Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Οι υποψήφιοι των κομμάτων στη Φωκίδα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αύριο Κυριακή στις 12 το βράδυ λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων από τα κόμματα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και όπως είναι φυσικό τα κομματικά επιτελεία έχουν πάρει φωτιά.

Ήδη για τη Φωκίδα οι συνδυασμοί έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί με μικρές… τρύπες που αναμένονται να κλείσουν μέσα στις επόμενες ώρες.
Κι αυτό γιατί σε άλλα κόμματα υπάρχει απροθυμία και σε άλλα μεγαλύτερο ενδιαφέρων και περισσότεροι υποψήφιοι για μια θέση,  οπότε εκεί ασκούνται πιέσεις και όποιος έχει μπάρμπα στη Κορώνη θα περάσει !

Όπως είναι γνωστό τρία κόμματα δεν θα κατέβουν στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και η ΤΕΛΕΙΑ του Απόστολου Γκλέτσου ενώ η ΔΗΜΑΡ θα συμπορευτεί με το ΠΑΣΟΚ, με τον πρώην Πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να είναι υποψήφιος.

Οι πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων που δεν διεκδικούν έδρα στη Φωκίδα, δηλαδή όλα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. ,η λίστα των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια θα είναι με αλφαβητική σειρά για να αποφευχθούν διάφορα παρατράγουδα και εσωτερικές γκρίνιες. 

Ειδικότερα Σάββατο απόγευμα και η κατάσταση στη Φωκίδα διαμορφώνεται ως εξής με τα ψηφοδέλτια :

ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα φαίνεται να είναι αρκετά μετά την αποχώρηση αρκετών στελεχών μεταξύ των οποίων και οι δύο από τους τρείς υποψήφιους των προηγούμενων εκλογών , η Π. Κασούτσα και Γ. Αγγελέτος.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο νυν βουλευτής γιατρός Ηλίας Κωστοπαναγιώτου και την δεύτερη θέση θα καταλάβει η αρχιτέκτονας περιβαντολλόγος και εικαστικός Κατερίνα Στεφοπούλου.

Την τρίτη θέση παίρνει ο γεωπόνος Γιάννης Παναγόπουλος από την Μανάγουλη.

Πρόταση για την Τρίτη θέση έγινε και στον δημοτικό σύμβουλο Δωρίδας Γιώργο Αρτινόπουλο που όμως δεν αποδέχτηκε.
Συζητήσεις για την τρίτη θέση έγιναν - που θα ήταν και η έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ - μέχρι την τελευταία στιγμή με τον πρώην Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Φωκίδας Αντώνη Ιωάννου που πριν λίγες εβδομάδες εντάχθηκε ανοιχτά στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Νέα Δημοκρατία επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι η πρώην βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα που είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στο νομό από όλα τα κόμματα με 3.841 σταυρούς.
Στον δεύτερο σε σταυρούς (2.645) από την Ν.Δ. Κώστα Παπαθανασίου παρά τις πιέσεις που του ασκήθηκαν αρνήθηκε να είναι υποψήφιος.

Έτσι τη θέση του θα πάρει ο αυτοδιοικητικός και πρώην Δήμαρχος Θανάσης Μανανάς.
Για την τρίτη θέση επικρατέστερος είναι ο πρώην υποψήφιος Κώστας Χαλιορής αλλά την τελευταία στιγμή μπήκε σφήνα και ο Πάνος Ευσταθίου και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει κεντρικά μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα .

Εδώ να αναφέρουμε ότι ενδιαφέρων είχαν δείξει και οι Γιάννης Λυμπέρης και ο Σπύρος Τρύψας αλλά τελικά οι υποψηφιότητές τους δεν περπάτησαν.
Αξίζει τέλος να τονισθεί ότι τους τελευταίους μήνες είχε μπει δυναμικά στο παιχνίδι με συνεχείς παρεμβάσεις και αρθρογραφία ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Μπούγας στη περίπτωση όμως που οι εκλογές γίνονταν νε σταυρό και όχι με λίστα.

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ριζική ανανέωση έχουμε στο ΠΑΣΟΚ όπου το γυναικείο στοιχείο κυριαρχεί. Υποψήφιες θα είναι η δικηγόρος από την Άμφισσα Αδριανή Παπακώστα και η Πρόεδρος της Κίρρας Γεωργία Μαντά.
Η τρίτη υποψηφιότητα εξετάστηκε η επιλογή από υποψήφιους της Δωρίδας και συγκεκριμένα τον χημικό μηχανικό Αλέξη Αθανασόπουλο, τη δικηγόρο και δημοτική σύμβουλο Δωρίδας Πένυ Σπυροπούλου και τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Καραμπάρμπα.

Κατ΄ αρχάς είχε επιλεγεί ο Αθανασόπουλος, για να υπάρξει πλήρης ανανέωση στο ψηφοδέλτιο,  αλλά  από τα κεντρικά του κόμματος έγιναν σκέψεις να κατέβει στο Υπόλοιπο Αττικής γιατί είναι Πρόεδρος στο Συνδικάτο των Ελληνικών Πετρελαίων που εργάζεται και αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ.
Για την Πένυ Σπυροπούλου που θα ήταν μια καλή υποψηφιότητα, πρυτάνευσε να μην είναι γιατί τότε το ψηφοδέλτιο θα αποτελείτο μόνο από γυναίκες.

Πρόταση έγινε και στον Αντιδήμαρχο Κώστα Αντωνόπουλο που όμως δεν την αποδέχτηκε λόγω φόρτου εργασίας στο Δήμο.

ΚΚΕ

Χωρίς αλλαγές θα είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με υποψηφίους το παλαιό κομματικό στέλεχος και αυτοδιοικητικό Γιώργο Ιωσηφίδη , τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Φωκίδας Δρόσο Τσελέ και τον ιδιωτικό υπάλληλο Αλέκο Γώγο.

ΠΟΤΑΜΙ

Μια καινούργια υποψηφιότητα κυνηγούν μέχρι την τελευταία στιγμή οι επιτελείς του Ποταμιού χωρίς όμως να διαρρέουν το όνομα, ενώ μάλλον βέβαιο πρέπει να είναι οι υποψηφιότητες των Παπαθανασίου και Χριστοφάκη που είχαν κατέβει και στις προηγούμενες εκλογές.

ΑΝΕΛ

Πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι ΑΝΕΛ για την στελέχωση του ψηφοδελτίου τους με επικρατέστερους τους προηγούμενους υποψήφιους στις εκλογές του Ιανουαρίου Ανέστη και Κουτρούλη.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΗΤΑ

Οι Παναγιώτης Μέγκος , Στάθης Τσίντζηρας και Χαράλαμπος Γεωργαντάς θα είναι υποψήφιοι βουλευτές Φωκίδας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Ενότητας» .
Ο Π. Μέγκος από την Ιτέα είναι δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Δελφών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες στο Προσκήνιο",ο  Στ. Τσίντζηρας από το Σερνικάκι είναι Πρόεδρος του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Φωκίδας και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και ο Χαρ. Γεωργαντάς  από τη Δεσφίνα και είναι και αυτός ένα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν πρόσφατα από τις τάξεις του κόμματος.

Με την σύνθεση αυτή η ΛΑ.Ε. στη Φωκίδα δεν έχει αντιπροσώπευση από τη Δωρίδα. Και αυτό βασικά γιατί τα μέλη της Ο.Μ. Δωρίδας  με επικεφαλής τον Γραμματέα της Γιάννη Κούγια που αποχώρησαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από την άλλοτε συνιστώσα του Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) του Ρ. Ρινάλντι, που δεν προσχώρησε στο κόμμα Λαφαζάνη.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν πρέπει να αναμένονται αλλαγές στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής , που θα έχει για υποψήφιους τους Κρίκο, Κοπανάκη και Πριπόρα.

Οι υποψήφιοι "Λαϊκής Ενότητας" Φωκίδας

Οι Παναγιώτης Μέγκος , Στάθης Τσίντζηρας και Χαράλαμπος Γεωργαντάς θα είναι υποψήφιοι βουλευτές Φωκίδας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Ενότητας» στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

 Αυτή ήταν η εξέλιξη που προέκυψε κατά την χθεσινή εκδήλωση του κόμματος στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Άμφισσας στην πλατεία Κεχαγιά.


Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προτάθηκαν και άλλα πρόσωπα όπως  η Καλ. Σκώττη, ο Ν. Σταντζούρης, ο Π. Κονιάκος, η Μ. Μαμάκου και ο Χρ. Σεργουνιώτης ήταν ορισμένα από αυτά. Το ψηφοδέλτιο θα οριστικοποιηθεί το αργότερο έως την Κυριακή, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των συνδυασμών.
Ο Παναγιώτης Μέγκος από την Ιτέα είναι δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Δελφών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες στο Προσκήνιο" και προαλείφεται για επικεφαλής του συνδυασμού. Ο Στάθης Τσίντζηρας από το Σερνικάκι είναι Πρόεδρος του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Φωκίδας και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας. Ο Χαράλαμπος Γεωργαντάς προέρχεται από τη Δεσφίνα και είναι και αυτός ένα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν πρόσφατα από τις τάξεις του κόμματος.

Με την σύνθεση αυτή η ΛΑ.Ε. στη Φωκίδα δεν έχει αντιπροσώπευση από τη Δωρίδα. Και αυτό βασικά γιατί τα μέλη της Ο.Μ. Δωρίδας που αποχώρησαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από την άλλοτε συνιστώσα του Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) του Ρ. Ρινάλντι, που δεν προσχώρησε στο κόμμα Λαφαζάνη.
Επίσης, δεν κατέρχεται ως υποψήφια η δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δελφών με τους "Πολίτες στο Προσκήνιο" δικηγόρος Γιώτα Κασούτσα που τελευταία αποχώρησε και αυτή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου η Κασούτσα ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας 2.206 σταυρούς  και ήρθε δεύτερη μετά τον εκλεγέντα βουλευτή Ηλία Κωστοπαναγιώτου.

Το 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Άμφισσα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη η εκδήλωση του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Άμφισσα. Με κεντρικό σύνθημα “Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές” η εκδήλωση έστειλε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με ιστορικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι της Αμερικής τον 20ο αιώνα. Στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο με τις νέες εκδόσεις της “Σύγχρονης Εποχής” και έκθεση με φωτογραφίες και πληροφορίες για τους εργατικούς αγώνες στη Στερεά Ελλάδα & Εύβοια.

Την κεντρική ομιλία που αντικειμενικά είχε προεκλογικό χαρακτήρα, έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Με άξονα το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ “Τους δοκίμασες… Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής” μεταξύ άλλων τόνισε πως “στις εκλογές η αστική τάξη και τα επιτελεία της επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνθήκες ισχυρών συγκυβερνήσεων γι’ αυτό και πολώνουν το κλίμα, θέλουν ισχυρή κυβέρνηση για να περάσουν τα μέτρα και να υλοποιηθούν οι εντολές του κεφαλαίου, να έχουν τη συναίνεση του λαού σ’ αυτή την κατεύθυνση, να εγκλωβίσουν ακόμα περισσότερο το λαό στη λογική του μονοδρόμου της ΕΕ κι ότι απ’ έξω απ’ αυτό δεν υπάρχει ζωή”. Συνέχισε λέγοντας πως “η ΕΕ έχει πολιτική για το κεφάλαιο και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί ν’ αλλάξει την πολιτική της όπως κι αν λέγεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως η ΕΕ δεν αλλάζει γιατί το DNA της έχει αντιλαϊκά χαρακτηριστικά. Όσο στο κέντρο είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου, τόσο τα μέτρα θα είναι πιο οξυμένα. Αποδείχνεται συνεχώς ότι τα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη των λαϊκών στρωμάτων”.

Επεσήμανε το ρόλο της Λα.Εν (ΣΥΡΙΖΑ 2) ως “το ανάχωμα που κυοφορούσε τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ για να γεννηθεί την ώρα που έπρεπε και αυτό έγινε τώρα, που όσες ριζοσπαστικές δυνάμεις θα ήθελαν να ξεφύγουν απ’ τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, το βρίσκουν μπροστά τους να ξαναγεννάει φρούδες ελπίδες” με προτάσεις όπως “το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που μας έφερε ως εδώ και τη συντήρηση της χρεοκοπημένης λογικής μνημόνιο-αντιμνημόνιο”. Κάλεσε τα λαϊκά στρώματα “να μην ακουμπήσουν τη δύναμη της ψήφο τους στην εγκληματική ναζιστική Χ.Α που είναι υπηρέτης του κεφαλαίου και να μην τη σκορπίσουν σε κατασκευάσματα τύπου Λεβέντη, εκχυδαΐζοντάς την άσκοπα με τη δήθεν διαμαρτυρία για το σάπιο σύστημα”.

Ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, “τη μόνη πρόταση που βρίσκεται στον αντίποδα αυτών που ζει σήμερα ο λαός, με προϋπόθεση την ενεργό συμμετοχή του λαού και την πίστη του ότι μπορεί σήμερα να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του. Η υλοποίηση αυτού του στόχου περνάει μέσα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία και φυσικά αποδέσμευση απ’ την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους”. Και κατέληξε: “Δίνουμε τη μάχη των υπόλοιπων 2 εβδομάδων με την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, θα σταθμίσουν την ψήφο τους στο ύψος των συμφερόντων τους ψηφίζοντας το ΚΚΕ που τα υπερασπίζεται, για να πάψει η αντίφαση ο εργάτης να ψηφίζει το κόμμα του αφεντικού του, του εργοδότη του. Να ψηφίσει το δικό του, το ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η εορτή του Μητροπολίτου της Φωκίδας Θεόκτιστου στο Μοναστήρι Τρικόρφου

 
 

Αν και δεν ανακοινώθηκε, επισήμως, ότι ο Μητροπολίτης Φωκίδος  Θεόκτιστος άγει σήμερα τα ονοματήριά του και συμμεριζόμενος την οικονομική κρίση των ημερών, δεν θα εορτάσει - με την έννοια που εννοεί ο κόσμος -  τη μνήμη του εορταζομένου προστάτου Αγίου του, και έτσι αντί να βρίσκεται στην έδρα της Μητροπόλεώς του, επέλεξε την προσευχητική Λειτουργία στον τόπο ασκήσεως των μοναζουσών στο Τρίκορφο Δωρίδος και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Νεκταρίου, η αθρόα προσέλευση τόσο λαϊκών όσο και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, πρωτίστως δε φίλων Αρχιερέων του Σεβασμιωτάτου προσέδωσαν ιδιαίτερη λαμπρότητα στην σημερινή ημέρα, τιμώντας τόσο τη μνήμη του Αγίου ενδόξου και μεγάλου ασκητού της ερήμου Θεοκτίστου συνασκητού του Αγίου Ευθυμίου, όσο και την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνοις του θαυματουργού.

Από το πρωί κατέφθασαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες  Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου  Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσήλθε και ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος.

Τελέστηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό του Αγίου Νεκταρίου, ακολούθησε το μοναστηριακό κέρασμα και αμέσως μετά ανήλθαν στην ανδρώα Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, όπου παρετέθη η εόρτιος τράπεζα.

Την δοχή των συνεορταζόντων και την αβραμιαία φιλοξενία τους από την αδελφότητα υπογράμμισε με τα μεστά του λόγια αγάπης ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος ευχαρίστησε για την αγάπη, την υποδοχή και την ανάπαυση, που πάντοτε συναντά ανυπόκριτα επισκεπτόμενος την αδελφότητα. Ιδιαιτέρως όμως, εντυπωσίασε ο λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας, ο οποίος μέσα από ένα πηγαίο ξεχείλισμα καρδίας ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Φωκίδος και τον συνεχάρη για το κλίμα και τη χαρά Χριστού που συνήντησε στα πρόσωπα τόσο των εκκλησιαζομένων όσο και των παρευρεθησομένων στην μοναστηριακή τράπεζα.
 
Επεσήμανε δε, ότι με αφορμή τα όσα διαπίστωσε με τα μάτια του «…ότι τα Μοναστήρια είναι η βιτρίνα της Εκκλησίας μας», ευχόμενος κάθε πρόοδο για το έργο το οποίο συντελείται τόσο στο πνευματικό όσο και στο ανθρωπαγωγικό επίπεδο μέριμνας και φροντίδας της αδελφότητας, κάτω από την εμπνευσμένη πνευματική πατρότητα και καθοδήγηση, του Καθηγουμένου της αδελφότητας π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, Γέροντος και των δυο μοναστικών αδελφοτήτων και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

ΠΗΓΗ : Δελτίο τύπου Ι. Μ. Φωκίδος

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του ΔΣ Περιφερειαρχών στη Μυτιλήνη

 
Τι δήλωσε για το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα
 
Στη Λέσβο και την πρωτεύουσά της τη Μυτιλήνη, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΄Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στην οποία και συζητήθηκε το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από την αυξημένη ροή προσφύγων και παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Σήμερα, εδώ στη Μυτιλήνη, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι πως ο βασιλιάς εν τέλει είναι γυμνός. Η Λέσβος έχει δεχθεί περίπου 100.000 πρόσφυγες τους τελευταίους μήνες. Αριθμό μεγαλύτερο από τον πληθυσμό της.
 
Μπροστά μας ξεδιπλώθηκε η απόλυτη ανυπαρξία του κεντρικού κράτους, που δεν μπορεί να κάνει ούτε τα στοιχειώδη. Και αυτή η αδιαφορία αντιβαίνει στην ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων. Οι πατεράδες μας ήταν μετανάστες και οι παππούδες μας πρόσφυγες. Ας μην το ξεχνάμε.
 
Προφανώς και το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τη χώρα μας μόνο. Είναι Ευρωπαϊκό και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. Και πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι εταίροι μας.
 
Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί ούτε δικαιολογία, ούτε άλλοθι για την απόλυτη ανυπαρξία μιας εθνικής πολιτικής. Μίας πολιτικής που οφείλει να ανακουφίσει από τη μία τους χιλιάδες ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας και ταυτόχρονα να εγγυηθεί την ασφάλεια και την κανονικότητα στη ζωή των κατοίκων των νησιών μας.
 
Είναι αδιανόητο να χρειάζονται τέσσερις μήνες για να ψηφιστεί μια τροπολογία η οποία νομιμοποιεί την εμπλοκή των Περιφερειών στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ζητήσαμε δηλαδή να μας αφήσουν εξαρχής να κάνουμε τη δουλειά μας ή για να είμαι ακριβής τη δική τους δουλειά και αυτοί δεν πήγαν ούτε μπρος ούτε πίσω. Παρέμειναν αδρανείς.
 
Επιπλέον, αντί να εμπιστευτούν 13 έτοιμες και αποφασισμένες Περιφέρειες, καταλήγουμε, μετά από πολύμηνη κωλυσιεργία στη δημιουργία μίας νέας διαχειριστικής αρχής. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που ενώ υπάρχει χρηματοδότηση και οι ευρωπαϊκοί πόροι για το μεταναστευτικό ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, το Μαξίμου ζητά χρήματα από μια Περιφέρεια για το πλοίο που θα μεταφέρει τους μετανάστες. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, αν συνυπολογίσει κανείς και τις περικοπές που έχουμε υποστεί.
 
Ως αυτοδιοίκηση στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέρφους μας, που κλήθηκαν εκ των συνθηκών να δώσουν μαζί με τις τοπικές τους κοινωνίες μόνοι τους αυτή τη μάχη. Που υποκαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις το κράτος, υπερβαίνουν τους εαυτούς τους και παλεύοντας με τα θηρία προσπαθούν να διαχειριστούν το τεράστιο αυτό ζήτημα.
 
Και η αλληλεγγύη αυτή γίνεται πράξη, με την πρότασή μας για τη δημιουργία «Ταμείου Αλληλεγγύης των Περιφερειών», το οποίο θα μπορεί να επέμβει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι σήμερα το προσφυγικό, ή στο πρόσφατο παρελθόν οι φυσικές καταστροφές».

ΕΚΛΟΓΕΣ :Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εκλογική διαδικασία

Τα ψηφοδέλτια, οι λίστες και οι ετεροδημότεςΟδηγίες προς τους εκλογείς εν όψει της κάλπης της 20ης
Σεπτεμβρίου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο του.


Χωρίς σταυρό προτίμησης στα ψηφοδέλτια
Δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο σταυρός προτίμησης υπέρ των υποψηφίων, δεδομένου ότι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στον συνδυασμό του κόμματος («λίστα»). Σε περίπτωση όμως που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Στις 7 το πρωί ξεκινάει η εκλογική διαδικασία
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου 2015. Δικαίωμα ψήφου στις γενικές βουλευτικές εκλογές έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το σχετικό δικαίωμα.

Οσοι έλληνες πολίτες είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια δήμου της χώρας και δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των οικείων δήμων, έχουν τη δυνατότητα ως και το πέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας της 20ής Σεπτεμβρίου να απευθυνθούν στον δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όσοι από αυτούς είναι εγγεγραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων και όχι στα δημοτολόγια δήμου της χώρας, μπορούν να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό που να βεβαιώνει την εγγραφή τους στα μητρώα αρρένων.

Τα πιστοποιητικά που θα προσκομίζουν οι ανωτέρω εκλογείς και τα οποία θα εκδίδονται εις διπλούν, φέρουν την κάτωθι ένδειξη: «Εκδίδεται αποκλειστικά για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015».

Ετεροδημότες
Παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους ετεροδημότες εκλογείς να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 30ή Ιουνίου 2015 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Στην περίπτωση αυτή, πριν από το όνομα κάθε ετεροδημότη στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους υπάρχει η ένδειξη Ε. Στους εκλογείς αυτούς απαγορεύεται να ψηφίσουν στον δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Συνεπώς, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής δεν πρέπει να επιτρέπουν σε εκλογείς που φέρουν την ένδειξη Ε στον βασικό εκλογικό κατάλογο να ψηφίσουν.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πρέπει επίσης να έχουν υπόψη τους ότι για τον υπολογισμό των πραγματικά εγγεγραμμένων κάθε κοινού εκλογικού τμήματος αφαιρούνται οι ετεροδημότες και θεωρούνται εγγεγραμμένοι μόνον όσοι δεν φέρουν την ένδειξη Ε πριν από το όνομά τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η πλασματική εμφάνιση στοιχείων που αφορούν τόσο το σύνολο του εκλογικού σώματος όσο και το ποσοστό αποχής.
 

Μετά τον Γ.Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ) και ο Γ. Καρατζαφέρης(ΛΑΟΣ) εκτός εκλογών !

Μετά το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν κατεβαίνει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Την απόφασή αυτή ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης με μια λακωνική δήλωση.

Συγκεκριμένα αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Στις επικείμενες «προκατασκευασμένες» εκλογές οι συνθήκες είναι απαγορευτικές για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Οι σχεδιασμοί των υπερκείμενων των κομμάτων δυνάμεων, εξυπηρετούνται από «εύκαμπτους» και «Γουλιμήδες». Η άρνηση προσαρμογής σε ρόλους που απαιτούν ισοδυναμεί με CASUS BELLI. Πως και πότε θα αναμετρηθούμε μαζί τους, θα το επιλέξει ο λαός και εμείς. Ο καιρός –και η χώρα- έχουν γυρίσματα».

Με σύμμαχο τον αέρα η φωτιά προχωρά προς την Βάθη και την Τολοφώνα

Για Τρίτη μέρα η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον Άγιο Νικόλαο Δωρίδας συνεχίζει να καίει καταστρέφοντας εκατοντάδες στρέμματα με θαμνώδη βλάστηση αλλά και ελιές.

Σύμμαχος της  φωτιάς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή και που σήμερα γύρισαν από βορειοανατολικοί σε δυτικοί.
Έτσι η φωτιά άλλαξε πορεία και κατευθύνεται προς την Τολοφώνα καίγοντας δένδρα σε εκτάσεις πάνω από την παραλία της Βάθης .

Επιτόπου βρίσκονται 70 άτομα των πυροσβεστικών δυνάμεων και αρκετά οχήματα ενώ τις πρωινές ώρες συμμετείχε στην κατάσβεση και ένα ελικόπτερο.
Μέχρι τώρα η φωτιά έχει κάψει πάνω από 2000 στρέμματα και αν συνεχίσει λόγω ανέμου , υπάρχουν φόβοι να φτάσει μέχρι Τολοφώνα.

Πρωτοσύγκελος Ι.Μ.Φωκίδας διορίστηκε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Για πρώτη φορά διορισμός Πρωτοσύγκελου στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Φωκίδος

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος διόρισε ως Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, Ιεροκήρυκα και Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφερείας Ευπαλίου - Ποτιδανείας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας με την ευκαιρία της αρχής της Ινδίκτου, ήτοι του νέου Εκκλησιαστικού έτους και «…σε μια προσπάθεια αρτιότερης και επιτυχέστερης λειτουργίας των γραφείων διοίκησης της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και προς λυσιτελέστερη και καρποφορότερη παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως σε όλη την έκταση τοπικής εκκλησίας», σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Μητροπολίτη έγινε για πρώτη φορά διορισμός και κατάσταση Πρωτοσύγκελου στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Φωκίδος.

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού παρόντος του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Καραγιάννη των Ιεροκηρύκων και Αρχιερατικών Επιτρόπων, αλλά και κληρικών και των λαϊκών μελών — συνεργατών και υπαλλήλων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Φωκίδας εξηγώντας τους λόγους και τα κριτήρια επιλογής και ανάδειξης στη θέση του Πρωτοσύγκελου του π. Νεκταρίου κατέληξε στην παρότρυνση «…ότι όλοι μαζί Θεού εσμέν συνεργοί∙ Θεού γεώργιον, Θεού οικοδομή (Α΄ Κορ. γ΄ 9) να εργαστούμε προς μαρτυρία Χριστού και με πίστη στην ιστορική ευθύνη της τοπικής Εκκλησίας».

Ο Πρωτοσύγκελος  Νεκτάριος ευχαρίστησε καθηκόντως τον Μητροπολίτη για την προσγινομένη τιμή και ζητώντας τις προσευχές τόσο του ίδιου όσο και των παρισταμένων πατέρων και αδελφών διαβεβαίωσε ότι θα δώσει όλη του την ικμάδα προς δόξα Θεού και έπαινο της τοπικής Εκκλησίας. 

 

Στο Μοναστηράκι Δωρίδας συνελήφθησαν οι δύο ημεδαπές που... «ξάφριζαν» σπίτια

Δύο ημεδαπές κλέφτρες συνέλαβαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος  Ευπαλίου  στο Μοναστηράκι Δωρίδας.

Οι  δύο γυναίκες, ηλικίας 26  και  17 ετών, είναι ημεδαπές και  σε βάρος των  σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι κατηγορούμενες εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 75χρονης ημεδαπής στο Μαραθιά Φωκίδας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, έγιναν όμως αντιληπτές και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα επιστάμενες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστιδες ενέχονται σε δύο (2) ακόμα περιπτώσεις κλοπών από εξοχικές οικίες ημεδαπών στην ευρύτερη περιοχή του Ευπαλίου (Παραλία Σεργούλας & Χάνια Φωκίδας), την 26 και 30 Αυγούστου 2015 αντίστοιχα, όπου ομοίως αφαίρεσαν χρηματικά ποσά ύψους (650) ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ και λίμνη Μόρνου θέματα του Συνέδριου της Ο.Σ.ΒΟ.ΔΥ.Δ.

Τις αποφάσεις που πήρε η Ομοσπονδία Συλλόγων Β.Δ. Δωρίδας (Ο.Σ.ΒΟ.ΔΥ.Δ.) στο 16ο Αναπτυξιακό και Πολιτιστικό της Συνέδριο, ανακοίνωσε χθες.

Ως γνωστόν φέτος το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στον Ζωριάνο με μεγάλη επιτυχία.

Κατά την διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις:
  1. Ορεινή Δωρίδα: Προοπτικές ανάπτυξης μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 με εισηγητή το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού τον Δρίτσα Μιχάλη
  2. Προγράμματα Τοπικής Ανάπτυξης στη Νέα Προγραμματική Περίοδο με εισηγητή τον γενικό Διευθυντή της «Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.» Μιχαλόπουλο Χαράλαμπο και
  3. Λίμνη Μόρνου: Νέα δεδομένα – νέες προοπτικές με εισηγητή τον Δήμαρχο Δωρίδας Καπεντζώνη Γιώργο.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησαν τοποθετήσεις των συνέδρων, συζήτηση με τους εισηγητές και η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

 ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα στον όμορφο Ζωριάνο συναντηθήκαμε, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και των κοινοτήτων των 18 χωριών της Β/Δ Δωρίδας και έπειτα από διάσκεψη, αποφασίσαμε να εμμείνουμε στην ολοκλήρωση των αποφάσεων των προηγουμένων και του παρόντος συνεδρίου και ζητούμε από την πολιτεία την συνδρομή της για υλοποίηση των προτάσεών μας και την ένταξη της περιοχής Δωρίδας σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Προτείνουμε δε:
  • Την πόλη των Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
  • Να παραμείνει μόνιμα ανοιχτό το πρόγραμμα Νέων Αγροτών
  • Δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού της Ομοσπονδίας που θα στοχεύουν στην ενεργοποίηση και την συμμετοχή των νέων της περιοχής μας.
  • Την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση της λίμνης του Μόρνου μέσα από την ιστιοπλοΐα και παρόμοιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως επιτρέπει πλέον η με αριθμό 112203 ΚΥΑ/29-12-2014, που τροποποιεί και συμπληρώνει την Α5/2280/83, (ΦΕΚ 720/Β/83) Υγειονομική Διάταξη σχετικά με την προστασία των νερών της λίμνης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Σ.ΒΟ.ΔΥ.Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ο.Σ.ΒΟ.ΔΥ.Δ. ΓΡΑΒΒΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 Η Ομοσπονδία ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Σύλλογο Ζωριανιτών Δωρίδας «Ο Άγιος Νικόλαος» για την άψογη διοργάνωση και το γεύμα που πρόσφερε στους Συνέδρους στο κλείσιμο του Συνεδρίου καθώς και τον Δήμο Δωρίδας για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ ανακοίνωσε χθες ο Γιώρ. Παπανδρέου

Με δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) δεν κατεβαίνει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η αιτία όπως εξηγεί στη δήλωσή του είναι η οικονομική αδυναμία του Κινήματος.
Στη δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου δεν αναφέρει αν και πιο κομματικό σχηματισμό θα στηρίξει στις εκλογές αυτές και ούτε προτρέπει τα μέλη και τους φίλους του Κινήματός του ποια στάση θα κρατήσουν.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου,

ΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Ό,τι κάναμε δικαιώθηκε.

Πορευτήκαμε πάντα με συνέπεια στις αρχές μας και με αξιοπρέπεια.

Συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε με κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα.
Με κατεστημένα, που όλο και περισσότερο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήττουν τη Δημοκρατία. Υπονομεύουν τη δημοκρατική έκφραση του πολίτη, καθώς αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη λειτουργία των ΜΜΕ και τη στήριξη παραγόντων της πολιτικής με αντάλλαγμα να γίνονται υποχείριά τους.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έγινα και δεν θα γίνω.
Αγωνιστήκαμε ήδη σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα.
Απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας.

Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα.
Ευχαριστώ όλους για τον αγώνα που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Δυναμώνοντας το ΚΙΝΗΜΑ μας, ώστε να αποτελέσει τον καταλύτη της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, προκειμένου να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας.

Ευχαριστώ προσωπικά, κάθε φίλο, κάθε μέλος, κάθε στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Τσιγγάνες "ξάφρισαν" κοσμήματα και χρήματα στη Σεργούλα και Μαραθιά


Δύο τσιγγάνες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου γιατί είχαν … «ξαφρίσει» σειρά σπιτιών στη Παραλία Σεργούλας και στο Μαραθιά.

Οι δύο γυναίκες είχαν παραβιάσει αρκετές κατοικίες την τελευταία περίοδο στην Παραλία Σεργούλας και τον Μαραθιά και είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για μία ανήλικη και μία έγκυο ενήλικη,  που όμως μετά από παρακολούθηση έγιναν αντιληπτές από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου και συνελήφθηκαν.

Μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου όπου έγινε  εξακρίβωση στοιχείων, ενώ και οι δύο αναγνωρίστηκαν και από τα θύματά τους. Οι συλληφθείσες μετά το προανακριτικό έργο από την αστυνομία αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Άμφισσας.

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η χασισοφυτεία είχε 1.534 δενδρύλλια !

Η χασισοφυτεία που αποκαλύφθηκε στο δάσος της Μονής Βαρνακόβης αποτελείτο από 1.534 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 15 cm έως και 3 m!

Σημειώνεται ότι πλησίον της φυτείας εντοπίσθηκαν (3) παραπήγματα που χρησιμοποιούνταν για την παραμονή των καλλιεργητών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους

Η χασισοφυτεία, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, εντός του δάσους της Βαρνάκοβας,  στη θέση Αγ. Αντωνίου Δράκου του Τειχίου  Δωρίδας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένων ενεργειών και δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν  στην ανωτέρω δασώδη - δύσβατη περιοχή και κατάσχεσαν:

·        (1.534) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (15) εκατοστά έως και (3) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν.

·        (2) κιλά και (200) γραμμάρια κάνναβης.

·        Μία ζυγαριά ακριβείας και ένα σύστημα ποτίσματος της φυτείας.

·        Ένα κινητό τηλέφωνο.

·        Επιπλέον, πλησίον της φυτείας και σε απόσταση (50) περίπου μέτρων, εντοπίσθηκαν τρία (3) παραπήγματα, στα οποία παρέμεναν οι δράστες κατά τη καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου.

Από σήμερα Τρίτη η... "Διαγωγή Κοσμία" !

Από σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου η εκπομπή «Διαγωγή Κοσμία» παίρνει και πάλι τη θέση της στις επάλξεις της ενημέρωσης.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν στην Δωρίδα σε Γκιώνα και Άγ.Νικόλαο που καίνε ακόμα

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή της Δωρίδας.

Η μία ξέσπασε το πρωί στη περιοχή της Γκιώνας πάνω από το Λευκαδίτι και μέχρι το απόγευμα είχε κάψει περίπου 150 στρέμματα ελατοδάσους.

Ο ισχυρός άνεμος εμπόδισε την προσέγγιση αεροπλάνων και ελικοπτέρου και η προσπάθεια κατάσβεσης έγινε με πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής και συνεργεία του Δήμου.
Η δεύτερη ξέσπασε το απόγευμα στις 4:30 στη περιοχή Καβολινίτσα (Αγία Ειρήνη) στο χωριό Άγιος Νικόλαος και έχει κάψει περίπου 1000 στρέμματα, από τα οποία το 20% ήταν ελιές και το άλλο 80% χαμηλή βλάστηση.

Όπως μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Υφαντής η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα μέτρα  από την εθνική οδό και δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο που πετάχτηκε από αυτοκίνητο.

Τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο  έδιναν συνεχή μάχη με τη φωτιά καθώς και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής και συνεργεία του Δήμου.

Ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή είναι σύμμαχος της φωτιάς και τα 4 αεροπλάνα και το ελικόπτερο μαζί με τα πεζοπόρα τμήματα έδιναν μάχη για την κατάσβεσή της, που μέχρι την ώρα που άρχισε να νυχτώνει δεν είχαν καταφέρει να την θέσουν υπό απόλυτο έλεγχο.

Το απόγευμα συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν και το ένα δίκτυο υψηλής τάσης που περνούσε από την περιοχή με αποτέλεσμα να έχουμε για ένα δίωρο περίπου διακοπή ρεύματος σε αρκετά χωριά της παραλιακής Δωρίδας.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αμυγδαλιά