Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ευχές του Μητροπολίτη Θεόκτιστου στους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Ως Μητροπολίτης και πνευματικός Πατέρας σας θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους νέους της Φωκίδας που πέτυχαν με τις πανελλαδικές εξετάσεις την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους και στους καλούς γονείς τους.


Παιδιά μου,

Από σήμερα ανοίγετε τα φτερά σας όπως τα χελιδόνια και πετάτε για μέρη μακρινά από την πατρική σας οικεία και την όμορφη και ευλογημένη Φωκίδα μας. Τελειώνοντας μετά από κάποια χρόνια τις σπουδές σας, η ζεστή φωλιά του πατρικού σας σπιτιού θα σας αναμένει να επιστρέψετε πάλι. Εκεί όπου πορεύεστε να προσέξετε μη σας λαβώσουν τις δύο φτερούγες σας, την πίστη σας προς τον Θεό και την αγάπη σας προς την Πατρίδα μας. Υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να σας κόψουν τα φτερά και να σας εγκλωβίσουν σε ένα κλουβάκι.

Φυλάξτε τις φτερούγες σας από τα βέλη του εχθρού. Οι ευχές του Επισκόπου σας, των γονιών και των διδασκάλων σας, να σας συνοδεύουν στο ταξίδι σας.

Με αγάπη και εγκάρδιες ευχές
Ο Μητροπολίτης σας
† Ο Φωκίδος Θεόκτιστος

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Προετοιμάζω - Συζητώ με το παιδί μου για το Δημοτικό Σχολείο


Άρθρο της 
Αθανασίας Τζιμαρά,
Λογοθεραπεύτριας, Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Φωκίδας


Σιγά σιγά οι διακοπές τελειώνουν και όλοι, μικροί και μεγάλοι θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Και τα «πρωτάκια» θα βρεθούν επιτέλους στο Δημοτικό ή αλλιώς στο «μεγάλο σχολείο», όπως συνηθίζουν να το ονομάζουν.

Η μετάβαση θεωρείται ως μια πολύπλοκη και δυναμική διαδικασία, μακρού χρονικού διαστήματος, κατά την οποία το παιδί «μετακινείται» από το οικογενειακό περιβάλλον στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο.

Η μετάβαση αυτή συνοδεύεται από πολυποίκιλες αλλαγές στο σχολικό περιβάλλον της τάξης, στην οργάνωση, στα προγράμματα σπουδών, στις προσδοκίες των εκπαιδευτικών, στις φιλικές σχέσεις του παιδιού με τη νέα ομάδα παιδιών. Εξαρτάται, μάλιστα, τόσο από την ετοιμότητα του παιδιού και της οικογένειας όσο και από την ετοιμότητα του σχολείου να εξασφαλίσει προϋποθέσεις συνέχειας και μηχανισμούς στήριξης για την αντιμετώπιση των αλλαγών που είναι επακόλουθο της μετάβασης του παιδιού από την μια σχολική βαθμίδα στην άλλη.

Η πρώτη επαφή του παιδιού με το Δημοτικό αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός τόσο για το ίδιο όσο και για τους γονείς του και πολύ συχνά οι «πρώτες» εντυπώσεις καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα στάση του απέναντι στο σχολείο και στη μάθηση. Η είσοδος του παιδιού στο δημοτικό, λοιπόν, αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του και, όπως συμβαίνει με όλες τις αλλαγές, είναι φυσικό να συνοδεύεται από κάποιο άγχος, ένα βαθμό ανησυχίας.

Αυτά τα συναισθήματα μπορεί κάποιος να τα διαχειριστεί μονάχα αν συγκεντρώσει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό που του είναι άγνωστο και πρωτόγνωρο, και αναλόγως ρυθμίσει τη στάση του και τη συμπεριφορά του.

Οι πληροφορίες που έρχονται στα αυτιά του Νηπίου για το τι σημαίνει «Δημοτικό», «δάσκαλος», «μαθήματα», «μελέτη» κτλ., χωρίς καν το ίδιο να το επιδιώξει, από πολλές πηγές (αδέλφια, συνομήλικοι, παππούδες, γιαγιάδες, τηλεόραση, γειτονιά) είναι τις περισσότερες φορές αντικρουόμενες και του δημιουργούν επιπλέον σύγχυση και απορίες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τα πλέον κατάλληλα άτομα, οι πιο αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης για ένα παιδί είναι οι γονείς του, επειδή αυτούς εμπιστεύεται περισσότερο, με αυτούς συνδέεται με έντονο συναισθηματικό δεσμό και μέσα από αυτούς έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη του συνάντηση με τις αξίες και τους κανόνες της κοινωνίας. Για να διατηρηθεί, λοιπόν, αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, θα πρέπει οι γονείς πρωτίστως να λάβουν σχετική ενημέρωση, έτσι ώστε να απαλλαγούν από τους δικούς τους φόβους και στη συζήτηση με το παιδί τους να είναι αληθινοί και πειστικοί.

Δημοτικό – Ειδικά χαρακτηριστικά

Ένας γονέας, στην προσπάθειά του να στηρίξει το παιδί του κατά τη μετάβαση στο Δημοτικό, θα πρέπει να θυμάται ότι το νήπιο στη φάση αυτή δεν είναι εντελώς αρχάριο και ανέτοιμο, αντίθετα «κουβαλάει» πολλές «εμπειρίες σχολείου»: έχει ήδη μάθει να αποχωρίζεται τη μαμά και τον μπαμπά, να μένει αρκετό χρόνο μακριά τους μαζί με άλλα συνομήλικα παιδάκια, να συμμετέχει σε δραστηριότητες, να περιμένει, να απογοητεύεται, να χάνει, να ακολουθεί κανόνες, να ολοκληρώνει εργασίες, να μαθαίνει, να χαίρεται το παιγνίδι.

Βέβαια, το Δημοτικό είναι ένας διαφορετικός κόσμος, και αυτή η διαφορετικότητα γίνεται φανερή από τις πρώτες κιόλας μέρες:

 • Το κάθε πράγμα στο Δημοτικό έχει, με μικρότερη ευελιξία απ ό, τι στο νηπιαγωγείο, την ώρα του και τη σειρά του. Στο Δημοτικό οι μαθητές κάθονται σε συγκεκριμένη θέση, που συνήθως επιλέγει ο δάσκαλος, δε σηκώνονται το ίδιο συχνά από την καρέκλα τους, για να ξεκουραστούν ή να κοιτάξουν έξω από το παράθυρο ή να πουν κάτι στο αυτί του φίλου τους, ασχολούνται λιγότερο χρόνο με ζωγραφιές, κατασκευές και παιγνίδια, ζητούν την άδεια, πριν μιλήσουν ή πριν σηκωθούν από το θρανίο τους. Οι κανόνες κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους, καθώς χωρίς αυτούς η συνύπαρξη με τους άλλους, η δουλειά και η προσπάθεια δεν φέρουν αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και υπάρχουν συνέπειες, όταν τους παραβαίνουν.
 • Στο διάλειμμα θα πρέπει ο μικρός μαθητής να «προφθάσει» να παίξει, να πάει στην τουαλέτα, να φάει το κολατσιό του, να πιει νερό, να εξοικειωθεί με τα τόσα άγνωστα πρόσωπα που τον περιτριγυρίζουν, να ξεκουραστεί πριν από το χτύπημα του κουδουνιού. Θα πρέπει λοιπόν να μάθει να διαχειρίζεται σωστά το χρόνο του.
 • Στο σπίτι, μετά το σχολείο, θα οργανωθεί διαφορετικά και ο χώρος και ο χρόνος του, έτσι ώστε να «χωρέσει» ξεκούραση, παιχνίδι, συζήτηση αλλά και μελέτη, προετοιμασία και εξάσκηση.
Όμως, παρόλες τις τυχόν διαφορές και δυσκολίες, είναι χρήσιμο ο γονέας να έχει πάντα στο νου του πως ό,τι θα ζητηθεί από το παιδί του εκ μέρους του σχολείου θα είναι λογικό, δηλαδή θα είναι αντίστοιχο της νοητικής και χρονολογικής του ηλικίας. Αν υπάρξουν δυσκολίες, είτε στη μάθηση είτε στη συμπεριφορά, θα του δοθεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής αλλά κι επιπλέον βοήθεια.

Η σημαντικότερη βοήθεια πάντως που μπορεί να του παρασχεθεί από την πλευρά της οικογένειας είναι η ψύχραιμη στάση και η πεποίθηση ότι «το παιδί μπορεί να τα καταφέρει».

Είναι σημαντικό ο γονέας να εμπιστευτεί το πλαίσιο φοίτησης του παιδιού του, ώστε να νιώσει το συναίσθημα αυτό και το ίδιο το παιδί.

Ο ρόλος του γονέα

Πολλοί είναι οι τρόποι με τους οποίους ένας γονιός μπορεί να υποστηρίξει την ομαλή μετάβαση του νηπίου του στο Δημοτικό σχολείο. Ενδεικτικά προτείνονται οι παρακάτω:

 • Αφουγκράζομαι τους φόβους και τις αγωνίες του παιδιού μου, οι οποίες συχνά εκδηλώνονται και με μη λεκτικό τρόπο (π.χ. ανορεξία, διαταραχές στον ύπνο, ψυχοσωματικές εκδηλώσεις, προβλήματα συμπεριφοράς).
 • Με αφορμή μια ζωγραφιά, ένα παραμύθι, μία διαφήμιση ή ένα σχόλιο από έναν συγγενή συζητώ μαζί του, προκαλώ ερωτήματα, το αφήνω να εκφράσει τις ανησυχίες και τις απορίες του, δεν τις υποτιμώ και δε γελώ μαζί τους όσο «κουτές» ή αστείες κι αν μου φαίνονται. Αντίθετα δίνω τις απαιτούμενες πληροφορίες (τόσες όσες μπορεί να κατανοήσει) και του δείχνω πώς μπορεί να διαχειριστεί τους φόβους και τους προβληματισμούς του. Πολλές φορές το ίδιο το παιδί βρίσκει τρόπους. Καλό είναι, λοιπόν, να το ακούσουμε και να το υποστηρίξουμε.
 • Το βοηθώ να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, αποδεχόμενος εγώ πρώτα και υιοθετώντας τους κανόνες της, που σχετίζονται με τη συνύπαρξη (ακούω, μιλάω ευγενικά, δε διακόπτω, βοηθώ, μοιράζομαι κ.τ.ό.) και τη μάθηση (ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα και στο σπίτι, δίνω κίνητρα, οργανώνω, ενθαρρύνω, ενισχύω)
 • Αν συναντήσω δυσκολίες στη φάση του αποχωρισμού μας, δεν προσπαθώ να το ξεγελάσω και δεν απομακρύνομαι, όταν έχει στρέψει αλλού την προσοχή του, αλλά του εξηγώ με αποφασιστικό τρόπο ότι στο σχολείο θα πάει, όπως κάνουν άλλωστε όλα τα παιδιά της ηλικίας του και όπως η μαμά και ο μπαμπάς πηγαίνουν στη δουλειά τους. Παράλληλα ενθαρρύνω δεξιότητες αυτονομίας και τη δημιουργία δεσμών με κάποιο συνομήλικο, ενώ συγχρόνως συνεργάζομαι στενά με τον δάσκαλό του.
 • Επικοινωνώ τακτικά με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, ανταλλάσσω απόψεις και πρακτικές για ό, τι με απασχολεί και με προβληματίζει.
 • Προσπαθώ να προσαρμόσω τις προσδοκίες που έχω από το παιδί μου στις δυνατότητες και στα ενδιαφέροντά του.
 • Αφήνω περιθώριο να αναδυθούν οι προσδοκίες του παιδιού μου.
 • Ρυθμίζω με προσοχή τη διάθεση του ελεύθερου χρόνου του και τις επιπλέον δραστηριότητες που θα αναλάβει.
 • Διατηρώ ένα οικογενειακό περιβάλλον ήρεμο, με ελάχιστες προκλήσεις.
 • Τέλος, του δίνω το μήνυμα ότι συναισθηματικά θα είμαι πάντα δίπλα του και ότι οι όποιες αποτυχίες ή τυχόν λάθη που θα κάνει στη διαδρομή της προσαρμογής του δεν είναι δυνατόν σε καμία περίπτωση να αλλάξουν τα αισθήματα αγάπης και αποδοχής που έχω γι’ αυτό. Επίσης, είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται τα επιτεύγματά του.
 • Σε περίπτωση που σας προβληματίζει κάτι σχετικά με την εξέλιξη του παιδιού σας, ζητήστε την άποψη των ειδικών, όπως παιδοψυχίατρου, ψυχολόγου, λογοθεραπευτή, ειδικού παιδαγωγού, εργοθεραπευτή.
 Συμπερασματικά

Το πέρασμα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, και μετά στο Γυμνάσιο, είναι αναπόφευκτες αλλαγές στη ζωή ενός παιδιού και των γονιών του. Όπως και με τις άλλες αλλαγές, χρειάζεται χρόνος, υπομονή και θετική στάση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Το παιδί που εισπράττει απαισιοδοξία από το περιβάλλον του αναχαιτίζεται, ενώ αυτό που απολαμβάνει την αισιοδοξία, προχωρά με σταθερό βηματισμό.

Καλή Σχολική Χρονιά

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.) είναι ένα επιστημονικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό.

Η Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. στελεχώνεται από μία ομάδα ειδικών επαγγελματιών ψυχικής υγείας, πάνω στις αρχές της Κοινωνικής και Κοινοτικής Ψυχιατρικής, με σκοπό να προσεγγίσουν, με ευαισθησία, όλο το φάσμα των ηλικιών που χρήζουν τη βοήθειά του σε σχέση με την πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας και την έγκαιρη παρέμβαση σε αυτά.

Οι υπηρεσίες παρέχονται συγκεκριμένα μέσω της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Ενήλικες στο Ν. Φωκίδας. Είναι δωρεάν και τα θεραπευτικά προγράμματα είναι εξατομικευμένα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε οικογένειας, με σεβασμό στον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητές της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 22650 22924 (Εθνικής Αντιστάσεως 13, Άμφισσα).

 

Το 3ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα στην Αθήνα

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας Αττικής το “3ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα”.

Aπό τη Δωρίδα συμμετέχουν οι Σύλλογοι
 • Σύνδεσμος Λιδωρικιωτών "Η Γκιώνα"
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κονιάκου
 • Αδελφότητα Λευκαδιωτών

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

H κλήρωση της Α' Φωκίδας 2017 - 2018

Στα γραφεία της ΕΠΣ Φωκίδας έγινε η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας για τη σαιζόν 2017 - 2018 .

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες και δεν δήλωσαν συμμετοχή ο Κρισσαίος Χρισσού και ο Ολυμπιακός Κίρρας. 

Η πρεμιέρα θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου.                                           

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ - ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 - ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006 - ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006
ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006 - ΦΩΚΙΚΟΣ
ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006
ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ - ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006 - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 – ΦΩΚΙΚΟΣ

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006 - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94
ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ – ΦΩΚΙΚΟΣ

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006 - ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΦΩΚΙΚΟΣ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑ/ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔ. ΙΤΕΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ

Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Ιτέας

Την ένταξη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», του έργου ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Κίρρας και της αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Ιτέας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Το έργο, συνολικής δαπάνης 2.405.757,66 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της Περιφέρειας για τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος και διαμόρφωσης σύγχρονων συνθηκών υγιεινής για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο της Κίρρας και αναβαθμίζονται αλλά και επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της Ιτέας για την εξυπηρέτηση 12.000 κατοίκων.

«Έχουμε κληθεί να κλείσουμε «τρύπες» που έπρεπε να έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίζουμε συνεχώς χρήματα για να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες για την υγιεινή και την υγεία των πολιτών. Στην Κίρρα και την Ιτέα λύνουμε ένα σημαντικό πρόβλημα και το ίδιο θα κάνουμε σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα βάζοντας σε τάξη όλες τις περιβαλλοντικές εκκρεμότητες που έχουμε» τόνισε στις δηλώσεις που έκανε μετά την υπογραφή ένταξης του έργου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Αποκάλυψη: Εκλογές Α΄ εξάμηνο 2018 βλέπει κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο πολιτικός χρόνος για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


Όπως ανέφερε σε ιδιωτική συζήτηση ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ευρωπαίος πολιτικός, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Οικονομία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα, στην Ελλάδα θα έχουμε Εθνικές Εκλογές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018!

Κομβικό σημείο αλλά και αφορμή για την διενέργεια πρόωρων εκλογών θα αποτελέσει η μη επιτυχής ολοκλήρωση της Τρίτης Αξιολόγησης.

Γεγονός που θεωρεί ως δεδομένο ο κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός. Κυρίως γιατί η ολοκλήρωση της τελευταίας αλλά και πιο κρίσιμης Αξιολόγησης της εφαρμογής των Μέτρων των Μνημονίων, «τσακίζει» ότι απέμεινε ως πολιτικό αφήγημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αγγίζει δηλαδή τον βαθύ Δημόσιο Τομέα, που αποτελεί τον κύριο πυρήνα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύει ότι απέμεινε όρθιο σε Ασφαλιστικό, Κοινωνικά Επιδόματα και Συντάξεις, και επιβάλει βίαιες αλλαγές στην Αγορά Εργασίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κορυφαίου Ευρωπαίου πολιτικού, εάν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχτούν τους πολύ σκληρούς όρους και της τρίτης αξιολόγησης (που εκτός των παραπάνω αφορά και εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις Νερό κ.λ.π.) θα αυτοκτονήσει πολιτικά.

Για αυτό και θεωρεί πως ο δρόμος που θα επιλέξει ο Τσίπρας, θα είναι αυτός μιας «στημένης» σύγκρουσης (του γνωστού στυλ go back κυρία Μέρκελ κ.λ.π.) εκεί προς τα μέσα της Άνοιξης του 2018, και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που θα τον διατηρήσουν σε ένα «αξιοπρεπή» ποσοστό – κάτω βεβαίως του 20%.

Παράλληλα την «καυτή πατάτα» των όσων έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να διαχειρισθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει οριακή αυτοδυναμία, και έτσι ο Τσίπρας θα παραμείνει ζωντανός πολιτικά.

Οι «χαλαρές» μέρες για την κυβέρνηση Τσίπρα τελειώνουν με την ολοκλήρωση των Γερμανικών εκλογών, ο Γολγοθάς αρχίζει με την επιστροφή του ΔΝΤ και η κατάσταση είναι βέβαιο πως θα κλιμακωθεί σε βαθμό ασφυξίας λόγω τρίτης αξιολόγησης.

Όπως όλα δείχνουν, ο κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός, που «βλέπει» και εκτιμά κάλπες στην Ελλάδα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα «πέσει» πάλι μέσα.

Γιατί είναι ακριβώς το ίδιο πρόσωπο που προέβλεψε και εκτίμησε με απόλυτη ακρίβεια, τον τρόπο αλλά και το χρονοδιάγραμμα της πτώσης και της Κυβέρνησης Σαμαρά…

Απάντηση της ΛΑΕ στην Ο.Μ.του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους πλειστηριασμούς


"Να σε κάψω Γιάννη μ΄ να σ΄ αλείψω λάδι"


Με μια υπερφίαλη δικηγορίστικη και ικετευτική ανακοίνωση προς άγνωστο παραλήπτη η Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ (ίσως της περιοχής μας) , μας καλεί να ενταχθούμε ΟΛΟΙ στις ρυθμίσεις του Νόμου Κατσέλη (αφού όλοι, μα όλοι φτάσαμε να χρωστάμε παντού ) για να προστατεύσουμε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΥΡΙΑ κατοικία μας από τους πλειστηριασμούς ……

Δεν μας είπαν όμως ότι τον νόμο για τους πλειστηριασμούς όχι μόνο δεν τον απέσυρε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά μας ετοίμασε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ώστε ΚΑΝΕΝΑΣ μας να μην μπορεί να ξεφύγει από την θηλιά που μας έχουν ετοιμάσει τα ντόπια και ξένα κ..παιδα για να φτιάξουν αυτά την δικιά τους περιουσία απομυζώντας τις περιουσίες του καθημερινού Έλληνα που με τόσο κόπο κατάφερε να τις αποκτήσει.

Και επειδή τα κ...παιδα αυτά έχουν μάθει να μας κοροϊδεύουν μας λένε και από πάνω ότι θα σας τα πάρουμε ΟΛΑ και θα σας αφήσουμε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ και ΚΥΡΙΑ κατοικία σας ΜΟΝΟ αν καταφέρετε να τηρείτε τις προδιαγραφές που θα σας βάζουμε ΕΜΕΙΣ.

Και αναρωτιόμαστε όλοι μας , μα… εμείς δεν είχαμε χρέη !!!!!

Τα χρέη τα αποκτήσαμε με τους συνεχώς αυξανομένους φόρους, τις συνεχόμενες αυξήσεις των αγαθών, την συνεχώς αυξανομένη ανεργία, τις μειώσεις των συντάξεων που δυστυχώς μας τα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ οι ΠΡΩΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

Η Ελπίδα που μας μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ , τα ισοδύναμα μέτρα της ΔΗΜΑΡ , η αναδιάρθρωση του κράτους της Ν.Δ, η νέα αλλαγή του ΠΑΣΟΚ , είναι ο ίδιος παρανομαστής που (μας τον βάφτισαν ΚΡΙΣΗ , ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ,ΜΝΗΜΟΝΙΑ 1ο ,2ο ,3ο, 4ο κλπ. ).

Εν κατακλείδι αν η «τοπική» Ο.Μ. του ΣΦΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάψει και μετά να μας αλείψει λάδι ας πει στον lost βουλευτή της να μην ψηφίζει τέτοια μνημόνια και νόμους αλλά να αντιστέκεται και να υποστηρίζει αυτά για τα οποία τον εκλέξανε (για την ΕΛΠΙΔΑ ρε γαμώτο) και όχι μόνο για τη τσεπούλα του και την τσέπη μερικών παρακείμενων.

Η μονή λύση σε αυτά τα καθημερινά προβλήματα είναι η αφύπνιση του Έλληνα και η αντίσταση του σε κάθε τι που προτείνουν οι γνωστές – άγνωστες «παρθένες» , κόμματα και κομματάρχες τους.

Λαϊκή Ενότητα Φωκίδας

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγ.Αποστόλου στη Φωκίδα


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και (παρά
το επιβαρυμένο πρόγραμμά του) τη Δευτέρα 18/9 θα επισκεφθεί το νομό μας συνοδευόμενος από στελέχη υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της παρουσίας του υπουργού στη περιοχή μας, όπου ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός παράγοντας ανάπτυξης, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας προτίθεται να συναντηθεί με αντίστοιχους φορείς αλλά και μεμονωμένους συμπολίτες ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη αποδοτικότητα από την επίσκεψη αυτή.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης θα ανακοινωθεί στο άμεσο διάστημα.

Τα γραφεία του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ (Γιδογιάννου 11, Άμφισσα) είναι ανοικτά καθημερινά από 9πμ έως 14μμ (τηλ. επικοινωνίας 2265028840 και 6907013696).   

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

“Κόκκινη κάρτα” στον Πέτρο Μαντούβαλο για υποψήφιος της Ν.Δ. στη Φωκίδα

Προειδοποίηση Κυρ. Μητσοτάκη: Κανείς δεν ορίζεται μόνος του υποψήφιος βουλευτής και έκοψε ήδη τον γιο του Γ. Τραγάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού «έκοψε» τον γιο του Γιάννη Τραγάκη, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν ορίζεται μόνος του υποψήφιος βουλευτής.


«Στη Νέα Δημοκρατία όλοι κρίνονται κι αξιολογούνται. Κανείς δεν ορίζεται μόνος του υποψήφιος βουλευτής», έγραψε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον λογαριασμό του στο Twitter, σε μία σαφή αναφορά στην υπόθεση Τραγάκη.

Σε συνέντευξή του ο Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, δηλώνοντας ότι στη θέση του στη Β' Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο γιος του, Παναγιώτης. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης τον «έκοψε».

«Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία επίσης σημειωνόταν ότι δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια «όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του κόμματος».

Το μήνυμα αυτό φαίνεται ότι ακουμπά και τη Φωκίδα αφού μέσω διαρροών από την Πειραιώς σε μερίδα του τύπου, εμφανίζουν ως κομμένο και τον Πέτρο Μαντούβαλο από υποψήφιο βουλευτή.

Κι αυτό γιατί ο πρώην βουλευτής Πειραιώς εκτός από συνεντεύξεις που δίνει σε τοπικά μέσα, αναπτύσσει τους τελευταίους μήνες έντονη κινητικότητα και δραστηριότητα στο νομό λέγοντας ότι θα είναι σίγουρα υποψήφιος βουλευτής, ώστε να προσεταιριστεί σε πρώτη φάση διάφορα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα προσπαθεί να διεισδύσει στον κοινωνικό ιστό της Φωκίδας με κάθε τρόπο όπως με την τελευταία του κίνηση να αναλάβει Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου Αστέρα Ιτέας που φέτος θα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Πιο κάτω σας δίνουμε δύο σχόλια παραπολιτικών από Αθηναϊκές εφημερίδες που αφορούν τον Π. Μαντούβαλο και είναι σίγουρο ότι διέρρευσαν από την Πειραιώς.Ο ευρωπαϊκός πατριωτισμός, η Μέρκελ και ο Μακρόν

Του Γιάννη Κοτόφωλου*

Ο Σεπτέμβριος πιθανότατα να αποδειχθεί η αρχή ενός νέου κύκλου σημαντικών εξελίξεων για την Ευρώπη, με γνώμονα την πολυπόθητη οικονομική και πολιτική ένωση. Σ αυτό συγκλίνουν οι βασικότερες κινήσεις στην κεντρική ευρωπαϊκή σκηνή.

Αναμφίβολα θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες και αρκετός χρόνος από τις πολιτικές ηγεσίες των ισχυρότερων κρατών μελών, για να υποσκελίσουν εθνικούς εγωισμούς και παραδοσιακούς μηχανισμούς εξουσίας. Τα μηνύματα ωστόσο είναι ενθαρρυντικά.

Η Αγκελα Μέρκελ προβλέπεται να κερδίσει στις 24 του μηνός την καγκελαρία, για τέταρτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση και αυτό δημιουργεί μία πρώτη βάση αισιοδοξίας.

Η ίδια προαλείφεται όπως δείχνει για έναν ευρύτερο ευρωπαϊκό ρόλο, απελευθερωμένη από τα πολιτικά κόστη και την επιβεβαίωση μίας νέας θητείας μετά τον Σεπτέμβριο. Ο δρόμος είναι όλος δικός της. Η πρόκληση για αυτήν είναι να γράψει ιστορία, αλλάζοντας την αρχιτεκτονική και το μέλλον της Ευρώπης.

Στην προοπτική αυτή έχει ένθερμο υποστηρικτή και συμπαίκτη τον πλέον φιλόδοξο ευρωπαϊστή πρόεδρο της Γαλλίας, τον Εμμανουέλ Μακρόν. Και αυτό είναι το μεγάλο ευτύχημα της συγκυρίας για την Ευρώπη. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται, μετά την ολοκλήρωση των γερμανικών εκλογών, δείχνουν ιδανικές για δράση.

Εάν ήταν μόνη στο τιμόνι των ευρωπαϊκών αλλαγών η Μέρκελ, θα ήταν αδύνατον να προχωρήσει στην απαιτούμενη για την επιβίωση της Ευρώπης ενοποίηση. Οι υπερβάσεις εντός και εκτός των εθνικών της συνόρων θα ήταν πολλές.

Χωρίς τον Εμμανουέλ Μακρόν, πολύ δύσκολα θα επιχειρούσε μία στροφή της γερμανικής πολιτικής, να πείσει το εσωτερικό της ακροατήριο ότι ο συγκερασμός των συμφερόντων (της Γερμανίας με τα συλλογικά συμφέροντα της Ευρώπης) είναι πλέον αναγκαίος και πολύ περισσότερο ωφέλιμος.

Ο Μακρόν είναι πράγματι ένα μοχλός πίεσης για τη δογματική Γερμανία και το εύλογο πολιτικό άλλοθι για την προοπτική της Μέρκελ. Τα κέρδη της Γερμανίας θα μειωθούν δραστικά εάν για παράδειγμα διαλυθεί η Ευρωζώνη, Και η επιρροή της στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιγνίδι θα συρρικνωθεί χωρίς τη συνολική αναφορά στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δύναμή της και αυτό τώρα αρχίζει και γίνεται συνείδηση στη γερμανική ελίτ.

Χωρίς τον Μακρόν δίπλα της, επίσης, δεν θα μπορούσε η Μέρκελ να γυρίσει τον τροχό της ευρωπαϊκής υπόθεσης επιδιώκοντας την ουσιαστική ενοποίηση. Οι υπόλοιποι εταίροι θα ήταν πολύ επιφυλακτικοί, αρνητικοί ίσως, με πρώτη ενδεχομένως την Γαλλία. Η Γερμανία μάλλον φοβίζει παρά ενώνει ακόμα…

Η Ευρώπη όμως, ποτέ στη σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία δεν έκανε ένα μεγάλο βήμα δουλεύοντας με το ένα μόνο ή το άλλο μοτέρ. Μόνο δηλαδή με τη Γαλλία ή τη Γερμανία. Το κατέδειξε με δραματικό μάλιστα τρόπο η πρόσφατη οικονομική κρίση, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδύνεψε να καταρρεύσει.

Η δύναμη λειτουργίας του Γαλλο - Γερμανικού άξονα, είναι αναμφισβήτητα η ατμομηχανή της Ευρώπης. Ο Μακρόν λοιπόν φαίνεται ότι είναι η εξαιρετική περίπτωση για να αναβιώσει η ιστορική συνεργασία των δύο εταίρων, τύπου Σμίτ και Ζισκάρ ή Κολ και Μιττεράν.

Είναι χαρακτηριστικό και αισιόδοξο για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα, ότι Μέρκελ και Μακρόν άρχισαν να διαμορφώνουν ένα καινούργιο πλαίσιο συναντίληψης απέναντι στις δύο υπερδυνάμεις, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αρχίζουν να χτίζουν μία ιδεολογία ευρωπαικού πατριωτισμού, ο οποίος θα καταστήσει επουσιώδεις σταδιακά τις εθνικές κορώνες.

Μιλούν για μία νέα Ευρώπη που θα συγκρίνεται και θα κοιτάει στα μάτια την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και συνεργάζονται για το πώς θα βάλουν φραγμούς στην εξαγορά μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, από ξένα κεφάλαια, κυρίως με προέλευση την Κίνα.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με καταγωγή από την Δωρίδα

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση Μπακογιάννη με Σ.Θεοδωράκη

Με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Λαμία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σ. Θεοδωράκη στη Στερεά Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Στ. Θεοδωράκη για τα έργα της Περιφέρειας που αφορούν στο περιβάλλον και την ανάπτυξη, όπως η εξυγίανση του Ασωπού, για τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν ως στόχο την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, όπως η παροχή οικονομικού βοηθήματος σε μαθητές της Α' τάξης του Δημοτικού, αλλά και για την ανάπτυξη της «έξυπνης περιφέρειας» που ήδη καταγράφει επιτυχία στη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των πολιτών και έχει αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο Κ. Μπακογιάννης ζήτησε από τον επικεφαλής του «Ποταμιού» την έμπρακτη στήριξη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που, όπως είπε «όταν αναπνέει, κάνει θαύματα». Χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κ. Μπακογιάννης τόνισε την ανάγκη απεμπλοκής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κομματική ομηρία που την «γονατίζει» εδώ και δεκαετίες γιατί το πολιτικό σύστημα την μπολιάζει μονίμως με εκείνα που χωρίζουν τους πολίτες και όχι με εκείνα που τους ενώνουν.

«Έχει έρθει η ώρα να διαχωρίσουμε την ιδεολογία από την δουλειά που έχουμε να κάνουμε, ο καθένας από την θέση στην οποία βρίσκεται. Χαίρομαι γιατί σήμερα συναντήθηκα με έναν άνθρωπο με τον οποίο συμφωνούμε στα αυτονόητα. Στο ότι οι ανάγκες των πολιτών δεν έχουν χρώμα, η καθημερινότητά τους δεν έχει κομματική σημαία. Αν έστω και τώρα δεν το συνειδητοποιήσουμε, έχουμε χάσει το παιχνίδι και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Με αυτό το σκεπτικό κινηθήκαμε μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια. Με την ένωση δυνάμεων, με τη δημιουργία μίας δυνατής ομάδας από ανθρώπους που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά που έχουν ένα κοινό όραμα. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Επειδή λοιπόν, το πείραμά μας εδώ στη Στερεά Ελλάδα πέτυχε, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Σταύρο Θεοδωράκη για την συμμετοχή του στη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού της κεντροαριστεράς, αλλά και καλή επιτυχία για το σύνολο του εγχειρήματος. Όπου υπάρχει ένωση δυνάμεων, μόνο θετικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Όπου υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, υπάρχει ελπίδα να περάσουμε από την "παλιά" Ελλάδα, σε μία άλλη εποχή. Χαίρομαι επίσης που σε αυτή την εκλογική διαδικασία γίνεται συζήτηση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Μακάρι να γίνει και ας είναι αυτό ένα τεστ που θα μας οδηγήσει στην θεσμοθέτησή της σε εθνικό επίπεδο. Εμείς άλλωστε είμαστε από αυτούς που έχουν αναλάβει το ρόλο του Δον Κιχώτη της τεχνολογίας, προσπαθώντας κάθε μέρα να κάνουμε πράγματα αντίθετα προς τη νοοτροπία που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζει τις συναλλαγές του Δημοσίου με τους πολίτες» είπε ο Κ. Μπακογιάννης και απευθυνόμενος προς τον Σ. Θεοδωράκη, επισήμανε «Καλή δύναμη και καλό κουράγιο Σταύρο. Καλή επιτυχία στο μεγάλο εγχείρημα της κεντροαριστεράς. Γιατί εντός του γηπέδου, δεν έχει σημασία αν παίζει κανείς στο κέντρο, αριστερά ή δεξιά, αρκεί να κερδίζει η ομάδα, η χώρα».

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ντέρμπι Φωκικού - Απόλλωνα Ευπαλίου με το καλημέρα στο πρωτάθλημα 2017 - 2018

Στις 21 Οκτωβ. ξεκινά το πρωτάθλημα και 30 Σεπτεμ. το Κύπελλο

 Του Τάσου Τσόλκα


Στις 21 Οκτωβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας 2017-2018 της ΕΠΣ Φωκίδας και με το καλημέρα στην 1η αγωνιστική έχουμε το ντέρμπι Φωκικού Άμφισσας - Απόλλωνα Ευπαλίου σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα.

Το πρωτάθλημα θα γίνει με 12 ομάδες και δεν δήλωσε συμμετοχή ο Κρισσαίος Χρισσού.

Νωρίτερα το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου ξεκινά το Κύπελλο 2017-2018 της ΕΠΣ Φωκίδας που θα γίνει σε τρεις Ομίλους όπως αποφασίστηκε από την ΕΠΣΦ. Σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε οι Όμιλοι έχουν ως εξής.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ : Φωκικός Άμφισσας, Δωρικός Μαλαμάτων, Ακαδημία Άμφισσας και Τολοφώνα Ερατεινής
Β΄ΟΜΙΛΟΣ : Απόλλων Ευπαλίου, Ησαΐας Δεσφίνας, Αμφισσαϊκός και Αετός Λιδωρικίου.
Γ΄ΟΜΙΛΟΣ : Διαγόρας Πολυδρόσου, Ακαδημία Ιτέας, Ένωση Γλυφάδας και Απόλλων Δελφών.


Θα γίνουν τρείς αγώνες στον κάθε Όμιλο, 1, 8 και 15 Οκτωβρίου και οι δύο πρώτοι από κάθε Όμιλο θα δημιουργήσουν ένα Όμιλο 6 ομάδων που θα συναντηθούν σε διπλά παιχνίδια μετά από κλήρωση ώστε να μείνουν τρεις ομάδες.

Στη συνέχεια με την προσθήκη και του Αστέρα Ιτέας θα γίνει κλήρωση για τους ημιτελικούς και ο νικητής θα πάει τελικό.

Η κλήρωση του Κυπέλλου

Σύμφωνα με την κλήρωση της ΕΠΣ Φωκίδας οι αγώνες της 1ης Αγωνιστικής του Κυπέλλου στις 30/9 και 1/10 στους τρείς Ομίλους έχουν ως εξής

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ακαδημία Άμφισσας – Φωκικός Άμφισσας
Δωρικός Μαλαμάτων – Τολοφώνα Ερατεινής


Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Αμφισσαϊκός – Απόλλων Ευπαλίου
Ησαΐας Δεσφίνας – Αετός Λιδωρικίου


Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ένωση Γλυφάδας – Διαγόρας Πολυδρόσου
Ακαδημία Ιτέας – Απόλλων Δελφών


Στο μεταξύ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Ένωση Γλυφάδας παρ΄ ότι δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα τελικά μάλλον θα αποσυρθεί, λόγω κάποιων προβλημάτων που υπάρχουν στα διοικητικά της ομάδας.

Υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ΑμΕΑ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020, της πράξης για την υποστήριξη μαθητών με αναπηρία και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικής δαπάνης 393.320 ευρώ.

Η συγκεκριμένη πράξη προβλέπει, εκτός από την εκπαιδευτική υποστήριξη, και την εξυπηρέτηση των μαθητών ΑμΕΑ με κινητική αδυναμία, με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την υλοποίηση του Άξονα Προτεραιότητας που αφορά στην «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Μετά την υπογραφή της ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννης, τόνισε ό,τι πρόκειται για ακόμη μία πράξη που εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων. «Αυτός ο αγώνας και ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, είναι διαρκής, καθημερινός. Η κοινωνική συνοχή και οι ίσες ευκαιρίες κυρίως προς τα παιδιά, λανσάρονται στη χώρα μας σαν ανθρωπιά, σαν ευαισθησία, ενώ στην πραγματική ζωή αποτελούν υποχρέωση και σεβασμό στην ύπαρξη και τη συμμετοχή μας στα κοινά. Για εμάς, αυτή η ομπρέλα προστασίας και εξυπηρέτησης αυτών των παιδιών αντιμετωπίζεται ως βασική αρχή» πρόσθεσε

ΣΥΡΙΖΑ: να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός αύριο του ακινήτου στην Άμφισσα

Να ματαιωθεί ο αυριανός πλειστηριασμός του ακινήτου στην Άμφισσα ώστε να μπορέσει ο συμπολίτης μας να ρυθμίσει ΔΙΚΑΙΑ τις οφειλές του, όπως ο ΝΟΜΟΣ ορίζει τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Δελφών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ενημερωθήκαμε πως αύριο, 6 Σεπτέμβρη 2017 και ώρα 16.00, έχει προγραμματιστεί στο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ να λάβει χώρα ο πλειστηριασμός ακινήτου του συμπολίτη μας Παρασκευά Καραμήτσου του Αναστασίου με επισπεύδουσα την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία « ΑLPHA BANK A.E». Στο ακίνητο αυτό, τριώροφη οικοδομή με υπόγειο, βρίσκεται και η Κύρια και μοναδική κατοικία του συμπολίτη μας και της οικογένειας του, η οποία εξ αιτίας προσωπικών προβλημάτων του και οικονομικών συγκυριών ΔΕΝ κατέστη δυνατό ακόμη να προστατευτεί υπαγόμενη στις σχετικές διατάξεις του Ν. 3869/10 (Νόμος Κατσέλη). Συνέπεια τούτου, η Τράπεζα εκπλειστηριάζει αύριο ΟΛΟ το ακίνητο ως ενιαία ιδιοκτησία και διαφαίνεται πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος ο συμπολίτης μας να χάσει, μεταξύ άλλων, και την Κύρια και Μοναδική κατοικία του.

Επειδή, η πάγια πολιτική της παρούσας κυβέρνησης είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ και ΚΥΡΙΑΣ κατοικίας των δανειοληπτών οι οποίοι κατέστησαν υπερήμεροι στις οφειλές τους όχι κακοπροαίρετα και δολίως αλλά εξαιτίας της υφιστάμενης οικονομικής συγκυρίας ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους και να ρυθμίσουν τα δάνεια τους καθώς και περαιτέρω οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, Ασφ. Ταμεία κλπ.

Επειδή, για το λόγο αυτό, την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ δηλαδή των πολιτών έχουν νομοθετηθεί τόσο ο «Νόμος Κατσέλη» όσο και ο «Νόμος του Εξωδικαστικού συμβιβασμού» με τις Τράπεζες και όλους τους Δημόσιους και Ασφαλιστικούς Φορείς, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ κλπ, όπου ΟΛΟΙ οι πολίτες ΚΑΙ οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ πλέον μπορούν να προσφύγουν έτσι ώστε να ρυθμίσουν ΔΙΚΑΙΑ τις οφειλές τους και να προστατέψουν την ΚΥΡΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατοικία τους.

Επειδή, πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να φροντίσουν ΟΛΟΙ οι πολίτες που βρίσκονται σε ΑΔΥΝΑΜΙΑ εξυπηρέτησης των οφειλών τους να προσφύγουν αρμοδίως έτσι ώστε να επιτύχουν μια ΔΙΚΑΙΗ ρύθμιση των οφειλών τους ανάλογα με τις δυνατότητες τους και σύμφωνα με τις ανάγκες τους, προστατεύοντας συγχρόνως το ακίνητο που αποτελεί την ΚΥΡΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατοικία τους.

Επειδή ο συμπολίτης μας Παρασκευάς Καραμήτσος με τον αυριανό πλειστηριασμό ΧΑΝΕΙ την ευκαιρία να προσφύγει νόμιμα και αρμοδίως έτσι ώστε να ευνοηθεί από τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις.

Επειδή, η πολιτική της κυβέρνησης είναι Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των οικονομικά ασθενών συμπολιτών μας

Θεωρούμε ότι επιβάλλεται να ματαιωθεί ο αυριανός πλειστηριασμός του ακινήτου του συμπολίτη μας έτσι ώστε αυτός να μπορέσει να ρυθμίσει ΔΙΚΑΙΑ τις οφειλές του, όπως ο ΝΟΜΟΣ ορίζει και να μπορέσει να διασώσει την ΚΥΡΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατοικία του και κατοικία της οικογένειας του.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΛΦΩΝ

ΣΟΚ : Μέχρι και τρεις συντάξεις θα χάσουν το 2019 οι συνταξιούχοι!

Τις επτά αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό, με νέες ανατροπές στις συντάξεις, παρουσιάζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων το οποίο οργανώνει διαδήλωση έξω από το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) στις 6/10/2017 και ώρα 9.00 ( Πανεπιστημίου 47-49 ), οπού συζητείται στο σύνολο του ο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Οι συνταξιούχοι, λόγω των μνημονίων, έχουν συνολικές περικοπές έως και 70% στα εισοδήματα τους.

Παράλληλα θα χάσουν έως 3 συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, του παγώματος των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και, τέλος, της κατάργησης του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι 7 νέες αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις είναι οι παρακάτω:

1. Μικρότερες κατά 30% είναι οι νέες συντάξεις που εκδίδονται με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή όσες λαμβάνουν οι αιτούντες συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά.Συνολικά έως το 2020 περίπου 200.000 ασφαλισμένοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία θα υποστούν περικοπές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 30%.

Η μέση μείωση εκτιμάται στο 12% με 16% για τους νέους συνταξιούχους και τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν οι εξής ομάδες ασφαλισμένων:

- Δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.
- Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με υψηλές αποδοχές, από 1.500 ευρώ και πάνω, που καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια ασφάλισης.
- Ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς χάνουν τουλάχιστον 220 ευρώ.
- Ασφαλισμένοι στο ΤΑΕ που προέρχονται από τις δύο ανώτατες κατηγορίες και αποχωρούν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.
- Ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης.


2. Εως 300 ευρώ θα είναι η απώλεια από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις από το 2019 με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξει πλήρης περικοπή της διαφοράς. Με την ήδη ψηφισμένη ρύθμιση παλαιοί συνταξιούχοι ευθυγραμμίζονται με τους νέους.
Χάνουν άμεσα έτσι έως 18% κύριας και επικουρικής σύνταξης. Ωστόσο οι μειώσεις δεν θα είναι 18%, αλλά φτάνουν και στο 25%, γιατί δεν κόβεται μόνο σύνταξη, λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.


3. Πάνω από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν νέα περικοπή στο ΕΚΑΣ το 2018, καθώς κόβονται άλλα 238 εκατ. ευρώ από το επίδομα και θα πληρωθούν μόλις 85 εκατ. ευρώ για όσους συνεχίσουν να το λαμβάνουν και την επόμενη χρονιά
Οι δικαιούχοι σήμερα είναι περίπου 210.000 και θα μείνουν για το 2018 περίπου οι 70.000.Τα νέα κριτήρια θα μειώνουν και τα όρια εισοδήματος αλλά και τα ποσά του ΕΚΑΣ, καθώς αυτό το μικτό σύστημα περικοπής το έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση.


4. Το 20% των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων (δηλαδή 25000 επί συνόλου 127000) αναμένεται να αποδοθούν μειωμένες κατά 10% (του Δημοσίου) έως 20% (του ιδιωτικού τομέα).
Η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2019.Mε πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τις επικουρικές προβλέπεται συντελεστής 0,45 (δηλ. χαμηλότερος από το σημερινό) για τον υπολογισμό της συγκεκριμένης κατηγορίας εν αναμονεί συντάξεων, όπως ισχύει ήδη και για τις συντάξεις τις οποίες αιτήθηκαν ασφαλισμένοι προ τις 1.1.2015 (δηλ. μέχρι 31.12.2014).
Έτσι, ξεμπλοκάρεται η έκδοση συντάξεων (αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο να εκδοθούν οι πρώτες επικουρικές συντάξεις μετά από ενάμισι έτος στην ουρά) μετά το πρόβλημα που είχε με τον δημιουργηθεί με τον ανύπαρκτο» δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι συνολικές μνημονιακές μειώσεις στις επικουρικές φτάνουν συνολικά έως και το 80%.


5. Περίπου 65.000 εκκρεμή εφάπαξ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (τα οποία αιτήθηκαν ασφαλισμένοι μετά τις 1/9/2013)θα μειωθούν έως και 20%. Η απονομή αυτών των εφάπαξ θα ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο του 2018.

6. Όσοι συνταξιούχοι έχουν λάβει την κύρια σύνταξη τους κατά την 1/1/2019 θα δουν τις κύριες συντάξεις να μην λαμβάνουν κατά το έτος αυτό καμία ονομαστική αύξηση (με βάση το ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό του προηγούμενου έτους).

7. Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να εκδίδονται οι πρώτες οριστικές συντάξεις χηρείας με βάση το νόμο Κατρούγκαλου. Οι περίπου 15.000 δικαιούχοι των νέων ψαλιδισμένων συντάξεων χηρείας περιμένουν στην ουρά εδώ και ενάμισι χρόνο ενώ μόλις το Νοέμβριο του 2016 έλαβαν προσωρινές συντάξεις ύψους 345 ευρώ μηνιαίως.

Μόνο στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αθήνα έχουν συσσωρευτεί 3.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που αφορούν θανάτους οι οποίοι έλαβαν χώρα μετά το Μάιο του 2016. (εφαρμογή νόμου Κατρούγκαλου).

Τραγική η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Για άλλη μία φορά αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε και να καταγγείλουμε τα όσα συμβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου που εξυπηρετεί και την Νοτιοδυτική Δωρίδα τονίζει σε ανακοίνωσή του το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ όπου καταγράφηκαν σωρεία προβλημάτων τα οποία άμεσα καταγγείλαμε, σήμερα όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η κατάσταση αλλά αντίθετα οξύνθηκε με ακόμα περισσότερα προβλήματα λειτουργικότητας.

Σε ένα Κέντρο Υγείας με τεράστια επισκεψιμότητα που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης της ορεινής και παραθαλάσσιας Ναυπακτίας και της Νοτιοδυτικής Δωρίδας, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με τη συναίνεση ή την ανοχή της Δ/ντριας του Κ.Υ. μετακίνησε στην Ιθάκη τον μοναδικό παιδίατρο που υπηρετούσε στη Ναύπακτο.

Αδιαφορία για τις ανάγκες των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, σε μία τόσο «ευαίσθητη» ειδικότητα (μάλιστα δεν υπάρχει παιδίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ).

Ο καρκινογόνος αμίαντος παραμένει παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.

Η έλλειψη υλικών παραμένει, ο οδοντίατρος δεν έχει ούτε πλαστικά ποτηράκια, τεχνικοί και συντηρητές δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Η έλλειψη συντονισμού και κάλυψη με ασθενοφόρα δημιουργεί τεράστια προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές !!!!

Επί πλέον επικρατεί κλίμα εκφοβισμού και απειλών της διορισμένης από την 6η ΥΠΕ διευθύντριας προς συναδέλφους. Ενοχλεί η όποια αντίδραση ή συνδικαλιστική δράση.

Προγράμματα εργασίας δεν είναι προσβάσιμα σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές εκφοβίζονται ακόμα και με κλήση αστυνομίας για τη δράση τους, όσοι δεν είναι «υπάκουοι» απειλούνται με χαμηλή αξιολόγηση (αυτή είναι η αξιοκρατική αξιολόγηση που επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και πολλά άλλα.

Τέτοιου είδους αλαζονικές συμπεριφορές είναι φαινόμενα που η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι εκφραστές τους χρησιμοποιούν προκειμένου με απειλές και εκφοβισμούς να σταματήσουν την αντίσταση και την οργή εργαζόμενων και πολιτών που υπερασπίζονται τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου.

Η ΠΟΕΔΗΝ προτίθεται να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη μεταξύ εργαζομένων και φορέων της Ναυπάκτου προκειμένου αποφασισθούν δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Θα καταθέσει μάλιστα άμεσα μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για την αδιαφορία αλλαγής του καρκινογόνου αμιάντου σε όλα τα δάπεδα του Κέντρου Υγείας (σε πολλά σημεία είναι εντελώς κατεστραμμένα με εμφανείς τις επικίνδυνες ίνες) που έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές εργαζομένων και πολιτών.
 ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ένα όμορφο διήμερο των πρεσβυτέρων και πρεσβυτερών της Μητρόπολης Φωκίδος

Ένα όμορφο διήμερο ζήσαμε στο Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, όσοι ιερείς και πρεσβυτέρες ανταποκρίθηκαν στο προαιρετικό κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκτίστου, για να συναντηθούμε όλοι μαζί και να ζήσουμε σαν μια οικογένεια στο φιλόξενο Ησυχαστήριο του Τρικόρφου.

Είμασταν όλοι εκεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5.30 το απόγευμα ξεκινώντας με έναν κατανυκτικό μοναστηριακό εσπερινό.

Συζητήσαμε, μιλήσαμε μαζί με τον Επίσκοπό μας που είχε την ονομαστική του εορτή, με τους πατέρες της Μονής, τον Ηγούμενο, τον Γενικό Αρχιερατικό, αλλά μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η συζήτηση που είχαμε με τον π. Αθανάσιο Μελισσάρη.

Η φιλοξενία της Μονής ήταν αβραμιαία αλλά και η ψυχική ωφέλεια από τις ιερές ακολουθίες και τις συζητήσεις ήταν καταλυτική.

Αναχωρήσαμε όλοι κι όλες χαρούμενοι το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και παρακαλέσαμε τον Σεβασμιώτατο Πατέρα μας τέτοιες συναντήσεις ιερέων μετά των συζύγων τους να γίνονται πιο συχνά.

Εκ των πρεσβυτέρων και πρεσβυτερών
της Ιεράς Μητροπόλεως ΦωκίδοςΔευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Σε ωραία εκδήλωση επιπέδου Superleague η παρουσίαση του Απόλλωνα Ευπαλίου

Σε μια εκδήλωση-συνέντευξη επιπέδου Superleague την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου, η νέα διοίκηση του Απόλλωνα Ευπαλίου παρουσίασε το οργανωτικό πρόγραμμα και την νέα φανέλα για την περίοδο 2017 – 2018.

Όπως ανέφερε ο νέος Πρόεδρος Γιάννης Κούγιας ξεκινάμε με ένα στόχο και όραμα. Να φτιάξουμε μια ομάδα σωστή σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και όχι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους. Επιθυμία μας είναι να πρωταγωνιστούμε όχι μόνο βαθμολογικά αλλά παντού. Η νέα διοίκηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι ποδοσφαιριστές μας να έχουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις.

Ανέφερε ότι από την φετεινή σαιζόν ξεκινάμε συνεργασία με το ιστορικό σωματείο του Απόλλωνα Σμύρνης (πρώην Απόλλων Αθήνας) που θα μας βοηθήσει τόσο υλικά όσο και σε τεχνογνωσία.

Η ομάδα μας είπε με την μεγάλη ιστορία της και τον πρωταγωνιστικό ρόλο όλα τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί όχι μόνο το Ευπάλιο αλλά και όλη τη Δωρίδα, γι΄ αυτό κάλεσε τον κόσμο της περιοχής να την στηρίξουν και να σταθούν δίπλα της.

Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Απόλλωνα Σμύρνης Γιώργο Τσέλιο (Τεχνικό Διευθυντή της ΠΑΕ) και Νίκο Τσάλα ( Υπεύθυνο μάρκετινγκ της ΠΑΕ) που παρευρίσκοντο στην εκδήλωση για το ξεκίνημα της συνεργασίας μεταξύ των δύο ομάδων, που θα είναι μεγάλη στηρίξη στον Απόλλωνα Ευπαλίου στη νέα του προσπάθεια.

Ανέφερε τέλος ότι ο Απόλλων κυκλοφόρησε την «Κάρτα Μέλους» που ήδη πάει πολύ καλά, κοστίζει 20 ευρώ και ζήτησε να την προμηθευτούν όλοι, τόσο για να βοηθήσουν τον Απόλλωνα όσο και για να απολαμβάνουν τα οφέλη που θα τους παρέχει (άμεση ενημέρωση, παρακολούθηση αγώνων κλπ).

Από την πλευρά του ο νέος προπονητής Χρήστος Φλέγγας ευχαρίστησε τη διοίκηση που το εμπιστεύθηκε το σημαντικό αυτό πόστο καθώς και τον καθηγητή Αριστομένη Σωτηρόπουλο που με τις τεράστιες γνώσεις και εμπειρία θα βοηθήσει ουσιαστικά τόσο τον ίδιο στο έργο του όσο και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε σπουδαίο ρόστερ με καλούς αθλητές και χαρακτήρες είπε. Ήμουν μέχρι πέρυσι συμπαίκτης τους και τους γνωρίζω όλους έναν προς έναν. Όμως η δουλειά η δική μου, ανέφερε, δεν είναι να λέμε λόγια αλλά μέσα στο γήπεδο.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο γυμναστής-τεχνικός σύμβουλος της ομάδας καθηγητής πανεπιστημίου Αριστομένης Σωτηρόπουλος αναφέροντας μια σειρά λόγων για τους οποίους ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της νέας διοίκησης και στην ωραία προσπάθεια που ανέλαβε και δήλωσε σίγουρος ότι με τη βοήθεια όλων, διοίκησης, ποδοσφαιριστών και προπονητικού τιμ, η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί.

Τέλος με κολακευτικά λόγια μίλησε και ο Τεχνικός Διευθυντής του Απόλλωνα Σμύρνης Γιώργος Τσέλιος επισημαίνοντας την όρεξη και οργάνωση που βρήκε σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο σε όλα τα επίπεδα . Η ΠΑΕ του Απόλλωνα Σμύρνης είπε, με χαρά θα είναι δίπλα για να στηρίξει υλικοτεχνικά και σε τεχνογνωσία τους στόχους του Απόλλωνα Ευπαλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος Γιάννης Κούγιας βράβευσε με αναμνηστική πλακέτα τον επί 22 χρόνια πρόεδρο του Απόλλωνα Δημήτρη Σπυρόπουλο για την τεράστια προσφορά του στην 30χρονη ιστορία της ομάδας.

Ο Πρόεδρος του Ευπαλίου και Γενικός Αρχηγός της ομάδας Κώστας Τσιούστας προσέφερε αναμνηστικό λεύκωμα του Ευπαλίου στους εκπροσώπους του Απόλλωνα Σμύρνης.

Τέλος ο αρχηγός της ομάδας Ηλίας Κοντός και ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Ζέρβας παρουσίασαν την νέα φανέλα της ομάδας που είναι ίδια σε χρώματα, ντιζάιν και ποιότητα με αυτή που θα φορά στο πρωτάθλημα της Superleague και ο Απόλλωνας Σμύρνης.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε βιντεοκλίπ περνούσε φωτογραφικά η τριαντάχρονη ιστορία του Απόλλωνα ενώ ακούστηκε και ο ύμνος της ομάδας που συνέθεσε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας και μουσικός Βασίλης Φλέγγας πάνω σε στίχους του αείμνηστου στιχουργού Γιώργου Πιά.  

Την όλη εκδήλωση συντόνισε άψογα η δημοσιογράφος, εκπρόσωπος τύπου του Απόλλων Ευπαλίου, Μαίρη Ευθυμιάτου.
Φιλικό στη Ναύπακτο έκλεισε η Παναχαϊκή

Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή ενός ακόμα φιλικού αγώνα που θα δώσει η Παναχαϊκή στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

Την ερχόμενη Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη οι «κοκκινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν τον Ναυπακτιακό Αστέρα στη Ναύπακτο σε έναν αγώνα που θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα.

Παράλληλα όπως ήδη έχει ανακοινωθεί η Παναχαϊκή το επόμενο Σάββατο 9/9 θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τον Ιωνικό στην Αθήνα (Γήπεδο Νίκαιας, ώρα έναρξης 19.30) και την Τετάρτη 13/9 η «κοκκινόμαυρη» ομάδα θα αντιμετωπίσει στην Πάτρα την Σπάρτη, (Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ώρα έναρξης 17.30).

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ, 7 Σεπτεμβρίου, Άμφισσα

 

Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Σήμερα η επίσημη παρουσίαση του Απόλλωνα Ευπαλίου

Η επίσημη παρουσίαση του Απόλλωνα Ευπαλίου για τη νέα σεζόν 2017-2018 θα γίνει σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Ευπαλίου σε ανοικτή εκδήλωση και συνέντευξη τύπου.

Στην εκδήλωση, η νέα διοίκηση της ομάδας υπό τον πρόεδρο Γιάννη Κούγια και τον προπονητή Χρήστο Φλέγγα, θα παρουσιάσει τους στόχους του Απόλλωνα Ευπαλίου σε διοικητικό, οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο, ενώ θα παρουσιαστεί και η νέα επίσημη εμφάνιση της ομάδας.

Με την παρουσία σημαντικών στελεχών του θα τιμήσει τον Απόλλωνα Ευπαλίου και ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς παρόντες στην εναρκτήρια εκδήλωση της σεζόν θα είναι ο Γιώργος Τσέλιος, Τεχνικός Διευθυντής της ΠΑΕ, και ο Λευτέρης Βελέντζας, πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, μέλος της Εθνικής Ελλάδος και πλέον προπονητής της Κ20.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Τελευταία μας ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Έπειτα από τρία Μνημόνια, ο Κυριάκος (Μητσοτάκης) πολύ πιθανόν να είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Το βάρος που θα κληθεί να σηκώσει είναι πολύ μεγάλο", τονίζει σε συνέντευξη του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Για τις μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες του, εξηγεί ότι στο μυαλό του - δυόμιση χρόνια πριν από τις εκλογές - έχει μόνο την Περιφέρεια, ενώ χαρακτηρίζει ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι ήρθε σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Τα Νέα" εξηγεί την παρουσία του στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία, με την επισήμανση ότι οφείλει να συνεργάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση, διότι από εκεί εξαρτάται «δυστυχώς» η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί εξόδου από τα Μνημόνια και επιστροφής στην ανάπτυξη, ο Κ. Μπακογιάννης κάνει λόγο για «μεγάλες λέξεις, ειπωμένες εκατοντάδες φορές με βαρύγδουπο τρόπο και απόλυτη βεβαιότητα».

Υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει επειδή «το εύχεται η όποια κυβέρνηση ή τη διατάξει να έρθει», αλλά μόνο αν «γυρίσουμε το κράτος ανάποδα», και «στοχεύσουμε σε ένα Δημόσιο αποπολιτικοποιημένο και αποκομματικοποιημένο. Ευρωπαϊκό».
 ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων