Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή επιθυμεί το 54% των πολιτών


Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, υποχωρεί κι άλλο η Χρυσή Αυγή, ενώ πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, περίπου ένας στους τρείς των ερωτηθέντων

Την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, επιθυμεί το 54% των πολιτών.

Αυτό προκύπτει από πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της METRON Analysis, που διενεργήθηκε το τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου, για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Αντίθετα, το 41% των ερωτηθέντων, θέλει να προηγηθούν νέες εκλογές και μετά ν’ αναδειχθεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Επίσης το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη.

Τη θετικότερη άποψη με 73% έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ.

Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη.

Το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο - θα είναι χειρότερη, το 29% πως θα παραμείνει η ίδια ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.

Τέλος, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης παρουσιάστηκε στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ενώ στο σύνολό της θα δημοσιευθεί στο σαββατιάτικο φύλλο της ομώνυμης εφημερίδας.


Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται , ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό κάπου 30% είναι αναποφάσιστοι. Επίσης συνεχίζεται η πτώση της Χρυσής Αυγής που για πρώτη φορά πέρασε στην τέταρτη θέση με το ΚΚΕ να περνά στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,

ΣΥΡΙΖΑ                23%
ΝΔ                         20,4%
ΚΚΕ                      5,6%
Χρυσή Αυγή          5,3%
Ποτάμι                   4,8%
Ελιά                       4,6%
ΑΝΕΛ                    3,0%
ΑΝΤΑΡΣΙΑ           1,4%
ΛΑΟΣ                    1,2%

Μήνυμα του Δημάρχου Γιωρ. Καπεντζώνη για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς


Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς,

Μια νέα χρονιά αρχίζει για τους
μαθητές της Δωρίδας.

Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους.

 Εύχομαι αυτή η σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και γόνιμη και να ξεπεραστούν άμεσα τα πολλά προβλήματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα.

Η συλλογική μας προσπάθεια, Μαθητών, Εκπαιδευτικών, Γονιών και Δήμου είχε και φέτος τα θετικά της αποτελέσματα αφού η Δωρίδα είχε ιδιαίτερη επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Η Δημοτική Αρχή όπως πάντα έτσι και φέτος θα συνεχίσει να βρίσκεται αρωγός στο έργο των Εκπαιδευτικών με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν το σχολείο που τους αξίζει.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία, δυναμισμό, δημιουργικότητα, επιτυχίες και πρωτιές σε όλους τους τομείς. 

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ

Γ.ΜΟΥΡΤΟΣ: απογοήτευση για ύδρευση και την ανυπαρξία έργων στις Καρούτες

Απογοητευμένος από την προηγούμενη θητεία, με την ελπίδα όμως ότι από εδώ και πέρα θα γίνουν τουλάχιστον τα παλιά έργα δηλώνει ο Πρόεδρος της Τοπικής Καρουτών Γιάννης Μούρτος.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΩΡΑ της Φωκίδας”, η προηγούμενη Δημοτική περίοδος ήταν η πιο στάσιμη για τις Καρούτες αφού κανένα απολύτως έργο δεν έγινε στο χωριό. 
Σχεδόν αγανακτισμένος με τη στάση της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο στην δική του Κοινότητα αλλά και στις υπόλοιπες της Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως πολλά χωριά του Δήμου Δωρίδας έμειναν χωρίς έργα τα προηγούμενα χρόνια. 

 «Δυστυχώς δεν έγινε απολύτως τίποτα κατά την προηγούμενη θητεία. Θεωρώ ότι ήταν η πιο στάσιμη περίοδος για τις Καρούτες. Να φανταστείτε ότι υπήρχε ένας πυροσβεστικός κρουνός που ήταν σπασμένος χρόνια και δεν έγινε τίποτα. Μάλιστα η Πυροσβεστική είχε κάνει δυο έγγραφα στο δήμο, αλλά δεν υπάρχει καμιά αντίδραση», ανέφερε.
Τα έργα που είχε προτείνει για το 2013 είχαν προϋπολογισμό 2.800 ευρώ, όσα χρήματα δηλαδή δικαιούταν η Κοινότητα και αφορούσαν κυρίως τοίχους αντιστήριξης και γεφυράκια για αντιπλημμυρική προστασία. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν ολοκληρώθηκε, μεταφέρθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 και φυσικά θα τεθούν εκ νέου για υλοποίηση. 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού είναι η έλλειψη νερού που το καλοκαίρι γίνεται δραματική. Το πρόβλημα αυτό προσπάθησε να μας το λύσει η εταιρεία S&B, όπου μας χρηματοδότησε και κατασκεύασε έργο με δίκτυο ύδρευσης, ώστε να παίρνουμε νερό από τη λίμνη. Ωστόσο ο Δήμαρχος τότε δεν μας ενέκρινε το κόστος να παίρνουμε νερό από την ΕΥΔΑΠ. Παρά το έργο που έγινε, το νερό το κουβαλάει με υδροφόρες η S&B. Μάλιστα ένα μικρό διάστημα επιχείρησε να μας το φέρνει ο δήμος με τις δικές του υδροφόρες, αλλά μετά από λίγο μας είπαν ότι δεν έχουν καύσιμα. Η S&B μας έφτιαξε και το σχολείο μας. Ακόμη και όταν αποκλειόμαστε από τις καιρικές συνθήκες η S&B μας ανοίγει το δρόμο. Ο δήμος δε μας στέλνει ούτε ένα μηχάνημα. Στο μοναδικό πράγμα που ανταποκρίνονται άμεσα είναι στην καθαριότητα. Να σας πω δε ότι υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη ανάπλασης του κέντρου των Καρουτών η οποία είναι δωρεά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρδενίτσα στο δήμο. Την έστειλαν στη Νομαρχία όπου και εντάχθηκε στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο με πρώτο ποσό 50.000, ενώ ο προϋπολογισμός της ήταν γύρω στις 160.000 ευρώ. Με την αλλαγή σε περιφέρεια απεντάχθηκε γιατί δεν ήταν δημοπρατημένο και τη δώσαμε στο Δήμαρχο, όμως από τότε αγνοείται η τύχη της. Οι συγχωριανοί μου τα παράπονα τα κάνουν σε εμένα και έχουν δίκιο, γιατί το Δήμαρχο δεν τον βρίσκουν.», τόνισε ο Γ. Μούρτος.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως βασικός στόχος και στη νέα του θητεία θα είναι να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης, ενώ επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι δεν ολοκληρώθηκε ούτε μισό έργο στο χωριό. 

Να σημειώσουμε ότι σε επαφές που είχε με τον  Δήμαρχο Γ.Καπεντζώνη τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλα τα παλιά έργα. Και πάλι όμως οι Καρούτες για μία ακόμη φορά βρίσκονται στην αναμονή.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ:Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Με στόχο την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικότερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε Προγραμματική Συμφωνία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας, τόνισε ότι «το τραπεζικό σύστημα πρέπει να παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς ο ρόλος τους στην οικονομία είναι κρίσιμος. 


Η υποστήριξη αυτή, ωστόσο, είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους επιχειρηματίες στο μέτωπο των ασφαλιστικών και φορολογικών τους θεμάτων».

Επισημαίνοντας ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα αρχίζει να βελτιώνεται, ο Μιχάλης Σάλλας υπογράμμισε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους, πρωτοστατεί στην γενικότερη προσπάθεια για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, που είναι προϋποθέσεις αναγκαίες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης, από την πλευρά του δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα την συνεργασία μας με την τράπεζα Πειραιώς προς όφελος των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. 


 Οι παραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας έχουν ανάγκη τη στήριξη του πιστωτικού συστήματος, αλλά και την παροχή προνομιακού χαρακτήρα υπηρεσιών. Εμείς κατ' επανάληψη έχουμε δηλώσει ότι οι ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούν τη ρύθμιση δανείων που δρομολογούν οι τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

 Την προγραμματική συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Χριστόδουλος Αντωνιάδης και από την πλευρά του ΒΕΑ ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης.

Αναφερόμενος στη συνεργασία της Τράπεζας με το ΒΕΑ ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης τόνισε πως η Τράπεζα Πειραιώς εστιάζει έμπρακτα το ενδιαφέρον της στον τομέα των μεταποιητικών επιχειρήσεων του μεσαίου χώρου.

Όπως είπε: «Η νέα συμφωνία αποτελεί μια πολύ καλή αφετηρία δημιουργικής συνεργασίας και παρουσιάζει ευκαιρίες που μπορούν να συμβάλλουν στην υποστήριξη της δραστηριότητας των επιχειρήσεων - μελών του ΒΕΑ. Περαιτέρω η συμφωνία αυτή μπορεί να διευρυνθεί και να εξειδικευτεί πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συμφωνίας ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα επιδιώξει να δημιουργήσει, σε συνεργασία με το ΒΕΑ και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, νέες δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σε παραγωγικές δραστηριότητες που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά στοιχεία της οικονομίας μας.

Ειδικότερα, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς:

• θα ενημερώνει τα Μέλη του ΒΕΑ, για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των επενδυτικών τους σχεδίων μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, με έμφαση σε προϊόντα που συμβάλλουν στη στήριξη των επιχειρήσεων ενισχύοντας παράλληλα την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

• θα διευκολύνει και θα εξυπηρετεί τα μέλη του ΒΕΑ, στην υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή εθνικών ενισχύσεων,

Μέσω της νέας προγραμματικής συμφωνίας, η Τράπεζα Πειραιώς και το ΒΕΑ, θα επιχειρήσουν από κοινού να δημιουργήσουν, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, «θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας» για να δώσουν ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες για καινοτομία και νέες παραγωγικές δραστηριότητες.

Προκειμένου να υποστηρίξει τη νέα αυτή συνεργασία, η Τράπεζα θα διαθέσει το σύνολο των υποκαταστημάτων της στο λεκανοπέδιο Αττικής για την εξυπηρέτηση των μελών του ΒΕΑ και θα διαμορφώσει τις κατάλληλες υποδομές για τη διαχείριση των αιτημάτων τους.

Επισημαίνεται, ότι τα Μέλη του ΒΕΑ που έχουν ήδη λογαριασμό ή συναλλαγές με τον Όμιλο Πειραιώς, προβλέπεται ότι θα απολαμβάνουν ταχύτερη εξυπηρέτηση, καθώς η Τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώνει την εξέταση των αιτημάτων τους σε μειωμένο χρόνο.

Ο Γιούνκερ σαν τον Ντράγκι

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Αρκετές ελπίδες τρέφουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυρίως οι χώρες του Νότου, για τη νέα υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ηγεσία της Κομισιόν, η οποία θα ξεκινήσει την πενταετή θητεία της από την 1η Νοεμβρίου.

Το πώς όντως θα λειτουργήσει η Επιτροπή θα φανεί βεβαίως στην πράξη, πλην όμως η αισιοδοξία που εκφράζεται για μία αποτελεσματικότερη Κομισιόν, περισσότερο ενωτική για τα 28 κράτη μέλη και με περισσότερες πολιτικές πρωτοβουλίες, δεν είναι καθόλου αβάσιμη.

Οι προσδοκίες συνδυάζονται άμεσα με την πανευρωπαϊκή αντίληψη που διαπνέει τον ίδιο τον Γιούνκερ, με την ανάδειξή του στην προεδρία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και με την ανάγκη να ξεκολλήσουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες από την ύφεση και την στασιμότητα, να αναλάβουν πολιτική δράση και άλλα κέντρα εξουσίας, σπάζοντας το μονοπώλιο του Βερολίνου.

Αυτό δεν φαίνεται να σημαίνει άμεσα οτι η Γερμανία θα χάσει μέρος της κυριαρχίας της στο παιγνίδι, αλλά ότι δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κέντρο παραγωγής των αποφάσεων στην Ευρώπη - ιδίως μετά από την υποχώρηση του ρόλου της Γαλλίας - υποβαθμίζοντας τα συμφέροντα των άλλων εταίρων και την προοπτική κυρίως των ευρωπαικών οικονομιών (βλέπε και την αποφασιστική παρέμβαση για τη ρευστότητα του Ντράγκι, του άλλου πόλου εξουσίας, παρά τις διαφωνίες των Γερμανών).

Ο Γιούνκερ εκτιμάται ότι μπορεί πράγματι να εκφράσει τις νέες ανάγκες της Ευρώπης, να λειτουργήσει σαν μία κοινή συνισταμένη και παράλληλα να αναδείξει τη νέα Κομισιόν, την πιο νομιμοποιημένη δημοκρατικά στην ιστορία της, ως παραγωγικό μοτέρ για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Δεν είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να βλέπει τα τρένα περνούν, όπως για παράδειγμα ήταν ο Μπαρόζο, διαθέτει πολιτική εμπειρία και θεωρείται εξαιρετικός στις ισορροπίες.

Από τις άμεσες προτεραιότητές του εξάλλου είναι η αναδόμηση της Κομισιόν, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ρόλος της και να γίνει πολύ αποδοτικότερη.  Θα ορίσει τέσσερεις ή πέντε υπερ-κομισαρίους με τους οποίους θα συνεργάζεται άμεσα (πιθανόν θα είναι αντιπρόεδροι της Επιτροπής) και εκείνοι με τη σειρά τους θα εποπτεύουν ανά τομείς τους υπόλοιπους Επιτρόπους.

Κάτι σαν ένα σχήμα υπερ-υπουργών, οι οποίοι θα είναι επικεφαλής επιμέρους κύκλων. Το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών – Δημοσιονομικά, θα το αναλάβει Γάλλος, δηλαδή ο Μοσκοβισί, που θα έχει ανοικτή γραμμή, άρα θα μιλάει και αλλιώς με τον Ολαντ.

Η βούληση των Γερμανών και το πολιτικό μάτι της Μέρκελ θα βρίσκεται δίπλα στον Γιούνκερ, ο ισχυρός διευθυντής του Γραφείου του, ο Μ. Ζελμάγερ.

*Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Στις 25 & 26 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Φωκίδας

Ολόκληρο το πρόγραμμα των αγώνων της  Α΄ και  της  Β΄ Κατηγορίας σύμφωνα με την κλήρωση της ΕΠΣ Φωκίδας

 Του Τάσου Τσόλκα

Με τη συμμετοχή 12 ομάδων στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας και 5 ομάδων στο αντίστοιχο της Β΄ Κατηγορίας, έγινε στα γραφεία στης ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα η κλήρωση των πρωταθλημάτων αυτών.

Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Οκτωβρίου και το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας στις 11 - 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη από την Α΄ Κατηγορία θα υποβιβαστούν  στη Β΄ οι δύο τελευταίοι και αντίστοιχα θα ανέβουν στην Α΄ οι δύο πρώτοι της Β΄ Κατηγορίας. Αν όμως ο πρωταθλητής της Α΄ Κατηγορίας ανέβει στη Γ΄ Εθνική τότε στην  Α΄ Κατηγορία θα ανέβει και ο τρίτος της Β΄ Κατηγορίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων σύμφωνα με την κλήρωση. Στο δεύτερο γύρο οι αγώνες θα γίνουν αντίστροφα.

1η Αγωνιστική
ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή - Ησαΐας Δεσφίνας
Ένωση Γλυφάδας - Ολυμπιακός Κίρρας
Κρισσαίος Χρισσού - Δωρικός Μαλαμάτων
Δωριείς Μανάγουλης  -  Ανδρούτσος Γραβιάς
Αμφισσαικός - Απόλλων Ευπαλίου
Αστέρας Ιτέας - Οιάνθη Γαλαξιδίου

2η Αγωνιστική
Ένωση Γλυφάδας - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή
Ησαΐας Δεσφίνας - Κρισσαίος Χρισσού
Ολυμπιακός Κίρρας - Δωριείς Μανάγουλης 
Δωρικός Μαλαμάτων - Αμφισσαΐκός
Ανδρούτσος Γραβιάς - Αστέρας Ιτέας
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Απόλλων Ευπαλίου

3η Αγωνιστική
ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή - Κρισσαίος Χρισσού
Δωριείς Μανάγουλης -  Ένωση Γλυφάδας
Αμφισσαικός - Ησαΐας Δεσφίνας
Αστέρας Ιτέας - Ολυμπιακός Κίρρας
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Δωρικός Μαλαμάτων
Απόλλων Ευπαλίου - Ανδρούτσος Γραβιάς

4η Αγωνιστική
Δωριείς Μανάγουλης  - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή
Κρισσαίος Χρισσού - Αμφισσαΐκός
Ένωση Γλυφάδας - Αστέρας Ιτέας
Ησαΐας Δεσφίνας  - Οιάνθη Γαλαξιδίου
Ολυμπιακός Κίρρας - Απόλλων Ευπαλίου
Ανδρούτσος Γραβιάς - Δωρικός Μαλαμάτων

5η Αγωνιστική
ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή - Αμφισσαικός
Αστέρας Ιτέας - Δωριείς Μανάγουλης
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Κρισσαίος Χρισσού
Απόλλων Ευπαλίου - Ένωση Γλυφάδας
Ανδρούτσος Γραβιάς - Ησαΐα Δεσφίνας
Δωρικός Μαλαμάτων - Ολυμπιακός Κίρρας

6η Αγωνιστική
Αστέρας Ιτέας - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή
Αμφισσαικός - Οιάνθη Γαλαξιδίου
Δωριείς Μανάγουλης - Απόλλων Ευπαλίου
Κρισσαίος Χρισσού - Ανδρούτσος Γραβιάς
Ένωση Γλυφάδας - Δωρικός Μαλαμάτων
Ησαΐας Δεσφίνας - Ολυμπιακός Κίρρας

7η Αγωνιστική
ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή - Οιάνθη Γαλαξιδίου
Απόλλων Ευπαλίου - Αστέρας Ιτέας
Ανδρούτσος Γραβιάς - Αμφισσαΐκός
Δωρικός Μαλαμάτων - Δωριείς Μανάγουλης
Ολυμπιακός Κίρρας - Κρισσαίος Χρισσού
Ησαΐας Δεσφίνας - Ένωση Γλυφάδας

8η Αγωνιστική
Απόλλων Ευπαλίου - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Ανδρούτσος Γραβιάς
Αστέρας Ιτέας - Δωρικός Μαλαμάτων
Αμφισσαικός - Ολυμπιακός Κίρρας
Δωριείς Μανάγουλης - Ησαΐας Δεσφίνας
Κρισσαίος Χρισσού - Ένωση Γλυφάδας

9η Αγωνιστική
ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή - Ανδρούτσος Γραβιάς
Δωρικός Μαλαμάτων - Απόλλων Ευπαλίου
Ολυμπιακός Κίρρας - Οιάνθη Γαλαξιδίου
Ησαΐας Δεσφίνας - Αστέρας Ιτέας
Ένωση Γλυφάδας - Αμφισσαΐκός
Κρισσαίος Χρισσού - Δωριείς Μανάγουλης

10η Αγωνιστική
Δωρικός Μαλαμάτων - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή
Ανδρούτσος Γραβιάς - Ολυμπιακός Κίρρας
Απόλλων Ευπαλίου - Ησαΐας Δεσφίνας
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Ένωση Γλυφάδας
Αστέρας Ιτέας - Κρισσαίος Χρισσού
Αμφισσαικός - Δωριείς Μανάγουλης

11η Αγωνιστική
Ολυμπιακός Κίρρας - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή
Ησαΐας Δεσφίνας - Δωρικός Μαλαμάτων
Ένωση Γλυφάδας - Ανδρούτσος Γραβιάς
Κρισσαίος Χρισσού - Απόλλων Ευπαλίου
Δωριείς Μανάγουλης - Οιάνθη Γαλαξιδίου
Αμφισσαικός - Αστέρας Ιτέας

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1η Αγωνιστική
Ηρακλής Μοναστηρακίου - Ακαδημία Άμφισσας
Αετός Λιδωρικίου - Μυωνία Αγίας Ευθυμίας
Ρεπό: Σάλωνα

2η Αγωνιστική
Ακαδημία Άμφισσας - Αετός Λιδωρικίου
Μυωνία Αγίας Ευθυμίας - Σάλωνα
Ρεπό: Ηρακλής Μοναστηρακίου

3η Αγωνιστική
Αετός Λιδωρικίου - Ηρακλής Μοναστηρακίου
Σάλωνα - Ακαδημία Άμφισσας
Ρεπό: Μυωνία Αγίας Ευθυμίας

4η Αγωνιστική
Ηρακλής Μοναστηρακίου - Σάλωνα
Ακαδημία Άμφισσας - Μυωνία Αγίας Ευθυμίας
Ρεπό: Αετός Λιδωρικίου

5η Αγωνιστική
Μυωνία Αγίας Ευθυμίας - Ηρακλής Μοναστηρακίου
Σάλωνα - Αετός Λιδωρικίου
Ρεπό: Ακαδημία Άμφισσας

ΑΝΔ.ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ:Χρειαζόμαστε έργα υποδομών και αθλητισμού στη Φιλοθέη

Συνεχίζουμε δυναμικά, ώστε να ολοκληρωθούν τα παλιά έργα και να θέσουμε νέα

Αισιόδοξος και γεμάτος όρεξη για δουλειά και στη νέα του θητεία εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φιλοθέης Ανδρέας Καλαντζής, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΩΡΑ της Φωκίδας”, επισημαίνει πως η μετάβαση από τους καποδιστριακούς στον ενιαίο καλλικρατικό δήμο Δωρίδας ανήκει πλέον στο παρελθόν και πως έχει έρθει η ώρα να ολοκληρωθούν τα παλιά έργα και να τεθούν καινούρια στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα προηγούμενα χρόνια κύλησαν κυρίως ως περίοδος προσαρμογής για το Δήμο Δωρίδας, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στις περισσότερες Κοινότητες τα έργα.

Ο Aν. Καλαντζής στη νέα του θητεία θα δώσει έμφαση σε ζητήματα υποδομής και δράσεις που θα ομορφύνουν την Κοινότητα. Παράλληλα, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια, θα δοθεί ειδικό βάρος στον εθελοντισμό για την υλοποίηση παρεμβάσεων, όπως καθαρισμοί, δενδροφυτεύσεις κ.α.
Τα έργα δεν προχώρησαν με
το ρυθμό που θα έπρεπε
 

«Δυστυχώς τα προηγούμενα 3,5 χρόνια δεν έγιναν σημαντικά έργα στο χωριό, γιατί ο Δήμος όφειλε να ασχοληθεί περισσότερο με την οργάνωση του. Επιπλέον τα έργα είχαν ομαδοποιηθεί ανά Δημοτική Ενότητα, με αποτέλεσμα να σημειώνεται καθυστέρηση στην εκτέλεση τους, ενώ η νεοσυσταθείσα Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν ήταν στελεχωμένη επαρκώς για να ολοκληρώνονται έγκαιρα οι διαδικασίες δημοπρατήσεων και εκτελέσεων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συντέλεσαν στο να μην προχωρήσουν τα έργα με το ρυθμό που έπρεπε», επεσήμανε ο Ανδρέας Καλαντζής. 

Συνεχίζοντας τόνισε πως ο Δήμος στη νέα θητεία που ήδη ξεκίνησε πρέπει να δώσει βαρύτητα στην Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότητα στα έργα.
Αναφορικά με την προηγούμενη θητεία του, ο Αν.Καλαντζής ξεκαθάρισε πως δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο και πως αυτήν την περίοδο βρίσκονται τα περισσότερα προγραμματισμένα όλων των προηγούμενων ετών σε εξέλιξη, δηλαδή είτε έχουν ξεκινήσει οι εργασίες είτε έχουν δημοπρατηθεί. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα ύδρευσης, οδοποιίας, διευθέτησης ομβρίων υδάτων, αναπλάσεων και εργασιών στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου. 
«Από όλα τα έργα που είχαμε προγραμματίσει τα προηγούμενα χρόνια ξεχωρίζω δύο. Το πρώτο αφορά τις εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο. Το καλοκαίρι η Κοινότητά μας σφύζει από νεολαία, έχουμε τουλάχιστον 100 παιδιά και νέους. Γι’ αυτό το λόγο δώσαμε ειδικό βάρος στους χώρους παιχνιδιού και άθλησης που βρίσκονται στο Δημοτικό Σχολείο που έχει έναν τεράστιο αύλειο χώρο, παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε ανελλιπώς να συντηρούμε τους χώρους με παρεμβάσεις και μικρά εργάκια ώστε τα παιδιά που έρχονται στο χωριό να βρίσκουν διεξόδους απασχόλησης. Το δεύτερο και σημαντικότερο έργο είναι οι πλακοστρώσεις που έχουν ξεκινήσει στο χωριό, οι οποίες όταν με το καλό ολοκληρωθούν θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα της κοινότητας. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συνεχίστηκε από τον πρώην Δήμο Ευπαλίου, ωρίμασε από το νέο Δήμο Δωρίδας και ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι. Ευελπιστώ ότι σε δύο μήνες θα έχουν γίνει όλες οι πλακοστρώσεις οι οποίες θα δώσουν άλλη όψη στο χωριό», ανέφερε ο Ανδρ. Καλαντζής. 

Ένα άλλο έργο που καθυστέρησε πολύ στην Τοπική Κοινότητα Φιλοθέης ήταν η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου. Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και αφορούσε τις Κοινότητες Φιλοθέης, Τρικόρφου, Κλήματος και Σεργούλας. Για οικονομικούς λόγους πάγωσε, ωστόσο ο Δήμος Δωρίδας ανέλαβε τελικά με ιδίους πόρους να το συνεχίσει. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον για την Τ.Κ. Φιλοθέης βρίσκεται σε στάδιο αποπεράτωσης αφού έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80%.

Έμφαση σε έργα υποδομής,
πολιτισμού και εθελοντισμού
 
Για τον πρώτο χρόνο της νέας του θητείας, ο . Καλαντζής έχει ήδη καταρτίσει Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει διάφορα μικροέργα. Με το διαθέσιμο ποσό των 9.300 ευρώ θα προωθήσει έργα αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας, την ανάπλαση της παιδικής χαράς αλλά και την διευθέτηση των ομβρίων υδάτων.
«Σαν Τοπικό Συμβούλιο από την προηγούμενη θητεία είχαμε δώσει έμφαση στον εθελοντισμό. Γενικότερα οι άνθρωποι της Κοινότητάς που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος προβάλλουν και συμμετέχουν σε όλες τις εθελοντικές δράσεις των συλλόγων και των φορέων. Διαθέτουμε δύο πολιτιστικούς συλλόγους και μαζί με την εκκλησία ενεργούν συμπληρωματικά στο έργο του Δήμου. 

Μάλιστα ήδη έχουμε ξεκινήσει όλοι μαζί συλλογικά τη δημιουργία ενός Πάρκου – Μουσείου αγροτικής κληρονομιάς της περιοχής. Έχουμε ήδη φτιάξει ένα αλώνι και σιγά – σιγά δημιουργούμε ένα χώρο ο οποίος θα προβάλλει την αγροτική δραστηριότητα της Κοινότητας. Στις σκέψεις μας είναι να κατασκευάσουμε και μία παραδοσιακή αποθήκη στην οποία θα βάλουμε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν οι αγρότες», τόνισε ο  Πρόεδρος της Φιλοθέης.
Συνεχίζοντας ανέφερε πως ο κόσμος ακόμα και από το υστέρημά του στηρίζει τις προσπάθειες των Συλλόγων και της κοινότητας ενώ συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εθελοντικές δράσεις. «Έχουμε αναπτύξει στο χωριό μας την δενδροφύτευση. Τα τελευταία τρία χρόνια φυτέψαμε πάνω από 1000 δέντρα καρποφόρα και κυρίως σε σημεία που οι περαστικοί τα είχαν καταντήσει χωματερές», επεσήμανε.

Επιπλέον ο Ανδ. Καλαντζής και σε αυτή τη θητεία του θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην νεολαία, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θα επιχειρήσει για μία ακόμα φορά την υποτυπώδη κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
«Δυστυχώς στο χωριό δεν έχουμε γήπεδο ποδοσφαίρου και είναι ένα από τις υποδομές που λείπουν από την Κοινότητα. Έχουμε τον χώρο ο οποίος είναι δημοτικός και για αρχή αυτό που θέλουμε είναι να τον διαμορφώσουμε. Είχαμε ζητήσει από την προηγούμενη Αντιπεριφερειάρχη το μηχάνημα αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού δεν προχώρησε. Ευελπιστώ πως ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ι. Ράμμος θα μας παραχωρήσει μία μπουλντόζα για δεκαπέντε μέρες ώστε να διαμορφώσουμε το γήπεδο», τόνισε.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Φιλοθέης  ξεκαθάρισε πως το νέο Τοπικό Συμβούλιο θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική το έργο του και συνεργασία με το Δήμο και τους Συλλόγους, με ομαδική προσπάθεια θα αναδειχθεί το χωριό με το καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

40 φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Άμφισσα

 «Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας.
Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς,

αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο.
Σε νέες εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων.
Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας»


Νίκος Μπελογιάννης,
από την απολογία του στο στρατοδικείο


...Ξεκινάει και φέτος η σχολική χρονιά με πολλά κενά σε δασκάλους και καθηγητές που θα συμπληρωθούν με κακοπληρωμένους αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Με νέες συγχωνεύσεις σχολείων. Με άλυτα ακόμη βασικά ζητήματα στέγασης που αφορούν σχολεία όπως είναι το Μουσικό, ή με σχολεία να στεγάζονται σε προκάτ και σε κοντέινερ, όπως τα Ειδικά Σχολεία της Άμφισσας. Με το ΤΕΙ να παραμένει στην πόλη μας, ωστόσο να κινδυνεύει η λειτουργία του λόγω της έλλειψης καθηγητών. Με νήπια και βρέφη να μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, γιατί δε χωράνε στα μέτρα του ΕΣΠΑ... με παιδιά να πεινάνε...
Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τη στέρηση ακόμα και του στοιχειώδους δικαιώματος στη μόρφωση και την εκπαίδευση όλων των παιδιών, προχωρούν κατά γράμμα και κατ' εντολή της ΕΕ.

Το είδαμε... με τα νέα σχολικά βιβλία που εδώ και μια πενταετία εντάχθηκαν σταδιακά στο εκπαιδευτικό σύστημα: αντιεπιστημονικά, γεμάτα ψέματα και λάθη, δηλητηριασμένα με αντικομουνισμό και κυρίως ενταγμένα σε μια εκπαιδευτική πολιτική που θέλει να γεμίζει το μυαλό του μαθητή με ασύνδετες πληροφορίες και χρηστικές δεξιότητες, είναι.

Το είδαμε... με το «Νέο Λύκειο» που αποδείχτηκε στην πράξη πως είναι ένα σχολείο ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο. Είναι ένα σχολείο ταυτισμένο με το άγχος την παπαγαλία, το τρέξιμο, το τεράστιο κόστος για τους γονείς και όποιος αντέξει...

Το είδαμε... με τις πανελλαδικές εξετάσεις από την Α' τάξη, με την τράπεζα θεμάτων που μας σέρβιραν ως κερασάκι στην τούρτα... με τη λογική της ενιαίας γνώσης που θα παίρνουν οι μαθητές. Κι όλα αυτά την ώρα που σε πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα δεν υπήρχαν καθηγητές μέχρι και στα μέσα της χρονιάς...

Όλα αυτά, είναι σαφές ότι σπρώχνουν ακόμα περισσότερους μαθητές στα φροντιστήρια, αν βέβαια οι γονείς τους έχουν την οικονομικά δυνατότητα, τη στιγμή που έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, την περικοπή των μισθών τους, τη φοροεπιδρομή στην οποία πρέπει να ανταποκριθούν, την οικονομική πολλές φορές εξαθλίωση.

Στόχος τους είναι η μόρφωση, η εκπαίδευση να γίνεται κτήμα ολοένα και λιγότερων, ολοένα και πιο εκλεκτών. Όλο και περισσότεροι να εγκαταλείπουν το σχολείο. Όλο και λιγότεροι μαθητές να παίρνουν έστω και αυτή την κουτσουρεμένη γνώση, όλο και λιγότεροι να φτάνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλο και περισσότεροι να στρέφονται στην εφήμερη κατάρτιση, στην ανακυκλούμενη απόκτηση δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπει να είναι φτηνοί εργάτες, χωρίς δικαιώματα.

Πλέον το ξεσκαρτάρισμα για τους μαθητές θα γίνεται από πιο νωρίς και με κριτήριο το πορτοφόλι των γονιών τους.

Το είδαμε... με τις μειώσεις του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που και αυτή ολοένα και συρρικνώνεται με μειώσεις προσωπικού, με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών, για να γίνουν πιο «ανταγωνιστικά» στο όνομα της αξιολόγησης και με κριτήριο το κατά πόσο ελκυστικά θα είναι τα ερευνητικά τους προγράμματα σε επιχειρήσεις και όχι αν σχεδιάζουν και υλοποιούν έρευνα με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.

Το βλέπουμε... με τις διαγραφές των «αιώνιων φοιτητών» που δεν τους ρώτησε κανείς για τους όρους ζωής τους... αν δουλεύουν, αν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδά τους και άρα στις σπουδές του. Αποτελούν όμως θύματα στην προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης των ελληνικών πανεπιστημίων και πάλι μπροστά στη λογική της αξιολόγησης και της ανταγωνιστικότητας των ιδρυμάτων.
Εμείς μια τέτοια εκπαίδευση δεν την έχουμε ανάγκη... δεν είναι στο μπόι των ονείρων μας... και των ανθρώπων...

Τώρα μεγαλώνει η ανάγκη κοινής πάλης μαθητών-σπουδαστών - καθηγητών, γονιών και εργαζόμενων για να μην εφαρμοστούν οι σχεδιασμοί που καταδικάζουν στην αμορφωσιά τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Αγωνιζόμαστε για:

• Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή
• Ενιαίο Δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.
• Δημόσια και Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
• Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και να μην μετρήσουν οι εξετάσεις των μαθητών της Α Λυκείου για την πρόσβασή τους με το νέο σύστημα.
• Να έχουν οι εξετάσεις αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών. Όχι στις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις.
• Να αποσυρθούν τώρα τα νέα σχολικά βιβλία.
• Όχι στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων.
• Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές και βιβλία.
• Γενναία κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων και των Σχολών.
• Δημόσιες και δωρεάν σπουδές.
• Να είναι το πτυχίο η μόνη προϋπόθεση για να βρουν οι νέοι δουλειά.

Το πρόγραμμα

• Χαιρετισμός της ΚΝΕ
• Ομιλία από στέλεχος του Κ.Κ.Ε. (Οι ταξικοί φραγμοί στην παιδεία και η πρόταση του Κ.Κ.Ε.)
• Μαθητικό συγκρότημα


Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν :

• Έκθεση σκίτσου με θέμα : Φασισμός & Πόλεμος
• Έκθεση Βιβλίου

Ορίστηκαν από τον Κ. Μπακογιάννη οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς

Επίσης έγινε εκλογή Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου και σύσταση Οικονομικής Επιτροπής

 
Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ορίζονται ως εξής:

Οικονομικών και Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας: Ιωάννης Περλεπές

Χωροταξίας και Περιβάλλοντος: Χαράλαμπος Σανιδάς

Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής: Γεώργιος Κελαϊδίτης

Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Εμπόριο – Απασχόληση – Επενδύσεις): Δημήτριος Βουρδάνος

Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού: Ηλίας Σανίδας

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Κωνσταντίνος Μπακομήτρος

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και με αρμοδιότητες  που αφορούν το συντονισμό, τη διαχείριση και συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας ορίζεται ο Αθανάσιος Καρακάντζας.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, έπειτα από την πρώτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2014, αναλαμβάνει η Μίνα Παπαναστασίου.

Η Οικονομική Επιτροπή, έπειτα από τη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2014, συστήνεται ως εξής:


Τακτικά Μέλη

Βασίλης  Φακίτσας
Ευστάθιος Κάππος
Ιωάννης  Ταγκαλέγκας
Ηλίας  Μπουρμάς
Κωνσταντίνος Καραγιάννης
Ιωάννης Αγγελέτος
Αθανάσιος Γιαννόπουλος
Γεώργιος Γκικόπουλος

Αναπληρωματικά μέλη

Λάμπρος  Τσιτσάνης
Κωνσταντίνος  Μίχος
Ιωάννης  Περγαντάς
Κωνσταντίνος  Βαρδακώστας
Δημήτριος  Αργυρίου
Αδαμάντειος  Γεωργούλης
Γεώργιος  Μαρίνος
Νικόλαος  Στουπής

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Με μία ομάδα που απαρτίζεται από έμπειρα αλλά και νέα στελέχη, που υπερβαίνει ιδεολογικές και κομματικές γραμμές και συγκεντρώνει άξιους ανθρώπους με διαφορετικές επαγγελματικές πορείες αλλά και πολιτικές διαδρομές, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις της Στερεάς Ελλάδας. Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα μέλη των επιτροπών και προπάντων όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι έτοιμοι να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κάνουμε πράξη τη σύνθεση, τη συναίνεση, τη συνεννόηση και δημιουργούμε μια ομάδα δουλειάς, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το καλό του τόπου μας».

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ζευγάρια που έβγαλε η κλήρωση για την Α΄ & Β΄ φάση του Κυπέλου Φωκίδας

Του Τάσου Τσόλκα


Δεν έβγαλε κάποιο ντέρμπι η κλήρωση για την πρώτη φάση του κυπέλλου Φωκίδας που θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα καθορίσει η διοργανώτρια αρχή της ΕΠΣ Φωκίδας τις επόμενες ημέρες .

Από τις ομάδες της Δωρίδας ευνοϊκή κρίνεται η κλήρωση της Ένωσης Γλυφάδας που αν περάσει τον αδύναμο Αετό Λιδωρικίου περνά στην ημιτελική  φάση χωρίς αγώνα.

Στην πρώτη φάση συμμετέχουν υποχρεωτικά όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας και όσες ομάδες της δεύτερης θελήσουν (δήλωσαν Ολυμπιακός Κίρρας και Αετός Λιδωρικίου)

Τα ζευγάρια που βγήκαν από την κλήρωση είναι :

Απόλλων Ευπαλίου - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή
Δωρικός Μαλαμάτων - Οιάνθη Γαλαξιδίου
Ένωση Γλυφάδας - Αετός Λιδωρικίου
Ησαΐας Δεσφίνας - Δωριείς Μανάγουλης
Ανδρούτσος Γραβιάς - Αμφισσαικός
Αστέρας Ιτέας - Ολυμπιακός Κίρρας

Στην επόμενη φάση περνάει χωρίς αγώνα ο Κρισσαίος Χρισσού.

Για τη Β΄ φάση  τα ζευγάρια θα είναι:

Ο νικητής του αγώνα Δωρικός Μαλαμάτων - Οιάνθη Γαλαξιδίου με το νικητή του αγώνα Αστέρας Ιτέας - Ολυμπιακός Κίρρας

Ο νικητής του αγώνα Ησαΐα Δεσφίνας - Δωριείς Μανάγουλης  με τον Κρισσαίο Χρισσού που πέρασε χωρίς αγώνα και

Ο νικητής του αγώνα Απόλλων Ευπαλίου - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή με το νικητή του αγώνα Ανδρούτσος Γραβιάς - Αμφισσαικός.

Στην επόμενη, ημιτελική  φάση θα περάσει χωρίς αγώνα ο νικητής του ζευγαριού Ενωσης Γλυφάδας - Αετός Λιδωρικίου.