Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Έντονη κινητικότητα του Κώστα Χαλιορή

Έντονη κινητικότητα έχει όλο αυτό το διάστημα ο νεαρός πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Χαλιορής για θέματα που απασχολούν τη Φωκίδα.

Σε συνεργασία με τους Ηλία Θεοφάνη, Γενικό Γραμματέα Δήμου Δελφών, Λουκά Αναγνωστόπουλο,  Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Δελφών και Λεωνίδα Σακελλαρίου, Πρόεδρο Τ.Σ. Δελφών επισκέφτηκαν τον Δημήτρη Παυλινέρη, Βοηθό Γενικό Διευθυντή Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και συζήτησαν σχετικά με την απόφαση της Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα, που βρίσκεται στους Δελφούς.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Δημήτρη Κυπαρίσση, Επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων Eurobank, την Ελίνα Νικάκη, Διευθύντρια Διεύθυνσης Φορέων Δημοσίου Eurobank, τον Κυριάκο Ξύδη, Διευθυντή Συνεργασίας ΕΛΤΑ-Eurobank, τον Δημήτρη Χρυσάνθου, Διευθυντή Περιφέρειας Καταστημάτων Α1 της Eurobank για ένα νέο κύκλο επαφών στην προσπάθεια να μη μείνει η περιοχή χωρίς τραπεζικό κατάστημα.

Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας έγινε μια πολύ σοβαρή προσέγγιση του θέματος. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και με γνώμονα την ενότητα μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος, ακούστηκαν όλες οι πλευρές και έγιναν οι σχετικές εισηγήσεις ανέφερε ο Κ.Χαλιορής.
Εξ άλλου χθες με τον Πρόεδρο του Τ.Σ Ευπαλίου Κώστα Τσιούστα, επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου και συνομίλησαν με τον διοικητή Χρήστο Τρίκα αλλά και τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην υπηρεσία τους.

Όπως δήλωσε μετά την συνάντηση ο Χαλιορής «συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους ευχαριστήσαμε για τον τρόπο με το οποίο συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή, αλλά και γενικότερα στις προσπάθειές τους να έχουμε μια καλή αστυνόμευση στη Δωρίδα».

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων


a1
a2
a3
a4
a5
a6
SEL 1 KYRIAKIS
a7
a8
a9
a10
a11
a12
a13

Αναβλήθηκε ο αγώνας στο Πολύδροσο ενώ ο Αστέρας Ιτέας νίκησε 0-7 στην Άμφισσα

Του Τάσου Τσόλκα

Με μία αναβολή ξεκίνησε σήμερα η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Φωκίδας όπου είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τρείς αγώνες.
Στο Πολύδροσο δεν έγινε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών ο αγώνας του Διαγόρα με την Ακαδημία Ιτέας.
Στην Άμφισσα ο Αστέρας Ιτέας πέρασε σίφουνας σαρώνοντας τον Αμφισσαϊκό με 0 - 7, ημίχρονο 0 - 3.
Στον τρίτο αγώνα ο Κρισσαίος Χρισσού κέρδισε με 2 - 1, ημίχρονο 1 - 1, την Ακαδημία Ιτέας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΎ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                2 - 1
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                              0 - 7
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ  Αναβλήθηκε
Αύριο Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 3:00 μ.μ. θα γίνουν οι άλλοι τέσσερις αγώνες :
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ -  ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ -  ΦΩΚΙΚΟΣ
Ρεπό έχει η  ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ
 

Οι χιονοπτώσεις έφυγαν, αγώνες έρχονται για το πρωτάθλημα Φωκίδας 2016 - 2017

...Με το καλημέρα ντέρμπι Απόλλωνα Ευπαλίου - Φωκικού

Του Τάσου Τσόλκα

Το γήπεδο Μαλαμάτων τις προηγούμενες μέρες, που
θα γίνει το ντέρμπι Απόλλων Ευπαλίου - Φωκικού

Μετά την παρατεταμένη διακοπή λόγω εορτών και ισχυρών χιονοπτώσεων, το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας 2016-2017 συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής.

Το ματς της αγωνιστικής θα γίνει στο γήπεδο Μαλαμάτων όπου ο δεύτερος της βαθμολογίας Απόλλων Ευπαλίου αγωνίζεται με τον πρωτοπόρο Φωκικό. Ένα ματς πραγματικά ντέρμπι που αναμένεται να το παρακολουθήσουν με ενδιαφέρων εκατοντάδες φίλαθλοι.

Ενδιαφέρων έχει ότι συναντάται η καλλίτερη άμυνα του πρωταθλήματος του Φωκικού που έχει δεχθεί 2 γκολ, με την καλλίτερη επίθεση του Απόλλωνα Ευπαλίου που έχει πετύχει 25 γκολ.

Δωρικά ντέρμπι θα έχουμε όμως και σε άλλα δύο ματς. Στο Λιδωρίκι ο τοπικός Αετός συναντάται με τον Δωρικό Μαλαμάτων και στη Γλυφάδα η Ένωση Γλυφάδας θα αντιμετωπίσει την Τολοφώνα Ερατεινής.

Τρείς αγώνες θα γίνουν σήμερα Σάββατο 14 Ιανουαρίου και οι άλλοι τέσσερις αύριο Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη Τετάρτη αναβλήθηκαν και οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Φωκίδας μεταξύ Αστέρα Ιτέας - Απόλλωνα Ευπαλίου και Ακαδημίας Άμφισσας - Φωκικού και οι αγώνες θα ορισθούν σε νέα ημερομηνία από την ΕΠΣ Φωκίδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 8ης αγωνιστικής :
 
ΣΑΒΒΑΤΟ     14   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ        ΩΡΑ 15:00
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΙΤΕΑΣ
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ -  ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ     15   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ         ΩΡΑ 15:00
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ -  ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ -  ΦΩΚΙΚΟΣ
Ρεπό έχει η  ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ        7η αγωνιστική


1.  ΦΩΚΙΚΟΣ                                  19          24-2
2.  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ             18          25-5  
3.  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ *                     16          19-0
4.  ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΙΤΕΑΣ                   13          15-11   
5.  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ           13         12-11
6.  ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *               10          14-9     
7.  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                 10          11-11
8.  ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ *      9          15-13     
9.  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ *                        9            7-9
10.  ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ               9           9-15
11.  ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                   6           9-17
12. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ *        6           9-22 
13. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ *      4          11-16  
14. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ *               3            5-16 
15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ              0           3-30  
* Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους

ΕΛΓΑ:αποζημιώσεις από τις χιονοπτώσεις και παγετούς σε αγρότες & κτηνοτρόφους


Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις και οι ισχυροί παγετοί που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας προξένησαν, εκτός των άλλων, και πολλά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα.
 
Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ)ενημερώνει τους ασφαλισμένους του πως, σε περίπτωση που έχουν υποστεί ζημιές στο ζωικό τους κεφάλαιο ή στη φυτική τους παραγωγή, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ των Δήμων τους ή με τα περιφερειακά Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ.
Ειδικότερα:
  • Για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο να επικοινωνήσουν άμεσα με το αρμόδιο για την περιοχή τους Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ ή τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους. Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και την Δήλωση Εκτροφής 2016.
  • Για ζημιές στη φυτική παραγωγή να επικοινωνήσουν με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου τους. Με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα και την Δήλωση Καλλιέργειας  2016.
Όσον αφορά στις ζημιές που δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ αλλά μπορούν  να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, θα πρέπει:
  • Για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (θερμοκήπια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, γεωργικές αποθήκες) και στον εξοπλισμό αυτών (εξοπλισμός θερμοκηπίων, εξοπλισμός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αρδευτικά συστήματα,  αναγκαία μόνιμη υποστύλωση φυτικού κεφαλαίου πολυετών καλλιεργειών), στο ζωικό κεφάλαιο (χοίροι, πτηνά)  καθώς και σε αποθηκευμένα προϊόντα και ζωοτροφές, να επικοινωνήσουν άμεσα με τους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α του Δήμου τους και να υποβάλουν, σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης.
  • Για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο πολυετών καλλιεργειών δεν θα υποβληθούν Αρχικές Αιτήσεις για χορήγηση ενίσχυσης  γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί το μέγεθος των ζημιών.
Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε πως σκοπός και στόχος του ΕΛΓΑ είναι να διενεργηθούν οι εξατομικευμένες πραγματογνωμοσύνες στις περιπτώσεις ζημιών που χρήζουν άμεσης εκτίμησης το συντομότερο δυνατό και εφόσον καταστεί δυνατή η πρόσβαση.

Οι επόμενες μέρες λειτουργίας του Νοσοκομείου της Άμφισσας

Ενημέρωση από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
 
Αναφορικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Άμφισσας η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε τα εξής :
  • Από τις 23 Ιανουαρίου 2017 επιστρέφει στη θέση του στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, ο Ιατρός Αναισθησιολόγος Τσαγκάρης Ηλίας Επιμελητής Α΄ από το Νοσοκομείο Λαμίας όπου ήταν μετακινημένος προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες του Αναισθησιολογικού, καθόσον προ ημερών επέστρεψε και ο τελευταίος Ιατρός Αναισθησιολόγος της Λαμίας από την αναρρωτική του άδεια.
  •  Έπειτα από σχετική παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία πρόσληψης ενός μόνιμου Ιατρού Παθολόγου που θα στελεχώσει την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Άμφισσας προκειμένου να έχει συνεχή και αδιάκοπη εφημέρευση. 
  •  Παράλληλα προχωρούν οι κρίσεις υποψήφιων Παθολόγων και Μαιευτήρων για την κάλυψη 2 επιπλέον μόνιμων θέσεων (1 Παθολόγου και 1 Μαιευτήρα) ενώ από το 2015 έως σήμερα έχουν προσληφθεί 2 Ιατροί (Ορθοπεδικής και Μαιευτικής) ως Επικουρικοί Ιατροί και 4 άτομα Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας ως μόνιμο προσωπικό.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΠΡΙΑΚΟ : Βιώσιμη λύση σημαίνει λειτουργικό κράτος

Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη *

Τις τελευταίες  ημέρες  με τον νέο γύρο δικοινοτικών διαπραγματεύσεων κορυφής στη Γενεύη για το Κυπριακό, η κινητικότητα που αναπτύσσεται είναι πολυεπίπεδη.

Φυσικά, το Κυπριακό ζήτημα έχει βαθιές ιστορικές ρίζες και διάφορες επί μέρους, εσωτερικές και εξωτερικές, πτυχές. Ωστόσο, από την παράνομη τουρκική εισβολή του 1974 και έκτοτε πρόκειται κυρίως για διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής.

Σήμερα έχουμε μια ακόμα ευκαιρία για την επίλυση του στα πλαίσια μιας κοινά αποδέκτης λύσης και ενός ενιαίου κράτους. Οι συνεχιζόμενες μέχρι σήμερα δικοινοτικές συνομιλίες ξεκίνησαν με την Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου 2014 η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αλληλένδετη διαπραγμάτευση  εφ’ όλων των διαφόρων πτυχών του κυπριακού, περιλαμβανομένων των ενοτήτων διακυβέρνησης και καταμερισμού αρμοδιοτήτων, του περιουσιακού, θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης και οικονομίας, του εδαφικού και της διεθνούς πτυχής της ασφάλειας.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Είναι αναγκαίο και σκόπιμο να υπάρξει μια καλή λύση τώρα, ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την εμπειρία του Σκοπιανού όπου στη θέση του Γκλιγκόροφ έχουμε σήμερα τον αδιάλλακτο κ. Γκρουέφσκι. Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα έχουμε αύριο  ένα νέο Ντενκτάς στη θέση του κ. Ακιντζί; Άρα, η μη λύση δεν είναι λύση και μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις με οδυνηρό κόστος και συνέπειες.

Η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου, αποτελούν αποφασιστικό παράγοντα εξεύρεσης συνολικής λύσης. Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα οφείλει να στηρίζει τις αποφάσεις της Κύπρου χωρίς να επιβάλει περισσότερα από όσα μπορεί να αποδεχτεί ο κυπριακός λαός. Αυτή η γενική αρχή όμως δεν πρέπει να λειτουργήσει ως δικαιολογία για υπεκφυγές.

Η ιστορική ευθύνη και οι δημοκρατικές διαδικασίες επιβάλουν η Κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ξεκάθαρες και ρητά διατυπωμένες θέσεις και όχι να κρύβονται πίσω από γενικόλογες τοποθετήσεις υιοθετώντας τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, όπως έκανε πριν από λίγα χρόνια ο κ. Καραμανλής ως Πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού, την δημιουργία ενός λειτουργικού κράτους και να συνάδει πλήρως με το κοινοτικό κεκτημένο. Μόνιμες αποκλίσεις από το κεκτημένο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, όχι μόνον από την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της.

Επίσης, η λύση θα πρέπει να  καταργεί το αναχρονιστικό πλαίσιο των εγγυήσεων που προβλεπόταν στο αρχικό Σύνταγμα της Κύπρου με βάση τις οποίες Ελλάδα, Τουρκία και Η.Β. είχαν το δικαίωμα παρέμβασης ακόμα και δια της βίας στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να τεθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την αποχώρηση των ΕΛΔΥΚ και ΤΟΥΡΔΥΚ καθώς και του Τουρκικού σώματος στρατού που συνιστά τα στρατεύματα κατοχής. Τέλος, θα πρέπει να υπάρξει και ένα μεταβατικό πλαίσιο για την κατάργηση της Εθνικής Φρουράς και των τουρκοκυπριακών δυνάμεων, ενδεχομένως με την συνένωση τους υπό ένα νέο ενιαίο φορέα.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που περιπλέκουν την κατάσταση και πρέπει να τους λάβουμε υπόψη μας για να μην βρεθούμε προ οδυνηρών εκπλήξεων.  Οι πολιτικές φιλοδοξίες του κ. Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας και η συνολικότερη προσέγγιση του σε ζητήματα υψηλής πολιτικής πρέπει να μας προβληματίσουν. 

Βασικός στόχος του κ. Ερντογάν είναι η αλλαγή του τουρκικού συντάγματος ώστε να αποκτήσει υπερούσιες στο εσωτερικό της χώρας. Για να μπορέσει να το επιτύχει έχει αναπτύξει μια τακτική συμμαχία με τον υπερεθνικιστή κ. Μπαχτσελί.

Με δεδομένη την πολιτική συγκύρια και το γεγονός ότι ο κ. Ερντογάν είναι ο παίχτης κλειδί, και ο μόνος που μπορεί να πάρει αποφάσεις τέτοιας σημασίας στην Τουρκιά, θα θελήσει άραγε να επιδείξει συμβιβαστική ή αντιθέτως μαξιμαλιστική στάση;

Εξίσου σημαντικό θέμα είναι το συνολικότερο ζήτημα των εγγυήσεων. Ορθά η Κυπριακή και η Ελληνική πλευρά έχουν εστιάσει σε αυτές μια και χωρίς την κατάργηση τους, το βασικότερο χαρακτηριστικό ενός κυριάρχου κράτους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δηλαδή το μονοπώλιο στη νόμιμη χρήση βίας στο εσωτερικό του, υπονομεύεται.

Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί αυτό το, πραγματικά σημαντικό, ζήτημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαπραγματευτικό χαρτί το οποίο θα αποσυρθεί από την άλλη πλευρά από το τραπέζι την κατάλληλη στιγμή με αποτέλεσμα να αποδεχτούμε έναν ισοδύναμο συμβιβασμό σε άλλο πεδίο της συμφωνίας.

Ένα τέτοιο πεδίο θα μπορούσε να είναι η εναλλασσόμενη Προεδρία. Σήμερα, και με βάση το Σύνταγμα του 1960, η θέση του Προέδρου προβλέπεται να κατέχεται από Ελληνοκύπριο ενώ του αντιπροέδρου από Τουρκοκύπριο.

Η Τουρκική πλευρά φέρεται να  επιθυμεί την αντικατάσταση της σχετικής διάταξης από μια πρόβλεψη για την εκ περιτροπής άσκηση της Προεδρίας από εκπροσώπους των δυο κοινοτήτων. Αυτό θα ήταν λάθος.

Είναι δεδομένο ότι για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση, η εκλογή του προέδρου θα πρέπει να προκύπτει μέσα από την ενίσχυση της πολιτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Θα πρέπει να υπάρχει ένας κοινός «δήμος» για να αποφύγουμε την δημιουργία καθετοποιημένων, πολιτικά, εθνικών κοινοτήτων. Ταυτόχρονα, όμως, η λύση πρέπει να είναι και δημοκρατική.

Η εκ περιτροπής προεδρία παραβιάζει την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας, προσφέροντας δυσανάλογη αντιπροσώπευση στην μειοψηφία. Γιατί άραγε πρέπει να την αποδεχτούμε όταν ο επιζητούμενος πλουραλισμός μπορεί κάλλιστα να εξασφαλιστεί με άλλες μεθόδους (πχ: κοινό ψηφοδέλτιο προέδρου-αντιπροέδρου, ή ενισχυμένες εξουσίες του δεύτερου);

Κατά συνέπεια, η λειτουργικότητα του κράτους που θα προκύψει από τις συνομιλίες είναι ίσως το κορυφαίο ζήτημα που πρέπει να αποσαφηνιστεί. Η Ελληνική και η Κυπριακή πλευρά πρέπει να εστιάσουν ακριβώς σε αυτό το πεδίο μια και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την στάση των ελληνοκύπριων ψηφοφόρων σε ένα ενδεχόμενο μελλοντικό δημοψήφισμα. 

* Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι Πολιτικός Μηχανικός, Ευρωβουλευτής της "ΕΛΙΑΣ"

Κλειστά και σήμερα Παρασκευή 13 Ιαν. όλα τα σχολεία στο Λιδωρίκι

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή
13 Ιανουαρίου τα σχολεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης στο Λιδωρίκι, λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων.

Αυτό ανακοινώθηκε χθες απόγευμα από το γραφείο του Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη.

Όλα τα άλλα σχολεία στη Δωρίδα, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

"ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην ΚΡΙΣΗ"

ü  Σημαντική εκδήλωση της Doric Business Harmony στο «Athens Μoney Show 2017»
ü  Ποιοι Δωριείς επιχειρηματίες βραβεύτηκαν με τα βραβεία DORIC 2017”

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρεία Doric Business Harmony, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Athens ΜoneyShow 2017»  στο ξενοδοχείο Ηilton,  σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Ένωσης Γυναικών Φωκίδος,  με θέμα: "Επιχειρηματικότητα στην Κρίση" την Κυριακή  8 Ιανουαρίου στην  κατάμεστη αίθουσα Θάλεια 3, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 150 επαγγελματίες και επιχειρηματίες, Πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι φορέων καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την Επιχειρηματικότητα.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης  παρουσιάστηκαν Καλές Επιχειρηματικές Πρακτικές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις  που αφορούσαν στα παρακάτω αντικείμενα.:
·       Ομιλία-Παρουσίαση από την Λαμπρινή Κουφάκη των σκοπών και δραστηριοτήτων της Ένωσης Γυναικών Φωκίδος και Καλών Επιχειρηματικών πρακτικών που συμβάλλουν στην  προβολή των πολιτιστικών δράσεων, προάγουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
·       «Υπηρεσίες και δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» της Doric Business Harmony PC, Αιμιλία Βρεττού, Ιστορικό –Αρχαιολόγος ,Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Πελατών της Doric Business Harmony PC
·       «ΕΣΠΑ 2014-2020 και Αναπτυξιακός Νόμος: ευκαιρίες αξιοποίησης από τις Επιχειρήσεις», Μιχάλης Δρίτσας, Μηχ. Μηχανικός / Οικονομολόγος (MBA), Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Δωρική Αδελφότης», Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης.
·       «Στρατηγικές Online Marketing για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»,
Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης, Καθηγητής
Marketing, Συγγραφέας.
·       Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Πράξη, Κωνσταντίνος Λιάπης, Οικονομολόγος, MSc in E-Commerce.
Για πρώτη φορά η Εταιρεία θέσπισε τον θεσμό της Βράβευσης Καλών Επιχειρηματικών Πρακτικών  και δόθηκαν Βραβεία σε 17 Επιχειρηματίες που συνεργάζονται με την Εταιρεία και προβάλλονται στον Επαγγελματικό Κατάλογο Doric.

Τα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων που  βραβεύτηκαν  σχετίζονται με την έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια μέσα στην κρίση.

Είναι επιχειρήσεις που γεννήθηκαν ή επένδυσαν μέσα στην κρίση, αύξησαν την απασχόληση, ανέπτυξαν επιχειρηματικές συνεργασίες, συνέβαλλαν και συμβάλουν στην προβολή και υποστήριξη  νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και προσπαθειών και Καλών Επιχειρηματικών πρακτικών.

Τα Βραβεία “DORIC 2017” απονεμήθηκαν στους παρακάτω Επιχειρηματίες. Με αστερίσκο όσοι κατάγονται από την Δωρίδα.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ/ΕΔΡΑ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ *
ΚΑΛΛΙΟΝ ΑΕ
ΛΙΔΩΡΙΚΙ
 ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ , ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ  MONAΔΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ *
 Ι.ΚΤΕΟ ΤΕΧΝΟΚΙΝΗΣΗ
ΑΤΤΙΚΗ/ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
ARGYRIOY WINERY
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΦΩΚΙΔΟΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝΑΣ
ΑΥΓΕΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ *
ΕΛΒΙΟΜΕΞ  ΑΕ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
 
ΒΥΝΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ                                                                  
  FASHIONPHORIA      
ΑΘΗΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
ΚΑΡΦΑΚΗ ΗΡΩ και ΔΑΒΙΟΥ ΤΟΜΑΖΙΝΑ
BACKSTAGE ACADEMY
ΑΘΗΝΑ/ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ&FITNESS
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΣΤΑΡΑ *
ΠΡΑΤΗΡΙΑ  ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΤΕΚΑ ΚΑΙ PURE BEACH  BAR. ΜΟΝΑΤΗΡΑΚΙ&ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΕΤΕΚΑ&PURE CAFÉ BEACH BAR ΧΙΛΙΑΔΟΥ
 
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ *
 
DORIDA NEWS 
ΑΘΗΝΑ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ DORIDA Ενημερωτικό BLOG
ΜΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΦΙΛΟΙ  TOY ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ *
ΣΤΗΡΙΞΙΣ PLUS
ΑΘΗΝΑ /ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΜΥΤΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
«ΑΡΧΕΤΥΠΟ» ΚΑΙ «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ»
ΑΜΦΙΣΣΑ
ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAI ΕΝΤΥΠΗ& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΑΛΑΣΚΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ *
EOS TRAVEL ΚΑΙ VARDOUSIA TRAVEL
ΑΘΗΝΑ /ΓΑΛΑΤΣΙ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ
ΨΑΡΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
ΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΡΑΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΑΒΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ,ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ &ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ-ΞΕΝΩΝΑΣ
 
ΡΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ *
RADOS ΑΕ
ΑΘΗΝΑ /ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ
ΡΕΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ *
ΜΕΛΛΗΝ
ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ ΦΩΚΙΔΟΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ
ΤΣΑΚΑΤΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ *
AVANCE RENT A CAR
ΑΘΗΝΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Την Βράβευση ακολούθησε κλήρωση Διήμερων αποδράσεων που προσέφεραν οι παρακάτω ΔΩΡΟΘΕΤΕΣ – Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων :

- Γκυρτής Σταμάτης, SERENISSIMA HOTEL Χανιά  ΚΡΗΤΗΣ
- Θεοχάρης Παναγιώτης, ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΥ Αράχοβα
- Καλαφάτης Ανδρέας, HOTEL KALAFATI Ιτέα
- Κρικέλας Γιάννης, HOTEL KALLIPOLIS  Λιδωρίκι  Φωκίδος
- ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, MEΤΕΡΙΖΙ HOTEL Αθανάσιος Διάκος Φωκίδος
- Μπαρλογιάννης Δημήτριος , MONT HELMOS, Κλειτωρία  Καλαβρύτων
- Παπαλέξη Χρυσούλα,GANYNEDE HOTEL&MIRAMARE HOTEL  Γαλαξίδι
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Μάκη Πριόβολου,