Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Ευχές στους Δωριείς σε όλο τον Πλανήτη

Το DORIDA News και οι συνεργάτες του εύχονται
σε όλες και όλους τους Δωριείς
όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο αυτές τις άγιες μέρες
να έχουν ένα χαρούμενο Πάσχα
με αισιοδοξία και
ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ευχές από τον Σύλλογο των Πενταγιωτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πενταγιωτών
εύχεται ολόψυχα καλό Πάσχα,
καλή Ανάσταση με υγεία,αγάπη και ευτυχία!!!
 

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Eυχές Προέδρου Περιφ.Συμβουλ.Στερεάς


Ευχές από Doris Business Harmony RC

 

 

 

 

Ευχές από τον Σύλλογο των Τρικορφιωτών

 
Η ΕΝΩΣΗ  ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ  ΔΩΡΙΔΟΣ
 
Εύχεται στα μέλη  της  και  στους  απανταχού Τρικορφιώτες


Το Άγιο φως της Ανάστασης ,

να  φωτίσει  τις  ψυχές και τις ζωές  όλων  μας.

 Κάθε  σταύρωση

μια Ανάσταση !! μια  Ελπίδα !!

Ευχές από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας

Το Δ. Σ. της Ένωσης Γυναικών Φωκίδας σας εύχεται
Χρόνια Πολλά !!!!!!! Καλή Ανάσταση!!!!!!!!!!!
 

Ευχές από τον Σύλλογο των Αρτοτινών


Ευχές από τον Σύλλογο των Βραϊλιωτών


Ευχές Συλλόγου Λιδωρικιωτών "Η Γκιώνα"

Ευχές από τον Σύλλογο Υψηλοχωριτών


Ευχες από την Πυροσβεστική Άμφισσας


Ξεκινούν καταλήψεις στα Δημαρχεία

Με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από την Πέμπτη 5 Μαΐου ξεκινούν καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων, δημοτικών κτιρίων με τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αστέρας Ιτέας και Ναυπακτιακός στην μεγάλη μάχη για άνοδο στην Γ΄ Εθνική

Του Τάσου Τσόλκα


Ολοκληρώθηκαν τα play of για την ανάδειξη των πρωταθλητών και στα τέσσερα πρωταθλήματα, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας και Πρεβέζης-Λευκάδας.
 
Πρωταθλητής Φωκίδας ο Αστέρας Ιτέας,
Αιτωλοακαρνανίας ο Ναυπακτιακός Αστέρας,
Άρτας η Αμβρακία Κωστακιών και Λευκάδας-
Πρεβέζης ο Τηλυκράτρης.

Στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι αγώνες  play of μεταξύ των τεσσάρων στη μάχη για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική που αναμένεται συναρπαστική αφού από τη φετινή σαιζόν ανεβαίνουν δύο ομάδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

1η αγωνιστική (Κυριακή 15/05/16,  ώρα 17:00)
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ    ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ

2η αγωνιστική (Τετάρτη 18/05/16,  ώρα 17:00)
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ –  ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΑ  ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ    ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ

3η αγωνιστική (Κυριακή 22/05/16,  ώρα 17:00)
ΑΜΒΡΑΚΙΑ  ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ    ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ    ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

4η αγωνιστική (Τετάρτη 25/05/16,  ώρα 17:00)
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ   ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΑ  ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ   ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

5η αγωνιστική (Κυριακή 29/05/16,  ώρα 17:00)
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ   ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ

6η αγωνιστική (Κυριακή 05/06/16,  ώρα 17:00)
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ   ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ    ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Ευχές από τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου


Eυχές από τον Δήμαρχο Γιωρ. Καπεντζώνη


Eυχές για Πάσχα Δωρικής Αδελφότητας


Συζητήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος σε ευρεία σύσκεψη η επέκταση του σχεδίου πόλεως στο Μοναστηράκι Δωρίδας

 
Η επέκταση του Σχεδίου Πόλεως Μοναστηρακίου Δωρίδας, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2006, συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου, αρχικά αναλύθηκε το ιστορικό της υπόθεσης αναφορικά με τη Χωροταξική και Πολεοδομική Οργάνωση του Δήμου Δωρίδας. Ένας  Δήμος  που αποτελείται από 55 τοπικές κοινότητες και 86 οικισμούς. Το θεσμικό πλαίσιο δόμησης ποικίλει, καθότι υπάρχουν πέντε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια (Ευπαλίου, Μοναστηρακίου, Κούκουρων, Ερατεινής και Πεντάπολης), ενώ οι υπόλοιποι οικισμοί είτε είναι χαρακτηρισμένοι ως οικισμοί κάτω των 2.000 κατοίκων, είτε είναι οικισμοί προϋφιστάμενοι του 1923.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, στο μέτωπο της παραλιακής Δωρίδας, ένας από τους οικισμούς που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα ανάπτυξης του παραθαλάσσιου τουρισμού για τον Δήμο Δωρίδας είναι αυτός της Τ.Κ. Μοναστηρακίου. Η προώθηση τροποποιήσεων του σχετικού νόμου θα ξεκλειδώσει τις διαδικασίες επέκτασης των ορίων του σημερινού οικισμού, απαραίτητο βήμα για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως, αλλά και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο συνεργάτης του Υπουργού  Δαμ. Ανδρέου δεσμεύτηκε εκ μέρους του υπουργείου για συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του ζητήματος.

Μετά τη συνάντηση ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου δήλωσε ότι  «τέτοια κομβικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της υπαίθρου, τηρώντας πάντα τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, πρέπει να τίθενται σε προτεραιότητα. Τα λάθη και οι καθυστερήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων κόστισαν ακριβά στο νομό, τώρα έχει σημασία να κοιτάξουμε μπροστά και να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε».

Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία των παρευρισκομένων για στενή συνεργασία ώστε να επιτευχθεί άμεσα οριστική λύση.

Στη συνάντηση εκτός του Ηλία Κωστοπαναγιώτου , συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου Δωρίδας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Αρτινόπουλος Γεώργιος, Καλιαμπέτσος Παναγιώτης, Λάιος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μοναστηρακίου  Λάγιος Γεώργιος, καθώς και ο Παρασκευάς Μπέζας Νομικός Σύμβουλος του Δήμου. Το Υπουργείο εκπροσώπησε ο Δαμιανός Ανδρέου, συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Ιωάννη Τσιρώνη.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Ευχές του Περιφερειάρχη Κ.Μπακογιάννη


Ιδού λοιπόν εγώ ο ρουφιάνος (...o δημοσιογράφος)

Γράφει ο Άρης Σκιαδόπουλος


Ο δρόμος ανηφορικός καί δύσβατος.Τον τραβήξαμε.Αλλοι απο μας αφήσαμε Πανεπιστήμια, άλλοι δουλειές έτοιμες στημένες από τα γονικά μας.Ακολουθήσαμε αυτό που έλεγε η καρδιά μας.Με πρότυπα: Παπαδιαμάντη, Κονδυλάκη, Βάρναλη, Γαβριήλιδη, Νίτσο, Καραγιώργη, Μωραϊτίνη, Ξενόπουλο, Κρυστάλλη, Μελά κι άλλους πολλούς.

Καποιοι έβαλαν τη ζωή τους αντίβαρο στην υπηρεσία της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.Ο Αντρέας Καβαφάκης καί ο Κώστας Βιδάλης ηταν τα πρώτα θύματα αυτής τής αυταπάρνησης.

Το 1914 πέθανε ένας άπορος συνάδελφος. Έγινε τότε έρανος για να συγκεντρωθούν τα έξοδα τής κηδείας του. Με αφορμή αυτό το γεγονός ιδρύθηκε η ΕΣΗΕΑ.


Σ αυτό το αλωνάκι της ενημέρωσης αλλοι διακρίθηκαν με τη υπογραφή τους κι άλλοι πολλοί ανώνυμοι πρόσφεραν τίς υπηρεσίες τους χωρίς ποτέ να αξιώνουν η να επιζητήσουν τη δημοσιότητα.

Όλοι όμως είχαμε και υπηρετήσαμε τό ίδιο ιδεώδες: Την ενημέρωση του ελληνικού λαού ακόμα.. καί σε στιγμές δύσκολες για τον τόπο. Είτε μέσα από τον παράνομο Τύπο της Κατοχής είτε ψάχνοντας να βρούμε μικρά παράθυρα για να περάσουμε τό μήνυμα στα δύσκολα χρόνια της λογοκρισίας της χούντας.

Τότε πού δεν ήταν λίγοι οι συνάδελφοι πού πήραν τον δρόμο της εξορίας οπως ο Νίκος ο Κιάος..Τον Κωστακη Παπαιωάννου και τον Λούη Δανο τούς συνέλαβαν στα γραφεία τους για να τούς οδηγήσουν νύκτωρ στα δικαστήρια σιδηροδέσμιους.

Πολλοί από μας φύγανε νωρίς προδομένοι από την καρδιά τους. Το βάρβαρο ωράριο και οι σκληρές συνθήκες της δουλειάς διέλυσαν πολλές οικογένειες. Γιατί πιο πολύ ήταν πού ζούσαμε στα γραφεία πάρα στο σπίτι μας.


Δεν είχαμε την πολυτέλεια να χει ο καθένας την προσωπική του εφημερίδα για να διαδίδει την πολιτική του επιλογή. Έτσι ήμασταν υποχρεωμένοι να δουλεύουμε σ εφημερίδες που εξέδιδαν άλλοι με τούς οποίους θα μπορούσαμε να συμφωνούμε η όχι. Ωστόσο η είδηση ήταν πάντα για μας ιερή και είχε σαφή διάκριση από το σχόλιο.

Την πολιτική επιλογή του εκδότη την εξέφραζε επίσημα μόνο ο αρθρογράφος και ο σχολιογράφος. Ήταν αυτοί, μαζί με τον διευθυντή τής εφημερίδας πού είχαν προνομιακή σχέση με τον εκδότη. Η πλειοψηφία των υπολοίπων μπορεί και να μην τον είχε συναντήσει ποτέ. Όλα αυτά, δεν άλλαξαν ούτε με την εισβολή της τηλεόρασης στα σπίτια μας. Την προνομιακή σχέση με τούς καναλάρχες εξακολουθούν να τη διατηρούν ελάχιστα πρόσωπα.

Δυστυχώς για όλους μας δεν υπάρχει ανεξάρτητο μέσον στην Ελλάδα γιατι απλούστατα δεν υπάρχει ανεξάρτητος αναγνώστης (οπως έλεγε η αείμνηστη Βλάχου). Κι αποτελεί γεγονός οτι τα τελευταία χρόνια ο χώρος του Τύπου, με την ευρύτερη έννοια, δεν κράτησε αποστάσεις από τη διαπλοκή. Απ αυτή τη σχέση ωστόσο δεν ωφελήθηκαν οι δημοσιογράφοι.


Η διαπλοκή ήταν ενα μόρφωμα τριπολικής σχέσης Τύπου, Πολιτικής καί Επιχειρηματικότητας. Οι κερδισμένοι αυτής τής σχέσης είναι μόνο κάποιοι εκδότες και κάποια πολιτικά κόμματα. Αντίθετα οι δημοσιογράφοι είναι οι μόνοι που όχι μόνο δεν ωφελήθηκαν αλλά βρέθηκαν στιγματισμένοι μέσα από έναν γενικό αφορισμό ως ρουφιάνοι. Και κάποιοι, μπορεί να είναι… Ρουφιάνους βρίσκεις σέ κάθε χώρο. Εκείνο όμως που έχει σημασία ειναι ο,τι ενώ οι εκδότες ευδοκίμησαν, ένας ολόκληρος στρατός ανέργων πλήττει την περιοχή της δημοσιογραφίας.

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η Τετάρτη Εξουσία ασκήθηκε στο όνομα της Δημοσιογραφίας αλλά υπέρ των εκδοτών και της διαπλοκής. Οι δημοσιογράφοι ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ο αδύναμος κρίκος αυτής της σχέσης. Προνομιακοί διαχειριστές τής διαπλοκής υπήρξαν μόνο εκδότες, πολιτικοί καί επιχειρηματίες. Κι αυτό είναι κάτι πού θα απαιτούσε κανείς να τύχει της προσοχής μιας Αριστερής Κυβέρνησης που αντί να στοχοποιήσει τούς ισχυρούς στοχοποιεί τούς πιό αδύνατους. Αντί να στοχεύσει τό δάσος, επιδιώκει να ξεριζώσει το δέντρο. Ετσι απαλλάσσει τον εργοδότη από την καταβολή του αγγελιόσημου.

Κύριε Τσίπρα

Στην μάχη που δίνετε εναντίον της διαπλοκής σύμμαχοι σας δεν μπορεί να είναι οι διαπλεκόμενοι. Σύμμαχοι απέναντι στην ανομία, στην κάθε κι απ οπουδήποτε προερχόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας, του σεβασμού των θεσμών και της συνταγματικής ευταξίας είναι μόνο οι δημοσιογράφοι. Όχι οι εκλεκτοί της ευνοιοκρατίας που είναι ελάχιστοι αλλά η πλειοψηφία εκείνων πού βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο που πασχίζουν για την είδηση που αγωνίζονται γιά την ουσιαστική και έγκυρη ενημέρωση του ελληνικού λαού. Που στον βίο τους δεν αποκτήσανε ακίνητα σκάφη και μετοχές σε οφσόρ.


Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που βάλλεται με τόση βαναυσότητα από το νομοσχέδιο παραμένουν οι κυματοθραύστες της απέναντι στην ανομία.

Άλλωστε η πληθώρα των αποκαλύψεων εναντίον της διαπλοκής προέρχεται από εξαντλητική έρευνα συναδέλφων πολλοί από τους οποίους ένεκεν της αυταπάρνησης τους βρέθηκαν εκτός νυμφώνος.

Όσο για τα προνόμια μας ένα μόνο πια μας έχει απομείνει, το χαμηλότερο προσδόκιμο του βίου.

Στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών SIAL στο Παρίσι η Περιφέρεια Στερεάς

 
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού μας τομέα, αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια μας, για την από κοινού παρουσία παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών,   SIAL PARIS 2016
η οποία θα λάβει χώρα από τις 16 Έως 20 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPRINTE, στο Παρίσι/Γαλλία.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης η έκθεση αυτή αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών, η οποία διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.
 

Οι εκθέτες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο σε ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειάς μας, το οποίο θα μας παρέχει το ENTERPRISE GREECE, ο εθνικός φορέας προώθησης εξαγωγών.  Κατόπιν συνεννόησης με τους ιθύνοντες του φορέα, καταλήξαμε σε σχεδιασμό ενιαίου περίπτερου της Περιφέρειάς μας, μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στην διάθεσή του λειτουργικά 6 τ.μ.

Το συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη ανέρχεται με βάση αυτόν τον σχεδιασμό στα € 4.243, το οποίο περιλαμβάνει κόστος μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου € 492 /τ.μ. συν ΦΠΑ 24%, Registration fee € 470  συν ΦΠΑ 24%, αποστολή και ασφάλιση εκθεμάτων, τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες περίπτερου. 

Για επιπλέον προαιρετικές παροχές και εξοπλισμό υπάρχουν επιπλέον επιβαρύνσεις τις οποίες θα αποφασίσει ο κάθε εκθέτης σε συνεννόηση με το ENTERPRISE GREECE.  Στο παραπάνω κόστος, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών.

Πέρα από τον συντονισμό της αποστολής μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του Στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας θα συμβάλλει  οικονομικά στο κόστος του κάθε εκθέτη μας, καλύπτοντας το 35% του προαναφερόμενου κόστους και συγκεκριμένα  € 1.500.  Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το συνολικό κόστος των € 4.293, και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει   να προκαταβληθεί στο ENTERPRISE GREECE προκειμένου να κάνει κράτηση.

Πέρα από την ενίσχυση της Περιφέρειας, υπάρχει βούληση εκ μέρους των Επιμελητηρίων μας να συνδράμουν οικονομικά για μέρος από το κόστος συμμετοχής στην έκθεση των μελών τους.  Η τελική απόφαση και το ύψος της ενίσχυσης θα αποφασισθεί από το κάθε Επιμελητήριο ξεχωριστά όταν θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Οσοι και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 20 Μαΐου 2015, επικοινωνώντας με την Αναγνωστοπούλου Κατερίνα, υπεύθυνη οργάνωσης του ENTERPRISE GREECE στο τηλέφωνο 210-3355 767 & 210-3355 700, διευκρινίζοντας ότι το αίτημά σας αφορά το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπάλληλο μας,  κύρια Δέσποινα Καμπουροπούλου  στο 2221353543 & 6944731674.

Ενημερωτικό σημείωμα για την έκθεση από το ENTERPRISE GREECE,  κανονισμό συμμετοχής στην έκθεση και  αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.pste.gov.gr/?p=23288

Τα 3 πρώτα βραβεία ζωγραφικής μαθητών Ευπαλίου από την Ι.Μητρόπολη Φωκίδας


Σε ειδική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Ευπαλίου, έγινε η απονομή των βραβείων στα 3 καλύτερα έργα ζωγραφικής μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Ευπαλίου που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας με θέμα την "προσευχή".


Α΄Βραβείο Θανάσης Θωμόπουλος
Όλα τα έργα αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από 3 έγκριτους καλλιτέχνες. Την επιτροπή αποτελούσαν ο Αρχιμανδρίτης π. Δαβίδ Τσελίκας αγιογράφος, η  Σοφία Λογοθέτη, ζωγράφος και καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης και η Ιωάννα Φωτάκη αρχιτέκτονας και ζωγράφος.

Α΄ Βραβείο Μαρία Κυρίτση
Ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Σύρρος, υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέλαβε την επιμέλεια της εκδήλωσης και καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους. Όπως ανέφερε τα έργα που συγκεντρώθηκαν ήταν συνολικά 64, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για τη μικρή μας κοινότητα.

Γ΄ Βραβείο Νίκος Κούγιας
Από τα 64 συνολικά έργα που κατατέθηκαν διακρίθηκαν τα 8 έργα. Μια κόκκινη κορδέλα κρεμάστηκε στα έργα των οκτώ μαθητών: της Αθανασοπούλου Δημητρίας, της Μπένου Κωνσταντίνας, της Κυρίτση Μαρίας, της Παπαϊωάννου Κατερίνας, του Θωμόπουλου Γιώργου, του Κούγια Νίκου, του Θωμόπουλου Θανάση και της Παπασούλη Μαρίας.

Από αυτά τα έργα βραβεύτηκαν με χρηματικό ποσό και έπαινο τα τρία καλύτερα. Η Ιωάννα Φωτάκη παρέδωσε τον έπαινο και το χρηματικό ποσό των 50 € ως 3ο βραβείο στο μαθητή Κούγια Νίκο. Κατόπιν η Σοφία Λογοθέτη ανήγγειλε ότι δεν βραβεύτηκε κανένα έργο ως 2ο και ότι την 1η θέση κατέκτησαν 2 έργα. Έτσι ο Αρχιμ. π. Δαβίδ Τσελίκας παρέδωσε το χρηματικό έπαινο και το ποσό των 100 € (στο καθένα) ως 1ο βραβείο στους μαθητές Κυρίτση Μαρία και Θωμόπουλο Θανάση.
Την εκδήλωση έκλεισε με τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δωρίδας Γεώργιος Καπεντζώνης  ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους τους διαγωνιζόμενους αφού ήταν όλοι τους νικητές ανεξαιρέτως και ευχήθηκε Καλό και Ευλογημένο Πάσχα σε όλους.
Ο Πατέρας Αυγουστίνος επισήμανε επίσης ότι τα έργα θα βρίσκονται το προσεχές διάστημα στην αίθουσα του δημαρχείου για να μπορούν να τα θαυμάσουν όλοι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διάφοροι εκπρόσωποι φορέων ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Ευπαλίου Κώστας Τσιούστας, εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ευπαλίου.
Ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Ανδ. Ευσταθίου
και ο Πρόεδρος Ευπαλίου Κ. Τσιούστας με τους τρείς βραβευθέντες μαθητές
 

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Σημαντικές συμμετοχές στο 3oTihioReace που θα γίνει στο Τείχιο στις 15 Μαϊου

Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για την διοργάνωση του 3o TihioRace  που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2016 στο Τείχιο Δωρίδας.


Η Οργανωτική Επιτροπή του ορεινού αγώνα δρόμου TihioRace υποδέχτηκε
σε επίσημο γεύμα τους δημοσιογράφους και προσκεκλημένους συμμετέχοντες της 3ης Διοργάνωσης του TihioRace.

Tο παρών έδωσαν αρκετοί αθλητές και επώνυμοι οι οποίοι θα συμμετέχουν στον αγώνα του Μαϊου στο Τείχιο, όπως μεταξύ άλλων, ο Πρωταθλητής kick boxing Μιχάλης Ζαμπίδης, η Ολυμπιονίκης ρυθμικής γυμναστικής Κλέλια Πανταζή, η Ολυμπιονίκης του τριπλούν Πηγή Δεβετζή, η ηθοποιός και blogger Πατρίσια Μίλικ Περιστέρη και ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο παρουσιαστής Χρήστος Νέζος και ο αθλητικογράφος Γιώργος Θαναηλάκης.

Στην παρουσίαση, παρέστησαν και σημαντικοί δρομείς που θα λάβουν μέρος και φέτος στο TihioRace, μεταξύ των οποίων και οι Γιώργος Διαλεκτός, Αλέξης Καμπουρόπουλος, Μαρία Μαλάι, Γεωργία Μαντά, Λευτέρης Παρασκευάς και Σταύρος Στεφανής.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την έμπνευση του TihioRace, τους στόχους της διοργάνωσης για την ανάδειξη της περιοχής του Τειχίου και της Δωρίδας, καθώς και για τεχνικά θέματα του αγώνα από τους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής Θωμά Ρούμπα, εμπνευστή και διοργανωτή του θεσμού, Απόστολο Μόσχο, στέλεχος της εταιρείας GOsport, και τον Λουκά Πρατίλα, συνεργάτη της εταιρείας GOsport που έχει αναλάβει την υλοποίηση της διοργάνωσης.

Το TihioRace περιλαμβάνει όλες τις ηλικιακές κατηγορίες για άντρες και γυναίκες σε 4 χιλιομετρικές κατηγορίες των 5 χλμ, των 15 χλμ, των 27 χλμ και το WolfRace, τη νέα διαδρομή των 50 χλμ, που υπόσχεται την απόλυτη δρομική εμπειρία.

Ως ένας οργανωμένος αθλητικός θεσμός, προσφέρει στους συμμετέχοντες υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, παρέχοντας την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών δαπανών σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε συνεργασία με μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, κατάλληλο χώρο στην εκκίνηση του αγώνα για αντίσκηνα με χρήση νερού, καθώς επίσης και τη δωρεάν μεταφορά στον αγώνα για τους δρομείς των 15 χλμ, των 27 χλμ και των 50 χλμ.

Επιπλέον, για τους συμμετέχοντες του WolfRace η Οργανωτική Επιτροπή εξασφαλίζει ένα πλήρες πακέτο δωρεάν διαμονής. Φυσικά, οι νικητές κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν σημαντικά δώρα και έπαθλα μεγάλης αξίας, που θα επιβραβεύσουν την προσπάθεια τους.

Ο εμπνευστής και διοργανωτής του TihioRace, Θωμάς Ρούμπας δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το TihioRace διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά με αυξημένο αριθμό συμμετεχόντων. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συστήσουμε το άθλημα του ορεινού τρεξίματος σε όλους, και φυσικά να αναδείξουμε τις ομορφιές του Τειχίου και του Δήμου Δωρίδος, συμβάλλοντας στην προβολή τους στο ευρύ κοινό, κάτι που δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για εμάς, που φέτος, για πρώτη φορά, έχουμε δίπλα μας τόσο σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο, που αποτελούν πρότυπα για τα νέα παιδιά και μέσω της συμμετοχής τους περνούν σημαντικά μηνύματα για τον αθλητισμό, τον υγιεινό τρόπο ζωής και την επίτευξη των στόχων. Καλούμε όλους τους δρομείς να συμμετάσχουν στο TihioRace 2016 και να γνωρίσουν μια μοναδική ορεινή διαδρομή στο Τείχιο, απολαμβάνοντας τη φυσική του ομορφιά και τη φιλοξενία του».

 Οι εγγραφές για το 3ο TihioRace 2016 συνεχίζονται.
Επισκεφθείτε το www.tihiorace.gr και δηλώστε συμμετοχή.
 

Η σταύρωση των συνταξιούχων με το νέο ασφαλιστικό που κατέθεσε η κυβέρνηση

Μαχαίρι στις συντάξεις φέρνει το νέο Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μετά το Πάσχα. Οι μειώσεις που θα φέρει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης φθάνουν το 30% για τις κύριες συντάξεις και το 40% για τις επικουρικές.

Το νέο Ασφαλιστικό βάζει πλαφόν τις 2.000 ευρώ μεικτά δηλαδή 1.800 με 1.820 ευρώ καθαρά, για όσους παίρνουν μια σύνταξη και 3.000 ευρώ καθαρά για όσους λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 13, από τη ψήφιση του νέου νόμου έως και τις 31/12/2018 καμιά ατομική σύνταξη δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ συνυπολογιζομένων των εισφορών ασθενείας και αλληλεγγύης συνταξιούχων («καθαρά» περίπου στα 1.800 ευρώ - 1.820 ευρώ, κατά μέσο όρο) και τα 3.000 ευρώ «καθαρά» το άθροισμα πολλαπλών συντάξεων.
Μάλιστα, όπως σημειώνει η «Ημερησία του Σαββάτου», τα πλαφόν αυτά θα ισχύουν και για τις νέες συντάξεις που θα απονέμονται είτε με το παλαιό είτε με το νέο τρόπο υπολογισμού συντάξεων, για εκκρεμείς αιτήσεις και  νέες αιτήσεις αντίστοιχα. 

Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου Ασφαλιστικού
Από το νέο Ασφαλιστικό αυτοί που θα δουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στην τσέπη τους είναι οι εξής:
• Όσοι δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί,
• Όσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.170 ευρώ το μήνα
• Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων
• Όσοι δεν έχουν εισπράξει το εφάπαξ
Αναλυτικά, οι σημαντικότερες ανατροπές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης συνοψίζονται στα εξής:
• Νέες συντάξεις: Μείωση έως και 30%
• Αναπηρικές: Μείωση έως και 40%
• Επικουρικές: Μείωση έως και 40% μέσω του επανυπολογισμού τους.
• Εφάπαξ: Μείωση έως και 15%
• Μέρισμα: Μείωση 32%
• Συντάξεις όσων εργάζονται: Μείωση έως και 60%
• ΕΚΑΣ: Μειώνονται οι δικαιούχοι, η παροχή καταργείται από 1/1/2020.
• Συντάξεις χηρείας: Μειώνονται οι δικαιούχοι, μπαίνει ηλικιακό όριο.

Οι επτά μεγάλες αλλαγές που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό
1. Υψηλότερες εισφορές για όλους με εξαίρεση τους χαμηλόμισθους. Όσοι έχουν παράλληλη ασφάλιση θα πληρώνουν διπλές εισφορές.
2. Χαμηλότερες κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους, λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού. Ιδιαίτερα πλήττονται οι υψηλόμισθοι με πάνω από 25 έτη ασφάλισης.
3. Αναπροσαρμόζονται οι επικουρικές που ήδη καταβάλλονται εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης του δικαιούχου υπερβαίνει το ποσό των χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ.
4. Μπαίνει πλαφόν στις συντάξεις, όπως περιγράφηκε παραπάνω. Έτσι κανείς συνταξιούχους δεν θα λαμβάνει έως τις 31/12/2018 πάνω από 3.072 ευρώ καθαρά, αν έχει πολλαπλές συντάξεις και 1.820 ευρώ καθαρά αν έχει μια σύνταξη.
5. Καταργείται  σταδιακά το ΕΚΑΣ, έως τα τέλη του 2019. Οι πρώτοι που θα χάσουν το επίδομα είναι οι 120.000 συνταξιούχου που λαμβάνουν σήμερα 30 ευρώ.
6. Αναδρομικές μειώσεις, από 1/1/2016, θα γίνουν στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων για 280.000 συνταξιούχους και στα εκκρεμή εφάπαξ (προβλέπεται νέος τρόπος υπολογισμού με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης).
7. Ενοποιήσεις Ταμείων με ένα Ταμείο για κύρια ασφάλιση, ένα για την επικουρική και το εφάπαξ.

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου 2016

Λόγω των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς οι συντάξεις ΜΑΙΟΥ 2016 θα καταβληθούν έως και τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας ως εξής :

Το Δημόσιο  έχει καταβάλλει τις συντάξεις ΜΑΙΟΥ 2016 την 22 Απριλίου 2016 ημέρα Παρασκευή

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΜΑΙΟΥ 2016 την 27 Απριλίου 2016, Μεγάλη Τετάρτη

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΜΑΙΟΥ 2016 την 25 Απριλίου 2016, Μεγάλη Δευτέρα

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΜΑΙΟΥ 2016 την 25 Απριλίου 2016, Μεγάλη Δευτέρα

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΜΑΙΟΥ 2016 την 27 Απριλίου 2016, Μεγάλη Τετάρτη

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων