Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Έχασαν και οι τρείς της Δωρίδας σήμερα

Του Τάσου Τσόλκα

Την ήττα γνώρισαν σήμερα και οι τρείς ομάδες της Δωρίδας για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Φωκίδας.

Στο Χρισσό ο Αετός Λιδωρικίου ηττήθηκε με 5 - 1 από τον Κρισσαίο.

Στην Άμφισσα ο Δωρικός Μαλαμάτων άντεξε για ένα ημίχρονο κρατώντας το 0 - 0 με τον Αμφισσαϊκό αλλά στο δεύτερο ξέμεινε από δυνάμεις αλλά και από παίχτες, αφού ταξίδεψε μόνο με 11στο ρόστερ, και συνετρίβη με 5 - 0.

Τέλος και στο Πολύδροσο η Τολοφώνα Ερατεινή κράτησε το 0 - 0 στο ημίχρονο αλλά και αυτή στο δεύτερο δέχτηκε τέσσερα τέρματα από τον Διαγόρα.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής,

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                      5 - 1

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                          5 - 0
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ        4 - 0

Αύριο Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 3:00 μ.μ. θα γίνουν οι υπόλοιποι τέσσερις αγώνες,
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΣΦΙΝΑΣ)
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ
ΈΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΆΜΦΙΣΣΑΣ
Ρεπό έχει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ

Τον Απριλιο θα κυκλοφορησει το νεο χαρτονομισμα 50 ευρω από την ΕΚΤ

Στις 4 Απριλίου 2017 θα τεθεί σε κυκλοφορία το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 19 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016).

Ειδικότερα, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία περίπου 353.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ, δηλαδή σημειώθηκε ελαφρά αύξηση συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016 και μείωση κατά 20,7% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Από τότε που εκδόθηκε η πρώτη σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ, το Ευρωσύστημα - δηλ. η ΕΚΤ και οι 19 εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ - παροτρύνει τους πολίτες να ελέγχουν προσεκτικά τα τραπεζογραμμάτια που λαμβάνουν.

Τα γνήσια τραπεζογραμμάτια μπορούν να αναγνωρίζονται χάρη στην απλή μέθοδο των τριών ελέγχων («έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία») που περιγράφεται στην ενότητα του δικτυακού τόπου της ΕΚΤ για το ευρώ, καθώς και στους δικτυακούς τόπους των εθνικών κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος.

Στο διάστημα αυτό παρατηρήθηκαν τα εξής:

● Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, το ποσοστό των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ αυξήθηκε και το αντίστοιχο ποσοστό των 50 ευρώ μειώθηκε. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 80,3% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.

● Η πλειονότητα (93,6%) των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 5,4% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 1% εντοπίστηκε σε άλλα μέρη του κόσμου.

Χωρίς μεγάλα παιχνίδια η 10η αγωνιστική

Του Τάσου Τσόλκα

Εκτός έδρας αγωνίζονται σήμερα Σάββατο για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Φωκίδας τρείς ομάδες της Δωρίδας, ο Αετός Λιδωρικίου, ο Δωρικός Μαλαμάτων και η Τολοφώνα Ερατεινής και θα προσπαθήσουν να πάρουν και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αντίθετα ο πρωτοπόρος Απόλλων Ευπαλίου και η Ένωση Γλυφάδας αύριο Κυριακή παίζουν στα γήπεδά τους και αναμένεται να πάρουν το τρίποντο.

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχουν και οι διεκδικητές του τίτλου Φωκικός και Αστέρας Ιτέας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου :

ΣΑΒΒΑΤΟ  28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ        ΩΡΑ 15:00
Κρισσαίος Χρισσού - Αετός Λιδορικίου
Αμφισσαϊκός - Δωρικός Μαλαμάτων
Διαγόρας Πολυδρόσου - Τολοφώνα Ερατεινή

ΚΥΡΙΑΚΗ  29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ        ΩΡΑ 15:00
Αστέρας Ιτέας - Ησαΐας Δεσφίνας (γήπεδο Δεσφίνας)
Φωκικός - Απόλλων Δελφών
Απόλλων Ευπαλίου - Ακαδημία Ιτέας
Ένωση Γλυφάδας - Ακαδημία Άμφισσας
Ρεπό έχει ο Ολυμπιακός Κίρρας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ      9η αγωνιστική

1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                       24            29-06 
2. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ *                                22            29-01
3. ΦΩΚΙΚΟΣ                                               22            27-05
4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                               16            24-14   
5. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ *                  16            16-11
6. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ *                      13            13-12
7. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                          13            19-14     
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                            12            14-17
9. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ *                                  12            10-18
10. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ *               10            17-16  
11. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ *             9             16-16     
12. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                            6             10-19
13. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ *                 6             13-30 
14. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ *                       3              05-23 
15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                     0             04-43  
*  Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους
** Διαγόρας Πολυδρόσου και Ησαΐας Δεσφίνας έχουν έναν αγώνα λιγότερο

 
 

Κ. ΧΑΛΙΟΡΗΣ:Πανηγυρίζουν στο Μαξίμου για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την επίσκεψη μου στην Χίο θα ήθελα να σχολιάσω μία από τις πολιτικές αποτυχίες αυτής της Κυβέρνησης, την αποτυχία στην διαχείριση του προσφυγικού.

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μουζάλας στην απέλπιδα προσπάθεια τους να βρουν υπευθύνους για τις δικές τους πολιτικές αποτυχίες, εκτίθενται για ακόμη μια φορά.

Αφού ήδη έχουν δεχθεί τις επικρίσεις και τις καταγγελίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ο.Η.Ε., αλλά και τον Μ.Κ.Ο που ασχολούνται με την διαχείριση του προσφυγικού αλλά κυρίως και όλων των νησιωτών του βορειοανατολικού Αιγαίου, κατάφεραν να καταδικαστούν και στην συνείδηση των σωμάτων ασφαλείας.

Σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνουν την ολέθρια πολιτική την οποία ακολουθούν, ομολογώντας την απροθυμία τους να φυλάξουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Κινούμενοι, προφανώς, στην λογική του κ.Τσίπρα ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα».

Ας μάθει λοιπόν, επιτέλους, ο αρμόδιος Υπουργός αλλά και το σύνολο της Κυβέρνησης, τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το σύνολο των χωρών της Ευρώπης, όταν προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα τους και θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να συμβουλευτεί τους επιτελείς και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Αυτούς που καθημερινά επιτελούν ένα πολυδιάστατο εθνικό έργο, διασώζοντας με αυτοθυσία ζωές στο Αιγαίο. Αυτούς που δυστυχώς ο κ. Μουζάλας προ ολίγων ημερών, δεν δίστασε να προσβάλει αφού τους κατηγόρησε ότι στο παρελθόν υπήρξαν, ουσιαστικά, «κατ’έντολή δολοφόνοι».

Σήμερα το αίτημα της αποσυμφόρησης των νησιών δεν είναι απλά μία απαίτηση των νησιωτών του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά κρίνεται άμεσα αναγκαία. Ο υπερπληθωρισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά κάνει την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων αλλά και των νησιών γενικότερα, εξαιρετικά δυσχερή, δίνοντας λαβές για κοινωνικά ζητήματα τα οποία εγείρονται σταδιακά.

Δυστυχώς η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα είναι άγνωστες λέξεις για κάποιους.

* Ο Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής είναι Οικονομολόγος στέλεχος της Ν.Δ. Φωκίδας

Το οδικό δίκτυο Φωκίδας στη συνάντηση Ηλ. Κωστοπαναγιώτου - Στ. Καραγκούνη

Τα διαχρονικά προβλήματα του νομού Φωκίδας όσων αφορά την διασυνδεσιμότητα και προσβασιμότητά του, δεδομένου ότι δεν είχε υλοποιηθεί ποτέ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δικτύων έθεσε ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Σταύρο Καραγκούνη.

Ειδική αναφορά έγινε στην αναπτυξιακή δυναμική που θα επιφέρει η ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης των δύο εθνικών αυτοκινητόδρομων, Ιονίας οδού και ΠΑΘΕ, μέσω του άξονα Λαμία – Άμφισσα – Αντίρριο, στο νομό.

Επιπλέον, επισημάνθηκε από τον Βουλευτή το γεγονός ότι η νέα χάραξη του σιδηροδρομικού δικτύου δεν θα επιτρέπει την άμεση προσέγγιση της Φωκίδας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Τέλος, συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός νέας συνάντησης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αντικείμενο την επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων επί των αναφερομένων ζητημάτων, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις, συμβατές με τις ανάγκες των συμπολιτών μας και προωθητικές για την ανάπτυξη της περιοχής.

Το πρόγραμμα δράσης των Δημάρχων της Στερεάς για το 2017 στην Α΄συνεδρίαση
Το πρόγραμμα δράσης για το 2017 της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε.Δ.Σ.Ε) καθώς και ο απολογισμός για το 2016 ψηφίστηκαν ομόφωνα στη πανηγυρική συνεδρίαση του φορέα που έγινε στην Λαμία.

Όπως δήλωσε στην έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Σ.Ε και Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος ,

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί δίπλα μας για να μπορέσουμε να είμαστε ωφέλιμοι για τους πολίτες», επεσήμανε ο Πρόεδρος, ενώ κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του 2016, μεταξύ των άλλων είπε: «Βάλαμε όλοι μαζί πλάτη, διαπραγματευτήκαμε σκληρά και απαλλαγήκαμε από βαρίδια του παρελθόντος, ενώ παράλληλα εργαστήκαμε σκληρά και διοργανώσαμε υψηλού επιπέδου συνέδριο. Στόχος μας για το 2017 είναι να ξεπεράσουμε τον καλό μας εαυτό».

Δήλωσε σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει να είναι παραγωγική και αποδοτική καθώς «ο πήχης για το 2017 έχει τοποθετηθεί ακόμη ψηλότερα, μιας και το 2016 πετύχαμε τόσα πολλά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ.Σ.Ε. και Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο οποίος τόνισε: «Είναι κεκτημένο του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου η συνεργασία όλων μας, πέρα και πάνω από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και καταβολές και η πληθωρική προσωπικότητα του Προέδρου μας έχει σίγουρα παίξει καταλυτικό ρόλο σ’ αυτό. Το 2016 πετύχαμε πολλά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναπαυθούμε στις δάφνες μας, αντιθέτως πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αμείωτο ρυθμό».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης δήλωσαν κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή τους στην προοπτική εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων εντός των διοικητικών τους ορίων αλλά και στη Στερεά Ελλάδα γενικότερα. Τα μέλη του Δ.Σ. δήλωσαν ομόφωνα την αμέριστη υποστήριξη στο δίκαιο αυτό αίτημα καθώς τέτοιες ενέργειες στρέφονται άμεσα εναντίων των ήδη υπέρμετρα επιβεβαρυμμένων πολιτών.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Το ΠΑΣΟΚ, ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας


Άρθρο του Θανάση Λουκόπουλου *

Εκτιμώ ότι είναι περιττό και σε κάθε περίπτωση προσβλητικό για η νοημοσύνη του μέσου έλληνα, να αφιερώσουμε χρόνο και φαιά ουσία για να αναλύσουμε το μέγεθος της τοξικότητας που περιέχει η άθλια αντιπαράθεση των σημερινών μονομάχων της πολιτικής ζωής της χώρας.

Αρνούνται ακόμα και σήμερα να αντιληφθούν πως ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις διαχρονικά συσσωρευμένες και εν πολλοίς αδιέξοδες πολιτικές επιλογές, είναι ο πλέον ακατάλληλος. Είναι δε εξόχως επικίνδυνος. Ο λόγος είναι απλός και σαφώς κατανοητός για όσους θέλουν να καταλάβουν.
Δεν προσφέρει διέξοδο. Δεν καθησυχάζει τους ταλαιπωρημένους και δυστυχισμένους πολίτες. Δεν παρέχει εγγυήσεις ότι η χώρα μπορεί άμεσα να ανασάνει και να μπει σε μια διαφορετική πορεία, που θα την οδηγήσει οριστικά στην ανάκαμψη. Δεν είναι εποικοδομητική και δεν προσθέτει, αλλά αντίθετα αφαιρεί όπλα, που χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η χώρα στον τιτάνιο αγώνα για εθνική και κοινωνική αναγέννηση.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης όχι μόνο καθηλώνουν την κοινωνία και τις υγιείς δυνάμεις της πολιτικής, της οικονομίας και της επιστήμης σε μια άγονη και άρρωστη αντιπαράθεση, αλλά με τον τρόπο που επιμένουν, εμφανίζονται να αδιαφορούν, για τον υπαρκτό κίνδυνο να χαντακωθεί η χώρα και να μπει στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων. 

Εκ των πραγμάτων ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτικών προσώπων, που αρνούνται τη μέγγενη της νεοφιλελεύθερης ισοπέδωσης από τη μια και της αδιέξοδης αριστερής οπισθοχώρησης-οπισθοδρόμησης από την άλλη, είναι καθοριστικός.

Δυνάμεις και πρόσωπα, που μετά την εφιαλτική περιπέτεια των τελευταίων 7 ετών στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης και του  συνακόλουθου πολιτικο-κοινωνικού τέλματος, έχουν την απαραίτητη γνώση, την βούληση, το σθένος, την τόλμη και την ανεξαρτησία έναντι των διαπλεκόμενων συμφερόντων, να δώσουν την ενδεδειγμένη, λόγω της τραγικής συγκυρίας, εθνική προοπτική.

Μιλάμε γιά τα άφθαρτα , συνειδητοποιημένα και όχι κατ' ανάγκη προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα, καθώς και τις υγιείς όσο και χρήσιμες κοινωνικές δυνάμεις, που έχουν σαν συνισταμένη και κοινό πολιτικό τόπο, τις αρχές και τις αξίες του χώρου του ιστορικού και πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Τού χώρου δηλαδή, που κατά κοινή παραδοχή, εξέφρασε με τον πιο  αυθεντικό τρόπο την ιστορική αναγκαιότητα για πολύπλευρη οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, στα πλαίσια πάντα του ευρωπαϊκού οράματος.

Και για να προλάβω τα σχόλια, πού σχετίζονται με την υπονόμευση της πορείας αυτής από πρόσωπα και λογικές, που κάθε άλλο παρά τίμησαν τις συγκεκριμένες πολιτικές παρακαταθήκες, θεωρώ ότι όλα αυτά αποτελούν το όνειδος της όλης προσπάθειας και πορείας και σε καμία περίπτωση την λειτουργική έκφρασή της.

Άλλωστε έχει γίνει πλέον πολύ καθαρό και κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο, ότι δεν έφταιξαν οι οραματικές αξίες, οι ιδέες και οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά η άθλια και σκανδαλώδης διαχείριση των πολιτικών και οικονομικών δεδομένων της χώρας, από συγκεκριμένες ομάδες κυβερνητικών στελεχών.

Θα απαιτηθούν χιλιάδες λέξεις για να
αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους το μόνο που δεν χρειάζεται, αυτές τις οριακές στιγμές η χώρα, είναι οι ξεπερασμένες από τις συνθήκες και τα εθνικά βιώματα, νεοδεξιές συνταγές, που υποκρύπτει το νεοφιλελεύθερο αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ούτε φυσικά ο ανερμάτιστος και αλλοπρόσαλλος αριστερός αυτοσχεδιασμός μιας ομάδας συριζαίων που δεν έχουν ούτε το απαραίτητο υπόβαθρο, ούτε τις αναγκαίες γνώσεις, να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς προκλήσεις της τρέχουσας συγκυρίας. Και οι δύο επιλογές πάσχουν ποικιλοτρόπως και πάντως δεν έχουν ούτε την πληρότητα ούτε το πολιτικό και κοινωνικό βάρος, για να γίνουν πειστικές και αποδεκτές.

Να υπογραμμίσω εδώ ότι οι κομματικές διεργασίες στις ευρωπαϊκές χώρες, εστιάζονται στην αναδιάταξη των πολιτικών σκηνικών, με πρωτεύοντα ρόλο των σοσιαλιστικών κομμάτων. Δεν είναι μόνο ο ευρωσκεπτικισμός. Μιά πολύ μεγάλη μερίδα των σκεπτόμενων πολιτών, αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα διεξόδου από το σημερινό ευρωπαϊκό τέλμα, που μπορούν να δώσουν οι επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Για τον ελλαδικό χώρο, αυτές επιμερίζονται στις λύσεις που μπορεί να δώσει ο ιστορικός χώρος του ΠΑΣΟΚ.

Και για να γίνει απολύτως κατανοητό, δεν αναφέρομαι στις ''λύσεις'', που είναι απολύτως έτοιμες και πρόθυμες να δώσουν προς κάθε κατεύθυνση, οι γνωστές ομόσπονδες παρέες του ευρύτερου πασοκικού χώρου, οι οποίες τα τελευταία χρόνια αφυπνίζονται μόνο όταν απειλούνται συγκεκριμένα πολιτικά κατεστημένα και οι διάσπαρτες οικονομικές ελίτ.

Άλλωστε οι συγκεκριμένες παρέες δεν αγάπησαν
ποτέ το ΠΑΣΟΚ ούτε εργάστηκαν για την πολιτική και ηθική του υπεροπλία. Γιατί πολύ απλά δεν ήταν ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι άλλο, προσαρμοσμένο στις επιδιώξεις των κυρίαρχων ελίτ, που μεθοδικά υποθήκευαν το μέλλον της χώρας.

Βεβαίως, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι και ακριβείς, γιά την πλήρη απαξίωση του ΠΑΣΟΚ, συνέβαλαν και άλλες αρρωστημένες καταστάσεις . Έχουν γραφεί πολλά και θα συνεχίσουν να γράφονται , για την σταδιακή διολίσθηση τού ΠΑΣΟΚ σε πολιτικές επιλογές που το χαντάκωσαν.

Όμως αυτό πού στην περίπτωσή μας είναι κεφαλαιώδους σημασίας, σχετίζεται με το κατά πόσο ο χώρος αυτός και υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να συμβάλει στις λύσεις εθνικής σωτηρίας, πού χρειάζεται ο τόπος. Η απάντηση είναι απολύτως καταφατική.

Απέναντι στην ευρωσκεπτικιστική και λαϊκιστική ακροδεξιά λαίλαπα, πού ενσκήπτει σε αρκετές χώρες τις Ευρώπης, οι ευρωπαίοι πολίτες δεν είναι καθόλου βέβαιοι ότι η νεροδεσιά, νεοφιλελεύθερη συνταγή, πού ευνοεί την κυριαρχία των παντοειδών ολιγαρχών, μπορεί να δώσει πειστική απάντηση.

Δεν είναι τυχαίο, ότι όλα τα εργατικά και σοσιαλιστικά κόμματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, επιλέγουν νέες ηγεσίες προερχόμενες από την αριστερή τους πτέρυγα. Το κάνουν επειδή ακριβώς θεωρούν, ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκφράσουν τις προσδοκίες των ανθρώπων της εργασίας. Είναι οι άμυνες των ευρωπαϊκών κοινωνιών στην ακροδεξιά απειλή. Το βλέπουμε να συμβαίνει σε Γαλλία, Ιταλία , Πορτογαλία, Βέλγιο αλλά και στην ίδια την Γερμανία.

Στην Ελλάδα, ο χώρος που για 30-40 χρόνια
εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ , έχει δώσει και μπορεί να δώσει και σήμερα, πολιτικά στελέχη με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Χωρίς αγκυλώσεις και ιδεολογικές μονομανίες. Με αυξημένη αίσθηση του εθνικού καθήκοντος . Με κοινωνική ευαισθησία και πολιτική επάρκεια, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην μεγάλη πρόκληση, που έχει ενώπιό της σήμερα η Ελλάδα. Την νέα δηλαδή αναπτυξιακή και αναγεννησιακή υπέρβαση σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας.

Γιατί πολύ απλά, μόνο με αυτόν τον τρόπο , τα
μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, πού σήμερα είναι καταδικασμένα στην φτώχεια και την ανέχεια, θα μπορέσουν να βγουν από την αφάνεια και να αισθανθούν ότι η χώρα τα χρειάζεται ενεργά και συμμετέχοντα στην νέα τιτάνια παραγωγική προσπάθεια.

Τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών, μπορεί να προχωρήσουν κατ' αντιστοιχία με όλες εκείνες τις πρωτόγνωρες διαδικασίες ανασυγκρότησης των σημαντικών τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του '80. Χωρίς φυσικά τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, που ήταν η απαρχή της λειτουργίας των συστημάτων διαφθοράς και διαπλοκής.

Των συστημάτων εκείνων πού ακόμα και σήμερα μάχονται λυσσαλέα να συντηρήσουν την κυριαρχία τους με κάθε τρόπο και σε βάρος φυσικά των πραγματικών παραγωγικών αναγκών της χώρας.

Να θυμίσουμε εδώ πως μία από τις μεγάλες στρεβλώσεις της πολιτικής ζωής , ήταν η συμπόρευση αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τα συστήματα αυτά. Ακόμα όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιμονή των συγκεκριμένων στελεχών, να ζητούν τις ημέρες μας, την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την αντικατάστασή του από διάφορες επαμφοτερίζουσες πολιτικές κινήσεις που εκ των πραγμάτων θα είναι καταδικασμένες να εκφράσουν έναν στενό κύκλο πολιτικών και οικονομικών παραγόντων και σε καμιά περίπτωση τις προτεραιότητες της χώρας και τις προσδοκίες των πολιτών της.

Μάλλον ως μία ακόμη αγωνιώδης προσπάθεια της προσωπικής πολιτικής επιβίωσής τους , μοιάζει όλο αυτό το σκηνικό , που με τόση επιμέλεια στήνουν , παρά ως εθνική αναγκαιότητα.

Αντίθετα ο ευρύτερος χώρος του ΠΑΣΟΚ έχει να επιδείξει κορυφαίες στιγμές εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάτασης, που εκ πραγμάτων  μπορεί να λειτουργήσουν ως προωθητική δύναμη και ένα είδος τεχνογνωσίας, για την νέα πολύπλευρη εθνική προσπάθεια, πού απαιτείται απ' εδώ και στο εξής.

Με την θεμελιακή ανασυγκρότησή του, ο
ιστορικός και πολιτισμικός χώρος του ΠΑΣΟΚ , μπορεί να δώσει διέξοδο στο πολιτικό και συνακόλουθα στο οικονομικό, πρόβλημά της χώρας, πού καθημερινά οξύνονται από την ανούσια και εντελώς αντιπαραγωγική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ. Η οποία σημειωτέον, στο επίκεντρό της έχει τις αμετροεπείς πρωθυπουργοκεντρικές φιλοδοξίες των αρχηγών τους. Σε μιά περίοδο μάλιστα κατά την οποία η χώρα βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην διεθνή ανυποληψία.

Συμπερασματικά. Μπορεί η χώρα να πετύχει την αναστροφή της, με έντιμα και άφθαρτα πρόσωπα και νέες συλλογικότητες, πού θα λειτουργούν ουσιαστικά και όχι τυπικά ,όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σε όλα τα επίπεδα. Και πρώτα απ' όλα , στο επίπεδο των ηγετικών ομάδων.  Με στοχευμένες πολιτικές συμμαχίες σήμερα και κυβερνητικές αύριο, πού θα βασίζονται σε ισορροπημένες επιλογές για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνία. Με καθαρή αντι-νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.

Το ξεμπλοκάρισμα στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας έχει πιθανότητες επιτυχίας, μόνο αν ανασυγκροτηθεί και ενισχυθεί --και εκλογικά-- ο ιστορικός και πολιτισμικός χώρος του ΠΑΣΟΚ.                                                           

* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης, που εργάζεται στις Βρυξέλλες με καταγωγή από την Δωρίδα

Ξεκινάνε την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πανελλαδική ανάπτυξη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ.

Το Κ.Ε.Α. θα αναπτυχθεί στους 325 Δήμους της χώρας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες 700 έως 800.000 συμπολιτών μας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Υπουργός διευκρίνισε ότι όσοι από τους δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία».

Για τους φιλοξενούμενους σημείωσε πως για λόγους δικαιοσύνης ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό. Διευκρίνισε πως αν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίνεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για κάθε κατηγορία.

Όπως ξεκαθάρισε, το ΚΕΑ διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αναλυτικά τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα.

Επίσης, πρόσθεσε, στόχος είναι, το 10% των δικαιούχων ανέργων να μπει στην αγορά εργασίας, εντός του 2017.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία 254 Κέντρων Κοινότητας σε ισάριθμους Δήμους, τα οποία θα στελεχωθούν, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, από προσωπικό 700 εξειδικευμένων ατόμων. Στα συγκεκριμένα κέντρα οι πολίτες θα απευθύνονται για τα ασφαλιστικά θέματα.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Ποιές δαπάνες θα υπολογίζονται για το αφορολόγητο με τις πλαστικές κάρτες

Υπεγράφη από την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4446/2016.

Η απόφαση καθορίζει, επίσης, ποιές κατηγορίες από τους παραπάνω φορολογούμενους εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους αλλά απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις σύμφωνα με την προβλεπόμενη κλίμακα.

Στόχος του μέτρου είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογούμενων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό δαπανών. Για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός εύλογου ποσού δαπανών και σχετικά περιορισμένων εξαιρούμενων κατηγοριών, ώστε να μην δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν το όριό τους.

Στο ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό υπολογίζονται δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται καταναλωτικές, δηλαδή εφόσον περιλαμβάνονται στις ακόλουθες ομάδες του δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛ.ΣΤΑΤ.:

– Ομάδα 1 (Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά).
– Ομάδα 2 (Αλκοολούχα ποτά και καπνός).
– Ομάδα 3 (Ένδυση και υπόδηση).
– Ομάδα 4 (Στέγαση), εξαιρουμένων των ενοικίων.
– Ομάδα 5 (Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες).
– Ομάδα 7 (Μεταφορές), εξαιρουμένης της δαπάνης για τέλη κυκλοφορίας και της αγοράς οχημάτων, πλην των ποδηλάτων.
– Ομάδα 8 (Επικοινωνίες).
-  Ομάδα 9 (Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες), εξαιρουμένης της αγοράς σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών.
– Ομάδα 10 (Εκπαίδευση).
– Ομάδα 11 (Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια).
– Ομάδα 12 (Άλλα αγαθά και υπηρεσίες).
Σημειώνουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η Ομάδα 6 (Υγεία) καθώς οι σχετικές δαπάνες εμπίπτουν σε άλλη διάταξη του Ν. 4446/2016.
Διευκρινίζεται ακόμη ότι δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες που δεν είναι καταναλωτικές και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται στους παραπάνω δείκτες. Τέτοιες είναι ενδεικτικά οι δαπάνες για αγορά κατοικίας, πληρωμή φόρων, δόσεις στεγαστικών δανείων, αγορά επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κλπ).
Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, αλλά υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδείξεις ίσης αξίας:
 • οι φορολογούμενοι εβδομήντα (70) ετών και άνω,
 • άτομα με ποσοστό αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω,
 • όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση,
 • οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 του ν. 4172/2013, που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.
Τα ίδια ισχύουν και για τις παρακάτω κατηγορίες:
 • Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό,
 • ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων,
 • φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους,
 • οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ,
 • οι φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματός τους,
 •  οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),
 • οι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία,
 • οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των 6 μηνών).
Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και προσκόμισης αποδείξεων για την πραγματοποίηση δαπανών,
 • οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών,
 • οι στρατιωτικοί, εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή,
 • οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
 • όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα και οι φυλακισμένοι.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι το ποσό των δαπανών δηλώνεται ατομικά από κάθε σύζυγο ή από κάθε μέρος συμφώνου συμβίωσης.
Σε περίπτωση που καλύπτεται το απαιτούμενο ποσό δαπανών από οποιονδήποτε εκ των δυο συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, το τυχόν πλεονάζον ποσό δύναται κατά την εκκαθάριση να μεταφερθεί στον άλλο σύζυγο ή στο άλλο μέρος συμφώνου συμβίωσης για τυχόν κάλυψη του ελάχιστου απαιτούμενου ποσού δαπανών.
Επισημαίνεται ότι η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής δεν απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων

Απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΗ έχουν πάνω από 5.000 νοικοκυριά της Φωκίδας

Πάνω από 5.000 πολίτες της Φωκίδας έχουν συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ 857.000 ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς, σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης.

Συνολικά σε όλη τη χώρα οι πολίτες που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ανέρχονται σε 1.052.000 με τα συνολικά χρέη να φθάνουν 174.704.000 ευρώ.

Ειδικότερα οι πελάτες της ΔΕΗ στη Φωκίδα που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ανέρχονται σε 5.344 και από αυτούς οι 406 έχουν κάνει διακανονισμό για πληρωμή με δόσεις ενώ οι 4.938 είναι εκτός διακανονισμού.

Γενικά η Φωκίδα είναι συγκριτικά από τους νομούς της χώρας που έχουν τους λιγότερους οφειλέτες με τους νομούς Αττικής-Πειραιώς, Θεσσαλονίκης να έχουν τα πρωτεία και να ακολουθούν οι νομοί Αχαΐας, Ηρακλείου, Εύβοιας, Δωδεκανήσου , Αιτωλοακαρνανίας και Λαρίσης.

Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΔΕΗ για όσους χρωστούν ποσά μέχρι 500 ευρώ θα αναστέλλεται η οφειλή και θα έχουν έκπτωση 10% εφόσον πληρώνουν εμπρόθεσμα τους τρέχονυες λογαριασμούς.

Το «πάγωμα» των οφειλών σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα διακανονισμού θα είναι μέχρο το τέλος του 2017.

Επίσης η ΔΕΗ ανακοίνωσε για όσους έχουν χάσει την περσινή ρύθμιση των 36 δόσεων, δηλαδή είχαν ειπαχθεί, αλλά δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς,έχει θέσει σε εφαρμογή και τη ρύθμιση της «Δεύτερης ευκαιρίας».

Παρουσίαση βιβλίου του Δημ.Ψυχογιού “Γευστικές Αναμνήσεις” στη Ναύπακτο

Το βιβλίο του καθηγητή και συγγραφέα Δημήτρη Ψυχογιού “γευστικές αναμνήσεις”, θα παρουσιάσουν το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, ώρα 9:00 το βράδυ, στο καφε-βιβλιοπωλείο Adagio II ο συγγραφέας και ο Παύλος Παναγιωτόπουλος.

Ο Δημήτρης Ψυχογιός σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1966-1970), Θεωρητική Φυσική και Πληροφορική στο Παρίσι (Paris VI, 1970-1974).

Στη συνέχεια στράφηκε στις Κοινωνικές Επιστήμες και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1986).

Ήταν καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (1993-2009), για πολλά χρόνια διευθυντής του Τομέα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και του Δημοσιογραφικού Εργαστηρίου.

Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1999-2002) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Παρατηρητήριου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2003-2004).

Ήταν ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (1975-1995), αρχικά στα πεδία της αγροτικής κοινωνιολογίας, της ιστορίας και της εθνολογίας και στη συνέχεια στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία, τα τελευταία είκοσι χρόνια στο «Βήμα» (1990-2010), υπεύθυνος για την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας στα πρώτα βήματά της (2006-2010).

Έχει δημοσιεύσει πλείστα πολιτικά κείμενα σε εφημερίδες και επιστημονικά άρθρα σε εξειδικευμένα περιοδικά.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Οκτάμηνες Προσλήψεις 170 Γεωπόνων και 30 Κτηνιάτρων από τον ΕΛΓΑ

Προσλήψεις γεωτεχνικού προσωπικού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2190/94 για την αντιμετώπιση  απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του ΕΛ.Γ.Α.

Ο ΕΛ.Γ.Α. θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις  170 ατόμων του κλάδου  ΠΕ Γεωπόνων  και  30   ατόμων του κλάδου ΠΕ   Κτηνιάτρων  στα Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2190/94, όπως ισχύει σήμερα, κατόπιν της υπ’ αριθ. 3/19-1-2017 εγκριτικής απόφασης   του  Διοικητικού   Συμβουλίου   του   ΕΛ.Γ.Α.,   για   την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του ΕΛ.Γ.Α. που προέκυψαν λόγω των εκτεταμένων ζημιών από τους πρόσφατους ισχυρούς παγετούς και λόγω σοβαρής απειλής   της δημόσιας  υγείας  με   διάρκεια  απασχόλησης  έως   8 μήνες.

Για τη διασφάλιση της αξιοκρατίας των προσλήψεων και παρά το γεγονός ότι δεν   προβλέπεται   διαδικασία   βαθμολόγησης   κριτηρίων   και   κατάταξης υποψηφίων   σύμφωνα   με   τις   διατάξεις   του   άρθρου   20   του   ν.   2190/94,   η Διοίκηση   του   Οργανισμού   αποφάσισε   την   υιοθέτηση   κριτηρίων   για   τη διενέργεια   των   προσλήψεων   αυτών   και   συγκεκριμένα   την   κατάταξη   των υποψηφίων σύμφωνα με το χρόνο προϋπηρεσίας τους στον ΕΛ.Γ.Α. και σε περίπτωση ίδιου χρόνου προϋπηρεσίας με βάση το βαθμό πτυχίου.

Η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., έχοντας ως κύριο γνώμονα   την εξυπηρέτηση των Ελλήνων αγροτών, λειτούργησε και λειτουργεί με στόχο την ταχύτερη δυνατή εκτίμηση των εκτεταμένων ζημιών από τους πρόσφατους παγετούς που ήταν απολύτως ανέφικτο να ολοκληρωθούν εγκαίρως από το υπάρχον γεωτεχνικό προσωπικό και θα διενεργήσει τις προσλήψεις του προσωπικού με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Οι ειδικότητες των 33 προσλήψεων που θα κάνει ο Δήμος Δωρίδας μέσω του ΟΑΕΔ

Έως στις 3 Φεβρουαρίου 2017 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), για να προσληφθούν από τον Δήμο Δωρίδας.

Δικαίωμά αίτησης έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Οι 33 θέσεις για τις προσλήψεις που θα γίνουν από τον Δήμο Δωρίδας μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ έχουν τις εξής ειδικότητες :

ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ         10
ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ                     3
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ                                                               4
ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ                                                2
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΚΤΙΡΙΩΝ Α' ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ                                         2
ΜΑΓΕΙΡΩΝ                                                                     1
ΟΔΗΓΩΝ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ                                           2
ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ                                                               2
ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ GRADER    2
ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ JCB             2
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ                                                        3 

Αυτή είναι η αφίσα που επιλέχτηκε για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι 2017

Επιλέχτηκε η αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, μετά την ολοκλήρωση του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού 2017», που οργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η επιλογή της τριμελούς επιτροπής έγινε ανάμεσα σε 27 υποψήφιες αφίσες που κατατέθηκαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση από την Πάτρα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το σχεδιασμό της αφίσας που επιλέχτηκε ως αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, υπογράφει ο Σπύρος Κιτσινέλης από το Μεσολόγγι, ενώ η ιδέα ήταν των Σπύρου Κιτσινέλη (Μεσολόγγι) και Νίκου Μητσόβα (Πάτρα).

Η αφίσα που αποτελεί την Κεντρική Αφίσα Προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, βασίζεται στο θέμα που έχει η φετινή διοργάνωση: «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις». Ο σκοπός αυτός ήταν συνέπεια της βούλησης και απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» να αποτελέσει το καρναβάλι ως μεγάλη γιορτή της νεολαίας, ένα ακόμα βήμα στον πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτησιογόνες ουσίες και εντάσσεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δράσεις ενάντια στην μάστιγα των ναρκωτικών, που αγγίζει ιδιαίτερα την νεολαία.

Οι αφίσες θα επιδειχθούν σε διοργάνωση Ομαδικής Έκθεσης Καρναβαλικής Αφίσας στην διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος φυσικά πρόσωπα, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες, φοιτητές, μεμονωμένα άτομα και ομάδες, εκτός από εταιρίες πάσης φύσεως.

Στους νικητές θα απονεμηθούν 3 βραβεία, ειδικά βραβεία και έπαινοι.

Εκδρομή Πολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου


Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Αιτήσεις για πρόσληψη ανέργων μέσω ΟΑΕΔ για 33 θέσεις στο Δήμο Δωρίδας

Άρχισε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από ενδιαφερόμενους ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΕΑΔ, για πρόσληψη στους Δήμους που συνολικά θα ανέλθουν σε 24.251, και αφορά την γ΄ φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Για τον Δήμο Δωρίδας οι θέσεις είναι 33. Η διαδικασία των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και θα διαρκέσει μέχρις στις 3 Φεβρουαρίου 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν από όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται - αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο - στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από πιστοποιημένους χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς. Όπως και στην Δημόσια Πρόσκληση Ν10/2016, όσοι κατοικούν σε Δήμους με υψηλή ανεργία πριμοδοτούνται και με το κριτήριο της εντοπιότητας.

Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση για την οποία έχουν επιλεχθεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Η κατάρτιση θα ξεκινήσει μετά τον 2ο μήνα του προγράμματος. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε - τουλάχιστον - μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
7. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».


Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (03-02-2017), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι

α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών,
β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και
γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ.


Για την διευκόλυνση τους, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ- Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα (9) αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3) Την αναπηρία του υποψήφιου ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
4) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
5) Την ηλικία.
6) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
7) Τον αριθμό του προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
8) Την εντοπιότητα με βάση την έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου.
9) Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

 
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων προέρχονται από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ και αντλούνται αυτεπάγγελτα την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.  

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ

Η Καλλιτεχνική Λέσχη της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας, ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Π.Ε. Φωκίδας (ΚΟΙΣΠΕ Φωκίδας) και το Δίκτυο Ενημέρωσης Φωκίδας προκηρύσσουν Διαγωνισμό Καλύτερης Αφίσας για τις Απόκριες 2017 στη Φωκίδα.

Στον διαγωνισμό θα κριθούν όλες οι σχετικές έντυπες και ηλεκτρονικές αφίσες που θα κυκλοφορήσουν (από δημοτικούς οργανισμούς, σχολεία, συλλόγους, επιχειρήσεις), αλλά και αφίσες που θα δημιουργηθούν ειδικά για τον διαγωνισμό.

Απαραίτητη προϋπόθεση:

· Η μακέτα της αφίσας να σταλθεί στο fokida.enimerosi@gmail.com μέχρι και στις 23 Φεβρουαρίου 2017, με το όνομα του δημιουργού.

Στον δημιουργό της Καλύτερης Αφίσας θα δοθούν:

· Δίπλωμα Βράβευσης.
· Δύο διανυκτερεύσεις για δύο στον Ξενώνα «Ασημίνα», στην Επτάλοφο Φωκίδας.
· Ένα καλάθι με προϊόντα της Φωκίδας.

Στην Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού συμμετέχουν:
· Γιώργος Σκυλογιάννης (ζωγράφος, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
· Φαίη Κοκκινοπούλου (ηθοποιός, συγγραφέας)
· Δέσποινα Παπαϊωάννου (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια)

Προσκυνηματική τετραήμερη εκδρομή στην κεντρική Βυζαντινή Βουλγαρία

Από τις Μονές Τρικόρφου και τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη

Τετραήμερη Προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Βυζαντινή Βουλγαρία στις 18 - 21 Απριλίου μαζί με τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη.


Οι περιηγήσεις και ξεναγήσεις θα γίνουν σε Μπόροβετς - Μονή Ριλας - Σόφια - Φιλιππούπολη - Μονή Μπάτσκοβο –Σαντάνσκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ενδιαφέρουσας θρησκευτικής εκδρομής :

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
Αναχωρούμε από την Βάση μας στις 6 το πρωί. Η πρώτη στάση είναι στο Όλυμπους Πλάζα Τανάγρας, η δεύτερη για τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες λίγο πριν από την Στυλίδα και η τρίτη για το μεσημεριανό φαγητό, (ή πρόχειρο κολατσιό) στο Όλυμπους Πλάζα στον Κορινό. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο είμαστε στον Προμαχώνα, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για κάποια ψώνια που ίσως χρειάζεστε, περνάμε αμέσως μετά τον έλεγχο διαβατήριων και σε δυο ώρες και ένα τέταρτο θα είμαστε στο Μπόροβετς στο ξενοδοχείο μας ,το οποίο είναι τεσσάρων αστέρων, καινούργιο και πολυτελέστατο. Το Μπόροβετς είναι το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας και είναι εγκατεστημένο στα 1315 μέτρα υψόμετρο. Το ξενοδοχείο μας όπως και όλα τα άλλα γύρω είναι πνιγμένο μέσα στα πανύψηλα έλατα. Θα εκπλαγούμε από την φυσική ομορφιά του τοπίου, και μετά από τρεις νύχτες εκεί θα επιστρέψουμε με νέα πνευμόνια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ & ΣΟΦΙΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της Βουλγαρίας, το μοναστήρι της ΡΙΛΛΑΣ. Βρίσκεται στην κορυφή Μαλιόβιτσα σε υψόμετρο 1200 μέτρα και προκαλεί δέος με την αρχιτεκτονική του. Θα περιηγηθούμε στους χώρους του, θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία του και θα φύγουμε ανανεωμένοι ψυχικά και πνευματικά. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την πρωτεύουσα Σόφια όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το Πάρκο με το καταπληκτικό θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο όπου μπορούμε να φωτογραφηθούμε με τους φρουρούς του, την Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου και φυσικά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης για φαγητό, ψώνια, αλλά και να περιπλανηθούμε στην πόλη μόνοι μας. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. (60 χιλ). Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας αφού πρώτα περάσουμε και δούμε τις πίστες των Σκι. Δείπνο διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛH ΜΠΑΤΣΚΟΒΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
Σήμερα έχουμε μία πολύ ξεκούραστη και ευχάριστη ημέρα. Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας στις 08:30 διασχίζοντας το ωραιότερο ελατόδασος που έχετε δει ποτέ. Θα περάσουμε έξω από την Φιλιππούπολη και θα κατευθυνθούμε προς τα στενά του Ασένοβγκραντ όπου βρίσκεται ένα ξεχωριστό μοναστήρι η Μονή Μπάτσκοβο με την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας μας. Θα μάθουμε την ιστορία, θα προσκυνήσουμε, μπορούμε επίσης να ψωνίσουμε από τα πολλά μαγαζιά με τα τοπικά προϊόντα και θα κατευθυνθούμε προς την Φιλιππούπολη – πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας – όπου το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος ( Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε, το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμαγιά, το Ρωμαϊκό Στάδιο , το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα, φυσικά από Έλληνα Φαρμακοποιό της εποχής και φυσικά την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, φαγητό , καφέ και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και να απολαύσουμε τα προνόμια του ξενοδοχείου. Δείπνο και Διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε στις 07,30 και αποχαιρετούμε αυτό το μοναδικό ελατόδασος, με τα έλατα του που φθάνουν και τα τριάντα μέτρα, κάποια από αυτά να μας κοιτούν στητά και υπερήφανα και κάποια άλλα να υποκλίνονται σα να μας αποχαιρετούν και να μας ευχαριστούν για την επίσκεψη που τους κάναμε. Περνώντας από το Σαντάνσκι την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους θα μπούμε να το γνωρίσουμε. Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος 1ώρα και 30 λεπτά για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα. Η επόμενη στάση μας θα είναι για γεύμα έξω από την Λάρισα και με τις ανάλογες στάσεις από εκεί και κάτω θα φτάσουμε με το καλό στη βάση μας σε μια λογική ώρα.
 
ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 148 €
Διαφορά μονόκλινου 60 €
 
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ :
 • Ασφαλή και Άνετο ταξίδι με τα νέα πολυτελή Λεωφορεία μας.
 • 3 Διανυκτερεύσεις σε καινούργιο ξενοδοχείο 4* Αστέρων Πολυτελείας.
 • 3 Πρωινά και 3 Δείπνα σε Πλούσιους μπουφέδες
 • Καθημερινές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Για να ταξιδέψουμε χρειαζόμαστε ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο
 
 ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ       
 KALIDONI TRAVEL 210 4130007 210 4614844