Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

ΔΗΜ. ΜΠΟΤΗΣ: Πρώτος στόχος για τα Τριζόνια η ολοκλήρωση του αγκυροβολίου

Για τα έργα που κατάφερε να υλοποιήσει κατά την προηγούμενη θητεία του, αλλά και τις δράσεις που θα προωθήσει από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβει… εκ νέου καθήκοντα, μίλησε στην εφημερίδα “ΩΡΑ της Φωκίδας”, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τριζονίων Δημήτρης Μπότης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος θα συνεχίσει την επιτυχημένη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας ενώ θέτει ως πρωταρχικό στόχο την ολοκλήρωση του αγκυροβολίου. Παράλληλα πρόκειται να γίνουν κινήσεις προκειμένου να ιδρυθεί Λιμενικός Σταθμός στα Τριζόνια, ενώ θα στοχεύσει και στην δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στον Οικισμό Σπηλιάς.

Μίνι απολογισμός για την τριετία 2011 -2014

Όπως ανέφερε ο Δ. Μπότης κατά την προηγούμενη θητεία τους λύθηκαν χρόνια προβλήματα ύδρευσης των οικισμών, έγιναν επιτυχημένες προσπάθειες ώστε να μπουν σε μία σειρά τα θέματα της καθημερινότητας, ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετά έργα.

Αναλυτικότερα τα έργα και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά την τριετία 2011 – 2014 όπως τα απαρίθμησε έχουν ως εξής:

- Λύσαμε χρόνια προβλήματα ύδρευσης των οικισμών Χανίων και Σπηλιάς και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρόβλημα που παρουσιαζόταν συχνά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης για το νησί.

- Κλείσαμε την προϋπάρχουσα χωματερή του νησιού από τον πρώτο κιόλας μήνα της θητείας μας και τα σκουπίδια του νησιού μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου.

Έγινε ανάπλαση της χωματερής και πλέον λειτουργεί ως δενδροφυτευμένο πάρκο.

- Έχουμε μόνιμο εργολάβο καθαριότητας στο νησί και η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κα καθημερινά.

- Συντηρήσαμε το Δημοτικό φωτισμό και στους τρείς οικισμούς της Κοινότητας

- Πραγματοποιήσαμε τον εμπλουτισμό των παραλιών όλων των οικισμών με επιτυχές αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζαμε τους χειμερινούς μήνες όσο αφορά στην παράκτια προστασία.

- Συντάξαμε μελέτη βιολογικού καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης για το νησί.

- Ξεκίνησε η διαδικασία και βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης σύστασης του Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος με έδρα τα Τριζόνια

- Γίνονται προσπάθειες για τη λύση του χρόνιου προβλήματος του αγκυροβολίου των Τριζονίων.

- Εντάξαμε στο leader δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε η κατασκευή του έργου: «Διάνοιξη και συντήρησης μονοπατιών Νήσου Τριζονίων» που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2014.

- Έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στους τρείς οικισμούς.

- Έγινε ανάπλαση τμήματος του λιμανιού των Χανίων τοποθετώντας παρτέρια και κατασκευάζοντας κιόσκι προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του νησιού.

- Εντάχθηκε σε πρόγραμμα της Π.Ε. Φωκίδας η τουριστική προβολή του νησιού.

- Συντηρήσαμε τους αγροτικούς και δημοτικούς δρόμους των τριών οικισμών.

- Έγινε η προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών που θα τοποθετηθούν και στους τρεις οικισμούς.

- Έγινε αγορά υδροφόρας η οποία βρίσκεται στο νησί προκειμένου να αντιμετωπίζονται έκτακτες ανάγκες (πυρκαγιά κ.λπ.)

- Αντιμετωπίσαμε προβλήματα καθημερινότητας και όλα τα παραπάνω έγιναν χωρίς την επιπλέον επιβάρυνση του δημότη με επιβολή τελών. Απεναντίας στη θητεία μας μειώθηκαν τα τέλη ύδρευσης και οι υδρολήπτες χρεώνονται κατανάλωση νερού μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η επόμενη μέρα και τα έργα που
θα επιδιώξει στη νέα θητεία

- Συνεχίζουμε όπως μέχρι σήμερα με επιτυχία την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.


- Πρωταρχικός στόχος μας να τελειώσει το αγκυροβόλιο του νησιού και να σταματήσει η ασυδοσία που υπάρχει μέχρι σήμερα και ο δήμος να αρχίσει πλέον να έχει έσοδα από αυτό το σημαντικό έργο.

- Θα κάνουμε προσπάθειες για ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο νησί, με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

- Ενταξη στο νέο ΕΣΠΑ του έργου βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης του νησιού.

- Αποπεράτωση της μελέτης και ένταξη του βιολογικού καθαρισμού των οικισμών Σπηλιάς & Χανίων μαζί με άλλα χωριά.

- Δημιουργία παραλίας πλησίον του οικισμού στο νησί για να μπορεί να ικανοποιεί τους πολλούς επισκέπτες.

- Δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στον οικισμό Σπηλιάς.

- Εμπλουτισμό και ανάπλαση της παραλίας σε όλο το μήκος του οικισμού Σπηλιάς, που εξελίσσεται σε θέρετρο με την ύπαρξη πολλών τουριστικών καταλυμάτων.

- Προσπάθειες για δημιουργία μεγάλου Δημοτικού χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στον οικισμό Χάνια για την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού.Με επιτυχία το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του "Φύσκου" Μαλανδρίνου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Πολιτιστική Κίνηση Μαλανδρίνου διοργάνωσε στις 17 Αυγούστου το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της.

Συμμετείχαν και παρουσίασαν χορούς από την Ρούμελη, τα νησιά του Ιονίου και τη Θράκη τα χορευτικά συγκροτήματα του των Πολιτιστικών Συλλόγων Τολοφώνας, Λιδωρικίου, του Συλλόγου Συκεωτών Δωρίδας «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» ,του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυνής Δωρίδας και ο Ναυπακτιακός χορευτικός όμιλος παραδοσιακών ελληνικών χορών.

Το Παιδικό χορευτικό της Πολιτιστικής Κίνησης παρουσίασε χορούς από τα νησιά του Αιγαίου και το μεγάλο χορευτικό Σαρακατσάνικους χορούς.

Αξίζουν συγχαρητήρια για τη δουλειά οι δάσκαλοι των χορευτικών συγκροτημάτων Βασίλη Τσακμάκη της Συκιάς, Βασίλη Ιωάννου της Μακρινής, Ζέφη Μιχαηλίδη της Τολοφώνας, της Στεφανίας Πλάκα του Λιδωρικίου και στον υπεύθυνο της Ναυπάκτου Γιάννη Βαφειάδη.

Πολλά συγχαρητήρια στον Μπάμπη Παναγιωτόπουλο για την διδασκαλία των χορών στα χορευτικά της Πολιτιστικής Κίνησης και για τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμότατοι Νικόλαος Σωτηρόπουλος , Ανδρέας Μανιτάρας, Νικόλαος Φάκος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Τ.Κ Μαλανδρίνου Θεοχάρης Μανιτάρας και Ευθύμιος Τριανταφύλλου, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος ,ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Γιάννης Μπαλατσούρας.

Επίσης παρευρέθηκαν και παρουσίασαν τα χορευτικά των Συλλόγων τους οι Πρόεδροι Π.Σ Λιδωρικίου Δημήτριος Γκίκας, Συλλόγου Συκεωτών Δωρίδας Κώστας Παπαγεωργίου, Π.Σ Τολοφώνας Ηλίας Κορομπίλης και ο Δημήτριος Μπέσκος που είναι και Αντιπρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Πρόεδρος του Ε.Π..Σ Μακρυνής.

Η Πολιτιστική Κίνηση Μαλανδρίνου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Όλοι έδωσαν ραντεβού για το 5ο Φεστιβάλ της Πολιτιστικής Κίνησης Μαλανδρίνου το καλοκαίρι του 2015.

Νέο Δ.Σ. στον “Φύσκο”

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πολιτιστικής Κίνησης  Μαλανδρίνου «Ο ΦΥΣΚΟΣ» που προήλθε  από την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 2014.
Αργυρόπουλος Νικόλαος,  Πρόεδρος
Μπάκας Παναγιώτης,   Αντιπρόεδρος
Κατσιάνης Χρήστος,   Γραμματέας
Δρόσου-Ντίνα Τσιώτα,   Οικονομικός Υπεύθυνος
Κατράπα Μαρία,   Μέλος
Παναγιωτόπουλος Ευθ. Παναγιώτης,   Μέλος
Παναγιωτοπούλου Παν. Ιωάννα,   Μέλος

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη το 2015 αποφάσισε το Δημοτ. Συμβούλιο Δωρίδας

Στο επίπεδο του 2014 παρέμειναν τα δημοτικά τέλη για το έτος 2015, δηλαδή δεν επιβλήθηκε καμία αύξηση, μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Κώστα Αντωνόπουλου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι από το 2011 είχαμε συνεχώς και για κάθε χρονιά 10% μείωση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρείται μείωση των δημοτικών τελών κυρίως στην ύδρευση, σε σχέση με το έτος 2013. Για την επιλογή αυτή καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο εντοπισμός των 1.001 αδήλωτων συνδέσεων, ο εντοπισμός των παράνομων υδροληψιών κλπ και η λήψη μέτρων κατά των παραβατών.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος εισηγήθηκε τη διατήρηση των μειώσεων στα τέλη Ύδρευσης και Αποχέτευσης, κατά 50% σε πολύτεκνες οικογένειες, όπως αυτές οι ιδιότητες οριοθετούνται από την κείμενη νομοθεσία, σε οικογένειες που είτε οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και τους επιβαρύνουν, καθώς και στους άπορους και μακροχρόνια άνεργους όπως αυτές οι ιδιότητες οριοθετούνται από την κείμενη νομοθεσία.

Δεν έλειψαν βέβαια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τοποθετήσεις κυρίως από ορισμένους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, που για προφανείς λόγους καφενειακής λογικής και αναπαραγωγής, πρότειναν την εξαίρεση των Κοινοτήτων τους από την πληρωμή των τελών ύδρευσης ή την περαιτέρω μείωση ειδικά για τις Κοινότητές τους.

Ευτυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν υιοθέτησε αυτές τις απόψεις, διότι θα είχαμε αφενός πλήρη ανατροπή της ανταποδοτικότητας και αφετέρου Κοινότητες με λίγα έσοδα και πολλά έξοδα με αποτέλεσμα τη διαφορά να την πληρώνουν οι συνεπείς δημότες των άλλων Κοινοτήτων του Δήμου.   Εκδήλωση στα Γρηγορίτικα Ευπαλίου

Εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Γρηγοριτών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Αυγούστου,και ώρα 10:00 μ.μ. στα Γρηγορίτικα Ευπαλίου στην πλατεία Αγίου Γρηγορίου με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ζωντανή μουσική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Γρηγοριτών και ο πρόεδρός του Παναγιώτης Β.Κατσαντώνης προσκαλούν όλες και όλους σε μια ξεχωριστή βραδυά γλεντιού και κεφιού μέχρι πρωϊας.

Εγκρίθηκαν έργα και μελέτες για Δωρίδα

Σειρά έργων και μελετών εγκρίθηκαν για τη Δωρίδα όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή.

Ειδικότερα με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εγκρίθηκαν για το έτος 2014 από το πρόγραμμα ανασυγκρότησης Αιγιαλείας Φωκίδας που αφορά μελέτες ποσό 195.000€ για τα παρακάτω έργα:
  • Μελέτη αλιευτικού καταφύγιου Αγίων Πάντων 33.845 €
  • Οριστική μελέτη και ΜΠΕ βελτίωσης οδού Ερατεινής – Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδωρικίου 110.278 €.
Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εγκρίθηκαν από το ΕΣΠΑ-περιφερειακό σκέλος πιστώσεις 431.795 € για το 2014 για το έργο:
  • Κατασκευή Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιδωρικίου (από Αγία Ευθυμία έως διασταύρωση νέων φυλακών).

Επίσης από το πρόγραμμα  «ΠΑΜΦΩΚΙΣ με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εγκρίθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα Δημ. επενδύσεων πίστωσης έργου 300.000€ για το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανάπτυξης ορεινού όγκου Ν. Φωκίδας.

Συγκεκριμένα:
  • Βελτίωση επαρχιακού δρόμου προς Διχώρι 243.180 €
  • Μελέτη βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο-ΚΛΗΜΑ-ΚΑΜΠΟ—ΕΠ.ΟΤΕΙΧΙΟ-ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑ 58.819 €.
Τέλος εγκρίθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου Συντήρηση οδικού δικτύου Φωκίδας ύψους 4.800.000 € για τα έτη 2015-2016-2017.

Στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκε και το έργο: «Συντήρηση και συμπλήρωση οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο των νομών Φθιώτιδας-Φωκίδας-Ευρυτανίας (χρήση 2014-2017) προϋπολογισμού 400.000 €.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Μάγεψε η συναυλία του Δημήτρη Μπάση στο Ευπάλιο για τον Γιάννη Μακρυγιάννη

3000 άτομα έζησαν μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά

Μια πανδαισία μουσικής, τραγουδιών, χρωμάτων και ποίησης μάγεψε και καθήλωσε 3000 σχεδόν άτομα που παρακολούθησαν την συναυλία στο Ευπάλιο αφιερωμένη στην μεγάλο Δωριέα στρατηγό και ήρωα της Επανάστασης του ΄21 Γιάννη Μακρυγιάννη.

Χιλιάδες στόματα σιγοτραγούδησαν μαζί με τον λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση και την Μικτή Χορωδία της Ναυπάκτου τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Κώστα Χατζή, Ηλία Ανδριόπουλου και άλλων συνθετών.

Στα τραγούδια την χορωδία συνόδευε στο πιάνο η Ζιζή Κορκοντζέλου και διεύθυνε ο μαέστρος Todor Kabakchiev.

Κείμενα αφιερωμένα στο Γιάννη Μακρυγιάννη διάβασε ο ποιητής Βασίλης Τσακίρογλου.

Ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης κράτησε μόνος του όλο το δεύτερο μέρος της συναυλίας με τις θαυμάσιες ερμηνείες του σε γνωστά τραγούδια ελλήνων συνθετών αναγκάζοντας το πλήθος των θεατών να σιγοτραγουδούν μαζί του και να χειροκροτούν.

Το όλο σκηνικό φαντασμαγορικό, με τα μάτια, μέσα από το ωραίο σκηνικό που είχε στηθεί στα Κτίρια Ευπαλίου, να αγκαλιάζουν και να ροφούν την πανέμορφη θέα του Κορινθιακού στολισμένου με τα ατέλειωτα λαμπιόνια των χωριών του και των πόλεων.

Τρείς ώρες σχεδόν και κανείς από το ατέλειωτο πλήθος δεν ήθελε να φύγει και να διακόψει το όνειρο που ζούσε.

Μια θαυμάσια πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδας και του Οργανισμού Παιδείας & Πολιτισμού που θα μείνει για πάντα στη μνήμη, στ΄ αυτιά και στα μάτια των τυχερών Δωριέων που την έζησαν.

 

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Μεγάλη επιτυχία η αιμοδοσία Καστρακίου

Ο Σύλλογος αιμοδοτών Καστρακίου ευχαριστεί θερμότατα όσους συνέβαλαν στη μεγάλη προσπάθεια για συγκέντρωση αίματος στις 17 Αυγούστου 2014.

Η νεολαία, οι εθελοντές μας και οι φίλοι της αιμοδοσίας, όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί συμπολίτες μας, αφιέρωσαν το κυριακάτικο πρωινό τους και έδωσαν ένα ηχηρό παρόν ανθρωπιάς, αγάπης, αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.

Με ευχαρίστηση σας ενημερώνουμε ότι η προσέλευση των αιμοδοτών του χωριού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής ήταν αθρόα, με αποτέλεσμα η αιμοδοσία αυτή να σημειώσει λαμπρή επιτυχία και νέο ρεκόρ σε αριθμό αιμοδοτών.

Είμαστε βέβαιοι πως όταν όλοι συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις πετυχαίνουμε το στόχο μας, που είναι η αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλους όσους αθόρυβα συμμετείχαν στην προσπάθεια μας και συντέλεσαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Νομίζουμε ότι όλοι πρέπει  να νιώσουμε ικανοποίηση, τιμή και περηφάνια. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Σήμερα η συναυλία Μπάση στο Ευπάλιο μαζί με τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου


ΘΕΑΤΡΟ: Η Παιδική Σκηνή του "Θεάτρου Πειραιώς 131" ταξιδεύει στην Ερατεινή!

Ο Δήμος Δωρίδος και η Τοπική Ενότητα Ερατεινής, σε συνεργασία με τη θεατρική εταιρεία «Μέθεξις» και το «Θέατρο Πειραιώς 131» παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «XΑΪΝΤΙ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ»

το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014 , ώρα 20:30,
στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ερατεινής


Πρόκειται για το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιαχάνα Σπίρι.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Το έργο, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, προσεγγίζει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα. Την αλληλεγγύη και την άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου. Το συναισθηματικό δέσιμο που ορθώνει τείχος προστασίας γύρω από τις αθώες παιδικές ψυχές, οι μυστικοί κώδικες που αναπτύσσονται με τους ανθρώπους της μεγαλύτερης γενιάς, αλλά και η αγάπη για τη φύση και η δύναμή της, που τόσο έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, είναι μερικά μόνο από αυτά τα ζητήματα. Μα πάνω απ’ όλα, διδάσκει στα παιδιά πως το μεγαλύτεροόπλο κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην εποχή μας είναι η αγάπη και η συντροφικότητα που θέτουν τις βάσεις για καλύτερους κοινωνικούς και φιλικούς δεσμούς.Ι. Κορτέσης: Έχουμε στόχο ο Κάμπος να γίνει πρότυπο χωριού

Δριμύτερος και με μεγάλη όρεξη για δουλειά και έργο, επανήλθε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Γιάννης Κορτέσης, ο οποίος ύστερα από μερικά χρόνια αποχής… επανεκλέχθηκε Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάμπου.

Ο Κορτέσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΩΡΑ της Φωκίδας”, μιλά για τις προτεραιότητες που θα θέσει στη θητεία του, το πώς θα «νοικοκυρέψει» την Κοινότητα αλλά και τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

«Δυστυχώς, βιώνουμε ένα μεσαίωνα, σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο», επεσήμανε ο I. Κορτέσης, τονίζοντας πως θεώρησε καθήκον του να εμπλακεί ξανά στα κοινά, ώστε να συμβάλλει ενεργά και όσο το δυνατόν περισσότερο στην αναγέννηση της περιοχής του αλλά και του τόπου.

Η πρώτη προτεραιότητα που θα θέσει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κάμπου, είναι το νοικοκύρεμα κάποιων ζητημάτων, τα οποία λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια χαλαρά, τόσο για τον χωριό όσο και για όλη τη χώρα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ύδρευσης, οδοποιίας και καθημερινότητας, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν διαχειρίστηκαν και δεν λειτούργησαν σωστά τα τελευταία χρόνια.

Στα θέματα ύδρευσης του χωριού, ξεκαθάρισε πως αν και υπάρχει επάρκεια σε νερό, λόγω κακής διαχείρισης της ποσότητας υπήρχαν μήνες, ιδίως του θερινούς, όπου το χωριό «μετρούσε τη σταγόνα».

Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε σωστή διαχείριση του νερού και λόγω του ότι επαρκεί οριακά, κυρίως τους θερινούς μήνες που πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός του χωριού, πολλές φορές αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Νερό υπάρχει γιατί το παίρνουμε από φυσικές πηγές, υποδομές διαθέτουμε, αφού παλαιότερα είχαμε κατασκευάσει τέσσερις δεξαμενές χωρητικότητας 300 κυβικών, άρα με τη σωστή διαχείριση μπορείς να έχεις επάρκεια όλο το χρόνο», ανέφερε.

Συνεχίζοντας τόνισε πως  με τις σωστές οδηγίες προς τους κατοίκους, για παράδειγμα τις ημέρες αιχμής να μην κάνουν αλόγιστη χρήση και με την ορθή διαχείριση του αγαθού, το νερό επαρκεί. Το να φέρνεις πάντως με βυτία νερό το καλοκαίρι δεν θεωρώ πως είναι η ενδεδειγμένη λύση, όταν υπάρχουν οι υποδομές και η ποσότητα», τόνισε.

Μάλιστα σε ότι αφορά τις υποδομές ύδρευσης, ο I. Κορτέσης μας ενημέρωσε πως οι τρεις δεξαμενές είχαν κατασκευαστεί επί ημερών του, ενώ η τέταρτη επί Δημαρχίας Παγώνη. Παράλληλα την περίοδο 1984-1985 που είχε διατελέσει πάλι πρόεδρος της Κοινότητας με έργα αυτεπιστασίας είχε καταφέρει να αντικαταστήσει όλο το δίκτυο αμιάντου.

Eπίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα έργα οδοποιίας, ξεκαθαρίζοντας ότι και σε αυτόν τον τομέα χρειάζεται σωστή διαχείριση των «εργαλείων» που διαθέτει η περιοχή αλλά και ο Δήμος.

Εξηγώντας μας, τόνισε πως χρειάζεται ορθή κατασκευή και συντήρηση των δρόμων προκειμένου να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. «Και η οδοποιία θεωρώ πως έχει να κάνει με τη σωστή διαχείριση. Στο χωριό έχουμε άφθονο υλικό και φυσαλίθρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίστρωση δρόμων όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε όλο το Δήμο. Από εκεί και πέρα χρειάζονται μόνο εργάτες και μηχανήματα. Με μία σωστή επίστρωση, με κατασκευή ρείθρων για να φεύγει το νερό και να υπάρχει διάβρωση και με συντήρηση μία φορά το χρόνο, θεωρώ πως λύνεις πολλά προβλήματα στην οδοποιία», ανέφερε.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στον πολιτισμικό χαρακτήρα της περιοχής, υπενθυμίζοντας πως παλαιότερα είχαν γίνει δύο ανασκαφές στην περιοχή όπου είχαν βρεθεί μυκηναϊκοί τάφοι και πολύτιμα αντικείμενα. Να σημειώσουμε πως τα εκθέματα αυτή τη στιγμή φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, ενώ από το 1997 έως σήμερα δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια ώστε να  δημιουργηθεί ένας χώρος στο χωριό προκειμένου να επιστρέψουν.

«Όταν είχα πρωτοεκλεγεί, επισήμανε ο Ι.Κουρτέσης, με παρεμβάσεις μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων κατορθώσαμε να πραγματοποιηθούν δύο ανασκαφές όπου εκτός των Μυκηναϊκών τάφων, ανακαλύφθηκαν κάποια κομψοτεχνήματα και μάλιστα είχε βρεθεί και μία περικεφαλαία και χρυσά αντικείμενα.

Τα εκθέματα αυτά μεταφέρθηκαν στο Μουσείο όπου φυλάσσονται και έχουν καταγραφεί. Για να τα πάρουμε πίσω χρειάζεται να εξασφαλίσουμε κάποιο χώρο. Αυτή τη στιγμή το έργο της αντικατάστασης της σκεπής του παλιού Δημοτικού Σχολείου βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εκεί θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάποιο χώρο για την έκθεση των ευρημάτων και παράλληλα θα δημιουργήσουμε και ένα χώρο με λαογραφικά εκθέματα.

Πέρσι με μέριμνα του Δήμου, της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας και της Ι’ ΕΠΚΑ πραγματοποιήθηκε μία ημερίδα στο Ευπάλιο για τις αρχαιότητες της Δωρίδας, όπου δόθηκε έμφαση στα μυστικά του Κάμπου. Εκεί ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα. Μάλιστα η Αρχαιολόγος κ. Τσαρούχα είχε παραθέσει ομιλία με θέμα «Τα μυστικά του Κάμπου». Θεωρώ πως πρέπει να διοργανωθεί μία ανάλογη παρουσίαση στο χωριό προκειμένου να εξετάσουμε τις περιπτώσεις που μπορεί να συνδεθεί η Κοινότητά μας, με τα υπόλοιπα χωριά και αξιοθέατα της Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου», τόνισε.

Τέλος ξεκαθάρισε πως με προσωπική δουλειά, εθελοντισμό και σωστή διαχείριση το χωριό μπορεί να γίνει πρότυπο.Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Ο Δημήτρης Μπάσης στο Ευπάλιο σε μια μεγάλη συναυλία για τα Μακρυγιάννεια

Μεγάλη συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και τη συμμετοχή της μικτής χορωδίας Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Αυγούστου το βράδυ στις 21:30 στο Ευπάλιο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον εορτασμό “Μακρυγιάννεια”, 150 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Δωριέα ήρωα και στρατηγού της επανάστασης του ΄21 Γιάννη Μακρυγιάννη.

Θα γίνει στο χώρο “Κτίρια” Αγίας Παρασκευής Ευπαλίου και οργανώνεται από τον Οργανισμό Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δωρίδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

         Ποιοι είναι οι  115  δεξιοί δήμαρχοι που το στηρίζουν και προορίζουν τον Γ. Πατούλη για Πρόεδρο στη ΚΕΔΕ


Την ανάληψη συλλογικής πρωτοβουλίας, υπό τον τίτλο «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», εξήγγειλαν 115 δεξιοί δήμαρχοι από όλη τη χώρα.
 
Στόχος των εμπνευστών του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» είναι να συνασπιστούν συνολικά 160 εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες με απώτερη στόχευση να εκλέξει 16 συμβούλους επί συνόλου 31 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και να εκλέξει τον πρόεδρο.
 
Για την εν λόγω προεδρία προορίζεται ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
 
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη διακήρυξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, "το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε από μια ομάδα δημάρχων από όλες τις πόλεις της πατρίδας μας, που πιστεύουν σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι μια πρωτοβουλία, που αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και στόχο έχει τη δημιουργία μιας ισχυρής αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες...
 
Είναι λοιπόν ανάγκη να υπάρξουν ανατροπές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης και για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών και για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε.

Η επόμενη περίοδος προσφέρεται για δημιουργική ανασυγκρότηση, κινητοποίηση και ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών..."
 
Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης, η προγραμματική ατζέντα θέτει τις εξής προτεραιότητες:
 
  1. Τη Διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α.
  2. Τη Διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τους Ο.Τ.Α., με συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και τους πόρους του Πράσινου Ταμείου.
  3. Συνταγματική Αναθεώρηση: Ευκαιρία για την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης
  4. Νέοι ρόλοι κι αρμοδιότητες στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής
 Όπως σημειώνεται σχετικά, «η Αυτοδιοίκηση τα έξι χρόνια που διαρκεί η κρίση, έχει κληθεί να σηκώσει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών που έχει δημιουργήσει. Οι Δήμοι έχουν οργανώσει και λειτουργούν ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και δομών που έχει αναλάβει την κύρια ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους. Για να είμαστε ειλικρινείς, σηκώνουμε το φορτίο της αποτυχίας και αναποτελεσματικότητας των δομών του Κεντρικού Κράτους. Πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων κοινωνικών δομών και προγραμμάτων. Στη συνέχεια, να διεκδικήσουμε την ανάληψη νέων ρόλων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της πρόληψης της υγείας, μέσα από την αναζήτηση συνεργασιών με φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να αποδειχθεί επωφελής για τους πολίτες».
 
Οι 115 Δήμαρχοι που έχουν υπογράψει την διακήρυξη είναι :
 
 Αγγελής Ανέστης Δήμαρχος Καστοριάς
 Αγγελόπουλος Μιχαήλ Δήμαρχος Σάμου
 Αθανασίου Ιωάννης Δήμαρχος Αγκιστρίου
 Αναστασιάδης Φίλιππος Δήμαρχος
 Αναστασόπουλος Ευστάθιος Δήμαρχος Μεσσήνης
 Αντωνάκης Αντώνιος Δήμαρχος Σερίφου
 Αποστολόπουλος Ηλίας Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
 Βεντούρης Κωνσταντίνος Δήμαρχος Κιμώλου
 Βοσκόπουλος Ιωάννης Δήμαρχος Φλώρινας
 Γαρδέρης Σταμάτιος Δήμαρχος Κύθνου
 Γιαννόπουλος Βασίλειος Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου
 Γιάννου Δημήτριος Δήμαρχος Έδεσσας
 Γιαννούλης Ευστάθιος Δήμαρχος Νικολάου Σκουφα
 Γκάτζιος Κωνσταντίνος Δήμαρχος Επιδαύρου
 Γκέτσιος Πασχάλης Δήμαρχος Νεστορίου
 Γκιώνης Γεώργιος Δήμαρχος Λουτρακίου
 Γκουντενούδης Χρήστος Δήμαρχος Παιονίας
 Γρυπιώτης Ιωάννης Δήμαρχος Ευρώτα
 Δαμουλάκης Γεράσιμος Δήμαρχος Μήλου
 Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος Δήμαρχος Ξάνθης
 Δημόπουλος Κωνσταντίνος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου
 Δρίκος Γεώργιος Δήμαρχος Μάνδρας
 Εσερίδης Δημήτριος Δήμαρχος Αλμυρού
 Ευαγγέλου Ιωάννης Δήμαρχος Κέας
 Ευαγγέλου Νικόλαος Δήμαρχος Ελασσόνας
 Καϊτεζίδης Ιγνάτιος Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη
 Καλαντζής Κωνσταντίνος Δήμαρχος Νεμέας
 Καλαντζής Νικόλαος Δήμαρχος Ζηρού
 Καμπόσος Δημήτριος Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών
 Καραγιάννης Ιωάννης Δήμαρχος Λαγκαδά
 Καραπάνος Νικόλαος Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
 Καραστέργιος Δημήτριος Δήμαρχος Δεσκάτης
 Καστρινός Αλέξης Δήμαρχος Πηνειού
 Κατσίβελας Παναγιώτης Δήμαρχος Τριφυλίας
 Καφαντάρης Δημήτριος Δήμαρχος Πύλου – Νέστου
 Κόλιας Μιχαήλ Δήμαρχος Λέρου
 Κολοκοτσάς Παύλος Δήμαρχος Ζακύνθου
 Κόττορος Ευάγγελος Δήμαρχος Αγαθονησίου
 Κουκάς Κωνσταντίνος Δήμαρχος Μυκόνου
 Κουτσογιάννης Νίκος Δήμαρχος Νάουσσας
 Κυρίζογλου Λάζαρος Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης
 Κωβαίος Μάρκος Δήμαρχος Πάρου
 Κωνσταντέλλος Γρηγόρης Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
 Κώτσος Γεώργιος Δήμαρχος Μουζακίου
 Λαμπάκης Ευάγγελος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
 Λαμπρόπουλος Δημήτριος Δήμαρχος Βοϊου
 Λάμπρος Ηλίας Δήμαρχος Καρπάθου
 Λιάμας Διαμαντής Δήμαρχος Βόλβης
 Λιατσής Γαβριήλ Δήμαρχος Πύργου
 Λυσίκατος Χαράλαμπος Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
 Λώλος Ιωάννης Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
 Μαμσάκος Χριστόδουλος Δήμαρχος Δράμας
 Μαραβάς Κωνσταντίνος Δήμαρχος Πύλης
 Μαραγκός Γεώργιος Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
 Μαράκης Βασίλειος Δήμαρχος Σικίνου
 Μαραμπέας Ιωάννης Δήμαρχος Δυτικής Μάνης
 Μαργαρίτης Εμμανουήλ Δήμαρχος Νάξου
 Μαρκόπουλος Γεώργιος Δήμαρχος Γαλατσίου
 Μαυρίδης Αναστάσιος Δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης
 Μαυρίδης Βασίλειος Δήμαρχος Ορεστιάδας
 Μεθενίτης Σωτήριος Δήμαρχος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας
 Μελετίου Νικόλαος Δήμαρχος Ασπροπύργου
 Μεριβάκης Αθανάσιος Δήμαρχος Φακαρδόνας
 Πανηγύρης Παύλος Δήμαρχος Μεγίστης
 Παπακυριάκου Αννίβας Δήμαρχος Βέλου – Βόχας
 Παπαναστασίου Γεώργιος Δήμαρχος Αγρινίου
 Παπανικολάου Γεώργιος Δήμαρχος Γλυφάδας
 Παπασπύρου Ανδρέας Δήμαρχος Κόνιτσας
 Παπαστεργίου Δημήτριος Δήμαρχος Τρικκαίων
 Παππάς Σπυρίδων Δήμαρχος Φιλιατών
 Παππούς Χρήστος Δήμαρχος Φυλής
 Παρίσης Αλέξανδρος Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
 Πατούλης Γεώργιος Δήμαρχος Αμαρουσίου
 Πατρός Μιχαήλ Δήμαρχος Χάλκης
 Πατσουρίδης Παρασκευάς Δήμαρχος Διδυμοτείχου
 Πετρόπουλος Μιχαήλ Δήμαρχος Ιητών
 Πιστικίδης Βασίλειος Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου
 Πουλιλιός Ευάγγελος Δήμαρχος Σουφλίου
 Πρεβεζάνος Δημήτριος Δήμαρχος Σκιάθου
 Ρούσσης Θωμάς Δήμαρχος Ωρωπού
 Ρούσσος Ιάκωβος Δήμαρχος Ανάφης
 Σινάνης Χρήστος Δήμαρχος Καλαμπάκας
 Σισμανίδης Δημήτριος Δήμαρχος Κιλκίς
 Σκάρλος Αθανάσιος Δήμαρχος Σοφάδων
 Σορώτου – Τσανάκη Μαρία Δήμαρχος Κάσου
 Σούλας Πέτρος Δήμαρχος – Κορδελιού – Ευόσμου
 Σουλιώτης Νικόλαος Δήμαρχος Καρπενησίου
 Σουσούδης Αθανάσιος Δήμαρχος Άνδρου
 Σοφρώνης Γεώργιος Δήμαρχος Σαρωνικού
 Σταθόπουλος Αριστείδης Δήμαρχος Οιχαλίας
 Στάμκος Γρηγόρης Δήμαρχος Πέλλας
 Σταυριανουδάκης Μιχαήλ Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού
 Στεργίου – Καψάλης Δημήτριος Δήμαρχος Πεντέλης
 Στοϊκος Γρηγόριος Δήμαρχος Πάτμου
 Συκιώτης Ιωάννης Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου
 Σφυρής Δημήτριος Δήμαρχος Ερμιονίδας
 Ταταράκης Ιωάννης Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου
 Τζαφέας Κωνσταντίνος Δήμαρχος Μετσόβου
 Τζιαχρήστας Δημήτριος Δήμαρχος Δομοκού
 Τζίτζιος Ιωάννης Δήμαρχος Σιθωνίας
 Τσανάκα Δήμητρα Δήμαρχος Καβάλας
 Τσιρογιάννης Χρήστος Δήμαρχος Αρταίων
 Υπερήφανος Λουκάς Δήμαρχος Ορχομενού
 Φαρούπος Αναστάσιος Δήμαρχος Αντίπαρου
 Φωτόπουλος Ευθύμιος Δήμαρχος Δέλτα
 Χαρχαλάκης Ευστράτιος Δήμαρχος Κυθήρων
 Χατζηδάκης Διονύσιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
 Χιονίδης Σάββας Δήμαρχος Κατερίνης


Παράπονα για τις χρηματοδοτήσεις από τους Πρόεδρους Μακρινής και Μηλιάς

Πολλά παράπονα εκφράζουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μακρινής Κωνσταντίνος Αναδιώτης και Μηλιάς Χαράλαμπος Μποτίνης, αναφορικά με την αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής στα χωριά τους σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα «ΩΡΑ της Φωκίδας».

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η ΣΑΤΑ στις δύο Τοπικές Κοινότητες δεν έχει αποδοθεί αφού η μεν Μακρινή έχει λάβει μόνο του 2011 η δε Μηλιά μόνο κάποια χρήματα από το 2014.

Όπως και να έχει οι δύο Πρόεδροι εμφανίζονται διατεθειμένοι να διεκδικήσουν τα χρήματα των τεχνικών Προγραμμάτων των προηγούμενων ετών.

Κ. Αναδιώτης, Πρόεδρος Μακρινής:

«Θα διεκδικήσω τα παλιά χρήματα»

Δυσαρεστημένος από την αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής τα προηγούμενα χρόνια, εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μακρινής Κωνσταντίνος Αναδιώτης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από τα Τεχνικά Προγράμματα των τελευταίων ετών το χωριό έχει λάβει μόνο τη ΣΑΤΑ του 2011 ενώ κανένα άλλο ποσό δεν έχει διατεθεί για έργα στην περιοχή.

«Τα μοναδικά χρήματα που έχουν πέσει στο χωριό είναι από τη ΣΑΤΑ του 2011. Τα υπόλοιπα τρία χρόνια τα χρωστάει ακόμα η Δημοτική Αρχή», επεσήμανε ο Κ. Αναδιώτης.

Συνεχίζοντας τόνισε πως όλα τα χρόνια είχε προτείνει τη διαμόρφωση της πλατείας, κάποιες μικρές αναπλάσεις με πλακοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις καθώς και την συντήρηση του επαρχιακού δρόμου που παρουσιάζει επικίνδυνες κατολισθήσεις, το οποίο όμως είναι έργο της περιφέρειας.

«Στα Τεχνικά προγράμματα είχα θέσει της διαμόρφωση της πλατείας, κάποιες πλακοστρώσεις στα σοκάκια του χωριού και συντήρηση σε κάποιους δρόμους. Παράλληλα με σχετικό αίτημα στην περιφέρεια είχα ζητήσει να γίνουν κάποιες εργασίες στον επαρχιακό δρόμο ο οποίος πλέον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, αν και κάναμε κάποιες επιχώσεις ακόμα φεύγει το έδαφος. Ήδη έχω ξεκινήσει να μαζεύω υπογραφές γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Ο Κ. Αναδιώτης επεσήμανε ακόμα πως θα διεκδικήσει σε κάθε περίπτωση τα χρήματα των παλιών Τεχνικών προγραμμάτων, τονίζοντας πως αυτά τα λεφτά ανήκουν στους κατοίκους του χωριού.

Στη νέα θητεία του ο Πρόεδρος θα θέσει ως προτεραιότητα την ανάπλασης της πλατείας καθώς και τη συντήρηση του κτιρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου.

«Οι εργασίες στην πλατεία πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε. Αυτή τη στιγμή είναι με χώμα, πρέπει να την φτιάξουμε άμεσα. Παράλληλα με το έργο της πλατείας θα επιδιώξω να γίνουν κάποιες συντηρήσεις στο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν χώρο συγκέντρωσης. Δεν έχουμε καφενείο στο χωριό και θεωρώ σημαντικό αυτό το έργο για να έχουμε ένα κοινόχρηστο χώρο ο οποίος μαζί με την πλατεία, θα δώσει άλλη νότα στο χωριό», ανέφερε ο Κ. Αναδιώτης.

Χ. Μποτίνης, Πρόεδρος Μηλιάς:
«Για πρώτη φορά φέτος δεν ήρθαν
εργάτες να καθαρίσουν το χωριό
για καλοκαίρι»

Απογοητευμένος από την Δημοτική Αρχή εμφανίζεται όμως και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μηλιάς Χαράλαμπος Μποτίνης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει , για τα έτη 2011, 2012, 2013 δεν έχει αποδοθεί στο χωριό η ΣΑΤΑ, ενώ τα μοναδικά χρήματα που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, ήταν 1.972 ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014.
 
«Αναμένω απλά να με ενημερώσουν πότε θα πάρει η Κοινότητα τα υπόλοιπα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας μας ενημέρωσε πως τα Τεχνικά προγράμματα των προηγούμενων ετών περιελάμβαναν αναπλάσεις και πλακοστρώσεις, ωστόσο επειδή δεν δόθηκαν καθόλου χρήματα δεν έγινε κανένα έργο.

Κλείνοντας σχολίασε ιδιαίτερα αρνητικά το γεγονός ότι φέτος ο Δήμος δεν έστειλε εργάτες για να καθαρίσουν το χωριό, ειδικά τις ημέρες του καλοκαιριού. «Είμαι πρόεδρος επί οκτώ χρόνια και πάντα ο δήμος όταν ζητούσα εργάτες, τους είχα στο χωριό, όταν χρειαζόμουν. Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν καθαρίστηκε το χωριό για καλοκαίρι, πράγμα απαράδεκτο», ανέφερε ο Χ. Μποτίνης.