Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου για τα πρωταθήματα της Α΄και Β΄Κατηγορίας

Συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα της Α΄και Β΄Κατηγορίας Φωκίδας με τα παρακάτω ενδιαφέροντα παιχνίδια :

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ    2η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/11/2014

15:00   ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ     Γήπεδο Χρισσού
15:00   ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ    Γήπεδο Γραβιάς
14:45   ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ – ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ          Γήπεδο Μαλαμάτων
15:00   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ – ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ     Γήπεδο Ιτέας

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/11/2014

15:00   ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ – ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ         Γήπεδο Δεσφίνας
15:00   ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΩΡΙΔΑΣ – ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ     Γήπεδο Μαλαμάτων


Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ    4η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/11/2014

17:30   ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΥΗΡΑΚΙΟΥ – ΑΟ ΣΑΛΩΝΑ       Γήπεδο Μαλαμάτων
15:00   ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ     Γήπεδο ΕΠΣΦ Άμφισσα

Ρεπό έχει ο ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Του Γιάννη Κοτόφωλου *


Κλείνοντας  ο κύκλος των αυστηρών stress tests που διενήργησε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για τις 128 μεγαλύτερες ευρωπαικές τράπεζες, αρχίζει  η εφαρμογή της Τραπεζικής Ενωσης της Ευρώπης.

Πρόκειται για μία καθοριστικής σημασίας εξέλιξη, η οποία θα επηρεάσει ουσιαστικά - στην πάροδο του χρόνου - τους καταθέτες, τους επενδυτές των τραπεζών, τα επιτόκια, τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, αλλά και την ασύμμετρη έως σήμερα σχέση των οικονομιών μεταξύ Βορρά και Νότου.


Η τραπεζική ένωση δημιουργήθηκε με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πλήρη οικονομική και πολιτική στη συνέχεια ένωση της Ευρώπης. Διότι, φυσικά, οικονομική ένωση δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την τραπεζική ένωση και την δημοσιονομική ένωση. Οι μεταβολές και οι επιπτώσεις, ωστόσο, τις οποίες επιφέρει η ένωση στο ευρωπαικό τραπεζικό γίγνεσθαι, θα είναι πιο άμεσες.


Οι αλλαγές, στις οποίες έχουμε και άλλοτε αναφερθεί, είναι κατά κύριο λόγο πολύ θετικές, ειδικότερα για τις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες του Νότου. Εντούτοις, υπάρχουν ένα – δύο σημαντικά θέματα, τα οποία χρήζουν μεγάλης προσοχής από τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης, για να μην ευνουχιστεί μακροπρόθεσμα ο αναπτυξιακός ρόλος των ευρωπαικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.


Οι πλέον έγκυροι αναλυτές των ευρωπαικών εξελίξεων, επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι το τραπεζικό σύστημα δεν λειτουργεί σε οικονομικό και πολιτικό κενό. Αποτελεί ζωτικότατο στοιχείο της εξέλιξης της οικονομίας και της κοινωνίας.


Η μεταρρύθμιση, αυτή, συνεπώς, απαιτεί για μεν τις τράπεζες να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τους νέους ευρωπαικους θεσμούς και κανονισμούς, αλλά, και από την Ε.Κ.Τ., που θα έχει τώρα την ενιαία εποπτεία του συστήματος, απαιτεί την παροχή χώρου για την ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού συστήματος, με βάση τις νέες ορθές αρχές, προσαρμοσμένες όμως και στις εγχώριες ή περιφερειακές ανάγκες που διαφέρουν αρκετά ανά την Ευρώπη.


Στην Ευρώπη δεν υπάρχει ενιαίο τραπεζικό μοντέλο που να ταιριάζει παντού, όπως υπογραμμίζουν. Γι αυτό χρειάζεται και η ποικιλία, όπου κάθε κράτος μέλος και κάθε σύστημα θα μπορεί να προσδιορίζει τις ανάγκες του και να εξελίσσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.


Ένα ακόμη συναφές ζήτημα είναι η υπερ-συγκέντρωση των εξουσιών στην Φρανκφούρτη, η οποία επουδενί δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια γραφειοκρατική αρτηριοσκληρωτική δομή, μακριά από τις επιμέρους προτεραιότητες και τις ιδιαιτερότητες των οικονομιών. Και αυτό, οι αναλυτές, το επισημαίνουν με έμφαση.


Πάντως, από την άλλη, εκτός από την μεγαλύτερη ασφάλεια που θα νιώθουν με την τραπεζική ένωση οι καταθέτες, αλλά και οι μέτοχοι των καλά θωρακισμένων κεφαλαιακά και απολύτως πλέον ελεγχόμενων από την Ε.Κ.Τ. ευρωπαικών (και φυσικά ελληνικών) τραπεζών, υπάρχει μία ακόμη πολύ θετική επίδραση που αφορά στους όρους χρηματοδότησης των οικονομιών.


Η τραπεζική ένωση θα περιορίσει σταδιακά τις διαφορές των επιτοκίων και θα επιφέρει μία ανακατανομή κεφαλαίων και επενδύσεων εντός της Ευρώπης, η οποία είναι χωρισμένη σε προνομιούχες και μη χώρες.


Στις χώρες που απολαμβάνουν πολύ χαμηλά επιτόκια οι επιχειρήσεις τους και στις χώρες που δανείζονται με υψηλά επιτόκια, κυρίως τις χώρες του Νότου, φαλκιδεύοντας την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη των οικονομιών τους.


* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ : Από το Αντίρριο και τη Δωρίδα στα Ιωάννινα μόνο σε 100 λεπτά

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στην Ιόνια Οδό που θα βοηθήσει αναπτυξιακά-τουριστικά και τη Δωρίδα


Η κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες, η Ιόνια Οδός, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2016.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης ο οδικός αυτός άξονας θα βοηθήσει σημαντικά  και την Δωρίδα στον τουριστικό κυρίως τομέα.

Η Ιόνια Οδός θα ενώνει το Αντίρριο με το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα και τα Ιωάννινα και είναι ένα έργο που περιμένουν άπαντες με ανυπομονησία σε Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο, αλλά και στην Πελοπόννησο.

Η Ιόνια Οδός είναι ο δυσκολότερος υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος. Η χάραξη του δρόμου περνά από πολύ δύσκολα ανάγλυφα εδάφους και κυρίως είναι πάνω στη ραχοκοκαλιά της οροσειράς της Πίνδου.

Ο δρόμος ξεκινά μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου , θα περνά μέσα από σήραγγες στο βουνό Παλιοβούνα, και συνεχίζει περνώντας από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα και φτάνει στα Ιωάννινα, όπου και συναντά την Εγνατία Οδό.

Διασχίζει τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, που θεωρείται, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ, από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη.


Ήδη τα έργα μετά τη Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου για την κατασκευή του μεγάλου κόμβου έξω από το Αντίρριο που θα οδηγεί αριστερά προς Ιόνια Οδό και δεξιά προς Ναύπακτο και Δωρίδα βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Η κατασκευάστρια εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την πορεία των εργασιών μέσω video με γραφήματα και εικόνες.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2016, ενώ η διαδρομή από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα θα διανύεται σε 100 λεπτά.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Βουλγάρα εκδιδόταν από … Αλβανή σε καφέ-μπαρ στο Καστράκι Ευπαλίου

Συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Λειβαδιάς, μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση, 48χρόνη γυναίκα, υπήκοος Αλβανίας η οποία διατηρούσε στο Καστράκι Ευπαλίου καφέ μπαρ στο οποίο εκδιδόταν μια 51χρόνη υπήκοος Βουλγαρίας .

Όπως διαπιστώθηκε, εντός του καταστήματος υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να εκδίδεται η Βουλγάρα η οποία και θα παραπεφθεί για παράβαση, πταισματικού χαρακτήρα, με βάση τον Νόμο 2734/99 «περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων».

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, καθώς και πλήθος πλαστικοποιημένων μαρκών, διαφόρων χρωμάτων.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης

Στην Αθήνα θα είναι αύριο Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, όπως κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα , όπου θα συναντήσει δημότες της Δωρίδας και εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία της Δωρικής Αδελφότητας ( Ιέρωνος 6 και Τιμοθέου, Παγκράτι ) τις ώρες 10:00 π.μ έως 02:00 μ.μ. και 05:00 μ.μ. έως 08:00 μ.μ.

Αποστόλου : στις καλένδες το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την παρακάτω δήλωση για την περικοπή του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων :

Στην προεκλογική περίοδο ο κ. Μπακογιάννης ισχυριζόταν ότι είχε όχι μόνο κοστολογημένο πρόγραμμα αλλά και διασφαλισμένη την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίησή του.

Και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της ανάληψης των καθηκόντων του στέλνει το πρώτο μήνυμα της πορείας που θα ακολουθήσει στη θητεία του: Προσαρμογή στη πραγματικότητα , δηλαδή στις επιβαλλόμενες άνωθεν περικοπές, που σημαίνει απλά ότι η Περιφέρεια εγκαταλείπει τη διεκδικητική αντίληψη στη λειτουργία της.

Πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα. Δεν είχε κανένα δικαίωμα ο κ. Μπακογιάννης να προβεί σε εκπτώσεις και περικοπές στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ,χωρίς προηγούμενα να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με συγκεκριμένη τεκμηρίωση και προσέγγιση.

Με πρόσχημα τον οικονομικό εξορθολογισμό, εισήχθη χθες στην Οικονομική Επιτροπή για απόφαση η 7η τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2014. Ανταποκρινόμενη πλήρως στις μνημονιακές επιταγές όπως αυτές ορίζονται από τις σχετικές εγκυκλίους η Επιτροπή κατά πλειοψηφία προχώρησε στο πετσόκομμα κατά 120.000.000? του προϋπολογισμού από επενδύσεις (στην ουσία έργα) και τακτικά έσοδα.

Επιλέγοντας για ακόμα μία φορά το δρόμο της αοριστολογίας, της ψευδεπίγραφης τήρησης του «νόμου», του ψευτοδιλήμματος του νοικοκυρέματος, ο Περιφερειάρχης κος Μπακογιάννης αποφάσισε δραστικές περικοπές, οι οποίες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε απεντάξεις σημαντικών έργων σε όλη την Περιφέρεια.

Σημειώνουμε ότι όλες οι συλλογικές συμβάσεις ΣΑΕ, ΣΑΕΠ κλπ για τις εντάξεις έργων και των προϋπολογισμό τους, είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παρ' όλα αυτά φτάσαμε σε μειώσεις της τάξης του από 76,63% για τη Βοιωτία μέχρι 46,42 για τη Φθιώτιδα.

Στην προσπάθεια της η Περιφερειακή Αρχή να αποκρύψει προς το παρόν σε ποιες δαπάνες και έργα επέρχονται οι περικοπές αυτές-φοβούμενη προφανώς το πολιτικό κόστος και τις επιπτώσεις μια τέτοιας κίνησης-δεν έδωσε αναλυτικά στοιχεία (τον συνολικό προϋπολογισμό όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μετά την 6η τροποποίηση) ούτε καν στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και έφερε προς ψήφιση μόνο γενικούς πίνακες:


 Πίνακας Δημόσιες Επενδύσεις ΕΞΟΔΑ

Π.Ε.
ΠΡΟΥΠ/ΤΑ ΕΞΟΔΑ
ΕΝΤΑΛΘΕΝΤΑ ΕΩΣ 30/9/2014
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΣΗΣ
% μείωση
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
33.293.066,10
3.558.751,18
15.453.150,31
46,42%
ΕΥΒΟΙΑΣ
55.201.719,54
4.857.776,81
30.667.841,66
55,56%
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
14.551.207,62
1.765.255,14
6.914.454,92
47,52%
ΦΩΚΙΔΑΣ
10.800.733,68
1.036.621,11
6.240.146,46
57,78%
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
53.149.396,96
1.059.398,71
40.731.039,78
76,63%
ΣΥΝΟΛΟ
166.996.123,90
12.277.802,95
100.006.633,13
59,89%


Η λογική «αφού δεν μας δίνει λεφτά το κράτος (ως όφειλε και έχει δεσμευθεί) μειώνουμε το προϋπολογισμό» οδηγεί στην απεμπόληση των δικαιωμάτων της περιφέρειας και την εξάλειψη κάθε έννοιας διεκδίκησης που θα έπρεπε αυτή να έχει.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η μία του στόχευση είναι να μην αντιπαρατεθεί ούτε στο ελάχιστο με την κεντρική εξουσία.

Η δεύτερη στόχευση του είναι να αποδειχθεί καλός λογιστής σε θέματα διαχείρισης, αδιαφορώντας για το συμφέρον και το κοινό καλό της Περιφέρειας και των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.

Η τρίτη του αγωνία είναι να κατεβάσει τον πήχη των επιδιώξεων της Περιφέρειας τόσο χαμηλά που στο τέλος να μπορεί να παρουσιάζεται ότι κατάφερε τη μέγιστη απορρόφηση σε έργα και κονδύλια.

Είναι σίγουρο ότι σε αυτή του τη λειτουργία θα μας βρει απέναντι.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα στεγαστεί στο κτίριο της ΜΕΡΥΠ

Αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν ο Δημήτρης  Αβραμόπουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη


Το πρώτο βήμα για την παραχώρηση του κτιρίου της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έτσι ώστε να στεγαστεί το νέο Διοικητήριο της έδρας της, έγινε χθες Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, με την υπογραφή της θετικής συμβουλευτικής γνώμης, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας αποτελεί άλλωστε μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του να δρομολογεί το εν λόγω ζήτημα, με επιστολή του στον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο την 1η Σεπτεμβρίου 2014 (97290/825/1-9-14).

Η απόκτηση Διοικητηρίου που τόσο πολύ χρειάζεται για την ορθότερη λειτουργία της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα επιλύσει το μεγάλο ζήτημα της στέγασης όλων των υπηρεσιών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μισθωμένα κτίρια.

Έτσι θα επιτευχθεί τόσο η μείωση του λειτουργικού κόστους, η οποία θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ ετησίως, όσο και η αποτελεσματικότερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Α.Μανδρέκα και Αν. Λοβέρδος συζήτησαν το θέμα λειτουργίας του ΤΕΙ Άμφισσας

Το θέμα του ΤΕΙ Άμφισσας συζήτησαν η βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αθανάσιο Κυριαζή.

Όπως δήλωσε η βουλευτής στη συνάντηση αυτή μετέφερε τόσο την προσωπική, όσο και την λαϊκή, αγανάκτηση στο άκουσμα της απόφασης της Κομητείας του ΤΕΙ Λαμίας, η οποία κάνει λόγο για μη βιωσιμότητα του Παραρτήματος Άμφισσας. Απόφαση που, κατά την άποψή της , είναι απαράδεκτη ενώ εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο συντεχνιακά συμφέροντα των ιδίων των καθηγητών.

Στη συνέχεια, ανέλυσε για ακόμη μία φορά, τη σπουδαιότητα της υπάρξεως του παραρτήματος του ΤΕΙ για την περιοχή της Άμφισσας και εν γένει της Φωκίδας, καθώς και της περαιτέρω λειτουργίας του και ενίσχυσής του με κάθε τρόπο.

Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, μυην διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν λάβει γνώση της εν λόγω απόφασης της Κομητείας. Μάλιστα δήλωσαν ότι ούτε τούς έχει αποσταλεί, αλλά ούτε και προέκυψε κάτι σχετικό από την πρόσφατη σύσκεψη που είχαν οι ίδιοι με τους Προέδρους των ΤΕΙ της χώρας, κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας δεν ανέφερε ότι υφίσταται κάποιο ζήτημα με το παράρτημα του ΤΕΙ της Άμφισσας.

Κατά συνέπεια ρητά της δήλωσαν ότι δεν υφίσταται ζήτημα για το Υπουργείο το οποίο και δεν συζητά κανένα θέμα μεταφοράς του παραρτήματος της Άμφισσας.

Επιπρόσθετα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιος Κυριαζής, με ενημέρωσε ότι την ίδια μέρα, λίγο νωρίτερα από τη συνάντησή τους , είχε υπογράψει απόφαση για την πρόσληψη ογδόντα επτά, (87), ωρομισθίων Καθηγητών για τις ανάγκες του ΤΕΙ Λαμίας. Από αυτούς η διοίκηση του ΤΕΙ θα διαθέσει τους αναγκαίους Καθηγητές στο Παράρτημα της Άμφισσας.

Τέλος, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου Δελφών, Αθανασίου Παναγιωτόπουλου, δεδομένου και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών έχει λάβει σχετικό Ψήφισμα, η βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να προγραμματίσει άμεσα ευρεία σύσκεψη παραγόντων, ώστε να συζητήσουμε, από κοινού, τα πολλαπλά ζητήματα που προκύπτουν αναφορικά με το ΤΕΙ της Άμφισσας και τις προοπτικές του.  


Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Μέτρα για την αντιμετώπιση κινδύνων χιονοπτώσεων,πλημμυρών και παγετού

Από το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας για τον Νομό Φωκίδας

Με τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό της περιόδου 2014 – 2015 ασχολήθηκε στη συνεδρίασή του το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Νομού Φωκίδας ύπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ράμμου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας με θέμα «α) απολογισμός αντιπυρικής περιόδου. β) Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό της περιόδου 2014 – 2015»

Στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε τα θέματα προς συζήτηση :

α. Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2014

β. Χιονοπτώσεις – Παγετός

γ. Πλημμυρικά φαινόμενα

δ. Γενικά

ε. Ανακεφαλαίωση

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας Βασίλειος Κοκμοτός έκανε τον απολογισμό αντιπυρικής περιόδου 2014.

Ο υπεύθυνος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας Πολιτικής Προστασίας Δ. Τσιόφας μίλησε για τις αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό. Ενημέρωσε ότι στις χιονοπτώσεις και στις πλημμύρες και στην επιβολή τάξης και στη λήψη μέτρων πρωταγωνιστεί η ΕΛ.ΑΣ. όπως αντίστοιχα στις πυρκαγιές η πυροσβεστική. Τόνισε ότι με την περυσινή επέμβαση, το εθνικό οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοικτό και ιδιαίτερα την συντήρηση των μηχανημάτων, την επικαιροποίηση της λίστας των μηχανημάτων, των καθαρισμό των φρεατίων και των χειμάρρων και την άμεση προτεραιότητα του εθνικού δικτύου.

Η προϊσταμένη Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Αθανασία Ζωβοΐλη ενημέρωσε για το μνημόνιο ενεργειών σχετικά με το σχεδιασμό και τις δράσεις πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Επεσήμανε τον ρόλο της Ε.Μ.Υ. για την άμεση ενημέρωση των καιρικών φαινομένων.

Μετά από διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι απ’ όλα αυτά που ακούστηκαν και τα οποία πολύ σύντομα όλοι θα τα λάβετε και γραπτά (τα πρακτικά) απορρέουν όλες οι ενέργειες του καθ’ ενός από εσάς ξεχωριστά ή σε συνεργασία σε ότι αφορά την προετοιμασία, την ετοιμότητα και την Δράση.

Συνέχισε τονίζοντας ότι η έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων είναι αναγκαία και απαραίτητη οποιαδήποτε ημέρα και ώρα. Όπως και ο υποχρεωτικός έλεγχος των οχημάτων από της ΕΛ.ΑΣ. για ύπαρξη αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές παγετού καθώς και η προσπάθεια διατήρησης καθαρών των ρεμάτων – χειμάρρων από σκουπίδια και φερτά λοιπά υλικά.

Τέλος επισημαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας, των Περιφερειακών Ενοτήτων, των Δήμων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των λοιπών φορέων του Νομού και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων για αποτελεσματική – γρήγορη και ασφαλή επέμβαση όπου και εάν απαιτηθεί. .

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Ράμμος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μίχος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Δελφών Δημήτριος Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίδας Κωνσταντίνος Φλετούρης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας Δημήτριος Τσιόφας, η προϊσταμένη Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Αθανασία Ζωβοΐλη, ο προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Κωνσταντίνος Δασκαλόπουλος, ο Βασίλειος Κοκμοτός Διοικητής Π.Υ. Φωκίδας, ο Νικόλαος Μποτίτσης Π.Υ. Άμφισσας , από την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας ο Ιωάννης Φράγκος, ο Άγγελος Αγραφιώτης Υπολιμενάρχης Λιμεναρχείου Ιτέας, ο Δήμος Τσέλλος Διευθυντής Δασών Φωκίδας, ο Ιωάννης Λουκάς και Γιώργος Δελημιχάλης εκπρόσωποι της Δελφοί - Δίστομο Α.Μ.Ε., ο Π. Κοντολάτης εκπρόσωπος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ο Χρήστος Δημητρέλος προϊστάμενος του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Φωκίδας, ο Λάμπρος Τσαμαδιάς από τη Διεύθυνση Π. Προστασίας Φθιώτιδας, ο Ιωάννης Σταθόπουλος από το Δήμο Δωρίδας, ο Ευθύμιος Δελής από το Δήμο Δελφών, ο Ιωάννης Κουτρολίκος υπεύθυνος Μηχανολογικού εξοπλισμού της Π.Ε. Φωκίδας, ο Κωνσταντίνος Απιτιαγόπουλος από τον Τ.Ο.Ε.Β. Άμφισσας, ο Ιωάννης Λιδωρίκης από τον Τ.Ο.Ε.Β. Χρισσού, ο Ευάγγελος Τσάρκος από την Ε.Ο.Δ. Παράρτημα Φωκίδας και οι Τάσος Δροσόπουλος, Γ. Πολυζώης από το Σύλλογο ‘ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ’

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Ιδρυση Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων


Ιδρυτική Διακήρυξη - Πρόσκληση


Αγαπητοί Δωριείς,

Η βαθειά οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο επί σειρά ετών, έχει επιδράσει αρνητικά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, με ορατά αποτελέσματα τη σταδιακή απαξίωση και αλλοίωση εθνικών, θρησκευτικών, ηθικών και παραδοσιακών αξιών, την απογοήτευση των πολιτών και την αδυναμία του συστήματος να ικανοποιήσει ζωτικές ανάγκες και προσδοκίες του λαού - και το κυριότερο - να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τον ενθουσιασμό του πολύτιμου εθνικού κεφαλαίου των νέων ανθρώπων.

Η Δωρίδα, ο γενέθλιος τόπος μας, βιώνει τη γενική κατάπτωση, χωρίς να μπορεί να αντιμετωπίσει και να αντιστρέψει τις συνέπειες των διαχρονικών προβλημάτων της, με τρόπο ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προοπτικές ανάπτυξης, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκράτηση του πληθυσμού της και την άνθιση και προβολή των σημαντικών πηγών παραγωγικής και πολιτιστικής της ανασυγκρότησης.

Με όραμα την αναβίωση της περιοχής και σκοπό την αξιοποίηση όλων των πνευματικών, τεχνικών, πολιτιστικών δυνάμεων της ευρύτερης οικογένειάς μας, μια Επιτροπή Δωριέων πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει συλλογικό όργανο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – Ε.Δ.ΕΠ.», στο οποίο καλούνται να συσπειρωθούν όλοι οι επιστήμονες που κατάγονται από τη Δωρίδα και αγωνιούν για την τύχη της. Επιδίωξή μας είναι να χειριστούμε με δημιουργική φαντασία και να συμβάλουμε στο να δοθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της περιοχής, τα πιο γνωστά από τα οποία είναι το κακό οδικό δίκτυο, η έλλειψη στρατηγικής για τουριστική ανάπτυξη, η αδυναμία αξιοποίησης της λίμνης και του φυσικού κάλλους της περιοχής, λόγω των απαγορεύσεων από την ΕΥΔΑΠ.

Η Δωρίδα έχει μακρά παράδοση στην ανάδειξη πνευματικών ανθρώπων της επιστήμης, των τεχνών και του πολιτισμού, οι οποίοι την τιμούν διαχρονικά. Με αυτό το σκεπτικό, η υπό ίδρυση «Ένωση Δωριέων Επιστημόνων», προσδοκά από όλους μας να αναλάβουμε δράση και να συμβάλλουμε ενεργά στην αναγέννηση και την πρόοδο του τόπου, δημιουργώντας ταυτόχρονα πεδίο προσωπικής και συλλογικής αναγνώρισης των επιστημονικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δωρίδας.

Για την πραγματοποίηση των σκοπών της Ε.Δ.ΕΠ., η Επιτροπή Πρωτοβουλίας προτείνει και έχει εντάξει μεταξύ των άλλων στόχων :
  • Την Καταγραφή των Δωριέων Επιστημόνων και ανάδειξη του έργου τους.
  • Την Παροχή επιστημονικής αρωγής στους Δημόσιους και λοιπούς τοπικούς Φορείς, που θα το ζητήσουν .
  • Την Υποστήριξη των νέων Δωριέων επιστημόνων & της νεανικής επιχειρηματικότητας.
  • Την Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και αναγνώριση του πνευματικού, πολιτιστικού  και φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της Δωρίδας, ώστε να καταστεί, όπως δικαιούται, τουριστικό κέντρο.
  • Τη Συνεισφορά  στην υπόδειξη τρόπων και μέσων προς ανάπτυξη των παραγωγικών δομών της περιοχής.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση της

« ΕΝΩΣΗΣ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ »

σας προσκαλεί να εγγραφείτε ως μέλη και να συμβάλλετε με τις δυνάμεις σας και με την ιδιότητά σας στην αναγέννηση της Δωρίδας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
 
1. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου – Δικηγόρος(τ. 6977357473 )

2. Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Καρατζαφέρης, Εφημέριος Πόλεως Λιδωρικίου (τ. 6948256559 )

3. Χαράλαμπος Πέτρου, τ. Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Λιδωρικίου (τ. 6974713422 )

4. Ευθύμιος Ξυλάγγουρας, Πρόεδρος των εν Αθήναις Λιδωρικιωτών η «Γκιώνα» (τ. 6972951971 )

5. Γεώργιος Παπαθανασίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Αναπτυξιακής Εταιρίας Μόρνου και Πρόεδρος της ΑΕΜΚΧ ΙΑΝИΟΥΣ (τ. 6976.994590)


Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014
Πρόγραμμα εκδήλωσης Ιδρυτικής Συνέλευσης
Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα
10.30΄ - 11.00΄   Προσέλευση και εγγραφή προσκεκλημένων

11.00΄ – 11.10’ Κήρυξη έναρξης της Συνέλευσης – Εισαγωγή
Συντονιστής : Γεώργιος Παπαθανασίου, Πρόεδρος ΑΕΜΚΧ ΙΑΝИΟΥΣ , 

 11.10΄ - 11.30΄  Χαιρετισμοί Επισήμων

11.30΄ - 11.40΄    Η αρχή
Ομιλητής : Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Καρατζαφέρης, Εφημέριος Πόλεως Λιδωρικίου

11.40΄- 12.10  Γιατί ιδρύουμε την Ένωση Δωριέων Επιστημόνων
Ομιλητής : Καθηγητής Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

12.10΄ - 12.40΄  Συζήτηση

(Υποβολή ερωτήσεων και προτάσεις των παρευρισκομένων, οι οποίοι έχουν εγγραφεί σε κατάσταση ομιλητών )

12.40΄- 12.45΄  Συμπεράσματα και Οδηγίες για εγγραφή ιδρυτικών μελών

Λήξη της Συνέλευσης

12.45΄ – 13.30΄  Εγγραφή Ιδρυτικών Μελών 

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Οικονομική αλληλεξάρτηση και πολιτικοί σχεδιασμοί

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Σε ανοικτές και αλληλοεξαρτώμενες οικονομίες και μάλιστα στις οικονομίες τις ευρωπαικές, με το ενιαίο νόμισμα, όπως στην προκειμένη περίπτωση στην ελληνική οικονομία, είναι φανερό ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, να αποφασίζει για την οικονομική πολιτική χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το διεθνές περιβάλλον. Την οικονομική συγκυρία, τις δεσμεύσεις της χώρας ή τις παραμέτρους αξιολόγησης των επενδυτών.

Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να κάνεις του κεφαλιού σου, σε καμία τέτοια περίπτωση, διότι θα το πληρώσεις. Αυτό κατέδειξαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο την επιδείνωση που σημειώθηκε στις τιμές των ελληνικών ομολόγων και την κάθετη πτώση των αξιών στο χρηματιστήριο.

Οι Ελληνες πολιτικοί, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, δυστυχώς αποκρύβουν την αλήθεια από τους πολίτες της χώρας. Δηλαδή ότι, η οικονομική και γεωπολιτική εξάρτηση της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλη και είναι σχεδόν αξεπέραστη, ειδικά σήμερα, στο νέο ευρωπαικό και διεθνές περιβάλλον, όπου η παγκοσμιοποίηση και η κρίση επιταχύνουν την αλληλεπίδραση της οικονομίας και παράλληλα διογκώνουν την επίπτωση ενός λάθους της πολιτικής.

Το αναφέραμε και στο παρελθόν ότι η αλληλεξάρτηση είναι πλέον το κύριο χαρακτηριστικό των οικονομιών. Αυτό ισχύει, πολύ περισσότερο και στον εσωτερικό ευρωπαικό χώρο, για τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, όπου τα εθνικά κράτη έχουν παραχωρήσει σημαντικές εξουσίες της οικονομικής πολιτικής στα υπερεθνικά ευρωπαικά κέντρα αποφάσεων και έχουν αναλάβει ταυτόχρονα – από κοινού - δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, σε μια πορεία οικονομικής σταθερότητας και περαιτέρω ενοποίησης.

Αυτή είναι, λοιπόν, η αλήθεια την οποία θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, πολιτικοί και πολίτες, για να μην συζητάμε κόντρα στην ίδια την πραγματικότητα. Το ευρωπαικό πλαίσιο αποτελεί μία στρατηγική επιλογή της ίδιας της χώρας μας και αυτό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, διότι απλά αυτό επιτάσσει το βασικό ένστικτο επιβίωσης της Ελλάδας.

Μίας χώρας μικρής και κυρίως μίας οικονομίας παραγωγικά αδύναμης, η οποία θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσα σε ένα διεθνές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, το οποίο είναι αβέβαιο, ταραχώδες και ανελέητα ανταγωνιστικό.

Εκτός ευρωπαικού πλαισίου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα ήταν ένα καρυδότσουφλο σε αυτό το άγριο σκηνικό. Η ακαριαία αντίδραση των διεθνών αγορών τις τελευταίες ημέρες, όσο και να είναι δυσάρεστο το γεγονός αυτό, ανέδειξε αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Τη ζημία που μπορεί να υποστεί μέσα σε 48 ώρες μία ασθενής οικονομία, όταν η πολιτική η οποία σχεδιάζεται για το σήμερα ή το αύριο, παράγεται με όρους εκλογικούς ή ιδεοληπτικούς, αδιαφορώντας για το διεθνές περιβάλλον και τον συσχετισμό των δυνάμεων.

Η προοπτική, άλλωστε, της ενωμένης Ευρώπης, δεν συνίσταται μόνο στη στενή οικονομική συνεργασία και συνέργια μεταξύ των μελών κρατών, ούτε στο ενιαίο νόμισμα, τους ενιαίους κανόνες και τα κοινά όργανα αποφάσεων.

Αποτελεί μια καθαρά πολιτική υπόθεση ισχύος για τις χώρες μέλη, με κυριότερο ωφελημένες τις μικρότερες και πιο αδύναμες χώρες, οι οποίες έχουν να αντιπαλέψουν κολοσσιαίες δυνάμεις στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, μεταξύ των οποίων και τις ίδιες τις αγορές χρήματος και κεφαλαίων.

*Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας


Η συνεστίαση της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΡΙΔΑΣ , που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2014, μετατίθεται για το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στις 20:30.
 
Η συνεστίαση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα "ΑΙΘΡΙΟ" του Νικόλαου Βελίγκου στη Σπηλιά Δωρίδας.

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 12 ΕΥΡΩ
φαγητό τριών επιλογών, άφθονο κρασί, ΜΟΥΣΙΚΗ

Αίτημα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από Δήμο Δωρίδας

Τι θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από το Δήμο Δωρίδας είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν για να παρθούν αποφάσεις, στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Λιδωρίκι.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τσιλίκης τα θέματα που θα συζητηθούν και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους είναι :

1.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου (Α.Π.Ε.) με τίτλο «Κατασκευή αγωγού ομβρίων Τ.Κ. Τολοφώνος - Καλλιθέας Δ.Ε. Τολοφώνος» και Aριθ. Μελέτης 15/2013. (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τριανταφύλλου Ιωάννης)

2.    Έγκριση διενέργειας προμηθειών του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Παιδείας και Πολιτισμού, ΝΠΔΔ Δήμου Δωρίδος». (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)

3.    Ανανέωση Επαγγελματικών Αδειών πωλητών λαϊκής αγοράς. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

4.    Καθορισμός του ανώτατου αριθμού αδειών και θέσεων υπαίθριου εμπορίου για το έτος 2015. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Φάκος Χαράλαμπος)

5.    Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενεργειας ισχύος 9,2 MW στη θέση «Ψαρομύτα» Δ.Ε. Τολοφώνας. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

6.    Μείωση μισθώματος του δημοτικού ακινήτου (Ξενώνα Κροκυλείου) στην Τ.Κ. Κροκυλείου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

7.    Αίτηση Παύλου Αναγνωστόπουλου για την κατασκευή μαντρότοιχων με δικά του έξοδα στην Τ.Κ. Κερασιάς. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

8.    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου μας για συμμετοχή στο Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Φάκος Χαράλαμπος)
 
     9.Υποβολή αιτήματος για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο    Δωρίδος. (Εισηγητής: Δήμαρχος Καπεντζώνης Γεώργιος)

Οι Δωριείς συνέτριψαν με 9-1 την Γραβιά

Του Τάσου Τσόλκα


Το σκορ της ημέρας πέτυχαν οι Δωριείς Μανάγουλης στο γήπεδο Μαλαμάτων συντρίβοντας με 9 - 1 τον Ανδρούτσο Γραβιάς, δίνοντας με το καλημέρα τα διαπιστευτήριά τους , ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του ο Ανδρούτσος Γραβιάς γνωρίζει τη δεύτερη συντριβή μέσα σε λίγες ημέρες, μετά το 3 - 8 στο γήπεδό του από τον Αμφισσαϊκό σε αγώνα κυπέλλου, δείχνοντας καθαρά ότι θα έχει μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Στον δεύτερο αγώνα που έγινε χθές για την 1η αγωνιστική ο Κρισσαίος στο Χρισσό νίκησε με 3 - 0 τον Δωρικό Μαλαμάτων.

Στο μεταξύ έντονα ήταν τα παράπονα των ανθρώπων του Απόλλωνα Ευπαλίου για την απαράδεκτη διαιτησία που αντιμετώπισαν στον αγώνα του Σαββάτου με τον Αμφισσαϊκό και ζητούν από την διοργανώτρια αρχή να προστατέψει το πρωτάθλημα και το κύρος του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στους αγώνες για το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Φωκίδας :

ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ – ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ          2 - 2

ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ              3 - 0

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                       2 - 2

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ – ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                     2 - 1

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ – ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ         3 - 0

ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ – ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ    9 - 1


Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συνεχίστηκε χθες το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Φωκίδας με το Δωρικό ντέρμπι ΑΕΤΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ στο γήπεδο της Τολοφώνας να λήγει ισόπαλο με 1 - 1.

Στον άλλο αγώνα που έγινε στην Άμφισσα , ο Α.Ο ΣΑΛΩΝΑ ως γηπεδούχος ηττήθηκε με 1 - 2 από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Ρεπό είχε η ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΤΟΣ ΛΙΟΔΩΡΙΚΙΟΥ                     9 - 2     7
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ     5 - 2      4
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                 4 - 6      3
Α.Ο. ΣΑΛΩΝΑ                                     4 - 2      3
ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ         1 - 10    0