Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Αγώνες ρουτίνας αυτό το Σαββατοκύριακο

Του Τάσου Τσόλκα

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας με τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής.


Όλοι οι αγώνες θα γίνουν αύριο Κυριακή εκτός από τον αγώνα Κρισσαίου Χρισσού - Ησαΐα Δεσφίνας που θα γίνει σήμερα Σάββατο στο γήπεδο του Χρισσού στις 15:30.

Ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρων για τους φιλάθλους της Δωρίδας θα έχουν οι αγώνες μεταξύ του Δωρικού και του Απόλλωνα Ευπαλίου καθώς και του Αετού Λιδωρικίου με την Ένωση Γλυφάδας.

Η Τολοφώνα Ερατεινή δίνει δύσκολο αγώνα στο γήπεδό της με τον Φωκικό Άμφισσας.

Στο μεταξύ την περασμένη Τετάρτη στον εξ αναβολής αγώνα ο Φωκικός Άμφισσας νίκησε με 5 - 1 τον Αμφισσαϊκό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων,

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ             ΩΡΑ 15:30
Κρισσαίος Χρισσού - Ησαΐας Δεσφίνας

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ                ΩΡΑ 15:30
Αετός Λιδωρικίου - Ένωση Γλυφάδας
Δωρικός Μαλαμάτων - Απόλλων Ευπαλίου
Ακαδημία Ιτέας - Διαγόρας Πολυδρόσου
Τολοφώνα Ερατεινή - Φωκικός Άμφισσας
Αστέρας Ιτέας - Απόλλων Δελφών
Ακαδημία Άμφισσας - Ολυμπιακός Κίρρας 3 - 0 ά.α.
Ρεπό έχει ο Αμφισσαϊκός


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ            17η αγωνιστική

1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                  46        52-06
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                      40        55-14
3. ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                       40        47-13
4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                    29        29-26
5. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                              28        41-26
6. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                           26        34-33
7. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                  25        28-28 

8. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                 23        33-28 
9. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                         22        29-26
10. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                 19         28-38
11. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                           19        21-25
12. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                       16        20-33
13. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ                    9        19-51

14. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ *                        7         09-49
15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΚΙΡΡΑΣ              -           -  

*   Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους 
** Ο Ολυμπιακός Κίρρας έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

...για μια νέα Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, βαθειά δημοκρατική, ασφαλή και δίκαιη

Ο δρόμος του εθνικού νομίσματος στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, όπως αυτό που προτείνει η ΛΑ.Ε., ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και τις προοπτικές της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, πρώτα απ’ όλα της εργατικής τάξης και συνολικά του κόσμου της εργασίας.
Εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανέργων για την εξεύρεση δουλειάς με πλήρη δικαιώματα.
Τα συμφέρονται της νεολαίας για ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας. Τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς και των μικρομεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας μας, όποια δραστηριότητα κι ασκούν.
Ο δρόμος του εθνικού νομίσματος στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, όπως αυτό που προτείνει η ΛΑ.Ε, θα πλήξει μόνο μια κεφαλαιακή ολιγαρχία συνδεδεμένη με τα ευρωπαϊκά και διεθνή ιμπεριαλιστικά οικονομικά και πολιτικά κέντρα.
Αντίθετα, η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα και ένα μεταβατικό προοδευτικό πρόγραμμα μετασχηματισμών με σοσιαλιστικό ορίζοντα, σαν και αυτό που προτείνουμε, είναι μια πορεία βιώσιμη, που διασφαλίζει την έξοδο από την κρίση, μειώνει δραστικά τις ανισότητες και την ανεργία και διαμορφώνει ένα νέο παραγωγικό και αποδοτικό οικονομικό πρότυπο.
Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος είναι μια πορεία συμμετοχής και μεγάλων ενωτικών εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Είναι μια πορεία μεγάλων οικονομικών και δημοκρατικών μετασχηματισμών.
Είναι μια πορεία σύγκρουσης και ρήξης με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της ΕΕ, σύγκρουση και ρήξη που ανοίγει τις διαδικασίες, με την θέληση και τους αγώνες του λαού, για την αποδέσμευση και την έξοδο της χώρας και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι, τέλος, μια πορεία εφαρμογής μιας νέας πολυδιάστατης στρατηγικής εξωτερικών και διεθνών οικονομικών προσανατολισμών, η οποία θα θωρακίζει και θα ενισχύει τους νέους δρόμους της χώρας.
Το έπαθλο της νικηφόρας αυτής πορείας θα είναι μια νέα Ελλάδα κυρίαρχη, ασφαλής, ανεξάρτητη, βαθύτατα δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη και ευημερούσα.
Μια Ελλάδα που για πρώτη φορά ο λαός της θα είναι κυρίαρχος στην χώρα μας και με συμμέτοχο τα νιάτα της πατρίδας μας, θα κτίζει ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών τους.

Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Το «παρών» σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις με αντικείμενο τον τουρισμό και την αγροδιατροφή δίνει και εφέτος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους
 φορείς και τις επιχειρήσεις.Η συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας, σε 9 εκθέσεις τουρισμού, έχει δώσει ήδη θετικά μηνύματα όσον αφορά στην αύξηση του τουρισμού που προέρχεται όχι μόνο από τις χώρες στις οποίες
πραγματοποιήθηκαν οι εκθέσεις, αλλά και από όλο τον κόσμο.


Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στήριξε και συμμετείχε:

-  Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET στο Λονδίνο
-  Στην Τουριστική έκθεση «Philoxenia» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
-  Στη ∆ιεθνή Τουριστική Έκθεση VAKANTIEBEURS στην Ολλανδία
-  Στην ΙΜΤΜ στο Τελ Αβίβ
-  Στην TTR στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
-  Στην IFT στο Βελιγράδι
-  Στην ΙΤΒ του Βερολίνου
-  Στην ΜΙΤΤ της Μόσχας
-  Στη MEDITERRANEAN PANORAMA της Σουηδίας.


Πρόκειται για τις πλέον γνωστές και αναγνωρισμένες εκθέσεις παγκοσμίως, που έδωσαν την ευκαιρία στους εκπροσώπους του Τουρισμού της Στερεάς Ελλάδας, να αναπτύξουν επαφές και να κλείσουν συμφωνίες με διεθνή τουριστικά πρακτορεία και φορείς.

Όσον αφορά στον αγροδιατροφικό κλάδο και την προβολή των προϊόντων που παράγονται στην Στερεά Ελλάδα, η Περιφέρεια, ανταποκρινόμενη στον σχεδιασμό και την επιθυμία όλων των φορέων στην αγροδιατροφή, συμμετείχε, το 2016, σε 7 εκθέσεις του αντικειμένου:

- ΕΞΠΟΤΡΟΦ & Έλληνες Παραγωγοί 2016
- FOODEXPO 2016
- Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
- Meat Days & Dairy Expo 2016
- 8o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας
- Οινοκεντρικά 2016
-Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών SIAL PARIS 2016.


Για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας αλλά και την προώθηση των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας, έχει αποφασιστεί και η συμμετοχή στις μεγαλύτερες εκθέσεις που πραγματοποιούνται το 2017.

Ήδη η Περιφέρεια συμμετείχε, από την αρχή του έτους, στην 4η Έκθεση Τροφίμων Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ & Έλληνες Παραγωγοί, στην FOODEXPO, στην έκθεση OENOTELIA αλλά και στη διεθνή έκθεση Οίνων-Ποτών PROWEIN στη Γερμανία.

Για τον απολογισμό αλλά και το σχεδιασμό της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις εκθέσεις με αντικείμενο τον τουρισμό και την αγροδιατροφή, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχω ξαναπεί ότι με τους ανθρώπους του τουρισμού, τις επιχειρήσεις μας, τους παραγωγούς μας και τους εμπόρους μας, είμαστε ομάδα, όχι απλά δεν είμαστε απέναντί τους, αλλά καθημερινός μας στόχος είναι να τους στηρίζουμε και να τους ενισχύουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο, αυτόν που έχουν χαράξει οι ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Να δημιουργούμε όλοι μαζί συνθήκες ανάπτυξης και προόδου, αλλά όχι στα χαρτιά. Με δουλειά, σχέδιο και όραμα. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας σε όλο αυτό, ό,τι για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί, κάτι που θα έπρεπε να γίνεται και από το κεντρικό κράτος, αν θέλουμε κάποια στιγμή να μιλάμε για ουσιαστική έξοδο από την κρίση. Πάμε στα επόμενα βήματά μας με ακόμη μεγαλύτερη θέληση και όρεξη για δουλειά».

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων 

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΔΗΣΥ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ


Έπειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των κομμάτων και των Κινήσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), κατέληξαν χθες σε συμφωνία για το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου.

Η συμφωνία επικυρώθηκε από το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της ΔΗΣΥ δεν προβλέπει εκλογή αρχηγού. Επικεφαλής παραμένει η Φώφη Γεννηματά, αλλά προαναγγέλλεται η αλλαγή του συμβόλου της συμπαράταξης.

· Το συνέδριο θα είναι συντακτικό και προγραμματικό. Σε αυτό θα αποφασιστούν:
· Η φυσιογνωμία, η στρατηγική και οι κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
· Το Πρόγραμμα “Ελλάδα”, ως σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις ρηξικέλευθες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην υλοποίησή του.
· Η εισήγηση για τις αρχές και την δομή της Οργανωτικής λειτουργίας (κεντρική και περιφερειακή) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
· Οι πολιτικές και οι πρωτοβουλίες για την Νέα Γενιά. Η ενιαία πολιτική ταυτότητα της Συμπαράταξης (νέο σύμβολο, νέο όργανο κλπ).

Οι σύνεδροι θα είναι 3.000. Από αυτούς οι 1.500 θα είναι εκπρόσωποι της κοινωνίας από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, κ.α. Οι υπόλοιποι θα οριστούν από τα κόμματα και τις Κινήσεις της ΔΗΣΥ ανάλογα με την ποσόστωση που τους αναλογεί – το ΠαΣοΚ θα έχει το 40%.

Από το συνέδριο θα προκύψει ένα νέο όργανο, 50 μελών, το οποίο θα στελεχωθεί από τα κόμματα και τις Κινήσεις. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη «συγκροτείται στην φάση αυτή ως ενιαίος πολυκομματικός φορέας», παρότι διακηρυγμένος στόχος και απόφαση του συνεδρίου του ΠαΣοΚ ήταν η δημιουργία νέου φορέα. Αυτό παραπέμπεται για το μέλλον, όπως φαίνεται από τη διατύπωση που προστέθηκε στην ανακοίνωση έπειτα από επιμονή των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία, ότι «το Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας επιλογής για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση».

Η απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου ικανοποίησε τις ηγεσίες των σχημάτων που συμμετέχουν στην ΔΗΣΥ.

Η απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

1. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζει την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και αντιτίθεται στις λογικές της Ευρώπης των πολλαπλών επιλογών και ταχυτήτων.

2. Επισημαίνει και πάλι τους κινδύνους από την παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας στην Οικονομία που δημιουργούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, με δυσβάστακτο κόστος για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί αυτούς που διαμόρφωσαν το αδιέξοδο, να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη ψήφισης των νέων δυσμενών μέτρων όταν θα έρθουν στην Βουλή. Συνένοχοι στα αδιέξοδά τους δεν θα γίνουμε.

Καλεί και τους εταίρους της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιδείξουν την αναγκαία ευελιξία για το τέλος της αβεβαιότητας.
 • Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζει κάθε ακραία φωνή στην Ευρώπη απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Ιδιαίτερα μάλιστα παραγόντων όπως ο Πρόεδρος του Eurogroup, που θα έπρεπε να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και όχι να προβαίνει σε υποτιμητικές δηλώσεις για λαούς της Ευρώπης.
 • Τη διοργάνωση Συντακτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου του 2017. Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό στην Κοινωνία, μαζικό και Δημοκρατικό. Ένα πολιτικό και προγραμματικό Συνέδριο.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου, προοδευτικού, Ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού Προγράμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η εμβάθυνση της Οργανωτικής λειτουργίας της.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει:

1. Την φυσιογνωμία, την στρατηγική και τις κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
2. Το Πρόγραμμα “Ελλάδα”, ως σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις ρηξικέλευθες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην υλοποίησή του.
3. Την εισήγηση για τις αρχές και την δομή της Οργανωτικής λειτουργίας (κεντρική και περιφερειακή) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
4. Τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες μας για την Νέα Γενιά.
5. Την ενιαία πολιτική ταυτότητα της Συμπαράταξης (νέο σύμβολο, νέο όργανο κλπ).
6. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκροτείται στην φάση αυτή ως ενιαίος πολυκομματικός φορέας που εκφράζει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας.

Το Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας επιλογής για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση.

· Συστήνεται Ομάδα εργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία θα εισηγηθεί έως 9/04/2017 στο Κεντρικό Συμβούλιο την εξειδίκευση του οδικού χάρτη των διαδικασιών της πορείας προς το Συνέδριο μας.

· Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του Συνεδρίου μας και στην υλοποίηση του κοινού στρατηγικού μας στόχου.
 

"Οι επίκαιροι ρόλοι της γυναίκας" θέμα σημαντικής ημερίδας στην Ερατεινή


Ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Οι επίκαιροι ρόλοι της γυναίκας" διοργανώνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στις 17.30 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ερατεινής η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ιτέας και τους Συλλόγους Γυναικών Πανόρμου και Ερατεινής.

«Μέσα από την εκδήλωση επιδιώκουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινότητα σχετικά με την πολλαπλότητα του ρόλου της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, τις ψυχοσωματικές επιπτώσεις που έχει το άγχος σε αυτή, καθώς και την κατανόηση του πολυφωνικού εαυτού της», σημειώνει η Δήμητρα Σταυρίδη, Κοινωνική Λειτουργός της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του Κέντρου Υγείας Ιτέας και των Συλλόγων Γυναικών, ενώ στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί βιωματική άσκηση με τίτλο «Ο πολυφωνικός εαυτός» από τη διεπιστημονική ομάδα της Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ..

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας (8/3).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
Ε.Κ.Ψ. &Ψ.Υ. | 2265022600 (εσωτερικό 105)
Κέντρο Υγείας Ιτέας |2265032224

Ευρεία σύσκεψη στη Βουλή για το μείζον ζήτημα του ΕΦΚΑ της Ναυπάκτου

Μεγάλο το πρόβλημα για τη Δωρίδα η υποβάθμισή του

 
Η υποβάθμιση των Υπηρεσιών ΕΦΚΑ της Ναυπάκτου που σχεδιάζεται με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το οποίο οι Υπηρεσίες της Ναυπάκτου υποβαθμίζονται από Διεύθυνση σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης υπαγόμενο στην Τοπική Διεύθυνση Μεσολογγίου συζητήθηκε χθες στη Βουλή σε ευρεία σύσκεψη.

Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Μένιος Χάρος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας Σωτήρης Τσιλιγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο Ιωάννης Κυρίτσης.

Υπερτονίστηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στην πόλη της Ναυπάκτου, καθώς όπως υπογράμμισαν, αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, η εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και τα κοινωνικά και γεωμορφολογικά δεδομένα της περιοχής, με τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις και το κακό οδικό δίκτυο που θέτουν την ζωή των πολιτών σε κίνδυνο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Στέλλα Βρακά του Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλου και των εκπροσώπων των φορέων της Ναυπακτίας και της Δωρίδας.

Η Γραμματέας ανέφερε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στον Υπουργό γιατί η ίδια δεν είναι αρμόδια. Αλλωστε το ραντεβού είχε κλειστεί να γίνει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Τάσο Πετρόπουλο που όμως απουσίαζε ! 

Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα της υποβάθμισης των Υπηρεσιών ΕΦΚΑ της Ναυπάκτου είχε αποτελέσει αντικείμενο και επίκαιρης ερώτησης του Δ. Κωνσταντόπουλου προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. Ο Δ. Κωνσταντόπουλος είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα προκληθούν από το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, που θα υποβάλλει τους ασφαλισμένους και τις επιχειρήσεις της Ναυπακτίας, της Ορεινής Ναυπακτίας και της Δωρίδας σε υπέρμετρη ταλαιπωρία και έξοδα για την πρόσβασή τους στις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αφενός στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και αφετέρου στην Άμφισσα. Τόνισε δε, ότι το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται, δεδομένου ότι η Διεύθυνση ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο κτίριο, καθιστώντας έτσι τη λειτουργία Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο τη βέλτιστη λύση.

Η Δωρική Αδελφότητα στη Foodexpo 2017

Από το 17ο και 18ο Συνέδριο της Δωρικής Αδελφότητας, έχει γίνει ευρύτερα γνωστή η θέση της Δωρικής Αδελφότητας και του Προέδρου της, ότι ο οδικός χάρτης της εξόδου της Δωρίδας από την απομόνωση στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση branded προϊόντων υψηλής αγροδιατροφικής αξίας παράλληλα και σε συνδυασμό με την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και την προβολή του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΣ της Δωρικής Αδελφότητας έδωσε δυναμικό παρών στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ελλάδα, αλλά και τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη του είδους της στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Η έκθεση καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου που αποτελεί σημαντικό ζητούμενο.

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, επισκέφθηκε την FOODEXPO 2017 ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Γιάννης Μπαλατσούρας όπου είχε την χαρά να συναντηθεί με διάφορους επιχειρηματίες από τη Δωρίδα και την ευρύτερη Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και να συζητήσει σημαντικά θέματα για το παρόν και το μέλλον των γαλακτοκομικών προϊόντων και του ελαιόλαδου.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μπαλατσούρας παραβρέθηκε στο σεμινάριο του συνεργάτη, συμβούλου και φίλου της Δωρικής Αδελφότητας σε θέματα καλλιέργειας, παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου Βασίλη Καμβύση. Ο παγκοσμίας εμβέλειας Χημικός και Γευσιγνώστης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΙΛΑΙΟΣ και σύμβουλος του ΣΕΒΙΤΕΛ, παρουσίασε το σεμινάριο “Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου”. Το σεμινάριο μεταξύ άλλων παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πολλά υποσχόμενος νεαρός επιχειρηματίας και τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Χριστόφορος Σκορλέτος (λάδι ΠΥΘΙΟΝ).

Την Κυριακή 19 Μαρτίου επισκέφθηκαν την Έκθεση ο Επίτιμος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Λιάπης, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Δρίτσας, η Ειδική Γραμματέας & Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Ανδρίτσου και η υπεύθυνη Πολιτισμού -μέλος ΔΣ- Αιμιλία Βρεττού.

Στη FOODEXPO ξεχώρισε το περίπτερο και τα προϊόντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο οποίο φιλοξενήθηκαν σημαντικές επιχειρήσεις του νομού Φωκίδας.

Θετική εντύπωση δημιούργησε η παρουσία της νέας μορφής συνεργατικής δράσης ΣΥΝΔΕΛΦΟΙΣ που απαρτίζεται από τις επιχειρήσεις ΜΕΛΛΗΝ (Μαλανδρίνο), ελαιόλαδο Πύθιο, Ρακαριό του Σάλωνα, «ΑΓΝΟΣ ΣΑΠΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΔΕΛΦΩΝ».

Από τη Δωρίδα, μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν τα περίπτερα «Κοτόπουλα ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ» και τα «Πλαστικά Κοτρώνης».

Ένα βιβλίο για τον ιδανικό Πρωθυπουργό!

Στο statement βιβλιοπωλείο «Free Thinking Zone» στο κέντρο την Αθήνας, με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος του Άρη Δαβαράκη ¨Ο Πρωθυπουργός¨, συζητήθηκε χθες κατι για το οποίο διαχρονικά όλοι οι πολίτες αναλύουν.

Ποιά τα ιδανικά χαρακτηριστικά και οι ικανοτητες ενός Πρωθυπουργού βάσει της κοινής γνώμης ;

Πόσο απέχει η παραγματικότητα από την φαντασία ;

Γιατί ενώ τα ιδανικά χαρακτηριστικά παραμένουν διαχρονικά ίδια, στο τέλος όμως δεν αποτυπώνεται η επιλογή αυτή στην κάλπη ;

Ερωτήματα που μας απασχολούν όλους και παράλληλα μας προβληματίζουν.

Ιδιαίτερη σημειολογία για την Φωκίδα είχε ότι στο κεντρικό πάνελ των ομιλητών ήταν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος εξέθεσε τις απόψεις του για το θέμα. Επίσης στο ακροατήριο παρευρέθει ο νεαρός πολιτευτής του νομού Κωνσταντίνος Χαλιορής. Δύο νεαρά στελέχη που προάγουν μια νεά πολιτική αντίληψη.

Επιπλέον ομιλητής πέραν του συγγραφέα Άρη Δαβαράκη και του περιφερεριάρχη Κώστα Μπακογιάννη ήταν ο γνωστός σύμβουλος επικοινωνίας Γιώργος Φλέσσας. Συντονιστής της κουβέντας ήταν ο δημοσιογράφος Παυλος Παπαδόπουλος της εφημερίδας "Το Βήμα". 

400 παιδιά στον χειμερινό αθλητισμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση "διεκδίκησης χιονονιφάδας" για παιδιά από 6-12 ετών. Πρόκειται για μία αθλητική-δημιουργική δράση που οργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων και τον Ελληνικό Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Αμφίκλειας και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στον Παρνασσό από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου.

Περίπου 400 παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στο βουνό να φορέσουν σκι και να κάνουν μάθημα με έμπειρους εκπαιδευτές και να περάσουν σε ειδικά διαμορφωμένα πάρκα δεξιοτεχνίας.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας σε τέτοιες δραστηριότητες, όπως τόνισε μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, θα είναι διαρκής για να ανοίγουν νέοι δρόμοι δημιουργίας, άθλησης και εποικοδομητικής ενασχόλησης όλων των παιδιών. Ο Κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ελληνικού Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Αμφίκλειας για την άρτια οργάνωση της δράσης και την άψογη συνεργασία με τους ανθρώπους της Περιφέρειας.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Δυναμική η συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας στη FOOD EXPO 2017

Με 51 επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών συμμετείχε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 4η διεθνή έκθεση «FOOD EXPO 2017», που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Μαρτίου στο Athens Metropolitan Expo.

Η υπεροχή των στερεοελλαδίτικων προϊόντων, όχι μόνο σε αριθμό, αλλά και σε ποιότητα, αναδύθηκε μέσω της μεγαλύτερης έκθεσης Τροφίμων & Ποτών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Πιο δυναμική και ανανεωμένη, η φετινή συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας ανέδειξε προϊόντα και ξεχωριστούς ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτά, προβάλλοντας στο εγχώριο και διεθνές κοινό τη δύναμη της στην παραγωγή και το εμπόριο, και την πραγματική εικόνα μιας Περιφέρειας που “επιχειρεί”.

Το περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας, τόσο στο Hall 1, όσο και στο Hall 4 στην παράλληλη έκθεση OENOTELIA, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν επωφελείς εμπορικές συναντήσεις με μεγάλες εγχώριες και διεθνείς εταιρείες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οργάνωσε παράλληλες δράσεις για την καλύτερη προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων:

- Μοναδικές γαστρονομικές επιδείξεις έλαβαν χώρα καθημερινά στο περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας από τους καθηγητές και τους μαθητές του ΙΕΚ PRAXIS, με τίτλο «Προϊόντα & Γεύσεις από τη Στερεά Ελλάδα», προσφέροντας στους επισκέπτες ένα αυθεντικό ταξίδι εκλεκτών γεύσεων.

- Γαστρονομική παρουσίαση στο MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE.

Τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Στερεάς Ελλάδας ανέδειξαν ταλαντούχοι chef από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, οι οποίοι δημιούργησαν πρωτότυπα πιάτα στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE αξιοποιώντας χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της Στερεάς πραγματοποίησαν ομιλίες, ενώ ξεχωριστά προϊόντα της περιφέρειας συμμετείχαν σε γευστικές δοκιμές από τους καταξιωμένους chef.

- Καθημερινή προβολή των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας σε βιτρίνες στο χώρο του Mediterranean Food Experience.
- “Κέρασμα” από τη Στερεά Ελλάδα οργανώθηκε για τους επίσημους καλεσμένους της τελετής των εγκαινίων με σκοπό την προβολή των προϊόντων και των τοπικών συνταγών της περιφέρειας.

Συμμετοχή των εκθετών της
Περιφέρειας σε συναντήσεις:
Συνολικά 332 συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των επιχειρηματιών της Στερεάς Ελλάδας με ξένους αγοραστές (hosted buyers) τους οποίους φιλοξένησε η διοργανώτρια εταιρεία καθ΄όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.


Την έκθεση επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Θέμη Χειμάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, Κώστα Αποστολόπουλο, όπου βρέθηκαν στο πλευρό των παραγωγών με στόχο την ενίσχυση της δικτύωση τους, αλλά και την προώθηση της τοπικής διατροφής της Στερεάς Ελλάδας.

“Ναι μεν, αλλά…” για νέο αιολικό πάρκο στη Δωρίδα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Του Βαγγέλη Καρανικόλα*

Η εγκατάσταση μίας νέας ομάδας ανεμογεννητριών εντός των ορίων του δήμου Δωρίδος, αποτέλεσε ένα από τα θέματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδος το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαρτίου.

Βάσει και της ημερήσιας διάταξης το κορυφαίο όργανο του δήμου κλήθηκε να αποφασίσει για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός νέου αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 6,4 MW, της εταιρείας «CWE CONTINENΤAL VVIND ENERGY ΙΚΕ», στη θέση «Τρία Αλώνια».

Συνεχίζει να “καίει” η Ψαρομύτα
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο νέος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ζέτος, ο οποίος έκανε μία μικρή ανάλυση για το που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες, ποια θα είναι η ισχύ τους, ποιος θα είναι ο φορέας του έργου, αλλά και μέσω ποιας διαδρομής θα μπορεί κάποιος να φτάσει στο σημείο. Ο Π. Ζέτος στάθηκε επίσης και στο ποσό που θα καταβάλλεται κάθε χρόνο στην Τοπική Κοινότητα της Καλλιθέας από την εγκατάσταση του πάρκου, όπως προβλέπει ο νόμος, και το οποίο όπως είπε, βάσει και τον προεκτιμόμενων εσόδων της εταιρείας, υπολογίζεται στα 43.000 ευρώ.


Η θετική άποψη της Τοπικής Κοινότητας για την πραγματοποίηση του έργου οδήγησε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Κουλούλα να δώσει τη συγκατάθεσή του και αυτός, δράττοντας την ευκαιρία όμως ρώτησε το δήμαρχο για το που βρίσκεται το θέμα του αιολικού πάρκου στην Ψαρομύτα, για το οποίο ο δήμος έχει ανάψει κόκκινο φως.

“Πήραμε ότι ζητήσαμε”
“Για το πάρκο στην Ψαρομύτα εμείς είπαμε όχι”, απάντησε ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, εξηγώντας μάλιστα και το πως ο Δήμος έκανε παράσταση όταν το θέμα συζητήθηκε στο αρμόδιο όργανο της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας την άποψή του, και εν τέλει κερδίζοντας εκείνη τη στιγμή την υπόθεση. Όπως σημείωσε όμως, μετά από ένα μήνα το ίδιο όργανο της Περιφέρειας συνεδρίασε εκ νέου στη Λιβαδειά, με την ίδια σύνθεση, αλλάζοντας την απόφασή του. “Όταν θα έρθει η ώρα του έργου τότε εμείς θα είμαστε εκεί για να επιμείνουμε στην αρνητική απόφασή μας”, πρόσθεσε ο Γ. Καπεντζώνης, εξηγώντας πως δεν θα πρέπει να μπλέκονται οι δύο υποθέσεις. Γι’ αυτή μάλιστα που καλείται να γνωμοδοτήσει τώρα το σώμα υποστήριξε πως ο δήμος κάλεσε αρχικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε και κάποια αιτήματα προς την εταιρεία, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, προκειμένου να πάρει ότι περισσότερο μπορεί. Όπως είπε ο δήμαρχος το ποσό των 20.000 ευρώ που ζήτησε για κάθε χρόνο, κατέληξε τελικά να πέσει στα 15.000, διόλου άσχημα στην παρούσα φάση δηλαδή, ενώ πήρε και το “οκ” ώστε άμεσα να αποδοθεί στην περιοχή και ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. “Αφού έχουμε όλα τα παραπάνω, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη της ΤΚ, δεν έχουμε λόγο να πούμε όχι”, είπε καταλήγοντας ο Γ. Καπεντζώνης.


Ένα συνολικό σχέδιο θα
λύσει τα χέρια όλων
“Προφανώς και τα αντισταθμιστικά που δίνονται για την περιοχή και το δήμο είναι σημαντικά. Από τη στιγμή που και η κοινότητα λέει «ναι», τότε εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο», τόνισε ο Γιώργος Αρτινόπουλος, ο οποίος όμως παράλληλα έθεσε ένα ακόμα θέμα που έχει σχέση με τον τρόπο ανάπτυξης των συγκεκριμένων πάρκων στο δήμο.


Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα συνολικό χωροταξικό σχέδιο που θα αναφέρει για την κάθε περιοχή το πλάνο του θέλει ο δήμος να αναπτυχθεί, κάτι που εάν συμβεί τότε αυτού του είδους τα θέματα θα εναι λυμένα εκ των προτέρων.

«Μας δίνουν ψίχουλα»
Στο ότι τα έσοδα του δήμου από το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο είναι υπερβολικά μικρά μπροστά στα έσοδα της εταιρείας, στάθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιωάννης Λάιος.


Όπως είπε χαρακτηριστικά η εταιρεία θα έχει κάνει απόσβεση των εξόδων κατασκευής του έργου σε πέντε χρόνια, αποσπώντας για τα επόμενα 25 τεράστια κέρδη, που όμως δεν θα επιστρέφουν στους πολίτες. Αντιθέτως, όπως τόνισε ο Ι. Λάιος, οι τελευταίοι θα είναι εκείνοι που θα καλούνται να πληρώνουν τη μεγάλη διαφορά που παρουσιάζει το πόσο που αγοράζει και στη συνέχεια πουλά η ΔΕΗ το ρεύμα. «Πρέπει να αυξηθούν σε κάθε περίπτωση τα αντισταθμιστικά του δήμου από το έργο αυτό», παρατήρησε καταλήγοντας ο Ι. Λάιος.

Στην τελευταία αναφορά περί του ποσοστού που γυρνά στο δήμο στάθηκε στη συνέχεια και ο Γιώργος Κουλούλας, καταθέτοντας όμως παράλληλα στο τραπέζι και έναν ακόμα προβληματισμό. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η εταιρεία που σχεδιάζει το έργο είναι η ίδια με αυτή που έχει καταθέσει την αίτηση για τη θέση Ψαρομύτα, και η οποία όμως εκεί δεν έχει σεβαστεί την απόφαση του δήμου. «Είναι περίεργο όλο αυτό», σημείωσε ο Γ. Κουλούλας, ο οποίος όμως και πάλι, και παρά τον προβληματισμό του, τόνισε πως αφού η κοινότητα απάντησε θετικά, τότε δεν μπορεί αυτός να πει το αντίθετο.

«Έκθετος ο Μπακογιάννης»
Τη στάση του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη καυτηρίασε στην τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, σημειώνοντας πως άλλα υποσχέθηκε κατά την επίσκεψή του στο δήμο για το θέμα της Ψαρομύτας, κι άλλα τελικά έπραξε. Εστίασε και αυτός στο ότι το αίτημα για το νέο έργο κατατίθεται από την ίδια εταιρεία, που όμως δεν έχει λάβει υπόψιν της τη θέση του δήμου για την υπόθεση της Ψαρομύτας, ενώ τέλος έθεσε ένα γενικότερο θέμα για το πως θα πρέπει να παίρνονται αυτού του είδους οι αποφάσεις.


Όπως είπε ο Π. Παπαγεωργίου θα πρέπει οι αποφάσεις των κοινοτήτων να είναι δεσμευτικές και όχι γνωμοδοτικές, ενώ πρόσθεσε ακόμα πως και η όποια άποψη εκφράζεται από την εκάστοτε κοινότητα θα πρέπει να έχει παρθεί από την γενική της συνέλευση και όχι μόνο από τους εκλεγμένους εκπροσώπους.

Στην μη τήρηση της δέσμευσης του Κώστα Μπακογιάννη στάθηκε και ένας κάτοικος της Καλλιθέας, δεν παρέλειψε όμως παράλληλα να ρωτήσει και το γιατί ο δήμος δεν παρέστη κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του οργάνου της Περιφέρειας, όταν και τελικά πάρθηκε η θετική απόφαση για το έργο, με την αλλαγή της στάσης του.

Την αρνητική του ψήφο για το θέμα κατέθεσε ο Αντώνης Γιαννόπουλος και ο Παναγιώτης Καλιαμπέτσος, ενώ τη θετική του, με ενστάσεις όμως, αιτιολόγησε ο Ιωάννης Μάμαλης.

Στο κλείσιμο της συζήτησης για το θέμα τοποθετήθηκε εκ νέου ο Γιώργος Καπεντζώνης, εστιάζοντας για μία ακόμα φορά στο ότι η Κοινότητα έχει πάρει ομόφωνα θετική απόφαση για το θέμα του νέου πάρκου, το οποίο όπως συμπλήρωσε είναι εκτός των άλλων και μικρό. Δεν προσπέρασε τον προβληματισμό που κατατέθηκε για την εταιρεία και τη στάση της στην προηγ ούμενη υπόθεση, όμως ζήτησε από το σώμα να μην τις μπλέκει μεταξύ τους, καθώς τώρα, εκτός των άλλων, ικανοποιήθηκαν και όλα τα αιτήματα του δήμου. «Δεν θα περάσει κανένας από εδώ χωρίς να αφήσει αυτό που πρέπει στην τοπική κοινωνία», σημείωσε ο δήμαρχος καταλήγοντας, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμα φορά πως όταν έρθει η ώρα του έργου στην Ψαρομύτα ο ίδιος θα είναι εκεί για να υποστηρίξει τη θέση του δήμου. «Ελπίζω να είναι και άλλοι εκεί…», είπε μάλιστα με νόημα…

*O Βαγγέλης Καρανικόλας είναι δημοσιογράφος στην
    εφημερίδα “Εν Δελφοίς” απ΄ όπου και το ρεπορτάζ

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών


Τον συντονισμό των ενεργειών για την καταπολέμηση των κουνουπιών κατά τη φετινή θερμή περίοδο (2017) συζητήθηκε και προγραμματίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στην Άμφισσα.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φωκίδας Ευάγγελος Κατσαγούνος και συμμετείχαν θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Π.ΣΤ.Ε.), της Π.Ε. Φωκίδας και του Δήμου Δελφών και Δωρίδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα που δημιουργούν στη δημόσια υγεία τα κουνούπια και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να δραστηριοποιηθούν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την έγκαιρη, συστηματική και επιμελημένη εφαρμογή των μέτρων καταπολέμησης των πληθυσμών των κουνουπιών.

Σημειώνεται ότι η Π.ΣΤ.Ε. με πρόγραμμα διετίας, διενεργεί συντονισμένη καταπολέμηση των κουνουπιών με στοχευμένες παρεμβάσεις σε δύο άξονες:
1. της όχλησης
2. της δημόσιας υγείας


Από τη συζήτηση προέκυψε ότι πέραν των ενδεδειγμένων επιστημονικών και τεχνικών μέτρων είναι επιβεβλημένη η συνεργασία της Π.Ε. Φωκίδας με τους Δήμους προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα πρόληψης και αποδιοργάνωσης των εστιών των κουνουπιών σε χώρους του ιδιωτικού τους περιβάλλοντος.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Σπουδαίο φιλικό αύριο Πέμπτη στη Πάτρα μεταξύ της Παναχαϊκής και Παναθηναϊκού

Πόσο στοιχίζουν τα εισιτήρια, δωρεάν η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών και που θα καθίσουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού

Σημαντικό φιλικό αγώνα με τον Παναθηναϊκό
δίνει η Παναχαϊκή στο γήπεδό της αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 7 μ.μ.


Το παιχνίδι γίνεται αφού υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα (Α΄ Εθνικής) λόγω του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας στο Βέλγιο.

Με τον στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση, πλέον η ομάδα της Παναχαϊκής έχει αφήσει για λίγο στην άκρη το παιχνίδι που έρχεται την Κυριακή με τον Παναρκαδικό, και έχει στρέψει την προσοχή της στο σπουδαίο φιλικό παιχνίδι που θα δώσει με τον ΠΑΟ.

Το παιχνίδι περιμένουν με ενδιαφέρον οι χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού στη Δυτική Ελλάδα για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα από κοντά.

Όμως το φιλικό αυτό μόνο οφέλη έχει και για την Παναχαϊκή, τόσο για τους παίκτες οι οποίοι θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ένα ανώτερο αντίπαλο, όσο και για την διοίκηση που θα δείξει απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα, καθώς οργανωτικά δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από το κορυφαία ελληνικά club.

Είναι περιττό να πούμε ότι το φιλικό θα έχει χαρακτήρα γιορτής με το μενού να περιλαμβάνει βραβεύσεις αλλά και διάφορες εκπλήξεις για όσους βρεθούν στο γήπεδο της Παναχαϊκής και θα παρακολουθήσουν κάτω από το φως των προβολέων, ένα σπουδαίο παιχνίδι και θα ξυπνήσουν μνήμες από τα παλιά όπου η Παναχαϊκή έπαιζε στην τότε Α΄ Εθνική.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι αν δεν ήταν το βαρύ όνομα της ομάδας, το ειδικό βάρος του τεχνικού διευθυντή της Κώστα Κατσουράνη και των κορυφαίων στελεχών της Παναχαϊκής Συμμαχίας, δεν θα ερχόταν ποτέ μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό για φιλικό με ομάδα Γ' Εθνικής.

Επειδή, όμως, κανείς δεν θεωρεί την Παναχαϊκή ομάδα Γ' Εθνικής, αλλά πολύ μεγαλύτερο μέγεθος, γι' αυτό έρχεται ο Παναθηναϊκός. Και οι άνθρωποι της Παναχαϊκής ευελπιστούν πως ο φίλαθλος κόσμος θ' ανταποκριθεί και θα γεμίσει την Πέμπτη το γήπεδο!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Με αφορμή τον φιλικό αγώνα της Πέμπτης, από την Παναχαϊκή Συμμαχία ανακοινώνονται τα εξής:


Η τιμή των εισιτηρίων για Άνδρες και Γυναίκες καθορίζεται σε όλες τις Θύρες του γηπέδου στα 10 ευρώ.

Τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών έχουν δικαίωμα δωρεάν εισόδου στο γήπεδο.

Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας έχουν δικαίωμα δωρεάν εισόδου στο γήπεδο.

Αναφορικά με την χωροθέτηση των φιλάθλων μετά από συμφωνία με την Αστυνομία αποφασίστηκαν τα εξής:

Στην Σκεπαστή θύρα του γηπέδου θα έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής. Οποιοσδήποτε φίλαθλος με διακριτικά του Παναθηναϊκού επιχειρήσει να εισέλθει εκεί θα του απαγορευτεί η είσοδος.

Οι οργανωμένοι φίλαθλοι και όσοι φέρουν διακριτικά τα της ομάδας του Παναθηναϊκού θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια τους μόνο από το εκδοτήριο που βρίσκεται έξω από την Θύρα 1 του Σταδίου (Κεντρική Πύλη) και να εισέρχονται στο γήπεδο από την είσοδο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου & Καρπασίας (δεξιά της Κεντρικής Εισόδου). Θα καθήσουν στον προκαθορισμένο χώρο που ήδη έχει διαμορφωθεί για τους φιλοξενούμενους από την αρχή του πρωταθλήματος ο οποίος βρίσκεται πάνω από το κυλικείο του γηπέδου.

Όσοι φίλαθλοι της Παναχαϊκής επιθυμούν να καθίσουν στην Θύρα 2 του γηπέδου θα μπορούν να εισέρθουν μόνο από την είσοδο της Πυγμαχίας.

Όλοι οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια τους από τα εκδοτήρια που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 2 και την Σκεπαστή.

Εισιτήρια του αγώνα θα πωλούνται από τις 17.30 το απόγευμα της Πέμπτης στα εκδοτήρια του γηπέδου της Αγυιάς.

Παρακαλούμε τους φιλάθλους για την έγκαιρη προσέλευση τους στο γήπεδο προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός πριν από την έναρξη του αγώνα.

ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο «ΜΙΚΡΟΣ»
Τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού και άλλοτε μεγάλη δόξα του Πανιωνίου, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ Δημήτρη Σαραβάκο θα τιμήσει η Παναχαϊκή Συμμαχία. Ο θαυματουργός «μικρός» του Παναθηναϊκού θα είναι επικεφαλής της πράσινης αποστολής στην Πάτρα και η Παναχαϊκή Συμμαχία ετοιμάζεται να τον τιμήσει όπως του αξίζει.

ΚΕΔΕ: Δεν θα διαλύσετε την ΑυτοδιοίκησηΠρόσκληση σε πανστρατιά προκειμένου να αναχαιτιστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση απεύθυνε στους αιρετούς όλης της χώρας ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης από τη Λαμία , στο πλαίσιο του αυτοδιοικητικού οδοιπορικού που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη δρομολογούμενη διοικητική μεταρρύθμιση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Προέδρους ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσό και ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λ. Περήφανο, ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση είναι ένα αναγκαίο βήμα εκσυγχρονισμού της χώρας και υπογράμμισε πως οι Δήμοι δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να αλλάξει τον "Καλλικράτη", χωρίς τη συγκατάθεσης τους.

"Όποιος οραματίζεται να περάσει μεταρρύθμιση με νυχτερινές τροπολογίες και ερήμην της Αυτοδιοίκησης, πλανάται" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: " Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τους πολίτες, χωρίς τους πολίτες".

Σχολιάζοντας την εμμονή της κυβέρνησης να κάνει σημαία της μεταρρύθμισης την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών, τόνισε πως η καθιέρωση της απλής αναλογικής δεν θα λύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν διαχρονικά την Αυτοδιοίκηση και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς οραματίζεται τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας πως "δεν είναι δυνατόν να γίνει διάλογος όταν η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει τις θέσεις της και κρύβεται πίσω από ένα πολυσέλιδο και ανερμάτιστο πόρισμα μιας επιτροπής".

Απευθυνόμενος στους αιρετούς κατά την κοινή Συνέλευση των ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαμήνυσε πως στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 3 Απριλίου, "αποφασίζουμε για το μέλλον του θεσμού μας και των τοπικών μας κοινωνιών".

"Βάζουμε τις βάσεις για τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα θέτει ως στόχο τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων βασισμένες στις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, με στόχο αυτοδιοίκητες κοινωνίες, με αναπτυξιακό προσανατολισμό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, τη μείωση της χρηματοδότησης κατά 214 εκ. ευρώ στο φετινό προϋπολογισμό, το κλείσιμο κοινωνικών δομών, την εφαρμογή της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων, το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, αλλά και τη συστηματική μείωση των αμοιβών των αιρετών την ίδια περίοδο που αυξάνουν κατακόρυφα τις αμοιβές των Γενικών Γραμματέων και των ειδικών συμβούλων των Υπουργείων.

"Η κυβέρνηση δεν έχει θέσεις και προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν" τόνισε και πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ απαιτεί έναν ουσιαστικό διάλογο βάζοντας "11 κόκκινες γραμμές" οι οποίες είναι οι εξής:
 • Απαιτούμε να ανοίξει αμέσως τα χαρτιά της η Κυβέρνηση και να μας παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της. Όχι άλλο «κρυφτούλι» πίσω από ένα Πόρισμα Επιτροπής που η ίδια παραδέχεται ότι δεν τη δεσμεύει.
 • Είναι αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα διάλογος με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και την ΚΕΔΕ, ώστε να συζητηθεί αναλυτικά πριν την κατάθεση του Νομοσχεδίου η ανακατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων στους Δήμους, στο πλαίσιο της νέας διοικητικής οργάνωσης του Κράτους.
 • Η επαναοριοθέτηση των αρμοδιοτήτων πρέπει να υπηρετεί το στόχο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με βάση τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και της αποτελεσματικότητας, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.
 • Δεν συζητάμε καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου για την ανάδειξη των Δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων. Η απλή αναλογική δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα οδηγήσει στη διάλυση των Δήμων.
 • Απαιτούμε την θέσπιση συγκεκριμένων πολιτικών για την ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών. Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίζονται ως πολιτικό προσωπικό Β’ Κατηγορίας οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.
 • Είμαστε αντίθετοι στη μείωση της θητείας των αιρετών της Αυτοδιοίκησης από τα 5 στα 4 χρόνια.
 • Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των Δημάρχων να επιλέγουν τους συνεργάτες τους.
 • Είμαστε αντίθετοι στο διορισμό εκτελεστικών γραμματέων – επιτρόπων από την Κεντρική Κυβέρνηση.
 • Καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Απαιτούμε να μας πει η Κυβέρνηση πόσο θα κοστίσει η μεταρρύθμιση και από πού θα χρηματοδοτηθεί.
Απαιτούμε την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων με συγκεκριμένες πολιτικές: Φορολογική αποκέντρωση . Άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων της περιόδου 2010-2016. Αποκατάσταση των ΚΑΠ.
 • Πρόσβαση των Δήμων στο ΕΣΠΑ μέσω ειδικού προγράμματος ύψους 2 δις.
 • Δημιουργία Αναπτυξιακού Προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πόρους.
 • Απόδοση πόρων του Πράσινου Ταμείου για έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης στους Δήμους.
Απαιτούμε τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και διατηρησιμότητας των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν τη διοίκηση του τοπικού κοινωνικού κράτους.

Πρέπει να υιοθετηθεί μια σύγχρονη πολιτική για το ανθρώπινο δυναμικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν δεχόμαστε καμία μεταρρύθμιση που δεν θα προβλέπει τη διεύρυνση του ρόλου των Δήμων στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στις ομιλίες τους οι Πρόεδροι των ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας επισήμαναν ότι απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση για μία ισχυρή και αυτοδύναμη αυτοδιοίκηση.

Στη Συνέλευση χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννης.

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, εκτός από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, συμμετείχαν επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Αυτοδιοίκηση Γ. Ιωακειμίδης, ο επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας Δ. Μπίρμπας, ο Γ. Τσιάμης μέλος της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και ο Ν. Σακούτης, εκπρόσωπος της νεοσυσταθείσας παράταξης Συντονισμός Αιρετών. 

Προμήθεια Αστυνομικού εξοπλισμού από την Περιφέρεια για το οδικό δίκτυο


Την ένταξη της προμήθειας αστυνομικού
εξοπλισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.


Ο Κ. Μπακογιάννης παρουσίασε λεπτομέρειες των προμηθειών, προϋπολογισμού 2.011.500 ευρώ με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας χρήσης του οδικού δικτύου της Στερεάς Ελλάδας από τους πολίτες, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες. 

Η προμήθεια περιλαμβάνει:

- 16 Αστυνομικά Αυτοκίνητα τύπου SUV υπηρεσιακού χρωματισμού
- 5 Αυτοκίνητα οχήματα για την μεταφορά κάτω των 10 ατόμων
- 2 Γερανοφόρα φορτηγά και ανατρεπόμενα οχήματα
- 42 Αστυνομικά αυτοκίνητα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού
- 65 Ασύρματοι πομποδέκτες αυτοκινήτων
- 10 Φορητά ραντάρ


«Βοηθάμε την Ελληνική Αστυνομία για να μας βοηθήσει. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για το οδικό μας δίκτυο που βασίζεται σε δύο άξονες.
Ο πρώτος αφορά στην επισκευή, την καλή συντήρησή τους και τον εκσυγχρονισμό τους.
Ο δεύτερος αφορά στην ασφάλεια των μετακινήσεων και την εποπτεία τους. Την εικόνα των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για να κάνουν τη δουλειά τους, την βλέπετε, δεν χρειάζεται να την σχολιάσω. Καθημερινά οι ίδιοι καταγγέλλουν την έλλειψη των αυτονόητων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Αυτό κάναμε, κυνηγήσαμε το αυτονόητο. Τρέξαμε για να εξασφαλίσουμε πόρους που θα τους επιτρέψουν να κάνουν τη δουλειά που θέλουμε όλοι εμείς που καθημερινά χρησιμοποιούμε τους δρόμους της Στερεάς Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κ. Μπακογιάννης.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Στην τελική ευθεία η Ολυμπία Οδός με προοπτική να είναι έτοιμη το Πάσχα

Με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στην Ολυμπία Οδό στο τμήμα Πατρών - Κορίνθου με στόχο να είναι έτοιμη προς παράδοση πριν από τις γιορτές του Πάσχα, όπως δεσμεύτηκε και ο Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Είναι χαρακτηριστικό αφενός ότι εργασίες πραγματοποιούνται μέρα - νύχτα, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, αφετέρου πως ο δρόμος, ο οποίος βρίσκεται εμφανώς στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής του, αλλάζει προς το καλύτερο μέρα με τη μέρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι καθημερινά παραδίδονται και νέα κομμάτια του δρόμου στην κυκλοφορία. Αυτό που προκαλεί μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως γίνονται εργασίες ακόμα και αργά το βράδυ.

Έτσι ένα έργο που έχει καθυστερήσει εδώ και χρόνια και είχε γίνει πραγματικά «γεφύρι της Άρτας» φαίνεται να ολοκληρώνεται και ας ελπίσουμε ότι οι εκδρομείς του Πάσχα θα προλάβουν ολοκληρωμένο το δρόμο.

Καθυστέρηση αναμένεται σε 4-5 σημεία με τα γνωστά προβλήματα τα οποία ωστόσο αφορούν ένα μήκος μόλις 8-9 χιλιομέτρων καθώς και στο μεγάλο κόμβο του Ρίου που αναμένεται να παραδοθεί περί τα τέλη του καλοκαιριού.

Εξιτήριο παίρνει ο γιατρός Νίκος Βίτσας από τη Δωρίδα που είχε τραυματιστεί στο νοσοκομείο "Ελπίς" της Αθήνας

Ακόμα αναμένει απαντήσεις για τις συνθήκες του ατυχήματος η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 26χρονο γιατρό Νίκο Βίτσα, με καταγωγή από την Δωρίδα, ο οποίος τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας στο νοσοκομείο "Ελπίς", όταν έπεσε από σκάλα. Ο γιατρός , σήμερα πιθανότατα παίρνει εξιτήριο, μια και η κατάσταση της υγείας του εξελίχθηκε καλά. Ο γιατρός είχε υποστεί σοβαρή τραυματική βλάβη εγκεφάλου και εγκεφαλικές θλάσεις.

Σταδιακά αποσωληνώθηκε, στη συνέχεια βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γεννηματάς και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο, ενώ σήμερα αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΙΝΑΠ έχει ζητήσει επισήμως από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου "Ελπίς" να απαντήσει στα ερωτήματά της σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το ατύχημα.

"Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συμπαραστέκεται στον συνάδελφο ειδικευόμενο γιατρό, και στην οικογένειά του, που εν ώρα υπηρεσίας υπέστη σοβαρό τραυματισμό και ζητά να γίνει πλήρη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό αυτό συμβάν. Ευχόμαστε στον συνάδελφο γρήγορη και πλήρη ανάρρωση" ανέφερε η ΕΙΝΑΠ στις 14 Μαρτίου, σε ανακοίνωσή της.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, όπως είπε η Μ. Παγώνη, δεν έχουν λάβει απαντήσεις. Αρχικά η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι η πτώση προήλθε λόγω υποχώρησης της κουπαστής της σκάλας, κάτι που διέψευσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου "Ελπίς".

Η ανακοίνωσή της στις 14 Μαρτίου είχε ως εξής:

"Η Διοίκηση του Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» στέκεται δίπλα στον άτυχο ειδικευόμενο ιατρό και στην οικογένεια του στο σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που προέκυψε μετά από πτώση εντός του χώρου του Νοσοκομείου.

Οι φήμες που διαδόθηκαν, ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας -κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα- με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικευομένου ιατρού, είναι αβάσιμες όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος οι οποίες και ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Η Διοίκηση θα διασφαλίσει ότι η διαδικασία ελέγχου των συνθηκών του τραυματισμού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σας ενημερώνουμε ότι παρασχέθηκαν στον τραυματία ιατρό, άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το Νοσοκομείο μας και από εχθές νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Αυτή τη στιγμή η σκέψη όλων μας είναι δίπλα στον ειδικευόμενο ιατρό. Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον ίδιο εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του".

Εκδήλωση της ΛΑΕ Φωκίδας στην Άμφισσα

Η ΛΑΕ ΦΩΚΙΔΑΣ
Σας προσκαλεί στην εκδήλωση συζήτηση με θέμα :
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ


Με ομιλητές τους :

ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ ( Σχέδιο Β)
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ 


Την Κυριακή 2 -4- 2017 στις 11:30 το πρωί στο καφενείο του Φασίτσα ( πλατεία Λαού- Εθνική Τράπεζα) στην Άμφισσα

Την παραμονή μας στη Ευρωζώνη και στο ευρώ την δοκιμάσαμε 7 χρόνια με άγρια λιτότητα και καταστροφή του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της Ελλάδας και μάλιστα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που την υπερασπίζονται χωρίς να διαφέρουν σε τίποτα.

Υπεύθυνοι της υπερχρέωσης της χώρας είναι οι πολιτικές της ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και των υπόλοιπων συνοδοιπόρων τους (ΔΗΜ.ΑΡ – ΛΑ.Ο.Σ. και Χ.Α.) με την επιλογή ένταξης και παραμονής «πάση θυσία» στην ευρωζώνη , με την πιστή και υπόδουλη εφαρμογή των απανωτών μνημονίων, τυπικών και άτυπων.   

Τα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα εμφανίζουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ως καταστροφή .

Η Λαϊκή Ενότητα Φωκίδας ανοίγει σε δημόσια συζήτηση το θέμα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ 

Στρατηγική, στοχεύσεις, δυσκολίες μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα θα εκτεθούν από τους ομιλητές. Θα αναδείξουν και θα θέσουν σε συζήτηση την δυνατότητα ,τα βήματα και τα μέτρα της μετάβασης της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.

Η μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα αποτελεί ΜΟΝΑΔΙΚΗ ρεαλιστική και βιώσιμη επιλογή , απαραίτητη προϋπόθεση για απαλλαγή από τα μνημόνια.

ΓΚΡΕΜΙZΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Για να πάψουμε να είμαστε «αποικία χρέους», για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον εθνικής ανεξαρτησίας !!!

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Δωρίδα