Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν κλείνουν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Μαραθιά και Αμυγδαλιάς

Μετά από άμεσες  ενέργειες  και ενημερωτικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Δωρίδας

Θα παραμείνουν ενεργά τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Μαραθιά και της Αμυγδαλιάς μετά από άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις που έκανε η Δημοτική Αρχή Δωρίδας, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα.
Όπως είναι γνωστόν πριν από δύο περίπου μήνες το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε και προχώρησε σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, επειδή αυτά είχαν πάρα πολύ λίγους μαθητές και υπήρχε οικονομικό πρόβλημα για την βιωσιμότητά τους.

Μεταξύ των σχολείων αυτών ήταν και του Μαραθιά που συγχωνευόταν με αυτό του Ευπαλίου και της Αμυγδαλιάς που συγχωνευόταν με του Λιδωρικίου.
Αμέσως τότε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος ανέλαβαν πρωτοβουλίες και είχαν συνεχείς επαφές με την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου  Παιδείας, όπου ενημέρωσαν για την ιδιαιτερότητα του θέματος και γιατί δεν πρέπει να γίνουν αυτές οι δύο συγχωνεύσεις.

Τελευταία ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε εντολή στον Διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου Γιώργος Ζέρβα να διερευνήσει το θέμα και εφ΄ όσον ισχύουν αυτά που η Δημοτική Αρχή επικαλείται, να υπάρξει εξαίρεση των δύο αυτών συγχωνεύσεων.
Για το ζήτημα αυτό μάλιστα ο Γ. Ζέρβας είχε τρεις συναντήσεις με Γ. Καπεντζώνη και Κ. Αντωνόπουλο, όπου αφού εξετάστηκαν οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής μαζί με Υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκε τελικά τα σχολεία αυτά να συνεχίσουν αυτόνομα τη λειτουργία τους.

Έτσι μεθαύριο Δευτέρα η σχετική Υπουργική Απόφαση, υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας Αλεξ. Δερμεντζόπουλο,  θα πάει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Να πούμε εδώ ότι στο Δημοτικό Σχολείο του Μαραθιά φοιτούν 26 μαθητές και 7 στο Νηπιαγωγείο καθώς και 15  στο Σχολείο της Αμυγδαλιάς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ…ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ …!!

…σχόλιο του Κώστα Καψάλη από το blog Λιδωρίκι


Προ ημερών , στις 29-8 , μετά από 70 χρόνια σιωπής και αδιαφορίας , η Δημοτική Αρχή , επί τέλους !! καθιέρωσε σαν μέρα πένθους και μνήμης την θλιβερή επέτειο του Ολοκαυτώματος του χωριού μας διοργανώνοντας νια σεμνή και ταπεινή εκδήλωση , που γενικά άφησε άριστες εντυπώσεις . Και ενώ ήλθαν κάποιοι επίσημοι , οι χωριανοί μας στην εκκλησία και το μνημόσυνο , ήταν ελάχιστοι , για να μην πούμε “ελαχιστότατοι “ , βέβαια δεν είναι πρωτοφανές αυτό , το συνηθίζουν οι χωριανοί μας να απέχουν της ..εκκλησίας , το γιατί ας ψάξουν άλλοι να το βρουν γιατί σίγουρα κάποιος λόγος υπάρχει . Εδώ όμως ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση και η διαπίστωσή μας ήταν πως , απείχαν μεν απ’ το μνημόσυνο και την εκκλησία , αλλά ήταν παρόντες στον… “ ΜΠΟΥΦΕ “ , μάλιστα , όπως ακριβώς το διαβάζετε , δηλαδή για να καταλάβετε , στην εκκλησία ήρθαν 20-30 και στη Βαθιά , στον μπουφέ , ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 200 !!!! Βέβαια έχουν μάθει σε κάθε εκκλησιαστική εκδήλωση να τους μοιράζουν τραχανόπιτες και… ψητά , οπότε ….

  Καταθέτουμε λοιπόν νια ταπεινή πρόταση , που μάλλον δίνει… λύση στο πρόβλημα : Στις διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις , να μην ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία στην εκκλησία , ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΠΟΥΦΕΣ και πλούσιος μάλιστα , για να μαζεύεται …κόσμος

 Πώς την βρίσκετε την πρότασή μας ;

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η Χάϊντι ταξιδεύει στην Ερατεινή !

… με την Παιδική Σκηνή του "Θεάτρου Πειραιώς 131"

Ο Οργανισμός Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δωρίδος και η Τοπική Ενότητα Ερατεινής, σε συνεργασία με τη θεατρική εταιρεία «Μέθεξις» και το «Θέατρο Πειραιώς 131» παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση

" XΑΪΝΤΙ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ "

το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014 , ώρα 20:30,
στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ερατεινής

Πρόκειται για το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιαχάνα Σπίρι.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Το έργο, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, προσεγγίζει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα. Την αλληλεγγύη και την άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου. Το συναισθηματικό δέσιμο που ορθώνει τείχος προστασίας γύρω από τις αθώες παιδικές ψυχές, οι μυστικοί κώδικες που αναπτύσσονται με τους ανθρώπους της μεγαλύτερης γενιάς, αλλά και η αγάπη για τη φύση και η δύναμή της, που τόσο έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, είναι μερικά μόνο από αυτά τα ζητήματα. Μα πάνω απ’ όλα, διδάσκει στα παιδιά πως το μεγαλύτερο όπλο κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην εποχή μας είναι η αγάπη και η συντροφικότητα που θέτουν τις βάσεις για καλύτερους κοινωνικούς και φιλικούς δεσμούς.
 

Προβλήματα των κτηνοτρόφων Δωρίδας σε συνάντηση με τη Βουλευτή Μανδρέκα

Σημαντική συνάντηση για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Δωρίδας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Μαλανδρίνο, με πρωτοβουλία του «Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δωρίδας», μεταξύ των Κτηνοτρόφων της περιοχής και της Βουλευτή, Ασπασίας Μανδρέκα.

Στη συγκέντρωση - συνέλευση συμμετείχε, επίσης, και ο Δήμαρχος Δωρίδας, Γεώργιος Καπεντζώνης.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία σοβαρά θέματα που απασχολούν στις μέρες μας τους κτηνοτρόφους, των οποίων η συμμετοχή στη συνέλευση, κατά κοινή ομολογία, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.


Α) Πρώτο συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των νέων προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το ζήτημα των Επιλέξιμων Βοσκήσιμων Εκτάσεων.

Η Βουλευτής, αφού ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους για την τελευταία συνεργασία που είχε την προηγούμενη Πέμπτη με φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αρχικά μίλησε για το πρόβλημα που έχει προκύψει στην καταβολή των Εξισωτικών Αποζημιώσεων του έτους 2013, εξαιτίας της βίαιης αλλαγής των δεδομένων σε ότι αφορά στους βοσκοτόπους. Είπε, λοιπόν, ότι αυτό ήδη αποκαθίσταται, αφού έχει αρχίσει η καταβολή των οφειλομένων. Η καταβολή γίνεται από τώρα τμηματικά, στις περισσότερες περιπτώσεις, και θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη του έτους.

Η βουλευτής, εξάλλου, μετέφερε τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι η Εξισωτική Αποζημίωση δεν θα επηρεάσει ουδόλως την Ενιαία Ενίσχυση.

Επίσης, ενημέρωσε, τους παρευρισκομένους, ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον Υπουργό, κ. Καρασμάνη, αλλά και τον Υφυπουργό, κ. Κουκουλόπουλο, να πληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου του 2014, για πρώτη φορά, και η Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2014. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ είναι φέτος η Εξισωτική να ανέλθει ως συνολική πληρωμή για το 2013 και το 2014 στο διπλάσιο ποσό του 2012, δηλαδή συνολικά σε 260 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τα βοσκοτόπια η βουλευτής επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται πανικός και ότι προβλέπεται να καλυφθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι.

Επιδιώκεται ο εξορθολογισμός στη διανομή των βοσκοτόπων με βάση το τί, πραγματικά, δικαιούται ο κάθε κτηνοτρόφος αλλά και τους συντελεστές και τις νέες προϋποθέσεις που τίθενται από την Κοινότητα.

Τόνισε, ότι η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν προσομοίωση της σχετικής διάταξης για τα βοσκοτόπια που ψηφίσθηκε τον Απρίλιο, ώστε να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή. Βέβαια, αυτό θέλει πολύ δουλειά και κεντρικά και τοπικά. Αν υπάρξουν προβλήματα, όμως, θα γίνουν παρεμβάσεις και διορθώσεις.

Σ’ αυτό το σημείο η βουλευτής πρότεινε η υπάλληλος της Ένωσης Άμφισσας που χειρίζεται το πρόγραμμα και εξυπηρετεί τους κτηνοτρόφους στη Φωκίδα, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δωρίδας, έναν εκπρόσωπο του Δήμου Δωρίδας και εκείνη, να επισκεφθούν τους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου ώστε να λάβουν περαιτέρω οδηγίες για την εφαρμογή.

Μετέφερε, επίσης, στους παρευρισκομένους ότι στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι στις 1-1-2015 να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα βοσκοτόπια, ώστε από το 2015 και μετά η Εξισωτική Αποζημίωση να πληρώνεται από τη νέα ΚΑΠ για κάθε έτος εντός του έτους αυτού.     

Μετά από αυτά αποφασίσθηκε συνάντηση και συνεχής συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ αλλά και της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Β) Δεύτερο συζητήθηκε το θέμα του Καταρροϊκού Πυρετού που έχει εξαπλωθεί στο ζωικό κεφάλαιο σχεδόν όλης της χώρας.

Για το ζήτημα, και ειδικότερα, για τα συμπτώματα, την εξάπλωση και την ιατροφαρμακευτική αντιμετώπιση του, ενημέρωσε διεξοδικά τους κτηνοτρόφους η παρευρισκομένη στη Συνέλευση Κτηνίατρος, Νάτσικα Σοφία, η οποία, τόνισε ότι, παρά την έλλειψη προσωπικού, η Κτηνιατρική Υπηρεσία είναι στη διάθεση των κτηνοτρόφων.

Υπογραμμίσθηκε ότι ο καταρροϊκός πυρετός δεν μεταδίδεται, παρά μόνο με τα κουνούπια από ζώο σε ζώο, και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία, είτε από τα ίδια τα ζώα, είτε από τα προϊόντα αυτών.

Η βουλευτής, με τη σειρά της, ενημέρωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου που προβλέπονται από την Ελληνική και την Κοινοτική Νομοθεσία. Επίσης, είπε, ότι από το Φεβρουάριο έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπει το πλαίσιο αποζημίωσης για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας και ότι στις 7 Ιουλίου εκταμιεύθηκε το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ προς τις Περιφέρειες της χώρας μέσω των οποίων ασκείται η συγκεκριμένη πολιτική.

Το ποσό αυτό, όπως προαναφέρθηκε, αφορά στην εξυγίανση, δηλαδή στο σιτηρέσιο, τα εντομοαπωθητικά, κ.λ.π. Η βουλευτής ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ βρίσκεται στη διαδικασία ανεύρεσης περαιτέρω κονδυλίων ώστε να καταβληθούν τυχόν αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, (θανόντα ζώα).


Γ) Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της Νομιμοποίησης των Κτηνοτροφικών Μονάδων και Εγκαταστάσεων.

Επισημάνθηκε στους κτηνοτρόφους ότι η τριετής προθεσμία που δόθηκε από το Ν. 4056/2012, (ΦΕΚ Α’ 52/12-3-2012), προκειμένου να Νομιμοποιηθεί κάθε Κτηνοτροφική Εγκατάσταση, λήγει με το τέλος του Φεβρουαρίου του 2015.

Έγινε προτροπή προς τους κτηνοτρόφους, που δεν έχουν ακόμη ενεργήσει για να Νομιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους, να σπεύσουν ώστε να μη χάσουν το δικαίωμα τους αυτό και να καταθέσουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η ρύθμιση που ψηφίσθηκε το Φεβρουάριο του 2012 ισχύει και για όσες κτηνοτροφικές μονάδες είναι εγκατεστημένες χωρίς άδεια σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσεις, εφόσον εξασφαλίσουν την άδεια του Δασαρχείου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο  Γιάννης Γκελαούζος, Μηχανολόγος Μηχανικός & Περιβαντολόγος, κληθείς από το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Δωρίδας, ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα τους κτηνοτρόφους για τα διαδικαστικά θέματα της Νομιμοποίησης των Εγκαταστάσεων αλλά και της Αδειοδότησης αυτών.

Τέλος, η Βουλευτής, αφού συνεχάρη για άλλη μια φορά το Δ.Σ του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δωρίδας για την πρωτοβουλία αλλά και την απόλυτη επιτυχία της συνάντησης, τόνισε προς όλους ότι κανένα ζήτημα, δεν προωθείται, ούτε λύνεται, χωρίς το διάλογο, τη συμβολή και τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων.

Επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από τα τρία Λύκεια της Δωρίδας

Σε φυσιολογικά επίπεδα κυμάνθηκαν οι επιτυχίες στις Πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών της Δωρίδας από τα Λύκεια του Ευπαλίου , Ερατεινής και Λιδωρικίου

Από Λύκειο Ευπαλίου

Επώνυμο
Όνομα
Όν. Πατρός
Όν. Μητρός
Σχολή Επιτυχίας
Ίδρυμα
ΖΕΡΒΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΟΛΙΤΩ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ
ΚΑΤΗ
ΕΛΕΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ)
ΠΑΝ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
ΜΠΕΝΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΑΡ
ΙΝΑΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΜΠΟΥΖΙΝΕΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕΥΤΥΧΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ   (ΑΡΤΑ)    (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1.   ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  3.  ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ- ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ)
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΝΤΖΟΥΓΑΝΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΕΜΠ
ΠΛΕΣΣΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ
ΒΙΟΛΕΤΤΑ
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
ΑΣΤΥΝ ΣΧΟΛ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΘΕΜΙΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε.    (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ)   -   (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Τ.Ε.   2.  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Τ.Ε.   3.  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Τ.Ε.)
ΤΕΙ ΔΥΤ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΙΓΓΙΝΑΓΚΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΑ
ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ( ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ)
ΤΕΙ ΣΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΣΑΓΚΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΑΝΘΟΥΛΑ
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Τ.Ε. (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣ

Από Λύκειο Ερατεινής

Επώνυμο
Όνομα
Όν. Πατρός
Όν. Μητρός
Σχολή Επιτυχίας
Ίδρυμα
ΚΑΡΠΙΔΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΥΑΝΘΙΑ
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
ΑΣΤΥΝ ΣΧΟΛ
ΜΟΥΣΤΑΦΑΙ
ΒΑΣΙΛΙΚΙΑ
ΜΠΙΛΜΠΙΛ
ΣΑΛΙΕ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΤΕΙ ΔΥΤ
ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΝΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΡΟΥΜΑΝΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΓΛΑΙΑ
ΧΗΜΕΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ

Από Λύκειο Λιδωρικίου

Επώνυμο
Όνομα
Όν. Πατρός
Όν. Μητρός
Σχολή Επιτυχίας
Ίδρυμα
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΗ
ΣΟΦΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
ΕΣΥΘΥΜΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ  & ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΠΑΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΚΙΚΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
ΕΣΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ
ΓΚΟΛΦΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ Τ.Ε.    (ΚΟΖΑΝΗ) -ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε.
ΤΕΙ ΔΥΤ
ΜΑΚ/ΝΙΑΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕΥΜΟΡΦΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ  & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΑΡΑΣΤΑΘΗ
ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΗΛΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΠΑΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΝΑΣΤΟ
ΚΛΕΝΤΙΑΝΑ
ΒΑΓΓΕΛ
ΡΑΜΙΓΕ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ( ΛΑΜΙΑ)
ΤΕΙ ΣΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΙΜΑΛΗ
ΙΩΑΝΝΑ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  -  ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ  & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΕΚΠΑ
ΧΟΛΕΒΑ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΦΥΣΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ ΠΑΤΡΩΝ
ΧΟΤΖΑ
ΕΛΖΑ
ΧΑΙΝΤΙ
ΑΦΕΡΝΤΙΤΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ  ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ (ΛΑΜΙΑ)
ΠΑΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Προηγούμενων ετών

ΠΑΝΑΓΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε.    (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ)   -   (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Τ.Ε.   2.  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Τ.Ε.   3.  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Τ.Ε.)
ΤΕΙ ΔΥΤ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
Επώνυμο
Όνομα
Όν. Πατρός
Όν. Μητρός
Σχολή Επιτυχίας
Ίδρυμα
ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ
ΝΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΟΠΑ

Μήνυμα του Δημάρχου

Στους επιτυχόντες απηύθυνε συγχαρητήριο μήνυμα ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης τονίζοντας :

Θα ήθελα να συγχαρώ εγκάρδια το σύνολο των μαθητών και μαθητριών του Δήμου Δωρίδος που κατόρθωσαν να προαχθούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επίπονη και κοπιαστική προσπάθειά τους κρίνεται αναμφίβολα αξιέπαινη και δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο γενναιόδωρη επιβράβευση από το εισιτήριο του κάθε επιτυχόντα για το Εκπαιδευτικό ‘Ιδρυμα της επιλογής του ένα εισιτήριο που μαζί και με άλλες προϋποθέσεις μπορεί να του εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διαβίωση και επιβίωση  σε μια όλο και πιο ανταγωνιστική κοινωνία.
 
Εδώ ταιριάζει πολύ καλά  η ρήση του Σωκράτη  ‘Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει’ (Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά).
 
Ωστόσο, θεωρείται άξια επιβράβευσης και η προσπάθεια των συμμετεχόντων που δεν τα κατάφεραν, τους οποίους προτρέπω να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την εκπλήρωση των στόχων τους.
 
Ας μην ξεχνούν όλοι ότι οι ευκαιρίες και οι ‘πόρτες’ που θα βρουν στη ζωή τους θα είναι πάρα πολλές, αρκεί κάθε φορά να κάνουν τις καλύτερες επιλογές.
 
Καταληκτικά, επιθυμώ να μεταδώσω σε όλους τις ευχές μου για επιτυχία στη σταδιοδρομία τους, συμβουλεύοντάς τους παράλληλα να οπλιστούν με κουράγιο και ζήλο για τη νέα ζωή που εκτείνεται μπροστά τους , με αρωγό την ελπίδα για προσωπική και κοινωνική καταξίωση.      
 
  Ο Δήμαρχος Δωρίδος
 Γιώργος Καπεντζώνης