Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων


a1
a2
a3
a4
a5
a6
SEL 1 KYRIAKIS
a7
a8
a9
a10
a11
a12
a13
a14

Υποχρεώσεις μελών της Τ.Ο. ΝΔ Δωρίδος

Από την Τοπική Οργάνωση Δωρίδος της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκαν τα εξής :

Πληροφορούμε τα μέλη μας ότι, σύμφωνά με την αριθμ. πρωτ. 831/14-11-2016 εγκύκλιο της Γραμματείας Οργανωτικού, (η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 4, της παραγράφους 3 & 4 του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του Κόμματος), αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

1. Για το έτος 2016, δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση ετήσιας συνδρομής των μελών της Νέας Δημοκρατίας.
2. Για την εγγραφή νέων μελών, μέχρι την 31-12-2016 δεν θα υπάρχει κόστος εγγραφής, αλλά θα καταβάλλεται μόνο η ετήσια προκαθορισμένη οικονομική συνδρομή του έτους 2017.
3. Η ετήσια συνδρομή των μελών της Νέας Δημοκρατίας για το έτος 2017, καθορίστηκε στο ποσό των δώδεκα (12,00), ευρώ.
4. Δίνεται η δυνατότητα στα μέλη της παράταξής μας να προπληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους για τα έτη 2017 και 2018 στο ποσό των έντεκα (11,00) ευρώ ανά έτος, (δηλαδή είκοσι δύο (22,00) ευρώ και για τα δύο έτη 2017 & 2018, αντί του ποσού των δώδεκα (12,00) ευρώ, ανά έτος.
5. Δίνεται η δυνατότητα στα μέλη της παράταξής μας να προπληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους για τα έτη 2017, 2018 και 2019 στο ποσό των δέκα (10,00) ευρώ ανά έτος, (δηλαδή τριάντα (30,00) ευρώ και για τα τρία έτη 2017, 2018 & 2019, αντί του ποσού των δώδεκα (12,00) ευρώ, ανά έτος.
6. Η ετήσια συνδρομή των μελών, θα επανακαθορίζεται, ανά έτος, με νεότερη απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού.
7. Για όσα μέλη μας προπληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους, θα ισχύει η ανωτέρω έκπτωση, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τα έτη 2018 & 2019, ανεξάρτητα από το ύψος της μελλοντικής ετήσιας συνδρομής, όπως αυτή καθοριστεί.

8. Σύμφωνα με τα άρθρα 7 & 8 του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη μας τα οποία δεν θα εκπληρώσουν την καταβολή της ετήσιας οικονομικής συνδρομής, δεν θα δικαιούνται να εκλέγουν, άμεσα ή έμμεσα τα κομματικά Όργανα, καθώς και να εκλέγονται σε αυτά.
9. Με την καταβολή της οικονομικής συνδρομής, (είτε για το έτος 2017, είτε προπληρώνοντας για τα έτη 2017 & 2018, είτε προπληρώνοντας για τα έτη 2017, 2018 & 2019), τα μέλη μας θα λαμβάνουν την κάρτα μέλους της Νέας Δημοκρατίας.
10. Για την καταβολή της συνδρομής, καθώς και την παραλαβή της κάρτας μέλους, παρακαλούνται τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δωρίδος, να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2109444222, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις (9:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ.) ή στην ιστοσελίδα: members.nd.gr

Σε εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης, καλούμε τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δωρίδος, όπως ανταποκριθούν, καταβάλλοντας την ετήσια οικονομική συνδρομή τους, επιλέγοντας μία εκ των τριών επιλογών, ώστε να γίνει πραγματικότητα η εξυγίανση των οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

Εύκολο πρόγραμμα για τους… ισχυρούς έχει η 3η αγωνιστική στο πρωτάθλημα

Του Τάσου Τσόλκα

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής χωρίς το μεγάλο παιχνίδι που να ξεχωρίζει.


Οπωσδήποτε η πρωτοπόρος Ακαδημία Ιτέας έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα αφού θα δοκιμαστεί στη σκληρή έδρα του Διαγόρα Πολυδρόσου και θα δείξει αν μπορεί να συνεχίσει την καλή πορεία.

Οι ομάδες της Δωρίδας δίνουν αγώνες μεταξύ τους εκτός από την Τολοφώνα Ερατεινής που θα παλέψει με τον διεκδικητή του πρωταθλήματος Φωκικό στην Άμφισσα.

Αναλυτικά οι αγώνες που θα γίνουν,

 ΣΑΒΒΑΤΟ        19/11/2016       Ώρα 15:00
Ολυμπιακός Κίρρας – Ακαδημία Άμφισσας
Διαιτητές : ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ Ν.     ΓΟΥΡΑΣ Ι.     ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ε.

Διαγόρας Πολυδρόσου – Ακαδημία Ιτέας
Διαιτητές  :  ΜΠΟΥΝΟΣ Κ.      ΒΑΡΖΑΚΑΝΟΣ Γ.     ΚΟΥΤΡΟΓΙΑΝΝΟΥ Ζ.

Απόλλων Δελφών – Αστέρας Ιτέας
Διαιτητές : ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ.      ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ Ν.       ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΠ.

 ΚΥΡΙΑΚΗ        20/11/2016        Ώρα 15:00  
Ησαΐας Δεσφίνας – Κρισσαίος Χρισσού
Διαιτητές : ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ.       ΓΟΥΡΑΣ Ι.       ΜΠΑΚΑΛΙΟΣ ΧΡ.
Ένωση Γλυφάδας – Αετός Λιδωρικίου
Διαιτητές  :  ΒΑΡΖΑΚΑΝΟΣ Γ.         ΚΑΤΣΑΡΕΛΗΣ ΑΝΤ. Τ       ΣΙΠΟΥΡΑΣ Ν.
Απόλλων Ευπαλίου – Δωρικός Μαλαμάτων
Διαιτητές  :  ΚΑΡΑΠΛΗΣ Ν.         ΚΑΡΕΛΗΣ Γ.        ΚΑΨΑΛΗΣ Π.
Φωκικός – Τολοφώνα Ερατεινή
Διαιτητές  :  ΠΟΝΤΙΚΑΣ Δ.       ΠΡΟΒΙΑ Λ.        ΠΛΕΣΣΑΣ Ν.
 Ρ
επό έχει ο Αμφισσαϊκός 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     2η αγωνιστική

1. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                5-1      6
2. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ            4-1      4
3. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                    2-0      4
4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ       3-1      4
5. ΦΩΚΙΚΟΣ                                3-1      4
6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ        6-2      3
7. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ     7-4      3
8. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                       4-4      3
9. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ   4-4      3
10.ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ              4-5      3
11.ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ    4-6      3
12.ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ            3-4      0
13.ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ             0-2      0
14.ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ           2-6      0
15.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ      2-11     0
 

* Αετός Λιδωρικίου και Ένωση Γλυφάδας έχουν κάνει το ρεπό τους

Σε Πλούταρχο και Πέγκυ Ζήνα ο χορός του Συλλόγου Γυναικών του Κονιάκου


Στο κοσμικό κέντρο "Ποσειδώνιο"( Ποσειδώνος 18, Ελληνικό Αττικής ) πραγματοποιεί τον χορό του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κονιάκου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 23:00.
 
Επικεφαλής του καλλιτεχνικού προγράμματος στο "Ποσειδώνιο" είναι οι γνωστοί καλλιτέχνες Πλούταρχος και Πέγκυ Ζήνα.
 
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων : τηλ. 6987059223.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Στη Βουλή το θέμα με τις επιθέσεις των λύκων σε κοπάδια στα ορεινά χωριά μας

Μεγάλο το πρόβλημα για τους κτηνοτρόφους των ορεινών χωριών της Αιτωλοακαρνανίας και της Δωρίδας 

Ερώτηση προς τον

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου σχετικά με τις επιθέσεις λύκων στις ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην Ορεινή Τριχωνίδα, την Ορεινή Ναυπακτία, τον Ορεινό Βάλτο, κ.ά. κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο Δ. Κωνσταντόπουλος έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι επιθέσεις των λύκων, οι οποίοι αφανίζουν ολόκληρα κοπάδια και προκαλούν την οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων , ενώ ταυτόχρονα αποτελούν απειλή και για τους ίδιους τους κατοίκους των ορεινών χωριών, οδηγώντας τους να τα εγκαταλείπουν.

Ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων εκ μέρους του Υπουργείου για την καταπολέμηση του προβλήματος και την επανεξέταση του τρόπου χορήγησης των αποζημιώσεων ώστε αυτές να καλύπτουν κάθε ζημία των κτηνοτρόφων και να παρέχονται χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Ως γνωστόν το ίδιο οξυμένο πρόβλημα υπάρχει και στα ορεινά χωριά της Δωρίδας.

Γ. Καπεντζώνης:"Tο στοίχημα μου είναι να καταφέρουμε να προχωρήσουμε έργα που οι δημότες μας απαιτούν και προσμένουν"

Συνέντευξη στον Λάμπρο Ρόδη στην εφημερίδα "ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ"


Ρεαλιστικός ως προς τις διεκδικήσεις τους,
μαχητικός ως προς τους στόχους που έχει θέσει, αεικίνητος όσον αφορά την παρουσία του ανά την Περιφέρειά μας και έξω από αυτή, ο – για δεύτερη φορά – Δήμαρχος της Δωρίδος μιλά στην «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» για όλα όσα περιμένει να γίνουν στην περιοχή του έως το 2019. Ο κ. Γιώργος Καπεντζώνης επανατοποθετείται και για τις τρέχουσες εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση, αναλύει τις σκέψεις του και δεσμεύεται για διεκδικήσεις όλων εκείνων που για χρόνια έπρεπε να γίνουν στα χωριά τις Δωρίδας, πάντοτε με το στήριγμα τις Περιφέρειας, του κ. Κώστα Μπακογιάννη και των συνεργατών του.

Αγαπητέ Δήμαρχε συναντιόμαστε σε μια περίοδο όπου η ΕΥΔΑΠ γίνεται και πάλι πρώτο θέμα. Η ΚΕΔΕ αντέδρασε άμεσα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της, αλλά ο Δήμος σας δεν έχει πάρει επίσημη θέση. Την εξέλιξη αυτή την θεωρείται εν τέλει καλή ή κακή;
Κε. Ρόδη κατ΄ αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και την δυνατότητα που μου δίνετε να συζητήσουμε για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.
Το πάγιο αίτημα μας εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες αναφορικά με την καταβολή αντισταθμιστικών οφειλών δεν μπορεί και δεν πρέπει να επηρεαστεί από οποιαδήποτε εξέλιξη στα εσωτερικά μίας εταιρείας. Σας θυμίζω ότι με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ του Δήμου Δωρίδος αλλά και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, έχουν ταχθεί κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εάν πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο η στάση μας θα αλλάξει απέναντι σε αυτό το ηθικά δίκαιο αίτημα μας. Δεν είμαστε παράλογοι και καιροσκόποι. Διεκδικούμε το αυτονόητο έναντι των πολλών αρνητικών συνεπειών που υφίσταται η περιοχή μας από την ύπαρξη της τεχνιτής λίμνης του Μόρνου, που έχουν να κάνουν με μία γενικότερη αντι-αναπτυξιακή προοπτική λόγω των αυστηρών περιορισμών γύρω από την λίμνη. Σε μία λίμνη που ανήκει αποκλειστικά στα δικά μας διοικητικά όρια και είμαστε εμείς αυτοί που βιώνουμε τις συνέπειες της ύπαρξης της.
Κε Ρόδη, όταν ένας φυσικός πόρος φεύγει από μία περιοχή, θα πρέπει να υπάρχει αντιστάθμισμα για αυτήν. Δεν υπάρχει στην περίπτωση μας. Όταν δε η αποθήκευση αυτού του φυσικού πόρου σταματά οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική για ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής μας, είναι σαν να συζητάμε για ένα διαρκές μνημόνιο που υφιστάμεθα ως πολίτες της Δωρίδας για πολλές δεκαετίες τώρα, πριν καν μαθευτεί σαν αντι-αναπτυξιακός όρος τα τελευταία χρόνια.
Όλοι μας στον Δήμο Δωρίδος έχουμε αναπτύξει ένα αρραγές μέτωπο και μία ενιαία έκφραση αναφορικά με το ζήτημα αυτό.

Ρωτώ επειδή έχετε ολοκληρώσει τον κύκλο των πολιτικών συναντήσεων στο πλαίσιο μιας άκρως ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας να μεταφέρετε αυτοπροσώπως το ζήτημα της διαχείρισης της Λίμνης του Μόρνου «στ` αυτιά» των αρχηγών των κομμάτων. Που βρίσκεται αυτή σας η πρωτοβουλία;
Είναι γεγονός ότι ολοκληρώσαμε τον κύκλο των πολιτικών συναντήσεων με αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Επιχειρήσαμε και καταφέραμε να μεταφέρουμε αυτοπροσώπως τις δίκαιες θέσεις μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο. Παράλληλα, αναπτύξαμε μια ευρύτατη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, τα στελέχη του και τον ίδιο τον Υπουργό κο. Κουρουμπλή. Σαν απότελεσμα αυτών που σας αναφέρω, το νομοσχέδιο σήμερα είναι υπό ψήφιση. Αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι όλοι οι πολιτικοί φορείς στηρίζουν το δίκαιο αίτημα μας. Αυτό μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε δυναμικά προς την διεκδίκηση του αυτονόητου που σας ανέφερα και προηγουμένως. Με βεβαιότητα πιστεύουμε επίσης, ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια μας για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Γνωρίζουμε πως η σχέση σας με τον Περιφερειάρχη αλλά και γενικά με την Π.Ε. Φωκίδας υπήρχε και παραμένει δημιουργική. Η απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μίχου – με καταγωγή από τη Δωρίδα- θεωρείτε ότι υπάρχει περίπτωση ν` αλλάξει και τις προτεραιότητες της Περιφέρειάς ως προς τις προτάσεις του Δήμου σας; 
Η απώλεια του αείμνηστου Κώστα Μίχου ήταν ένα βαρύ πλήγμα για όλη την Φωκίδα. Ο αείμνηστος φίλος Κώστας υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος πάνω από όλα. Ήταν βαθιά οραματιστής με ηθικές αξίες και αρχές. Η συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα ήταν άριστη και η συμβολή του αποτελεσματική. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τον σχεδιασμό της και την συνέχεια του δικού της οράματος, που ταυτιζόταν με αυτό του Κώστα Μίχου. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μας παραμένουν σε εξαιρετικό επίπεδο και μέρα με την μέρα αναπτύσσονται παραπάνω. Ο περιφερειάρχης κος Κώστας Μπακογιάννης και οι στενοί συνεργάτες του αποτελούν για εμάς έναν σύμμαχο στην μάχη της διαχείρισης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Συνολικά αλλά και επιγραμματικά, τι ζητάει η Δωρίδα από τη νέα προγραμματική περίοδο;
Η Δωρίδα ζητά αυτό που δικαιούται από την νέα προγραμματική περίοδο. Είναι συγκεκριμένα τα χρήματα που διαχειρίζεται η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μας αναλογεί ένα ποσόν βάσει της ισόρροπης και ισότιμης κατανομής των κονδυλιών σε όλους τους δικαιούχους δήμους.
Το θετικό με τον δήμο Δωρίδος συγκριτικά με πολλούς άλλους δήμους, είναι ότι είμαστε έτοιμοι για αυτά τα χρήματα. Διαθέτουμε ώριμες μελέτες που αφορούν έργα σε αριθμό περισσότερα από αυτά που δικαιούμαστε να εντάξουμε. Είμαστε σε επαγρύπνηση περιμένοντας τις προσκλήσεις των προγραμμάτων.

Υπάρχει ένα έργο που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει έως το 2019 και για εσάς προσωπικά είναι – τρόπος του λέγειν – το «στοίχημά» σας;
Απαντώντας στο ερώτημα σας, το στοίχημα μου είναι να καταφέρουμε να προχωρήσουμε έργα που επί σειρά πολλών ετών οι δημότες μας απαιτούν και προσμένουν. Για την ύδρευση, διαθέτουμε 11 πλήρεις και έτοιμες προς ένταξη μελέτες. Για αποχέτευση – βιολογικούς, διαθέτουμε 5 πλήρεις και έτοιμες προς ένταξη μελέτες. Επιπλέον ζητήματα είναι το μεγάλο πρόβλημα του χωροταξικού σχεδιασμού γενικότερα και ειδικότερα γύρω από την λίμνη, το θέμα του αναδασμού του Μόρνου, το θέμα του ταμιευτήρα που έχει προγραμματιστεί από το 2008 και αφορά στον κάμπο Τολοφώνας – Ερατεινής, η κατανομή γης σε χαμηλού κλήρου συνανθρώπους μας στην περιοχή των Τριζονιών – Σπηλιάς – Ελαίας, ο κόμβος Μαλαμάτων και Γλυφάδας.
Σας αναφέρω όλα αυτά τα θέματα, αφήνοντας και πολλά απ΄ έξω, για να σας δώσω να καταλάβετε ότι αποτελούν όλα προτεραιότητα για την δημοτική αρχή. Εγώ και οι συνεργάτες μου, δημιουργήσαμε ομάδες εργασίας για όλα αυτά τα έργα. Συνεδριάζουμε συχνά και αναφερόμαστε στις εξελίξεις για κάθε ένα ξεχωριστά.

Πρόσφατα είχαμε αλλαγή προσώπων στις θέσεις των Αντιδημάρχων. Δεδομένου πως το Φλεβάρη θα έχουμε νέα εκλογή προεδρείου, πως σκέπτεστε να εξαντλήσετε την θητεία σας; Θα έχουμε κι άλλες αλλαγές;
Οποιαδήποτε αλλαγή προσώπων υπάρξει στον Δήμο Δωρίδος θα πραγματοποιηθεί βάσει νόμου στις 28 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Με ρωτάτε λοιπόν πολύ νωρίς για κάτι που με πάσα ειλικρίνεια θα σας πω ότι δεν έχω σκεφτεί ακόμα. Θα σας πω μόνο ότι είναι τυχερός ένας δήμαρχος και όχι μόνο, όταν διαθέτει πληθώρα στελεχών πρώτης γραμμής έτοιμα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παράξουν έργο. Και εγώ είμαι ένας από αυτούς.

Όσον αφορά τις θεσμικές τροποποιήσεις που λέγονται πως θα γίνουν στον Καλλικράτη και με δεδομένη τη συμμετοχή σας στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας από τη θέση του Αντιπροέδρου, θέλω μια τοποθέτησή σας σύμφωνα με την τρέχουσα επικαιρότητα;
Τόσο το σχέδιο Καποδίστριας όσο και η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης – από την αρχή της ψήφισης τους, αμφισβητήθηκαν. Στην πορεία όμως όλοι μας προσαρμοστήκαμε και ασκήσαμε τα καθήκοντα μας με πίστη στην αυτοδιοίκηση. Το πρόγραμμα Καλλικράτης σίγουρα δεν υποστηρίχθηκε με πόρους, όπως προσωπικό και εξοπλισμός και στην πορεία ήρθε αντιμέτωπο με μία βαθιά οικονομική κρίση. Ο συνδυασμός αυτών των δύο δεν βοηθά οποιαδήποτε μεταρρύθμιση.
Έιμαστε ανοιχτoί στον διάλογο για ενδεχόμενες βελτιώσεις. Διάλογος του οργάνου της ΚΕΔΕ για θεσμικές τροποποιήσεις υπήρξε πριν από εβδομάδες στον Βόλο και θα συνεχιστεί τον Δεκέμβριο στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο σε ζητήματα απλής αναλογικής.

Δεύτερη φορά Δήμαρχος και σίγουρα θέλετε να αφήσετε πίσω σας ένα αξιοσημείωτο έργο. Εάν αυτό προκύψει, που σας το ευχόμαστε, θα παραμείνετε ένας εν δυνάμει πολιτικός άνδρας στην περιοχή και για την επόμενη 5ετία;
Κε Ρόδη δεν είμαι ανεπάγγελτος. Επί σειρά ετών υπήρξα μάχιμος μηχανικός και αν χρειαστεί θα επιστρέψω στο επάγγελμα που σπούδασα και αγαπώ. Δεν είναι αυτοσκοπός μου η αγκίστρωση μου σε έναν θώκο. Θέλω να αφήσω πίσω, όπως σωστά παρατηρήσατε, ένα αξιοσημείωτο έργο για τον κοινό μας τόπο, την Δωρίδα μας και τίποτα παραπάνω. Εάν θα παραμείνω εν δυνάμει ένας πολιτικός άνδρας και την επόμενη πενταετία, αυτό θα το καθορίσουν σε απόλυτο βαθμό οι δημότες μου. Αυτοί ξέρουν να στέλνουν το μήνυμα τους πολύ νωρίτερα των εκλογών. Θα καταλάβω, πιστέψτε με, εάν έχει θετική χροιά ή όχι.

Τροποποίηση προϋπολογισμού τη Δευτέρα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου  στο Λιδωρίκι την Δευτέρα  21 Νοεμβρίου 2016, και  ώρα 17:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως στo παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

"Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 252/2016 απόφασης Δ.Σ. περί ψήφισης Προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων, Ετήσιου Πλαισίου Δράσης και Στοχοθεσίας Δήμου Δωρίδος, οικονομικού έτους 2017".
(Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών).
 

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Σε δημοπρασία η ενοικίαση χώρων στις πλατείες της Φιλοθέης και Καστρακίου

Σε πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία προχωρά ο Δήμος Δωρίδας για την εκμίσθωση κοινοχρήστων χώρων (πλατεία) των οποίων θα παραχωρηθεί η χρήση στις Τοπικές Κοινότητες της Φιλοθέης και του Καστρακίου Δήμου Δωρίδος.

Σύμφωνα με τηη διακήρυξη που υπογράφει ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης τα παραχωρούμενα τμήματα κοινοχρήστων χώρων (πλατεία) είναι κατά σειρά εκμίσθωσης τα παρακάτω:

Στην Τ.Κ. Φιλοθέης
ΘΕΣΗ 1 : Κ. Πλατεία 50 τ.μ. για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και φορητών ομπρελών χωρίς μόνιμη πάκτωση επί του εδάφους


Στην Τ.Κ. Καστρακίου
ΘΕΣΗ 1 : Κ. Πλατεία 96 τ.μ. για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και φορητών ομπρελών χωρίς μόνιμη πάκτωση επί του εδάφους.

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί την 24η του μήνα Νοεμβρίου του έτους 2016 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 έως 11:00 π.μ. στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος Ευπαλίου και ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.


Για να γίνουν δεκτοί οι ενδιαφερόμενοι στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσουν στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας: 

Α. ως εγγύηση γραμμάτια σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρ/κών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρ/κών και Δανείων για παρακατάθεση σ’ αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία ή άλλο που να ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τράπεζας, ή Οργανισμού κοινής ωφέλειας, που αναγνωρίζονται για εγγυοδοσίες, ποσού ίσου προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζομένου στη διακήρυξη ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς που θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη ποσού ίσου με το ανωτέρω ποσοστό επί του μισθώματος που επιτεύχθηκε.

Β. Φορολογική ενημερότητα.

Γ. Βεβαίωση μη οφειλής η διακανονισμού του Δήμου Δωρίδος.

Δ. Ασφαλιστική ενημερότητα

Ε. Προσκόμιση Άδεια καταστήματος ή υπό έγκριση καταστήματος.

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία μπορεί να πλειοδοτήσει μόνο για τη μίσθωση ενός κοινόχρηστου δημοπρατούμενου τμήματος.

Οι όροι της σχετικής διακήρυξης, η οποία αναρτήθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ με, ΑΔΑ: Ω98ΟΩ9Ζ-00Ο, ενώ βρίσκονται και στα Γραφεία του Δήμου Δωρίδος στο Δημοτικό Κατάστημα Ευπαλίου, των οποίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αρμόδιος υπάλληλος Μόραλης Θ. τηλ. 2634350025).

Νέα ιστοσελίδα από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας


Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται πλέον η νέα ιστοσελίδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας για την αγροδιατροφή.
Το http://agrifoodcentralgreece.gr/el/ αποτελεί τον κόμβο ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τις πρωτοβουλίες-δράσεις της Περιφέρειας.

Με αφορμή την λειτουργία της ιστοσελίδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κάλεσε όλους τους παραγωγούς να προβάλλουν τα προϊόντα τους και τις δραστηριότητές τους μέσω αυτής, αλλά και να γίνουν ενεργά μέλη αυτής της «διαδικτυακής κοινότητας» που δημιουργεί η Περιφέρεια, για την προβολή όλων των προϊόντων, των υποδομών και της αγροτικής ανάπτυξης στην Στερεά Ελλάδα.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μία μεγάλη ομάδα με τους ανθρώπους που αγαπούν, ζουν και δημιουργούν με τη γη της Στερεάς Ελλάδας, μέσω διαδικτύου. Είναι από εκείνες τις πρωτοβουλίες που μόνο εξωστρέφεια και προβολή μπορούν να δώσουν στον τόπο μας. Είμαστε πολύ δυνατοί στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και πρέπει να περάσουμε στο επόμενο βήμα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βγούμε στον κόσμο, να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι παράγουμε»είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης. 

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Ψάχνουν για νερό στον Κάμπο γιατί τα καλοκαίρια δεν έχουν για να πιούν !


Μπορεί το νερό για τις ανάγκες των κατοίκων του Κάμπου να επαρκεί τους περισσότερους μήνες του χρόνου, τους καλοκαιρινούς όμως με την μεγάλη αύξηση των παραθεριστών στο χωριό υπάρχει πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα όπως διαπιστώθηκε φέτος το καλοκαίρι δημιουργήθηκαν προβλήματα με την υδροδότηση, αφού οι διατιθέμενες ποσότητες δεν φτάνουν για τόσο μεγάλο αριθμό κατοίκων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του χωριού Γιάννη Κορτέση στην εφημερίδα «Ώρα της Φωκίδας», ο Κάμπος σήμερα υδροδοτείται από δυο πηγές.

Η μια είναι η πηγή του Πλατάνου που στις αρχές Ιουνίου δίνει 105 κυβικά το 24ωρο, τέλη Ιουλίου πέφτει στα 86 και το Δεκαπενταύγουστο δίνει μετά βίας 48.

Η άλλη είναι η πηγή Κωστάκη που στις αρχές Ιουνίου δίνει 25 κυβικά το 24ωρο, τέλη Ιουλίου πέφτει στα 20 και το Δεκαπενταύγουστο δίνει μετά βίας 18. Το Δεκαπενταύγουστο που είναι και η περίοδος αιχμής, οι δυο πηγές δίνουν μαζί 66 κυβικά.

«Το νερό αποθηκεύεται σε τρεις δεξαμενές χωρητικότητας 230 κυβικών. Με αυτό το απόθεμα προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Εννοείτε δε, ότι γίνονται ενημερωτικές ανακοινώσεις και εκκλήσεις για αυτοπεριορισμό της κατανάλωσης μόνο για οικιακή χρήση και όχι για άρδευση. Παρά την οικονομία στη χρήση του νερού, μετά το δεκαπενταύγουστο αναγκαστήκαμε να φέρουμε υδροφόρα για να ανταπεξέλθουμε. Κρατάμε όμως πάντα κάποια κυβικά για την προστασία της περιοχής σε περίπτωση πυρκαγιάς», επισημαίνει ο Ι. Κορτέσης.

Για την κάλυψη πάντως των αναγκών, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν μελέτη του ΙΓΜΕ προχωρώντας σε γεώτρηση.

«Η δαπάνη διερευνητικής γεώτρησης με την απαραίτητη σωλήνωση θα ανέλθει στο ποσό των 12.000 ευρώ τουλάχιστον. Ωστόσο, κανένας φορέας δεν χρηματοδοτεί την έρευνα αυτή. Για αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να το κάνουμε με αυτοχρηματοδότηση», λέει ο Ι. Κορτέσης.

Ήδη έχουν συγκεντρώσει 6350 ευρώ και συνεχίζουν ακάθεκτοι, καθώς οι πιθανότητες να βρουν νερό αγγίζουν το 99%.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

...Από την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας ανακοινώνει Ημερήσια Εκδρομή στην περιοχή των Καλαβρύτων, από τους ωραιότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας λόγω της προνομιακής του θέσης και του σπάνιου φυσικού κάλλους.Στην περιοχή, οι εκδρομείς θα απολαύσουν  μοναδικά αξιοθέατα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, πατροπαράδοτους οικισμούς και χωριά, με αποκορύφωμα την απαράμιλλης ομορφιάς φύση που την αγκαλιάζει, ενώ θα υπάρχει η ευκαιρία για διασκέδαση και γεύση τοπικών εδεσμάτων.

Ώρα αναχώρησης. 7:30 έναντι 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας (Περισσός). Τιμή συμμετοχής 16 ευρώ.

Παράκληση προς όλους απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο να δηλωθούν άμεσα οι συμμετοχές καθότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα των αλλαγών στο πρόγραμμα της εκδρομής.

Για δηλώσεις μπορείτε να καλείτε την κα. Ευαγγελία Λιτοσελίτη 6978 216 548 και την κα. Ελένη Ντζιού 6976296198.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΦΙΛΟΣ. PROJECT. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΨΥΧΗΣ!!!!

Εκδήλωση της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας με ιδιαίτερη περηφάνια παρουσιάζει στην πόλη τον Παναγιώτη Σδούκο, εκλεκτό συνεργάτη και πολυτάλαντο καλλιτέχνη, σε μουσική εκδήλωση με τίτλο:


Εγώ είμαι νέος φίλος. Project. Τραγούδια από ψυχής!!!!

την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Egalite darts club Γ. Αβέρωφ 36, πλησίον ΗΣΑΠ Πευκακίων


Μαζί του ο Ανδρέας Ανδρέου στο ούτι και ο Ηλίας Μαντικός στο κανονάκι.

Η Ένωση περιμένει όλες και όλους σε μοναδικούς μουσικούς δρόμους του έντεχνου Ελληνικού και Σμυρνέϊκου Τραγουδιού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6979047801, ή στο Email: enosiroumeliotonionias@yahoo.gr ή f/c Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ:“Προστασία, Βιώσιμη Χρήση & Αξιοποίηση Λιμναίων Υδατικών Πόρων”

...Διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες


Διημερίδα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αιγιαλείας – Aντιδημαρχία Ανάπτυξης και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, με θέμα: «Προστασία, Βιώσιμη Χρήση & Αξιοποίηση Λιμναίων Υδατικών Πόρων» στo Ξενοδοχείο Στύγα Mountain Resort, Ζαρούχλα Δ.Ε Ακράτας στις 19 & 20 Νοεμβρίου 2016.

Ως γνωστόν Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες είναι ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης.


ΠΟΙΕΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΗ

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Η εκλογική νίκη του Τράμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως νωρίτερα και η απόφαση των Βρετανών για την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πολιτική αρρώστια του λαϊκισμού και του απομονωτισμού παίρνει στη Δύση ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, συνεπώς δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ακόμη και την εκλογή της Λεπέν, το Μάιο στη Γαλλία.


Αυτό σημαίνει ότι η απειλή διάλυσης της Ευρώπης δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σενάριο αναμφίβολα τρομακτικό, αλλά καθόλου απίθανο εάν συλλογιστούμε ότι οι εφιαλτικές για το μέλλον επιλογές που γίνονται από τους ψηφοφόρους, έχουν κοινή αφετηρία την ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών.

Την πλήρη αδυναμία τους να διαχειριστούν την μεγάλη οικονομική κρίση, επί της ουσίας την παγκοσμιοποίηση, τις ανασφάλειες των περισσότερων κοινωνικών ομάδων και τους φόβους που ξύπνησαν τα… έγκατα της ανθρώπινης ψυχής.

Πράγματι, αυτό δείχνει να είναι το ορθό πολιτικό συμπέρασμα, για όσα απίστευτα συμβαίνουν στις κάλπες και ανατρέπουν τα πάντα, προδιαγράφοντας ένα χειρότερο, πολύ πιο ασταθές και συγκρουσιακό μέλλον.

Είναι η παγκοσμιοποίηση και η ανελέητη κίνηση κεφαλαίων, που όξυναν τις οικονομικές αντιθέσεις στον κόσμο και εκτόξευσαν τις κοινωνικές ανισότητες, χωρίς οι πολιτικές ηγεσίες να μπορέσουν να θέσουν κανόνες, ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, να δημιουργήσουν δηλαδή τις απαραίτητες θεσμικές υποδομές…

Ετσι, σε ένα παιγνίδι ανεξέλεγκτο, όπου το πάνω χέρι το είχε το μεγάλο διεθνές κεφάλαιο, τα hedge funds και οι πολυεθνικοί κολοσσοί, αλλά δεν το είχε η πολιτική, μεγάλωσε η φτώχεια, εκτινάχθηκε η ανεργία και κονιορτοποιήθηκε η μεσαία εισοδηματική τάξη, η οποία ήταν και ο βασικός πυλώνας του μεταπολεμικού δυτικού μοντέλου.

Αυτή την πολιτική ανικανότητα (επί σειρά τόσο πολλών ετών) εισπράττουμε σήμερα, βλέποντας τον κόσμο να γυρίζει ανάποδα με ανυπολόγιστες για το μέλλον συνέπειες.

Την οικονομική ανασφάλεια άλλωστε και τον φόβο, είναι που εκμεταλλεύονται - βρίσκοντας τον δρόμο ανοικτό - οι λαϊκιστές, οι εθνικιστές και πάει λέγοντας, βάζοντας δίπλα και το καυτό μεταναστευτικό ζήτημα, αφού αποδίδουν και διακηρύσσουν πως σημαντικό μέρος του προβλήματος της ανεργίας οφείλεται στην είσοδο των μεταναστών.

Το θέμα ωστόσο για εμάς, είναι τι κακό μπορεί να συμβεί στην Ευρώπη, καθώς, εκτός από την επιδημία και τις συνέπειες φαινομένων Τράμπ, η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές ηγεσίες της Γηραιάς Ηπείρου αποδείχθηκαν πράγματι πολύ μικρές απέναντι σε γεγονότα που ταλανίζουν και γονατίζουν κράτη μέλη και κοινωνίες ολόκληρες.

Τι έκαναν τα οκτώ χρόνια της κρίσης για να ξεπεραστεί ; Τίποτε ουσιαστικό… Γι αυτό και κινδυνεύουμε σήμερα να διαλυθεί η Ευρώπη.

Για την Ευρώπη, στο πλαίσιο αυτό, να μνημονεύσουμε μια σειρά από εξελίξεις που έπονται και οι οποίες μπορεί να αποβούν εξόχως αρνητικές για το προσεχές διάστημα.

Η πρώτη είναι το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία, το Δεκέμβριο. Εάν ο Ρέντσι χάσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση, εις όφελος των λαϊκιστών, τότε η Ιταλία που είναι ένας από τους θεμελιώδεις εταίρους μπαίνει σε νέα κρίση και μαζί της και η Ευρώπη.

Δεύτερον, εάν η Λεπέν, μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, εκλεγεί στην προεδρεία της Γαλλίας (τόσα είδαν πλέον τα μάτια μας !), τότε, ας μην το συζητάμε άλλο, τα πάντα τελείωσαν…

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Καταιγιστικός ο Απόλλων Ευπαλίου με 0-6 ξέσπασε στην Τολοφώνα Ερατεινής

Ισόπαλο χωρίς τέρματα 0-0 το ντέρμπι Αστέρα Ιτέας - Φωκικού, ενώ σπουδαίο ματς είχαμε στο Λιδωρίκι με αγγλικό σκορ, όπου ο Αετός έχασε 3-4 από τον Ησαΐα 
 

Του Τάσου Τσόλκα


Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο μέσα στην Τολοφώνα ο Απόλλων Ευπαλίου κέρδισε με 0-6 την Τολοφώνα Ερατεινής κάνοντας επίδειξη δύναμης, ενώ χρησιμοποίησε στο Β΄ ημίχρονο και αρκετές… ρεζέρβες.

Σπουδαίο ματς έγινε στο Λιδωρίκι με αγγλικό σκορ, αλλά τελικά ο Αετός έχασε με 3-4 από τον Ησαΐα Δεσφίνας.

Αντίθετα καταιγιστικός ήταν στα Μαλάματα ο Δωρικός  που κέρδισε με 7-1 τον αδύναμο Ολυμπιακό Κίρρας.

Το Σάββατο στο τοπικό ντέρμπι και κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες ο Αστέρας Ιτέας αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τον Φωκικό. Η ομάδα της Ιτέας στα σημεία είχε την υπεροχή αλλά δεν κατόρθωσε να πάρει την νίκη.

 Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης Αγωνιστικής,


ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 - ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                            1 - 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ                                             0 - 0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ        1 - 3
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                    3 - 4
ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ   0 - 6
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                               3 - 1
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ     7 - 1
Ρεπό είχε η ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ      2η αγωνιστική

1. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ                       5-1      6
2. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                   4-1      4
3. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                           2-0       4
4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ              3-1      4
5. ΦΩΚΙΚΟΣ                                       3-1       4

6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ               6-2       3
7. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ            7-4       3
8. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                              4-4       3
9. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ          4-4       3
10.ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                     4-5       3
11.ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ           4-6       3
12.ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                   3-4       0
13.ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                    0-2       0
14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ                 2-6       0
15. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ            2-11      0
 * Αετός Λιδωρικίου και Ένωση Γλυφάδας έχουν κάνει το ρεπό τους
 
Το επόμενο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής
Ησαΐας Δεσφίνας – Κρισσαίος Χρισσού
Ένωση Γλυφάδας – Αετός Λιδωρικίου
Ολυμπιακός Κίρρας – Ακαδημία Άμφισσας
Απόλλων Ευπαλίου – Δωρικός Μαλαμάτων
Διαγόρας Πολυδρόσου – Ακαδημία Ιτέας
Φωκικός – Τολοφώνα Ερατεινή
Απόλλων Δελφών – Αστέρας Ιτέας
Ρεπό έχει ο Αμφισσαϊκός