Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014 Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευπαλίου όπως κάθε χρόνο διοργανώνει τις καλοκαιρινές δραστηριότητές του και σας προσκαλεί να πάρετε μέρος σ΄αυτές.
 • Η πρώτη μας εκδήλωση είναι για τα παιδιά και θα γίνει στις 31 Ιουλίου 2014 και ώρα 19.00΄στην επάνω πλατεία. Σε συνεργασία με το ΑΚΕΣΩ θα απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά , θα κάνουν ανταλλαγή μεταχειρισμένου βιβλίου, και ο Σύλλογος θα προσφέρει ψητά καλαμπόκια.
 • Η δεύτερη εκδήλωσή μας θα γίνει στις 3 Αυγούστου 2014 στην κεντρική Πλατεία Καρυάς. Είναι το καθιερωμένο πανηγύρι πλέον με τις πίτες από τις γυναίκες του Ευπαλίου. Θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα  Π.Κοτρώτσος, Κωστούλας και Σοφία Βώτα, καθώς και λαϊκό πρόγραμμα. Η είσοδος ελεύθερη, σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
 • Η τρίτη εκδήλωση είναι το καθιερωμένο Πάρτυ Νεολαίας το οποίο θα γίνει στα Κτίρια της Αγίας Παρασκευής στις 9 Αυγούστου 2014. Όλοι μαζί όπως κάθε χρόνο, με πρωτοστάτες τους νέους του χωριού μας , θα διασκεδάσουμε μέχρι το ξημέρωμα.
 • Η τέταρτη εκδήλωση και ταυτόχρονα το κλείσιμο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου θα γίνει στον Αϊ – Γιάννη στις  24 Αυγούστου 2014. Θα μαγειρέψουμε τα φαγητά μας, ο Σύλλογος θα βάλει άφθονο κρασί και μουσική, θα μαζευτούμε να φάμε και να διασκεδάσουμε, όπως οι παλαιότεροι θα θυμούνται στο χώρο έξω από το βυζαντινό μνημείο του χωριού μας. Θα δώσουμε ζωή πάλι με φωνές και τραγούδια στο χώρο του Αϊ Γιάννη.
 • Επίσης δεν σταματάνε και οι ποδηλατικές μας βόλτες για μικρούς και μεγάλους.
Θα υπάρξουν αφίσες για κάθε δραστηριότητά μας ξεχωριστά.
Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.    

 

 

 

 

Η μοιρολατρία της Γερμανίας

Του Γεώργιου Εμ. Δημητράκη *

Η κρίση χρέους που μαστίζει εδώ και 7 σχεδόν χρόνια μερικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως του Νότου, και ο κίνδυνος εξάπλωσης της εις τις υπόλοιπες, ως αναπόφευκτη συνέπεια της αυξανόμενης ύφεσης και ανεργίας, αρχίζει πλέον να ανησυχεί όλους, αλλά και τους πρωταγωνιστές της εφαρμογής μίας άτεγκτης πολιτικής λιτότητας. Η συνέχιση της οποίας οδηγεί, κατά ομολογία πολλών διεθνών και ευρωπαϊκών παραγόντων και αναλυτών, εις την διάλυση της Ευρωζώνης π.χ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και εις τον θάνατο του ευρωπαϊκού ονείρου. Ενός ονείρου που οραματίστηκαν οι Jean Monnet, Robert Schuman, Alcide Casperi, Conrad Adenauer κ.α. για να σώσουν τους λαούς της Ευρώπης από πολεμικές συγκρούσεις, μετά τις οδυνηρές συνέπειες των 2 καταστρεπτικών παγκοσμίων πολέμων που ξεκίνησαν από τις έριδες και τους ανταγωνισμούς ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ένα έγγραφο της αριστεράς πτέρυγας του κυβερνώντος Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) του Προέδρου Φρανσουά Ολλάντ, το οποίο το 2013 έκανε τον γύρο της Ευρώπης, απαιτεί από την Γαλλική Κυβέρνηση, με μία ασυνήθιστη τακτική και μη διπλωματική γλώσσα, την αποστροφή από την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και την εφαρμοζόμενη Ευρωπαϊκή πολιτική της. Ο χαρακτηρισμός της ως «εγωιστική», είναι μία άκακη διατύπωση μπροστά σε όλα τα άλλα τα οποία αναφέρονται εις το έγγραφο αυτό.

Αυξάνονται οι προειδοποιήσεις ότι η γερμανική κοντοφθαλμία οδηγεί εις τον παραμερισμό και απομονωτισμό της Γερμανίας και ως συνέπεια αυτού εις την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι η ηγεσία του Βερολίνου δεν αντιλαμβάνεται την ιστορική ευθύνη της, ότι η Γερμανία έχει εις τα χέρια της το κλειδί της μοίρας της Ευρώπης.

Αδυνατεί να αντιληφθεί επίσης, ότι υπάρχει μία μόνο κυβέρνηση εις την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες προς το συμφέρον της Ευρώπης, και ότι αυτή δεν είναι καμία άλλη εκτός από εκείνη του Βερολίνου.

Μία όμως άρνηση της Γερμανικής Κυβέρνησης όχι μόνον δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της Γερμανίας, αλλά ταυτόχρονα φέρει αυτήν εις την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά του 1871, με την ίδρυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, και τις επακόλουθες αρνητικές συνέπειες για την Γερμανία, αλλά και για την Ευρώπη.

Διότι με την ίδρυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας από τον Καγκελάριο Bismarck, η Γερμανία κέρδισε το Status μίας «μοιρολατρικής ημι-ηγεμονικής δύναμης». Αδύνατη για να επικρατήσει εις την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, αλλά και πολύ δυνατή για να ενταχθεί εντός αυτής. Αυτό το δίλημμα, το οποίο είχε ξεπεραστεί μετά το 1945 με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχίζει να αναβιώνει και πάλιν εις την Γερμανία.

Διότι ο ηγετικός της ρόλος, λόγω της δημογραφικής και οικονομικής ισχύος της, ξυπνά ιστορικά εφιαλτικά φαντάσματα εις τους άλλους λαούς της Ευρώπης, αλλά ταυτόχρονα γοητεύει εντός της Γερμανίας εθνικιστικές τάσεις. Ηγεμονικές φαντασιώσεις μίας «Γερμανικής Ευρώπης» αντί μίας «Γερμανίας εντός της Ευρώπης».

Αλλά ο Γερμανικός Λαός οφείλει να μάθει από τα διδάγματα των 2 καταστρεπτικών πολέμων και ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Γερμανίας να ενταχθεί εις την Ευρώπη και να αποφύγει έτσι το διαρκές σύνδρομο και δίλημμα μίας «μοιρολατρικής ημι-ηγεμονικής δύναμης» που την κατατρέχει από το 1871.

Διότι οι ηγεμονικές τάσεις της Γερμανίας και η σύνταξη ενός σχεδίου, ακόμη και σε περίπτωση μίας Γερμανο-Γαλλικής Συμφωνίας, η οποία πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αποτελεί ένα «επικίνδυνο ενδεχόμενο», όπως τόνισε ο Πολωνός Πρωθυπουργός Donald Tusk εις την Μέρκελ κατά την συνάντησή τους εις το Βερολίνο. Η Γερμανία οφείλει και πρέπει να αναλάβει ένα ρόλο ευθύνης και αλληλεγγύης εις την Ευρώπη.

Όμως αλληλεγγύη δεν σημαίνει μόνο μεταφορά χρημάτων, αλλά και συμμετοχή όλων εις την πολιτική συνυπευθυνότητα. Σε αντίθεση με την πολιτική της κ. Μέρκελ, ότι κάθε χώρα της Ευρώπης οφείλει να αναδείξει από μόνη της την αρχή της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας για να παραμείνει εντός της Νομισματικής Ένωσης.

Μία ολέθρια πολιτική η οποία τσακίζει ανεπανόρθωτα τις οικονομίες των υπερχρεωμένων εταίρων, επιδεινώνει την ύφεση και την ανεργία και τελικώς οδηγεί την Ευρώπη εις την διάλυση.

Αντιθέτως η αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαϊκών Λαών ενώνει τις κοινές προσπάθειες, για μία κοινή αναπτυξιακή και ανταγωνιστική οικονομία, η οποία από μόνη της οδηγεί εις την πολιτική ένωση της Ευρώπης.

Μια Ευρώπη της πραγματικής δημοκρατίας, κοινωνικής ευμάρειας και ειρήνης των Λαών της, η οποία θα προστατεύει τους πολίτες της από μελλοντικούς κινδύνους ύποπτων και επικίνδυνων τεχνοκρατικών δυναμικών και οικονομικών κρίσεων, οι οποίες με τους νόμους της αγοράς απειλούν και υποτάσσουν Λαούς και Δημοκρατικές Κυβερνήσεις.

* Ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


 

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Στις 24 Αυγούστου η ορκομωσία των Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων

Στις 24 Αυγούστου θα ορκισθούν οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των χωριών που εξελέγησαν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές .

Ειδικότερα όπως ανκοινώθηκε από το Γραφείο του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη,

προς ενημέρωση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων που έχουν αναδειχθεί στο Δήμο Δωρίδος από τις δημοτικές εκλογές της 18η Μαΐου 2014, αλλά και σε γνώση των συνδημοτών μας, η ορκωμοσία των ανωτέρω αιρετών, κατά το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010, θα πραγματοποιηθεί σε Δημόσια Συνεδρίαση, την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 και ώρα 11.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιδωρίκι.

Ως γνωστόν η νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ: σε 30 μήνες θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του

Ένα μνημείο παγκόσμιας ακτινοβολίας και εμβέλειας, το αρχαίο θέατρο Δελφών αποκαθίσταται με πόρους από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, προϋπολογισμού 1.700.000 .

Στη συνεδρίαση της 16ης Ιουλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για το έργο « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ».

Σκοπός της σύμβασης είναι η εκτέλεση του έργου σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) μελέτες και αποτελεί το πλαίσιο συμφωνίας για την εκπόνηση και την εφαρμογή του εν θέματι προγράμματος έργων και προσδιορίζονται οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησής του.

Το Θέατρο των Δελφών, παρά την καλή κατάσταση διατήρησής του, παρουσιάζει προβλήματα συντήρησης, που επιδεινώνονται από την αποδόμηση ορισμένων τμημάτων του. Η σημερινή περισχοίνιση του κοίλου και ο αποκλεισμός του από τους ημερήσιους επισκέπτες, εκτός από τους λόγους προστασίας του μνημείου, αιτιολογείται και από την επικινδυνότητα στην οποία βρίσκονται σήμερα ορισμένα σημεία του, για την ασφάλεια του κοινού.

Η μελέτη «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Δελφών», ανατέθηκε από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, με δωρεά των αδελφών Τούλα και Ντόρα Ανδρεοπούλου στις 24-03-2011 στους μελετητές Ε.- Α. Χλέπα και Κ. Παπαντωνόπουλο.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος δια της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδος του έργου «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Δελφών», το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1 «Αποκατάσταση αρχαίου θεάτρου Δελφών»
Το υποέργο 1 θα υλοποιηθεί από την Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων απολογιστικά και με αυτεπιστασία.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2 «Ανάθεση παροχής υπηρεσίας για την επίβλεψη του έργου αποκατάστασης αρχαίου θεάτρου Δελφών»
Το Υποέργο 2 θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, κατόπιν διενέργειας δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού και ανάθεσης σύμβασης για την παροχή υπηρεσίας. Η διάρκεια της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης είναι 30 μήνες.

Σε δήλωση της η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή τόνισε:

« Η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Δελφών, είναι ένα έργο όχι μόνο εθνικής, αλλά παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι έργο πολιτισμού και συγχρόνως αναπτυξιακό, το οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη των Δελφών, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου και στην αύξηση επισκεπτών και του τουρισμού στην περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ.Νίκο Δένδια και του υφυπουργού κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, γιατί κατανόησαν την σπουδαιότητα του έργου και ενέκρινε από το πρόγραμμα Δημόσιων επενδύσεων άμεσα και ταχύτατα την πίστωση για το έργο, (είναι το πρώτο έργο του προγράμματος που εγκρίθηκε).»

Αρχαίο Θέατρο Δελφών

Το αρχαίο θέατρο των Δελφών βρίσκεται εντός του Ιερού του Πυθίου Απόλλωνα και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική γωνία του, σε επαφή με τον περίβολο του τεμένους. Αποτελεί το μεγαλύτερο οικοδόμημα του Απολλώνιου Ιερού και δεσπόζει σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Ανήκει στην κατηγορία των θεάτρων που αποτελούν μέρος ενός ιερού ή τοποθετούνται κοντά σε Ιερό, όπως εκείνα της Επιδαύρου και των Συρακουσών.

Το λίθινο θέατρο των Δελφών, κατασκευασμένο από ντόπιο ασβεστόλιθο, ιδρύθηκε πιθανότατα τον 2ο αι. π. Χ. Ο χώρος του κοίλου είχε ίσως διαμορφωθεί κατάλληλα, παλαιότερα, για την παρακολούθηση των μουσικών αγώνων. Η μνημειακή διαμόρφωση του θεάτρου χρονολογείται από τους ερευνητές στα 159-160 π. Χ., όταν ο βασιλιάς Ευμένης Β’ της Περγάμου χρηματοδότησε την επισκευή ή την ανακατασκευή του. Στις αρχές των ρωμαϊκών χρόνων (1ος αι. μ. Χ.) πήρε τη σημερινή μορφή του, ενώ πολλές επισκευές και μετατροπές έγιναν και στα ύστερο-ρωμαικά χρόνια.

Το κοίλον καλύπτει πιθανότατα μια παλαιότερη κατασκευή, ελάχιστα διατηρημένη. Θεμελιώνεται στο φυσικό βράχο (βορειοδυτικά) και σε επιχώσεις (νοτιοανατολικά). Οι λίθινες σειρές των εδωλίων είναι 35 με το διάζωμα σε απόσταση 13,00 περίπου μέτρων από την ορχήστρα, στο ύψος της 28ης σειράς. Το κάτω κοίλο διακρίνεται από ένα τριμερές βάθρο και 27 σειρές εδωλίων. Διαιρείται με οκτώ κτιστές, ακτινωτές κλίμακες σε επτά κερκίδες συμμετρικές, αλλά άνισες. Το άνω κοίλο ή επιθέατρο διακρίνεται επίσης από τριμερές βάθρο και 8 σειρές εδωλίων. Διαιρείται με επτά κλίμακες σε έξι κερκίδες, που αντιστοιχούν στις τρείς μεσαίες κερκίδες του κάτω κοίλου, διπλασιασμένες.

Η κλίση του θεάτρου υπολογίζεται σε 54%. Συνολικά στις δεκατρείς κερκίδες υπάρχουν θέσεις για 5.000 θεατές. Η είσοδος στο κοίλο γινόταν από τις δύο παρόδους, στα ανατολικά και στα δυτικά, και από δύο εισόδους στα άκρα του διαζώματος, που ήταν στη στάθμη του φυσικού εδάφους. Στους αναλημματικούς τοίχους των παρόδων (ιδιαίτερα στον ανατολικό), ορισμένες λιθόπλινθοι φέρουν επιγραφές απελευθέρωσης δούλων που χρονολογούνται, μεταξύ του 2ου αι. π. Χ. και του 1ου αι. μ. Χ.

Η ορχήστρα πλαισιώνεται από αποχετευτικό αγωγό, οχετό η εύριπο, προς την πλευρά του κοίλου. Η πλακόστρωτη, πεταλόσχημη ορχήστρα έχει διάμετρο 18.24μ.Τουρνουά μπάσκετ 3 χ 3 στην Ερατεινή


Γιορτή Καλαμποκιού 2014 στη Μανάγουλη

Ο Λαογραφικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μανάγουλης θα πραγματοποιήσει την φετεινή “γιορτή καλαμποκιού” το Σαββατόβραδο 9 Αυγούστου 2014. Ο Σύλλογος ανακοίνωσε ότι όπως πάντα θα προσφερθούν πλούσια καλαμποκοεδέσματα με τη συντροφιά λαϊκοδημοτικής ορχήστρας και προσκαλεί όλους για μια όμορφη βραδιά.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Στην κυκλοφορία ο κόμβος που συνδέει το λιμάνι της Πάτρας με την περιμετρική

Παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στην κυκλοφορία, ο οδικός κόμβος που συνδέει το νέο λιμάνι της Πάτρας με την περιμετρική οδό της πόλης, μέσω των παραγλαύκειων αρτηριών.

Η παράδοση του κόμβου έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε το έργο ως πολύ σημαντικό, αφού όπως είπε, αναβαθμίζει το λιμάνι της Πάτρας, ενώ όπως πρόσθεσε, θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.


Ακόμη ο Στράτος Σιμόπουλος τόνισε, ότι με την ολοκλήρωση έργων της Ολυμπίας οδού και της Ιονίας οδού, η Πάτρα θα γίνει κόμβος συνδυασμένων μεταφορών.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, σημείωσε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου, πως οι πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα χρήματα του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βοηθούν στην βελτίωση της καθημερινότητας.

Μάλιστα συμπλήρωσε, ότι "προσπαθούμε εδώ και δύο χρόνια σε όλη τη χώρα να δημοπρατούμε, να επιταχύνουμε και να παραδίδουμε έργα"


 

Το επαχθές, επονείδιστο χρέος και το άθλιο παιχνίδι με την Ελλάδα

                                       Του Γεώργιου Εμ. Δημητράκη *

Από την έναρξη της κρίσης χρέους το 2008/09, η οποία είναι μοναδική περίπτωση, διότι έχει κυρίως ενδογενή χαρακτηριστικά π.χ. διαφθορά, μια τελείως κατεστραμμένη Δημόσια Διοίκηση, φοροδιαφυγή κ.λπ., παρατηρείται μια έντονη και συστηματική παραπλανητική προπαγάνδα.

Μία προπαγάνδα η οποία όχι μόνον αποκρύπτει και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, δηλαδή τα πραγματικά αίτια της κρίσης χρέους εις την Ελλάδα και τον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της, αλλά ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση τρομοκρατεί τους Έλληνες για τις σοβαρές συνέπειες που θα υποστούν εάν δεν αποδεχθούν τις «λύσεις» που προτείνονται, δηλαδή την αποδοχή των υστερόβουλων σχεδίων που επιβάλλει με εκβιασμούς η ηγεσία του Βερολίνου εις τον Ελληνικό Λαό.

Αυτή η εμμονή της ΤΡΟΙΚΑ να αλλάξει τα πάντα εις την Ελλάδα, μέχρις του σημείου να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία και να φέρει τη πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού εις το όρια της πτώχειας, διότι όπως δείχνουν οι εξελίξεις περί αυτού και μόνον πρόκειται, όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, δημιουργούν όχι μόνον εύλογα ερωτηματικά, αλλά και σοβαρότατες υποψίες.

Όμως, λιπόθυμοι από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα που δεχόμαστε, αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι και αυτοί οι ίδιοι κατάντησαν να είναι τώρα υποχείριοι και πειθήνια όργανα της πανίσχυρης τώρα Γερμανίας, ότι για την καταβολή της «δόσης» που κάθε τόσο εκλιπαρούμε, πρέπει να «εκπληρώσουμε όλα τα μέτρα και προαπαιτούμενα».

Η Πατρίδα μας, με ένα ΑΕΠ μόλις 1.63% του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), και μόλις 0.22% του παγκοσμίου, μία ανέκαθεν «ουραγός οικονομία» της Ευρώπης με πολλές όμως διαρθρωτικές παθογένειες, ουδόλως απειλεί με το χρέος της την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ.

Αυτό σε σύγκριση με την φούσκα των ακινήτων εις την Ισπανία που ανέρχεται εις το 1.8 τρις Ευρώ, τα υπέρογκα χρέη της Ιταλίας, αλλά και το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας, το οποίο αποκρύπτεται, όπως π.χ. και αυτό της Γερμανίας. Το «πρόβλημα της Ελλάδος» θα μπορούσε να λυθεί από την αρχή της κρίσης εντός ενός μηνός!

Υποστηρίζεται διαρκώς από πολλούς δήθεν «ειδήμονες», ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος της χώρας μας, θα μπορούσαν να καλυφτούν πλήρως από την πάταξη της φοροδιαφυγής, την είσπραξη των βεβαιωμένων φόρων που δεν καταβάλλονται, και την επιβολή φόρου 45% εις τα κεφάλαια που διέφυγαν εις το εξωτερικό. Αλλά ότι αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω δήθεν «αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού», αλλά και της δήθεν «άρνησης της Ελβετίας» να παράσχει όλα τα σχετικά στοιχεία που διαθέτει.

Πρόκειται για αστεία επιχειρήματα που υπερβαίνουν τα όρια της γελοιότητας, αλλά και ταυτόχρονα δημιουργούν σοβαρότατες υποψίες για την ύπαρξη ενός υποχθόνιου σχεδίου που αποσκοπεί εις την χρησιμοποίηση της Ελλάδος ως «μοντέλο» για την αποδόμηση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των λαών της Ευρώπης.

Είναι πράγματι περίεργο, ότι παρά όλη την ηλεκτρονική τεχνολογία που διαθέτει η Δημόσια Διοίκηση, αλλά και την τεχνική υποστήριξη εκατοντάδων Γερμανών, Γάλλων, Ολλανδών, Βέλγων, Φιλανδών ειδικών εμπειρογνωμόνων, που έχουν εγκατασταθεί εδώ και 4 χρόνια εις την Ελλάδα, να μη είναι εφικτή η είσπραξη δισεκατομμυρίων ευρώ, για να αντιμετωπισθεί το χρέος της χώρας μας.

Παράλληλα μεγάλες υποψίες δημιουργεί το γεγονός, ότι εδώ και 6 σχεδόν χρόνια, οι δανειστές, δηλαδή η ΤΡΟΙΚΑ, οι οποίοι θα «έπρεπε να ενδιαφέρονται» για την είσπραξη των κεφαλαίων που έχουν δανείσει την χώρα μας, να έχουν πράξει «5 ολέθρια λάθη», σκόπιμα βέβαια, προς μεγάλη έκπληξη όλων των μεγάλων οικονομολόγων και ειδημόνων του πλανήτη:

α) κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία, από την οποία θα μπορούσαν να εισπράξουν με απόλυτη σιγουριά τα κεφάλαια των, δηλαδή έσφαξαν την αγελάδα που δίνει το γάλα και το κρέας,
β) δημιούργησαν 2 εκατ. ανέργους με παράπλευρες απώλειες για το σύνολο της οικονομίας και του δημοσιονομικού ελέγχου,
γ) άφησαν ανέπαφο τον υδροκέφαλο, αντιπαραγωγικό και σπάταλο Δημόσιο τομέα, από τον περιορισμό του οποίου θα μπορούσαν να ωφεληθούν επιπλέον και οι δανειστές,
δ) αύξησαν το ποσοστό της ύφεσης σε ανεπανόρθωτο πλέον βαθμό και διάρκεια, και
ε) μέσω της εμμονής των εις τα εργασιακά επιδιώκουν την καθήλωση της αμοιβής κάτω των 400 Ευρώ, την κατάργηση των τριετιών και αποζημιώσεων, εις δε τους νέους κάτω των 25 ετών, την καθιέρωση αμοιβών πείνας.

Όμως όλα αυτά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, δεν είναι τυχαία, αν δεν υπάρχει πίσω από όλα αυτά μια μακροπρόθεσμη στρατηγική και ένα σχέδιο της ηγεσίας του Βερολίνου που συνοψίζεται ως εξής: η εξοντωτική πολιτική λιτότητας του Βερολίνου, το οποίο εδώ και 6 χρόνια μέσω της ΤΡΟΙΚΑ επιβάλλεται εκβιαστικώς εις την Ελλάδα, με την κατάργηση των δικαιωμάτων επαρκής και αξιοπρεπής διαβίωσης των ανθρώπων, αποσκοπεί εις την τρομοκράτηση και άλλων λαών -εκτός μερικών εξαιρέσεων- της Ε.Ε.

Ήδη διαφαίνονται οι πρώτες συνέπειες εις την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, οι πρώτες μεγάλες διαμαρτυρίες εις την ίδια την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία, που εις το τέλος θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, εάν δηλαδή δια των απειλών, των ασφυκτικών πιέσεων, της τρομοκρατίας και εκφοβισμού που ασκείται καθημερινώς δια των ΜΜΕ και διαφόρων φορέων της Ε.Ε., ότι η μη εφαρμογή της λιτότητας θα οδηγήσει εις την διάλυση της Ευρωζώνης, σε έσχατη περίπτωση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή ακόμη εάν διατηρηθεί η Ε.Ε. σε περιορισμένη μορφή, αυτό δεν ενδιαφέρει και τόσο πολύ το Βερολίνο.

Διότι και εις τις δύο περιπτώσεις, μόνο η σύγχυση και ο πανικός που δημιουργείται εις τους λαούς της Ευρώπης από τα σκληρά και βάρβαρα μέτρα λιτότητας του Βερολίνου, θα έχει επικίνδυνες συνέπειες και θα οδηγήσει αναπόφευκτα εις την υποταγή και κηδεμονία της Ευρώπης από την Γερμανία.

Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει με εκβιασμούς η ηγεσία του Βερολίνου στηρίζεται αφενός μεν εις τα τεράστια αποθέματα που διαθέτει και που εξοικονόμησε από την οικονομική της πολιτική και με το Ευρώ, και η οποία ανέδειξε την Γερμανία σε πανίσχυρη χώρα εις το παγκόσμιο στερέωμα, αλλά ταυτόχρονα και εις τους φόβους που διακατέχεται η ίδια και τον θανάσιμο κίνδυνο που διαβλέπει από τον ανταγωνισμό της με την Κίνα, Ινδία και Βραζιλία και σε δεύτερη μοίρα την Ρωσία και Νότια Αφρική. Ανταγωνιστές με πολύ χαμηλό κόστος εργασίας.

Όμως με τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας και την καθήλωση των αμοιβών εις τους λαούς της Ε.Ε., που ήδη ελέγχει, περνάει και τα σχετικά μηνύματα εις τους πολίτες της δικής της χώρας περί μείωσης του κόστους εργασίας.

Ήδη εις την ίδια την Γερμανία, βάσει Στατιστικής, 16.1% των πολιτών ευρίσκονται εις τα όρια της πτώχειας και 5 εκ. απασχολούνται με μηνιαίο μισθό των 400 Ευρώ, που έχει επιβάλλει με τον Νόμο HARZT ο προκάτοχός της κ. Μέρκελ Καγκελάριος Gerhard Schröder.

Η δε επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εθνικού πλούτου που και αυτά επιβάλλει μέσω των εκβιαστικών, εξοντωτικών μνημονίων και προαπαιτούμενων, όχι μόνον εις την Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, θα έχει ως αποτέλεσμα την εξαγορά χιλιάδων επιχειρήσεων, έναντι πινακίου φακής, από Γερμανούς κυρίως επιχειρηματίες, με τεράστια αποθέματα των Γερμανικών Τραπεζών, οι οποίοι σε συνάρτηση με τις αμοιβές πτώχειας και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων θα αποκτήσουν τεράστια κέρδη.

Όλες αυτές οι εξελίξεις που ξεκίνησαν από την Ελλάδα, φαίνεται ότι ανησυχεί την Ουάσινγκτον, η οποία προτάσσει, ως γνωστόν, εμπόδια εις τα σχέδια του Βερολίνου, με το οποίο εδώ και 6 χρόνια ευρίσκεται σε μεγάλη διάσταση.

Ένα πράγμα είναι όμως σίγουρο. Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν δύο πράγματα:
α) να χρησιμοποιήσει η Γερμανία την τεράστια οικονομική της ισχύ για την υποταγή και κηδεμονία της αδύναμης από την κρίση χρέους Ευρώπης, και
β) την διείσδυση και περεταίρω διεύρυνση της Γερμανίας εις τις οικονομίες της Άπω Ανατολής, Ινδίας, Βραζιλίας και Νοτίου Αφρικής. Ως εκ τούτου η σύγκρουση των ΗΠΑ με την πανίσχυρη και επικίνδυνη τώρα Γερμανία είναι αναπόφευκτη.

Όμως η αναχαίτιση της Γερμανίας είναι εφικτή με την κοινή συμμαχία, αντίδραση και εναντίωση όλων εκείνων των λαών της Ευρώπης οι οποίοι εδώ και 6 χρόνια δέχονται τις εκβιαστικές, βάρβαρες και ταπεινωτικές πολιτικές της ηγεσίας του Βερολίνου.

* Γεώργιος Εμ. Δημητράκης, σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

“Πιστολιές” ανεξαρτητοποίησης αλλά σε …λάθος χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο !

Και ξαφνικά στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Καραχάλιος δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από την Δημοτική Παράταξη του Τάσου Παγώνη που είχε εκλεγεί και υπηρέτησε για τρεισήμισι χρόνια.

Αιτία όπως ανέφερε η χαλαρή αντιπολίτευση που άσκησε η παράταξή του όλο αυτό το χρονικό διάστημα και διάφορες άλλες δικαιολογίες για να τεκμηριώσει την απόφασή του.
Δικαίωμα του κάθε εκλεγμένου βεβαίως είναι, όταν βλέπει ότι κάτι πάει στραβά στην παράταξή του, να παίρνει αποστάσεις,  να ανεξαρτητοποιείται κλπ.

Το έργο το βλέπουμε συχνά-πυκνά τελευταία στο ελληνικό Κοινοβούλιο με την πληθώρα βουλευτών που ανεξαρτητοποιούνται.
Εδώ όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και μάλλον κάτι άλλο θέλει να πει ο ποιητής !

Τρεισήμισι ολόκληρα χρόνια ο Δημοτικός Σύμβουλος δεν έβλεπε όλα αυτά τα στραβά που ανέφερε για να στηρίξει την ανεξαρτητοποίησή του και τα είδε τώρα που ουσιαστικά έληξε η θητεία του ;
Βεβαίως είναι γνωστή η αντιπαράθεση, στο παρασκήνιο αλλά και στο προσκήνιο, με τον επικεφαλής της παράταξής του Τάσο Παγώνη, γιατί ο τελευταίος κράτησε αποστάσεις στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Ο ίδιος ο Τάσος Παγώνης δεν παρευρίσκετο στο Δημοτικό Συμβούλιο για να απαντήσει και δεν γνωρίζουμε αν θα δώσει συνέχεια.
Όμως τέτοιες «αντίποινες ενέργειες» απαιτούν τουλάχιστον έναν πιο κόσμιο χειρισμό και έναν σεβασμό απέναντι στους δημότες, που μόλις το έμαθαν άρχισαν τα ειρωνευτηκά χαμόγελα !

Στο μεταξύ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις ψηφοφορίες για διάφορα θέματα ακούστηκαν για πρώτη φορά τόσα ΠΑΡΟΝ από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Εδώ πρέπει να μη κρυβόμαστε. Το ΠΑΡΟΝ όλοι το γνωρίζουμε ότι σημαίνει… και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ (!) και ουσιαστικά καταψήφιση του θέματος.

Είχαμε επίσης στο τελευταίο συμβούλιο και μερικά κύκνεια άσματα ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων  ως επιβεβαίωση της ταραγμένης θητείας τους.
Σε ότι αφορά τέλος τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, μετά και το σχόλιο μας, φαίνεται ότι τα πράγματα κάπως διορθώθηκαν αφού στο τελευταίο συμβούλιο είχαμε μόνο 6 απουσίες, οι περισσότερες δικαιολογημένες.

 

 

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

ΠΑΟΥΛΟΒΝΙΑ-Το δένδρο του μέλλοντος

Η καλλιέργεια του αποδίδει μέχρι και12.000 ευρώ το στρέμμα !«Χρυσό» αποδίδει η καλλιέργεια της παουλόβνιας, ενός φυλλοβόλου δένδρου το οποίο παράγει ένα πανάκριβο ξύλο το οποίο αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα.

Η εναλλακτική αυτή καλλιέργεια θεωρείται από τις πλέον προσοδοφόρες καθώς μπορεί να αποδώσει από 3.200 ευρώ έως 12.000 ευρώ το στρέμμα, ανάλογα με την ποιότητα του ξύλου, χώρια τα όποια έσοδα μπορεί να έχει ο παραγωγός από την πώληση των καυσόξυλων.
 
Στα συν της συγκεκριμένης καλλιέργειας θεωρείται το γεγονός ότι το κόστος αγοράς του δένδρου είναι μικρό, άρα η αρχική επένδυση μικρή, καθώς και το ότι η παουλόβνια είναι ένα δένδρο φυλλοβόλο που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Εθνος, στην οποία μίλησε ο γεωπόνος Κάσσανδρος Γάτσιος, η ταχύτητα αναπτύξεως αυτού του φυτού είναι εντυπωσιακή, καθώς από τη στιγμή που θα φυτευτεί, μπορεί μέσα σε έξι μήνες να γίνει ένα δέντρο με ύψος 3-3,5 μέτρα, διάμετρο κορμού 8-10 εκατοστά και φύλλα διαμέτρου 70-80 εκατοστών.
 
Ποια εδάφη θεωρούνται κατάλληλα
για την καλλιέργεια της παουλόβνιας 
 
Σύμφωνα με Το Εθνος κατάλληλα θεωρούνται τα βαθιά εδάφη, με κλίση, που δεν κατακλύζονται από νερά. Συγκεκριμένα, ο υπόγειος ορίζοντας του νερού πρέπει να ευρίσκεται τουλάχιστον 60-70 cm κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Μπορεί να καλλιεργηθεί στην Ελλάδα.
 
Οι ιδιότητες του ξύλου
της παουλόβνιας
που το κάνουν εξαιρετικό
 • Είναι ελαφρύ, ιδανικό για την κατασκευή στεγών, δοκαριών κλπ.
 • Είναι ανθεκτικό, ανέχεται το κάρφωμα και δεν σχίζεται κατά την επεξεργασία
 • Βάφεται χωρίς προβλήματα
 • Είναι σταθερό στην κατεργασία του
 • Αποξηραίνεται εύκολα
 • Εχει μικρή θερμική αγωγιμότητα που το καθιστά κατάλληλο για μονώσεις σε ψυγεία, κυψέλες
 • Χρησιμοποιείται και για την κατασκευή μουσικών οργάνων
 • Δεν σαπίζει εύκολα
 • Χρησιμοποιείται στην παραγωγή εκλεκτής ποιότητας κόντρα πλακέ
 • Χρησιμοποιείται στην παραγωγή ξυλοκάρβουνο

 
 

 


Οι πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Φωκίδας για τις εθνικές εκλογές

Αναμένεται σκληρή μάχη στη Ν.Δ. μεταξύ Μανδρέκα και Παπαθανασίου
Ασπασία Μανδρέκα

Τα επιτελεία των κομμάτων έχουν ξεκινήσει ήδη να αναζητούν τους υποψήφιους βουλευτές σε όλη τη χώρα και βέβαια στη Φωκίδα.

Κι αυτό στην περίπτωση που μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές μέσα στο Φθινόπωρο ή ακόμα και την Άνοιξη του 2015 λόγω Προεδρίας.

Οι πολιτικές εκτιμήσεις για τη Φωκίδα όπως έδειξαν και οι τελευταίες Ευρωεκλογές αλλά και οι Δημοτικές , δείχνουν επικράτηση στη Φωκίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Κώστας Παπαθανασίου

Έτσι η μεγάλη μάχη θα παιχθεί μεταξύ της σημερινής βιουλευτού Ασπασίας Μανδρέκα και του Υποδιοικητή του ΙΚΑ Κώστα Παπαθανασίου.

Από τις εκπλήξεις των ψηφοδελτίων θα είναι η κάθοδος του γιατρού Ηλία Κωστοπαναγιώτου με τον ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Θάνου  με το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα διαρέουν τα κομματικά επιτελεία σε δημοσιογραφικούς κύκλους η σύνθεση των ψηφοδελτίων διαμορφώνεται ως εξής :

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
Ασπασία Μανδρέκα
Κώστας Παπαθανασίου
Τάσος Φλώρος

Εδώ πρέπει να πούμε ότι η νυν βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα είναι εξ οφίτσιο συμμετέχουσα.
Ο Κώστας Παπαθανασίου είναι επίσης δεδομένος διότι η ενεργή δράση του και η παρουσία στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του Νομού σε συνδυασμό με την μεγάλη επιτυχία των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Δελφών και των Περιφερειακών στην Φωκίδα αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή του στην Διοίκηση του ΙΚΑ της χώρας , έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση στην Συγγρού ότι δικαιούται να είναι σίγουρα υποψήφιος…
Ο Τάσος Φλώρος εκτιμάμε ότι πέραν του ότι είναι ένας στρατιώτης του κόμματος είναι και μία εξαιρετικά έντιμη και αξιοπρεπής παρουσία


ΣΥΡΙΖΑ:
Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Γιώργος Ν. Εμμανουήλ
Γιώτα Κασούτσα
Ηλιοπούλου Πολυξένη

Ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου είναι χειρούργος γιατρός με μεγάλη εκτίμηση στον ιατρικό κόσμο και στη Φωκίδα , με κατα γωγή από το Λιδωρίκι
Ο Γιώργος Εμμανουήλ είναι ένας δραστήριος και δοκιμασμένος νέος άνθρωπος, του οποίου η πρωτιά στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές σε συνδυασμό με τις παρεμβατικές επιστημονικές του δράσεις και τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, τον καθιστούν υπολογίσιμη δύναμη.
Η Γιώτα Κασούτσα δυναμική και με διεισδυτικότητα, στον κεντροαριστερό χώρο και με καταγωγή από Σεγδίτσα. Η πλειοψηφία της στην Άμφισσα και η εκλογή της ως δημοτική σύμβουλος με τους Πολίτες στο Προσκήνιο μπορεί να συγκεράσει αμφίδρομες τάσεις και πλευρές.
Η Ηλιοπούλου Πολυξένη είχε συγκεντρώσει υψηλό ποσοστό στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και εκπροσωπεί τον δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ χώρο της Δωρίδας.

ΠΑΣΟΚ:
Αφροδίτη Παπαθανάση
Ιωάννης Δ. Θάνος
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Γώγα Μαντά

Η Αφροδίτη Παπαθανάση έχει ήδη δώσει δείγματα ενδιαφέροντος και άλλωστε είναι το μόνο εκ των παλαιών στελεχών με πολιτική παρέμβαση όλο το διάστημα.
Ο Γιάννης Θάνος , γιός του πρώην Υφυπουργού Δημήτρη Θάνου είναι ένα από τα πλεόν λαμπρά επιστημονικά μυαλά με πολιτική παρακαταθήκη αλλά και με προσωπική ενεργή δράση στην πολιτική νεολαία του κόμματος. Εκτιμάται ότι η κάθοδός του στην πολιτική μέλλει να ενεργοποιήσει δυνάμεις. τάσεις και ροπές που αδρανούν ή λοξοδρομούν επί του παρόντος…
Μεταξύ των Αναγνωστόπουλου - Μαντά, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Φωκίδος δεν φαίνεται να διατηρεί την δυναμική του στην πολιτική επιτροπή του κόμματος, σε αντίθεση με την Γώγα Μαντά η οποία τελεί υπό την πλήρη προστασία της Γιώτας Γαζή, ως εκπρόσωπος της ΕΛΙΑΣ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές…


ΚΚΕ:
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ δημ. Σύμβουλος Δ. Δελφών
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ιχθυολόγος
ΤΣΕΛΕΣ ΔΡΟΣΟΣ ιδιωτικός υπάλληλος

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ :
Ευθύμιος Λέκκος


Για το ΠΟΤΑΜΙ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα ονόματα

.


Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα το Α΄Φεστιβάλ Κατάδυσης


Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το στην παραλία της Γλυφάδας ,που συνδιοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο «Γλάρο» και τον Σύλλογο Αυτόνομων /Ελεύθερων Δυτών «Κρισσαίο» με την υποστήριξη του Δήμου Δωρίδας .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Κώστα Αγουρίδη, Προέδρου του νεοϊδρυθέντος Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας, ακολούθησε σύντομη αναφορά για τα προβλήματα της θαλάσσιας περιοχής και τις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Αγγελόπουλο και τέλος οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον Πρόεδρο των Αυτόνομων Δυτών «Κρισσαίος» που αναφέρθηκε στη λειτουργία και προσφορά του Συλλόγου στη θάλασσα και τα λιμάνια της παραλιακής Φωκίδας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του καταδυτικού εξοπλισμού ,ακολουθούμενη από κατάδυση με την συνοδεία αυτοδυτών για όσους επιθυμούσαν να νιώσουν αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον καθαρισμό του Αλιευτικού Καταφυγίου Γλυφάδας και την ανέλκυση βυθισμένου σκάφους στο βυθό του Λιμανιού από ομάδα Ελεύθερων Δυτών.

Η επιτυχία της εκδήλωσης μας δίνει τη δύναμη για την καθιέρωση της και την ένταξη της στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, μας δήλωσαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Κ.Αντωνόπουλος , Ανδ.Ευσταθίου , Δ. Καραχάλιος, ο δημοτικός σύμβουλος Π.Ζέτος, ο Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού,πρόεδροι Τοπικών κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος πολιτών.
 
 
 


Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Φωκίδας

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστου θα γίνει με κάθε λαμπρότητα την προσεχή Τρίτη 22 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα, παρουσία όλων των αρχών του Νομού, των ιερέων και πιστών.

Ο Δήμος Δωρίδος μάλιστα για να διευκολυνθούν αυτοδιοικητικά στελέχη του Δήμου και δημότες που θέλουν να παρευρεθούν στην τελετή θα ναυλώσει πούλμαν για την μεταφορά από το Λιδωρίκι και το Ευπάλιο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γραμματεία της Ιεράς Συνόδου, τις προηγούμενες ημέρες θα έχουν πραγματοποιηθεί και οι ενθρονίσεις των υπόλοιπων 3 νέων μητροπολιτών.

Οι τέσσερις νέοι μητροπολίτες, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουλίου ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για την τελετή διαβεβαίωσης.