Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Οι 8 παγίδες του ΕΝΦΙΑ

Στις οθόνες του Τaxisnet βρίσκονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και οι φορολογούμενοι που είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους το 2014 ή ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες θα πρέπει να ελέγξουν το εκκαθαριστικό για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να «φουσκώνουν» τον λογαριασμό του φόρου. Οι υπόλοιποι θα διαπιστώσουν ότι θα πληρώσουν τα ίδια ποσά φόρου με πέρυσι.

Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
• Έκπτωση 20% έχουν τα ακίνητα που ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα καθ' όλη τη διάρκεια του 2014.

• Έκπτωση 50% χορηγείται σε άγαμο με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ποσό το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμος για τη σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία συνολικής επιφάνειας άνω των 150 τ.μ., και η αξία της ακίνητης περιουσίας του (εκτός των αγροτεμαχίων) δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ εάν είναι άγαμος, τις 150.000 ευρώ αν είναι έγγαμος και τις 200.000 ευρώ για έγγαμο με δύο παιδιά.
• Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται τρίτεκνοι-πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ άνω του 80%, με εισόδημα έως 12.000 ευρώ που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας του δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ.

• Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου είδους εμπράγματου δικαιώματος στο Ε9 το ακίνητο θεωρείται ότι ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στον φορολογούμενο ενώ σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου ποσοστού συνιδιοκτησίας, λαμβάνεται ποσοστό συνιδιοκτησίας 100%.
• Αν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός ορόφου για τον υπολογισμό του φόρου λαμβάνεται ο συντελεστής που αντιστοιχεί στον 6ο όροφο.

• Σε περίπτωση κατά την οποία το έτος γέννησης επικαρπωτή έχει συμπληρωθεί με διψήφιο αριθμό, αυτός θεωρείται ως η ηλικία του επικαρπωτή κατά το έτος υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων. Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου έτους γέννησης επικαρπωτή, με εξαίρεση την προηγούμενη περίπτωση, λαμβάνεται το δυσμενέστερο για τον φορολογούμενο έτος.
• Σε περίπτωση κατά την οποία έχει συμπληρωθεί η στήλη της συνολικής επιφάνειας κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο αλλά δεν έχει συμπληρωθεί η κατηγορία του ακινήτου, θεωρείται ότι επί του αγροτεμαχίου βρίσκεται κατοικία.

• Σε περίπτωση κατά την οποία δεν έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία πρόσοψης του αγροτεμαχίου ή έχουν συμπληρωθεί λανθασμένα, για τον συμπληρωματικό φόρο των νομικών προσώπων, θεωρείται ότι το γήπεδο έχει πρόσοψη σε εθνική ή επαρχιακή οδό. Η καταβολή του φόρου γίνεται σε 5 ίσες μηνιαίες δόσεις από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016 ενώ πέρυσι είχε γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ποσά των μηνιαίων δόσεων να είναι «φουσκωμένα» κατά 20% σε σχέση με το 2014.

Παράδειγμα
Για παράδειγμα οφειλή ΕΝΦΙΑ 570 ευρώ τόσο για το 2014 όσο και για το 2015, πέρυσι έπρεπε να εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις, των 95 ευρώ εκάστη ενώ φέτος πρέπει να αποπληρωθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις των 114 ευρώ. Σε περίπτωση καθυστέρησης έστω και μίας ημέρας, ο φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις 0,73% για κάθε μήνα που θα περνάει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της κάθε δόσης ενώ για εφάπαξ εξόφληση δεν υπάρχει έκπτωση.

Από τα 7 εκατ. εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ:
• 600.000 ειδοποιητήρια είναι μηδενικά. Πρόκειται για φορολογούμενους που είχαν πληρώσει ΕΝΦΙΑ το 2014 αλλά φέτος δεν είναι υπόχρεοι στην καταβολή του καθώς προχώρησαν στη μεταβίβαση των ακινήτων τους.

• 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων δικαιούνται τις εκπτώσεις ή απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ.

• 30.000 ειδοποιητήρια είναι κάτω του 1 ευρώ, ποσό που δεν αναζητείται από το Δημόσιο.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Η αγορά και χρήση φυτοπροστατευτικών  προϊόντων από 26 Νοεμβρίου 2015 θα είναι δυνατή μόνο στους παραγωγούς-ψεκαστές και στους επιβλέποντες εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων οι οποίοι θα διαθέτουν πιστοποιητικό για την ορθολογική χρήση Γεωργικών Φαρμάκων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Αντιπεριφέρειας Φωκίδας Δημήτρης Γκούλτας, συστήνουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση του ανωτέρου πιστοποιητικού.

Οι φορείς κατάρτισης και τα κέντρα εξέτασης τα οποία άμεσα χορηγούν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσεως των Γεωργικών Φαρμάκων, καθώς και περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος βρίσκονται στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ :

http: www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/crop-
production/fytoprostasiamenu/elenxoifitoprostateytikonmenu/525-ethniko-sxe-drashs/1590-sxedio-drashs-gevrgikon-farmakon.

Πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από τον υπεύθυνο της Αντιπεριφέρειας Φωκίδας  
Αράχωβα Νικόλαο    
Τηλέφωνο :2265350551                                                                                                                   

Αρχίζει το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας 2015-16 και για τις ομάδες της Δωρίδας

Του Τάσου Τσόλκα

Ξεκινά το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας αυτό το Σαββατοκύριακο και για τον 2ο Όμιλο που περιλαμβάνει της ομάδες της Δωρίδας.
Από τους αγώνες ενδιαφέρων παρουσιάζει το ντέρμπυ Ένωσης Γλυφάδας  - Αετού Λιδωρικίου.

Αναλυτικά οι αγώνες του Ομίλου της Δωρίδας :

Σάββατο 31/10/2015  - ώρα 15:00 μμ       
Τολοφώνα Ερατεινή -  Δωρικός Μαλαμάτων  Γήπεδο Τολοφώνας
Διαιτητές: Καραπλής - Ζανιάς - Προβιά

Κυριακή 01/11/2015  - ώρα 15:00 μμ   
Ένωση Γλυφάδας - Αετός Λιδωρικίου    Γήπεδο Γλυφάδας
Διαιτητές: Σμαραγδής- Καραΐνδρος - Μπακαλιός
Απόλλων Ευπαλίου - Ηρακλής Μοναστηρακίου    Γήπεδο Μαλαμάτων
Διαιτητές: Κουφογιάννης- Ανδρεόπουλος- Ζανιάς

Παράλληλα συνεχίζονται οι αγώνες του 1ου Ομίλου από τον Δήμο Δελφών, με την τρίτη αγωνιστική που έχει ως εξής :
Σάββατο 31/10/2015  - ώρα 15:00 μμ       
Ησαΐας Δεσφίνας - Ακαδημία Άμφισσας   Διαιτητές : Ποντίκας - Κατσαρέλης - Κουτρόγιαννου
Κρισσαίος Χρισσού - Αστέρας Ιτέας    Διαιτητές: Ανδρεόπουλος - Μπούνος - Βαρζακάνος
Ανδρούτσος Γραβιάς - Αμφισσαΐκός    Διαιτητές: Καραπλής - Γούρας - Καρέλης

Κυριακή 01/11/2015  - ώρα 15:00 μμ   
Ολυμπιακός Κίρρας -  Απόλλων Δελφών   Διαιτητές: Μπούνος - Τσιπούρας - Καρέλη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (1ου Ομίλου) 2η Αγωνιστική

                                                Βαθμοί                    Γκολ
1. Αστέρας Ιτέας                          6                       18-0
2. Αμφισσαικός                           6                       12-4
3. Κρισσαίος Χρισσού                4                         7-2
4. Ολυμπιακός Κίρρας                3                       4-12
5. Ησαΐας Δεσφίνας                    1                         4-6
6. Ακαδημία Άμφισσας               1                         2-8 
7. Απόλλων Δελφών                  1                         1-8
8. Ανδρούτσος Γραβιάς             0                        2-10

Ο μείζον πολιτικός ρόλος του Ευρωπαικού Δικαστηρίου

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Στην Ελλάδα, λίγοι ίσως πολίτες γνωρίζουν τη  σημασία, την εμβέλεια και τον πολιτικό ρόλο του Ευρωπαικού Δικαστηρίου. Το γεγονός κυρίως ότι, κανένα δίκαιο, του οποιουδήποτε κράτους μέλους δεν μπορεί να αντιστρατεύεται το κοινοτικό δίκαιο. Ή, με πιο απλά λόγια, ότι το ευρωπαικό δίκαιο υπερισχύει σε κάθε περίπτωση του εθνικού δικαίου.
Το Ευρωπαικο Δικαστήριο, το οποίο αποτελεί τον πλέον φερέγγυο θεσμό που κατοχυρώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των πολιτών της Ευρωπαικής Ενωσης, συγκροτεί ταυτόχρονα και το πιο παραγωγικό μοτέρ της πολιτικής για την ενοποίηση της Ευρώπης.
Περίπου 1.000 αποφάσεις ετησίως, που ενοποιούν εθνικές νομοθεσίες, οικονομικούς κανόνες, συμπεριφορές και πολιτικές. Συνιστά και προωθεί το Δικαστήριο την ομοσπονδιακή προοπτική της Ευρώπης – γεγονός τεράστιας σημασίας  σε μία περίοδο κρίσης και αβεβαιότητας – και αυτό είναι το σπουδαιότερο.
Το Ευρωπαικό Δικαστήριο, μαζί με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν, συνιστούν σήμερα τα τρία  ισχυρότερα υπερεθνικά όργανα αποφάσεων, με ενισχυόμενο συνεχώς ειδικό βάρος.
Το  Ευρωπαικο Δικαστήριο - από τον ίδιο τον χαρακτήρα του - παίζει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής. Για να αναφέρουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα, στην υπόθεση της νομισματικής χαλάρωσης και της  παρέμβασης στην αγορά των ομολόγων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, την πρωτοβουλία δηλαδή του Μάριου Ντράγκι που τάραξε τα νερά και διέσωσε την Ευρωζώνη από την καταστροφή, το Ευρωπαικό Δικαστήριο ήταν αυτό που έβαλε γερά πλάτη και νομιμοποίησε την κολοσσιαίας σημασίας αυτή πολιτική για την Ευρώπη.

Το Δικαστήριο, ήταν αυτό που άναψε το πράσινο φώς για να αρχίσει να αλλάζει η ροή των πραγμάτων και να μην σκάει η μία χώρα μετά την άλλη… Το Ευρωπαικό Δικαστήριο, ωστόσο, είναι ο διακριτικός εταίρος της ευρωπαικής διακυβέρνησης, διότι από τη φύση του δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους δημοσιότητας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παράγει ένα γιγαντιαίο νομοθετικό και πολιτικό έργο.

Τελευταία μεγάλη ιστορία η προσφυγή του Ευρωπαίου νεαρού, που  υποστήριξε πως η υπόθεση Σνόουντεν καταδεικνύει οτι το σύστημα προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ είναι διάτρητο, συνεπώς η Ευρώπη επουδενί δεν πρέπει να μεταφέρει προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προσωπικά στοιχεία. Και το Δικαστήριο τον δικαίωσε, γκρεμίζοντας μεταξύ των δυο πλευρών ένα παγιωμένο σύστημα πληροφοριών, όπου πάνω του παίζονταν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια! 

Σε πολλές περιπτώσεις καλύπτει το κενό που αφήνουν οι πολιτικές ηγεσίες, επειδή  φοβούνται ενίοτε να πάρουν γενναίες αποφάσεις και υποκύπτουν σε εθνικές σκοπιμότητες. Το Ευρωπαικό Δικαστήριο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, είναι από τα πιο ζωτικά όργανα της δημοκρατικής Ευρώπης και ο πιο ομοσπονδιακός θεσμός της. Και είναι για εμάς τους Ελληνες επίσης πολύ σπουδαίο ότι κρατούσε το τιμόνι του, επί 12 χρόνια, ένας εξαιρετικός Ελληνας, ο κ. Βασίλης Σκουρής, ο οποίος διοίκησε με χάρισμα και σιδηρά πυγμή.

Το Δικαστήριο δεν πολιτεύεται, αλλά σηκώνει όλη την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και της ενοποίησης. Από την ανοικτή εσωτερική αγορά και τις επενδύσεις, τις καινοτομίες, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τιμές κ.ο.κ., έως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες, την συμπεριφορά των κρατών μελών, την ενοποίηση του δικαστικού συστήματος και πολλά ακόμη, από την μία έως την άλλη άκρη της Ευρώπης.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα. 

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Έβαλαν γκαζάκια στο σπίτι του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη στη Γλυφάδα


Ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στο σπίτι του Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη στη Γλυφάδα προξενώντας τεράστιες ζημιές.

Συγκεκριμένα περί της 3:40 σήμερα το πρωί, ξημερώνοντας η 28η Οκτωβρίου, άγνωστοι τοποθέτησαν 4 γκαζάκια μεσαίου μεγέθους έξω από την κεντρική πόρτα της οικίας του Γ. Καπεντζώνη στη Γλυφάδα.

Με υγρό καύσιμο πυροδότησαν τα γκαζάκια, από τα οποία τα τρία ενεργοποιήθηκαν, βάζοντας φωτιά στην πόρτα που πέρασε και στο εσωτερικό.

Από τους πυκνούς καπνούς και τη φωτιά, το εσωτερικό του σπιτιού και όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν σ΄αυτό, έπαθαν τεράστιες ζημιές.

Σε πέντε λεπτά σχεδόν μετά την έκρηξη έφτασαν επιτόπου άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου και λίγα λεπτά μετά όχημα της Πυροσβεστικής Ναυπάκτου που έθεσαν υπό έλεγχο κάθε εστία φωτιάς στο σπίτι.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης, που διαμένει με την οικογένειά του στη Ναύπακτο, ειδοποιήθηκε στις τέσσερις παρά πέντε και έφτασε στη Γλυφάδα στα επόμενα λεπτά.

Ήδη τις σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών έχουν αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου και η Διεύθυνση Ασφαλείας Φωκίδας στην Άμφισσα.

Ο Δήμαρχος μιλώντας στο DORIDA NEWS έδωσε τα συγχαρητήριά του και τις ευχαριστίες του τόσο στο δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου όσο και σε αυτό της Πυροσβεστικής Ναυπάκτου για την άμεση και ακαριαία ενεργοποίησή τους.

Ο ίδιος όπως ανέφερε δεν είχε δεχθεί ποτέ κάποια απειλή ούτε μπορεί να σκεφθεί ποιος ή ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και τι μήνυμα θέλουν να στείλουν.

Η βρώμικη και ύπουλη αυτή πράξη, όχι μόνο είναι καταδικαστέα από τους πολίτες της Δωρίδας και από τον ίδιον, ανέφερε ο Γ. Καπεντζώνης, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να πούμε προς τους επίδοξους τρομοκράτες και εμπρηστές, ότι τέτοιες ενέργειες υποκόσμου, ούτε μας πτοούν, ούτε μας φοβίζουν και πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν.

Δεν ξέρω ποιος ή ποιοι ήθελαν να κάνουν κακό στον ίδιο και την οικογένεια του, τόνισε ο Δήμαρχος, αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί η πολιτική να ασκείται με εμπρησμούς και επιθέσεις, ούτε και να υπονομεύεται η Δημοκρατία με αυτό τον τρόπο.

Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021, μεθαύριο η επίσημη παρουσίαση Δελφών


ΠληροφοριαΤην Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «Κ. Καραμανλής» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στις 7:30 το βράδυ
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και ΕΠΚεΔ.

Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία του εγχειρήματος για την Φωκίδα καλούνται οι δημότες της να είναι παρόντες, συμμετέχοντας και ενισχύοντας με την παρουσία τους την κοινή προσπάθεια.

Σεμινάριο εκπαιδευτικών για αξιοποίηση τεχνικών ηλεκτρονικής μάθησης Moodle

Για το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 διοργανώνεται  σεμινάριο με τίτλο: «Αξιοποίηση τεχνικών ασύγχρονης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσα από το περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης Moodle» από το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Άμφισσας σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του τμήματος ΕΠΑΛ Άμφισσας Κωνσταντίνος Ι. Δραγογιάννης, M.Sc., M.Ed.  η διάρκεια του σεμιναρίου είναι ένα πλήρες ημερολογιακό εξάμηνο, από 11/11/2015 έως 08/06/2016.

Θα υλοποιηθεί με τη «μεικτή» μέθοδο διδασκαλίας, συνδυάζοντας πέντε (5) δια ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις και είκοσι έξι (26) εβδομάδες εκπαίδευσης από απόσταση με χρήση υπολογιστή.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://e-learning.ilei.sch.gr/aitisi/2015 έως και 01/11/2015.

Ορίστηκαν οι αναπληρωτές Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων στη Φωκίδα

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας ορίστηκαν οι αναπληρωτές των Διευθυντών στις σχολικές μονάδες της Φωκίδας για το έτος 2015-2016.

Αναλυτικά η κατάσταση με τους αναπληρωτές Διευθυντές:

 
α/α
Επώνυμο
Όνομα
Κλάδος
Σχολική Μονάδα
Διευθυντής
1
Παπαευθυμίου
Άννα
ΠΕ02
Γυμνάσιο Άμφισσας
Τραχανά Ζαφείρα
2
Δρίβας
Νικόλαος
ΠΕ19
ΓΕΛ Άμφισσας
Μακρυγιάννης Επαμεινώνδας
3
Κοτσάμπαση
Παρασκευή
ΠΕ17.07
ΕΠΑΛ Άμφισσας
Μπράτσος Βασίλειος
4
Σαράντη
Κωνσταντίνα
ΠΕ17.03
Ε.Κ. Άμφισσας
Λαλλάς Χρήστος
5
Κούτουλας
Γεώργιος
ΠΕ04
Εσπερινό Γυμνάσιο Άμφισσας
Γεωργούλα Ευαγγελία
6
Φραγγούλη
Άννα
ΠΕ18
ΕΕΕΕΚ Άμφισσας
Μακρυγιάννη Ελένη
7
Παπαφλωράτου
Παναγιώτα
ΠΕ02
Γυμνάσιο Δελφών
Κορνέζος Χαράλαμπος
8
Μαλάκη
Αγγελική
ΠΕ03
Γυμνάσιο Δεσφίνας με Λ.Τ.
Κονιδάρη Ηλέκτρα
9
Κοκολόγου
Αναστασία
ΠΕ02
Γυμνάσιο Γραβιάς
Καραπιπέρης Κωνσταντίνος
10
Ράπτης
Στέργιος
ΠΕ19
ΓΕΛ Γραβιάς
Παπαδάτου Ανδρομάχη
11
Κατσίμπρας
Ευθύμιος
ΠΕ11
Γυμνάσιο Γαλαξιδίου
Παπαλουκάς Σπυρίδων
12
Μαντζάβρας
Χαράλαμπος
ΠΕ03
ΓΕΛ Γαλαξιδίου
Νάνου Μπήλια
13
Ευσταθίου
Ευθύμιος
ΠΕ19
Γυμνάσιο Ερατεινής με Λ.Τ.
Αρτινόπουλος Γεώργιος
14
Κατσαρού
Ιωάννα
ΠΕ01
Γυμνάσιο Ευπαλίου
Τριψιάνος Νικόλαος
15
Πράπας
Δήμος
ΠΕ04.01
ΓΕΛ Ευπαλίου
Κατσιγιάννης Βασίλειος
16
Παπαγεωργίου
Παναγιώτης
ΠΕ01
Γυμνάσιο Λιδωρικίου
Τρίγκας Ιωάννης
17
Μησαηλίδης
Άνθιμος
ΠΕ20
ΓΕΛ Λιδωρικίου
Χατζοπούλου Ντίνα-Μαρία