Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Ευχές από Σύλλογο χωριών Β.Δ.Δωρίδας

Ευτυχισμένο νέο έτος με 
2+0+16 = 18 χωριά της Β.Δ. Δωρίδας,
να βρίκουν νέους δρόμους
συνεργασίας  και δημιουργικότητας
 
Πλατεία Πενταγιούς χιονισμένη (φωτο Κ.Αρμύρος)
 
Πλατεία Αρτοτίνας χιονισμένη (φωτο Κ.Αρμύρος)

Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ισπανία ενδεχομένως να σηματοδοτήσουν μία στροφή της Ευρώπης -  και ειδικότερα της Γερμανίας - στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του Νότου.
Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τα θετικά βήματα που πραγματοποιεί η Αθήνα κατά την υλοποίηση του τρίτου «προγράμματος», δημιουργούν την ελπίδα ότι τα γεγονότα στην ελληνική οικονομία από το 2016 μπορεί να εξελιχθούν πολύ καλύτερα από το 2015, ίσως πολύ πάνω και από τις πιο αισιόδοξες  προσδοκίες. 
Αυτό υποστηρίζουν έγκυροι οικονομικοί παρατηρητές, επικαλούμενοι τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται στα think tank του Βερολίνου και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Μάριο Ντράγκι.
Πράγματι, μετά τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών και τον κίνδυνο μίας παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας  σε μία ακόμη  χώρα του ευρώ και συγκεκριμένα σε μία αγορά  της τάξης των 50 εκατομμυρίων, οι πληροφορίες λένε ότι οι άνθρωποι της Αγκελα  Μέρκελ σκέφτονται ξανά ορισμένα βασικά θέματα στρατηγικής.

Δεν είναι οι απειλές που προκαλούνται μόνο  από την άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία, είναι κυρίως οι πιθανότητες απώλειας του ελέγχου στον ευρωπαικό νότο και η σύμπηξη ενός πολιτικού μετώπου με δική του ατζέντα. Αυτό φοβίζει περισσότερο από όλα τη στιγμή αυτή  το Βερολίνο, το οποίο θεωρεί τις εκλογικές μετατοπίσεις προς την Αριστερά, στην Ελλάδα και την Ισπανία, αποτέλεσμα των πολύ υψηλών ποσοστών που γράφει η ανεργία στους νέους.

Το όραμα της Ευρώπης, η ευρωπαική ενοποίηση, σταμάτησε να συγκινεί και  να τροφοδοτεί με όνειρα τους νέους…

Αντίθετα, όπως  φαίνεται, τους απογοητεύει.  Κι ο μόνος τρόπος  για να αλλάξουν τα πράγματα, κυρίως  στον ευρωπαικό νότο, είναι η δημιουργία συνθηκών οικονομικής  ανάπτυξης. Νέες δουλειές, νέα εισοδήματα, νέες προοπτικές για τους νέους!

Αυτή η ρευστότητα και ο προβληματισμός, μπορούν ωστόσο  να αποδειχθούν γόνιμες εξελίξεις για την Ελλάδα και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί…  Μπορεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία  δείχνει ορισμένες φορές  αποφασισμένη να κερδίσει το στοίχημα του τρίτου προγράμματος, να γυρίσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 το παιγνίδι στην οικονομία. Υπάρχει μία σοβαρή πιθανότητα.

Ο τόπος, δηλαδή, να ξαναμπεί σε τροχιά ανάκαμψης, έχοντας βάλει σε δρόμο επίλυσης χρόνια και  βαριά διαρθρωτικά προβλήματα.  Εάν η κυβέρνηση εμφανιστεί συνεπής και τρέξει το «πρόγραμμα», χωρίς παλινωδίες και ρωγμές μέχρι το Φεβρουάριο, τότε θα ενεργοποιηθούν οι μοχλοί της πολιτικής και της ΕΚΤ για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Η  συγκεκριμένη προοπτική  θα δώσει εντυπωσιακό  αέρα στα πανιά της Ελλάδας και σε αυτό ποντάρει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα. Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους θα γράψει πόντους στην πορεία ανάκτησης της εμπιστοσύνης στο εξωτερικό και παράλληλα θα ενεργοποιήσει σημαντικά κεφάλαια  για επενδύσεις  από τη διεθνή κοινότητα.

Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μία  κολοσσιαία μεταβολή για το μέλλον του τόπου. Αρκεί η κυβέρνηση να αποδειχθεί συνεπής στο «πρόγραμμα» και να συνειδητοποιήσει ότι η ιδιωτική επιχειρηματικότητα είναι αυτή που δημιουργεί  τον εθνικό πλούτο. Η διαδικασία μείωσης του ελληνικού  χρέους θα ξεκινήσει πολύ πριν από τις πολιτικές αποφάσεις σε κορυφαίο επίπεδο Ευρώπης και ΔΝΤ. Θα αρχίσει με την αθρόα αγορά ελληνικών ομολόγων από τον μέγα μαέστρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Είναι δεδομένο.
* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Ευχές από το Σύλλογο"ΤΑ ΤΡΟΙΖΟΝΗΣΙΑ"


Ευχές για το νέο έτος από τον Σύλλογο των Αρτοτινών "Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ"

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρτοτινών "Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ" σας εύχεται ένα Χαρούμενο, Καλότυχο και Ευτυχισμένο 2016.

 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
 
Κυκλοφόρησε και το νέο φύλλο της εφημερίδας του Συλλόγου "ΑΡΤΟΤΙΝΑ"

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Ευχή μας... όλων οι ευχές αυτές τις μέρες να μή μείνουν ευχές στο ταξίδι του 2016 !


Οι ευχές της Ζωής στην Κυβέρνηση

Στάζει ...μέλι η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους παλιούς συντρόφους της. 

 Ενδεικτική και η ευχή που τους δίνει για τη νέα χρονιά μέσω twitter.

«Η ευχή μου προς την Κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου για το 2016: και του χρόνου σπίτια σας.»
!!‏@ZoeKonstant 14 ώρ.πριν από 14 ώρες
 

Έσκασαν τα πρώτα κανόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δύο Δήμοι πτώχευσαν

Η τραγική οικονομική
κατάσταση της χώρας
αναπόφευκτα
επηρεάζει και τους
Δήμους οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις και πληρωμές, την ώρα που τα έξοδα τους και τα χρέη τους ολοένα μεγαλώνουν.

Και ήδη... έσκασαν τα πρώτα κανόνια στην αυτοδιοίκηση. Πριν ένα μήνα σε καθεστώς πτώχευσης βρέθηκε ο Δήμος Σαλαμίνας, που τέθηκε σε πλήρη έλεγχο και επιτήρηση για να εξυγιανθεί. Πλέον, στο ίδιο καθεστώς βρίσκεται και ο Δήμος Γόρτυνας στο νομό Ηρακλείου, καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Με ΦΕΚ που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο εν λόγω δήμος εντάσσεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης, βάσει του N. 4270/2015. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες ο Δήμος παρουσίαζε αδυναμία σύνταξης ισοσκελισμένου ισολογισμού.

Ο καλλικρατικός δήμος Γόρτυνας βρίσκεται στα νότια του νομού Ηρακλείου, αποτελείται από τις δημοτικές ενότητες Κόφινα, Αγίας Βαρβάρας, Γόρτυνας και Ρούβα και με βάση την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 19.148 κατοίκους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η υπαγωγή σε πρόγραμμα εξυγίανσης προβλέπει την υποχρέωση εφαρμογής σειράς παρεμβάσεων, όπως μέτρα είσπραξης των οφειλών προς τους ΟΤΑ, αναστολή προσλήψεων, επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού, αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας σε ποσοστό μέχρι και 3‰ (τρία τοις χιλίοις), αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2% και περιορισμός των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.


Ευχές από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ


Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές Συλλόγου Μακρινής "Η Υπαπαντή"


Μεγαλειώδης και με λαμπρότητα υποδοχή των Δώρων των Μάγων στο Αντίρριο


Με τή συμμετοχή πλήθους πιστών και Ιερέων έγινε, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο, στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αντιρρίου η υποδοχή των Δώρων που οι σοφοί Μάγοι από την Ανατολή προσέφεραν στο Χριστό. 


Τα Τίμια Δώρα μετέφεραν από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου, όπου φυλάσσονται, τρεις Αγιοπαυλίτες Πατέρες. Ο Ιερομόναχος Βασίλειος και οι Μοναχοί Ιωάσαφ και Νεκτάριος.

Παρόντες στην υποδοχή ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος μαζί με εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Βουλευτές Δημήτρης
Κωσταντόπουλος
και Νίκος Νικολόπουλος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων, Συλλόγων και Σωματείων.

Η Υποδοχή έγινε στην προβλήτα του Αντιρρίου με κάθε
επισημότητα. Τα Δώρα των Μάγων έφθασαν με ferry boat συνοδευόμενο από σκάφος του Λιμενικού. Οι πρώτοι που τα υποδέχθηκαν ήταν τα παιδιά των Κατηχητικών συνάξεων της Ενορίας, τα οποία έραναν με ροδοπέταλα τα Άγια Δώρα. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Αντιρρίου και Άγημα του Στρατού. Οι Αγιοπαυλίτες Πατέρες παρέδωσαν τα Δώρα
 των Μάγων στον Σεβασμιότατο και εν συνεχεία λιτανευτικά κατευθύνθηκαν στο Ναό του Αγ. Νικολάου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής και των σφυριγμάτων των ferry boat του πορθμείου Ρίου Αντιρρίου. Προπορευόταν ομάδα ιππέων από το βυζαντινό άγημα των «Φίλιππων Ναυπάκτου».

Στην προσφώνησή του ο Εφημέριος του Αντιρρίου Αρχιμ. Πολύκαρπος Θεοφάνης ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πλέον συγκινητική, ιερή, ιστορική, σημαντική και κορυφαία μέρα για το Αντίρριο. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όσους βοήθησαν. Κι ευχήθηκε η ζωή όλων να έχει το λίβανο, τη σμύρνα και το χρυσό, δηλ. το θυμίαμα της προσευχής, του αγιασμού, τη σμύρνα της αγάπης του Θεού προς εμάς αλλά και της δικής μας προς τον συνάνθρωπο και τέλος τα απαραίτητα υλικά αγαθά που χρειαζόμαστε στη ζωή μας.

Στη συνέχεια ο Ιερομόναχος Βασίλειος Αγιοπαυλίτης παρουσίασε στο ιστορικό πλαίσιο της πορεία των Τιμίων Δώρων και πώς η μητρυιά του Μωάμεθ του Πορθητή, η Μάρω, τα δώρισε στην Ι.Μ. Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος.

Τέλος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου τόσο στο χαιρετισμό του όσο και στο κήρυγμά του έδωσε την θεολογική διάσταση της προσκυνήσεως των Μάγων. Ο Σεβασμιότατος Ιερόθεος, στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον π. Πολύκαρπο για την έμπνευση, την πρωτοβουλία και την διοργάνωση της υποδοχής και ευχαρίστησε τους Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου και ιδιαιτέρως τον Καθηγούμενο π. Παρθένιο που αποτελεί μια εμβληματική μορφή του Αγίου Όρους και μίλησε για την θεολογική σημασία των Δώρων των Μάγων. 


Στο κήρυγμά του, προς το τέλος του Εσπερινού, έδωσε την θεολογική διάσταση της προσκυνήσεως των Μάγων, την σημασία της κλήσης που δέχθηκαν από τον αστέρα-Άγγελο να τον ακολουθήσουν για να προσκυνήσουν τον τεχθέντα Βασιλέα, την μεγάλη αξία της αποδοχής της κλήσης αυτής και της οδοιπορίας τους μέσα σε τόσους κινδύνους προς συνάντηση του Χριστού.

Καθ’όλη τη διάρκεια του Εσπερινού και μέχρι αργά το βράδυ υπήρχε διαρκές προσκύνημα.

Τα Δώρα των Μάγων θα παραμείνουν στο Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι την Κυριακή 3 Ιανουαρίου. Καθημερινά θα τελούνται Ακολουθίες και ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από το πρωί μέχρι το βράδυ.

ΟΓΑ : Σήμερα Τετάρτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Τα οικογενειακά επιδόματα δ’ τριμήνου 2015 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) θα καταβάλλει ο ΟΓΑ σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 25 Νοεμβρίου 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.


Η πληρωμή αυτή αφορά 715.703 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 182.826.458,68 ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΓΑ, όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 25-11-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.

Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).

Ευχές Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνας


Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Κυκλοφόρησε το χειμωνιάτικο φύλλο των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ


… καθώς και το Ημερολόγιο 2016 του Συλλόγου  
Αγιοευθυμιωτών
Εορταστικό, πολύχρωμο και με πλούσιο περιεχόμενο, κυκλοφόρησε το χειμωνιάτικο φύλλο (υπ' αρ.99) των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ. Στις 32 έγχρωμες σελίδες του φύλλου 99 μπορεί να διαβάσει κανείς πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:
 •  Νέα για τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών (Εκδρομή-προσκύνημα στο χωριό για τον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου, Κοπή πίτας-βράβευση φοιτητών και εορτασμός του Αγίου Ευθυμίου στην Αθήνα και Προετοιμασία της Επετειακής έκδοσης για τα 100 φύλλα των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ).
 •  Πραγματικές ιστορίες από το παρελθόν του χωριού (Το διασίδι).
 • Ομιλία του Γεωργίου Αναγνωστοπούλου για "Το βαθύτερο νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940".
 • Μεγάλη έρευνα για τους καταστηματάρχες και τα επαγγέλματα στην Αγία Ευθυμία, από το 1865 έως τις μέρες μας.
 • Φωτογραφία από την σχολή οικοκυρικής που λειτουργούσε το 1961 στην Αγία Ευθυμία.
 • Το πρώτο μέρος της πολύ ενδιαφέρουσας εργασίας "Η ιστορία μέσα από το ελληνικό γραμματόσημο".
 • Εικόνες από τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2015.
 • Το διήγημα του Φ. Ντοστογιέφσκι "Το παιδί στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Χριστού".
 • Το πρωτοχρονιάτικο χρονογράφημα με την προτροπή "Ανεβαίνετε".
 • Την ιστορική έρευνα "Πεθαίνοντας στην Αθήνα" η οποία αναφέρεται στο θάνατο δυο αμφισσέων στην τουρκοκρατία (1787) και στην ελεύθερη πρωτεύουσα (1870).
 • Ειδήσεις και σχόλια για όσα συνέβησαν στην Αγία Ευθυμία αλλά και την ευρύτερη περιοχή το τελευταίο τρίμηνο.
 • Αφιέρωμα στη Βραδιά Καραόκε των εκδηλώσεων του καλοκαιριού.
 • Όλη η κοινωνική δραστηριότητα που αφορά την Αγία Ευθυμία.
 • Αφιέρωμα στη Γκιώνα "Το θρυλικό βουνό της Ρούμελης"
 • Ποίημα αφιερωμένο στην Αγία Ευθυμία.
 •  Πρόσφατα νέα από το χωριό.
 • Επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με καταγωγή από την Αγία Ευθυμία και ανακοίνωση για το βραβείο "Γ. Χατζής".
Η εφημερίδα θα ταχυδρομηθεί αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και αναμένεται να φτάσει στους παραλήπτες τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Μαζί με το φύλλο της εφημερίδας θα σταλεί και το Ημερολόγιο του 2016 του Συλλόγου με θαυμάσιες φωτογραφίες από την φύση της Αγίας Ευθυμίας και τις δραστηριότητες των κατοίκων της. Όσοι δεν είναι συνδρομητές και επιθυμούν να τους σταλεί το συγκεκριμένο φύλλο και το Ημερολόγιο μπορούν να τα ζητήσουν τηλεφωνώντας στο 2103250354.

ΣΟΚ :Το ΤΑΣ ζητά πίσω τα λεφτά δανείων εκατοντάδων σεισμόπληκτων Δωριέων !

... με την δικαιολογία ότι οι αιτήσεις των σεισμοπαθών ήταν εκπρόθεσμες !

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σε πανικό βρίσκονται εκατοντάδες οικογένειες της Δωρίδας με την απόφαση του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), που ζητά πίσω τα χρήματα και μάλιστα εντόκως που είχαν πάρει ως σεισμόπληκτα δάνεια με ευνοϊκούς όρους, γιατί ήταν παράνομα !

Το ΤΑΣ προχωρά στην ενέργεια αυτή με την δικαιολογία ότι οι αιτήσεις που έκαναν πάρα πολλοί σεισμόπληκτοι της Δωρίδας από τους σεισμούς του 1995, ήταν εκπρόθεσμες και γι αυτό δεν έπρεπε να πάρουν τα δάνεια αυτά.
Όμως για τα  δάνεια αυτά είχαν δοθεί  όλες οι σχετικές πιστοποιήσεις και εγκρίσεις από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και η ευθύνη βαρύνει  αυτές που τα προχώρησαν και τα ενέκριναν και όχι τους σεισμοπαθείς.

Τώρα καλούνται οι εκατοντάδες σεισμόπληκτοι δανειολήπτες Δωριείς, μετά από τόσα χρόνια, να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν για δάνειο, και μάλιστα με «καπέλο» τους τόκους !
Οι δανειολήπτες είναι σε απόγνωση, γιατί τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν είναι τεράστια και μάλιστα σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, και οι υποθέσεις τους οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Γιορτή με κάλαντα και με τραγούδια από μαθητές στο… καραβάκι του Ευπαλίου !Στο πνεύμα των Χριστουγέννων και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου του Ευπαλίου, επέλεξαν να τελειώσουν το εξάωρό τους και πριν φύγουν για διακοπές, κάνοντας μια μικρή γιορτή στη γέφυρα της Μαντήλως, μπροστά στο χριστουγεννιάτικο καράβι, προς τιμήν του δημιουργού του καλλιτέχνη Γιάννη Κωσταρά. 

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους και τους  Διευθυντές Βασίλη Κατσιγιάννη και Νίκο Τριψιάνο, είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και η χορωδία τραγούδησε αγγλικά τραγουδάκια ειδικά διασκευασμένα από την καθηγήτρια Κατερίνα Νανοπούλου  για τον καλλιτέχνη !
Συγχάρηκαν τον δημιουργό για το έργο του, θαύμασαν το καράβι, ενημερώθηκαν για τον τρόπο κατασκευής του, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, φωτογραφήθηκαν μαζί του και του ευχήθηκαν καλές γιορτές.

Οι Σύλλογοι των καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου έδωσαν δώρα στον συνάδελφο και φίλο τους Γιάννη Κωσταρά και η καθηγήτρια των εικαστικών Σοφία Λογοθέτη μίλησε για την αξία τέτοιων έργων τέχνης!
Η ιδιαίτερα ωραία μουσική επιλεγμένη από τον Βασίλη Τιγγινάγκα και τον Γιάννη Τριανταφύλλου  δημιούργησε ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα και οι  χαρούμενες παιδικές και νεανικές φωνές γέμισαν το Ευπάλιο!

Τέλος χριστουγεννιάτικα εδέσματα,  κουραμπιέδες, μελομακάρονα και αναψυκτικά προσφέρθηκαν από την  Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας!


Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Ο Απόλλων Ευπαλίου με τον Αστέρα Ιτέας συναντώνται στον ημιτελικό Κυπέλλου

Του Τάσου Τσόλκα

Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος των Ομίλων Φωκίδας, Απόλλων Ευπαλίου και Αστέρας Ιτέας, θα συναντηθούν στον έναν ημιτελικό του Κυπέλλου, που θα είναι διπλός σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στα Γραφεία της ΕΠΣ Φωκίδας.

Θα είναι το πρώτο γερό τεστ και για τις δύο ομάδες εν όψει της συνέχισης του πρωταθλήματος Φωκίδας στη δεύτερη φάση, όπου μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες, τρείς από κάθε όμιλο, θα δώσουν τη μάχη για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Φωκίδας 2015-2016.

Ο άλλος ημιτελικός θα είναι διαδικαστική τυπική υπόθεση, αφού ο ισχυρός Φωκικός της Β΄ Εθνικής, θα συναντηθεί με τον αδύναμο Κρισσαίο Χρισσού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των ημιτελικών του Κυπέλλου Φωκίδας έχεις ως εξής :

Τρίτη 5. Ιαν. 2016           Ώρα 15:00       Γήπεδο Χρισσού
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ  -  ΦΩΚΙΚΟΣ

Τετάρτη 20 Ιαν. 2016     Ώρα 15:00       Γήπεδο Μαλαμάτων
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ

Τετάρτη 13 Ιαν.2016        Ώρα 15:00      Δημοτικό Γήπεδο Άμφισσας
ΦΩΚΙΚΟΣ  -  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ

Τετάρτη  27 Ιαν.2016       Ώρα 14:30      Δημοτικό Γήπεδο Ιτέας
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

 

Τα Δώρα των τριών Μάγων στο Αντίρριο

Από τούς σημαντικότερους πνευματικούς θησαυρούς ολόκληρου του Χριστιανισμού, είναι τα Δώρα που προσέφεραν οι τρεις σοφοί Μάγοι από την Ανατολή στον Χριστό, στη Βηθλεέμ.

Φυλάσσονται, στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος.

Τα Τίμια Δώρα των Μάγων θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Αντίρριο, από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία του Αντιρρίου.

Ο Ναός όλες αυτές τις ημέρες θα είναι ανοικτός από το πρωί μέχρι το βράδυ και καθημερινά θα τελούνται ιερές Ακολουθίες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στον Εφημέριο (Αρχιμ. Πολύκαρπο Θεοφάνη) στο τηλ. 6972 324 876, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση fr.polykarpos@gmail.com.

Από τον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου Αντιρρίου