Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Αρχίζουν τα ματς και… 1η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας 2017-18

Του Τάσου Τσόλκα

Ξεκινά σήμερα το πρωτάθλημα ΕΠΣ Φωκίδας 2017-2018 με αρκετά σημαντικά παιχνίδια και τα βλέμματα στραμμένα κύρια στο ματς της αγωνιστικής στην Άμφισσα μεταξύ Φωκικού και Απόλλωνα Ευπαλίου, δύο ομάδων που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη φετινή σαιζόν.


Ο Δωρικός υποδέχεται στα Μαλάματα τον πάντα δύσκολο και ανανεωμένο Διαγόρα Πολυδρόσου, η Τολοφώνα Ερατεινή ταξιδεύει στο Χρισσό για τον αγώνα με την Ακαδημία Ιτέας ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπυ στη Δεσφίνα μεταξύ του τοπικού Ησαΐα και του Αμφισσαϊκού.

Αύριο στο Λιδωρίκι ο Αετός υποδέχεται την Ακαδημία Άμφισσας και στη Γλυφάδα η Ένωση τον Απόλλωνα Δελφών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, τα γήπεδα και οι διαιτητές που θα διευθύνουν. Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 4:00 το απόγευμα.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου
Φωκικός Άμφισσας – Απόλλων Ευπαλίου 
 (Ανδρεόπουλος, Ποντίκας, Καρέλης) Δημ.Γήπεδο Άμφισσας
Ακαδημία Ιτέας – Τολοφώνα Ερατεινή

( Χλεμπογιάννης, Σμαράγδης, Πλέσσας), γήπεδο Χρισσού
Ησαίας Δεσφίνας – Αμφισσαϊκός 

 (Κουφογιάννης, Καραίνδρος, Μπακαλιός) γήπεδο Δεσφίνας

Κυριακή 22 Οκτωβρίου
Αετός Λιδωρικίου – Ακαδημία Άμφισσας 
( Καραγιάννης, Κουτρογιάννου, Γούρας) γήπεδο Λιδωρικίου
Ένωση Γλυφάδας – Απόλλων Δελφών

(Καραπλής, Κατσαρέλης, Καψάλης) γήπεδο Γλυφάδας
Δωρικός Μαλαμάτων – Διαγόρας Πολυδρόσου

(Ανδρεόπουλος, Μπακαλιός, Οικονόμου) γήπεδο Μαλαμάτων

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Καταδικάζει όνειρα και ελπίδες μαθητών Λυκείου Ευπαλίου η απόφαση Υπουργού


Του έστειλαν επιστολή που ζητούν να την αλλάξει για να αρθεί η ανισότητα και η αδικία σε βάρος τους

Σε απόγνωση η μαθητική κοινότητα του Ευπαλίου με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να καταργήσει το τμήμα της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής του Λυκείου.


Για το σκοπό αυτό το 15μελές Συμβούλιο Μαθητικής Κοινότητας Γενικού Λυκείου Ευπαλίου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό να λάβει υπ όψιν την ιδιαιτερότητα της περιοχής και να αλλάξει την απόφασή του για να μη καταδικάσει τα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Ολόκληρη η επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας σχετικά με την απόφαση που πήρατε για την κατάργηση του τμήματος της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής του Λυκείου μας και να σας παρακαλέσουμε θερμά να επανεξετάσετε την απόφασή σας για τα ολιγομελή τμήματα.

Θεωρούμε πως θα ήταν δίκαιο να λάβετε υπόψη σας πως τα σχολεία των αραιοκατοικημένων επαρχιακών περιοχών όπως και το δικό μας – απαρτίζονται ούτως ή άλλως από ολιγομελή τμήματα μαθητών και οι αποστάσεις που διανύουμε καθημερινά είναι χρονοβόρες. Ο διαθέσιμος χρόνος έτσι για τη μελέτη μας είναι περιορισμένος. Η εκδοχή αλλαγής σχολείου, που προτείνετε, είναι λοιπόν, πρακτικά αδύνατη καθώς το κοντινότερο Λύκειο (ΓΕΛ Ερατεινής) απέχει 40 χιλιόμετρα από το δικό μας. Κατανοείτε, επομένως , πως η καθημερινή μεταφορά των παιδιών εκεί απαιτεί περισσότερο χρόνο αλλά και κόστος. Θα είναι αρκετά δαπανηρό για το Υπουργείο. Σ΄αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως η ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής παρακολουθεί τα μαθήματα σε συνδιδασκαλία με την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι οποίες λειτουργούν – ευτυχώς – κανονικά στο Λύκειό μας και οι επιπλέον μόνο απαιτούμενες διδακτικές ώρες είναι τρεις την εβδομάδα για το μάθημα των Αρχών της Οικονομικής Θεωρίας. Γεγονός που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά σε μεγάλο ποσοστό το Υπουργείο όσο η καθημερινή μεταφορά των μαθητών.

Ακόμη, το γεγονός ότι διαμένουμε στην επαρχία δεν αναιρεί το δικαίωμά μας στην μόρφωση, στην εύκολη πρόσβαση στο χώρο του σχολείου, στην ελεύθερη επιλογή μας όσον αφορά στο θέμα της Ομάδας Προσανατολισμού.

Είναι παράλογο να πιστεύετε πως μπορεί ένας υποψήφιος – που έχει ξεκινήσει προετοιμασία για τον «Γολγοθά» των Πανελλαδικών εδώ και ενάμιση χρόνο- είναι εύκολο να επιλέξει άλλη Ομάδα Προσανατολισμού μόλις οκτώ μήνες πριν από την έναρξη των εξετάσεων και αυτή η εκδοχή λοιπόν, που προτείνετε είναι αδύνατοννα εφαρμοστεί. Έτσι η απόφασή σας αυτή διαιωνίζει την κοινωνική ανισότητα και αδικία ανάμεσα στα επαρχιακά σχολεία, όπως το δικό μας και σ΄εκείνα των μεγαλουπόλεων. Θα επιθυμούσαμε ίση μεταχείριση καθώς δεν ζητήσατε ποτέ από μαθητή ενός τέτοιου σχολείου κάτι ανάλογο όπως τώρα απαιτείται από κάποιον του δικού μας.

Σκεφτείτε πως αυτή σας η απόφαση στην εποχή της οικονομικής κρίσης δεν προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά που εναποθέτουν τις ελπίδες τους μόνο στο σχολείο, όπως αρκετοί μαθητές του σχολείου μας, για την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και σ΄εκείνα που απολαμβάνουν και επιπλέον εξωσχολικά φροντιστηριακά μαθήματα. Οι πολιτικοί, βέβαια, διαρκώς στηλιτεύετε την παραπαιδεία αλλά με ενέργειες σαν αυτή την ενισχύετε ακόμη περισσότερο και υποβαθμίζετε το κύρος του σχολείου, Χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στην Πολιτεία που δεν μεριμνά για το μέλλον μας, καθώς τα όνειρά μας εξαρτώνται από την επιτυχία ή την αποτυχία στις τελικές εισαγωγικές εξετάσεις.

Ενώ, λοιπόν, το άγχος μας κυριεύει ενόψει αυτής της επίπονης δοκιμασίας, ζητάτε από έναν μαθητή να αλλάξει σχολικό περιβάλλον στην πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής του. Είναι αρκετά ψυχοφθόρο για εκείνον να αποχωριστεί ένα οικείο φιλικό περιβάλλον, να καταστρέψει τις διαπροσωπικές σχέσεις έξι χρόνων, τώρα που διακυβεύεται το μέλλον του. Θα έπρεπε απερίσπαστος να αφοσιωθεί στην μελέτη του, με την ψυχολογική στήριξη του κοινωνικού περίγυρου και όχι να αγωνιά , στα μέσα Οκτώβρη, και ενώ τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει για το ενδεχόμενο αλλαγής σχολείου λόγω πασιφανούς κρατικής ανευθυνότητας,

Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναλογιστείτε πόσο σημαντική είναι η αλλαγή της απόφασής σας για μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβετε πως δεν είμαστε αριθμοί κ. Υπουργέ, είμαστε παιδιά με όνειρα και ελπίδες που η συγκεκριμένη απόφαση τα καταστρέφει. Ελπίζουμε να λάβετε υπόψη σας το αίτημά μας και να ανακαλέσετε την κατάργηση του Τμήματος Οικονομίας και Πληροφορικής στο Λύκειό μας.

Με τιμή
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,   ΦΡΟΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,  ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

ΝΗΡΕΑΣ - ΣΕΛΟΝΤΑ: Τον Δεκέμβριο η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών

Κατά δύο εβδομάδες αναμένεται να μετακυληθεί η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 74,8% της ΝΗΡΕΥΣ και του 82,6% του ΣΕΛΟΝΤΑ, εταιρίες που ως γνωστόν δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια και στη Δωρίδα.

Η αρχική σχεδίαση πρόβλεπε την κατάθεση προσφορών στα τέλη Νοεμβρίου και πλέον η πιθανότερη νέα ημερομηνία είναι η 12η Δεκεμβρίου. Η κύρια αιτία για την καθυστέρηση είναι το μη άνοιγμα του data room, που βάσει του αρχικού πλάνου θα έπρεπε να είχε τεθεί σε «λειτουργία», από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών, προκρίθηκαν οκτώ υποψήφιοι αγοραστές επενδυτές, που θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

Ξεχωρίζει η υποψηφιότητα της αμερικανικής Amera Capital, η οποία ειδικεύεται σε επενδύσεις στον κλάδο ιχθυοκαλλιεργειών. Προ έτους είχε πάρει και την ελληνική εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών «Ανδρομέδα» που έχει επίσης συμμετοχές σε πολλές εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη.

Οι άλλοι διεκδικητές είναι η Oaktree, το Duet Group, το fund Pontos Aqua και η αμερικανική Charter House. Επίσης στην επόμενη φάση πέρασαν η HIG Capital και το αμερικανικό fund Harvard Investment Group.

Μέσω κοινοπρακτικού επενδυτικού σχήματος συμμετέχει το ελληνικών συμφερόντων επενδυτικό fund Diorasis International, που έχει αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο συμμετοχής στην εταιρεία «Υδατοκαλλιέργειες Μπιτσάκος» και επιδιώκει να συνενώσει υπό τη σκέπη του πολλές εταιρείες του κλάδου.

Δεν θα δηλώνονται στο “πόθεν έσχες” τα χρήματα… στο στρώμα και τις θυρίδες !


Με αστραπιαίες κινήσεις που ξαφνιάζουν, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι δύο υπουργικές αποφάσεις για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (“πόθεν έσχες”), με τις οποίες καταργείται η υποχρέωση δήλωσης μετρητών που κρατούν οι υπόχρεοι στα σπίτια τους ή σε τραπεζικές θυρίδες.
 
Η κυβέρνηση εναρμονίζει με μεγάλη ταχύτητα το θεσμικό πλαίσιο στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώθηκαν οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων και επειδή το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι:

Η επιβαλλόμενη υποχρέωση να συμπεριληφθούν στη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης ποσά σε μετρητά που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ και φυλάσσονται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή εντός θυρίδων, καθώς και κινητά περιουσιακά στοιχεία, των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, αντίκειται στα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1 και 9Α του Συντάγματος, καθώς και στην αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ. 1 εδ. δ΄ του Συντάγματος).

· Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νέες αποφάσεις πήραν ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ 19 Οκτωβρίου 2017 και εμφανίσθηκαν στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου σήμερα το πρωί, ενώ αύριο, 21 Οκτωβρίου, εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, χωρίς προς το παρόν να έχει ανακοινωθεί παράτασή της.

· Σημειώνεται, όμως, ότι και με τις νέες αποφάσεις διατηρείται η υποχρέωση να υποβληθούν τα παραστατικά αγοράς ή πράξεις φορολογικής αρχής ή ασφαλιστήρια συμβόλαια για κινητά μεγάλης αξίας, άνω των 30.000 ευρώ, κάτι που φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με την απόφαση του ΣτΕ.

· Η δημοσίευση των νέων αποφάσεων φαίνεται ότι εντάσσεται στο πλαίσιο του “πολεμικού” κλίματος στις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΣτΕ και στην προσπάθειά της να μην “εκτροχιασθεί” η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, λόγω της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί στην πλήρη μορφή της, αλλά μόνο σε περιληπτική μορφή.

· Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που υπογράφει τις δύο νέες αποφάσεις, είχε εκφράσει την “αρνητική έκπληξή του” για την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής δικαστικών λειτουργών.

Ο Κ.Χαλιορής για την Ελληνική Αστυνομία


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος Οκτωβρίου της εφημερίδας “ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ”

Με πλούσια και σημαντική ύλη για θέματα της Δωρίδας κυκλοφόρησε το τεύχος Οκτωβρίου της εφημερίδας “ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ”.

Μεταξύ των θεμάτων μπορεί κανείς να διαβάσει:
 • Για το “χρυσό μετάλλιο” των θερινών πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που πήρε το Δροσάτο στη Δωρίδα
 • Ένα σπουδαίο ιστορικό αφήγημα του καθηγητού πανεπιστημίου Ιωάννη Χριστιά για το Ευπάλιο και την περιοχή της Δωρίδας στην εποχή του Δημοσθένη και του Ησιόδου
 • Την πορεία εξέλιξης των έργων για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας και του ιστορικού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Ευπάλιο
 • Την αριστούχα μαθήτρια του Ευπαλίου που εκπροσώπησε τη Φωκίδα στη Βουλή των Εφήβων στο Κοινοβούλιο
 • Για την δραστηριότητα στη περιοχή του Ευπαλίου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Φωκίδας
 • Την σπουδαία και πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου “Δημοτικά τραγούδια της Δωρίδας” του φιλολόγου συγγραφέα Φώτη Κατσούδα
 • Την ιστορική, λαογραφική, πολιτιστική και κοινωνική ακτινογραφία της Δωρίδας μέσα από το βιβλίο του αείμνηστου Τρικορφιώτη συγγραφέα Τάσου Φιλιππόπουλου.
 • Όλη τη νεώτερη δραστηριότητα του … αεικίνητου συλλόγου “Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου” (ΦιΛΜΟΤΕ).
 • Την μαθήτρια από την Δωρίδα που πέτυχε πρώτη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά καθώς και όλες και όλους πού πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και σε ποιες σχολές.
 • Ποιες είναι οι καινοτομίες και οι νέοι φιλόδοξοι στόχοι της αθλητικής ομάδας του Απόλλωνα Ευπαλίου και ποιοι ανέλαβαν να τις υλοποιήσουν
 • Όλη την πλούσια και σημαντική κοινωνική δραστηριότητα
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Δωρίδας με 2.500 τιράζ εκτός από τους συνδρομητές της, διατίθεται και από το περίπτερο του Ευπαλίου στην Πλατεία Καρυάς. 

Ο ΣΥΥΡΙΖΑ Φωκίδας για την περιοδεία στο νομό του Υπουργού Β. Αποστόλου

Μετά από πρόσκληση του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας πραγματοποιήθηκε περιοδεία στη Φωκίδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου. Η επίσκεψη ξεκίνησε με συγκεντρώσεις στη Δεσφίνα και στο Λιδωρίκι με μεγάλη συμμετοχή κτηνοτρόφων. Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη στήριξης της κτηνοτροφίας και στα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο ενώ οι σύλλογοι των κτηνοτρόφων έθεσαν τα συγκεκριμένα ζητήματα που τους απασχολούν.

Τέλος η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση στην Άμφισσα και ομιλία του Υπουργού με θέμα: «Πολιτικές ανάπτυξης στον Αγροτοκτηνοτροφικό χώρο της Φωκίδας».

Στον πλούσιο διάλογο που ακολουθούσε τις τοποθετήσεις του Υπουργού, έγιναν από τους παραβρισκόμενουςπροτάσεις και επισημάνθηκανπροτεραιότητες και ελλείψεις, ενώ δεν παρέλειψαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να τονίσουν ότι είναι η πρώτη φορά που αρμόδιος υπουργός επισκέπτεται τη Φωκίδα για να ενημερώσει αλλά και να ακούσει τους αγρότες-κτηνοτρόφους. Επίσης έκφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί πήραν χρήματα παλαιότερων ενισχύσεων που χρωστούσαν προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε αυτό το σημείο ο Υπουργός ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά είναι ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν δικαιολογείται αυτή η μη πληρωμή(ειδικά για τα βιολογικά χρωστούσαν χρήματα από το 2008!) και κατέληξε λέγοντας ότι τώρα πια έχει μπει μια τάξη και το 70% της μεγάλης ενίσχυσης θα πληρώνεται μέχρι τέλος Οκτωβρίου ενώ η εξόφληση θα γίνεται τέλος του χρόνου.

Μερικά σημεία από τις παρεμβάσεις
του Υπουργού Βαγγ. Αποστόλου:

Αναφέρθηκε στο νόμο-τομή(που έχει αυτή τη στιγμή ψηφιστεί) για την προστασία του Έλληνα παραγωγού και του καταναλωτή από τις «ελληνοποιήσεις» όπου καθιερώνεται:

1) Η υποχρεωτική αναγραφή στη συσκευασία γάλακτος και γαλακτοκομικών, της χώρας αρμέγματος, της χώρας επεξεργασίας και της χώρας συσκευασίας του.

2) Η υποχρεωτική αναγραφή σε όλα τα στάδια διακίνησης του κρέατος, από το σφαγείο έως την ταμειακή μηχανή, της χώρας γέννησης, εκτροφής και σφαγής του ζώου

3) Η υποχρέωση πληρωμής των παραγωγών νωπών προϊόντων εκ μέρους των χονδρεμπόρων, περιλαμβανομένων των supermarket, το αργότερο εντός 60 ημερών από την έκδοση του σχετικού τιμολογίου.

Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 το οποίο είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για ενίσχυση,μεταξύ άλλων, της κτηνοτροφίας, των βιολογικών προϊόντων, των νέων αγροτών, του συμψηφισμού παραγωγής–κατανάλωσης ενέργειας των αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων κ.ά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το πρόγραμμα των βιολογικών θα επαναπροκηρυχθείμε έμφαση στην κτηνοτροφία, όπως και το πρόγραμμα των νέων αγροτών γιατί η συμμετοχή στην Περιφέρεια Στερεάς ήταν μειωμένη.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του Παραδοσιακού Ελαιώνα η Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει το πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου έχει ήδη δημοσιευτεί. Στις παρατηρήσεις που έγιναν για τη διεύρυνση του, ο υπουργός απάντησε ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις αν είναι συμβατές με το πρόγραμμα αλλιώς σε περίπτωση κοινοτικού ελέγχου θα υπάρχει πρόβλημα. Και με την ευκαιρία ανέφερε ότι με την ανάληψη του Υπουργείου το 2015 παρέλαβε δύο φακέλους με πρόστιμα από την Ε.Ε.: ο πρώτος 1,8 δις λόγω κακής διαχείρισης των ενισχύσεων και ο άλλος με πρόστιμα 1,2 δις για ενισχύσεις που δόθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις παράνομα.

Τέλος τόνισε την ανάγκη συλλογικής οργάνωσηςτωναγροτών και κτηνοτρόφων σε υγιή συνεργατικά σχήματα και όπως ενημέρωσε θα τρέξει μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής ανάπτυξης η οικονομική ενίσχυση για τη δημιουργία της λεγόμενης ομάδας παραγωγών από 5 άτομα και πάνω.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας κρίνει εξαιρετικά πετυχημένη την περιοδεία του Υπουργού στη Φωκίδα όχι μόνο για τον διάλογο αλλά κυρίως γιατί φάνηκε ότι νέοι άνθρωποι και στη περιοχή μας επιλέγουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και πρέπει να ενισχυθούν.

Στόχος μας με τη βοήθεια του βουλευτή και σε συνεργασία με τους παραγωγούς, τους φορείς της περιοχής και το υπουργείο η προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η πρωτοβουλία του βουλευτή κ Ηλία Κωστοπαναγιώτου σχετική με την παρουσίαση, προώθηση, διαφήμιση και πώληση των άριστων προϊόντων του νομού στην Αθήνα στο χώρο του μετρό Συντάγματος κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ Στ. Στεφόπουλο.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας επιδιώκοντας να είναι πρώτα και κύρια χρήσιμη και αποτελεσματική στον τόπο, θεωρούμε την όλη διαδικασία σαν αρχή μιας πορείας που συνεχίζεται.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Κεντροαριστερά: Πόσο κοστίζει η ψήφος, πόσες κάλπες θα στηθούν και πού

Του Άγγελου Μόσχοβα


Τις τελευταίες «λεπτομέρειες» της πορείας μέχρι τις κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού της Κεντροαριστεράς, στις 12 Νοεμβρίου, αποφάσισε η επιτροπή Αλιβιζάτου σήμερα το βράδυ.

Τα debates, οι κάλπες και τα εκλογικά τμήματα αλλά και το κόστος των εκλογών ήταν τα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η επιτροπή Δεοντολογίας.

Δύο debates στις 30 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου

Οι επίσημες τηλεμαχίες με όλους τους υποψήφιους (και τους 9 πλέον μετά την αποχώρηση του Οδ. Κωνσταντινόπουλου) θα γίνουν στις 30 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου. Αμφότερα θα διεξαχθούν στο στούντιο της ΕΡΤ και συντονιστής και στα δύο θα είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Στο πρώτο debate θα ρωτήσουν δημοσιογράφοι από ΜΜΕ της περιφέρειας. Θα απευθύνουν ερωτήσεις οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μάγνης από την Πελοπόννησο, Γιώργος Σιμόπουλος από Στερεά Ελλάδα, Ανδρέας Γιουρμετάκης από Θεσσαλία, Φίλιος Στάγγος από Μακεδονία και Γιώργος Σαχίνης από την Κρήτη.

Στη δεύτερη τηλεμαχία, τις 6 Νοεμβρίου, θα απευθύνουν ερωτήσεις δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η Μαρία Σαράφογλου (ΑΝΤ1), Κάτια Μακρή (Star), Ράνια Τζίμα (ALPHA) και Νίκος Ευαγγελάτος (Ε).

Το κόστος της ψήφου

Όπως αποφάσισε η επιτροπή Αλιβιζάτου, το κόστος για την ψηφοφορία ορίστηκε τελικώς στα 3 ευρώ. Θα διανέμεται μόνο ένα ψηφοδέλτιο που θα εμπεριέχει τα ονόματα και των 9 υποψηφίων αρχηγών και την επιλογή «λευκό».

Οι κάλπες

Ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων αποτέλεσε σημείο τριβής αρχικά καθώς το ΠΑΣΟΚ ήθελε πάνω από 700 σε όλη τη χώρα, ενώ το Ποτάμι 585 τμήματα. Τελικώς αποφασίστηκε να δημιουργηθούν «όσα χρειαστούν» εφαρμόζοντας την ειλημμένη απόφαση της επιτροπής Αλιβιζάτου η οποία ανέφερε ότι θα στηθούν περί τις 1.200 κάλπες στους Καλλικρατικούς δήμους και μόνο όταν υπάρχει ομοφωνία να καταργηθούν αν δεν χρειάζονται κάποια εκλογική τμήματα. Αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός των εκλογικών τμημάτων θα είναι περί τα 600.

Κατά τα λοιπά:
Για τη στελέχωση των εκλογικών τμημάτων η εφαρμογή της επιτροπής θα μείνει ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Αν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός θα αναζητηθούν επαγγελματίες σε συνεργασία με εταιρεία πληροφορικής.


Για το μητρώο φίλων αποφασίστηκε να καταστραφεί, εφόσον όμως μείνει για αρκετό χρόνο στη διάθεση των υποψηφίων, ώστε να εξεταστούν και οι πιθανές ενστάσεις.

Για το βράδυ των εκλογών απορρίφθηκε ως χώρος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων το Ζάππειο και αναζητείται άλλος χώρος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πιθανόν.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα έχει την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας την ημέρα των εκλογών. Πρόεδρος θα είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, θα συμμετέχουν νομικοί (Αντώνης Βγόντζας, Νανά Βρυώνη, Αλέξανδρος Κατσαντώνης, Νέλλη Παπαχελά) εκπρόσωποι των υποψηφίων και μια εισαγγελική λειτουργός.

Οι κάλπες την ημέρα των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου θα ανοίξουν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 19.00. Εφόσον χρειαστεί και μόνο για την Αθήνα θα δοθεί παράταση δύο ωρών, ως τις 21:00.

ΚΩΣ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ:Όχημα ανάπτυξης η αγροδιατροφή για τη Στερεά Ελλάδα


Την δέσμη πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η Περιφέρεια για την αγροδιατροφή και την επιχειρηματικότητα της Στερεάς Ελλάδας, ανέπτυξε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια με σκοπό τη δημόσια διαβούλευση και την ενημέρωση όλων των φορέων και των επιχειρήσεων.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για δράσεις που έχουν σκοπό την υλοποίηση των στόχων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Στερεάς Ελλάδας. Τον θεσμό που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια για την δημιουργία μίας ομάδας συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι δράσεις που ανακοίνωσε ο Κ.Μπακογιάννης περιλαμβάνουν:

1.Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού προβολής αγροδιατροφικού τομέα

2.Δημιουργία προωθητικού υλικού ηλεκτρονικού και έντυπου για την αποτύπωση και ανάδειξη της Γαστρονομικής ταυτότητας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

3.Δημιουργία επιδαπέδιων προθηκών προβολής και πώλησης τοπικών προϊόντων

4.Εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή των αγορών του εξωτερικού και των ανάλογων απαιτήσεων τους όπου θα μπορούσαν να βρουν ικανοποιητική και συμφέρουσα διέξοδο τα δέκα πιο δυναμικά αγροτοδιατροφικάπροιόντα του καλαθιού της Περιφέρειας

5.Διοργάνωση Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών και παράλληλη διενέργεια Επιχειρηματικών Συναντήσεων (B2B) των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού τομέα

6.Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύωσης των επαγγελματιών τροφίμων και αγροτικών προϊόντων

7.Διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης παραγωγών και μεταποιητών αγροτικών προϊόντων στις σύγχρονες δεξιότητες διαχείρισης πωλήσεων, marketing, και γενικότερα εμπορικής επικοινωνίας

Παράλληλα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προγραμματίζονται δράσεις που θα βοηθήσουν τόσο στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού μας κλάδου όσο και την μείωση της απόστασης μεταξύ παραγωγών και τελικού καταναλωτή εντός της Περιφέρειας.

Κατά την ομιλία του, ο κ.Μπακογιάννης, έκανε εκτενή αναφορά και στις δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει, μεταξύ άλλων, τόσο η δημιουργία της ιστοσελίδας (www.agrifoodcentralgreece.gr), μέσω της οποίας γίνεται αναζήτηση από ενδιαφερόμενους καταναλωτές ή αγοραστές του εσωτερικού και εξωτερικού, των προϊόντων και των εταιρειών του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας όσο και δημιουργία κοινού εμπορικού σήματος, ενώ απέδωσε και ιδιαίτερη σημασία στις συνεργασίες τις Περιφέρειας με ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως στην Κωπαΐδα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Περιφέρειας.

«Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δεν είναι απέναντι, τουλάχιστον στην Στερεά Ελλάδα» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και τόνισε στην ομιλία του: «Για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία ξεκάθαρη ταυτότητα για τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας, για να μπορέσουμε να γίνουμε διεθνώς ανταγωνιστικοί, πρέπει να δημιουργήσουμε μία μεγάλη συμμαχία. Συμμαχία που θέλει όλες τις επιχειρήσεις μαζί αλλά και τους δημόσιους φορείς στο πλευρό τους. Αυτό, εμείς το κάνουμε πράξη.

Η σύνθεση των εμπορικών, των επιχειρηματικών, των ακαδημαϊκών και των υπηρεσιακών δυνάμεων φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα. Έχουμε γυρίσει όλο τον κόσμο, έχουμε στηρίξει τις επιχειρήσεις μας ώστε να γίνουν εξωστρεφείς και να κλείσουν νέες διεθνείς συμφωνίες, προωθούμε όπου και όπως μπορούμε την νέα επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τους νέους αγρότες μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, και σας λέω ότι η εμπειρία μας δείχνει ότι το μοντέλο λειτουργίας που έχουμε στο μυαλό μας και τίθεται προς συζήτηση με όλους, θα μας κάνει ισχυρούς και θα μας καταστήσει μετρήσιμη μονάδα της παγκόσμιας αγοράς.

Πρέπει να πω ότι έχει γίνει ήδη σημαντική δουλειά, κυρίως με την παρουσία μας σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά επειδή βλέπω ότι υπάρχει θέληση να ξεκολλήσουμε και να αναπτυχθούμε μέσω της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν όλους».

Αντίθεση του Πρόεδρου Τολοφώνας για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών

Την έντονη αντίθεσή του στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Ψαρομύτα Δωρίδας διατυπώνει με σχόλιο-παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Τολοφώνας Ηλίας Κορομπίλης.

Απευθυνόμενος προς κάθε αρμόδιο τονίζει…

"Κύριοι υπεύθυνοι και επιχειρηματίες που ασχολείστε με τις ανεμογεννήτριες. Στην Ψαρομύτα βρήκατε να τις τοποθετήσετε; Σκεφτήκατε τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό σε όλη την περιοχή; Ένα ξενοδοχείο που φέρνει 400 τουρίστες από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ;;; Η βαριά βιομηχανία της περιοχής μας είναι αυτό το ξενοδοχείο. Περισσότερα από 100 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας θα μείνουν άνεργα. Θα τους προσλάβετε;;; Τόσα βουνά γύρω γύρω δεν σας φτάνουν; Πρέπει να καταστρέψουμε και το παραλιακό κομμάτι;;;

Χαιρετίσματα!!!!!


Ηλίας Κορομπίλης
Πρόεδρος Τ.Κ. Τολοφώνας και του πολιτιστικού συλλόγου αυτής."

Μήνυμα Δημάρχου για την 28η Οκτωβρίου

Πριν από 77 χρόνια, το 1940, εκφράσαμε όλοι μαζί την αποφασιστικότητά μας να πούμε ΟΧΙ σε μια εύκολη επιλογή.
Αποφασίσαμε να πολεμήσουμε για           
την ελευθερία !
την ειρήνη ! 
 και την αξιοπρέπεια !

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Όχι πια στο πεδίο των πολεμικών μαχών, αλλά σε ένα νέο, δύσκολο, σκληρό και πολυσύνθετο πεδίο, σε μια παγκόσμια οικονομία. H χώρα δίνει τον δικό της μεγάλο αγώνα, που, αποτελεί φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, αλλά και ένδειξη σεβασμού στην ύπαρξή μας, στο κοινό μας μέλλον, που διαμορφώνουμε με αξιοπρέπεια, πατώντας στις δικές μας δυνάμεις.

Τιμούμε, στις 28 Οκτωβρίου, το ''ΟΧΙ'' των Ελλήνων απέναντι στην αξίωση παράδοσης και υποταγής της Πατρίδας μας !

Τιμούμε εκείνους που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία !

Τιμούμε εκείνους που έκαναν ολόκληρη την Ανθρωπότητα να μιλά για το μεγαλείο, τις αρετές και την προσφορά των Ελλήνων στην Ευρώπη και τον Ελεύθερο Κόσμο !

Ο φετινός εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ ας αποτελέσει την αφετηρία για την ανάταση και την ανάταξη της Πατρίδας μας! Να βγούμε από την κρίση και να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, με αξιοπρέπεια και περηφάνια !

Γιατί, οι Έλληνες … Μπορούμε !

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Ο Δήμαρχος Δωρίδος
Γιώργος Καπεντζώνης

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

ΛΙΣΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ … ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Του Θανάση Γιαννόπουλου *

Δεν μπορώ να καταλάβω και είναι απορίας άξιον να ομιλούν και να λένε τα στελέχη της Κυβέρνησης μηδέ εξαιρουμένου και του κ. Πρωθυπουργού για πρωτογενή πλεονάσματα και 13ο μισθό και άλλα συναφή και να χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο τόσα χρήματα σε χιλιάδες πολίτες που περιμένουνε να συνταξιοδοτηθούν, ΦΠΑ, χρέη νοσοκομείων, φαρμακείων , ιδιωτικών κλινικών, κλπ.

Είναι όμως, επιεικώς να το χαρακτηρίσω ως απαράδεκτο κ. Πρωθυπουργέ, να υπάρχουν λίστες αναμονής στα νοσοκομεία προς χειρουργείο από σοβαρές παθήσεις όπως καρκίνοι παγκρέατος, ήπατος, στομάχου, παχέως εντέρου, αγγειοχειρουργικά περιστατικά, κλπ., γιατί δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ιατροτεχνολογικών βοηθημάτων λόγω χρεών προς τις προμηθεύτριες εταιρείες που διαθέτουν αυτά τα προϊόντα.

Η αναμονή σε νοσοκομεία σήμερα έχει ξεπεράσει για αυτά τα περιστατικά τους 2 μήνες και σε αυτούς του πολίτες που περιμένουν εναγωνίως τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με επιβάρυνση της υγείας τους τί θα απαντήσετε!!!

Πού είναι η ισοπολιτεία που το δημοκρατικό μας πολίτευμα επιτάσσει?

Ίδια τύχη πρέπει να έχουν και οι ανώνυμοι πολίτες με τους επώνυμους, όταν λίαν προσφάτως δύο περιστατικά επωνύμων ξεπέρασαν τη λίστα και χειρουργήθηκαν και καλώς έγινε.

Η χρησιμοποίηση των συγχρόνων ιατροτεχνολογικών βοηθημάτων είναι επιτακτική γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι εγχειρητικές επιπλοκές που κοστίζουν πολλαπλάσια χρήματα και κυρίως μειώνεται η εγχειρητική θνησιμότητα.

Πρέπει να χειρουργούνται τα περιστατικά με σύγχρονη τεχνολογία που στοιχίζει μεν αλλά σώζει δίνοντας προσδόκιμο ποιοτικής και ποσοτικής επιβίωσης.

Υπάρχουν λύσεις που πρέπει κ.κ. Υπουργοί να τις δώσετε, διότι μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και στη βάσανο της νόσο και δη της καρκινικής νόσου δεν χωράει κομματική ή ιδεολογική διαφοροποίηση.

Τολμήστε τώρα και δώστε λύσεις άμεσα στο δράμα που βιώνουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους.

*Ο Θανάσης Γιαννόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών – χειρούργος, τ. υφυπουργός υγείας & κοινωνικής αλληλεγγύης

"Βόμβα" στελεχών Οικολόγων-Πράσινων που σπάνε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σοβαρό σχίσμα στους Οικολόγους-Πράσινους, το κόμμα που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεκάδες σημαντικά στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν χθες ότι αποχωρούν, απευθύνοντας βαριές κατηγορίες κατά του υπουργού Γ. Τσιρώνη και του βουλευτή Γ. Δημαρά.

"Είναι πλέον πασιφανές ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, για να κάνουν ένα "πράσινο ξέπλυμα" συνειδήσεων, έτσι ώστε να συνεργαστούν με καλύτερους όρους με τον Σύριζα" αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους τα αποχωρούντα στελέχη τα οποία προαναγγέλλουν ουσιαστικά την ίδρυση νέου «πράσινου» πολιτικού φορέα...

Μάλιστα, καταγγέλλουν τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, "για τις μέχρι τώρα αποφάσεις του" και "στην ουδετερότητα ανοχής του βουλευτή Γιώργου Δημαρά" και στηλιτεύουν το γεγονός ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν έχει τηρήσει μέχρι στιγμής της πολιτικές δεσμεύσεις προεκλογικής προγραμματικής σύγκλισης που είχαν συναποφασιστεί".

"Έφτασε στο σημείο να κάνει ο Υπουργός δήλωση ότι, για τα την τεράστια Οικολογική καταστροφή από το πετρέλαιο στη Σαλαμίνα και το νότιο θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής, φταίει η παγκοσμιοποίηση και όλη η κοινωνία. Και κληθήκαμε να απολογηθούμε σε όλους τους νοήμονες πολίτες για ακόμα μία φορά, για αυτά που είπε" σημειώνουν.

Η μακροσκελής επιστολή των στελεχών του κόμματος των Οικολόγων - Πράσινων επισημαίνει μεταξύ άλλων :

«… Είναι πλέον πασιφανές ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, για να κάνουν ένα «πράσινο ξέπλυμα» συνειδήσεων, έτσι ώστε να συνεργαστούν με καλύτερους όρους με τον Σύριζα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες να μην υπάρχει δυνατότητα αυτόνομης καθόδου στις εκλογές για να «νοθευτεί» πολιτικά ο καθαρός οικολογικός – πράσινος λόγος.

Και η συμπεριφορά του Συριζα και του Αλέξη Τσίπρα, απέναντί μας είναι (το λιγότερο) ακατανόητα ηγεμονική.

Στη δημοκρατία όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σύντομα ένα μεγάλο πράσινο κόμμα, θα κάνει την εμφάνισή του για να παίξει το ρόλο που πρέπει. Να έχει περισσότερες δυνατότητες να υπερασπιστεί με σθένος τις πράσινες αρχές και θέσεις. Με ενεργά μέλη, πολλαπλάσια σε αριθμό, από τα περίπου 200 που συμμετέχουν και ψηφίζουν στις διαδικασίες των Οικολόγων Πράσινων. Με σύνθεση δυνάμεων από Ενεργούς Πολίτες της Κοινωνίας. Με όρους αυτόνομης καθόδου στις εθνικές, αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Εξάλλου τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στη Γερμανία, οι αποφάσεις των Γερμανών Πρασίνων και η ευρύτερη κουλτούρα συνεργασιών του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, δείχνουν τον δρόμο.

Δεν υπάρχουν δεδομένες συνεργασίες. Υπάρχουν μόνο προγραμματικές συγκλίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση τα 22 σημεία προεκλογικής συμφωνίας, η κυβέρνηση του Συριζα, συστηματικά αγνοεί και δεν τηρεί.

Ξέρουμε ότι με πολλούς από τους συναγωνιστές που μένουν πίσω (αν και συμφωνούν σε όλα μαζί μας) κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούμε. Και δεν είναι μακριά αυτή η στιγμή…

... Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αποχωρούμε από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων (Ο.Π.).

Καλογράνης Κώστας, πρώην μέλος Εκτελεστικής Γραμματείς Ο.Π.
Τουμαζάτος Λουκάς, πρώην μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.
Ντούρος Νίκος, πρώην μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.
Λιόση Μαρία, πρώην μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.
Ακρίβου Ρία, πρώην μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.
Μακρής Γιάννης, πρώην μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.
Σαββίδης Μπάμπης, πρώην μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.
Καναβέττα Παρασκευή, πρ. αν.μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.
Σαλασίδης Περικλης, πρ.αν. μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.
Τσαβαρή Ειρήνη, πρ.αναπ/κό μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.
Ακρίβος Θανάσης, πρώην μέλος Παναττικής Γραμματείας Ο.Π.
Πανάρετος Τάσος, πρώην μέλος Παναττικής Γραμματείας Ο.Π.
Γιαννακάκης Κωστας , πρώην μέλος Παναττικής Γραμματείας Ο.Π.
Καραβέλας Πέτρος, πρώην μέλος Ο.Π.
Γαβριήλ Ιωάννης, πρώην μέλος Ο.Π.
Ιωακειμίδης Γιώργος, πρώην μέλος Ο.Π.
Καραγιώργος Γρηγόρης, πρώην μέλος Ο.Π.
Κουντουριώτη Χρυσούλα, πρώην μέλος Ο.Π.
Κουτιακίδη Αλεξάνδρα, πρώην μέλος Ο.Π.
Κυπριανίδης Χρήστος, πρώην μέλος Ο.Π.
Λιόση Αλεξάνδρα, πρώην μέλος Ο.Π.
Λοϊζίδου Άννα, πρώην μέλος Ο.Π.
Μπαζούκη Μαρία, πρώην μέλος Ο.Π.
Μπουλιούδη Μαρία, πρώην μέλος Ο.Π.
Νικοπούλου Σοφία, πρώην μέλος Ο.Π.
Ντούρος Σωτήρης, πρώην μέλος Ο.Π.
Ντούρου Ξανθή, πρώην μέλος Ο.Π.
Ντούρου Θεανώ, πρώην μέλος Ο.Π.
Ντούρου Ελευθερία, πρώην μέλος Ο.Π.
Ντούρου Ζαχαρούλα, πρώην μέλος Ο.Π.
Ντούρου Ευαγγελίνα, πρώην μέλος Ο.Π.
Πάλλη Κυριακή, πρώην μέλος Ο.Π.
Παντελιάδης Ιωάννης, πρώην μέλος Ο.Π.
Παπαδόπουλος Πολύκαρπος, πρώην μέλος Ο.Π.
Παπακωνσταντίνου Χρήστος, πρώην μέλος Ο.Π.
Ράπτης Γεώργιος, πρώην μέλος Ο.Π.
Σαββίδης Αριστείδης, πρώην μέλος Ο.Π.
Σαββίδου Κυριακή, πρώην μέλος Ο.Π.
Τσακούλη Βαλεντίνα, πρώην μέλος Ο.Π.
Τσακούλης Αλέξης, πρώην μέλος Ο.Π.
Τσιμπουρλας Δημήτριος, πρώην μέλος Ο.Π.
Καναβέτας Νικόλαος, πρώην μέλος Ο.Π.
Βρέκου Ματίνα, πρώην μέλος Ο.Π.
Καρατζά Ευαγγελία, πρώην μέλος Ο.Π.
Δήλη Ήλια, πρώην μέλος Ο.Π.
Καράπακλα Αριάδνη, πρώην μέλος Ο.Π.
Καρβούνη Φανή, πρώην μέλος Ο.Π.
Στεφανόπουλος Δημήτρης, πρώην μέλος Ο.Π.
Παντελής Χρύσανθος, πρώην μέλος Ο.Π.
Σολωμού Βασίλης, πρώην μέλος Ο.Π.
Δημητρίου Σπύρος, πρώην μέλος Ο.Π.
Σιέτος Βασίλης, πρώην μέλος Ο.Π.
Ανδρεαδάκης Μιχαήλ, πρώην μέλος Ο.Π.
Βασιλειάδης Αλέξης, πρώην μέλος Ο.Π.
Σμέρος Χρήστος, πρώην μέλος Ο.Π.
Καταγά Ελένη, πρώην μέλος Ο.Π.
Κατσαφάδου Ελένη, πρώην μέλος Ο.Π.
Ντελής Παναγιώτης, πρώην μέλος Ο.Π.
Χελιώτης Νικόλαος, πρώην μέλος Ο.Π.
Τσαγκαδας Γιάννης, πρώην μέλος Ο.Π.
Βρεττός Σπύρος, πρώην μέλος Ο.Π.
Αλιμπέρτης Νίκος, πρώην μέλος Ο.Π.
Τσιβελέκος Γιωργος, πρώην μέλος Ο.Π.
Ατσοπάρδης Μάριος, πρώην μέλος Ο.Π.
Ταρατίτα Ξανθή, πρώην μέλος Ο.Π.
Ρούπας Χαραλαμπος, πρώην μέλος Ο.Π.
Πανάς Άγγελος Σπυρίδων, πρώην μέλος Ο.Π.
Σπανού Ναταλία, πρώην μέλος Ο.Π.
Κρόκος Αθανάσιος, πρώην μέλος Ο.Π.
Παπακωνσταντίνου Αναστασία, πρώην μέλος Ο.Π.
Δαυίδ Πασχάλης, πρώην μέλος Ο.Π.
Μπούτσης Ευθύμιος, πρώην μέλος Ο.Π.
Σταυριανός Δημήτρης, πρώην μέλος Ο.Π.
Σταματίου Χρήστος, πρώην μέλος Ο.Π.
Αναγνωστάκης Γιώργος, πρώην μέλος Ο.Π.
Τουμαζάτου Ευαγγελία, πρώην μέλος Ο.Π.
Αγγελάκη Βαρβάρα, πρώην μέλος Ο.Π.
Γιαννηκώστα Ευαγγελία, πρώην μέλος Ο.Π.
Βάλλα Ελένη, πρώην μέλος Ο.Π.
Παππάς Χρήστος, πρώην μέλος Ο.Π.
Καραπάνου Χαρούλα, πρώην μέλος Ο.Π.»

“ΙΕΡΟΤΗΤΑ” : σημαντική έκθεση φωτογραφίας στους Δελφούς


Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στους Δελφούς τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα ΙΕΡΟΤΗΤΑ.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν 100 συνολικά φωτογραφίες από 46 φωτογράφους.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάιο (26-29/5/2017)στο Κέντρο Δελφών, σεμινάριο με θέμα «Η ιερότητα ως περιεχόμενο της φωτογραφίας και του κινηματογράφου» όπου δίδαξε ο φωτογράφος - συγγραφέας Πλάτων Ριβέλλης.

Συμμετείχαν λάτρεις της φωτογραφίας από όλη την Ελλάδα, επαγγελματίες και ερασιτέχνες που προσπάθησαν να αποδώσουν με τον φωτογραφικό φακό τους την έννοια της Ιερότητας.

Από το σεμινάριο αυτό προέκυψε ένα αξιόλογο υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση φωτογραφίας στο Συνεδριακό Κέντρο των Δελφών.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Πλάτων Ριβέλλης.
Διάρκεια έκθεσης έως 19 Νοεμβρίου 2017
Ωράρια :
Δευτέρα-Παρασκευή : 09.00-15.00
Σάββατο-Κυριακή : 10.00-14.00
Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Πρόγραμμα αγώνων της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Φωκίδας 2017-2018

Του Τάσου Τσόλκα


Ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Φωκίδας το πρόγραμμα των αγώνων της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2017-2018 που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου.

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν το απόγευμα στις 16:00.

Ο ορισμός των διαιτητών θα γίνει την Πέμπτη και ώρα 18:00 στα γραφεία της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ           Γήπεδο Δημ. Άμφισσας
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ - ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ           Γήπεδο Χρισσού
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006           Γήπεδο Δεσφίνας
 


ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ            Γήπεδο Λιδωρικίου
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ            Γήπεδο Γλυφάδας
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ            Γήπεδο Μαλαμάτων

Που πάνε τα λεφτά μετά από το Λονδίνο

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Η επικείμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕυρωπαικήΕνωση, σε συνδυασμό με τη βούληση της Γερμανίας και της Γαλλίας να επιταχύνουν την ενοποίηση της Ευρωζώνης, οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές στην οικονομική γεωγραφία της Ευρώπης και κατ΄ ακολουθία στην ανακατανομή πλούτου και δύναμης.

Ποια ισχυρή πόλη της Ζώνης του ευρώ θα διεκδικήσει και θα κερδίσει την ισχύ χρήματος του Λονδίνου; Τι κομμάτι μπορεί να μεταφερθεί στη Ζώνη του ευρώ και τι ενδεχομένως να αποδημήσει στις Ασιατικές αγορές; Ερωτήματα που διαμορφώνονται ημέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμη να έχουν τις απαντήσεις τους – η διαπραγμάτευση ωστόσο έχει αρχίσει και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν…

Εάν σκεφθεί κανείς ότι στο Λονδίνο ο τζίρος που σημειώνεται καθημερινά γύρω από τις τραπεζικές συναλλαγές ξεπερνά το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ( 1 τρισεκ.), μπορεί και να συνειδητοποιήσει επίσης για τι κολοσσιαία οικονομικά συμφέροντα μιλάμε !

Τι χάνει σταδιακά και τι ακόμη περισσότερο πρόκειται να χάσει η αγγλική πρωτεύουσα και η βρετανική οικονομία ολόκληρη από την επιλογή απόσχισης της χώρας από την ηπειρωτική Ευρώπη. Και τι αντιστοίχως τεράστια οικονομικά οφέλη μπορούν να αποκομίσουν άλλες ευρωπαικές πρωτεύουσες, όπως για παράδειγμα το Παρίσι, από την μετατόπιση μίας τέτοιου μεγέθους οικονομικής ισχύος από την μία χώρα στην άλλη.

Βεβαίως, ο Μακρόν και το Παρίσι αυτό μεταξύ των άλλων διεκδικούν, αλλά το ίδιο ακριβώς επιδιώκουν από την άλλη η Μέρκελ και το Βερολίνο, για λογαριασμό της Φρανκφούρτης που είναι και η έδρα της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο όγκος του χρήματος που τοποθετείται στις τράπεζες, διακινείται διαρκώς και αναπαράγεται με απίστευτη ταχύτητα, τροφοδοτεί και συντηρεί περίπου τριακόσιες χιλιάδες καλοπληρωμένους ανθρώπους στην βρετανική πρωτεύουσα… από ειδικούς και συμβούλους, μέχρι στελέχη και υπαλλήλους κάθε κατηγορίας του χρηματοοικονομικού τομέα.

Μιλάμε για μία τεράστια βάση, τον μηχανισμό των υποδομών του εμπορίου του χρήματος. Διακανονισμοί, συστήματα εκκαθάρισης, συστήματα πληρωμών, έλεγχοι και αποτιμήσεις. Μία απίστευτη μηχανή παραγωγής πλούτου που θα χάσει (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό) το Λονδίνο.

Ο βασικός κορμός του ευρωπαϊκού banking θα μετακομίσει σταδιακά σε κάποια άλλη μεγάλη και ισχυρή πόλη της Ευρωζώνης. Αυτό θα μπορούσε πιθανόν να το παίξει κανείς και στοίχημα! Η καρδιά του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τα λεφτά, τα πολλά λεφτά, οι υποδομές και το αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό θα μετακομίσουν σε μία πόλη της Ζώνης του ευρώ.

Εξάλλου, σε λίγα χρόνια θα έχουμε μία πλήρη τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη και αυτό λέει πάρα πολλά.Το Παρίσι ή η Φρανκφούρτη θα επωφεληθούν.

Το Λονδίνο θα υποχωρήσει λογικά σε σημαντικό βαθμό, ως λαμπερό διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο με τη σημερινή του μορφή. Μήπως όμως μετατραπεί σε ένα σύγχρονο offshorecenter ; Και πόσο σίγουρη μπορεί να είναι η πρόβλεψη ότι θα κερδίσει τη μερίδα του λέοντος κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη και όχι για παράδειγμα η παγκόσμια μητρόπολη, η Νέα Υόρκη ή η Σιγκαπούρη, η πλέον ανερχόμενη ασιατική αγορά;

Ένα άλλο θέμα είναι εάν η μετάλλαξη αυτή δημιουργήσει ένα ελαφρώς πιο πολυκεντρικό σύστημα οικονομικών κέντρων στην Ευρωζώνη. Μία ευρύτερη ας πούμε κατανομή των ρόλων… ενδεχομένως. Για παράδειγμα το Άμστερνταμ μπορεί να είναι ο ομφαλός του ασφαλιστικού συστήματος, υπάρχει ως γνωστόν μεγάλη παράδοση, τεχνογνωσία αλλά και (πάντα) η ολλανδική ευελιξία στα πράγματα.

Όπως θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει κάτι παρόμοιο για το Λουξεμβούργο, την επενδυτική ας πούμε σε ένα λιανικό επίπεδο όπως τα αμοιβαία κεφάλαια κ.ο.κ.

Βέβαια οι αγορές κεφαλαίων και χρήματος χρειάζονται βάθος, τα συστήματα και οι μηχανισμοί γύρω από αυτές απαιτούν βάρος και όχι πολυδιάσπαση γιατί ανεβαίνουν τα κόστη. Όλα συνεπώς μπορεί να επανατοποθετηθούν, να δούμε με ποιο τρόπο… τη στιγμή αυτή προσεγγίσεις περισσότερο κάνουμε.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με καταγωγή από την Δωρίδα

Δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστερας ο Κωνσταντινόπουλος

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φωκίδας

Την οριστική απόφασή του να μην συνεχίσει στη μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποβλήθηκε πρόσφατα σε εγχείρηση μηνίσκου, αλλά η μακρά περίοδος αποθεραπείας που συνεπάγεται ακινησία, τον οδήγησαν στην αναγκαστική επιλογή να αποσυρθεί από την κούρσα.

Εξέδωσε μάλιστα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων έχουν για την ελληνική κοινωνία μεγάλη πολιτική σημασία. Και είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και των αποφάσεων που έλαβαν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ.

Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι είναι δικαίωση της πρότασής μου, που είχα καταθέσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2015. Είναι δικαίωση όλων όσων στήριξαν με κόστος την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Όπως γνωρίζετε, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον Ορθοπεδικό Χειρούργο κ. Παναγιώτη Κοντοβαζαινίτη, με διάγνωση ρήξης μηνίσκου και χόνδρινης βλάβης γόνατος. Κατά τη νοσηλεία μου στην κλινική μου επισημάνθηκε ότι θα ήταν αναγκαίος ένας μήνας αποθεραπείας.

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια της επανεξέτασής μου, κατέστη σαφές ότι λόγω της βλάβης που έχω υποστεί στον χόνδρο, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για την αποθεραπεία και την πλήρη αποκατάσταση του χόνδρου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στο μέλλον.

Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τις ιατρικές συμβουλές.
Η αναγκαστική για μένα αυτή επιλογή δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την προεκλογική μου προσπάθεια και εκστρατεία. Ευχαριστώ θερμά τον Ορθοπεδικό Χειρούργο κ. Παναγιώτη Κοντοβαζαινίτη και την οικογένειά μου για την αδιάκοπη στήριξή τους.


Εδώ και ενάμιση μήνα διατύπωσα με σαφήνεια τις θέσεις και τις προτάσεις μου. Με αυτό το πολιτικό πλαίσιο αναφοράς θα πορευθώ στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας της Παράταξης πριν και μετά τις εκλογές.

Ευχαριστώ θερμά τους 2300 πολιτικούς φίλους που εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου υπογράφοντας για την υποψηφιότητά μου, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας που σε όλη την Ελλάδα στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική μας πρόταση.

Η κοινή μας πορεία έχει παρελθόν, παρόν και ασφαλώς μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την ενότητα και την προοπτική της Παράταξής μας. Για να γίνει η Παράταξή μας ο προοδευτικός πόλος αναφοράς, εμπιστοσύνης και αλλαγής στις επόμενες εκλογές.
Με τη συνολική στάση μας, τη συμπεριφορά μας, τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας να τιμήσουμε τους χιλιάδες απλούς αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, που παρέμειναν στα δύσκολα και μαζί τους κρατήσαμε όρθια την Παράταξη.


Εύχομαι καλή δύναμη στους συνυποψηφίους μου.»

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Οι 17 νέοι χορηγοί του Απόλλωνα Ευπαλίου

Με ανακοίνωσή του ο Απόλλωνας Ευπαλίου παρουσιάζει τους 17 νέους υποστηρικτές-χορηγούς που κοσμούν το site και το γήπεδό του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Περί τις 17 διαφημιστικές πινακίδες, κοσμούν από προχθές το γήπεδο των Μαλαμάτων, έδρα του Απόλλωνα Ευπαλίου.
Η διοίκηση, το τεχνικό team, οι παίκτες και η ομάδα ευχαριστούν τις εταιρείες για την υποστήριξη και την βοήθειά τους στην αθλητική αναβάθμιση της τοπικής μας ομάδας.

Ευχαριστούμε τους:

ANCONtech,
Car Wash Γιάννη Ζώργιου,
Proton SuperMarket Καπεντζώνης,
Siba Sport,
Αλεξανδρής Ζωοτροφές,
Άρτου Γεύσεις,
Ευπόλιον Βιβλιοπωλείο,
Κοντός,
Οικοδομικές Εργασίες Ζέκα Μπλεντάρ,
Οπωροπωλείο Πολυζώης,
Πιλάτος Παναγιώτης,

Τουριστικό Γραφείο Ντότσικας,
Τσιβελέκας Μελέτες-Κατασκευές,
Χάσκαρης,


που μπήκαν στην οικογένεια του Απόλλωνα Ευπαλίου, που όλο και μεγαλώνει!

Οι υποστηρικτές, μαζί με τους βασικούς χορηγούς μας, τις εταιρείες NITRO-The Steel Fixers του Θ. Καλαθά από το Σίδνει της Αυστραλίας, την GV Home Design, και την GemArchitects από την Αθήνα (συνολικά 17 χορηγοί-υποστηρικτές), αποτελούν, τον ... παίχτη παραπάνω του Απόλλωνα Ευπαλίου και τους ευχαριστούμε!

Β.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Ο αναδασμός του Μόρνου θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018!


Συνάντηση με αγρότες από την πεδιάδα του Μόρνου, είχε το απόγευμα του Σαββάτου στην Ναύπακτο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, για το ζήτημα της εκμετάλλευσης και του αναδασμού της περιοχής.
Οι αγρότες έφθασαν στο χώρο που πραγματοποιείται η «Nostos Expo-Forum 2017» για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό, προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ημερίδα, ο Βαγγέλης Αποστόλου συναντήθηκε και συζήτησε με τους αγρότες και όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, «το έργο της εκμετάλλευσης και του αναδασμού της πεδιάδας του Μόρνου είχε πολλές καθυστερήσεις παλιότερα». Όμως, όπως σημείωσε, «με ευθύνη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης δρομολογήθηκε η σύνταξη μελέτης και τευχών δημοπράτησης, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και τώρα πρέπει να αναζητήσουμε την χρηματοδότηση.»

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση, ο Βαγγέλης Αποστόλου είπε ότι «το έργο θα μπει στο πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το 2018, διότι τα χρήματα του 2017 έχουν εξαντληθεί.»

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου, «το συγκεκριμένο έργο θα μπει σε προτεραιότητα και είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018».

Από την, πλευρά του, ο δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση, είπε ότι «πρώτη φορά έχουμε τόση καθαρή δήλωση από αρμόδιο υπουργό ότι δηλαδή μέσα στο επόμενο έτος το έργο θα ολοκληρωθεί.»

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε ικανοποιημένοι από την σημερινή συνάντηση και περιμένουμε τις επόμενες ενέργειες του υπουργείου, διότι είναι ξεκάθαρο το μέγεθος του προβλήματος.»

Εκτός Κυπέλλου και ο Δωρικός Μαλαμάτων Ηττήθηκε 0-2 από την Ακαδημία Άμφισσας

Το Σαββατοκύριακο ξεκινά το πρωτάθλημα Φωκίδας 2017-2018

Του Τάσου Τσόλκα

Ο Δωρικός Μαλαμάτων δεν κατάφερε τελικά νε περάσει στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Φωκίδας 2017-2018 αφού ηττήθηκε στο γήπεδό του με 0-2 από την Ακαδημία Άμφισσας.

Αξίζει να πούμε ότι ο Δωρικός προκρινόταν ακόμα και με ισοπαλία.

Έτσι απομένει ένας αγώνας ακόμα που είχε αναβληθεί μεταξύ Ένωσης Γλυφάδας και Διαγόρα Πολυδρόσου για να μάθουμε και την τελευταία ομάδα που θα συμπληρώσει την εξάδα.

Το έργο βέβαια της Γλυφάδας είναι πολύ δύσκολο λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την μέχρι τώρα δυναμικότητα των ομάδων και ότι θα πρέπει να κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά για να προκριθεί.

Οι ομάδες που πέρασαν είναι Φωκικός Άμφισσας, Ακαδημία Άμφισσας, Απόλλων Ευπαλίου, Ησαΐας Δεσφίνας, Ακαδημία Ιτέας και Διαγόρας Πολυδρόσου ή Ένωση Γλυφάδας.

Θα γίνει κλήρωση και θα συναντηθούν σε διπλούς αγώνες οι 6 ομάδες, όπου οι τρείς που θα προκριθούν μαζί με τον Αστέρα Ιτέας θα αποτελέσουν τα δύο ζευγάρια των προημιτελικών.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο ξεκινά το Πρωτάθλημα Φωκίδας 2017-2018 με τους εξής αγώνες,

ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ  -  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Εξαιρετική παρουσία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην έκθεση Nostos Expo 2017

Πολλούς επισκέπτες προσέλκυσε το περίπτερο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες που παρουσιαζόταν η κοινή προσπάθεια 32 Δήμων από Ελλάδα και Κύπρο σε συνδυασμό με πολλά συνδεδεμένα μέλη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στην έκθεση Ελληνικού εναλλακτικού τουρισμού Nostos Expo-Forum 2017 στη Ναύπακτο.


Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης δεν έκρυψε την βαθιά του ικανοποίηση για την ξεχωριστή παρουσία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην έκθεση και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για να αναδειχθεί το περίπτερο Β18 σε ένα από τα πιο δημοφιλή.

Πλήθος αυτοδιοικητικών από όλη την Ελλάδα, επισκέφθηκαν, περιηγήθηκαν και φωτογραφήθηκαν στο περίπτερο με μέλη του Δικτύου εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για την συλλογική αυτή προσπάθεια. Δεν έλειψαν επίσης και οι συζητήσεις - πηγαδάκια των αυτοδιοικητικών για θέματα τρέχουσας καθημερινότητας, δημιουργώντας πολλές φορές συμφόρηση στο διάδρομο μπροστά από το περίπτερο του Δικτύου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση,αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Δικτύου Λιμνών, η εκτελούσα χρέη πρέσβη από την Πρεσβεία της Ουκρανίας Νατάλιας Κοσένκο και αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Σλοβακίας στην Ελλάδα.Τον δήμαρχο Δωρίδος συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου και ο ειδικός συνεργάτης του Επαμεινώνδας Τριβήλος.

Επίσης στην έκθεση από πλευράς Δωρίδος παρευρέθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Γιαννόπουλος , Γιώργος Αρτινόπουλος και ο πρώην δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης.

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς δόθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου στις Βρυξέλλες

Ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Φωκίδας

Με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς για το συνολικό του έργο ως πολιτικός και Πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-11, τιμήθηκε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, από την International Leadership Association (ILA), σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Ετήσιου Συνεδρίου της, στις Βρυξέλλες.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερες από 1500 ηγετικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο – την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις και την πολιτική.

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε την ευκαιρία, ενώπιον ενός ακροατηρίου που διαμορφώνει σε σημαντικό βαθμό διεθνώς την πορεία των πραγμάτων που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα, να μιλήσει για την Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά και την πορεία της Ευρώπης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, κατά την παραλαβή του τιμητικού Βραβείου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφέρθηκε στη σημασία της ηγεσίας, αλλά υπό το πρίσμα της δημοκρατικής διακυβέρνησης και τη συμμετοχή των πολιτών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, πρακτική που αναδεικνύει και τους πραγματικά χρήσιμους ηγέτες και μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Στην εποχή μας βιώνουμε το εξής παράδοξο:
Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό, διασυνδεδεμένο, πολύπλοκο παγκόσμιο «χωριό», αλλά δεν έχουμε καταφέρει πολλά στη διαχείριση αυτής της πολυπλοκότητας.


Δημιουργήσαμε εργαλεία και που μπορούν στη στιγμή να ανατρέψουν δικτατορίες ή επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά δεν υπάρχει ένα κουμπί, που με το πάτημα του θα δημιουργηθεί το νέο.

Έχουμε αναπτύξει υπεράνθρωπες τεχνολογίες, που πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Δεν έχουμε απαντήσει, όμως, στην καίρια πρόκληση: πώς την χρησιμοποιούμε;

Οι θεοί της Αρχαίας Ελλάδας θα μας έλεγαν πως το δίλημμα είναι ηθικό, θα μας έλεγαν πως δεν το αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ο άνθρωπος και θα μας εφιστούσαν την προσοχή στην πιθανή ύβρη.

Στον Ηράκλειτο αποδίδουν πως είπε «τα πάντα ρει» – όλα αλλάζουν. Το εύρος των αλλαγών σήμερα, όμως, η ρευστότητα των πραγμάτων, ο βαθμός μεταβολής, όσο και αστάθειας είναι χωρίς προηγούμενο. Μοναδική σταθερά, μοιάζει να είναι η διαρκής μεταβολή των πάντων, με ταχύτατους ρυθμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, τώρα περισσότερο από ποτέ, τιμώ τη σοφία του καλού μου φίλου, του Ron Heifetz, που θα μας έλεγε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δεν υπάρχει ένα κουμπί που θα το πατήσουμε και όλα θα φτιάξουν.

Τι μπορεί να κάνει, λοιπόν, ένας ηγέτης υπό αυτές τις συνθήκες;

Να πιστέψει στις δυνατότητες των κοινοτήτων μας.

Οι άνθρωποι, συλλογικά, έχουμε τη δυνατότητα να οραματιστούμε ένα καλύτερο κόσμο και να τον διαμορφώσουμε, μαζί.

Μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, υπεύθυνα.
Χειραφετώντας. Η χειραφέτηση οφείλει να γίνει ο κυρίαρχος στόχος της πολιτικής.
Ως πυξίδα για τον κάθε ηγέτη.
Ειδικά στον καιρό μας, απέναντι στις προκλήσεις που φέρνει η πολυπλοκότητα του κόσμου μας.


Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανισότητα, να καλύψουμε το έλλειμμα Δικαιοσύνης, να βρούμε πειστικές απαντήσεις απέναντι στην ανασφάλεια που φέρνουν οι ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές στην παγκοσμιοποιημένη κοινότητα. Η κρίση, έχει καταστεί η νέα κανονικότητα.

Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι σε όσους μιλούν για ισχυρές ηγεσίες, την ώρα που «εργαλειοποιούν» το θυμικό για να διχάσουν τις κοινωνίες τους, ακυρώνουν τις δυνατότητες των πολιτών, εφευρίσκουν εχθρούς, χτίζουν τείχη και ελπίδες για από μηχανής θεούς και ψευδείς ελπίδες, δηλητηριάζοντας με έλλειμμα εμπιστοσύνης, μίσος, φόβο, ρατσισμό συνανθρώπους μας απέναντι στη διαφορετικότητα, αντί να καλλιεργούν την αλληλοκατανόηση και την καλοσύνη.

Αυτά δεν αποτελούν δείγματα ισχυρής ηγεσίας, ούτε χτίζουν υγιείς κοινωνίες.

Δεν θα ηττηθούμε από τέτοιες φωνές.»

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας:

«Οφείλουμε να εμπιστευτούμε τις δυνατότητες των λαών μας.
Μπορεί ο ρόλος του ηγέτη σήμερα να μοιάζει με περιπατητή στην έρημο χωρίς πυξίδα.
Αν, όμως, δείξουμε πίστη στη συλλογική δυναμική των κοινωνιών μας για καινοτομία, καλοσύνη, αλληλεγγύη, θα έχουμε την καλύτερη πυξίδα στο δρόμο για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης.
Τις ειλικρινέστερες ευχαριστίες μου για αυτό το βραβείο.»


Ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, αναφερόμενος αμέσως μετά στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Γιώργου Α. Παπανδρέου, μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για την προσπάθεια που κατέβαλε ως Πρωθυπουργός την πρώτη δύσκολη περίοδο της κρίσης, προκειμένου να αναδείξει τη σημασία των παραμέτρων της κρίση για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για να σηματοδοτήσει την ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, απέναντι στην εσωστρέφεια, τις προκαταλήψεις και τους διχασμούς.

Καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου 2017

Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας, θα καταβάλλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2017 την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2017 την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 .

Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου 2017 την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για το ΤΕΙ Άμφισσας

ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το πρώτο τμήμα ΤΕΙ δημιουργήθηκε το 1998 (Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων) και εντάχθηκε στο τότε ΤΕΙ Λαμίας ως «Παράρτημα Άμφισσας» (Π.Δ. 147/26-05-1998). Η δημιουργία του Τμήματος χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Για την επάνδρωση του Τμήματος διατέθηκαν, το 2000, πέντε θέσεις μονίμων καθηγητών. Στην πρώτη φάση εκλέχθηκαν 3 καθηγητές και σε βάθος 6ετίας άλλοι δύο. Στο μεταξύ, 2 έφυγαν (αποχώρηση και μετάθεση), ήρθαν όμως ακριβώς τόσοι (2, από άλλα ΤΕΙ), για να φύγουν στη συνέχεια και οι 2.

Για πάνω από μία 15ετία, το Τμήμα της Άμφισσας «παράδερνε» ανάμεσα σε 3-5 καθηγητές, όταν οι ανάγκες του, για να μπορέσει να σταθεί στοιχειωδώς ως Τμήμα της Τριτοβάθμιας, ήταν πολλαπλάσιες. Έτσι στην Άμφισσα είχαμε ένα Τμήμα «κουτσό άλογο».

Οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες ενδιαφέρονταν για το ΤΕΙ μόνο μέχρι του σημείου «να έρχονται φοιτητές» και «να πουλάμε πολιτική». Για την ποιότητα της εκπαίδευσης, για το τι ακριβώς θα έκαναν αυτοί οι φοιτητές στην Άμφισσα, δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον.

Όταν με τον «Νόμο Γιαννάκου» ορίστηκε η βάση του 10 (2006), το Τμήμα κατέρρευσε και από την πλευρά του αριθμού των εισερχομένων φοιτητών. Τότε το τοπικό πολιτικό σύστημα έσπευσε να αξιοποιήσει το «πολιτικό του εκτόπισμα» και να αλλάξει το γνωστικό αντικείμενο σε «Εμπορίας και Διαφήμισης» (2008). Για να έρθει μία κυβέρνηση του ίδιου κόμματος το 2013 να καταργήσει και το «Εμπορίας και Διαφήμισης». Τότε επανενεργοποιήθηκαν οι τοπικοί παράγοντες και δημιουργήθηκε το Τμήμα που υπάρχει σήμερα, με τον «ενδιαφέροντα» τίτλο «Διοίκηση, Οικονομία & Επικοινωνία Πολιτιστικών κι Τουριστικών Επιχειρήσεων». Το Τμήμα αυτό λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο του 2013 με ΜΗΔΕΝ μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αυτό ήταν το μεγάλο «κατόρθωμα» του συστήματος: να λειτουργεί Τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευση χωρίς να έχει κανένα μόνιμο εκπαιδευτικό! Έτσι αντιλαμβάνονται μερικοί το περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μία χρεοκοπημένη χώρα. Μία χώρα διαλυμένη από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παρέλαβε και μία υποβαθμισμένη Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υποσχέθηκε ότι μέρος του όποιου πλεονάσματος καταφέρει να επιτύχει, θα το διαθέσει για να καλύψει, στο μέτρο του δυνατού, κοινωνικές ανάγκες και τα στρώματα που υποφέρουν περισσότερο.

Έτσι, αμέσως μερίμνησε και σήμερα βρίσκονται στο Τμήμα της Άμφισσας:

1) τρεις (3) νέοι μόνιμοι καθηγητές (οι πρώτοι στο νέο Τμήμα, 4 χρόνια μετά την ίδρυσή του),

2) σε ένα περίπου μήνα θα βρίσκεται στο Τμήμα μία ακόμη μόνιμη καθηγήτριά του (εκκρεμεί το ΦΕΚ),

3) ενώ ήδη βρίσκεται σε διαδικασία προκήρυξης μία ακόμα θέση.

Δηλαδή, με την πρώτη δυνατότητα που δόθηκε στην κυβέρνηση, φρόντισε αμέσως να καλύψει ανάγκες ΚΑΙ στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ΚΑΙ στο Τμήμα της Άμφισσας.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: όταν τα χρήματα ήταν «άφθονα» επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν φρόντισαν εδώ και 15 χρόνια να προκηρύξουν τις αναγκαίες θέσεις μόνιμων καθηγητών για το ΤΕΙ της Άμφισσας;

Γιατί, εκτός από τις αρχικές 5 μόνιμες θέσεις (το έτος 2000-2002), ΔΕΝ μπόρεσαν να διεκδικήσουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ μόνιμου προσωπικού για την Άμφισσα;

Πώς αυτοί δεν τα κατάφεραν και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα τόσα προβλήματα, τα καταφέρνει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν τα καταφέρνει. Με τις πολιτικές του αναδεικνύει τις κοινωνικές ανάγκες και αυτές προσπαθεί να ικανοποιήσει.

Στο θέμα του ΤΕΙ στην Άμφισσα, έμπρακτα (και όχι στα λόγια) διέθεσε 5 θέσεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Φωκικός, Απόλλων, Ακαδημία Ιτέας και Ησαΐας περνάνε στο Β΄ γύρο Κυπέλλου

Πολύ κοντά στην πρόκριση και ο Δωρικός Μαλαμάτων ενώ ελπίζει και η Ένωση Γλυφάδας

Του Τάσου ΤσόλκαΜετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Φωκίδας τέσσερις ομάδες πέρασαν στον επόμενο γύρο, ο Φωκικός Άμφισσας, ο Απόλλων Ευπαλίου, ο Ησαΐας Δεσφίνας.

Σήμερα μετά τον αγώνα Δωρικού Μαλαμάτων - Ακαδημία Άμφισσας (ο Δωρικός προκρίνεται με νίκη και ισοπαλία) θα κριθεί μία θέση ακόμα θέση από τον 1ο Όμιλο και μετά τον αναβληθέντα από την πρώτη αγωνιστική αγώνα Ένωσης Γλυφάδας - Διαγόρας Πολυδρόσου θα διαμορφωθεί η τελική βαθμολογία του 3ου Ομίλου και θα γνωρίζουμε τον τελευταίο που θα προκριθεί για να συμπληρώσει την εξάδα.

Στα χθεσινά αποτελέσματα ο Απόλλων Ευπαλίου κέρδισε τον Αετό Λιδωρικίου με 4-3. Η Ομάδα του Ευπαλίου προηγήθηκε στο 13΄λεπτό με 3-0 και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (48΄λεπτό) πέτυχε το 4-0. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στο προπονητή Χρήστο Φλέγγα να κάνει νωρίς και τις τέσσερις αλλαγές βασικών ώστε να δοκιμάσει κι άλλους παίχτες, αλλά γενικά η ομάδα κατέβασε ρυθμούς κρατώντας δυνάμεις για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος που ξεκινά το Σαββατοκύριακο με τον πολύ δύσκολο αγώνα στην Άμφισσα επί του Φωκικού που είναι το φαβορί του πρωταθλήματος. Έτσι ο Αετός κατάφερε στα τελευταία λεπτά του αγώνα να πετύχει κι αυτός τρία τέρματα και να διαμορφωθεί το τελικό 4-3.

Η Τολοφώνα Ερατεινής γνώρισε την συντριβή από τον Φωκικό Άμφισσας εκτός έδρας με 7 - 0, καθώς και η Ένωση Γλυφάδας που ηττήθηκε στο γήπεδο του Χρισσού με 5 - 0 από την Ακαδημία Ιτέας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν χθες και η διαμόρφωση της βαθμολογίας :

1ος  ΟΜΙΛΟΣ
ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ          7 - 0
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ         σήμερα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                  9       13-0
2. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ             3        4-3
– ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                3        3-4
4. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ               0       1-14
* Δωρικός και Ακαδημία έχουν ένα ματς λιγότερο


2ος  ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ                  4 - 3
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ – ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                   1 - 0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΗΣΑΙΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                           9         9 - 2
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                    6         8 - 6
– ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                    3         2 - 3
4. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                         0         3 - 11


3ος  ΟΜΙΛΟΣ:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ              3 - 0
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                              5 - 0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                              6        11-3
2. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                 6         6-2
3. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                            3          3-6
4. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                           0        1-10
* Ένωση Γλυφάδας και Διαγόρας έχουν από ένα ματς λιγότερο