Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευπάλιο

 Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 θα λειτουργεί εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική πλατεία του Ευπαλίου.

Το εκλογικό κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από 09:00 - 13:00 και 17:00 - 22:00.

Ομιλία Ασπασίας Μανδρέκα στην Αθήνα


Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Λιδωρίκι
Σήμερα Σάββατο
17 Ιανουαρίου 
στις 7:30
το ΚΚΕ πραγματοποιεί Συγκέντρωση –
Ομιλία στο Λιδωρίκι με ομιλητή
τον υποψήφιο βουλευτή Δρόσο Τσελέ.

Συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ στην Άμφισσα με ομιλητή το βουλευτή Γιάννη Κουτσούκο


Σήμερα Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας (πλατεία Κεχαγιά) θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην οποία βασικός ομιλητής θα είναι ο τέως Υπουργός και υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Παράταξη  Ιωάννης Κουτσούκος.
                  
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΦΩΚΙΔΑΣ

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Βασιλόπιτες,Χοροεσπερίδες,Συνελεύσεις Συλλόγων της Βορειοδυτικής Δωρίδας

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες έντονης δραστηριότητας για τους Συλλόγους των χωριών μας και περιλαμβάνουν από Γενικές Συνελεύσεις και κοπές Βασιλόπιτας μέχρι συνεστιάσεις σε ταβέρνες και χορεσπερίδες σε βραδινά κέντρα. Λόγω της πληθώρας των εκδηλώσεων αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε εδώ τις εκδηλώσεις για τις οποίες ενημερωθήκαμε και να τις προβάλουμε σε μία ανάρτηση.

Η προκήρυξη των Εθνικών στις 25 Ιανουαρίου προκάλεσε κάποιες αναβολές Συνελεύσεων που είχαν προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή και οι οποίες μετατέθηκαν για την 1η Φεβρουαρίου. Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας προγραμματίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων ώστε να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες αρχαιρεσίες Συλλόγων αλλά και για να διευκολυνθεί η παρουσία όλων των μελών.

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

1. Ο Σύλλογος του Καλλίου θα κόψει την Βασιλόπιτα στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE ACROPOLIS (Παρθενώνος 19-25, Κουκάκι), την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:30 και καλεί τους χωριανούς να βρεθούνε και να τα πούνε από κοντά.

2. Ο Σύλλογος Πενταγιωτών θα κάνει την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στο κέντρο ΥΑ (εκεί όπου έγινε και πέρυσι), την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 γύρω στις 12 το μεσημέρι. Θα προηγηθεί Γενική Συνέλευση με σκοπό την αλλαγή του άρθρου 12 του καταστατικού. Divine Lounge Resto-Cafe (πρώην ΥΑ Cafe), Λεωφ. Κανελλοπούλου 4, Άλσος στρατού - Γουδί (έναντι Badminton).

3. Ο Σύλλογος Κερασιωτών Δωρίδας μας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και σε συνεστίαση που θα γίνει την 18η Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι, στην οικογενειακή ταβέρνα και αίθουσα εκδηλώσεων Ζυγός (Λεωφ. Πάρνηθος 383, Πάρνηθα). Η τιμή της πρόσκλησης είναι 20€/άτομο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποτό, φαγητό, μουσική και χορό.

4. Ο Σύλλογος Υψηλοχωριτών θα κάνει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας αίθουσα δεξιώσεων ETAL CLUB (Γεωργίου Παπανδρέου 18, Αργυρούπολη), το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 5:00μ.μ.

5. Ο Σύλλογος Αρτοτινών «Ο Αθανάσιος Διάκος» έχει προγραμματίσει στα γραφεία του (Αλκέτου 56, Βύρωνας), την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ, την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου και ώρα 10:00. Η ημερομηνία προέκυψε μετά από αναβολή της αρχικά προγραμματισμένης εκδήλωσης στις 25 Ιανουαρίου.

6. Ο Σύλλογος Κροκυλειωτών «Ο Μακρυγιάννης» θα πραγματοποιήσει στα γραφεία του (Λ. Καρέα 106, Καρέας) την ετήσια Γενική Συνέλευση, αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ και την κοπή της Βασιλόπιτας, την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου και ώρα 10:30. Η ημερομηνία προέκυψε μετά από αναβολή της αρχικά προγραμματισμένης εκδήλωσης στις 25 Ιανουαρίου.

7. Η Αδελφότητα Κονιακιωτών «Αγ. Γεώργιος» εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας, θα βραβεύσει στα γραφεία της (Βερανζέρου 30, Αθήνα), τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου και ώρα 11:00.

8. Ο Σύλλογος Κριατσιωτών «Η Επιστροφή» θα συνδυάσει την Βασιλόπιτα με νόστιμους μεζέδες στην γνωστή «Διχωρίτικη» ταβέρνα «Ο Σιώκος» (Παλαιών Πατρών Γερμανού 98, Βύρωνας), την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου το μεσημέρι στις 13:00.

9. Ο Σύλλογος Αλποχωριτών θα κάνει την Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE ACROPOLIS (Παρθενώνος 19-25, Κουκάκι), την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 17:00. Μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η κοπή της Βασιλόπιτας.

10. Ο Σύλλογος Διακοπιωτών κόβει την πίτα του στα φιλόξενα γραφεία των Κονιακιωτών (Βερανζέρου 30, Αθήνα), την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00.

11. Ο Σύλλογος Κοκκινιωτών θα κάνει αρχαιρεσίες ΔΣ και θα κόψει την πίτα του στο χώρο της Δωρικής Αδελφότητας, Ιέρωνος 6 & Τιμοθέου στο Παγκράτι, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00.

12. Ο Σύλλογος Αρτοτινών «Ο Αθανάσιος Διάκος» κόβει την πίτα του στην ετήσια χορεσπερίδα που διοργανώνει στο Χρυσό Ελάφι (19ο χλμ Λεωφ. Πάρνηθος, Αχαρνές) με τον Λουκά Κιντώνη στο κλαρίνο, τον Αποστόλη Ζορμπά στο τραγούδι, τους Αρτοτινούς Γιώργο και Δημήτρη Μαχαιρά στη κιθάρα και τα ντράμς και τον Δημήτρη Μαυραντώνη στο αρμόνιο, το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου στις 20:30. Κόστος 20€/άτομο με πλήρες μενού.

13. Ο Σύλλογος Δαφνιωτών διοργανώνει την ετήσια Γενική Συνέλευση και την πίτα του στο γνωστό ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52 στο κέντρο της Αθήνας, στις 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30.

14. Η χειμερινή συνεστίαση της Αδελφότητας Κονιακιωτών «Αγ. Γεώργιος» θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο κέντρο VOICE (Πέτρου Ράλλη 29 και Κρήτης 1, Ταύρος) με γνωστές φωνές του Δημοτικού τραγουδιού όπως Φιλιώ Πυργάκη, Γιώργος Μπέκιος, Γιώργος Βελισάρης, Γωγώ Τσαμπά, Νίκος Βλαχοδήμος και τα κλαρίνα του Πάνου Πλαστήρα και του Σωτήρη Κοκκόρη. Η Πρόσκληση 25€/άτομο συμπεριλαμβάνει φαγητό, κρασί – μπύρα και αναψυκτικά.

15. Τέλος η Ομοσπονδία Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας θα κάνει την ετήσια τακτική της Συνέλευση και την κοπή της Βασιλόπιτας, την 15η Φεβρουαρίου το απόγευμα και ώρα 17:00 στα γραφεία του Συλλόγου Κροκυλειωτών στην Λ. Καρέα 106, στον Καρέα. Εκτός από τους εκπροσώπους των χωριών, προσκεκλημένοι θα είναι και οι Πρόεδροι όλων των Συλλόγων της Ομοσπονδίας.

Ευχόμαστε για το 2015 σε όλους τους Συλλόγους επιτυχία στο έργο τους και τις εκδηλώσεις τους.

Μία συγκεντρωτική παρουσίαση των εκδηλώσεων είναι στον παρακάτω πίνακα:Η Πίτα του Συλλόγου της Μανάγουλης


Λαογραφικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μανάγουλης


 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
 
 
 
 
 
 
 
 ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 
 
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΤΗΝ

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
 
 
 
18/1/2015 ΣΤΙΣ 1:00

 
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ
 
 
 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 


 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΑΛΗΣ: παραίτηση από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ

Την προσχώρησή του στο ΣΥΡΙΖΑ ανακοί νωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδας Γιάννης Μάμαλης με κείμενό του που απέστειλε στο DORIDANEWS

Αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

Την προσχώρησή του στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του, από αρκετό καιρό, από αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχια κής Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος, με την παράταξη του κ. Καπεντζώνη, ο κ. Μάμαλης Ιωάννης.

 Υπέβαλα την παραίτησή μου με την πλήρη αντίθεσή μου για την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου με τη Ν.Δ., υπογράφοντας όλα τα καταστροφικά μνη μόνια για την χώρα μας και όλα τα χαρά τσια όπως επίσης διαφώνησα και με την δημιουργία του νέου κόμματος του I. Παπανδρέου.

Για όλα αυτά και περισσότερα άλλα που δεν είναι της στιγμής πήρα την απόφαση μου, μετά από 40 χρόνια που υπηρέτησα αυτό τον πολιτικό χώρο ανιδιοτελώς με το όραμα της αλλαγής και τις καλύτερες μέρες που λέγαμε, να ενταχθώ στις δυνά μεις του ΣΥΡΙΖΑ για να απαλλαγούμε από την πολιτική της λιτότητας, των μνημο νίων, για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρα τία και διαφάνεια και για την έξοδο από την κρίση της φτώχειας και της ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα μας.

Μάμαλης Ιωάννης

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ


Μια ωραία πολιτική βραδιά πραγματοποίησαν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας, σε γνωστό κέντρο της Αθήνας, με προσκαλεσμένους τους υποψήφιους βουλευτές στο Νομό.

Παραβρέθηκαν οι δύο υποψήφιοι Γιώτα Γαζή και Χρήστος Τσιλίκης ενώ ο τρίτος υποψήφιος Λεωνίδας Καραμπάρμπας, λόγω ανειλημμένων προσωπικών υποχρεώσεων ήταν εκτός Αθήνας, στη Φωκίδα.

Η βραδιά ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη και συγκινησιακή γιατί όπως όλοι ομολόγησαν βρέθηκαν εκεί δεκάδες στελέχη που είχαν ξεκινήσει μαζί την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 1974.

Πολλοί πήραν τον λόγο και μίλησαν για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης στη Φωκίδα, τους ωραίους αγώνες για τη δημοκρατία που δόθηκαν, μέσα από πολλές δυσκολίες και πολιτικές αντιξοότητες.

Κοινή αναφορά όλων ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διασπάται και ούτε τεμαχίζεται, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου και δήλωσαν για άλλη μια φορά την πίστη τους και την θέληση στο κοινό αγώνα για τη δημοκρατία και την Ελλάδα της προκοπής και της ανάπτυξης.

Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γιατί είμασταν, είμαστε και θα είμαστε ΠΑΣΟΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία της ωραίας αυτής συγκέντρωσης.

Σκληρές ήταν οι κουβέντες από πολλούς για τις διασπαστικές στάσεις πρώην συντρόφων τους, που τους έχει στεναχωρήσει, γιατί ποτέ ο τόπος δεν βγήκε ωφελημένος όταν η δημοκρατική παράταξη τεμαχίζεται και διασπάται όπως περίτρανα έχει δείξει η ιστορία.

Πεποίθηση όλων όσων πήραν τον λόγο ήταν, ότι πάλι το ΠΑΣΟΚ ως μεγάλη ιστορική δημοκρατική παράταξη, θα λειτουργήσει ως εγγυητής της ευρύτερης συνεργασίας αλλά και της αναγκαίας εθνικής στρατηγικής της χώρας, για δημοκρατία και ανάπτυξη.

Με συγκίνηση αλλά και πίστη στον αγώνα που δίνεται από όλους τους δημοκράτες της Φωκίδας για άλλη μια φορά, μίλησαν με σύντομο χαιρετισμό τους οι δύο υποψήφιοι Γιώτα Γαζή και Χρήστος Τσιλίκης, που ευχαρίστησαν πολλές φορές τους παλιούς καλούς φίλους και συντρόφους για την ωραία αυτή πρωτοβουλία.

Μεταξύ των δεκάδων που παραβρέθηκαν έχοντας πάρει την ωραία αυτή πρωτοβουλία ήταν και οι Άρης Σισσούρας, Μένιος Λαγιανδρέου, Τάκης Μανανάς, Γιάννης Τρίγκας, Αλέξης Αθανασόπουλος, Κώστας Αντωνόπουλος, Γιώτα Τσακατούρα, Περικλής Λουκόπουλος, Πάνος Σταμάτης, Γιώργος Γκόλφης, Σίδερης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Πενταγιώτης, Λαλάς Γιώργος, Βώτας Γιώργος, Αναστασόπουλος Βασίλης ,οι καθηγητές Πανεπιστημίου Στέλλα Πριοβόλου, Παναγιώτης Τσίρης, Νίκος Παπαναστασίου και Αναστάσιος Σακαρέλλος και άλλοι.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΦΩΚΙΔΑΣ

Πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου

 

Η ομιλία του Παπαθανασίου στην Αθήνα

Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε χτες Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, ο Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας με τη Νέα Δημοκρατία Κώστας Γ. Παπαθανασίου, στο ξενοδοχείο CARAVEL στην Αθήνα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού όχι μόνο η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν πλήρης αλλά πλήθος κόσμου βρισκόταν και έξω από την αίθουσα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο υποψήφιος Βουλευτής αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και στη λαϊκίστικη και δημαγωγική πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κάθε ψήφος αποτελεί επιλογή ζωής.

Μεταξύ άλλων δόθηκε έμφαση στα παρακάτω θέματα της Φωκίδας δεσμευόμενος για την άμεση διεκδίκηση τους:

1. Υποδομές υγείας (Νοσοκομείο Άμφισσας, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία Νομού), τονίζοντας ότι δεν θα υπολογίσει κανένα πολιτικό και προσωπικό κόστος.

2. ΕΥΔΑΠ. Ζήτησε την δίκαιη ανταπόδοση για το αγαθό του νερού που προσφέρει η Φωκίδα υδροδοτώντας την μισή Ελλάδα.

3. Συνολική ανασυγκρότηση του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας.

4. Αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας, έργο που ο ίδιος είχε εντάξει στο μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της Φωκίδας «ΠΑΝΦΩΚΙΣ».

5. Συνολική αξιοποίηση του ιστορικού τόπου των Δελφών δημιουργώντας συνέργειες σε διεθνές επίπεδο.

6. Εντάξεις έργων σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Δεν μπορεί να επιτραπεί στο μέλλον η απένταξη κανενός ώριμου έργου από κονδύλια του ΕΣΠΑ, όπως έγινε με τον παραλίμνιο αγωγό λυμάτων στη λίμνη του Μόρνου και με το σχεδιασμό και κατασκευή σύγχρονου οδικού άξονα Αντιρρίου - Μπράλου.

Οι 4 κοινές ομιλίες στη Φωκίδα των υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και Κωνσταντίνος Χαλιορής θα πραγματοποιήσουν τρείς κοινές ομιλίες την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα των ομιλιών αυτών όπως ανακοινώθηκε από την Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Φωκίδας έχει ως ακολούθως:
 • Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015:
Ερατεινή, Ξενοδοχείο Delphi Beach, ώρα 18.30.
 • Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015
Γαλαξίδι, αίθουσα Παρθεναγωγείου, ώρα 18.00,
Ιτέα, αίθουσα Κυριακοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, ώρα 20.30.
 • Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015:
Άμφισσα, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ώρα 20.30.

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λιδωρίκι

 

Ο Γιώργος Καπεντζώνης Πρόεδρος του Δ.Σ. στο “Δίκτυο Πόλεων με Λίμνη”

Τον Μάιο ημερίδα για τις αναπτυξιακές προοπτικές των Δήμων του Δικτύου

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες», εκλέχτηκε ομόφωνα ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαραθώνα.

Στις υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέχτηκαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι από τους συμμετέχοντες Δήμους ως εξής: Αντιπροεδρία Δήμος Λάρνακας Κύπρος, Γενική Γραμματεία Δήμος Αγρινίου, Ταμίας Δήμος Μαραθώνος, Ειδική Γραμματεία Δήμος Αργιθέας.

Στη συνεδρίαση έγινε ειδική αναφορά στην τροποποίηση της Υγειονομικής Διάταξης Α5, που αφορά τις Λίμνες Μαραθώνα, Υλίκης, Παραλίμνης, Μόρνου και Ευήνου, ως αποτέλεσμα της κοινής δράσης των Δήμων στο πλαίσιο του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», που με κατάλληλη τεκμηρίωση, ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συντονισμένες παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς και αγωνιστικότητα, διεκδίκησαν και πέτυχαν από τα συναρμόδια Υπουργεία την τροποποίηση της Υγειονομικής Διάταξης Α5.

Εκτιμήθηκε επίσης ότι με την τροποποίηση της Υγειονομικής Διάταξης, ανοίγει ο δρόμος για την αναπτυξιακή αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής των λιμνών αυτών.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας από το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στις 16 Μαΐου 2015 στον Δήμο Μαραθώνα, με γενικό τίτλο τις αναπτυξιακές προοπτικές των περιοχών με Λίμνες.

Πρέπει τέλος να επισημάνουμε την τεράστια σημασία που έχει για την αναπτυξιακή προοπτική της Δωρίδας, η μετά από δεκαετίες, άρση των απαγορεύσεων για δραστηριότητες μέσα και γύρω από τη λίμνη του Μόρνου.

Στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» συμμετέχουν οι Δήμοι: Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Δωρίδος, Θηβαίων, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων, καθώς και οι Δήμοι Αλάσσας, Βορόκληνης, Λάρνακας, και Παραλιμνίου, από την Κύπρο.

Τα 18 κόμματα και οι 4 συνασπισμοί που κατεβαίνουν στις εκλογές 25ης Ιανουαρίου

Ο Άρειος Πάγος προχώρησε χθες στην ανακήρυξη των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που  νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις επερχόμενες  βουλευτικές εκλογές.

Ειδικότερα, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα συμμετέχουν τα  εξής  κόμματα:
 
1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
2) ΣΥΡΙΖΑ  - Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας),
3) ΠΑ.ΣΟ.Κ. -  Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ε. Βενιζέλος),
4) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
5) Κ.Κ.Ε. - Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας),
6) Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος),
7) Ο.Κ.Δ.Ε. - Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή),
8) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου),
9) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).
10) Κ.Ε.Α.Ν. - Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιππ. Σαββούρας).
11) ΕΕΚ –Τροτσκιστές - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Σαμπετάι Μάτσας),
12) ΛΑ.Ο.Σ. -  Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (Γ. Καρατζαφέρης),
13) Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης),
14) ΕΛΚΣΙ- Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης),
15) Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή),
16) «ΡΟΜΑ»- Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης (Άγγ. Λιακόπουλος),
17) Το Ποτάμι (Στ. Θεοδωράκης) και
18) ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ -Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κων. Παπανικόλας).
 
Ακόμα, θα συμμετέχουν στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής οι εξής τέσσερεις  συνασπισμοί κομμάτων
1)    Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση—ΜΑΡΣ (κεντρική συντονιστική επιτροπή) και 3μελής διοικούσα επιτροπή),
2) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) – Μ.Λ. ΚΚΕ-  Εκλογική Συνεργασία  (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),
3) Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά (Ν. Χρυσόγελος και Φωτ. Κουβέλης),
4) Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος  Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάν. Καμμένος).
 
Εκτός εκλογών
Αντίθετα, οι αρεοπαγίτες δεν επέτρεψαν να συμμετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές τα εξής τρία  κόμματα:
α) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλλιγιάννης), β) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος) και γ) Δημοβούλιο Πολιτών - Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας).
Επίσης, δεν θα συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές   ο Συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια» (Δ. Κλαπάκης).
Ακόμη, δεν  κρίθηκε για τυπικούς λόγους (μη ανακήρυξη  από το Πρωτοδικείο, κ.λπ.) ότι μπορούν να συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ Χρήστος Κασιμάτης, της Χρυσής Αυγής Νικολάος Κουτσούμπας  και της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης Χρήστος Βαγιανός.
Επίσης, απορρίφθηκε από το Α΄ Τμήμα με την υπ΄  αριθμ. 3/2015 απόφαση η ένσταση δύο πολιτών κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Με την ένστασή τους οι δύο πολίτες ζητούσαν να μην ανακηρυχθούν όσοι περιλαμβάνονται στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ:
1) δεν αποδέχεται τον όρκο που προβλέπει το άρθρο 59 του Συντάγματος, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και
2) στον κανονισμό δεοντολογίας του κόμματος προβλέπεται ότι η έδρα του βουλευτή ανήκει στο κόμμα και κατά συνέπεια ο βουλευτής  δεν έχει γνώμη και  ψήφο κατά συνείδηση, ενώ σε περίπτωση διαφωνίας και  παραίτησης του οφείλει να  παραδίδει την έδρα στο κόμμα.
Οι αρεοπαγίτες, απέρριψαν την ένσταση καθώς οι ισχυρισμοί των πολιτών δεν εμπίπτουν και δεν περιλαμβάνονται  στις προϋποθέσεις και τους όρους ανακήρυξης των κομμάτων που τάσσονται από την νομοθεσία.

Ψηφίστηκε η παραχώρηση της ΜΕΡΥΠ για διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς


 • Μειώνονται από 500.000 ευρώ σε λιγότερο από 100.000 ευρώ τα μισθώματα της Περιφέρειας, ενώ μειώνονται σημαντικά και οι λειτουργικές δαπάνες
 • Επιτυγχάνεται η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών
 • Εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών

 

Ψηφίστηκε χθες, στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο του 2015, με μόνο μία ψήφο κατά, η αποδοχή της κατά χρήση παραχώρησης του κτιρίου της Μεραρχίας Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ), προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μία απόφαση σταθμός για τη Στερεά Ελλάδα, αφού η έδρα της, η Λαμία, θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό διοικητήριο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους σε λιγότερο χρόνο και χωρίς να ταλαιπωρούνται, από την ισχύουσα αποκέντρωση των υπηρεσιών.
Η εν λόγω μετεγκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών σε ένα κτίριο που αποτελείται από τρεις ορόφους, εμβαδού 645,07 τμ έκαστος, με υπόγειο, εμβαδού 645,07 τμ και οικόπεδο έκτασης 11 στρεμμάτων, θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων, τόσο σε μισθώματα όσο και σε λειτουργικά έξοδα.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Σε συνέχεια αιτήματος μου το Υπουργείο Άμυνας, μας παραχώρησε το κτίριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες μας και έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων της Περιφέρειας.
Το κτίριο της ΜΕΡΥΠ θα διευκολύνει τους πολίτες, ενώ παράλληλα θα μας επιτρέψει να οργανωθούμε πολύ καλύτερα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μας.
Η συμφωνία έκλεισε. Τόσο η στρατιωτική ηγεσία όσο και τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες.
Μόνη υποχρέωση της Περιφέρειας είναι η καταβολή περίπου 100.000 ευρώ ετησίως, ως μίσθωμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σήμερα πληρώνουμε σε μισθώματα 500.000 ευρώ.
Το κτίριο, μας έχει παραχωρηθεί για 5 συν 4 χρόνια, ενώ πρακτικά αυτό σημαίνει πως η παραχώρηση θα ανανεώνεται συνεχώς. Αυτό βέβαια δε στερεί από την Περιφέρεια την πιθανότητα απόκτησης ιδιόκτητου κτιρίου, την οποία πάντα έχουμε ως στόχο. Δίνουμε ωστόσο σήμερα, άμεση λύση σε ένα άμεσο πρόβλημα.
Έχει ήδη συσταθεί ομάδα για την  κατάρτιση προτάσεων για τον τρόπο μεταστέγασης αλλά και για τις απαιτούμενες εργασίες. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα γιατί η Φθιώτιδα θα αποκτήσει επιτέλους ένα διοικητήριο αντάξιό της». 

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

ΑΘ.ΑΣΗΜΑΚΗΣ: υποψήφιος στη Φωκίδα με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ο Θάνος Ασημάκης είναι ένα νέο παιδί από τη Δωρίδα με καταγωγή από την Πενταγιού, με  διαμονή και επαγγελματική δραστηριότητα στο Μαραθιά. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη
 


Οι κυνηγοί... "πυροβολούν" τον Τσίπρα,και απειλούν να καταψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής
Ομοσπονδίας Ελλάδος Νίκο Παπαδόδημα
«Οι κυνηγοί ας κρίνουν ποιος απειλεί το κυνήγι μας». Με τη φράση αυτή κλείνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος την ανακοίνωσή της με την οποία επιτίθεται κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Τον κατηγορούν για «ξεκάθαρη άρνηση» να τροποποιήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι εκτιμώντας ότι «οδηγούν στην ουσία και στην πράξη σε κατάργηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, παρότι η Ελλάδα δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα Θήρας»,

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντησή τους, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει «ψευδή και προβοκατόρικα» τα δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν ότι ως κυβέρνηση να προτίθεται να καταργήσει το κυνήγι, η Ομοσπονδία των κυνηγών τονίζει:

«Κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, του τομέα περιβάλλοντος, εκθέσαμε λεπτομερώς με αριθμούς, στοιχεία και ντοκουμέντα το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Θηροφυλακής μας, για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος. Το οποίο έχει αναγνωρισθεί επισήμως και διεθνώς από Πανεπιστήμια, φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις, τη Γραμματεία της Συνθήκης της Βέρνης και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παρ’ όλη την ενημέρωση που δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί με στοιχεία, παρά μόνο με ιδεοληψία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε με κανένα τρόπο να τροποποιήσει, κατά την κρίση του, τις γνωστές θέσεις του Προγράμματός του. Θέσεις οι οποίες με την κατάργηση της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, την αύξηση των περιοχών απαγόρευσης του κυνηγίου, την πλήρη υποβάθμιση του ρόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, την μείωση των κυνηγετικών περιόδων, οδηγούν στην ουσία και στην πράξη σε κατάργηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, παρ’ ότι η χώρα μας δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα θήρας.

Επιπλέον, μας επιδόθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές ισχύουν σήμερα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι θέσεις αυτές είναι αυτολεξεί οι ίδιες με εκείνες που υπήρχαν και πριν στο Πρόγραμμά τους χωρίς καμία, απολύτως καμία, αλλαγή.

Όταν προτείναμε, μετά την ενημέρωση, στο τέλος της συνάντησης ότι κάποιες από αυτές τις θέσεις θα έπρεπε ν’ αλλάξουν, λάβαμε ξεκάθαρη αρνητική απάντηση.

Μετά τα παραπάνω οι κυνηγοί ας κρίνουν ποιος απειλεί το κυνήγι μας».

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Κοπή πίτας του Συλλόγου Πενταγιωτών

Ο σύλλογος Πενταγιωτών, με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλό- πιττας του Συλλόγου μας, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι,στο κέντρο YA (εκεί όπου έγινε και πέρυσι), Αλσος Στρατού, απέναντι από το Badminton και πίσω από το Υπ. Δημόσιας Τάξης, στη περιοχή Γουδή, (τηλ. 2107711480- 6978406278)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των απανταχού Πενταγιωτών, με την ευκαιρία του νέου έτους 2015, εύχεται στους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου μας, καθώς και στους όπου γής Πενταγιώτες και Πενταγιώτισσες, ευτυχισμένος και ειρηνικός ο και- νούργιος χρόνος με υγεία, οικογενειακή ευτυχία,γαλήνη και προκοπή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Στέλιος Τσιώρης 210-6847856, 6944-317320

Ο ΑΝΤ/ΡΟΣ : Δημ. Καραστάθης 210-9915659, 6945-769232

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας στην Αθήνα την Πέμπτη για ετεροδημότες

 
 

Ο Κώστας Χαλιορής από την Δωρίδα

Υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας με την Νέα Δημοκρατία

 Στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη είναι ο «τρίτος» του ψηφοδελτίου της ΝΔ. Ο Κωνσταντίνος Χαλιορής είναι νέο «αίμα» στα κοινά της περιοχής, καθώς για πρώτη φορά δοκιμάζει την τύχη του. 
Έλκει την καταγωγή του από το Καστράκι Φωκίδας, ενώ ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η υποψηφιότητά του ήταν πρόταση της
ΟΝΝΕΔ και θεωρείτο από μέρες ως επικρατέστερος. 
Ο ίδιος φυσικά θα επιδιώξει να προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων και να εμφανιστεί ως αυτός που δινει διέξοδο στους δυσαρεστημένους από τη μεγάλη πόλωση που έχουν δημιουργήσει οι δυο συνυποψήφιοί του.
Αναλυτικά στο βιογραφικό του αναφέρονται τα εξής:
Γεννημένος στην Αθήνα το 1979 με καταγωγή από το Καστράκι της παραλίας Δωρίδας, στη Φωκίδα. Ζω στην Αθήνα όπου διατηρώ επιχείρηση. Οι σπουδές μου είναι συνυφασμένες με τις απαιτήσεις της επιχείρησης μου, είμαι πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών και διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός τμήμα βιομηχανικών εγκαταστάσεων και βιομηχανικής παραγωγής. Η επιχείρηση μου δραστηριοποιείται στην κατασκευή και την εμπορία μεταλλικών εξαρτημάτων ακριβείας, με βασικό χαρακτηριστικό τις εξαγωγές.    
Πιστεύω ότι η ουσιαστική ενασχόληση με τα κοινά, η συμμετοχή,  δεν είναι μόνο χρέος και δικαίωμα κάθε ανθρώπου, αλλά ότι αποτελεί και βαθύτατη, ουσιαστική του ανάγκη. Η συμμετοχή μπορεί να οδηγήσει στην αυτοπραγμάτωση και στην εξέλιξη, τόσο ατομική όσο και συνολική, για όλη την κοινωνία. Με αυτό ως έμπνευση αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική και τα κοινά αναζητώντας την δική μου ευθύνη αλλά και την δυνατότητα να συμβάλλω στην δημιουργία καθημερινά, έμπρακτα, ρεαλιστικά, μίας καλύτερης πραγματικότητας. Η βαθιά πίστη μου στο χρέος του κάθε ανθρώπου να συμμετέχει, στον βαθμό που έχει την ευχέρεια, στο κοινωνικό γίγνεσθαι μου δίνει ενέργεια και έμπνευση να δραστηριοποιούμαι με πάθος και όραμα – σε μία εποχή που ο μεγάλος κίνδυνος για την χώρα δεν είναι άλλος παρά η συνειδητή απόφαση όλο και περισσότερων, και ειδικά νέων, να απέχουν.  Έτσι λοιπόν από το 1998 είμαι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αγίου Σώστη, μέλος του συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αγίου Σώστη, Πρόεδρος  Σχολικών Επιτροπών (Ε.Σ.Ε) του Δήμου Αθηναίων από τον Ιανουάριο του 2003. Την περίοδο 2011-2012 ήμουν Υπεύθυνος Οργανωτικού – Τομεάρχης στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας, Φωκίδας και Καστοριάς, στους Δήμους Γλυφάδας, Αργυρούπολης – Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου καθώς και Υπεύθυνος ΜΜΕ στον νομό Αττικής. Τέλος είμαι μέλος του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών και Αποφοίτων Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών  Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Δ.Ε.Ο).
Η συνεχής αγάπη για τον τόπο μου, με τις συχνές επαφές μου με την τοπική κοινωνία, με τους φορείς, με την γνώση των πραγματικών προβλημάτων αλλά και των προτερημάτων του τόπου μου. Σε συνδυασμό με την πείρα μου σε θέσεις δημόσιας διοίκησης και η βαθειά, επί τόπου γνώση του τρόπου λειτουργίας της σε συνδυασμό με την επαγγελματική μου εμπειρία και τις σπουδές μου, μου προσφέρουν ένα ισχυρό οπλοστάσιο για την ρεαλιστική αντιμετώπιση προβλημάτων και θεμάτων, αλλά και για την υλοποίηση συγκεκριμένων σχεδίων που θα δημιουργήσουν μια Φωκίδα του μέλλοντος όπως της αξίζει. 
Έχοντας συνείδηση της πραγματικότητας, γνωρίζοντας πως τα πράγματα είναι δύσκολα, ότι η πολιτική αλλά και οι πολιτικοί δεν χαίρουν της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του κοινωνικού συνόλου, παρόλα αυτά  είμαι πεπεισμένος ότι με όραμα, με σκληρή δουλειά, με κοινή λογική, με πάθος, με μεθοδικότητα, με σχεδιασμό, με συνεργασία, πέρα από χρωματισμούς και «ομάδες», με ουσιαστική γνώση των θεμάτων, με ρεαλισμό αλλά και με πίστη στα όνειρα της νέας γενιάς σε συνδυασμό με την γνώση και την σοφία των μεγαλυτέρων, που είναι σαφώς απαραίτητη, για ένα καλύτερο αύριο για την Φωκίδα, που είναι όχι μόνο εφικτό, αλλά αναπόφευκτο.

Πρόγραμμα περιοδειών υποψηφίων ΚΚΕ

Το πρόγραμμα των περιοδειών των υποψηφίων του ΚΚΕ στο τριήμερο αυτό είναι:

 Τρίτη 13/1
· 11.00π.μ Περιοδεία στη Δημοτική Υπηρεσία Ιτέας και στο Κέντρο Υγείας με το Δρόσο Τσελέ.
· 12.00μ.μ. Περιοδεία στη Σκάλα Ιτέας (Μεταλεία) με τους Γιώργο Ιωσηφίδη και Δρόσο Τσελέ.
· 7.00μ.μ Συγκέντρωση – ομιλία στο Χρισσό με το Γιώργο Ιωσηφιδη
· 7:30μ.μ Συγκέντρωση – Ομιλία στο Ευπάλιο με τον Αλέκο Γώγο.

Τετάρτη 14/1
· 1.00μ.μ Περιοδεία στα Μεταλλεία “51” και στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην Άμφισσα με το Γιώργο Ιωσηφίδη.
· 7.00μ.μ Συγκέντρωση στον Ελαιώνα, με το Γιώργο Ιωσηφίδη.

Πέμπτη 15/1
· 7.30μ.μ Συγκέντρωση – Ομιλία στην Ιτέα, στο καφενείο “Πέτρα” με το Δρόσο Τσελέ.
· 11.00π.μ. Περιοδεία στις Δημοτικές Υπηρεσίες Άμφισσας

Επιτυχημένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ερατεινή με τους υποψήφιους βουλευτές

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προεκλογική συγκέντρωση των υποψηφίων βουλευτών
Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου DELPHI BEACH,προκειμένου να ακούσει, αλλά και να εμψυχώσει τους υποψήφιους του νομού μας.
 
Η κυρία Κασούτσα Γιώτα και οι κύριοι Αγγελέτος Ιωάννης
και Κωστοπαναγιώτου Ηλίας,ανέπτυξαν τις βασικές αρχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα εφαρμοστούν άμμεσα όταν αυτός γίνει κυβέρνηση.
 
Η αισιοδοξία ότι η ελπίδα έρχεται και ότι η Φωκίδα αλλάζει,ήταν παραπάνω από έκδηλη στα πρόσωπα όλων.

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία του Κ.Παπαθανασίου στην Αθήνα


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ) ΚΑΣΟΥΤΣΑ

Υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα

Γεννήθηκε στην Άμφισσα και σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διαμένει μόνιμα στην Άμφισσα, όπου και ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα από το 1990, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Άμφισσας.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Άμφισσας.
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές (2014) συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» και εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Δελφών του νομού Φωκίδας.
Είναι μέλος του Δ.Σ του Ε.Ο.Σ.Α (Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας), ο οποίος, εκτός των αθλητικών δραστηριοτήτων του, έχει 30ετή συνεχή παρουσία στην περιοχή της Φωκίδας με δράσεις, εκδηλώσεις και δικαστικούς αγώνες, που αντικείμενο και στόχο έχουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Φωκίδας και την διεκδίκηση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα υποψηφίων βουλευτών ΚΚΕ

Το πρόγραμμα με τις συγκεντρώσεις και ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών Φωκίδας του ΚΚΕ τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε η Οργάνωση του κόμματος

 Δευτέρα 12/1
 • 7.00μ.μ Συγκέντρωση – Ομιλία στο χωριό Αγ. Ευθυμία με το Γιώργο Ιωσηφίδη.
Τρίτη 13/1
 • 11.00π.μ Περιοδεία στη Δημοτική Υπηρεσία Ιτέας και στο Κέντρο Υγείας με το Δρόσο Τσελέ.
 • 12.00μ.μ. Περιοδεία στη Σκάλα Ιτέας (Μεταλεία) με τους Γιώργο Ιωσηφίδη και Δρόσο Τσελέ.
 • 7.00μ.μ Συγκέντρωση – ομιλία στο Χρισσό με το Γιώργο Ιωσηφίδη
 • 7:30μ.μ Συγκέντρωση – Ομιλία στο Ευπάλιο με τον Αλέκο Γώγο.