Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Καλή ψήφο, για το καλό της Δωρίδας *

Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες και οι πολίτες τις Δωρίδας θα προσέλθουν για να ψηφίσουν εκλέγοντας την νέα τους δημοτική αρχή για τα επόμενα πέντε χρόνια καθώς και την ηγεσία της Περιφέρειας.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά.

Πιστεύουμε ότι οι πολίτες της Δωρίδας διαμόρφωσαν άποψη και με νηφαλιότητα θα δώσουν την ψήφο τους στον συνδυασμό και τους υποψήφιους που κατά την γνώμη τους θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα της Δωρίδας.

Οι δημοτικές εκλογές, όπως και όλες οι εκλογές βέβαια, είναι και κρίσιμες και σημαντικές. Ιδιαίτερα αυτές που θα εκλέξουν δημοτική αρχή για πέντε ολόκληρα χρόνια, όπου εκτός των άλλων θα πρέπει να διαμορφωθούν προγράμματα και να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ, για να δρομολογηθεί μια ουσιαστική αναπτυξιακή πορεία της Δωρίδας μας.

Ποιοι έχουν την δυνατότητα, την ικανότητα, την θέληση και τις γνώσεις, για να διαχειριστούν και οργανώσουν την ανάπτυξη της Δωρίδας, οι πολίτες έξω από μικροκομματικές και άλλες σκοπιμότητες, το γνωρίζουν πλέον καλά και γι αυτό θα τους εμπιστευθούν.

Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται, υπομονή, επιμονή και βούληση για να υπάρξουν εφικτές και ικανοποιητικές λύσεις.

Από  κραυγές, αφορισμούς, υποσχέσεις και γενικόλογα ο λαός της Δωρίδας έχει χορτάσει. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά θέλει πράξεις.

Το DORIDA NEWS σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, όπως είναι στις αρχές του, με γνώμονα την είδηση και την δημοσιογραφική δεοντολογία, προσπάθησε να ενημερώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες του, χωρίς να  πάρει θέση υπέρ κάποιας παράταξης.

Γι αυτό και δεν παρουσιάσαμε ομιλίες, συγκεντρώσεις και άλλες δραστηριότητες και προεκλογικά ρεπορτάζ, γιατί ενώ θα ήταν αντικειμενικά δοσμένα, εκ των πραγμάτων κάποιους θα στεναχωρούσε και θα θεωρούσαν ότι τους αδικούμε.

Άλλωστε η κοινωνία της Δωρίδας δεν είναι τόσο μεγάλη και όλα τα προεκλογικά δρώμενα τα μάθαινε άμεσα δια ζώσης.

Έτσι, το μόνο που προτρέπουμε  είναι να πάνε  όλοι οι Δωριείς να ψηφήσουν, ότι ο καθένας νομίζει, για το καλό της Δωρίδας.

Θα είναι μια πρώτη νίκη της Δωρίδας.

* Άρθρο της Συντακτικής Επιτροπής του DORIDA NEWS

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Σταυροί προτίμησης στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και στους υποψήφιους για τις τοπικές κοινότητες

Του Κώστα Αντωνόπουλου
Αντιδημάρχου Δήμου Δωρίδος

Με αφορμή πολλά ερωτήματα από συνδημότες μας σχετικά με τον αριθμό των σταυρών προτίμησης στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και στους υποψηφίους συμβούλους ή εκπροσώπους για τις Τοπικές Κοινότητες, θεωρώ ότι είναι αναγκαίες ορισμένες διευκρινήσεις, προς αποφυγή λαθών κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
1.   Ο Δήμος Δωρίδος αποτελείται από 4 Εκλογικές Περιφέρειες, Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνος.
2.   Το κάθε ψηφοδέλτιο φέρει στην κορυφή του το έμβλημα του συνδυασμού, το όνομα του συνδυασμού και το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου Δημάρχου.
3.   Στα ψηφοδέλτια κάθε Εκλογικής Περιφέρειας μετά από τα εμβλήματα και το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου Δημάρχου, αναγράφονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης Εκλογικής Περιφέρειας. Στη συνέχεια αναγράφονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των λοιπών Εκλογικών Περιφερειών και τέλος αναγράφονται με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι σύμβουλοι ή εκπρόσωποι κάθε Τοπικής Κοινότητας.

Σταυροί προτίμησης σε υποψήφιους
δημοτικούς συμβούλους.
Οι εκλογείς σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια (Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνος) μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε έναν, η δύο, ή τρείς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας στην οποία ανήκουν. Επίσης μπορούν να ψηφίσουν μόνο έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από τις άλλες Εκλογικές Περιφέρειες.    

Σταυροί προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους
ή εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων.
Οι εκλογείς σε κάθε Τοπική Κοινότητα μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους μόνο σε έναν, υποψήφιο σύμβουλο ή εκπρόσωπο για την Τοπική τους Κοινότητα.   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/5:Πρόγραμμα υποψηφίων

Ολοκληρώνονται σήμερα οι προεκλογικές ομιλίες των Υποψηφίων τόσο για την Περιφέρεια όσο και για τον Δήμο.

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ ΣΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ
Σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου και ώρα 8:00 το βράδυ ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στο ΛΙΔΩΡΙΚΙ
ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΚΟΥΛΟΥΛΑ ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ

Σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου  ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κουλούλας θα επισκεφθεί με συνεργάτες του στις 18:30 το ΚΑΣΤΡΑΚΙ και στις 20:00 θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στο ΕΥΠΑΛΙΟ.

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Υπεγράφη η σύμβαση για εκμετάλλευση των πετρελαίων στον Πατραϊκό κόλπο

Του Αλέξη Αθανασόπουλου *

Υπεγράφη η Σύμβαση Μίσθωσης για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων  στην περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου από το επιχειρηματικό σχήμα που αποτελείται από τις εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (διαχειριστής - operator), Edison International S.p.A. και Petroceltic Resources Plc., μετά την κατακύρωση που ακολούθησε την υποβολή και αξιολόγηση της σχετικής προσφοράς τους από το ΥΠΕΚΑ.
 
Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ διαθέτουν υψηλού επιπέδου επιστημονικό και τεχνικό στελεχιακό δυναμικό και έχουν συμμετάσχει και διεξάγει έρευνες πετρελαίου σε πολλές περιοχές στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της ΝΑ Ευρώπης (Ελλάδα, Λιβύη, Αίγυπτος, Αλβανία, Μαυροβούνιο).

Η Edison συμμετέχει σε έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε μεγάλο αριθμό παραχωρήσεων στην Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, με ημερήσια παραγωγή περίπου 53.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου και η Petroceltic, επίσης, σε περιοχές στη ΝΑ Ευρώπη και Μέση Ανατολή, με ημερήσια παραγωγή 25.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

Η συνεργασία των τριών έμπειρων και οικονομικά εύρωστων εταιρειών παρέχει όλα τα εχέγγυα σε επιστημονικό, τεχνολογικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο, για την επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό κόλπο.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και οι εταίροι τους, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης από τη Βουλή,  θα προχωρήσουν στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους.

Η υπογραφή αυτής της Σύμβασης Μίσθωσης αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα καθώς επανεκκινεί τη διαδικασία έρευνας υδρογονανθράκων στη χώρα μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ουσιαστική συμμετοχή του Κλάδου στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Οι εκτιμώμενες επενδύσεις στον τομέα αυτό υπολογίζονται σε περίπου 700 εκατ. ευρώ. Στα Ιωάννινα η εκτίμηση των απολήψιμων αποθεμάτων είναι στα 100 εκατομμύρια βαρέλια και στο Κατάκολο στα 5 εκατομμύρια βαρέλια. Για τον Πατραϊκό Κόλπο δεν υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις έως ότου υπάρξει σαφής εικόνα από τις ερευνητικές εργασίες.

Το όλο εγχείρημα θα ξεκινήσει από το Κατάκολο αφού η  διαφορά του Κατακόλου με τις άλλες δύο περιοχές είναι ότι εφόσον γίνει επανερμηνεία των σεισμικών από την κοινοπραξία Energean -Trajan, μπορεί να γίνει απευθείας επιβεβαιωτική και όχι ερευνητική γεώτρηση. Κι αυτό καθώς στο συγκεκριμένο κοίτασμα έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν ερευνητική γεώτρηση.

Ξεκινώντας λοιπόν την πρώτη γεώτρηση ίσως και μέσα στους επόμενους 24 μήνες, η σημασία της θα αποδειχθεί πολύ σημαντική καθώς θα αποδείξει την ύπαρξη πετρελαϊκού συστήματος στην περιοχή και θα δημιουργήσει την πρώτη παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα εκτός του Πρίνου.

Είναι σαφές ότι ενόψει του γύρου παραχωρήσεων που θα γίνει μέσα στο 2014, για οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη που θα ξεκινήσουν να «τεμαχίζονται» το καλοκαίρι, η ύπαρξη ενεργού πετρελαϊκού συστήματος θα εκτοξεύσει το ενδιαφέρον της αγοράς αλλά και την υπεραξία του διαγωνισμού που θα κάνει το Δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο περιοχές τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό, εκεί θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή. Στα Ιωάννινα Energean και Petra θα ξεκινήσουν πρώτα με τις καταγραφές από αέρος, μετά θα συνεχίσουν με τα σεισμικά, κλπ. Εκτιμάται ότι συνολικά το ερευνητικό στάδιο για την περιοχή ανέρχεται στα 7 χρόνια σε τρεις διαφορετικές φάσεις, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα για τον Πατραϊκό που είναι θαλάσσια περιοχή ανέρχεται στα 8 χρόνια. Δηλαδή παραγωγή πετρελαίου στις δύο αυτές περιοχές δύσκολα θα δούμε νωρίτερα από το 2021 - 2022.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, τα οποία ιδρύθηκαν το 1998, είναι ένας από τους σημαντικότερους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα ενέργειας και με παρουσία σε 7 χώρες. Οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX: ELPE) και η κεφαλαιοποίησή τους ανέρχεται σε περίπου €1,9 δισ.

Η Εταιρεία Edison, μέλος του EdF Group, είναι η αρχαιότερη ενεργειακή εταιρεία της Ευρώπης και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς, προμηθευτές και εμπόρους ηλεκτρικής ενέργειας, αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ιταλίας, με δραστηριότητες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Συμμετέχει σε 95 παραχωρήσεις και η ημερησία παραγωγή της ανέρχεται σε 53.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο και η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται σε €5,1 δισ.

Η Petroceltic είναι εταιρεία με αποκλειστικό αντικείμενο την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Έχει έδρα στο Δουβλίνο και γραφεία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Επενδυτική Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (ΑΙΜ) και στην Αγορά Επιχειρηματικών Τίτλων του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας με κεφαλαιοποίηση €360 εκ. Οι τρέχουσες δραστηριότητές της επικεντρώνονται σε 11 περιοχές στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Αλγερία, Ιρακινό Κουρδιστάν και Αίγυπτο με ημερήσια παραγωγή 25.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου

*Ο Αλέξης Αθανασόπουλος είναι χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ, στέλεχος των ΕΛΠΕ, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου,με καταγωγή από την Δωρίδα

ΠΕΜΠΤΗ 15/5: Πρόγραμμα υποψηφίων


ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ

Σήμερα Πέμπτη 15 Μαΐου και ώρα 20:00 ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία  στο ΕΥΠΑΛΙΟ

 

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΚΟΥΛΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

Σήμερα Πέμπτη 15 Μαΐου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κουλούλας θα επισκεφθεί με υποψήφιους του συνδυασμού του στις 18:30 την ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ και στις 20:00 θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην ΕΡΑΤΕΙΝΗ

Στόχος η ανάπτυξη της Δωρίδας μας

Του Μιλτιάδη Ασημακόπουλου *

Οι δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, βρίσκουν την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή οικονομική κρίση που εξελίσσεται πλέον σε βαθιά ανθρωπιστική.

Στο δυσχερές  αυτό περιβάλλον, o Δήμος μας οφείλει να παραμείνει ο θεσμός με την πιο άμεση επαφή με τον πολίτη και μαζί να αγωνιστούν για την:

α) Διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, συνοχής και συμπαράστασης κόντρα στις ζοφερές μέρες που διανύουμε.

β) Αντιστροφή της άθλιας αντίληψης που κυριάρχησε με τη διαπλοκή, την κατασπατάληση πόρων και την κακή διαχείριση.

γ) Ανάκτηση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και την πολιτική, μέσα από την μαζική συμμετοχή και τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής.

Από την πλευρά μου δεσμεύομαι στους δημότες της Δωρίδας, ότι εκμεταλλευόμενος την πολυετή εμπειρία μου ως Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου και βασιζόμενος στην επιστημονική μου κατάρτιση, να αγωνιστώ για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για να υλοποιηθεί ένα διαφορετικό και αποτελεσματικότερο για όλους μας μοντέλο αυτοδιοίκησης.

Κόντρα σε παλιές και σε αναπαλαιωμένες λογικές, με κατανόηση στις διαφορετικές απόψεις, με ενωτικό πνεύμα και ειλικρινή διάθεση δείχνοντας εμπιστοσύνη στους πολίτες, σεβασμό στις αποφάσεις τους με διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση.

Όσοι πιστεύετε - όπως εγώ - ότι η δημοκρατία, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη, η ισότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η τοπική ανάπτυξη πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου δήμου, και ότι ο πρωταρχικός παράγοντας που θα πρέπει να κρίνει τον καθένα είναι το έργο μας, ας βαδίσουμε μαζί.

Με τη δέσμευση για σκληρή, αποτελεσματική  δουλειά και την παραγωγή έργου, σας ζητώ να στηρίξετε με την εμπιστοσύνη σας, την σημαντική αυτή προσπάθεια.

* Ο Μιλτιάδης Ασημακόπουλος είναι πολιτικός Μηχανικός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Δωρίδα για Όλους” του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος ορεινός αγώνας TihioRace στο Τείχιο


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πάνω από 200 αθλητές, ολοκληρώθηκε ο πρώτος ορεινός αγώνας 25χλμ. "TihioRace", καθώς και ο αγώνας fun των 5 χλμ.

Οι δύο αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Μαϊου 2014 στο Τείχιο Δωρίδας.

Ο αγώνας από τεχνικής απόψεως είχε μια ποικιλία μονοπατιών, άλλων εύκολων χωμάτινων μέσα σε δάση και άλλων πιο τεχνικών με πετρώδη κομμάτια - και μια σάρα - που ήθελαν προσοχή. Όσο αφορά την δυσκολία του, είχε δυο αναβάσεις που πραγματικά θύμιζαν Vertical Kilometer!


Καταπληκτικές οι διαδρομές όπως και η θέα
από την ψηλότερη κορυφή της διαδρομής


Η πρώτη που οδηγούσε στην ψηλότερη κορυφή, που δοκίμασε πολύ την δύναμη των ποδιών μας καθώς και η έκπληξη του τερματισμού, που ήταν δύσκολο να μην περπατήσεις την ανηφοριά του 1.5 τελευταίου χιλιόμετρου.

Μετά την κορυφή Τρίκορφα, το μονοπάτι δεν είχε ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία, παρά μόνο σε κάποια μικρά κομμάτια του που είχαν πέτρα.

Η σήμανση της διαδρομής ήταν εξαιρετική με σημάδια και πυκνές κορδέλες έργου παντού. Η δουλειά που είχε γίνει φαινόταν ιδιαίτερα στην δασωμένη ανάβαση πριν την κορυφή, όπου η διαδρομή ανέβαινε κάθετα σε χλόη χωρίς σαφές μονοπάτι και οι κορδέλες μας καθοδηγούσαν άψογα στον σωστό δρόμο.

Όλες οι διασταυρώσεις ήταν σωστά σηματοδοτημένες ενώ με κορδέλες φράσσονταν διακλαδώσεις που δεν έπρεπε να ακολουθήσει ο αθλητής. Πολύ καλή δουλειά στον καθαρισμό του μονοπατιού, ενώ σε μερικά σημεία που διέσχιζαν λιβάδι ή δάσος με μη καθορισμένο μονοπάτι ουσιαστικά ο όγκος των αθλητών δημιούργησε ίχνος στην διαδρομή!

Απόλυτα επαρκείς οι 6 σταθμοί ανεφοδιασμού, με ότι χρειάζεται ο αθλητής για την ολοκλήρωση του αγώνα (τροφή, νερά, ηλεκτρολύτες κτλ.). Ιδιαίτερη μνεία στους εθελοντές όλων των σταθμών, την ομάδα διάσωσης από την Κόρινθο αλλά και γενικότερα, που απόλυτα πρόθυμοι και το κυριότερο χαμογελαστοί βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Το γεύμα που ακολούθησε τους τερματισμούς με σουβλάκια, ντόπιες πίτες, γλυκά, μπύρες και αναψυκτικά ήταν πολύ όμορφο και συνετέλεσε στο να ολοκληρώσει έναν πολύ όμορφο αγώνα. Το ίδιο και τα αρκετά δώρα που κληρώθηκαν πριν την απονομή στους αθλητές. Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο και μια πολύ όμορφη τεχνική μπλούζα συμπλήρωσαν το πολύ δυνατό πακέτο παροχών της διοργάνωσης.

Να επισημάνουμε ότι το σύνολο των χρημάτων από τις εγγραφές των αθλητών δόθηκε στην Φλόγα (σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια), γεγονός για το οποίο θέλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους ανθρώπους της διοργάνωσης. Δύσκολοι καιροί, ακόμη δυσκολότεροι για κάποια παιδιά και τους γονείς τους και κινήσεις σαν αυτές δείχνουν ανθρωπιά και σίγουρα επιστρέφονται κάποια στιγμή.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε τα εξής:
«Με χαρά διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά την εξαιρετική άνοδο του επιπέδου των αθλητών που τρέχουν σε αγώνες ορεινού τρεξίματος. Γίνεται σωστή δουλειά, και αυτό βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη του του αθλήματος στην χώρα μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθεια τους.

Ο μικρός αγώνας των 5 χιλιομέτρων, έδωσε επίσης την ευκαιρία σε αρκετούς να γνωρίσουν το ορεινό τρέξιμο αλλά και να δουν το χωριό, από μια άλλη οπτική γωνία.

Ικανοποιητικός ο αριθμός συμμετοχών για πρώτη διοργάνωση, σε ένα Σαββατοκύριακο με πολλούς και δυνατούς αγώνες να διεξάγονται παράλληλα σε όλη την χώρα».

Μετά το τέλος των αγώνων ανακηρύχτηκαν οι νικητές κατά κατηγορία και δόθηκαν πάρα πολλά και σημαντικά δώρα στους συμμετέχοντες.
Ο 2ος αγώνας "TihioRace" έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου 2015.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

ΜΕΓΑΛΟ DEAL: Στην Τράπεζα Πειραιώς περνά και η Marfin Investment Group

Καταλύτη στις διεργασίες αναδιάταξης του ελληνικού χάρτη και πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ισχυρότερων επενδυτικών σχημάτων εκτιμάται ότι θα αποτελέσει  το μεγάλο deal μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και MIG, το οποίο οριστικοποιήθηκε και αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ώρες.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η ισχυροποιημένη πλέον Τράπεζα Πειραιώς εισφέρει κεφάλαια στη  MIG μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού, θα γίνει βασικός της μέτοχος  και θα παράσχει επιπλέον χρηματοδότηση για επενδυτικές κινήσεις. Η συνεργασία θα επεκταθεί στην αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών και στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με επιχειρηματικούς παράγοντες,  ένα από τα επόμενα σημαντικά βήματα θα αφορά την αναδιάρθρωση του κλάδου ακτοπλοΐας όπου οι όμιλοι Πειραιώς και MIG έχουν σημαντικά συμφέροντα και συμμετοχές.

Οι  ελεγχόμενες από την MIG Attica Group και Blue Star αναμένεται να συγχωνευθούν –σε μοντέλο Aegean-Olympic Air- με την Hellenic Seaways, η οποία είναι στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Πειραιώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πειραιώς έχει ήδη μετοχοποιήσει δάνεια στην ΑΝΕΚ και στη ΝΕΛ.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στη Marfin Investment Group, καλύπτοντας ολοσχερώς την έκδοση  Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου 250 εκατ.
Η συμφωνία προβλέπει ότι μέρος του ΜΟΔ θα μετατραπεί σε μετοχές και η Τράπεζα Πειραιώς θα αποκτήσει συμμετοχή τουλάχιστον 16% στη MIG - ποσοστό που δεν απαιτεί έγκριση των εποπτικών αρχών.

Έτσι θα καταστεί ένας από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της MIG, με ποσοστό αντίστοιχο εκείνου που κατέχει το Dubai Group.
Οι παράμετροι του deal καθώς και οι συνέπειες για τους συνδεδεμένους επιχειρηματικούς ομίλους αναμένεται να αποκωδικοποιηθούν στη συνέχεια.

Πάντως οι περισσότερες εταιρίες του ομίλου της MIG όπως και η μητρική είχαν ήδη δανειακές και άλλες σχέσεις με την Πειραιώς μετά την απόκτηση της Laiki Bank, στα πλαίσια της διάσωσης των ελληνικών θυγατρικών.
Η είσοδος της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να επιταχύνει και άλλες εξελίξεις στον όμιλο της MIG, όπως την πώληση μέρους ή ολόκληρης της Attica Group και της Blue Star.  Οι δύο εταιρίες δεν αποκλείεται να συγχωνευθούν με την Hellenic Seaways, την οποία ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς.

H επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς
Μεγαλομέτοχος της Marfin Investment Group (MIG) γίνεται η Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι ως βασικός πιστωτής της Marfin Investment Group και στο γενικότερο πλαίσιο των υφιστάμενων με την εταιρεία δανειακών συμβάσεων, υπέγραψε με την MIG συμφωνία -πλαίσιο η οποία προβλέπει τη συμμετοχή της τράπεζας σε αδιάθετες ομολογίες της σειράς Α, μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG, με ημερομηνία λήξης 29 Ιουλίου 2019 και περίοδο διάθεσης έως την 30 Ιουνίου 2014.

Οι όροι του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της
MIG
περιέχονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρείας όπως αυτό έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και προβλέπουν τη δυνατότητα μετατροπής σε νέες μετοχές της εταιρείας με τιμή μετατροπής 0,54 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί να προβεί σε μετατροπή ομολογιών σε μετοχές για το ποσό των 90 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 17,7% του μετοχικού κεφαλαίου της
MIG
.

Με την υλοποίηση της παραπάνω στρατηγικής συμφωνίας και μετατροπής των ομολογιών, βελτιώνεται σημαντικά η χρηματοοικονομική δομή του Ομίλου της
MIG. Η παραπάνω συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Ομίλων όπως επίσης και των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών
.

 

Βελτίωση και σήμανση των μονοπατιών στα Τριζόνια προϋπολογισμού 36.000€Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια το έργο  «Βελτίωση και σήμανση μονοπατιών στα Τριζόνια» συνολικού προϋπολογισμού  36.000 € .

Πρόκειται για παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για τη βελτίωση του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του οικισμού σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, με την αναβάθμιση των αγροτικών μονοπατιών , έτσι ώστε να τον καταστήσουν πόλο έλξης των επισκεπτών και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, στην εποχή μας τα μονοπάτια έχουν εξελιχθεί σε ένα σημαντικό στοιχείο υπαίθριας αναψυχής, προσφέροντας στο σύγχρονο άνθρωπο μοναδικές ευκαιρίες επαφής με τη φύση και την ύπαιθρο, καθώς και για σωματική άσκηση και πνευματική ανάταση. Ταυτόχρονα, αποτελούν εργαλεία περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Παλιότερα, μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα και λίγο αργότερα, τα μονοπάτια στον τόπο μας εξυπηρετούσαν αποκλειστικά τη διακίνηση των ανθρώπων και ζώων, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο όπου και σήμερα διατηρούνται ακόμα αρκετά τέτοια μονοπάτια.

Τα Τριζόνια είναι το μεγαλύτερο νησί του Κορινθιακού κόλπου και το μόνο το οποίο κατοικείται. Ανήκουν διοικητικά στο νομό Φωκίδας και υπάγονται στο δήμο Δωρίδας.

Το νησί έχει διατηρήσει το παραδοσιακό τοπικό του χρώμα και το φυσικό του κάλλος ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία του αυτοκίνητου. Ανήκει στο δίκτυο προστασίας NATURA , είναι κατάφυτο από αμπέλια, ελιές, αμυγδαλιές, κυπαρίσσια, πεύκα, φραγκοσυκιές και πουρνάρια .

Στο νησί υπάρχουν τρία μονοπάτια:

Α) Μονοπάτι 1, από εκκλησία Άγιος Γεώργιος έως ακρωτήρι Κόχειλας.Το μονοπάτι αυτό στο βόρειο τμήμα του νησιού , ακολουθεί την ακτογραμμή , ανάμεσα σε πλούσια δασική βλάστηση , αγναντεύοντας τις απέναντι ακτογραμμές της στεριάς της Δωρίδας με τους οικισμούς της Σπηλιάς - Χανίων και Γλυφάδας.
Β) Μονοπάτι 2, από πλατεία οικισμού μέχρι τη μαρίνα σκαφών, ανάμεσα σε βλάστηση από συκιές , αμυγδαλιές και φραγκοσυκιές. Αριστερά αγναντεύουμε το νησάκι Πλανέμι και τον Κορινθιακό κόλπο καθώς και το παραδοσιακό φάρο .

Γ) Μονοπάτι 3, που συνεχίζει τον αγροτικό δρόμο από τον οικισμό προς τη θέση “Πύργο” (Παλιόκαστρο), όπου υπάρχουν υπολείμματα μεσαιωνικού πύργου.

Για την διατήρηση και αναβάθμιση των μονοπατιών θα εκτελεσθούν οι κάτωθι εργασίες :
α) Ένα μέρος της βλάστησης κατά μήκος του άξονα του μονοπατιού που εμποδίζει την άνετη και ασφαλή χρήση του μονοπατιού, απομακρύνεται κατά τη διάνοιξη του μονοπατιού.
β) Σήμανση της διαδρομής με μικρές πινακίδες ανά 100μ. και μια μεγάλη πληροφοριακή πινακίδα με χάρτη διαδρομής , στην πλατεία του οικισμού.

Η σήμανση στα μονοπάτια εξυπηρετεί τους πιο κάτω σκοπούς :

- Τον προσανατολισμό του περιπατητή (πινακίδες κατεύθυνσης και θέσης) δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα ασφάλειας στον επισκέπτη, επιτρέποντάς του να προγραμματίζει την πορεία του.
- Την πληροφόρηση , ενημέρωση και εκπαίδευση και επομένως και αύξηση της ευχαρίστησης και του ενδιαφέροντος του περιπατητή.

γ) Τοποθέτηση όπου υπάρχει ο απαραίτητος χώρος μικρών κάδων απορριμμάτων και ξύλινων παγκακιών και τραπεζοπάγκων για ξεκούραση .

 

 

 

Δώσε μου για να σου δώσω… (σταυρούς)

Του Χρίστου Κων. Πασσάκου *

Πρώτη φορά που επιχειρώ να ασχοληθώ με τα κοινά του δήμου μας, με διάθεση προσφοράς και αγάπης για τον τόπο μου, αλλά και ως επαγγελματικά ασχολούμενος σε όμορο δήμο, διαπίστωσα αυτήν τη νοοτροπία μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των διαφόρων συνδυασμών που μετέχουν στις δημοτικές εκλογές. 
Μια νοοτροπία της παλιάς Ελλάδας που μας οδήγησε στις μέρες που ζούμε σήμερα, μιας Ελλάδας που μας πλήγωσε και μας πληγώνει όσους πραγματικά την αγαπάμε.

Καιρός να καταλάβουμε ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα. Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν ελεύθερη κρίση, γιατί αυτοί είναι οι πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος που έχει γενέτειρά του την πατρίδα μας, γεγονός που μας κάνει να είμαστε μοναδικοί και περήφανοι ως Έλληνες.

Ευτυχώς και προς τιμήν τους οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας δεν μπήκαν σε αυτή την διαδικασία όσο βέβαια υπέπεσε στην αντίληψή μου.

Κύριοι υποψήφιοι, αφήστε τον κόσμο να επιλέξει τους ικανότερους κατά την κρίση του. Μην υποτιμάτε τη σοφία του κάθε συμπολίτη μας. Δεν χρειάζονται δεκανίκια, δεν είναι ανάπηροι.

Καλό αγώνα σε όλους για το καλό της Δωρίδας μας.

* Ο Χρίστος Κων. Πασσάκος είναι Ιατρός, Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Δωρίδα για όλους”  του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/5:Πρόγραμμα Υποψηφίων


ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

Σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου στις 20:00, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην ΕΡΑΤΕΙΝΗ.ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΚΟΥΛΟΥΛΑ ΣΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ

Σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου στις 18:00 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος θα επισκεφθεί τα χωριά ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ και ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ και στις 20:00  θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στο ΛΙΔΩΡΙΚΙ.ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΤΗΣ 
ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, στις 6:30 μ.μ θα γίνει προεκλογική ομιλία υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΕΛΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών (πλατεία Κεχαγιά), με την συμμετοχή της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύης Χριστοφιλοπούλου και των υποψηφίων ευρωβουλευτών Κουρουπάκη Λίτσας και Καρέλα Δημήτρη.

Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΣΑ

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας του Συνδυασμού "Αλλάζουμε... Στην καρδιά της Ελλάδας" Κώστας Μπακογιάννης θα βρίσκεται Τετάρτη 14-5-2014, στην Ιτέα, στην καφετέρια ΜΙΑΜΙ στις 17:45 για να συνομιλήσει με πολίτες, εκφράζοντας τις θέσεις του συνδυασμού και να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ενώ  στη συνέχεια στις  18:45 στην Άμφισσα , στην καφετέρια CAPPUCCINO.
 
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

 
Στην Άμφισσα θα βρεθεί σήμερα  Τετάρτη 14 Μαΐου  ο Μανώλης Γλέζος, υποψήφιος ευρωβουλευτής  και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.
 Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης "Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ" στην πλατεία Λαού στις 1 το μεσημέρι.
Κεντρικός ομιλητής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου