα και την Ευρώπη».

Ανακατασκευή του γηπέδου Ευπαλίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ
Η αντιπροσωπεία του Απόλλωνα Ευπαλίου που συναντήθηκε
με τον Περιφερειάρχη Κ.Μπακογιάννη στην Άμφισσα
ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ένα πάγιο και διαρκές αίτημα της ομάδας του Απόλλωνα Ευπαλίου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, για την αποκατάσταση του γηπέδου στο

Ευπάλιο, βαίνει οριστικά προς τηλύση του. 
Σε συνάντηση που είχε προχθές η διοίκηση του Απόλλωνα Ευπαλίου, με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στην Άμφισσα, συμφωνήθηκε η άμεση σταδιακή ανακατασκευή του γηπέδου Ευπαλίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η αντιπροσωπεία της Ομάδας μας, υπό τον πρόεδρο Γιάννη Κούγια, τον γενικό αρχηγό και πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευπαλίου, Κώστα Τσιούστα, και τον Γιάννη Φλέγγα, ενεργό παίκτη και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Δωρίδας, παρουσίασε στον Κώστα  Μπακογιάννη την μελέτη για την ανακατασκευή του ήδη υπάρχοντος γηπέδου στην περιοχή μας, έργο το οποίο, όπως μας διαβεβαίωσε και η περιφερειακή σύμβουλος κα ΠέγκυΑραβαντινού –η συμβολή της οποίας ήταν καθοριστική, κρίθηκε ώριμο προς ολοκλήρωση.

Έτσι, άμεσα προωθείται η τυπική διαδικασία μιας προγραμματικής συμφωνίας με το Δήμο Δωρίδας, ώστε να εκταμιευτούν σύντομα τα χρήματα που απαιτούνται για την σταδιακή ανακατασκευή του γηπέδου, που εκτιμάται ότι θα είναι πλήρως λειτουργικό από τις αρχές της επόμενης σεζόν.

Η αποκατάσταση της φυσικής έδρας της ομάδας μας αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης του Απόλλωνα Ευπαλίου. Στόχος μας, εντός του 2018 να «παίζουμε» στο σπίτι μας!
 

Η νέα δομή διακυβέρνησης

Του Γιάννη Κοτόφωλου*

Tο 2018 θα είναι αναμφίβολα το έτος ανασύνταξης των δυνάμεων της Ευρώπης, στη βάση ενός διαλόγου που αποβλέπει στην αναβάθμιση και την ολοκλήρωση της πολιτικής και οικονομικής της ενοποίησης. Η Ευρώπη αποτελεί σήμερα μία νομισματική ομοσπονδία, αλλά δημοσιονομικά δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία χαλαρή συνομοσπονδία.

Υπάρχει, δηλαδή, μία βασική αναντιστοιχία στη δομή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, η οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί, κατά κοινή πλέον συνείδηση και ομολογία. Όχι μόνο για να μην διακινδυνέψει πάλι τέτοιου είδους μεγάλες κρίσεις η Ευρώπη (αποτέλεσμα του ημιτελούς οικοδομήματος), αλλά και για να μπορέσει να δημιουργήσει τους μηχανισμούς που θα διαχέουν πόρους και θα αξιοποιούν το λιμνάζον πλεόνασμα του Βορρά προς τον διψασμένο και αδύναμοΝότο. Για επενδύσεις μόνο, όχι για ελλείμματα, για ανταγωνιστικότητα και οικονομική ανάπτυξη,από όπου θα κερδίζει ο Βορράς θα κερδίζει και ο Νότος.

Η οικονομική ενοποίηση, η οποία είναι ένα από τα θεμελιώδη κομμάτια για το μέλλον της Ευρώπης μαζί με την κοινή εξωτερική πολιτική και την ενιαία πολιτική άμυνας, θα προκαλέσει αλυσιδωτές και πολύ σημαντικές αλλαγές στην ίδια τη δομή διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά κύριο λόγο της Ζώνης του ευρώ.

Υπό αυτό το πρίσμα εκπονήθηκαν και το πρώτο σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν και το δεύτερο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τα επόμενα καθοριστικά βήματα της ενοποίησης. Το σχέδιο του Μακρόν έχει έναν περισσότερο οραματικό χαρακτήρα (και δικαίως), είναι πιο μακρόπνοης εφαρμογής, του Γιούνκερ είναι περισσότερο διαχειριστικό και άρα πιο άμεσο.

Σημασία ωστόσο έχει ότι προτρέπουν και οι δύο προτάσεις- προοπτικής, σε αλλαγές πολιτικά κρίσιμες όπως είναι η αύξηση και οι νέοι πόροι του προϋπολογισμού, ο κοινός υπουργός Οικονομικών του ευρωκ.ο.κ. Πράγματι, ενοποίηση οικονομική δεν μπορεί να υπάρξει με διαφορετικό τρόπο.

Ευρώπη ενωμένη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα ισχυρό υπερεθνικό κέντρο εξουσίας για την οικονομία. Ευρώπη δεν είναι μόνο οι κοινοί κανόνες, δεν είναι η κοινή εποπτεία, η ενιαία μόνο νομοθεσία κ.λ.π., είναι ταυτόχρονα η κοινή πολιτική για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, για την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξητων οικονομιών, την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,πράγματα απαραίτητα για τηνκοινωνική ισορροπία και τηνπολιτική σταθερότητα.

Το 2018 θα είναι έτος του μεγάλου ευρωπαικού διαλόγου, ο κύκλος έχει ανοίξει ήδη μετά τις από τις γαλλικές εκλογές το 2017. Με τη σημερινή δομή διακυβέρνησης και τα παλαιά ανίσχυρα εργαλεία, η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει μακριά.

Αυτό το έχει καταλάβει απόλυτα και η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, η οποία από πέρυσι έχει σηματοδοτήσει μία στροφή στην πολιτική της. Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία είναι βέβαιο ότι οι συζητήσεις θα επιταχυνθούν. Το επιβάλουν οι ανάγκες τις οποίες δημιουργούν για την επιβίωση της Ευρώπης οι διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις.

Η Ευρώπη χρειάζεται όχι μόνο έναν μεγάλο κοινό προϋπολογισμό και έναν ισχυρό υπουργό Οικονομίας που θα παίρνει αποφάσεις με βάση τα υπερεθνικά συμφέροντα στη Ζώνη του ευρώ, αλλά και έναν κοινό ευρωπαϊκό στρατό, κοινή αμυντική βιομηχανία…

Αλλά δεν είναι αυτά του παρόντος, είναι η οικονομία. Στο υπάρχον οικοδόμημα, τη σημερινή δομή, ο προϋπολογισμός παίζει πολύ μικρό ρόλο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί εάν επιδιώκουμε την ανάπτυξη και μάλιστα σε ένα ισορροπημένο επίπεδο μεταξύ των χωρών – μελών.

Ο προϋπολογισμός είναι καθοριστικός μοχλός. Δεν μπορείς να μην έχεις ένα ενιαίο κέντρο εξουσίας, ένα υπουργείο, το οποίο θα αποφασίζει και θα κατευθύνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού, θα διαχειρίζεται τα φορολογικά έσοδα, τις πηγές τους. Πως θα διαμορφώσεις ενιαία δημοσιονομική αντίληψη και πολιτική, ενιαίους δρόμους ανάπτυξης ; Είναι οι πρώτες στοιχειώδεις αλλαγές στη δομή για την οικονομία. Είναι σαν να μιλάμε για την τραπεζική ένωση, χωρίς την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι παράλογο !

* O Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με καταγωγή από την Δωρίδα

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Επιτυχημένη εκδήλωση της Doric Business για «Επιχειρηματικότητα μετά την Κρίση»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία Doric Business Harmony PC στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Athens ΜoneyShow 2018» στο ξενοδοχείο Athens Ηilton, σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Ένωσης Γυναικών Φωκίδος, με θέμα: "Η Επιχειρηματικότητα μετά την Κρίση".

Στην εκδήλωση που έγινε την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και στην κατάμεστη αίθουσα Τερψιχόρη C, παραβρέθηκαν πάνω από 150 επαγγελματίες και επιχειρηματίες, Πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι φορέων καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την Επιχειρηματικότητα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και παρουσιάσεις που αφορούσαν στα παρακάτω αντικείμενα:

• «Σύνδεση του πολιτισμού με την Επιχειρηματικότητα ως παράγοντες αύξησης της Απασχόλησης και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής».
Ομιλία της Λαμπρινής Κουφάκη, Προέδρου Ένωσης Γυναικών Φωκίδας.


• «Υπηρεσίες και δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» της Doric Business Harmony PC, Ομιλίας -Παρουσίαση της Αιμιλίας Βρεττού, Ιστορικού –Αρχαιολόγου, Υπεύθυνης Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Πελατών της Doric Business Harmony PC.

• «Προϋποθέσεις Οικονομικά Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας»
Ομιλία-Παρουσίαση του Μιχάλη Δρίτσα, Μηχανολόγου Μηχανικού / Οικονομολόγου (MBA), Αντιπροέδρου του Συλλόγου «Δωρική Αδελφότης» και Υπεύθυνου του Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης.


• «Ε-Tourism»
Oμιλία-Παρουσίαση του Ιωάννη Πρωτοπαπαδάκη,
Καθηγητή Marketing και Συγγραφέα


• «Καλές Επιχειρηματικές Πρακτικές»
Ομιλία-Παρουσίαση του Κωνσταντίνου Λιάπη,
Ιδρυτή της Doric Business Harmony PC,
Οικονομολόγου, MSc in E-Commerce & Diploma in Digital Marketing.


Στην εκδήλωση επίσης παρουσιάστηκαν "Καλές Επιχειρηματικές πρακτικές επιχειρήσεων και Επαγγελματιών" που άντεξαν, επένδυσαν και δημιούργησαν μέσα στην Κρίση.

Oι Επιχειρηματίες και Επαγγελματίες οι οποίοι μίλησαν για τα «μυστικά της επιτυχίας τους» ήταν οι εξής:

Αυγεράκης Γιάννης,
ELVIOMEX-ΑΛΦΑ ΑΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (ΣΕΕΜΕ)


Παπαλέξη Χρυσούλα,
 HOTEL GANIMEDE, HOTEL MIRAMARE


Αλεβιζοπούλου Έλενα
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
LIFE COACHING
Ε-shop ALMENTRA
REAL ESTATE ACTIVITIE


Ράντος Δημήτρης
ΡΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΕ


Ζαφείρης Γιώργος
HOTEL AGLAIDA
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΗΛΙΟΥ


Κουτσίκος Παναγιώτης
ERGO ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ &ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ


Επιπλέον για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η Απονομή "Βραβείων Doric" σε Γυναίκες και Άνδρες Επαγγελματίες και Επιχειρηματίες που συνεργάζονται με την Εταιρεία μας.

Τα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:

γεννήθηκαν ή επένδυσαν μέσα στην κρίση,
ανέπτυξαν εξωστρεφή δράση,
ξεχωρίζουν ως Πρότυπα «Καλής Επιχειρηματικής πρακτικής»Βραβεύτηκαν


Επίσης Επαγγελματίες και Επιστήμονες, που ξεχώρισαν διεθνώς, που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην προβολή και υποστήριξη νέων επιχειρηματιών πρωτοβουλιών και διεθνών συνεργασιών και προσπαθειών.

Τα Βραβεία "DORIC 2018" απονεμήθηκαν στους παρακάτω Επιχειρηματίες:

H Παντελεημονίτου Νάνσυ
και η Εταιρεία Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες ΑΕ»

Βραβεύεται ως «Πρότυπο καλής Επιχειρηματικής Πρακτικής»

Ο Αποστολάτος Ελευθέριος
και η Εταιρεία ΑΝΥΨΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε
Βραβεύεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων που ανέπτυξαν «Εξωστρεφή δραστηριότητα μέσα στην κρίση».


Ο Βαρβαγιάννης Ιωάννης
και η Εταιρεία ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΕΠΕ
Βραβεύεται ως «Πρότυπο καλής Επιχειρηματικής πρακτικής».


Η Δεστούνη Εύα
και η Eπιχείρηση “ΟΡΕΙΝΟΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ”
Βραβεύεται ως «Πρότυπο Καλής επιχειρηματικής πρακτικής»


Ο Καβαλαράκης Δημήτρης
και η Εταιρεία Καβαλαράκης “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ”
Βραβεύεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων που ανέπτυξαν «Eξωστρεφή δράση μέσα στην Κρίση».


Ο Κοντογεώργος Νικόλαος
και η Εταιρεία SKALES KONTOGEORGOS ΟΕ
Βραβεύεται ως «Πρότυπο καλής Επιχειρηματικής πρακτικής».


O Λαμπράκης Ξενοφών,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ- ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Βραβεύεται για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.


Ο Λιάπης Γεώργιος
και η Εταιρεία «Ι.ΛΙΑΠΗΣ &ΥΙΟΙ Ο.Ε. »
Βραβεύεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων οι οποίες «Επένδυσαν μέσα στην Κρίση».


Ο Λυμπέρης Χαράλαμπος,
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
Βραβεύεται ως «Νέος Επαγγελματίας».


Ο Μαστροκωστόπουλος Κωνσταντίνος
και οι Επιχειρήσεις ΞΕΝΩΝΑΣ “ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ” &ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ
Βραβεύεται ως «Πρότυπο καλής Επιχειρηματικής Πρακτικής».


Ο Μυταράς Ευάγγελος
και οι Εταιρείες “ΑΡΧΕΤΥΠΟ” ΚΑΙ “ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ” ΟΕ
Βραβεύεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων οι οποίες «Eπένδυσαν μέσα στην Κρίση».


O Παναγιωτόπουλος Δημήτριος,
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΚΑΙ ΣΤΕ,
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,
Βραβεύεται στην κατηγορία των «Επιστημόνων που διακρίθηκαν διεθνώς».


Η Παπαλέξη Χρυσούλα και οι Επιχειρήσεις
HOTEL GANIMEDE & HOTEL MIRAMARE
Βραβεύονται ως «Πρότυπo καλής Επιχειρηματικής Πρακτικής».


Οι Αφοί Ραβάνη και οι Εταιρείες
ΡΑΒΑΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και ΡΑΒΑΝΗΣ Ο.Ε. ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΡΕΑΤΩΝ,
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΓΩΤΟΥ &ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ &ΞΕΝΩΝΑΣ
Βραβεύονται στην κατηγορία των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη».


Η Ταμπούκου Μαρία και η Εταιρεία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΠΕ
«Οι Μικροί φίλοι του Αριστοτελείου»
Βραβεύεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων που «Επένδυσαν μέσα στην Κρίση».


Η Τσούτσουρα Φανή,
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
Βραβεύεται ως «Νέος Επαγγελματίας».


Την Βράβευση ακολούθησε κλήρωση διαμονής σε καταλύματα που είχαν την καλοσύνη να προσφέρουν οι παρακάτω Δωροθέτες - Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων:

-  «Aglaida Hotel & Apartments» Tσαγκαράδα –Πηλίου.
Ευγενική Χορηγία Ξενοδόχου Ζαφείρη Γιώργου, Προέδρου Ξενοδόχων Μαγνησίας.-  «Έρωχος Hotel» Πολύδροσο Παρνασσού
Ευγενική Χορηγία Ξενοδόχου Μουτσιανά Θύμιου.
-  «Hotel Ganimede»- Γαλαξίδι Φωκίδας
Ευγενική Χορηγία Ξενοδόχου Παπαλέξη Χρυσούλας.
-  «Hotel Kalafati»- Ιτέα Φωκίδας
Ευγενική Χορηγία Ξενοδόχου Καλαφάτη Ανδρέα.
-  «Hotel Kallipolis» - Λιδωρίκι Φωκίδας
Ευγενική Χορηγία Ξενοδόχου Κρικέλα Γιάννη.
- «Meli Mar- Homes by the sea» - Mαραθιάς Φωκίδας
Ευγενική Χορηγία Ξενοδόχου Μελίστα Δημοσθένη.
-  «Το Μετερίζι»- Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας
Ευγενική Χορηγία Ξενοδόχου Μαστροκωστόπουλου Κωνσταντίνου.
- «Mont helmos hotel pool bar & spa» - Kλειτορία Καλαβρύτων
Ευγενική Χορηγία Ξενοδόχου Μπαρλογιάννης Δημήτρης.
- «Hotel Pegasos» - Λευκάδα
Ευγενική Χορηγία Ξενοδόχου Λιβιτσάνου Γιάννη.
- «Χάνι Ζεμενού»- Αράχωβα Βοιωτίας
Ευγενική Χορηγία Παναγιώτη Θεοχάρη

Η Doric Business Harmony PC με ανακοίνωσή της ευχαριστεί την Ένωση Γυναικών Φωκίδος για την συνεργασία και επιτυχία αυτής της τόσο σημαντικής και χρηστικής εκδήλωσης γιατί η στήριξη και προαγωγή της επιχειρηματικότητας δημιουργεί απασχόληση, παράγει εισόδημα και συμβάλει στην κοινωνική συνοχή.

Συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτων sial 2018

Θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, 21 - 25 Οκτωβρίου 2018

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της, συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL, η οποία διοργανώνεται από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξαγωγών (ENTERPRISE GREECE), τον αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών.

Αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε και στην τελευταία έκθεση το 2016.

Οι εταιρείες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο στο ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στην διάθεσή του λειτουργικά 9 τ.μ.

Εκτός από τον συντονισμό της αποστολής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καλύψει οικονομικά ~35% του κόστους για κάθε εκθέτη (1.500€ + ΦΠΑ).

Στο συνολικό κόστος, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών.

Παρακαλούμε τις εταιρείες που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 16 Φεβρουαρίου 2018, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση του ENTERPRISE GREECE (Αποστολή στο e-mail: k.anagnostopoulou@enterprisegreece.gov.gr, και κοινοποίηση στο e-mail: siozou.e@evia.pste.gov.gr), διευκρινίζοντας ότι η αίτηση αφορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, Θεμιστοκλή Χειμάρα (Αρμόδια Υπάλληλος: Ελευθερία Σιώζου, Τ. 2221353594).

Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Κοπή πίτας Υψηλοχωριτών και φίλων


Αγαπητοί συγχωριανοί, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχεται χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Η ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί στο κέντρο ¨ΡΥΘΜΟΣ¨, Γεωργίου Παπανδρέου & Μεγάλου Αλεξάνδρου στου ΓΟΥΔΗ (πλησίον θεάτρου BADMINTON).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν έπαινοι στους εισαχθέντες στην Ανωτάτη Εκπαίδευση και θα τιμηθεί η Ψηλοχωρίτισσα Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF Κα Τζιτζίκου Σοφία.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν εδέσματα, κρασί, αναψυκτικά και ένα μικρό δωράκι για την κάθε οικογένεια που θα μπορέσει να παρευρεθεί. Εννοείται ότι η παρουσία όλων μας είναι αναγκαία.

Απεργία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φωκίδας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

Συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Τις μέρες αυτές κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα αντεργατικά μέτρα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Ανάμεσα στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνεται και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Με το χτύπημα αυτό η κυβέρνηση θέλει να δώσει για λογαριασμό των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών ένα σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και των εργατικών διεκδικήσεων.
 
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον τρόπο που αποφασίζουν τα συνδικάτα μας τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Κάνουν λόγο για την ενίσχυση της «δημοκρατίας» στα σωματεία και την «ουσιαστική συμμετοχή» των εργαζομένων στις διαδικασίες τους. Το ενδιαφέρον τους για τη «δημοκρατία» στα συνδικάτα είναι το ίδιο με αυτό που δείχνει ο ΣΕΒ, όπου από την πρώτη στιγμή επιδοκίμασε την κυβέρνηση για την συγκεκριμένη ρύθμιση. Ξεχνούν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι βιομήχανοι με τη συνδρομή του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και με τη συνδρομή των δικαστηρίων, έκριναν τις απεργίες που προκηρύσσονταν από τα συνδικάτα σε ποσοστό 90% παράνομες ή καταχρηστικές.
 
Επιβεβαιώνεται ότι ο πραγματικός τους στόχος τους είναι οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται για τους μισθούς πείνας και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Θέλουν να τους αφαιρέσουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Με τους εκβιασμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι επιδιώκουν να τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων και να απαιτούν με τον «βούρδουλα» να μην μπαίνει κανένας εμπόδιο στην κερδοφορία τους.
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΘΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
 
· Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
· Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
· Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
· Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
· Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.
· Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
· Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τη χρηματοδότηση δομής για ΑμΕΑ στη Φωκίδα ανακοίνωσε ο Κ.Μπακογιάννης

Τη χρηματοδότηση της Εστίας του Αγ. Νικολάου στο Γαλαξίδι για τη φροντίδα των ΑμΕΑ με 288.000 ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κατά την επίσκεψή του στην Φωκίδα.

Σκοπός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη ήταν η συζήτηση με κατοίκους, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα έργα που προγραμματίζονται από την Περιφέρεια για ολόκληρη την περιοχή.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης τους, από την Άμφισσα, ο Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε την ένταξη του έργου χρηματοδότησης και ουσιαστικής στήριξης της δομής του «Αγ.Νικολάου» στο Γαλαξίδι για τρία χρόνια. «Είναι ακόμη μία νίκη μας στον πόλεμο για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στον σκοπό της χρηματοδότησης της δομής που εξυπηρετεί πολίτες με αναπηρία και ταυτόχρονα ανοίγει νέες θέσεις εργασίας.

«Ήρθαμε για να ακούσουμε προβλήματα και να δώσουμε λύσεις με όποιο τρόπο μπορεί να το κάνει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να δώσεις λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών πρέπει να κινείσαι στην κατεύθυνση της κοινωνικής συνοχής. Να απευθύνεσαι σε πολίτες που έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η στήριξη των πολιτών με αναπηρία, είναι έργο ουσίας. Οι καλές συνθήκες διαβίωσής τους και η επαγγελματική τους κατάρτιση βοηθά να συνεχίσουμε την διαδρομή μας στην κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει. Κανένας αβοήθητος και όλοι μαζί μπροστά» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και έδωσε λεπτομέρειες για τις δράσεις της δομής που χρηματοδοτείται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, με τη χρηματοδότηση υποστηρίζονται:

• Η μεταφορά των ωφελούμενων προς και από το Κέντρο, με μεταφορικό μέσο του δικαιούχου.
• Η διαμονή και η διατροφή τους (πρόχειρο γεύμα).
• Το πρόγραμμα πράξεων ειδικής αγωγής που έχουν ανάγκη ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ΑμεΑ (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες και άλλα), βάσει του εξατομικευμένου προγράμματος του κάθε ωφελούμενου.
• Η παροχή ατομικής ή/και ομαδικής άσκησης.
• Η εκπαίδευση τους στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής.
• Η δημιουργική απασχόλησή τους και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους.
• Η συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης.

Κοπή Βασιλόπιτας Συλλόγου Πενταγιωτών

Στις 14 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00μμ στο κέντρο ''Οι Πρόποδες του Υμηττού'', Λεωφόρος Αγ. Ι. Καρέα 79, Βύρωνας, Τηλ.: 210 76 66 518, θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας.

Σας περιμένουμε όλους να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος και να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στο χωριό μας.

Από τον Σύλλογο Πενταγιωτών
Πέτρος Πενταγιώτης

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Πίτα Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλαξιδίου


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ολέθριες οι συνέπειες αν γίνει χρήση του όρου "Μακεδονία" από τα Σκόπια

Ηχηρή παρέμβαση στο θέμα της διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι η χρήση του όρου "Μακεδονία" θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Ο μουσικοσυνθέτης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει στην εθνική γραμμή πλεύσης όπου στο όνομα της γειτονικής χώρας δεν θα περιέχεται η λέξη "Μακεδονία". Επιπλέον προειδοποιεί για κινδύνους και καλεί τον ελληνικό να εγκαταλείψει τη νάρκη στην οποία έχει περιπέσει τον τελευταίο καιρό.

Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη, που αναρτήθηκε στο προσωπικό του blog έχει ως εξής:

«Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη "Μακεδονία".

Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιτότητα της πατρίδας μας.

Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης "Μακεδονίας του Αιγαίου".

Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.

Και φτάσαμε στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως Λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας!

Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από την θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιτότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τους στην σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαυίας είναι νωπή.

Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Εάν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων που χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με την ψήφο τη δική μας για να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από μια θέση υψηλότερη και ισχυρότερη, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.

Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992. Οι ευθύνες που φορτωθήκατε στον οικονομικό τομέα είναι μεγάλες. Όμως εκείνες που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα είναι συντριπτικές και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα παρασύρουν μόνο εσάς αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια έκκληση που απευθύνω στην Κυβέρνηση την απευθύνω και στον λαό μας που θα πρέπει να εγκαταλείψει την νάρκη στην οποία έχει περιπέσει αυτό τον καιρό.

Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιτότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος. Γιατί δεν θα μπορέσει να αντέξει η πατρίδα μας αν χάσει ακόμα και ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης. Υπερβολή; Σκεφτείτε μόνο, ποιος αλήθεια θα μπορούσε να διανοηθεί τον διαμελισμό της άλλοτε ισχυρής Γιουγκοσλαυίας;

Οι καιροί ου μενετοί.

Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός.

Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!

Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!

Αθήνα, 7.1.2018

Μίκης Θεοδωράκης

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Δωριέα καλλιτέχνη Βαγγέλη Γερμανού

Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο σπουδαίος καλλιτέχνης με καταγωγή από την Δωρίδα Βαγγέλης Γερμανός.

Μία επέμβαση βουβωνοκήλης στην οποία υποβλήθηκε ο 68χρονος μουσικός λίγο μετά τα Χριστούγεννα ήταν η απαρχή αυτής της δύσκολης «διαδρομής» που τώρα διανύει.

Κατά πληροφορίες, στη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ο Βαγγέλης Γερμανός εκδήλωσε καρδιακό επεισόδιο και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.

Ωστόσο, η κατάσταση του ασθενή περιπλέχθηκε μετά και την εμφάνιση μικροβιακής λοίμωξης.

Σπουδαία νίκη με 3 - 1 της Ένωσης Γλυφάδας επί της Ακαδημίας Ιτέας

Του Τάσου Τσόλκα


Με το δεξί μπήκε τη νέα χρονιά πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη χθες στο γήπεδό της η Ένωση Γλυφάδας με 3 - 1 επί της Ακαδημίας Ιτέας στον τελευταίο αγώνα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Φωκίδας.

Η ομάδα της Γλυφάδας με νέο προπονητή στον πάγκο και αρκετές μεταγραφές στο ρόστερ της παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2 - 0.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ          9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1. ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ            27          59-04

2. ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ          24          36-06

3. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ      19         19-11

4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ         16         19-12

5. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                 15         17-08

6. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                         14         22-11

7. ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΙΤΕΑΣ                   13         18-29

8. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                11         11-20

9. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                  9          11-28

10.ΑΠΟΛΛΩΝ  ΔΕΛΦΩΝ             4           05-32

11.ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ      2           04-29

12.ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ       1          04-32