Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Άμφισσα 100 χρόνια Βασ.Τσιτσάνης


Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε τρεις Εκθέσεις Τροφίμων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών μας, σχεδιάζει την παρουσία της μαζί με τους παραγωγούς της σε επιλεγμένες κλαδικές εκθέσεις στο άμεσο μέλλον. 

 Η πρώτη δράση προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις τρείς κλαδικές εκθέσεις , “MEAT DAYS 2015” (για το κρέας και τα προϊόντα του), “DAIRY EXPO 2015” (για τη γαλακτοκομία και τυροκομία) και “FROZEN FOOD 2015” (για κατεψυγμένα τρόφιμα) οι οποίες θα πραγματοποιηθούν συγχρόνως στις 7-9 Νοεμβρίου 2015, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στην Αθήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καλύψει πλήρως το κόστος μίσθωσης και κατασκευής ενιαίου περίπτερου, μέσα στο οποίο θα έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και μεταποιητές κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και κατεψυγμένων τροφίμων να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.

Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ σημαντική θα είναι για την καλύτερη εικόνα της προσπάθειάς μας η ύπαρξη διαφημιστικού υλικού εκ μέρους των συμμετεχόντων.


'Οσοι και όσες επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία και συμμετοχή τους το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 16 Οκτωβρίου 2015, επικοινωνώντας με τα στελέχη της Διεύθυνσης στα τηλέφωνα 22313 51275 ή 22213 52494 είτε αποστέλλοντας αίτημα συμμετοχής με τα στοιχεία σας, στο fax 22310 35941 ή στο email s.tselas@pste.gov.gr

Περισσότερα στοιχεία για τις εκθέσεις μπορείτε να αναζητήσετε στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις
www.meatdays.gr, www.dairyexpo.gr, www.frozenfoodexpo.gr

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Έγιναν τα εγκαίνια του "τούνελ" στο Μοναστηράκι από τον Μπακογιάννη

Έγιναν σήμερα το μεσημέρι στο Μοναστηράκι τα εγκαίνια του «τούνελ» και του δρόμου από Μοναστηράκι μέχρι Παραθάλασσο της Δ.Ε. Ευπαλίου, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Νοτιοδυτικής Δωρίδας, που εξυπηρετεί την τοπική οικονομία, τον τουρισμό, το εμπόριο και γενικότερα τους κατοίκους στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης.
Το έργο αποφασίστηκε από το 2010 μετά τις κατολισθήσεις που έγιναν από τους σεισμούς του Ιανουαρίου του ίδιου έτους.

Δημοπρατήθηκε το καλοκαίρι του 2012 από την τότε Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή, που έτρεξε το όλο πρόγραμμα χρηματοδότησης και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.
Το συνολικό κόστος έφτασε τα 2.500.000 περίπου ευρώ.

Είναι αλήθεια ότι παρουσιάζει μερικές μικροατέλειες, που έθεσαν υπόψιν στον Περιφερειάρχη οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και με πολύ λίγα χρήματα μπορούν να διορθωθούν.
Ο Περιφερειάρχης που περπάτησε όλο το έργο πεζή διαπίστωσε αυτές τις μικροελλείψεις και έδωσε εντολή στον Αντιπεριφερειάρχη να γίνει μια μελέτη κοστολόγησης και να δρομολογηθούν οι σχετικές παρεμβάσεις.

Ο αγιασμός των εγκαινίων έγινε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη παρουσία πλήθους κόσμου, του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Κώστα Μίχου, των Αντιδημάρχων Κώστα Αντωνόπουλου, Χαράλαμπου Φάκου και Κώστα Φλετούρη, του πολιτευτού της ΝΔ Κώστα Χαλιορή,του περιφερειακού Συμβούλου Χαράλαμπου Κατσαρού,  των Δημοτικών Σύμβουλων Ανδρέα Ευσταθίου, Γιάννη Φλέγγα, Πάνου Ζέτου, Χρήστου Γκίκα, Γιάννη Μπαρμπούτη και Αντώνη Γιαννόπουλου,  του τ.Δημάρχου Ευπαλίου Τάσου Παγώνη, των Προέδρων των χωριών της Δ.Ε. Ευπαλίου και άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Να αναφέρουμε εδώ ότι το πρωί ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης συναντήθηκε στην Άμφισσα με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και συζήτησαν τα βασικά θέματα που πρέπει να τρέξουν για τη Δωρίδα και εν συνεχεία αναχώρησε για το Δήμο Μήλου να παραστεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος.
 
 
 

Οι 166 Δήμοι από τους 325 διέκοψαν τα έργα λόγω μη εκταμίευσης από το ΕΣΠΑ

Σε 166 (από σύνολο 325) ανέρχονται οι δήμοι, που μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν καταχωρήσει στο ειδικό σύστημα ενημέρωσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διακοπές έργων, εξαιτίας της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν εντάλματα των εργολάβων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

«Το πρώτο, που πρέπει να κοιτάξει η νέα κυβέρνηση, είναι να τεθεί αμέσως- ακόμη και σήμερα- γραπτά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα για την επέκταση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία αλλιώς θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου 2015», είπε ο κ. Πατούλης, ο οποίος απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση «στα δημοψηφίσματα και τον πολύ σημαντικό ρόλο που είχε ο κ. Λαφαζάνης, που ενδεχομένως δεν πίστευε στην ευρωπαϊκή προσπάθεια».

Απαντώντας σε ερώτηση, αν ισχύει η πρόθεση που είχε εκφράσει παλαιότερα να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ, είπε ότι δεν είναι έτοιμος να απαντήσει και προσέθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει μια κεντροδεξιά, που να είναι ποιοτική, να έχει τη δυνατότητα να προσομοιάζει με αυτό που συμβαίνει απόλυτα με επιτυχημένα μοντέλα στην Ευρώπη, αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι ιδέες».

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ν.Δ. : Οι μυστικές δημοσκοπήσεις για την ηγεσία - Ποιος είναι το φαβορί

Με το που άνοιξε θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα στις εκλογές, είδαν το φως της δημοσιότητας και οι μυστικές δημοσκοπήσεις προκειμένου να μετρηθεί η απήχηση των υποψηφίων αρχηγών στην κομματική βάση.

Σύμφωνα με τις «γαλάζιες» μυστικές μετρήσεις, τις οποίες αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης»:
1. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει θετική αποδοχή 22% στην κοινωνία και 28% στο κόμμα.

2. Η Ντόρα Μπακογιάννη ακολουθεί, με 13% αποδοχή στην κοινωνία, 18% στο κόμμα.

3. Έπεται ο Νίκος Δένδιας, με 10% στην κοινωνία και 10,8% στο κόμμα.

4. Η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει αποδοχή 6,5% στην κοινωνία και 8,5% στο κόμμα.

5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 5,5% αποδοχή στην κοινωνία, 9,5% στο κόμμα.

6. Ο Μάκης Βορίδης 3% αποδοχή στην κοινωνία, 4,5% αποδοχή στο κόμμα.

7. Ο Πέτρος Τατούλης έχει αποδοχή 1,7%.


Σύμφωνα με τον "Βηματοδότη", τα στοιχήματα πέφτουν σαν χαλάζι !

"Με βάση τις "μυστικές" (που δεν είναι πλέον μυστικές) μετρήσεις άρχισαν να πέφτουν και τα πρώτα στοιχήματα στο γαλάζιο στρατόπεδο. Αν και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση αν θα είναι ή όχι υποψήφιος για την προεδρία, οι περισσότεροι ποντάρουν ότι αν θέσει υποψηφιότητα, αυτός θα είναι ο νικητής.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν (ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής) ότι δεν υπάρχει σήμερα άλλο πρόσωπο το οποίο μπορεί να συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις.

Θεωρούν ότι η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να εξελιχθεί σε "προβληματική", αφού η Ντόρα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει και ποιον θα στηρίξει, ο Μάκης Βορίδης λέει ότι θα το σκεφθεί αν θα θέσει υποψηφιότητα (προφανώς θα ψάξει να βρει πρώτα τις 50 υπογραφές που απαιτούνται), ο Βασίλης Κικίλιας λέει "εγώ είμαι από χωριό και τέτοια πράγματα δεν ξέρω", ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι εξωκοινοβουλευτικός, η Όλγα Κεφαλογιάννη "ζυγίζει ακόμα την κατάσταση" και όλοι αυτοί λένε ότι "αν ο Μεϊμαράκης κατεβεί υποψήφιος, τότε σίγουρα αλλάζουν οι δυνάμεις, αν όχι και το παιχνίδι".

Έτσι όλοι περιμένουν τον Μεϊμαράκη σήμερα  Πέμπτη που θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες να πάρει θέση. Αφήστε που μου λένε ότι ο Καραμανλής "δεν πέταξε τη σκούφια του" όταν έμαθε ότι ο Μητσοτάκης πιθανόν να είναι υποψήφιος".

Πως ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, νέοι, φοιτητές, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι

Σε ένα αποκαλυπτικό γράφημα συνοψίζεται η εκλογική συμπεριφορά διαφόρων κοινωνικών ομάδων, στις εκλογές της Κυριακής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τον πρώτο λόγο στις περισσότερες κοινωνικές ομάδες, ενώ η Νέα Δημοκρατία κράτησε τον κορμό της (ελεύθεροι επαγγελματίες), "έχασε" τις νοικοκυρές που επέλεξαν Αλέξη Τσίπρα και κέρδισε τους συνταξιούχους, που φαίνεται να... φοβήθηκαν τον καταιγισμό μέτρων που έρχονται τους επόμενους μήνες.

Μεγάλο ντέρμπι υπήρξε στους αγρότες, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με βραχεία κεφαλή, ενώ οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα έκαναν την έκπληξη και αποτέλεσαν ένα από τα βασικά όπλα της νέας κυβέρνησης.
Όσον αφορά τις ηλικίες ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ "σάρωσαν" στις μικρές ηλικίες (18-34) ενώ η Νέα Δημοκρατία πήρε βραχεία κεφαλή και πάλι στις μεγάλες ηλικίες από 55 και πάνω.

Στην τελευταία κατηγορία βρίσκονται και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που μάλλον επέλεξαν να... επιστρέψουν σπίτι τους.
Δείτε αναλυτικά το γράφημα
Πηγή : airetos.gr 

Ευχαριστήρια δήλωση της Ασπ.Μανδρέκα


Φίλες & Φίλοι,
 
Μπορεί η μάχη μας στη Φωκίδα να χάθηκε για ελάχιστες ψήφους.. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, το τέλος αλλά, αντίθετα, σηματοδοτεί, την αφετηρία για τους νέους αγώνες μας. Γιατί εμείς δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τους αγώνες πού αφορούν στον τόπο μας και την πρόοδό του.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εκείνους, τους συμπατριώτες μας, που στήριξαν την παράταξη μας αλλά και εμένα προσωπικά, με αποτέλεσμα το ποσοστό της Ν.Δ στη Φωκίδα να είναι ένα από το υψηλότερα στη χώρα.

Αισθάνομαι ειλικρινή συγκίνηση και υποχρέωση για όλους αυτούς τους ανθρώπους που για μια ακόμη φορά με στήριξαν και με περιέβαλαν με την απεριόριστη αγάπη τους. Και για μένα προσωπικά η αγάπη του κόσμου μαζί με την προσφορά στον τόπο είναι και το μεγαλύτερο κέρδος από την ανάμειξή μου με τα κοινά. Τους, ευχαριστώ, λοιπόν, και τους εύχομαι, στον καθένα προσωπικά, να έχουν υγεία αλλά και κάθε Καλό στη ζωή τους.

Επίσης, ευχαριστώ θερμά, τα μέλη της ΝΟΔΕ Φωκίδας αλλά και τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων των δύο Δήμων του Νομού μας, που έδωσαν, κυριολεκτικά, όλες τους τις δυνάμεις, με σκοπό να προσφέρουν στην παράταξη, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και μέσα στα στενά πλαίσια που έθετε ο ελάχιστος προεκλογικός χρόνος.

Ιδιαίτερα, ευχαριστώ και όλους εκείνους που, αν και δεν έχουν κομματική ιδιότητα, προσήλθαν εθελοντικά, έγιναν μια ομάδα με τα παραπάνω μέλη και με τον τρόπο αυτό συνέδραμαν με καθοριστικό τρόπο στον αγώνα μας.

Στο σημείο αυτό, εξάλλου, θέλω να συγχαρώ τον κ. Κωστοπαναγιώτου για την επανεκλογή του στο αξίωμα του Βουλευτή Φωκίδας, και να τού ευχηθώ καλή δύναμη και η νέα του θητεία να υπάρξει αποδοτικότερη από την προηγούμενη για το καλό του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.

Περαιτέρω, δεδομένων των συνθηκών που επικράτησαν σ’ αυτές τις εκλογές, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό, πιστεύω ακράδαντα, ότι το αποτέλεσμα που επιτύχαμε στη Φωκίδα ήταν Άθλος!

Ειδικότερα, πανελλαδικά ο Σύριζα συγκέντρωσε ποσοστό 35,46%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ποσοστό 28,10%, και έτσι η διαφορά μεταξύ τους ανήλθε σε ποσοστό 7,36%.

Στη Φωκίδα, όμως, η Ν.Δ συγκέντρωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της πανελληνίως και το οποίο κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες πέντε καλύτερες επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, δε, στο Νομό μας, ο Σύριζα έλαβε 32,98%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έλαβε ποσοστό 32,15%, και έτσι η διαφορά τους ανήλθε σε ποσοστό της τάξης – μόλις - του 0,8%. Η έδρα για τη Ν.Δ χάθηκε, δηλαδή, για μόλις 195 ψηφοδέλτια.

Κατά συνέπεια η πανελλαδική συγκυρία δεν συνέβαλε στο να κερδηθεί η έδρα αφού η διαφορά στο γενικό σύνολο ανήλθε στις 7,5 εκατοστιαίες μονάδες, γεγονός που δεν επέτρεπε να κερδηθεί η έδρα με ευκολία.

Σχετικά με το τοπικό επίπεδο, τις επιμέρους συνθήκες και τους παράγοντες που διαμορφώθηκαν και, κατά συνέπεια, συνετέλεσαν στο συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα, σάς διαβεβαιώνω ότι έχει γίνει, εκ μέρους μου αλλά και εκ μέρους του κόμματος, σχετική ανάλυση. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να μην παραδεχθούν τα αρμόδια όργανα τα λάθη που έγιναν σχετικά με την αξιολόγηση των προηγούμενων αποτελεσμάτων αλλά και των μηνυμάτων που εξέπεμψε, με κάθε τρόπο, η τοπική κοινωνία για την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων.

Να είστε σίγουροι, ότι έχω πλήρη εικόνα για το τί έχει συμβεί, όπως πιστεύω, ότι έχει, πια, και ο κόσμος μας.

Η ανάλυση αυτή, θεωρώ, ότι δεν είναι η στιγμή για να παρατεθεί και για αυτό το λόγο, δεσμεύομαι, ότι θα επανέλθω στο μέλλον.

Κλείνοντας, δηλώνω ότι αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένη από το αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα και αφού ευχαριστήσω, για ακόμη μια φορά, τον απλό κόσμο, υπόσχομαι στους συμπολίτες μου ότι θα παραμείνω στο πλευρό τους και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου με τον τρόπο που εγώ ξέρω.

Δηλαδή, με ήθος, εντιμότητα, δικαιοσύνη, ειλικρίνεια και αγάπη.

Με την ευκαιρία, μάλιστα, της έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου στην παράταξή μας, καλώ τους πάντες, να παραμερίσουν προσωπικές αναστολές και με ενότητα, όλοι μαζί, να φέρουμε νέο αέρα στη Ν.Δ. που τής αξίζει να γίνει και πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που εκφράζει την ευρύτατη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Ασπασία Π. Μανδρέκα, π. Βουλευτής Φωκίδας

Άμφισσα, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Από αύριο ξεκινά το παζάρι της Ερατεινής


Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Μία εβδομάδα αργότερα η επίσκεψη στην Αθήνα του Δημάρχου Γ. Καπεντζώνη

Λόγω της Συνεδρίασης της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της Κ.Ε.Δ.Ε. στο Δήμο Μήλου, η επίσκεψη του Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη στην Αθήνα, αναβάλλεται για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συναντήσεις γίνονται την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, στα γραφεία της Δωρικής Αδελφότητας (Ιέρωνος 6  & Τιμοθέου στο Παγκράτι) κατά τις ώρες 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Για ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματέα του Δημάρχου, Δέσποινα Τίτου, στα τηλ. 22660 22066 και 2266022147

Την Παρασκευή ο Κώστας Μπακογιάννης εγκαινιάζει το "τούνελ" Μοναστηρακίου

Την προσεχή Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης θα εγκαινιάσει το «τούνελ» και τον δρόμο από Μοναστηράκι - Παραθάλασσο,  Δ.Ε. Ευπαλίου.

Το έργο αποφασίστηκε πριν από 5 χρόνια , μετά τους σεισμούς στις 18 και 22 Ιανουαρίου 2010, όπου είχαν αποκολληθεί βράχια πάνω από τον παραλιακό  δρόμο Μοναστηρακίου - Παραθάλασσου Δ.Ε.Ευπαλίου.

Άμεσα έκλεισε ο δρόμος, έγιναν οι σχετικές διαδικασίες και το έργο δημοπρατήθηκε στις 31 Ιουνίου 2012 και παραδόθηκε εμπρόθεσμα μέσα στο φετεινό καλοκαίρι.

Το κόστος κατασκευής του ανήλθε περίπου σε 2.500.000 ευρώ.

Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 14:00, στο Μοναστηράκι Δωρίδας.

Το έργο θα εγκαινιάσει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακο­γιάννης.

Τη Δευτέρα στο Καρπενήσι συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς

Θα συζητηθεί και αποφασιστεί το θέμα ασφαλτόστρωσης της παραλιακής οδού Πανόρμου Δωρίδας

Με 12 θέματα στην ατζέντα, ένα εκ των οποίων αφορά τη Δωρίδα, συνεδριάζει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Καρπενήσι το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας .

Η συνεδρίαση, που είναι η 10η τακτική, θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο Ξενοδοχείου Avaris, θέση Σωτήρα και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ασημίνας Παπαναστασίου θα γίνει συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων :
  • Ανακοινώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Ασημίνας Δ. Παπαναστασίου,
  • Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,  Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

 Θέμα 1ο
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, για αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π. Ε. Βοιωτίας.
Εισηγήτρια :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά

ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 Θέμα 2ο
Έγκριση σκοπιμότητας προμήθειας οχημάτων με την διαδικασία της λειτουργικής χρονομίσθωσης (operational leasing).
Εισηγητής : Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΡΓΑ

 Θέμα 3ο
Έγκριση υποέργων στο ενάριθμο της ΣΑΕΠ 066 με κ.α. 2009ΕΠ06600011 και τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΧΟΧΛΙΑ - ΒΡΑΧΑ - ΚΟΡΙΤΣΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ» της ΠΕ Ευρυτανίας.
Εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 4ο
Έγκριση υποέργων, στο ενάριθμο της ΣΑΕΠ 066 με κ.α. 2013ΕΠ06600005 και τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ».
Εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 5ο
Τροποποίηση πιστώσεων υποέργων, του ενάριθμου 2014ΕΠ56600010 της ΣΑΕΠ 566 που αφορά «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2017, υποέργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΛΑΤΟΣ».
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 6ο
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δωρίδας για την υλοποίηση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3 ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ» Δήμου Δωρίδας και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος


Θέμα 7ο
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών για την υλοποίηση του έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ Ε.Ο ΧΡΙΣΣΟΥ - ΔΕΛΦΩΝ Β΄ ΦΑΣΗ» Δήμου Δελφών και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 8ο
Έγκριση τροποποίησης (τροπ. 02) Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2015 που αφορά το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ (Περιφερειακοί ΚΑΠ).
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 9ο
Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φθιώτιδας, για το έτος 2015.
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 10ο
Έγκριση χρηματοδότησης υποέργου στα πλαίσια του έργου της 766 με τίτλο «ΟΔΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑ - ΡΟΣΚΑ - ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ - ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ - Ν.Α ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» και Κ.Α: 2009ΕΠ7660001.
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 11ο
Έγκριση αύξησης της πίστωσης έτους 2015 συγχρηματοδοτούμενου έργου της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 0568 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) 2015 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Θέμα 12ο

8η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Έτους 2015, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας Ιωάννης Περλεπές

 

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το μεταναστευτικό πρόβλημα και το φιλελεύθερο αφήγημα

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Το μεταναστευτικό πρόβλημα αναδεικνύεται σήμερα στο υπ αριθμόν ένα ζήτημα για την Ευρώπη. Όχι για την βαθειά ανθρωπιστική του διάσταση μόνο, αλλά και για την καθαρά πολιτική του, αφού επί της ουσίας θέτει την Ευρώπη – τη δομή και τη συνοχή της - σε μια νέα δοκιμασία.
 
Πράγματι, η Ευρώπη, μετά από τη βαθειά οικονομική κρίση που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει, δείχνει και σε αυτό το μέτωπο πολιτικά ελλιπής και απροετοίμαστη. Το μεταναστευτικό είναι μία ακόμη μεγάλη πρόκληση, η οποία αποδεικνύει πόσο πολύ χρειάζεται η πολιτική Ευρώπη, η πραγματικά ενιαία δηλαδή Ευρώπη.

Καταρχάς, το μεταναστευτικό πρόβλημα διχάζει πάλι τη Γηραιά Ηπειρο. Μετά την οικονομική κρίση, που την χώρισε σε Βορρά και Νότο, τώρα τη διασπά από πλευράς θέσεων και νοοτροπίας, σε Δύση και Ανατολή.
 
Εξάπτει εθνικισμούς, λαϊκισμούς και φοβίες αδικαιολόγητες, υπονομεύοντας την ίδια την πεμπτουσία της Ευρώπης, την αλληλεγγύη ως βάση και την ανοικτή κοινωνία ως επιλογή. 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κράτη μέλη της Ένωσης που προέρχονται από το πάλαι ποτέ ανατολικό μπλόκ, εκφράζονται αρνητικά, κατά της προοπτικής ενσωμάτωσης των προσφύγων. Σε αντίθεση με τις θέσεις των πιο προηγμένων πολιτικά και οικονομικά χωρών μελών της Ενωσης.
 
Επειδή ίσως οι χώρες του πρώην « υπαρκτού σοσιαλισμού» έμαθαν να ζούν κλειστοφοβικά και αυτό ακόμη δεν το έχουν αποβάλει. Ή επειδή ενδεχομένως το πολιτικά φιλελεύθερο αφήγημα της Ευρώπης δεν αποτελεί μια βαθειά πεποίθηση για όλους και έχει ισχύ όσο διαρκεί η ευημερία…

Η Ευρώπη χρειάζεται να εμπεδώσει μία κοινή κουλτούρα, μία κοινή πολιτική για το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο έχει πολλαπλές διαστάσεις για την ίδια. Την ανθρωπιστική, την πολιτική όπως σχολιάσαμε, αλλά επίσης και την οικονομική.
 
Είναι αστείο να συζητούμε εάν η Ευρώπη - των σχεδόν 500 εκατομμυρίων - μπορεί ή δεν μπορεί να εντάξει στους κόλπους της, για παράδειγμα τρία ή πέντε εκατομμύρια μετανάστες. Όπως είναι αστείο να συζητάμε εάν η Ευρωπαική Ενωση μπορεί ή δεν μπορεί σήμερα να εφαρμόσει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τόσο ζωτικό και φλέγον ζήτημα.
 
Τι θα γίνει, θα μαντρωθεί ξανά η Ευρώπη ; Είναι ντροπή ! Αλλά, εκτός αυτού, είναι επίσης αστείο η γερασμένη Ευρώπη να μην μπορεί να διαχειριστεί και αυτήν την κρίση ως ευκαιρία και να πάρει αποφάσεις γενναίες και για τη δική της εξέλιξη και το δικό της καλό.
 
Την ώρα που το δημογραφικό πρόβλημα οξύνεται, οι μετανάστες αποτελούν ένα καινούργιο στοιχείο για την οικονομία, φρέσκες δυνάμεις. Νέοι άνθρωποι οι περισσότεροι, που διψούν για δουλειά. Δεν έχουν μόνο αυτοί ανάγκες και δικαίωμα τόπου ( μιλάμε κυρίως για τους πρόσφυγες της Συρίας), έχουν ανάγκη νέων εργαζομένων και πολλές ευρωπαικές οικονομίες.

Η Ευρώπη λοιπόν πρέπει να αποκτήσει την ενιαία πολιτική της ομοσπονδιακή οντότητα. Το μεταναστευτικό είναι μια ακόμη αφορμή για να κινηθεί προς τα εμπρός. Και γρήγορα, γιατί εκτός των άλλων η κατάσταση αυτή πυροδοτεί πάλι τον εθνικισμό και τον ευρωσκεπτικισμό.
 
Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να επιλύει άμεσα και ενιαία τα προβλήματα της. Να τα τελειώνει, να μην τα αφήνει άλυτα επί μακρόν. Κακοφορμίζουν και την υπονομεύουν επικίνδυνα.
 
* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Η Δημοτική Τ.Ο. Δωρίδας της Ν.Δ για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Δωρίδας Νέας Δημοκρατίας, αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όλες και όλους τους Δωριείς που τίμησαν με την ψήφο τους την παράταξή μας και την στήριξαν παρ' όλες τις δύσκολες συγκυρίες και για μία ακόμη φορά ανέδειξαν την Νέα Δημοκρατία πρώτη πολιτική δύναμη στη Δωρίδα με ποσοστό 38,78 %.

Επίσης, ευχαριστούμε τα στελέχη μας που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια και δώσαμε μαζί αυτή τη μάχη.

Συγχαίρουμε τον νεοεκλεγέντα Βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο του για το καλό του νομού μας.

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε ένα δύσκολο αγώνα, αυξάνοντας τα ποσοστά της στη Φωκίδα. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί.

Το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία πράγματι είναι δυσάρεστο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη μονοεδρική έδρα της Φωκίδας και η απόφαση του λαού είναι απόλυτα σεβαστή.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία παρέμεινε όρθια, αυξάνοντας τις δυνάμεις της στη Δωρίδα κατά 2,49 %, (από 36,29 % στο 38,78 %), σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Η Νέα Δημοκρατία έχει περάσει και στο παρελθόν δυσάρεστες στιγμές, αλλά βρήκε το δρόμο της και βγήκε πιο δυνατή. Έτσι και αυτή τη φορά όλοι μαζί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα θα κάνουμε τον απολογισμό μας και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να αναλύσουμε βαθύτερα τα αίτια αυτού του εκλογικού αποτελέσματος.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλες και όλοι οι φίλοι μας που πικράθηκαν από το αποτέλεσμα είναι ότι θα βρούμε και πάλι τον δρόμο μας και θα βγούμε πιο ενωμένοι και πιο ισχυροί, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη παράταξη που έχει αποδείξει σε όλη την ιστορία της ότι αντέχει.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα παραμείνει η παράταξη της ευθύνης. Είναι μονόδρομος για εμάς να συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Με ψηλά το κεφάλι και βάζοντας πάνω απ' όλα το καλό του τόπου.

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΑΣ

21 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση Κ. Χαλιορή για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου

Ο ελληνικός λαός άσκησε το δημοκρατικό του δικαίωμα. Κι η απόφασή του είναι σεβαστή από όλους. Ταυτόχρονα οι συμπατριώτες μας, έστω και με πολύ μικρή διαφορά, επέλεξαν ξανά τον κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου να τους εκπροσωπήσει στην ελληνική βουλή. Συγχαίρω τον κ. Κωστοπαγιώτου και του εύχομαι σαν ένας από όλους τους Φωκείς ευδόκιμη θητεία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Σε ότι με αφορά ως υποψήφιο Βουλευτή Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας θα πράξω το καθήκον μου, αλλά και το δημοκρατικό μου δικαίωμα, και θα ασκήσω συνεπή, τεκμηριωμένη και συστηματική δημιουργική αντιπολίτευση σε κάθε αστοχία του βουλευτή Φωκίδας και θα συμπαρασταθώ σε όποια πλευρά του έργου του θα έχει θετικό αντίκτυπο για το νομό μας. Το έχω ξαναπεί και θα συνεχίσω να το λέω. Τα πραγματικά προβλήματα δεν έχουν κομματικό χρώμα. Μας αγγίζουν όλους το ίδιο.

Το αποτέλεσμα στη Φωκίδα δεν ήταν θετικό για την παράταξή μας. Όμως, θα ήταν σοβαρό σφάλμα να παραγνωρίσει κανείς και τους πανελλήνιους συσχετισμούς. Η διαφορά των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων είναι μια συνθήκη που δυσκολεύει την προσπάθεια για την κατάκτηση μιας μονοεδρικής. Αν και η διαφορά στο σύνολο της επικράτειας κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα, έστω και χωρίς την αναμενόμενη ομόθυμη στήριξη, ψαλίδισε πάρα πολύ τη διαφορά μέσα σε 7 μόλις μήνες κι έχασε στις λεπτομέρειες την πρωτιά.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η νίκη μας στο νομό ήταν απαγορευτική και το κόμμα χαμένο από χέρι. Δυστυχώς, δε δώσαμε τη μάχη όλοι μαζί. Εσωστρέφεια, ανεπαρκής αντιπολίτευση, μίζεροι μικρουπολογισμοί, ελλιπής οργάνωση, ανετοιμότητα και κυρίως σοβαρή αποκοπή από τα πραγματικά προβλήματα των συμπατριωτών μας δεν επέτρεψαν στο κόμμα μας να κάνει το μεγάλο άλμα και να επαναφέρει την έδρα στη δύναμη της παράταξής μας. Επιπλέον, η απομάκρυνσή μας από τον παλμό των νέων παιδιών και των έντονων ανησυχιών τους για το μέλλον και τις προοπτικές τους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Έχουμε, δυστυχώς, καταντήσει γερασμένο κόμμα κι αυτό το πληρώνουμε διαρκώς...

Ασφαλώς, αυτές τις δύσκολες ώρες χρειάζεται περισυλλογή, δημιουργικός προβληματισμός και εκτεταμένη κι ειλικρινής συζήτηση σε όλο το εύρος και πλάτος των λειτουργιών του κόμματος στο νομό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα των σχέσεων μας με τους πολίτες που παραδοσιακά μας στήριζαν στη Φωκίδα, να μας εμπιστευτούν και πάλι οι νέοι άνθρωποι και να ξαναφτιάξουμε την πλατιά κοινωνική συμμαχία και στην περιοχή μας που είναι η αναγκαία κι ικανή συνθήκη για μια διαφορετική πορεία.

Ακόμα, σε ότι αφορά την υποψηφιότητά μου. Απέφυγα να εμπλακώ σε εσωτερικές υποθέσεις και κάθε λογής "διεργασίες", όπως πάγια πράττω τα τελευταία δύο χρόνια.

Περιέτρεξα για άλλη μια φορά όλο το νομό, με προσωπικό κι επαγγελματικό κόστος και χωρίς την προοπτική άμεσων οφελών, με την πεποίθηση ότι το κόμμα μας κι οι ανάγκες της χώρας οφείλουν να είναι πάνω από όλους και πάνω από όλα.

Προσπάθησα όσο μπορούσα να διαδώσω τις ιδέες του κόμματός μας, να μεταφέρω το προεκλογικό μας μήνυμα και να αναδείξω τις τραγικές ανεπάρκειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με δεδομένο το αποτέλεσμα της κάλπης ίσως αυτό δε στάθηκε αρκετό. Διαπίστωσα, ωστόσο, ότι έλειψε περισσότερο από κάθε άλλη φορά κι η ομόθυμη στήριξη του συνόλου των φίλων της παράταξής μας. Εύχομαι κι ελπίζω τούτη να ήταν η τελευταία φορά...

Με αυτή την ευκαιρία αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τις ευχές, τη σκέψη και τη στήριξή σας βρεθήκατε δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα. Εσάς που μου ανοίξατε το σπίτι σας και με καλωσορίσατε. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την καλοπροαίρετη κριτική σας με βοηθήσατε να γίνω καλύτερος.

Η χώρα, αλλά κι ο νομός, χρειάζεται αταλάντευτα μια αξιόπιστη Αντιπολίτευση κι έναν φερέγγυο θεματοφύλακα της ευρωπαϊκής προοπτικής, των φιλελεύθερων αξιών , των προσδοκιών των νέων ανθρώπων και των αναγκών των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας. Θα είμαι παρών και σε αυτό τον αγώνα.

Συνεχίζουμε...

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Οικονομολόγος
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Φωκίδας


 

Ανακοίνωση "Λαϊκής Ενότητας" για τις Εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015

Συμπατριώτισσες Συμπατριώτες,
Φίλες και Φίλοι
 

Όλοι εμείς που συμμετείχαμε στις εκλογές στις 20-9-2015 και στηρίξαμε την Λαϊκή Ενότητα συγκροτώντας το Μέτωπο του ΟΧΙ, θέλουμε να σας Ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε με την ψήφο σας.

Οι εκλογές αυτές έγιναν με ταχύτατες διαδικασίες (fast truck) και με τις ευλογίες της Μέρκελ ("οι εκλογές μέρος της λύσης, όχι της κρίσης"), για να μη προλάβει ο Έλληνας πολίτης να αντιληφθεί τι ακριβώς αποφάσισε και συμφώνησε ο κος Τσίπρας.
 

Οι εκλογές αυτές έγιναν για να θάψουν οριστικά το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, το 61,3% του Ελληνικού Λαού.
 

Οι εκλογές αυτές έγιναν για να υπάρξει στην Βουλή μια συντριπτική μνημονιακή πλειοψηφία.
 

Εμείς προσπαθήσαμε και αντισταθήκαμε σε όλα τα παραπάνω, συγκροτώντας άμεσα ένα μέτωπο στήριξης στην ΛΑ.Ε., για να μπορέσουμε και να εκφράσουμε το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού μέσα στο Κοινοβούλιο. Για να ανασχέσουμε το κύμα απογοήτευσης που πλημύρισε μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού και κυρίως της Νεολαίας όταν το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ. Για να απαντήσουμε στο αίσθημα του κόσμου «όλοι ίδιοι είναι».
 

Δώσαμε την μάχη των εκλογών μέσα σε 13 μέρες κόντρα σε όλο το Μηντιακό συστημικό κατεστημένο, κόντρα σε όλο το Πολιτικό κατεστημένο, που αναβίωσε από τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χωρίς χρήματα χωρίς τηλεοπτικό χρόνο, με αποκλεισμούς από παντού. Δεχόμενοι καταιγίδα συκοφαντιών και σπίλωσης, ακόμα και προσωπικών.

Συνεχίζουμε. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα. Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι εκατοντάδες τα προαπαιτούμενα που θα ψηφίσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα εφαρμόσουν.

Με συνέπεια, χωρίς σταματημό θα αγωνιστούμε μαζί σας για να φρενάρουμε την κοινωνική και οικονομική καταστροφή που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός και η πατρίδα μας.

Δεν έχουμε Υπογράψει τίποτα
Δεν έχουμε Δεσμευτεί σε τίποτα
Δεν θα Υποκύψουμε για τίποτα

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκη του ελληνικού λαού η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ισχυρή εντολή που ζήτησε παρά τις επιθέσεις, συχνά ανοίκειες, που δέχτηκε από πολλές πλευρές. 

Την επομένη των εκλογών λέγεται συνήθως ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Στην αναμέτρηση αυτή όμως υπάρχει νικητής. Είναι ο λαός μας, που απέτρεψε την παλινόρθωση του παλιού και φθαρμένου και κράτησε ζωντανή την ελπίδα. Και υπάρχουν επίσης και ηττημένοι. Είναι όσοι ήθελαν να μετατρέψουν σε παρένθεση την κυβέρνηση Τσίπρα. Τα κυκλώματα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι που έριξαν τη χώρα στον βάλτο.


Η νέα κυβέρνηση μπροστά της έχει την εφαρμογή με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης μιας δύσκολης συμφωνίας με τους δανειστές και το τεράστιο έργο -και τεράστια πρόκληση συνάμα- να γκρεμίσει το παλιό και να οικοδομήσει ένα καθεστώς ισονομίας, διαφάνειας, φορολογικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, ανάταξης της οικονομίας και της δημοκρατίας. Ένα έργο που δεν μπορεί να φέρει σε πέρας, αν οι ίδιοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν χθες, δεν το πάρουν στα χέρια τους.

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους πολίτες της Φωκίδας που επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κι εξέλεξαν για δεύτερη φορά τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου βουλευτή του νομού μας. 


Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι και δυνατοί με σταθερότητα και προοπτική σε ορίζοντα τετραετίας.

Άμφισσα 21.09.2015

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
 

Συνεχάρησαν τον Γέροντα Μουλατσιώτη για τη θέση του ως Πρωτοσύγκελου


ΠλΜε το που ανέλαβε ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης τα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, κατόπιν εντολής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φωκίδας  Θεόκτιστου, έσπευσαν να συγχαρούν τον Γέροντα Νεκτάριο ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος Μίχος Κωνσταντίνος και η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γαζή Γιώτα.
 
Επίσης τον Γέροντα συνεχάρησαν ο Δήμαρχος Δωρίδος Καπεντζώνης Γιώργος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημόπουλος Ανδρέας και ο Πρόεδρος του Τρικόρφου Βίτσας Κωνσταντίνος, καθώς και ο τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνών Τρικορφιωτών Τάγκαλος Ιωάννης.

Χθες Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Τρικόρφου, ο Φλέγγας Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δωρίδος, ο Τσιούστας Κωνσταντίνος Πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου Ευπαλίου, η Κατσαρού Ιωάννα Καθηγήτρια Γυμνασίου Ευπαλίου και Διευθύντρια του Λαογραφικού μουσείου Ευπαλίου, ο Χαλιορής Κωνσταντίνος πολιτευτής του Νομού Φωκίδος, για να δουν τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη και Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη και να του εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους, για τα νέα καθήκοντα που ανέλαβε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Ο Πρωτοσύγκελος και Καθηγούμενος αφού τους καλωσόρισε και δέχτηκε τις ευχές και τα συγχαρητήριά τους, συζήτησε μαζί τους για τα διάφορα θέματα και προβλήματα που αφορούν την περιοχή. Ο Πρωτοσύγκελος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσε πως θα είναι αρωγός στη λύση των προβλημάτων αυτών.

Δωρεάν εξετάσεις για σαγχαρώδη διαβήτη από πρόγραμμα του Δήμου Δωρίδας


Η έδρα στη Φωκίδα και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑΟ ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει ξανά την έδρα στη Φωκίδα, βουλευτής ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, παίρνοντας ποσοστό 33,04% έναντι 32,15% της Νέας Δημοκρατίας.

Στο Δήμο Δωρίδας η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη με 38,81% και δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ με 29,52%.

Το ποσοστό αποχής στη Φωκίδα έφτασε στο 45% και στη Δωρίδα στο 51%.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στη Φωκίδα:
Σε 131 από 132 εκλογικά τμήματα

ΣΥΡΙΖΑ                       33,04 %
Ν.Δ.                              32,15 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ              7,10 %
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ          6,54 %
ΚΚΕ                               6,25 %
ΑΝΕΛ                            3,32 %
ΠΟΤΑΜΙ                       2,96 %
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ      2.52 %
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ   2,15 %


   ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
   ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                          38,81 %
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ      29,52 %
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.)        8,50  %
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                        5,58  %
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή                                                          5,18  %
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ                                                                                           3,16 %
Ανεξάρτητοι Έλληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία                      3,06 %
Ένωση Κεντρώων  (Λεβέντης)                                                               2,00 %
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Λαφαζάνης)                                                         1,58 %
 

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ: η "αποχή" ίσως πάνω από 40%!

-Τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίρνουν γύρω στο 63%
- Στη Δωρίδα η αποχή ίσως ξεπεράσει και το 50 % !


Σε τόσο οριακές αναμετρήσεις σαν την σημερινή είναι βέβαιο πως οι πιθανότητες ΝΑ ΜΗΝ επιβεβαιωθούν τα  exit pool και οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ωρών είναι πολύ ισχυρές.

Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα κομματικά επιτελεία είναι πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν ως άθροισμα ποσοστών από 62% – 64%.

Εκτός όμως από τα exit pool και τις δημοσκοπήσεις υπάρχει και το αδιαμφισβήτητο ΔΕΔΟΜΕΝΟ της αποχής, που δεν έχει να κάνει με εκτιμήσεις αλλά με πραγματικά στοιχεία.

Η αποχή είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η συμμετοχή θα “κλειδώσει” κάτω του 60%. Δηλαδή θα υπάρξει αποχή πάνω από 40% ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν στο 36,5% περίπου.

Πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η αποχή στη Δωρίδα ξεπερνά  το 50%

Είναι προφανές πως εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο μπορεί και να δούμε σημαντικές ανατροπές.

Κ. Μπακογιάννης: Ανοίξαμε κλειστά σχολεία για να ψηφίσουμε !

Στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ανέβασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης την… εμπειρία του από τη σημερινή εκλογική ψηφοφορία.

“Στο σχολείο που έμαθε γράμματα ο πατέρας μου, στη Βελωτά, ήρθα σήμερα με χαρά για ψήφο. Πώς όμως να μην σκεφτώ ότι η μόνη σχέση της σημερινής μας δημοκρατίας και αυτών των εκλογών με την εκπαίδευση, είναι πως ανοίξαμε κλειστά σχολεία για να ψηφίσουμε.
Καμία συζήτηση για την παιδεία. Καμία κουβέντα για ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που βρίσκεται κολλημένο στη δεκαετία του 70.
Με κλειστά σχολεία, χιλιάδες κενά δασκάλων και καθηγητών, ελλείψεις στις υποδομές. Με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσυνδεδεμένο από τη πραγματική ζωή. Εκεί που η στείρα μάθηση και η παπαγαλία επιβραβεύονται.
Εκεί που οι Έλληνες μαθητές αποτελούν τους πιο σκληρά εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, ενώ η αριστεία πια στιγματίζεται.
Με νηπιαγωγούς δασκάλους και καθηγητές που πολλές φορές δίνουν ένα μοναχικό αγώνα, ενάντια σε θεούς και δαίμονες.
Όλα αλλάζουν γύρω μας με ορμή, αλλά το δημόσιο σχολείο παραμένει ίδιο.

Η ισότητα των ευκαιριών όμως ξεκινάει στο νηπιαγωγείο. Όταν τα παιδιά από άκρη σε άκρη σε αυτή τη χώρα θα έχουν την ίδια πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι μόνο τις ίδιες υποχρεώσεις. Αλλιώς η κοινωνική πρόοδος, όσες εκλογές κι αν περάσουν, θα μένει για πάντα άλλο ένα ξύλινο επικοινωνιακό πυροτέχνημα”, έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.