Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Αναπτυξιακά θέματα της Δωρίδας στο 17ο Συνέδριο των Συλλόγων στον ΚονιάκοΑρκετά θέματα αναδείχθηκαν κατά την διάρκεια του 17ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βορειοδυτικής Δωρίδας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου στον Κονιάκο χθες Σάββατο 5 Αυγούστου.

Χαιρετισμό στο συνέδριο βάζοντας ο καθένας απ΄
την πλευρά του και κάποιο αναπτυξιακό θέμα της περιοχής απεύθυναν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Β.Δ Δωρίδας Γιάννης Τρίγκας, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της ομοσπονδίας Συλλόγων Β.Δ Δωρίδος Γεώργιος Μπαλατσούρας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κονιάκου Μάρκος Νικόλαος, ο πρόεδρος της αδελφότητας Κονιάκου Δημήτριος Χολέβας, ο ιεράς της κοινότητας Κονιάκου πατήρ Δημήτριος.


Τοποθετήθηκαν με χαιρετισμό τους επίσης ο πολιτευτής της ΝΔ Φωκίδας Κωνσταντίνος Χαλιορής ο οποίος εκπροσώπησε τον τομεάρχη τουρισμού της ΝΔ και βουλευτή Δωδεκανήσου Μανώλη Κόνσουλα εκφράζοντας θέσεις της ΝΔ αναφορικά με την ανάπτυξη ορεινών περιοχών μέσω του εναλλακτικού τουρισμού και ο γραμματέας της Ν.Ε Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ Τσαμαντάνης Χρήστος.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου ο γραμματέας της Δωρικής Αδελφότητας και στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών-Τουρισμού και Ναυτιλίας Δρίτσας Μιχάλης παρουσίασε της προοπτικές ανάπτυξης της Ορεινής Δωρίδας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σημαντικές ήταν οι θέσεις και το πρόγραμμα που κατέθεσε για την Τοπική Ανάπτυξη του Τουρισμού γενικότερα και ειδικότερα της Δωρίδας ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ, πολιτικός μηχανικός Κώστας Κατσιγιάννης. 

Τέλος ο Δήμαρχος Δωρίδας Καπεντζώνης
Γιώργος στην εισήγηση του, αναφέρθηκε στην σημασία της παράπλευρης στήριξης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σε οποιαδήποτε ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Παράλληλα αναφέρθηκε στον συνεχή αγώνα της δημοτικής αρχής στο μέτωπο της καταβολής αντισταθμίσματος λόγω των αντιαναπτυξιακών προοπτικών και περιοριστικών όρων από την δημιουργία της λίμνης του Μόρνου, απευθύνοντας έκκληση για ομοψυχία και συνέργεια στο πεδίο της διεκδίκησης. Επίσης διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας της διεκδίκησης δεν θα σταματήσει και εκτίμησε ότι με το έναν ή τον άλλο τρόπο ο λαός της Δωρίδας στο τέλος θα δικαιωθεί.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων τοποθετήθηκαν οι σύνεδροι σε διάφορα ζητήματα αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.

Από τον Δήμο Δωρίδας παραβρέθηκαν στις εργασίες του Συνεδρίου οι αντιδήμαρχοι Κων/νος Παλασκώνης, Ανδρέας Ευσταθίου και Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αρτινόπουλος, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Επαμεινώνδας Τριβήλος και πλήθος προέδρων τοπικών κοινοτήτων και συλλόγων.

Λίγο πρίν ξεκινήσουν οι διαδικασίες του συνεδρίου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχου, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, για την συνολική προσφορά του στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου