Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων


 Δύο Δωρικά ντέρμπι αυτή την Κυριακή

Την Κυριακή 5 Μαρτίου ο τελικός του Κυπέλλου Φωκίδας

Του Τάσου Τσόλκα

Με δύο Δωρικά ντέρμπι συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Φωκίδας για την 13η αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ο Απόλλων Ευπαλίου μετά τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο επικεντρώνει όλες του τις προσπάθειες στο πρωτάθλημα και δίνει αύριο Κυριακή δύσκολο αγώνα εκτός έδρας με την ισχυρή Ένωση Γλυφάδας.
Στο γήπεδο Μαλαμάτων ο Δωρικός υποδέχεται την Τολοφώνα Ερατεινή.
Δύσκολο αγώνα θα έχει ο Αετός στο Λιδωρίκι με τον διεκδικητή του τίτλου Φωκικό Άμφισσας.
Όλες οι ομάδες της Δωρίδας θα αγωνιστούν αύριο Κυριακή.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής,
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου    ώρα 15:00
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 15:00
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ – ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΑΩΝ - ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ
Ρεπό έχει ο : ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ              12η αγωνιστική
1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ *                                  31           37-01
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ *                      30           39-06
3.ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ *                        28           33-06
4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ *                    22           23-16
5. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                            19           25-17
6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                                 19           28-21
7. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ *                           19           21-17
8. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ *                                    15          17-23                      

9. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ *                 14           24-19
10. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ *                13           18-25
11. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                          12           16-27
12. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                              12           15-21
13. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ *                   6            13-39
14. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ *                          6             08-35
15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ *                     0             05-48   
*  Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους
** Διαγόρας Πολυδρόσου και Ησαΐας Δεσφίνας έχουν έναν αγώνα λιγότερο


Στις 5 Μαρτίου ο τελικός
του Κυπέλλου Φωκίδας
Tην Κυριακή 5 Μαρτίου στις 15:30 ορίστηκε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Φωκίδας ανάμεσα στο Φωκικό και τον Αστέρα Ιτέας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας μετά από σύμφωνη γνώμη τόσο των δύο φιναλίστ όσο και της διοργανώτριας αρχής.

Ως τυπικά γηπεδούχος ορίστηκε ο Φωκικός μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν οι δύο ομάδες με τους ιθύνοντες της ΕΠΣ Φωκίδας για τη διεξαγωγή του τελικού, σε ένα παιχνίδι για το οποίο θα τυπωθούν και θα τεθούν σε κυκλοφορία 1.200 εισιτήρια.

Όλοι όσοι συμμετείχαν εξέφρασαν τη ζωηρή και ειλικρινή τους επιθυμία ώστε και ο φετινός τελικός να είναι μια πραγματική γιορτή και μια σημαντική ευκαιρία προβολής του ποδοσφαίρου της Φωκίδας, που δεν πρόκειται να πάει χαμένη.

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ προς ΔΝΤ : Γιατί δεν αποδεχόμαστε νέες μειώσεις συντάξεων

Ανοιχτή επιστολή στους Financial Times έγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία όμως έχει αναμφισβήτητα βασικό αποδέκτη την επικεφαλής της ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Το κείμενο με τίτλο «Οι Έλληνες συνταξιούχοι μετά βίας μπορούν να ζήσουν» ξεκινάει αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί περικοπές στις συντάξεις.

Αναφερόμενη στην έκθεση του ΔΝΤ γράφει: «Ως υπουργός αρμόδια για τις συντάξεις θα πρέπει να απαντήσω, ελπίζοντας ότι η κ. Λαγκάρντ θα ακούσει».

Στη συνέχεια η υπουργός παραθέτει στοιχεία για να καταρρίψει το επιχείρημα ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι υψηλές υπογραμμίζοντας κυρίως ότι γίνονται παραπλανητικές συγκρίσεις γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη ότι «οι συντάξεις στην Ελλάδα λειτουργούν ως υποκατάστατο για άλλα σημεία του δικτύου κοινωνικής προστασίας, συμπληρώνοντας τα κενά τους».

Η Έφη Αχτσιόγλου τονίζει ότι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό, τι αλλού στην Ευρώπη, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες παροχές.

Και καταλήγει απευθυνόμενη στην Λαγκάρντ: «Στο Νταβός η κ. Λαγκάρντ ζήτησε σε εγρήγορση για την αυξανόμενη ανισότητα και τη φτώχεια, καλώντας τους πολιτικούς "να σκεφτούν πώς να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια".

Το να επιμένεις σε περαιτέρω περικοπές συντάξεων, την ώρα που οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μόλις και μετά βίας αρκετά για να ζήσουν, δεν είναι σίγουρα ο τρόπος για την αντιμετώπιση της δημόσιας δυσαρέσκειας».

Αναλυτικά η επιστολή της Έφης Αχτσιόγλου:

Κύριοι,
καθώς προετοιμαζόμαστε για τις διαπραγματεύσεις της επόμενης Δευτέρας για να κερδίσει η Ελλάδα την ελάφρυνση του χρέους που χρειάζεται απεγνωσμένα, ελπίζουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναγνωρίσει τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την επιμονή του ΔΝΤ για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις.

Ως υπουργός αρμόδια για τις συντάξεις θα πρέπει να απαντήσω, ελπίζοντας ότι η κ. Λαγκάρντ θα ακούσει.

Μεταξύ όσων καταλογίζουν στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, είναι ότι η ηλικία συνταξιοδότησης είναι πολύ χαμηλή και οι συντάξεις είναι πολύ υψηλές, κάτι που λειτουργεί ως αντικίνητρο για την εργασία και την επιχειρηματικότητα.

Το αφήγημα για τις ελληνικές συντάξεις σχετίζεται με τις απαιτήσεις των πιστωτών. Υποστηρίζουν ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι γενναιόδωρο και προκαλεί διαρροές στην οικονομία. Βασίζεται στο στατιστικό στοιχείο ότι οι συντάξεις απαιτούν ετήσιες μεταβιβάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό της τάξης του 11% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στην Ελλάδα σε σύγκριση με το μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι 2,25%.

Η σύγκριση αυτή είναι παραπλανητική. Μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για τις συντάξεις το περασμένο έτος, η συνολική κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων προβλέπεται να είναι χαμηλότερη από 9% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, ο μέσος όρος της ευρωζώνης αφορά αποκλειστικά το κόστος της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος και όχι το σύνολο των δαπανών.

Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα είναι περίπου 5% του ΑΕΠ.Η διαφορά δεν σχετίζεται με ένα γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα. Είναι κυρίως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης του ΑΕΠ στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης, παράλληλα με τη σημαντική αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί σε σοβαρή μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Παρ 'όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση εισήγαγε μια συνολική μεταρρύθμιση που εγγυάται την εξοικονόμηση της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018.

Το ΔΝΤ πρέπει να εξετάσει άλλες περιοχές των κοινωνικών δαπανών, όπου η Ελλάδα υστερεί σημαντικά έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου - την υγειονομική περίθαλψη, την αναπηρία, τα οφέλη για οικογένεια/παιδιά/στέγαση.

Οι συντάξεις στην Ελλάδα λειτουργούν ως υποκατάστατο για άλλα σημεία του δικτύου κοινωνικής προστασίας, συμπληρώνοντας τα κενά τους.

Η ουσία είναι ότι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό, τι αλλού στην Ευρώπη, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες παροχές. Το κατά κεφαλήν εισόδημα για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών είναι περίπου 9.000 ευρώ, σε σύγκριση με τα 20.000 ευρώ στην ευρωζώνη.

Πώς θα μπορούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να είναι οι μεγάλες συντάξεις, όταν το 43%των συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερο από 660 ευρώ το μήνα;

Στο Νταβός η κ. Λαγκάρντ ζήτησε σε εγρήγορση για την αυξανόμενη ανισότητα και τη φτώχεια, καλώντας τους πολιτικούς "να σκεφτούν πώς να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια".

Το να επιμένεις σε περαιτέρω περικοπές συντάξεων, την ώρα που οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μόλις και μετά βίας αρκετά για να ζήσουν, δεν είναι σίγουρα ο τρόπος για την αντιμετώπιση της δημόσιας δυσαρέσκειας.

Έφη Αχτσιόγλου
Υπουργός Εργασίας

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσκόπηση MRB : 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ - 27,2% έναντι 14,2% του ΣΥΡΙΖΑ

·       Στα ίσα έρχονται ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
·       Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Με 13 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB για το Star.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 27,2%, έναντι 14,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 7,9%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στο 7,8% και το ΚΚΕ με 7,7%. 
 Πρόθεση ψήφου
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, στην δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 13-15/2/2017, είναι (σε παρένθεση τα ποσοστά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της MRΒ τον Δεκέμβριο του 2016):


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            27,2% (26,1%)ΣΥΡΙΖΑ                                 14,2 % (14,7%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                       7 % (7,5%)
ΠΑΣΟΚ                                  6,9 (6,1%)        ΚΚΕ                                        6,8 (6,1%)        ΑΝΕΛ                                     2,3% (2,4%)       

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ            2,3% (2,7%)       
ΠΟΤΑΜΙ                                2,1% (1,5%)       
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ      2,1% (2,4%)       
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ                    6,1%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ                9,8%
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ                      1,7%       
ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ  11,5%

Εκτίμηση ψήφου με αναγωγή
Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, χωρίς λευκό/άκυρο/αποχή, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται κι άλλο, στις 14,7 ποσοστιαίες μονάδες.


·         ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    ……………………… 30,7%  (29,6%)
·         ΣΥΡΙΖΑ            ……………………………………   16 %  (16,7%)
·         ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ      ………………………………..  7,9%  (8,5%)
·         ΠΑΣΟΚ     ……………………………………………  7,8%  (6,9%)
·         ΚΚΕ        ………………………………………………  7,7 % (6,9%)
·         ΑΝΕΛ     ………………………………………………. 2,6%  (2,7%)
·         ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ     ……………………..  2,6%  (3,1%)
·         ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ       ………………………………….  2,4%  (1,7%)
·         ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ   …………………… 2,4%  (2,7%)
·         ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ        …………………………….. 6,9%
·         ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ - ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ….. 13 %

Δημοφιλέστερος αρχηγός ο Μητσοτάκης
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δεύτερη να έρχεται η Φώφη Γεννηματά, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και τέταρτος ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Οι συμμετέχοντες ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει η κυβέρνηση να αποδεχθεί ή όχι νέα μέτρα, , το 55% απαντά να μην τα δεχθεί, έστω κι αν αυτό οδηγήσει σε ρήξη.

Σε ερώτηση αν θέλουν παραμονή στο ευρώ το 59% απαντά ότι επιθυμεί παραμονή.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα κλείσει η αξιολόγηση μόλις το 20% πιστεύει ότι πρέπει να κλείσει πάση θυσία. Το 28% που χαρακτηρίζετε «παγιδευμένοι» είναι αυτοί που λένε ας κλείσει η αξιολόγηση με μέτρα, αν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

 

Ο Κ.Χαλιορής σε εργοστάσια και σχολεία

Συνεχίζει τις ενημερωτικές επισκέψεις του στη Φωκίδα ο νεαρός οικονομολόγος και στέλεχος της Ν.Δ. Κώστας Χαλιορής.

Σήμερα επισκέφθηκε την εταιρεία ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ Α.Ε. στον ελαιώνα της Άμφισσας,στην Ιτέα και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας.Μετά τις επισκέψεις αυτές ο Κ.Χαλιορής δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί είχα την χαρά να επισκεφτώ μία μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης ελιών. Στην Ιτέα Φωκίδας, μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας - τον παλαιότερο και μεγαλύτερο ελαιώνα της Ελλάδας - βρίσκεται η εταιρεία «ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ Α.Ε.

Μία οικογενειακή εταιρεία που σήμερα απασχολεί 35 εργαζόμενους, έχει καταφέρει να εξάγει το 90% των προϊόντων της, ενώ το υπόλοιπο 10% διοχετεύεται στην εσωτερική κατανάλωση.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει να δείξουμε όλοι μας την δέουσα προσοχή».


Ο Κ. Χαλιορής μετά την επίσκεψή του στο 3ο Δημοτικό Σχολείο δήλωσε:

«Η συζήτηση με εκπαιδευτικούς και μάλιστα με εκπαιδευτικούς που το έργο τους είναι πολυδιάστατο είναι μια μοναδική εμπειρία. Τον Δ/ντή του σχολείου Νίκο Παπούλια δεν τον γνώριζα προσωπικά όμως η "δράση" του με έκανε να θέλω να τον γνωρίσω και εντυπωσιάστηκα. Ευχαριστώ επίσης τους δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου για την πολύ όμορφη συζήτηση.
Η κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει πολύ άσχημα τον τομέα της παιδείας. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι απολύτως παραδεκτό ότι η παιδεία είναι επένδυση για το μέλλον, εμείς στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη θεωρούμε την παιδεία δαπάνη στον προϋπολογισμό και αυτή είναι η αιτία που έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο και υφίσταται τις επιπτώσεις της λιτότητας. Η παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον».

Μπακογιάννης – Σταθάκης συζήτησαν για έργα, φυσικό αέριο και δασικούς χάρτες


Με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.


Κατά την συνάντηση, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για το φυσικό αέριο, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν για την ολοκλήρωση του.

Επίσης, ο υπουργός ενημερώθηκε και για την τεράστια κινητοποίηση της Περιφέρειας, των φορέων και των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας για την εξυγίανση του Ασωπού και την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αντίθεση των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας που αποτυπώθηκε και σε ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον τρόπο κατάρτισης των δασικών χαρτών της χώρας.

Μετά την συνάντηση ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Χαίρομαι γιατί ο υπουργός αναγνώρισε τις προσπάθειες και τον αγώνα που κάνουμε τόσο για το φυσικό αέριο όσο και για τον Ασωπό. Είναι δύο στοιχήματα που κερδίζει η Περιφέρεια και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Από τη μία πλευρά, τα έργα για το φυσικό αέριο προχωρούν βάσει χρονοδιαγράμματος και από την άλλη, ο σχεδιασμός και το όραμά μας για τον Ασωπό παίρνει σάρκα και οστά, με σταθερά βήματα. Όμως, έθεσα, και θα το κάνω όπου και όπως μπορώ, το θέμα των δασικών χαρτών. Πάμε να διορθώσουμε ένα λάθος με ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καταφέρει να καταρτίσουμε δασικούς χάρτες και το κάνουμε με λάθος τρόπο. Θα το βρούμε μπροστά μας».

Τι θα είναι ο "Σερίφης" της Ερατεινής


Σε λίγο καιρό λοιπόν η Ερατεινή μαζί με άλλες 26 κωμοπόλεις της χώρας αποκτούν τον "τοπικό αστυνόμο" ή διαφορετικά τον "σερίφη" όπως τον ονόμασαν.

Ο θεσμός του τοπικού αστυνόμου παρουσιάστηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Αρχικά ο Κ. Τσουβάλας σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι, «πριν από περίπου 11, χρόνια, με τις διατάξεις του τότε Προεδρικού Διατάγματος 48/2006, θεσπίστηκε ένα νέο όργανο στην περιφερειακή επιχειρησιακή δομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο “ Τοπικός Αστυνόμος ”! Όμως, η συγκεκριμένη, αναμφίβολα θετική και καινοτόμος, πρωτοβουλία ουδέποτε υλοποιήθηκε ουσιαστικά. Ίσως επειδή επιχειρήθηκε σε λάθος χρόνο. Ίσως επειδή ουδέποτε είχαν δημιουργηθεί οι σταθερές και συγκροτημένες εκείνες προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν την αποτελεσματική αξιοποίηση του νεοπαγούς αυτού οργάνου. Ίσως επειδή ο βασικός προσανατολισμός και οι προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας την εποχή εκείνη δεν περιελάμβαναν τον Τοπικό Αστυνόμο. Σήμερα, όμως, 11 χρόνια μετά, η Πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν και να στηρίξουν το θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου».

Επίσης ο Δ. Αναγνωστάκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι «...πέρα από την τεκμηρίωση με επιστημονικά, αστυνομικά κριτήρια, πέρα από την κοινωνική διαβούλευση ή πέρα από τη συνδικαλιστική συναίνεση, υπήρξαν κάποιες υποστηρικτικές δομές. Υπήρξε ένας επαναπροσδιορισμός και επαναπροσανατολισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με εξοικονόμηση 26 εκατομμυρίων περίπου ευρώ για προμήθεια οχημάτων. Άλλα 16,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και μια προσπάθεια εξαγοράς και για τα ΜΑΤ, οχημάτων που έχει να γίνει αντικατάσταση από το 2001, ύψους 7 εκατομμυρίων. Όλα αυτά είναι συνολικά 51 εκατομμύρια ευρώ.»

Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ο “σερίφης” του χωριού ή της απομακρυσμένης περιοχής. Με όσα προηγούμενα είπε ο κύριος Αρχηγός προσδοκούμε να δώσουν το κοινωνικό πρόσημο που έχει η Ελληνική Αστυνομία στη δράση τους οι τοπικοί αστυνόμοι και να αποτελούν τους φύλακες αγγέλους της περιοχής».

Ακόμη ο Ν. Τόσκας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ενέργειες που σχεδιάζονται και στη συνέχεια γίνονται -επιτέλους σε αυτόν τον τόπο ας σχεδιάζουμε πρώτα και μετά ας πράττουμε- γίνονται προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινωνικό σύνολο. Είναι εκσυγχρονισμοί όχι απλά για να γίνει κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, αλλά είναι ενέργειες που προσπαθούν να φέρουν καλύτερη αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος αλλά και προσπάθεια εξυπηρέτησης του πολίτη και διατήρησης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, ηρεμίας ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης απερίσπαστος να ασχολείται με τις καθημερινές του δουλειές».

Από την πλευρά του ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε: «ένα μυστικό της επιτυχίας είναι κάθε φορά να προσπαθείς με τα δεδομένα μέσα που έχεις, να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα και πριν ο κύριος Αναπληρωτής αναφέρθηκε, υπαινικτικά έστω, στη στενότητα των μέσων που διαθέτουμε, σε κάθε επίπεδο, άρα και εδώ, στο πεδίο της Αστυνομίας. Αυτό το βήμα που γίνεται, νομίζω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προϋποθέτει ένα καλό σχεδιασμό, ο οποίος έχει γίνει, για να μπορέσουμε τελικά να καλύψουμε πραγματικές ανάγκες».

Και συμπλήρωσε: «Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτός ο θεσμός θα περπατήσει, θα αγκαλιαστεί και θα είναι αποτελεσματικός. Αλλά ξέρετε, ένας θεσμός όσο και καλά σχεδιασμένος να είναι και όσο και αν προσπαθεί τελικά στη δεδομένη στιγμή να αξιοποιήσει τα μέσα με τον καλύτερο τρόπο που διαθέτουμε για να έχουμε την καλύτερη δυνατή τελικά παρεχόμενη υπηρεσία, η επιτυχία του εξαρτάται και από το έμψυχο δυναμικό και θέλω απευθυνόμενος στους νέους τοπικούς αστυνομικούς που ξεκινάνε τώρα, να πω ότι τελικά κρατούνε στα χέρια τους, ως ένα μεγάλο βαθμό την επιτυχία τελικά αυτού του θεσμού».

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Η ανατροπή που επιφέρει η εκλογή του Τράμπ στις ΗΠΑ, θα αποδειχθεί κατά τα φαινόμενα μεγάλη πολύ, τόσο στον γεω-πολιτικό συσχετισμό των δυνάμεων, όσο όμως και στο γεω- οικονομικό επίπεδο.


Το σημαντικότερο είναι ότι η περίοδος αυτή και όλα όσα επωάζονται με την αλλαγή της στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών, τον απομονωτισμό και το σπάσιμο της άλλοτε κραταιάς Δύσης στα δύο, θα ενισχύσουν νέες περιφερειακές δυνάμεις που καραδοκούν και θα πιέσουν άγρια ίσως την ευάλωτη Ευρώπη.

Αυτό έχει δύο πλευρές ανάγνωσης. Η μία λέει ότι η Ευρώπη μπορεί και να διαλυθεί ως ενιαία οντότητα, εξαιτίας της πολεμικής που αρχίζει να της εξασκεί η Αμερική και η άλλη ότι Ευρώπη έτσι θα αναγκαστεί να πυκνώσει και να επιταχύνει τις πολιτικές ενοποίησης, κοινώς να ωριμάσει.

Υπάρχουν δύο - τρία βασικά πράγματα στις διεθνείς εξελίξεις σήμερα, τα οποία είναι λογικό να απασχολούν, να ανησυχούν και να επιτείνουν αβεβαιότητες στο ευρωπαικό περιβάλλον.

Το πρώτο είναι ότι η αντίληψη περιορισμών του διεθνούς εμπορίου και η επιστροφή σε έναν οικονομικό εθνικισμό εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, θα μειώσει τη στάθμη του παραγόμενου πλούτου και θα μεταβάλει τις ισορροπίες στο γεω-οικονομικό επίπεδο.

Λογικά, με την πολιτική αυτή που - τόσο κραυγαλέα - εκφράζει ο Τράμπ, θα μειωθούν οι επενδύσεις σε διεθνές επίπεδο, δηλαδή οι δουλειές και τα εισοδήματα εκτός των αμερικανικών συνόρων. Είναι ένα ξήλωμα της ωφέλιμης πλευράς της παγκοσμιοποίησης, το οποίο επιχειρούν τώρα οι ΗΠΑ, αναδεικνύοντας σε άμεση προτεραιότητα τη σύγκρουση με την Κίνα.

Όσο η παγκοσμιοποίηση δούλευε υπέρ των συμφερόντων της Αμερικής ήταν ευλογία, τώρα που η Κίνα είναι κοντά να πάρει το πάνω χέρι η παγκοσμιοποίηση έγινε… κατάρα.

Ένα κρίσιμο πεδίο της αναμέτρησης των δύο υπερδυνάμεων θα είναι ο οικονομικός χώρος της Ευρώπης, τον οποίο η πολιτική Τράμπ θέλει αδύναμο και πολυκερματισμένο, για να εξασθενήσει η επιρροή της Γερμανίας, η οποία παρεπιπτόντως έχει συνάψει μεγάλες εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα.

Το δεύτερο πράγμα που αλλάζει τις ισορροπίες στο γεω-πολιτικό πλέον επίπεδο που συζητάμε, είναι το όφελος που προκύπτει για τη Ρωσία, από μια εξασθενημένη και ενεργειακά εξαρτημένη Ευρώπη.

Η Ρωσία είναι τώρα ο προνομιακός συμπαίκτης του Τράμπ και μία περιφερειακή δύναμη που ενισχύεται σοβαρά από τη νέα αμερικανική πολιτική, εις βάρος της ενιαίας Ευρώπης.

Τυχόν ανάδειξη της Λεπέν στην προεδρία της Γαλλίας το Μάιο, θα επιδράσει καταλυτικά στη διάλυση της σημερινής Ευρώπης και του ευρώ και γι αυτό ποντάρουν τόσο πολύ επάνω της ο Τράμπ και ο Πούτιν.

Όλα αυτά δημιουργούν μία τρομακτική αναστάτωση και πολλές αγωνίες για το αύριο. Το παλαιό μοντέλο πολιορκείται και καταρρέει. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρώπη πρέπει να διαμορφώσει τι θα κάνει και πώς θα ληφθούν αποφάσεις γενναίες. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο.

Το τρίτο θέμα είναι ακριβώς αυτό, ότι δεν υπάρχει στην Ευρώπη συνοχή και ένα ισχυρό κεντρικό σύστημα που θα μπορεί να πάρει άμεσα τις απαιτούμενες ιστορικές αποφάσεις.

Την ώρα που αποδομούνται διεθνώς, θεσμοί, κανόνες και παραδοσιακές σχέσεις, πολιτικές, οικονομικές και αμυντικές, η Ευρώπη παραμένει ακόμη ένα δοκιμαζόμενο σκληρά και ημιτελές οικοδόμημα.
*Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με καταγωγή από την Δωρίδα

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Η Εκκλησία Φωκίδας προσέφερε δεκάδες φιάλες αίματος στο Ναυτικό Νοσοκομείο

Δεκάδες φιάλες αίματος προσέφερε σήμερα εθελοντικά η Εκκλησία της Φωκίδας στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φωκίδος Θεόκτιστου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης με τους μοναχούς του, μοναχές, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και πνευματικά του τέκνα, επισκέφθηκαν σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2017 το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου πρόσφεραν εθελοντικά δεκάδες φιάλες αίματος για τους ασθενείς του ναυτικού νοσοκομείου.

Τον Γέροντα Νεκτάριο και την συνοδεία του, τους υποδέχθηκαν με πολλή χαρά ο Διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Ιωάννης Τσούρας και ο Υποδιευθυντής του Νοσοκομείου Πλοίαρχος (ΥΙ) Βασίλειος Γκούμας.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου σε κλίμα χαράς και συγκίνησης για την προσφορά της Εκκλησίας φιαλών αίματος προς τους ασθενείς του ναυτικού νοσοκομείου, πρόσφερε τιμής ένεκεν τον θυρεό του Νοσοκομείου, στον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, ενώ ο Υποδιευθυντής αντίστοιχα πρόσφερε τιμής ένεκεν τον θυρεό του Νοσοκομείου στην Μόνικα μοναχή Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Δωρίδος.
 
Μετά το πέρας της αιμοδοσίας ακολούθησε δεξίωση προς τους εθελοντές αιμοδότες, προσφορά της διεύθυνσης του Νοσοκομείου.
 

Το Ευπάλιο προετοιμάζει το καρναβάλι του

Σε γενική κινητοποίηση βρίσκονται μικροί και μεγάλοι στο Ευπάλιο με προετοιμασίες για το τριήμερο του  "καρναβαλιού 2017". Πρωτοστατούν οι Σύλλογοι του χωριού και η Κοινότητα.

Η αρχή γίνεται από αυτή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου με το αποκριάτικο παιδικό πάρτι που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το βράδυ "Δωρινέλλα" ballmaske χορός - συνεστίαση του  Πολιτιστικού Συλλόγου στο κέντρο "Πανθέα".

Την Κυριακή παρέλαση δεκάδων καρναβαλιστών με το ωραίο άρμα που ετοιμάζουν και στη συνέχεια καρναβαλική πορεία στη Ναύπακτο για να συμμετέχουν στο καρναβάλι της πόλης.

Την Καθαρή Δευτέρα κούλουμα του Πολιτιστικού Συλλόγου με γλέντι, μουσικές, χορούς, παραδοσιακή φασολάδα και λαγάνες για όλους στην κεντρική πλατεία Καρυάς του Ευπαλίου.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης στον κατάμεστο Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Υμηττού

Στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Υμηττού, παρευρέθηκε σήμερα ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος πραγματοποίησε εσπερινό κήρυγμα.

Ο Ναός πραγματικά ήταν κατάμεστος παρά το τσουχτερό κρύο, όπου προσήλθαν οι πιστοί για να ακούσουν το κήρυγμα του Γέροντος Νεκταρίου. Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού και του Ιερού Ευχελαίου, ακολούθησε το εσπερινό κήρυγμα, όπου ο Γέροντας Νεκτάριος μίλησε για την αυτομεμψία και αυτογνωσία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Υμηττού από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, θα βρίσκονται για προσκύνημα το Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα Αγίων προς τιμήν της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος που σε λίγες μέρες εορτάζει.

Αύριο Πέμπτη το απόγευμα στον Ιερό Ναό θα πραγματοποιήσει εσπερινό κήρυγμα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, ενώ το Σάββατο στις 18 Φεβρουαρίου ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού με το χαριτόβρυτο και θαυματουργό Τίμιο Ξύλο και εν συνεχεία θα ομιλήσει στους πιστούς.
 

Στον τελικό του Κυπέλλου Φωκίδας θα παίξουν Αστέρας Ιτέας με τον Φωκικό


Του Τάσου Τσόλκα
Σον τελικό του κυπέλλου Φωκίδας 2016-2017 προκρίθηκαν ο Αστέρας Ιτέας με τον Φωκικό Άμφισσας.

Σήμερα στους επαναληπτικούς ημιτελικούς ο Αστέρας Ιτέας νίκησε και εκτός έδρας τον Απόλλων Ευπαλίου με 0 - 2 (0 - 1), ενώ είχε κερδίσει και στον πρώτο αγώνα με 4 - 0 και θα είναι ο ένας από τους δύο φιναλίστ.

Ο άλλος θα είναι ο Φωκικός που ήρθε ισόπαλος της Ακαδημίας Άμφισσας με 1 - 1 (1 - 1) αλλά στον πρώτο αγώνα είχε επιβληθεί με 6 - 0.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων θα συναντηθούν με την ΕΠΣ Φωκίδας για να ορίσουν την ημερομηνία που θα διεξαχθεί ο τελικός καθώς και το γήπεδο.

Μια πιθανή ημερομηνία είναι η Τετάρτη 1 Μαρτίου ενώ για γήπεδο, εφ΄ όσον το συμφωνήσουν, θα είναι το Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας, διαφορετικά θα γίνει κλήρωση.

Συνεστίαση του Συλλόγου των Πενταγιωτών Δωρίδας

 

Προσλήψεις ασκούμενων δικηγόρων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναρτήθηκε η πράξη-πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων ασκούμενων δικηγόρων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης στην Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και στα Γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας [Λιβαδειά], και Ευρυτανίας [Καρπενήσι].

Η πρόσκληση αναρτήθηκε με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας. Οι τρεις ασκούμενοι δικηγόροι μπορούν να πραγματοποιούν την πρακτική τους στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα έξι (6) μηνών και μηνιαία αποζημίωση 600 ευρώ ο καθένας.

Η δαπάνη για κάθε ασκούμενο, καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει και δημοσίευση αντίστοιχης πρόσκλησης και για το Γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Συνάντηση Γ.Καπεντζώνη με Π.Σκουρλέτη

Ενημερωτική συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη είχε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος για τις επιπτώσεις από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου, την καταβολή αντισταθμιστικού τιμήματος και άλλα λειτουργικά θέματα του Δήμου.

Το πρώτο θέμα που αναπτύχθηκε ήταν οι επιπτώσεις από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου και η καταβολή αντισταθμιστικού τιμήματος.

Παρουσιάστηκαν με λεπτομέρειες όλες οι πτυχές των επιπτώσεων στη Δωρίδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές.

Το άδικο και ασφυκτικό πλαίσιο των περιοριστικών όρων που έχει επιβληθεί σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τη λίμνη, με αποτέλεσμα την ανυπαρξία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής από τη μεγάλη αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων και των αστικών εμπορικών κέντρων, με επακόλουθο την αύξηση του κόστους ζωής, προϊόντων, μεταφορών, υπηρεσιών, κλπ και την εγκατάλειψη από τον ενεργό πληθυσμό.

Τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τα οικοσυστήματα, τη διάβρωση των ακτών, τα προβλήματα στην καλλιεργήσιμη γη στην πεδιάδα του Μόρνου, από την υπεράντληση των υπόγειων υδάτων, και τελικά στο αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που έχει αφήσει η διαχείριση των υδάτων της λίμνης από τον αρμόδιο φορέα, σε πολύ μεγάλη γεωγραφική έκταση του Δήμου Δωρίδος.

Παρουσιάστηκε τέλος και η νομική βάση για την υποστήριξη καταβολής του αντισταθμιστικού τιμήματος, που είναι το υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ζητήθηκαν επίσης από τον Υπουργό:

Η στελέχωση με επιστημονικό τεχνικό προσωπικό, για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, τη μελέτη και υλοποίηση των πάσης φύσεως έργων.

Η δημιουργία θέσης μετακλητού Γενικού Γραμματέα, για την ενίσχυση της οργανωτικής και επιχειρησιακής ικανότητας του Δήμου με επαγγελματική δημοτική διοίκηση, όπως αυτή εκφράζεται από το θεσμό του Γενικού Γραμματέα.

Σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων.
  • Για τη συντήρηση και επισκευή των υφιστάμενων αναμεταδοτών τηλεοπτικού σήματος, προς το σκοπό βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Δωρίδας. Την προαγωγή των πολιτιστικών και πνευματικών ενδιαφερόντων τους, καθώς και την ικανοποίηση του αυτονόητου δικαιώματος στην ενημέρωση.
  • Ρυθμίσεις σχετικά με την καλύτερη διαχείριση της Πάγιας Προκαταβολής στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
  • Εκσυγχρονισμό της διαδικασίας για την περισυλλογή ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, λόγω αδυναμίας εφαρμογής στην πράξη, ορισμένων διατάξεων της υφιστάμενης νομοθεσίας.
  • Χρηματοδότηση του Δήμου Δωρίδος για την αποκατάσταση προβλημάτων λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.
  • Έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την καθιέρωση ως τοπικής αργίας της επετείου του ολοκαυτώματος Λιδωρικίου.
  • Ένταξη σε Προγράμματα Ψηφιακής Σύγκλησης, με στόχο ο Δήμος Δωρίδος να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τις νέες τεχνολογίες, για το ξεπέρασμα οργανωτικών δυσκολιών, την προβολή της περιοχής για την τουριστική ανάπτυξη, τη γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό των τοπικών προϊόντων κλπ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ψηφιακή σύγκλιση είναι το στοίχημα των επόμενων χρόνων για την ελληνική περιφέρεια.
Η συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα, διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα. Ο Υπουργός έδωσε οδηγίες στους συνεργάτες του για συνεχή επαφή με τη δημοτική αρχή του Δήμου Δωρίδος, προς το σκοπό επίλυσης των προαναφερόμενων προβλημάτων.

Τέλος ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Υπουργό στη Δωρίδα για επίσημη επίσκεψη.

Από το Δήμο Δωρίδος συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μάμαλης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κάμπου Γιάννης Κορτέσης.