Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Η Ρούμελη αποχαιρέτησε τον Κώστα Μίχο


 
Μ΄ ένα βουβό κλάμα κι ένα μεγάλο γιατί, η Ρούμελη, η Φωκίδα, η Δωρίδα αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι ένα παλικάρι 49 χρόνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μίχο.

Ήταν όλοι εκεί, στην Ερατεινή και μετά στην τελευταία του κατοικία στο Κονιάκο. Συγγενείς, φίλοι, συμπατριώτες, συνεργάτες, εκπρόσωποι όλων των φορέων.

Λόγια καρδιάς, λόγια ψυχής βγήκαν από τα στόματα του Μητροπολίτη Θεόκτιστου, του Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, του Δημάρχου Δωρίδας Γ. Καπεντζώνη, του Δημάρχου Δελφών Θ. Παναγιωτόπουλου και δύο συγχωριανών του.

Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του Νικολέτα και τα δύο παιδιά του Δήμητρα και Νίκος.

Η εξόδιος τελετή έγινε στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ερατεινή και η ταφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Κονιάκο, και τα βαριά βήματα και τα δακρυσμένα μάτια συνόδευαν τα πένθιμα ακούσματα της φιλαρμονικής της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Μεταξύ των εκατοντάδων Ρουμελιωτών που είπαν το τελευταίο αντίο στον Κώστα και ο βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, οι τ.βουλευτές Ασπασία Μανδρέκα, Ιωάννης Μπούγας και Πέτρος Μαντούβαλος, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Μουλατσιώτης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια Φορέων και Συλλόγων της Φωκίδας .

Στο μεταξύ σε έκτακτη συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα :      

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας συνήλθε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση, για την απότιση φόρου τιμής στον αποβιώσαντα Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Κωνσταντίνο Μίχο, και σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής για τον θάνατό του προέβη στην λήψη της αριθμ.98/2016 ομόφωνης Απόφασης για την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

1. Να παραστεί σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του.
2. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Περιφερειάρχη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, στους οικείους του Εκλιπόντος.
3. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην εξόδιο ακολουθία του από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
4. Την ημέρα της κηδείας, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας να παραμείνουν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι υπηρεσίες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων, να παραμείνουν κλειστές από τις 12:00 π.μ. έως και τις 3:00 μ.μ., σε ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τον εκλιπόντα Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας.
5. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα μέχρι και αύριο στις 3:00 μ.μ..
6. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος, για λογαριασμό του Περιφερειακού Συμβουλίου.
7. Να γίνει η κηδεία του με δαπάνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και
8. Η παρούσα Απόφαση να αναγνωσθεί στην εξόδιο ακολουθία, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να δημοσιευτεί στο τύπο.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
 

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

“ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΟ”: Διάλεξη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κύκλος Αρχαιολογικών Διαλέξεων Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας (Δελφοί) Άνοιξη 2016 συνεχίζεται.

Θέμα της διάλεξης « Από τους Δελφούς στο Κάλλιο – Διαδρομή στο τοπίο κατά τους αυτοκρατορικούς χρόνους».

Ομιλητής ο Νικόλαος Πετρόχειλος Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος. 


ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΑΘΑΤΟΥ, Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 Auditorium, 19:00 – 21:00 είσοδος ελεύθερη.

ΒΕΡΟΙΑ : Τι συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Σημαντικά ήταν τα θέματα που αναπτύχτηκαν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες (Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στη Βέροια,

Την πρώτη μέρα της συνέλευσης, καλωσόρισε τα μέλη του Δικτύου ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και παρουσιάστηκαν τα φράγματα του Αλιάκμονα, από τον Θεόδωρο Καλαϊτζή.

Αποφασίστηκε η αποδοχή αιτήσεων εισαγωγής των νέων μελών και συγκεκριμένα του Δήμου Λαμιέων και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας & Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου ως συνδεδεμένου μέλους. Επίσης εγκρίθηκαν ομόφωνα ο απολογισμός του έτους 2015 και ο προϋπολογισμός του έτους 2016.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών &Δανείων Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχει το Ταμείο στους Δήμους για τη χρηματοδότηση δράσεων σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των σωμάτων οδοφωτισμού, των αντλιοστασίων, κλπ, προς το σκοπό εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των τελών προς τη ΔΕΗ.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα των ταμιευτήρων της ΔΕΗ ΑΕ, που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Γεώργιο Ανδριώτη και το Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής Ιωάννη Αργυράκη. Συζητήθηκε η διαχείριση των προβλημάτων στις περιοχές που υπάρχουν ταμιευτήρες της ΔΕΗ, καθώς και ο τρόπος περαιτέρω συνεργασίας του Δικτύου με την ΔΕΗ για τη διευθέτηση των θεμάτων αυτών. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η παρουσίαση του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Αριστείδη Τασιού.

Τη δεύτερη μέρα, έγινε παρουσίαση των νέων μελών. Τη λίμνη του Δήμου Λαμιέων παρουσίασε ο Δήμαρχος  Νίκος Σταυρογιάννης και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας & Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου παρουσίασε ο Δρ. Σταύρος Μαυρογένης.

Η συνεργάτης του Δικτύου Έλενα Μουρελάτου παρουσίασε τις δράσεις του δικτύου και τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία υποβάλλει προτάσεις, ενώ  παρουσιάστηκε και η νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δικτύου, www.lakesnetwork.eu.

Το πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ευστάθιος Δαλαμάγκας, παρουσίασε την ευρωπαϊκή διάσταση διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διαχείριση των προβλημάτων στις περιοχές που υπάρχουν ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ με κυρίαρχο πρόβλημα τα αντισταθμιστικά τέλη. Επίσης συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας του Δικτύου με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των υδάτων από τα νιτρικά της γεωργίας.

Τη σύνοψη και το κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης, έκανε ο Πρόεδρος του Δικτύου, Γιώργος Καπεντζώνης Δήμαρχος Δωρίδας.

Η συνέλευση σε συνδυασμό με την άρτια φιλοξενία και συμβολή του Δημάρχου Βέροιας και των συνεργατών του, έδωσαν την ευκαιρία στους εκπροσώπους των Δήμων από την Ελλάδα και την Κύπρο, να γνωρίσουν την πόλη της Βέροιας, να επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, την Εβραϊκή συνοικία, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου αλλά και την Ιερά Μονή Παναγιάς Σουμελά.

Οι αστυνομικοί Φωκίδας για τον Κωσ.Μίχο

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ.ΜΙΧΟΥ Κωνσταντίνου, ενός πραγματικού μαχητή, μέχρι και την ύστατη ώρα.

Ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει και να δίνει δύναμη και σθένος στην οικογένειά του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την τόσο πρόωρη απώλειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη στο Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θάνατο του Κώστα Μίχου
Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μίχου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για τον πρόωρο και άδικο χαμό του Κώστα, ο οποίο σε ηλικία μόλις 49 ετών μας άφησε σήμερα το πρωί.

Τον Κώστα τον Μίχο τον γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια, όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στην Περιφέρεια. Γνωρίσαμε έναν άνθρωπο αυτοδημιούργητο, έναν καταξιωμένο επιστήμονα και επιτυχημένο επαγγελματία.

Ήταν και είναι απαράμιλλη η εκτίμηση που έχαιρε μεταξύ των συναδέλφων και των συνεργατών του. Όπου πέρασε, ακόμα και σε μεγάλα έργα πανελλαδικής εμβέλειας, άφησε πίσω του βαθύ το ίχνος της ακεραιότητας, της εργατικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Στη συνέχεια, γίναμε συνεργάτες. Αγάπησε την ευθύνη και αγωνιστήκαμε πλάι πλάι.

Πολύτιμος συμμαχητής που πίστεψε και συνέβαλε καθοριστικά στο όραμα για μια δυνατή και ανθρώπινη περιφέρεια.

Πάνω από όλα, υπήρξε άξιος εκπρόσωπος του λαού της Φωκίδας, για την οποία μοχθούσε, με ζήλο και αυταπάρνηση καθημερινά, με ευαισθησία για τους ανθρώπους της, ήθος και εντιμότητά.

Διακρίθηκε για τη μετριοπάθεια, την πραότητα, την προσήνεια, τη γλυκύτητα και την ευγένεια σε κάθε έκφανση της ζωής σου.

Πάλεψε γενναία, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια την ασθένειά του, ενώ μέχρι τέλους υπήρξε αφοσιωμένος στα καθήκοντά του. Με χαμόγελο και ανείπωτη εσωτερική δύναμη.

Στην σύζυγό σου Νικολέτα, το στήριγμά του, και τα δύο παιδιά του, τη Δήμητρα και τον Νίκο, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Από σήμερα είμαστε κι εμείς οικογένειά τους.

Είμαι περήφανος που με τίμησε με την πολύτιμη φιλία του και την εμπιστοσύνη του.

Καλή αντάμωση», είπε χαρακτηριστικά ο Κ
. Μπακογιάννης.

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Οι φορείς για την απώλεια του Κ. Μίχου

Η Δωρίδα πενθεί για τον άδικο πρόωρο χαμό του άξιου τέκνου της, Αντιπεριφερειάρχη, επιστήμονα, οικογενειάρχη, φίλο, συνεργάτη, αγωνιστή Κώστα Μίχο.

Είχε τόσα όνειρα για ανάπτυξη της Φωκίδας και της Δωρίδας που τα πάλευε μέχρι την τελευταία στιγμή από το κρεβάτι του πόνου.

Όλοι οι φορείς στέλνουν τα μηνύματά τους με ψηφίσματα και συλλυπητήριες επιστολές.
 
 ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος, μετά τη θλιβερή είδηση της πρόωρης και αδόκητης απώλειας του εκλεκτού μας συμπατριώτη Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Κωνσταντίνου Μίχου του Νικολάου, ο οποίος υπηρέτησε το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και διακρίθηκε για την εργατικότητα του, την ευσυνειδησία του, την εντιμότητά του, το ήθος του, την ειλικρίνειά του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας και λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση, το σεβασμό, την αποδοχή και την αγάπη των συμπολιτών μας, συνήλθε σήμερα τη 2α Ιουνίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00΄, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση και ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
 • Να εκφράσει τη βαθιά οδύνη του και τη θλίψη του λαού της Δωρίδας, για την απώλεια του εκλεκτού μέλους του, που με την προσωπική και την πολιτική του αρετή τίμησε το Δήμο καταγωγής του και την κοινωνία μας.
 • Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου Δωρίδος, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων, των Εκπροσώπων και Συμβούλων των Τοπικών μας Κοινοτήτων, καθώς και των Υπαλλήλων του Δήμου μας, στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 • Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί στην κηδεία.
 • Σε ένδειξη πένθους οι υπηρεσίες του Δήμου Δωρίδος να παραμείνουν κλειστές την 3η Ιουνίου, από την 12η μεσημβρινή έως το πέρας του ωραρίου.
 • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Δωρίδος την 2α και την 3η Ιουνίου 2016.
 • Να κατατεθούν στεφάνια στη σωρό του από το Δήμαρχο και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο.
 • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
 • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.
 • Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία από το Δήμαρχο Δωρίδος κ. Καπεντζώνη Γεώργιο.
 
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
 
Έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη απόφασης, επί του ακόλουθου θέματος ημερήσιας διάταξης :
Απότιση φόρου τιμής στον απελθόντα Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Κωνσταντίνο Μίχο.
Εισηγήτρια η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου.
 
 
ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
 
 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου αποχαιρετά τον αγαπημένο φίλο και συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μίχο.
Ο Κώστας Μίχος υπήρξε ένα αξιέπαινο μέλος του τεχνικού κόσμου της Φωκίδας που διακρίθηκε για το ήθος και την ευγένεια του.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Φίλε Κώστα θα σε θυμόμαστε για πάντα…
 
Τα μέλη της Ν.Ε. Φωκίδας ΤΕΕ
 
 
 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΟΣ
 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού φίλου και Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Κώστα Μίχου.
Τα λόγια είναι περιττά, για τον άνθρωπο αυτόν που τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε για την επίλυση των προβλημάτων της Φωκίδας και της Δωρίδας ειδικότερα.
Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με συνέπεια, ήθος και σεβασμό.
Η απώλειά του στερεί από τη Δωρίδα ένα σπουδαίο και εξαίρετο άνθρωπο και από όλους εμάς, που πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του, ένα εκλεκτό και αγαπητό φίλο.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του κα τους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της δωρικής γης που θα τον σκεπάσει.
Καλό ταξίδι φίλε Κώστα.
 ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΟΣ
 
Συλλυπητήρια από την Ασπασία Μανδρέκα

Η Φωκίδα πενθεί για τον Αντιπεριφερειάρχη της, Κώστα Μίχο.
Έφυγε από κοντά μας, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Κώστας Μίχος.
Ο Κώστας Μίχος υπήρξε λαμπρός επιστήμονας, άξιος οικογενειάρχης και διακεκριμένο μέλος της τοπικής κοινωνίας.Άφησε ένα διαφορετικό στίγμα στα κοινά πράγματα της Φωκίδας, αφού με την εν γένει στάση του πραγμάτωσε αρετές, όπως η αξιοπρέπεια, η σεμνότητα, η μετριοπάθεια, η αγάπη και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Εύχομαι δύναμη στην οικογένειά του που καλείται να αντιμετωπίσει το  κενό που δημιουργεί η, εντελώς πρόωρη, απώλειά του. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Φωκικής γης που θα τον σκεπάσει.
 
Ασπασία Μανδρέκα
τ. Βουλευτής Φωκίδας

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών
Σωματείων Φωκίδας
 
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φωκίδας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Κωνσταντίνου Μίχου και σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του αναβάλουν, τους Τελικούς Αγώνες Παιδικού Πρωταθλήματος που είχαν οριστεί να διεξαχθούν το Σάββατο 04/06/2016 στο γήπεδο Τολοφώνας καθώς και την προγραμματισμένη για την Παρασκευή 03/06/2016 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Φωκίδας προκειμένου τα μέλη να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία.
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΦΩΚΙΔΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
  Η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής,
  Ψυχικής Υγείας και Μέριμνας
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια, της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και της Εταιρίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα, οι
εργαζόμενοι στο Νομό Φωκίδας, τα μέλη των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, σήμερα 2/6/2016, στο άκουσμα του θανάτου του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μίχου, επιθυμούμε να εκφράσουμε την βαθιά μας λύπη στην οικογένεια του.
Με τον Κώστα Μίχο, δουλέψαμε μαζί σε καιρούς δύσκολους, στη βάση όμως των κοινών μας Αξιών, τις οποίες όχι μόνο πίστευε αλλά και υπηρετούσε, όπως ο Σεβασμός και η Ισοτιμία στον κάθε άνθρωπο.
Αιωνία του η μνήμη, είθε να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. 

 

Απεβίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μίχος

Απεβίωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κωνσταντίνος Μίχος μετά από μακροχρόνια ασθένεια που τον ταλαιπώρησε.

Ήταν 49 ετών με καταγωγή από το Κονιάκο Δωρίδας και εγκαταστημένος στην Ερατεινή.

Ασκούσε το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού και είχε αναλάβει Αντιπεριφερειάρχης μετά την παραίτηση του εκλεγέντος στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές Ι.Ράμμου.

Το πρόβλημα της ασθένειας τον ταλαιπωρούσε για αρκετά χρόνια αλλά δεν είχε δημοσιοποιήσει και έγινε γνωστό στον πολύ κόσμο μόλις τους τελευταίους μήνες οπότε και η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά.


Ο Κώστας ήταν αγαπητός από όλους πέρα από κοματικές και πολιτικές πεποιθήσεις και είχε άψογη συνεργασία με τις Υπηρεσίες και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Κωνσταντίνος Μίχος γεννήθηκε στον Κονιάκο Δωρίδας. Είναι γιος του Νικολάου και της Αικατερίνης Μίχου.

Ήταν παντρεμένος με την Νικολέτα και είχαν δύο παιδιά την Δήμητρα και τον Νίκο.

Το 1985 τέλειωσε το σχολείο στο 28ο Παγκρατίου. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , όπου σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Συνέχισε τις σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, αποφοιτώντας με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στην εταιρεία ALFA BETON όπου συμμετείχε μεταξύ των άλλων και στα Ολυμπιακά έργα: Μετρό, Αττική Οδό, Αεροδρόμιο των Σπάτων. Ταυτόχρονα εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε γραφείο μελετών – κατασκευών στην Ερατεινή.

Ως έφεδρος αξιωματικός υπηρέτησε στο Δ΄ Σώμα Στρατού, στην Ξάνθη (ΔΕΣΕ).

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα τιμήσει τη μνήμη του Κώστα Μίχου σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί στη Λαμία σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00.

Αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας θα παραμείνουν κλειστές όλη την ημέρα, και οι υπηρεσίες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων θα παραμείνουν κλειστές από τις 12 έως και τις 15.00, σε ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τον εκλιπόντα Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα μέχρι και αύριο στις 15.00.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 12.30, στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ερατεινή και η ταφή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Κονιάκο.
κ

Με επιτυχία το σεμινάριο της παρασκευής φυτικών καλλυντικών στο Ευπάλιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του σεμιναρίου , που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευπαλίου, για την παρασκευή φυτικών καλλυντικών.

Οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο της Κοσμητολογίας, γνώρισαν τις φυσικές α΄ύλες, τον τρόπο με τον οποίο θα τις χρησιμοποιήσουν και θα τις ενσωματώσουν στην παρασκευή των δικών τους καλλυντικών, αντικαθιστώντας τα επιβλαβή χημικά συστατικά των βιομηχανοποιημένων καλλυντικών.

Ο Ευπαλιώτης Χημικός Γιώργος Μπόκαρης βοήθησε τους εκπαιδευόμενους να φτιάξουν τις δικές τους κρέμες και συγκεκριμένα στο α΄ μέρος του σεμιναρίου έφτιαξαν κεραλοιφή, κρέμα αντιγηραντική, γαλάκτωμα προσώπου και κρέμα χεριών.

Στις 9,10,11 και 12/6/2016 θα συνεχιστεί το β΄μέρος του σεμιναρίου , με παρασκευή νέων καλλυντικών από τους εκπαιδευόμενους.

Ευχαριστήρια επιστολή του Αντιπυράρχου Α.Μωράτη Δ/του Πυροσβεστικής Φωκίδας

Μετά από δεκαπέντε (15) μήνες όπου υπηρέτησα ως Διοικητής στην Π.Υ. Άμφισσας και στον Νομό Φωκίδος , ήρθε η ώρα της αποχώρησης.    

Θα ήθελα απερχόμενος να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου δημοσίως σε όλους τους πολίτες του Νομού Φωκίδος για την εγκάρδια φιλοξενία τους και σε όλο το προσωπικό (Μόνιμοι – Π.Π.Υ. - Συμβασιούχοι – Εθελοντές) της Π.Υ. Άμφισσας , της Π.Υ. Ιτέας και των Πυρ/κών Κλιμακίων Πολυδρόσου και Λιδωρικίου για την άριστη συνεργασία που είχαμε.                     
 
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά , την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος, τους Δήμους Δελφών και Δωρίδος , όλες τις Υπηρεσίες και λοιπούς φορείς του Νομού Φωκίδος για την συνεργασία και την στήριξή τους , τις Δημόσιες επιχειρήσεις Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και Ε.Υ.Δ.Α.Π. (ΜΟΡΝΟΣ) , τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού (ιδιωτικές εταιρείες , Ευρωπαϊκοί Βωξίτες , Δελφοί Δίστομο , Παπαϊωάννου Γκρουπ , κ.λ.π. ) , οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας συνεισφέροντας εμπράκτως και στηρίζοντας την προσπάθειά μας, καλύπτοντας με ευγενικές χορηγίες , δαπάνες επισκευής και συντήρησης των Πυροσβεστικών Οχημάτων των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Φωκίδος , όλα τα Μ.Μ.Ε. του Νομού Φωκίδος για την άψογη δημοσιογραφική κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων της υπηρεσίας μας , αλλά και τον Θεό και την Παναγιά μας , που με την βοήθειά τους καταφέραμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε σε κάθε συμβάν που κληθήκαμε να επέμβουμε , φτάνοντας σε υψηλά επιχειρησιακά επίπεδα , γεγονός που αναγνωρίζεται από όλους τους συμπολίτες μας.  
 
Όλοι οι συνάδελφοι άρτια καταρτισμένοι , εκπαιδευμένοι και με μεγάλη εμπειρία έδωσαν τα μέγιστα , ψυχή και σώμα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας.  

Αποχωρώντας λοιπόν , αισθάνομαι χαρά πιστεύοντας ότι έχω επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον μου έχοντας κάνει όλο αυτό τον καιρό ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, μαζί με το προσωπικό των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Φωκίδος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Πολιτών και του Κράτους , αποκομίζοντας ταυτόχρονα τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Νομό Φωκίδος , έχοντας γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους και κάνοντας πολύ καλούς φίλους και Εύχομαι στον νέο Διοικητή , καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του!!!!

 Ο Διοικητής Π.Υ. Άμφισσας και Δ.Π.Υ. Ν. Φωκίδος
 Ανδρέας Στεφ. Μωράτης , Αντιπύραρχος

Μάγεψε η γιορτή χορού στην ΤολοφώναΣτις κατάμεστες από κόσμο κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Τολοφώνα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαϊου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολοφώνας βραδιά αφιερωμένη στο χορό με την ευκαιρία λήξης της περιόδου 2015-16.

Τα χορευτικά σύνολα του Συλλόγου παρουσίασαν:

 • Δημοτικούς χορούς, από τα τμήματα μικρών και εφήβων, με δασκάλα την Ζέφη Μιχαηλιδη,
 • Μπαλλέτο, βασισμένο στο γνωστό κινηματογραφικό έργο «Ρόζ Πάνθηρας», σε μουσική Henry Mancini, με δασκάλα την κ. Ισαβέλλα Καραμολέγκου,
 •  Σύγχρονο χορό, Waltz#2 σε μουσική Dimitri Shostakovitch και Perfect Life σε μουσική ΜΟΒΥ, με δασκάλα την Ισαβέλλα Καραμολέγκου,
 • Λαϊκό Πρόγραμμα, από το Τμήμα Ενηλίκων με δασκάλα την Ζέφη Μιχαηλιδη,
Τα χορευτικά σύνολα απέσπασαν δίκαια τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων, πρόσθεσαν μια ακόμη διάκριση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολοφώνας και έδωσαν την υπόσχεση συνέχισης της πολυσχιδούς δραστηριότητας του.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Κορομπίλης απένειμε στο τέλος της εκδήλωσης αναμνηστικά διπλώματα, ως επιβράβευση για την προσπάθεια που κατέβαλαν ολόκληρο το χρόνο.

Το Δήμο Δωρίδος εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Φάκος και Κώστας Φλετούρης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Ευσταθίου.

 Επίσης παραβρέθηκαν η πρώην Βουλευτής Φωκίδος Ασπασία Μανδρέκα, ο πρώην Δήμαρχος Τολοφώνος Ανδρέας Άνθιμος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας  Αθανάσιος Χολέβας, η Προϊσταμένη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Νομού Φωκίδας Γεωργία Μαντά, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ερατεινής, Καλλιθέας και Πανόρμου Σταύρος Πολίτης, Ιωάννης Μπάκας και Ευθύμιος Φάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ερατεινής Μαρία Πάζα, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΤΕΠΟ Ερατεινής Δήμητρα Μουρίκη, καθώς και η καθηγήτρια χορού Ευθυμία Παναγιωτοπούλου.


Κυκλοφόρησε η εφημερίδα το “Αλποχώρι”

Με πλούσια ύλη κυκλοφόρησε η εφημερίδα "Αλποχώρι" τεύχος 106, Απρίλιος-Ιούνιος 2016 του Συλλόγου Αλποχωριτών Δωρίδας.

Προαναγγέλλει ότι η Γιορτή του Μοσχαριού θα πραγματοποιηθεί Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, (τριήμερο Αγ. Πνεύματος).

Όπως αναφέρει γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Ανδρεόπουλου του χωριού θα βγει το μοσχάρι που θα σιγοψήνεται όλο το βράδυ στη σούβλα. Όλοι είναι προσκαλεσμένοι να χαρούμε τη φύση, να συμμετέχουμε στην εκδήλωση, να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε.

Ωραία και η στήλη με τα "αλποχωρίτικα" όπου έχει πλούσια και… πικάντικη ειδησεογραφία γύρω από το Αλποχώρι.

Ακόμα έχει πλούσιο ρεπορτάζ από τον χορό του Συλλόγου στην Αθήνα , τις εκδηλώσεις το Πάσχα στο χωριό κ.ά

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Συνεδριάζει την Δευτέρα στο Δομοκό το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΣτερεάςΤην Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 13:00 θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην ΚΕΓΕ στο Δομοκό Φθιώτιδας.

Τα θέματα και οι αντίστοιχοι εισηγητές σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε η Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου  Ασημίνα Παπαναστασίου είναι :
 • Ανακοινώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ασημίνας Δ. Παπαναστασίου,
 • Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,  Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη.

                       ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Θέμα 1ο
 Εκλογή μελών στην Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης.
Εισηγήτρια:  Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου
Θέμα 2ο
 Εκλογή μελών στην Περιφερειακή Επιτροπή Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Εισηγήτρια: Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου  Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου
Θέμα 3ο
 Εκλογή μελών Διαπαραταξιακής Επιτροπής Τροποποίησης Κανονισμού Λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εισηγήτρια: Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου  Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου

                             ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Θέμα 4ο
 Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση  κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π. Ε. Φθιώτιδας, κατά την θερινή περίοδο.
Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος
                   ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Θέμα 5ο
 Τροποποίηση της υπ΄αριθμ.26/2016 Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Σύσταση επιτροπής καταλληλότητας του άρθρου 13 παρ.4 του Π.Δ. 242/1996».
Εισηγητής: Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  Νικόλαος Χαρδαλιάς
                   ΔΙΚΤΥΑ ΟΤΑ
Θέμα 6ο
 Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών και Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
Εισηγητής:  Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος

                   ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Θέμα 7ο
 Αποδοχή όρων ένταξης των  Πράξεων με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015 – 2016 – Κοινωνικών Συμπράξεων Ευβοίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας.
Εισηγητής:  Περιφερειακός Σύμβουλος  Θεμιστοκλής Χειμάρας
Θέμα 8ο
 Ανάκληση της υπ’αριθμ.114/2015 Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και λήψη νέας Απόφασης για με θέμα «Έγκριση ενίσχυσης των μονάδων Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την προμήθεια υγειονομικού υλικού – αναλώσιμων, λοιπών υλικών & υπηρεσιών προϋπολογισμού 125.000 ευρώ».
Εισηγητής: Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  Νικόλαος Χαρδαλιάς

               ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΕΡΓΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Θέμα 9ο
 Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φθιώτιδας, για το έτος 2016.
Εισηγητής:  Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος
Θέμα 10ο
 Έγκριση  2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Ευρυτανίας, έτους 2016.
Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος
Θέμα 11ο
 Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2016 που αφορά στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ (Περιφερειακοί ΚΑΠ- τροπ.03).
Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος
Θέμα 12ο
 Έγκριση  Νέου Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Καρπενησίου για το  έργο : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της  και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Εισηγητής:  Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος
Θέμα 13ο
 Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης & παραρτημάτων της με τον Δήμο Χαλκιδέων για το  έργο : «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της  και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος
Θέμα 14ο
 Έγκριση σύναψης και σχεδίου Διαβαθμιδικής Σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Στυλίδας και ορισμός μέλους στο Όργανο Παρακολούθησης  της σύμβασης για το έργο: «Διαχείριση Λυμάτων Ευρύτερης Παραλιακής Ζώνης Καραβομύλου – Ραχών».
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος
Θέμα 15ο
 Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης της πράξης : «Αρχαιολογική παρακολούθηση έργου και Αρχαιολογικές εργασίες προστασίας μνημείων», υποέργο του έργου «ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΚΥΡΟΥ – ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ» και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος
Θέμα 16ο
Ρύθμιση κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό 1 «Σ.Σ. Λιανοκλαδίου Υπάτης προς Μαυρολιθάρι και ‘Αμφισαν διά Κομποτάδων Μεξιατών – Λουτρών Υπάτης, Αργυροχωρίου, Αμαλώτας, Μονής Αγάθωνος και Νεοχωρίου Υπάτης και μετά διακλαδώσεως προς Αμούριον», για κατασκευή τεχνικού άνω διάβασης Σ.Σ.Λιανοκλαδίου.
Εισηγητής  : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος
                   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Θέμα 17ο
 Τροποποίηση της υπ’αριθμ.141/2014 Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Ορισμός προσώπων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ως διακινητές των Λογαριασμών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τηρούνται στα Πιστωτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
Εισηγητής : Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Περλεπές
Θέμα 18ο
 Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έως το Α τρίμηνο 2016.
Εισηγητής : Περιφερειακός Σύμβουλος  Ιωάννης Περλεπές
 Θέμα 19ο
 5η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής : Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Περλεπές

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Βοήθεια σε 12.460 πολίτες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, οι συμβάσεις που αφορούν στην υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής σε πολίτες που έχουν ανάγκη.


Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή τροφίμων και βασικών ειδών σε 12.460 πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το ίδιο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, προβλέπει επιπλέον συμπληρωματικές δράσεις στήριξης των ωφελούμενων όπως νομική βοήθεια, διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού κ.α. τα οποία θα υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Θα είμαστε ευτυχείς όταν ο αριθμός των δικαιούχων αυτών των παροχών μειωθεί. Μέχρι τότε, κάνουμε αυτό που λέει η συνείδησή μας, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μη χάσουμε ούτε σεντ του ευρώ που μπορεί να φέρει τα απαραίτητα σε κάθε οικογένεια της Στερεάς Ελλάδας». 

Συνάντηση εργαζομένων στα μεταλλεία με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας παρουσία του βουλευτή Κωστοπαναγιώτου

Συνάντηση είχε σήμερα Αντιπροσωπία του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξιτών Παρνασσού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Νεφελούδη, παρουσία και του βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου.

Μετά την συζήτηση αποφασίστηκε η άμεση σύγκληση τριμερούς συνάντησης μεταξύ του Υπουργείου, του Σωματείου Εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας ΚΕΡΝΕΟΣ, για να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα θέματα και κυρίως η ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους.

Ενέργειες αξιοποίησης των ορεινών όγκων και χωριών του Νομού Φωκίδας

Σειρά ενεργειών έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως κατάρτιση δασικών χαρτών, πιστοποίηση μονοπατιών κλπ, για την αξιοποίηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, του φυσικού, πολιτιστικού και ιστορικού περιβάλλοντος της Φωκίδας.

Αυτό επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννης Τσιρώνης σε συνάντηση που είχε με τον Βουλευτή Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Κωστοπαναγιώτου και αντιπροσωπεία του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας.

Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, ανέφερε ο Υπουργός, θα είναι η οικονομική ανάπτυξη των ορεινών όγκων, των χωριών που βρίσκονται σε εγκατάλειψη και η ενεργειακή αναβάθμιση και ανάπτυξη ολόκληρου του νομού μέσω ΆΠΕ-
βιομάζας, NATURA, 23 υποέργα ΕΣΠΑ και μέσω  νέων συνεταιρισμών κοινωνικής οικονομίας (πχ Δασικοί-Υλοτομικοί Συνεταιρισμοί κλπ).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση επίσκεψη στο νομό για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΚΚΕ Φωκίδας για εξελίξεις στους βωξίτες


Η Τ.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ καταδικάζει, με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απόφαση της εργοδοσίας της «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες» να διακόψει προσωρινά τις μεταλλευτικές εργασίες βγάζοντας σε υποχρεωτική άδεια (lock out) τους εργαζόμενους. Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεα των απολύσεων, των αλλεπάλληλων μειώσεων μισθών του προηγούμενου διαστήματος. Ταυτόχρονα οι συνθήκες δουλειάς έχουν χειροτερεύσει αφού η εργοδοσία παραβιάζει ακόμα και τους πιο στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπει η μεταλλευτική νομοθεσία.

Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας ανάγκασαν ακόμη και την Επιθεώρηση Μεταλλείων (ΕΜΝΕ), να επιβάλλει πρόστιμα στην εταιρία καθώς και να απαγορεύσει τις εργασίες σε συγκεκριμένα τμήματα στοών! Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά η διοίκηση της εταιρίας συκοφαντεί τους συνδικαλιστές του επιχειρησιακού σωματείου και του Εργατικού Κέντρου διότι έπραξαν το καθήκον τους να προστατεύσουν τους συναδέλφους τους από την εργοδοτική αυθαιρεσία, επειδή τολμούν και δεν αφήνουν τον επιχειρηματία να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.

Το θάρρος αυτό μπορεί και το παίρνει η εργοδοσία και επιβάλλει τους δικούς της νόμους στους εργαζόμενούς πατώντας πάνω στις δυνατότητες που της δίνει η κυβέρνηση Σύριζα -ΑΝΕΛ.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται!! Είναι νόμοι δηλαδή που επέβαλλε η εργοδοσία εδώ και δεκαετίες και που πρόθυμα ψήφιζαν στη βουλή οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και που εδώ έχει δρομολογήσει η συγκυβέρνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα! Νόμοι για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, για τη μείωση ακόμη παραπέρα μισθών και επιδομάτων, την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας (από 40 σε 64 έως και 72) χωρίς μάλιστα πληρωμή! Νόμοι για την «κατάργηση» των σωματείων και την επιβολή των “νόμων” της ασυδοσίας και των εργοδοτικών εγκλημάτων!

H συγκεκριμένη επιχείρηση με τον πιο βάναυσο τρόπο θέλει να επιβάλλει τον φόβο, την τρομοκρατία, την σιωπή, την διάσπαση και διαχωρισμό στους εργαζόμενους σε «δικούς μας» και σε «άλλους»! Δίνει την δυνατότητα ασυδοσίας στους προϊσταμένους της. Εκβιάζει ανά πάσα ώρα και στιγμή τους εργαζόμενους , με τον φόβο της απόλυσης για να γίνει αυτό που θέλει η εταιρία.

Την ίδια στιγμή η στάση της τοπικής διοίκησης (δήμαρχος, περιφερειάρχης) αλλά και του βουλευτή είναι αποκαλυπτική σπρώχνονται αναμεταξύ τους ποιός θα παρουσιάσει πιο ελκυστικά προγράμματα για την καλλίτερη και ασφαλέστερη τοποθέτηση των κεφαλαίων των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τον βωξίτη. Ο δε περιφερειάρχης Στερεάς δήλωσε ευθαρσώς ότι στηρίζει την ΚΕRΝΕΟS γιατί αυτή ως επιχείρηση έχει την έκφραση της «επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας».

Οι εργαζόμενοι, το σύνολο του λαού της περιοχής, να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα για το ποιος είναι μαζί τους και για το ποιοι είναι με το κεφάλαιο. Να διαχωρίσουν τα συμφέροντά τους από αυτά της kerneοs , διαχωρίζοντας και τις σχέσεις τους με τα κόμματα του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Να σταθούν δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να αγωνιστούν μαζί του για τις αναγκαίες ανατροπές στο σύστημα που θα φέρουν πρόοδο στη ζωή και όχι πείνα, εξαθλίωση, εργατικά ατυχήματα!

Συνολικά οι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να δουν πραγματική άσπρη μέρα όσο ο πλούτος που παράγουν με το αίμα τους συνεχίζει να καταληστεύεται από τους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες. Μονάχα όταν οι εργαζόμενοι πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι τα κλειδιά την οικονομίας θα μπορέσουν να αποτινάξουν τα δεινά της ανεργίας, του φόβου, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Μονάχα όταν κυρίαρχος του πλούτου που παράγει θα είναι μονάχα ο λαός, μονάχα τότε θα μπορέσει η παραγωγή να στραφεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και όχι του υπέρ του κεφαλαίου.

Αναλογικό εκλογικό σύστημα με μπόνους 30 εδρών, προετοιμάζει ο Κουρουμπλής

Έτοιμος να παρουσιάσει την πρότασή του για τον εκλογικό νόμο δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για πρόταση υπέρ του συστήματος της απλής αναλογικής.

«Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ», δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής, ενώ για το bonus των 30 εδρών που προβλέπει η πρότασή του είπε:

«Οι 30 έδρες είναι ένα bonus που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία, δεν το δίνει ο εκλογικός νόμος. Μπορεί και οι 30 να πάνε σε απλή αναλογική. Ενδεχομένως όμως να υπάρξει ένα ποσοστό όπου η κοινωνία να καταγράψει τη βούλησή της ότι πάνω από αυτό το ποσοστό ένα κόμμα ή ένας σχηματισμός κομμάτων μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα. Και αυτό το bonus μπορεί να το δώσει η κοινωνία, όχι ο νόμος».

Κληθείς να απαντήσει στα όσα ακολούθησαν της τοποθέτησής του ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από απλή αναλογική, είπε πως πρόκειται για «παρεξήγηση» ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ της απλής αναλογικής και τόνισε:

«Εγώ δεν αισθάνθηκα κανένα "άδειασμα" ούτε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, ούτε από τον πρόεδρο της Βουλής. Εγώ κάνω μία επεξεργασία. Και επειδή έμαθα να δουλεύω συλλογικά, δεν αισθάνομαι "άδειασμα", διότι αυτό που εγώ έχω επεξεργαστεί, πρέπει να το επεξεργαστεί και η πολιτική γραμματεία, ένα συλλογικό όργανο του κόμματος, και εκεί θα είναι θέση όλων μας. Γιατί λοιπόν να αισθάνομαι ότι έχω αδειαστεί; Αν το κόμμα, τα κεντρικά του όργανα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, σε αυτό θα πάμε όλοι μαζί».

Ο ίδιος τόνισε αρκετές φορές πως την τελική πρόταση θα διαμορφώσουν τα συλλογικά όργανα και η κυβέρνηση, η οποία -όπως είπε- είναι και η αρμόδια να αποφασίσει πότε θα κατατεθεί ο εκλογικός νόμος. Ο ίδιος πάντως τάχθηκε υπέρ της άμεσης προώθησης της σχετικής διαδικασίας.

«Ο εκλογικός νόμος είναι έτοιμος, αλλά προς το παρόν είναι επεξεργασίες του υπουργού Εσωτερικών. Θα συζητηθούν στο κόμμα, στην πολιτική γραμματεία, θα αποφασίσει η κυβέρνηση και τότε θα είναι θέσεις και του κόμματος και της κυβέρνησης», είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

«Το πότε θα κατατεθεί θα το αποφασίσει η κυβέρνηση, αν και άποψή μου είναι να έρθει πρώιμα. Να είμαστε μακριά από την αίσθηση και το σημείο εκκίνησης των διαδικασιών των εκλογών για να μπορούμε νηφάλια όλα τα κόμματα να βρούμε κοινούς τόπους. Θα το προσπαθήσουμε. Δεν είναι μόνον υπόθεση της κυβέρνησης».

Δήλωσε, μάλιστα, αισιόδοξος πως οι κοινοί τόποι αυτοί θα βρεθούν. «Θα γίνει συζήτηση με τα κόμματα. Φιλοδοξώ ότι θα έχει τέτοια λογική αυτή η προσπάθεια που θα πάμε στις επόμενες εκλογές με αυτόν τον νέο νόμο. Γιατί έτσι θα αποκαταστήσουμε την ισοδυναμία της ψήφου και την αξιοκρατία στο δημόσιο βίο και θα δώσουμε λύσεις σε πολύ μεγάλα ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας».

Καθαρίζουν το περιβάλλον στον Μαραθιά


Συμμετοχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητές της την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα κάνει τα προϊόντα της ανταγωνιστικά.

Στοχος της είναι η ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα με συσπείρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεών της, στηριζόμενοι στην παραγωγή προϊόντων με ποιότητα και
Στερεοελλαδίτικη ταυτότητα αλλά και την προβολή και προώθηση αυτών.

Στα πλαίσια αυτά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 19 Ιουνίου 2016,

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των τοπικών μας προϊόντων στην παραπάνω έκθεση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραχωρεί δωρεάν χώρο στην έκθεση σε όσους παραγωγούς, επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, μεταποιητές, τυποποιητές αγροτικών προϊόντων επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Στον μισθωμένο από την Περιφέρεια χώρο της έκθεσης υπάρχει δυνατότητα προβολής εκτός των αγροτικών προϊόντων και των τουριστικών και πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας και όλων των μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Για το σκοπό αυτό καλούνται οι Δήμοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς τουρισμού να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην έκθεση προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη και άρτια προβολή του τουριστικού και εμπορικού προϊόντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για την καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμό όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκθεση
θα πρέπει να δηλώσουν ένδιαφέρον τους μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στα τηλέφωνα 22313 53173 & 22313 53150 ή στα email floros@2450.syzefxis.gov.gr  

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ


Του Γιάννη Κοτόφωλου*

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη δεν χαρακτηρίζονται απλά από μία συγκυριακή έλλειψη εμπιστοσύνης, μετά το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης και τη χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου το 2009, αλλά από κάτι περισσότερο απειλητικό : έγιναν σχέσεις διαρκούς καχυποψίας γύρω από το πώς σκέφτεται η κάθε πλευρά ή, ακριβέστερα, ποιές στρατηγικές και πολιτικές σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετεί…


Η έλλειψη εμπιστοσύνης οδηγεί συνήθως στην αδιαφορία, οι σχέσεις καχυποψίας, όμως, όταν υπάρχουν ζωτικά συμφέροντα, γίνονται πολλές φορές εχθρικές και οδηγούν σε καταστροφικές επιθέσεις ή επώδυνους αυτοχειριασμούς.

Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία παραμένει σε τέλμα, έξη χρόνια μετά από την εφαρμογή ενός προγράμματος σκληρών μέτρων εξυγίανσης και προσαρμογής, καταδεικνύει αυτή την «κακή ποιότητα» σχέσεων που δημιουργήθηκε τα χρόνια της κρίσης, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Ευρωπαίων εταίρων.

Τα νέα μέτρα πολιτικής λιτότητας που συμφωνήθηκαν αυτή την εβδομάδα, κρύβουν κάποια στοιχεία αγριότητας από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, απέναντι κυρίως σε παραγωγικά κομμάτια της κοινωνίας. Συνεπώς, σε ποια ανάπτυξη της οικονομίας μπορείς να προσβλέπεις;

Παράλληλα, όμως, δείχνουν και κάποια εκδικητικά αισθήματα από την πλευρά των Ευρωπαίων, που εκθέτουν την ελληνική κυβέρνηση. Ο «κόφτης» για παράδειγμα, μπορεί να μεταφραστεί σαν κάτι σε… πέντε χρόνια φυλακή, αλλά με αναστολή! Ή, επίσης, κάτι αντίστοιχο του… δεν πιστεύουμε ούτε το λόγο σου ούτε την υπογραφή σου, να περνάς από το αστυνομικό τμήμα κάθε δεκαπέντε ημέρες για να σε βλέπουμε. Πράξη απόλυτης καχυποψίας!

Εποικοδομητική και γόνιμη πάντως συνεργασία δεν τη λες, ούτε κανείς – στην ελληνική κυβέρνηση ή τους Ευρωπαίους εταίρους - μπορεί να πιστεύει ότι εδώ τελειώνουν τα βάσανα της ελληνικής κοινωνίας και η οικονομία μπαίνει στο δρόμο της προόδου. Τον χρόνο μάλλον μπορεί να «τρώνε» και πως ο ένας μπορεί να «στήσει» τον άλλον.


Οι Ευρωπαίοι εταίροι πιστεύουν ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ειλικρινής στις προθέσεις της, θα προχωρούσε γρήγορα και αποφασιστικά στον περιορισμό του δυσανάλογου πράγματι μεγέθους και των δαπανών του Δημοσίου. Γιατί δεν το κάνει; Τι πελατειακές ανάγκες εξυπηρετεί; Γιατί οι μισοί υπουργοί υπονομεύουν ανοικτά τις μεταρρυθμίσεις που προωθούν οι άλλοι μισοί;

Εύλογα ερωτήματα, όπως αντίστοιχα λογικά είναι και τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για ένα γενναίο πακέτο ανάπτυξης (ένα σχέδιο οργανωμένων ευρωπαϊκών παραγωγικών επενδύσεων, δεν λέμε χάρισμα) ή για την βιώσιμη ρύθμιση του χρέους. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι διαφωνούν ΔΝΤ και Ευρωπαίοι!

Μήπως όλα ενέχουν και κάποια βαριά σκοπιμότητα από την άλλη πλευρά; Να απαξιωθούν τα πάντα στην Ελλάδα και να μεταβιβαστούν μεγάλα κομμάτια ελληνικής περιουσίας, δημόσιας και της ιδιωτικής, σε ξένα χέρια; Σε απίστευτα χαμηλές τιμές;

Η υποβάθμιση των σχέσεων είναι αναμφίβολα βαριά ζημιογόνα, αφενός για την πολιτική και κοινωνική συνοχή της Ευρώπης (βλέπε προβλήματα και εθνικιστικές αντιδράσεις στις χώρες του Νότου) και αφετέρου – και πάνω από όλα - για το επίπεδο και την προοπτική της Ελλάδας, η οποία αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Ο τόπος πρέπει να βγει από αυτό τον επταετή φαύλο κύκλο, φθείρεται διαρκώς… Χρειάζονται μεγάλες κινήσεις, περισσότερο εννοείται από την ελληνική πλευρά, η οποία διαχειρίζεται μία κοινωνία πραγματικά τσακισμένη.


*Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα