Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Η επιστολή παραίτησης του Ν. Φουσέκη …που όμως δεν αποχωρεί της πολιτικής

Με ανοιχτή επιστολή προς του πολίτες του Δήμου Δελφών, ανακοίνωσε την παραίτησή του ο Δήμαρχος Νίκος Φουσέκης , αναφέροντας τους λόγους και το ιστορικό που τον οδήγησαν σε αυτή την παραίτηση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ν. Φουσέκης  , κλείνει την επιστολή του με ένα «επανειδείν» που σημαίνει ότι πιστεύει στη δικαίωσή του και την ενεργό ανάμειξή του  ξανά στην πολιτική, ίσως ως υποψήφιος βουλευτής.

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή του Νίκου Φουσέκη.
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Σήμερα, Παρασκευή 11.04.2014, υπέβαλα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημάρχου των Δελφών στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο λόγος που με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση ήταν η παραπομπή μου σε δίκη για την γνωστή υπόθεση στο «Αλαφόκαστρο», σε σχέση και με την ψήφιση του  σχετικού πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου των Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Επέλεξα την καθαρή λύση της παραίτησης μου από το αξίωμα του Δημάρχου από την υποχρεωτική αργία στην οποία θα έπρεπε να τεθώ για τους υπόλοιπους τεσσεράμισι μήνες μέχρι τη λήξη της θητείας μας, για λόγους που έχουν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η υπόθεση του «Αλαφόκαστρου» αφορά την επαγγελματική μου ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού σε μια αγοροπωλησία ιδιοκτησίας στον Παρνασσό τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2003. Το τοπογραφικό διάγραμμα που χρησιμοποιήθηκε στην αγοροπωλησία αυτή, φέρει δήθεν δικιά μου υπογραφή και σφραγίδα, εν πλήρη αγνοία μου, από εμπειροτέχνη τοπογράφο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο εμπειροτέχνης τοπογράφος, ο πωλητής και ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης, σε καμιά απολύτως επαφή δεν ήρθαν με μένα ή με τους συνεργάτες μου μηχανικούς στο τεχνικό μου γραφείο για την ανάθεση της εργασίας, τη σύνταξη, την υπογραφή καθώς και την πληρωμή αυτού του τοπογραφικού διαγράμματος.

Στη δίκη που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Λαμίας, σύντομα ελπίζω,  η αλήθεια θα λάμψει. Διότι στο ακροατήριο του δικαστηρίου δεν φτουράνε οι συκοφαντίες, οι τραυλισμοί, τα μισόλογα, καθώς και «τα νόμιζα πως…», που ο κάθε πραγματικά εμπλεκόμενος στην υπόθεση έχει τη δυνατότητα  να ισχυρίζεται κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Οι κατ επάγγελμα συκοφάντες μου εδώ και πολλά χρόνια τώρα, θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν, για τους οχετούς της λάσπης που διοχέτευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.


Αγαπητοί μου συμπολίτες, συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Δελφών,

Εσείς που για πέντε συνεχόμενες τετραετίες μου κάνατε την υψίστη τιμή να με επιλέγετε συνεχώς με υψηλά ποσοστά σε κορυφαίες θέσεις της αυτοδιοίκησης στο Νομό Φωκίδος και στους Δήμους Αμφίσσης και Δελφών. Το 1994-1998 πρώτο δημοτικό σύμβουλο Αμφίσσης, το 1999-2006 Δήμαρχο του Καποδιστριακού Δήμου Αμφίσσης, το 2007-2010 Νομάρχη Φωκίδος και το 2011- 2014 Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου των Δελφών.

Εσείς που μου δώσατε την δυνατότητα να διαθέσω μερικά από τα πλέον παραγωγικά χρόνια της ζωής μου, από 32 ως 52 χρονών, στην υπηρεσία των κοινών της αγαπημένης  ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Εσείς που μας δώσατε την ευκαιρία να βάλουμε την (ή και την)  σφραγίδα μας στα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο νομό μας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Στην άρδευση του Ελαιώνα, στην αστική αναμόρφωση της Άμφισσας και των χωριών μας, σε πλήθος σχολικών κτιρίων σε όλο το μήκος και το πλάτος του Νομού Φωκίδος, στο ΤΕΙ Αμφίσσης, σε ειδικά σχολεία σαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Μουσικό σχολείο, σε γήπεδα σαν της Άμφισσας, της Ιτέας, της Δεσφίνας, των Μαλαμάτων, του Χρισσού, σε μουσεία και χώρους πολιτισμού, στην ανακατασκευή του λιμανιού του Γαλαξιδίου, σε δεκάδες χιλιόμετρα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, σε δεκάδες χιλιόμετρα αστικής και επαρχιακής οδοποιίας, σε σημαντικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού στην αναρρίχηση, την κολύμβηση και ιστιοπλοΐα και τον ανεμοπτερισμό.

Αγαπημένοι μου συνεργάτες, Αιρετοί στην αυτοδιοίκηση, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη του Δήμου μας, των νομικών μας προσώπων, των εταιρειών της αυτοδιοίκησης και της Νομαρχίας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι των συνδυασμών μας στις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαμε από διαφορετικά μετερίζια στα Δημοτικά και στα Νομαρχιακά Συμβούλια, βουλευτές που εκπροσωπήσατε τη Φωκίδα και συνεργαστήκαμε για το καλό της,

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ το Θεό και όλους εσάς θερμά, για την υψίστη τιμή και την ευκαιρία που μου δώσατε να κάνω όλα αυτά τα χρόνια αυτό που περισσότερο από κάθε τι άλλο αγαπώ.

Από κάποιους τους πίκρανα και για τα λάθη που έκανα, ζητώ συγγνώμη.

Φίλες και φίλοι, Ο Δήμος Δελφών της τετραετίας 2011-2014, οργανωμένος, εύρωστος διοικητικά και οικονομικά, με σημαντική «προίκα» έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα,  συνολικού ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μπαίνει στη νέα πενταετία 2014-2019 έτοιμος να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις για την αυτοδιοίκηση και τη Χώρα. Εύχομαι καλή τύχη και καλή πορεία.

Εις το επανειδείν,
Νικόλαος Δημ. Φουσέκης,                                    Άμφισσα, 11.04.2014

 

Παραιτήθηκε χθες ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης πριν τον παραιτήσουν

Μαίνεται ο πόλεμος των «δελφίνων» για τον Δήμο Δελφών !

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης μετά την αρνητική εξέλιξη για τον ίδιο με το περιβόητο άρθρο 24, το οποίο δεν διασώζει όσους παραπέμπονται για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα.
Την ίδια στιγμή μαίνεται ο πόλεμος των «δελφίνων» για τον Δήμο Δελφών , όπου τα «συντροφικά μαχαιρώματα» πάνε σύννεφο , από τα στελέχη που ανήκουν στην παράταξη του πρώην πλέον Δημάρχου Ν.Φουσέκη.

Το θέμα της επικείμενης παραίτησης έφερε πρώτη στη δημοσιότητα χθες με αποκλειστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «ΩΡΑ της Φωκίδας».
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, νωρίς το πρωί χθες , η παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο», γνωρίζοντας την ανατροπή του συγκεκριμένου άρθρου, κυκλοφόρησαν ανακοίνωση που υποστήριζαν ότι το χθεσινοβραδινό  Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει ν’ αναβληθεί, διότι ο Δήμαρχος  είναι παράνομα στη θέση του, επειδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν κάνει καλά τη δουλειά της, καθώς θα έπρεπε από καιρό να έχει τεθεί σε αργία.

Χθες το απόγευμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Μέγκος με επιστολή του στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που κοινοποίησε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους ζητούσε επίσημα να αναβληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί θα είναι παράνομο .
Ειδικότερα στην επιστολή του Π. Μέγκος τονίζει :

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ., σας ενημερώνω πως σήμερα δεν θα συμμετέχω στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Ο λόγος της απουσίας μου είναι ουσιαστικός. Όπως γνωρίζεται από τις 11 Φεβρουαρίου με το 6/2014 βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Λαμίας, ο δήμαρχος του Δήμου μας κος. Ν. Φουσέκης παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις αποφάσεις 2783/2006, 1120/2005 4335/1996 κ.α του ΣτΕ η διοικητική πράξη της αργίας εκδίδεται χωρίς να υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω εξέτασης της υπόθεσης από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επόμενα τίθεται σοβαρό θέμα, ως προς την νομιμότητα της συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, από την στιγμή που η θέση του Δημάρχου την στιγμή αυτή είναι έωλη.

Άρα και η τύχη των αποφάσεων που θα παρθούν από το Δ.Σ, στα θέματα που εισηγείται η Δημοτική Αρχή, πιθανότατα να είναι άκυρες. Όπως επίσης και η συμμετοχή στην διαδικασία των Δημοτικών Συμβούλων, έχοντας γνώση όσων προαναφέρω, τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί, να είναι καταχρηστική.

Σας ζητώ λοιπόν να αναγνώσετε την επιστολή μου αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα να ακυρώσετε τις εργασίες του, έως ότου δοθούν σαφείς οδηγίες με βάση τον κανονισμό λειτουργίας μας, μετά από τις εξελίξεις αυτές από την επιβλέπουσα αρχή.

Σας αποστέλλω ηλεκτρονικά το Δ.Τ. που η δημοτική παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ δημοσιοποίησαν σήμερα σχετικά με το θέμα.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Μέγκος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Η Ευρώπη μετά την Ουκρανία

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Η οικονομική και η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης απαιτεί ακόμη πολύ δρόμο και κυρίως τη διαμόρφωση μίας κοινής στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα.

Σημασία προς το παρόν έχει ότι αυτή η ακαταμάχητη ανάγκη γίνεται ολοένα και περισσότερο συνείδηση σε ευρωπαικό επίπεδο και σταδιακά λαμβάνονται πολύ σημαντικές αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Βήματα μεγάλα, που πριν από χρόνια ή πριν από την περίοδο της οικονομικής κρίσης δεν είχαμε καν βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων.

Η τελική συμφωνία για την εφαρμογή της Τραπεζικής Ενωσης, αποτελεί το πιο πρόσφατο, πολύ ουσιαστικό βήμα για το ευρώ, για την θωράκιση των ευρωπαικών τραπεζών απέναντι σε κρίσεις και την περαιτέρω φυσικά ενοποίηση της Ευρώπης.

Η οικονομική κρίση κατέδειξε τρομακτικές αδυναμίες, οι οποίες αναγκαστικά προκάλεσαν (έστω και βασανιστικά) την παραγωγή πολιτικής για την οικονομία.

Η πολύ πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία, κατέδειξε επίσης, όμως, την παντελή έλλειψη γεωπολιτικής αντίληψης στις μεγάλες ευρωπαικές πρωτεύουσες, αναδεικνύοντας τις τρομακτικές αδυναμίες σε ένα άλλο επίπεδο. Στην διαμόρφωση μίας κοινής εξωτερικής πολιτικής με βάση τα συμφέροντα της Ευρώπης.

Η υπόθεση της Ουκρανίας απέδειξε ότι η Ευρώπη είναι ακόμη γυμνή όσον αφορά την εξωτερική της πολιτική. Περίπου όπως ήταν ανυποψίαστη και κατακερματισμένη στρατηγικά στην οικονομία, πριν από τη δεινή κρίση που ξέσπασε έξη χρόνια νωρίτερα, το 2008.

Η Ουκρανία δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα όπου οι ευρωπαικές ηγεσίες, ακόμη και το Βερολίνο, εμφανίστηκαν εντελώς απροετοίμαστες.

Αμήχανες μπροστά στις εξελίξεις, χωρίς πολιτική και στρατηγική απέναντι στη σύγκρουση συμφερόντων που ξεδιπλωνόταν στη διεθνή σκακιέρα. Προηγήθηκαν το Ιρακ, το Ιράν, η Αίγυπτος, η Συρία και πάει η ιστορία λέγοντας…

Απλώς, η υπόθεση της Ουκρανίας αποτελεί το πιο πρόσφατο και επιπροσθέτως το πιο εκκωφαντικό παράδειγμα, επειδή η Ευρώπη ερέθισε τα γεγονότα και τώρα δεν ξέρει πώς να κινηθεί (όπως και οι ΗΠΑ), παρά το γεγονός ότι καμία από τις δυνάμεις της Δύσης δεν πρόκειται και δεν μπορεί να πράξει κάτι δραματικό.

Αντιθέτως, η Ρωσία του Πούτιν φαίνεται να κερδίζει το παιγνίδι, διότι εκείνη έχει στρατηγική και ξέρει, όπως δείχνουν τα πράγματα, να υπερασπίζεται τα ζωτικά της συμφέροντα. Η Ευρώπη όχι!

Η κρίση της Ουκρανίας, ωστόσο, αποτελεί μία καλή αφορμή. Ένα εφαλτήριο αλλαγής, για να σταματήσει η Ευρώπη να σκέφτεται επιπόλαια στα γεωπολιτικά θέματα και να διαπραγματεύεται ερασιτεχνικά.

Η αναβίωση π.χ. ενός «ψυχρού πολέμου» θα ήταν καταστροφική για τα ευρωπαικά συμφέροντα. Πως λοιπόν η Ευρώπη προτρέχει χωρίς να ξέρει τι ακριβώς θέλει; Χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς την συμφέρει, συγκρουόμενη με μία μεγάλη χώρα, όπως η Ρωσία, με την οποία η ενεργειακή και η εμπορική εξάρτηση που έχει είναι αναμφίβολα κρίσιμη;

Η υπόθεση της Ουκρανίας, καταδεικνύει ότι ήρθε η ώρα να αρχίσει η Ευρώπη να παράγει και κοινή εξωτερική πολιτική, οπωσδήποτε, ως δυνάμει ενιαία γεωπολιτική δύναμη. Διαφορετικά πλέον δεν γίνεται, θα το πληρώσουμε πανάκριβα.

Η Ευρώπη και ειδικότερα η Ευρωζώνη χρειάζονται μία ενιαία εξωτερική πολιτική με βάση τα δικά τους ζωτικά και στρατηγικά συμφέροντα. Οι συνθήκες προόδου για την οικονομική ενοποίηση, βοηθούν σημαντικά και σε αυτό το πολιτικό επίπεδο ολοκλήρωσης.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Στη Φωκίδα το Σάββατο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου

Στη Φωκίδα θα βρεθεί το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου  και θα ακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα:

10,00 - 11,30.   Περιοδεία στην αγορά της Άμφισσας

12,00 - 13,00.   Παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του ψηφοδελτίου « Η Στερεά σε νέα τροχιά», στην Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δελφών

19,00  Συμμετοχή στην λαϊκή συνέλευση της Δ.Κ. Δελφών με θέμα την ζώνη Α΄ του Δελφικού Τοπίου

 

Συνάντηση στις Βρυξέλλες του Κώστα Μπακογιάννη με τον Eπίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν

Συγκεκριμένα αιτήματα αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου, έθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν.

«Είχαμε μια ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση με τον κ. Γιοχάνες Χαν. Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου. Αφού εξήγησα για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα λόγω της στατιστικής στρέβλωσης, που μας κατατάσσει ως περιφέρεια στον στόχο 2, αναφερθήκαμε στις συγκεκριμένες λύσεις και προοπτικές που υπάρχουν» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση.

Επειδή, όπως είπε, «η καρδιά της Ευρώπης πλέον χτυπάει στις Περιφέρειες» στοχεύει και «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έχει ρόλο και λόγο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Σήμερα κάναμε μια καλή αρχή, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας» σημείωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που εξετάστηκαν με τον κοινοτικό επίτροπο.

«Επικεντρωθήκαμε στις πρακτικές δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μας με ένα διττό στόχο: την πλήρη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων άλλα και την εξασφάλιση επιπλέον πόρων. Συμφωνήσαμε ότι δεδομένης της ανεργίας και της φτώχειας που μαστίζουν τη Στερεά, δεν έχουμε ούτε ένα λεπτό για χάσιμο. Συγκεκριμένα, εστιάσαμε στην ενίσχυση της διαχειριστικής επάρκειας των θεσμικών φορέων της περιφέρειας με πνεύμα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας» ανέφερε.

Ζωτικής σημασίας θέμα για την Περιφέρεια που ετέθη στη συνάντηση ήταν ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Αναφέρθηκα στις δυο νέες δομές που προτείνονται στο πρόγραμμα μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας: το Κέντρο Στήριξης Επιχειρήσεων και το Κέντρο προσέλκυσης επενδύσεων (Επενδύστε στην καρδιά της Ελλάδας) καθώς και τη σύνδεση αυτών με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Συζητήθηκε, επίσης, η τεράστια σημασία που έχει η δίκαιη και ορθολογική συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας σε όλα τα τομεακά προγράμματα και ιδιαίτερα στους θεματικούς στόχους, που αφορούν στην προώθηση της απασχόλησης και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας διοίκησης.

«Διερευνήσαμε τις δυνατότητες υλοποίησης μιας πρότυπης πιλοτικής ευρωπαϊκής παρέμβασης» ανέφερε επ’ αυτού ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένη λύση.


"Κορινθιακός Κόλπος": Έγκριση σχεδίου συνεργασίας για περιβάλλον - πολιτισμό

Εγκρίθηκε η ένταξη του Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «Ο Κορινθιακός Κόλπος», το οποίο αφορά την ανάληψη κοινών δράσεων για την ανάδειξη, προβολή, ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την προώθηση των τοπικών προϊόντων του τουρισμού κ.λ.π. στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Φωκίδας Γιώτα Γαζή το όλο εγχείρημα εντάσσεται στα πλαίσια εφαρμογής του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» ΠΑΑ, LEADER, Διατοπική Συνεργασία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 194.000,00 ευρώ Δημόσιας δαπάνης συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Στο Σχέδιο Συνεργασίας από την Στερεά Ελλάδα εκτός της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΚΗΣ Α.Ε συμμετέχει η «ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Ε» , η «Αναπτυξιακή Βόρειας Πελοποννήσου Α.Ε», η «ΑΧΑΪΑ Α.Ε» και η «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε».

Επίσκεψη στη Φωκίδα υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΕΛΙΑΣ

Από την επίσκεψη στο θεραπευτήριο
χρόνιων παθήσεων της Ιτέας
Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη των υποψήφιων Ευρωβουλευτών με την Ελιά Σπύρου Βρεττού και Μαργαρίτας Αργυράκου στη Φωκίδα.

Οι υποψήφιοι επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών όπου ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν το
Στη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή
Γραμματικοπούλειο –
Μπάλειο – Τρίγκειο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας όπου με την Διευθύντρια και εργαζόμενους συζήτησαν θέματα τα οποία αφορούν την χρηματοδότηση του Θεραπευτηρίου και για τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει
 από την
Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Δελφών Ν.Φουσέκη
χρηματοδότηση του πρώην Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Δελφών Νίκο Φουσέκη, συζήτησαν τα προβλήματα του Δήμου Δελφών.

Τέλος, με την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώτα Γαζή συζήτησαν και απέκτησαν μια συνολική εικόνα της περιοχής, τόσο από πλευράς προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζονται καθημερινά όσο και από πλευράς έργων τα οποία πραγματοποιούνται.
Έργα οδοποιίας σε χωριά Δ.Ε. Ευπαλίου από τον Δήμο Δωρίδας κόστους 178.355€

Παρεμβάσεις στη Δημοτική Οδοποιία Ευπαλίου αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Δωρίδας. Το έργο αφορά τις Τοπικές Κοινότητες Δροσάτου, Καστρακίου, Σεργούλας, Τρικόρφου, Τείχιου, Παλαιοξαρίου, Φιλοθέης, Μαραθιά και Ποτιδάνειας, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 178.355 ευρώ.

Να σημειώσουμε πως ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που θα γίνουν έχουν ως εξής:

Δροσάτο
Πρόκειται για τμήμα δρόμου από την οικία κληρ. Νταουσάνη Παύλου που καταλήγει σε δημοτική οδό, συνολικής επιφάνειας 373,00μ2 εκ των οποίων τα 159,62μ2 είναι άσφαλτος φθαρμένη και τα 213,38μ2 τσιμέντο φθαρμένο. Όλο το τμήμα θα ασφαλτοστρωθεί. Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής: Καθαίρεση βράχου σε μήκος 25,00μ, Συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση μέσου πάχους 0,05μ και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ με χρήση κοινής ασφάλτου.

Καστράκι
Πρόκειται για τα τμήματα:
Τμήμα 1: δρόμος προς Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου 324,80μ2, όπου θα πραγματοποιηθεί πλακόστρωση τσιμεντόδρομου , κατασκευή τοιχίου στα σκαλιά προς την εκκλησία. Στις προσβάσεις των ιδιοκτησιών θα γίνει τοπική συναρμογή καθ’ ύψος με προσαρμογή στη στάθμη της αυλής αυτών. Επί της στέψης των πλευρικών τοιχίων εκατέρωθεν της σκάλας θα τοποθετηθούν ζαρντινιέρες, η προμήθεια των οποίων δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό αυτό.
Τμήμα 2: βελτίωση υφιστάμενου χωματόδρομου από οικ. Παναγόπουλου Γ. & Μανιώτη Αθ. 186,85μ2, όπου θα γίνει γενική εκσκαφή με μέσο πάχος 10cm – αποξήλωση θάμνων ώστε να επιτευχθεί ομαλοποίηση του υφιστάμενου χωματόδρομου. Θα τσιμεντοστρωθεί ο δρόμος αυτός με διατήρηση των ορίων των ιδιοκτησιών, με πρόβλεψη κατάληψης των παραχωρηθέντων.
Τμήμα 3: υφιστάμενος χωματόδρομος επιφάνειας 912,22μ2 όπου θα γίνει υπόβαση μεταβλητού πάχους, βάση πάχους 0,10μ, ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ με χρήση κοινής ασφάλτου.                                                                   

Σεργούλα
Πρόκειται για τη βελτίωση του δρόμου από την παραλία προς τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας επιφανείας 450,00 μ2 . Σε αυτό το τμήμα θα γίνει ασφαλτόστρωση επί του υφιστάμενου φθαρμένου οδοστρώματος.
Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής:
Τμήμα Α : Συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση μέσου πάχους 0,05μ και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ με χρήση κοινής ασφάλτου. Στο τμήμα Α: επισκευή τσιμενταύλακα, με αποξήλωση του υφιστάμενου τεχνικού και κατασκευή νέου από άοπλο. Οι υφιστάμενες σχάρες στο τμήμα α θα υπερυψωθούν προ της ασφαλτοστρώσεως,.

Τρίκορφο
Πρόκειται για το τμήμα του δρόμου από την είσοδο του οικισμού προς την πλατεία, στο καφενείο εμβαδού 1200,00μ2. Το τμήμα αυτό θα ασφαλτοστρωθεί.
Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής:
Για την ασφαλτόστρωση : απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος για 360,00μ2, συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση μέσου πάχους 0,04μ και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ με χρήση κοινής ασφάλτου.

Τείχιο
Πρόκειται για ασφαλτόστρωση τμημάτων δρόμου από την παιδική χαρά προς την οικία Μαχά και μέχρι την πλατεία συνολικής επιφάνειας 241,10μ2.
Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής:
Παρά την πλατεία θα γίνει αποξήλωση του φθαρμένου οδοστρώματος, ανακατασκευή του με σκυρόδεμα και με πλέγμα.
Παρά την βρύση επιφάνειας 129,10μ2 θα γίνει βελτίωση του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου με συγκολλητική επάλειψη, ισοπεδωτική στρώση μέσου πάχους 0,04μ και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ με χρήση κοινής ασφάλτου.

Παλαιοξάρι
Πρόκειται να τσιμεντοστρωθεί τμήμα δρόμου από την ιδιοκτησία Σταθόπουλου Δημ. συνολικής επιφάνειας 260,00μ2. Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής: τσιμεντόστρωση με σκυρόδεμα και χαλύβδινο δομικό πλέγμα. 


 Φιλοθέη
Πρόκειται για τσιμεντοστρώσεις των εξής τμημάτων:
Τμήμα1: δρόμος μεταξύ των οικιών Καραβίδα Αθ. - Θεωδοροπούλου Ελβ. και Πολυζώη Δημ - Νικολέτου Χρ. επιφάνειας 111,72μ2.
Τμήμα 2: από οικία Λιακόπουλου έως οικία Πολυζώη Ιωάννη επιφάνειας 90,00μ2.
Τμήμα 3 : τμήμα περιφερειακού δρόμου Αγίου Δημητρίου επιφάνειας 250,00μ2
Τμήμα 4: αποκατάσταση οδοστρώματος που πέρασε δίκτυο ύδρευσης μήκους 105μ με πλάτος 0,60μ.
Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής: τσιμεντόστρωση με σκυρόδεμα και χαλύβδινο δομικό πλέγμα και υπερύψωση σχάρας

Μαραθιάς
Πρόκειται να γίνει τσιμεντόστρωση σε τμήμα χωματόδρομου στη θέση που δείχνεται στο σχετικό σχέδιο προς κεντρική οδό συνολικής επιφάνειας 724,00μ2.
Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εξής: τσιμεντόστρωση με σκυρόδεμα κατηγορίας με χαλύβδινο δομικό πλέγμα.

Ποτιδάνεια
Πρόκειται για το τμήμα δρόμου πάνω από το καφενείο Μελόκερδος όπου θα διαπλατυνθεί και θα τσιμεντοστρωθεί, θα γίνει αποξήλωση – καθαίρεση των ξηρολιθοδομών στα όρια των ιδιοκτησιών, με στόχο τη διαπλάτυνση του υφιστάμενου μονοπατιού. Η διαπλάτυνση θα γίνει με μέσο πλάτος περίπου 110cm και τοπικά θα καθορίζεται αναλόγως των συνθηκών κατασκευής. Στον πόδα του πρανούς και στο μήκος αυτό θα κατασκευαστεί τεχνικό από οπλισμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με το σχέδιο.


 

 

Έργα οδοποιίας σε χωριά Δ.Ε.Λιδωρικίου από τον Δήμο Δωρίδας κόστους 147.768 €

Στην προκήρυξη του έργου «Δημοτική Οδοποιία Λιδωρικίου», προϋπολογισμού 147.768 ευρώ, προχώρησε ο Δήμος Δωρίδας
Να σημειώσουμε πως το έργο αφορά παρεμβάσεις σε δρόμους των Τοπικών Κοινοτήτων του Λιδωρικίου, ενώ ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαΐου. 

Αναλυτικότερα τα έργα που θα γίνουν :


Λιδωρίκι
Στη τοπική Κοινότητα Λιδωρικίου, θα γίνουν παρεμβάσεις σε δύο δρόμους για τη βελτίωση της βατότητάς των.
Τμήμα Α: Η πρώτη παρέμβαση θα γίνει σε δρόμο παρά την οικία Ανέστου.
Επειδή η υφιστάμενη τσιμεντόστρωση αυτού του δρόμου έχει υποστεί πολλές φθορές λόγω της διέλευσης πρόσφατα σε αυτόν αγωγού κοινής ωφελείας, θα γίνει καθαίρεση σε όλο το πλάτος και μήκος του υφιστάμενου σκυροδέματος. Στη συνέχεια ο δρομίσκος θα διαστρωθεί με πλέγμα σε όλο το πλάτος και μήκος αυτού. Τέλος θα γίνει διάστρωση σκυροδέματος κατηγορίας c16/20 πάχους 15 εκ. σε όλη την επιφάνεια του δρομίσκου.
Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την εκτέλεση του έργου να μη εισέρχονται όμβρια ύδατα σε ιδιοκτησίες που υπάρχουν εκατέρωθεν του δρόμου.
Τμήμα Β: Στο τμήμα αυτό θα γίνει τσιμεντόστρωση του δρόμου που βρίσκεται πάνω από την παιδική χαρά μέχρι την οικία Ταμβάκη.
Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι οι εξής: Τροποποίηση της ερυθράς με εκσκαφή ώστε ο δρόμος να αποκτήσει ενιαία κατωφερική κλίση. Τοποθέτηση σε όλη την επιφάνεια του προς τσιμεντόστρωση δρόμου χαλύβδινου πλέγματτος. Διάστρωση με σκυρόδεμα. 


 Δωρικό
Στη τοπική Κοινότητα Δωρικού, θα γίνει ασφαλτόστρωση του ήδη τσιμεντοστρωμένου δρόμου από το προσκυνητάρι μέχρι την κάτω βρύση στο πλάτανο. Η επιφάνεια του προς ασφαλτόστρωση δρόμου είναι 940,03 τετραγωνικά μέτρα.
Για την υλοποίηση αυτού του έργου θα γίνει ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη στην επιφάνεια του τσιμεντοστρωμένου δρόμου, θα γίνει διάστρωση ισοπεδωτικής στρώσης μέσου πάχους 3εκ. Τέλος θα τοποθετηθεί ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5εκ.

Μαλανδρίνο
Στην τοπική Κοινότητα Μαλανδρίνου θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:
Τμήμα Α: Θα κατασκευασθεί πέτρινος τοίχος στο κεντρικό δρόμο εισόδου από την Άμφισσα , από Iδιοκτησία Νικ. Μαστροχρήστου προς ιδιοκτησία Παν. Παναγιωτόπουλου και σε μήκος 189,0 μέτρων.Οι εργασίες που θα γίνουν για την υλοποίηση του έργου είναι:
α) Καθαίρεση του υφιστάμενου από λιθοδομή τοίχου.
β) Όρυξη βράχου σε μήκος 38,23 μ.
γ) Εκσκαφή θεμελίων για την έδρα- ση του νέου προς κατασκευή τοίχου από αργολιθοδομή.
δ) Κατασκευή θεμελίου από σκυρόδεμα κατηγορίας.
ε) Λιθοδομή μιας ορατής όψεως ύψους 1,60 μ με αργούς λίθους από την περιοχή ,με ταυτόχρονη διαμόρφωση της όψης της λιθοδομής.
στ) Επικάλυψη στέψης του τοίχου
με ακανόνιστες χονδρόπλακες και με επί πλέον εργασία μόρφωσης της ακμής τους στην όψη.
Τμήμα Β: Θα γίνει τσιμεντόστρωση δρομίσκου προς οικία Δημητρίου Αλεξόπουλου σε επιφάνεια 67,0 μ2. Θα τοποθετηθεί χαλύβδινος οπλισμός σε όλη την επιφάνεια του προς τσιμεντόστρωση δρόμου. Τέλος θα γίνει διάστρωση με σε όλη την επιφάνεια του δρόμου.

Αμυγδαλιά
Στην Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλιάς, θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:
Τμήμα Α: Στο τμήμα αυτό θα γίνει βελτίωση τμήματος δρόμου από ιδιοκτησία Γεωργίου Καμουτή προς τον Άγιο Δημήτριο σε επιφάνεια 572,10 μ2.
Για να έχει επιτυχία αυτή η παρέμβαση και να γίνει ο δρόμος ασφαλής και να εξασφαλίζεται ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων θα πρέπει να γίνουν οι εξής εργασίες.
α) Διάστρωση σε επιφάνεια 572,10 μ2 , υπόβασης μεταβλητού μέσου πάχους 10 εκ. ώστε να καλυφθούν τα κενά και να δοθούν οι σωστές κλίσεις στη συγκεκριμένη στροφή.
β) Τοποθέτηση πλέγματος σε επιφάνεια 572,10 μ2.
γ) Διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. σε επιφάνεια 572,10 μ2.
Κατά την διάστρωση του σκυροδέματος θα δημιουργηθούν εγκοπές – εγκάρσιες ραβδώσεις με χρήση τάβλας , επί της επιφάνειας του σκυροδέματος για να αποφευχθεί η ολισθηρότητα του δρόμου . Τμήμα Β: Θα γίνει τσιμεντόστρωση δρόμου πλησίον της οικίας Ασημακόπουλου Ασημάκη σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο και σε επιφάνεια 181,77 μ2.
Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι:
α)Τοποθέτηση πλέγματος σε όλη την επιφάνεια του προς τσιμεντόστρωση δρόμου.
β)Διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. στην επιφάνεια του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου.

Βραΐλα
Στη τοπική Κοινότητα Βραίλας θα γίνει τσιμεντόστρωση πέριξ της ποτίστρας ως δείχνεται στο σχετικό σχέδιο. Η τσιμεντόστρωση θα γίνει με διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. αφού πρώτα διαστρωθεί χαλύβδινος οπλισμός , σε επιφάνεια 50 μ2.

Σώταινα
Στη τοπική Κοινότητα Σώταινας, θα γίνει τσιμεντόστρωση τμήματος του δρόμου που οδηγεί προς τον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, και σε επιφάνεια 123,80 m2. Παράλληλα θα γίνει κάλυψη της επιφάνειας με χαλύβδινο οπλισμό και στη συνέχεια θα γίνει διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ.

Στίλια
Στη τοπική Κοινότητα Στίλιας, θα γίνουν παρεμβάσεις σε τρεις δρομίσκους εντός της κοινότητας για τη βελτίωση της βατότητάς των.
Συγκεκριμένα:
Τμήμα Α προς οικία Χρ. Καβέρα θα γίνουν οι εξής εργασίες:Λόγω των εντόνων φθορών που παρατηρούνται στον υφιστάμενο δρομίσκο θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:
1) Καθαίρεση σκυροδεμάτων(όπως φαίνονται στη προμέτρηση).
2) Υπερύψωση του φρεατίου ύδρευσης,
3) Διάστρωση με σκυρόδεμα πάχους 15 εκ. σε όλη την επιφάνεια αυτού του τμήματος. Τμήμα Β από την οικία Κουρεμένου έως οικία Αριστέας Παπανακλή θα γίνουν οι εξής εργασίες.
1) Καθαίρεση του σκυροδέματος σε όλη την επιφάνεια αυτού του τμήματος του δρόμου.
2) Τοποθέτηση σε όλη την επιφάνεια χαλύβδινου οπλισμού.
3) Διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. σε όλη την επιφάνεια με ιδιαίτερη προσοχή στην επανακατασκευή του ανοικτού αύλακα που προϋπήρχε με απλή διαμόρφωση κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης άνευ χρήσης ξυλοτύπων.
Τμήμα Γ από την οικία Αποστ. Μακρυγιάννη έως οικία Βασ. Μακρυγιάννη θα γίνουν οι εξής εργασίες.
1) Καθαίρεση του σκυροδέματος σε όλη την επιφάνεια αυτού του τμήματος του δρόμου.
2) Τοποθέτηση σε όλη την επιφάνεια χαλύβδινου οπλισμού.
3) Διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. σε όλη την επιφάνεια

Άβορος
Στην τοπική Κοινότητα Αβόρου, θα κατασκευασθεί κατάντι του κεντρικού δρόμου, τοίχος αντιστήριξης από λιθοδομή για την αντιστήριξη τμήματος του. Ο τοίχος που θα κατασκευαστεί από λιθοδομή ,θα έχει συνολικό μήκος 9,0 μέτρων, θα έχει ύψος 3,0 μέτρα , με προεξοχή από την επιφάνεια του δρόμου και σόλο το μήκος κατά 0,60μ. Επί της στέψης του τοίχου θα τοποθετηθούν ως καπάκια, πλάκες ακανόνιστες μέσου πάχους 5 εκ. Για την κατασκευή αυτού του τοίχου θα πρέπει από το δήμο Δωρίδος να εξασφαλιστεί η συγκατάθεση των ιδιοκτητών των οικοπέδων που βρίσκονται κατάντη του κεντρικού δρόμου στο σημείο που θα υλοποιηθεί το έργο.

Περιθιώτισσα
Στη τοπική Κοινότητα Περιθιώτισσας, θα κατασκευασθεί τοιχίσκος από λιθοδομή μήκους 52,0 μέτρων και ύψους 1,0 μέτρου για την άρση πιθανών καταπτώσεων που θα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και όχι για αντιστήριξη πρανούς. Η κατασκευή του τοιχίσκου θα γίνει ανάντη του δρόμου που ενώνει τον επαρχιακό δρόμο με τον οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Περιθιώτισσας, και συγκεκριμένα μέχρι την πρώτη δεξιά στροφή όπως κατεβαίνει ο δρόμος. Η όψη του τοίχου θα είναι ανώμαλου χωρικού τύπου, και στη στέψη του θα τοποθετηθεί καπάκι από χονδρόπλακες μέσου πάχους 5 εκ. Θα κατασκευαστεί επίσης θεμέλιο πλάτους 70,0 εκ. και πάχους 20 εκ.

Καρούτες
Στη τοπική Κοινότητα Καρουτών, θα κατασκευαστούν δύο τοίχοι από λιθοδομή που κατασκευάζεται για άρση πιθανών καταπτώσεων που θα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και όχι για αντιστήριξη πρανούς. Ο πρώτος τοίχος μήκους 25,0 μέτρων και ύψους 1,00 μέτρου θα κατασκευαστεί από την οικία Κάζου προς οικία Σιδηρόπουλου. Ο δεύτερος τοίχος θα κατασκευαστεί στο δρόμο δίπλα στο Νεκροταφείο και συγκεκριμένα το πρώτο τμήμα του μήκους 8,50 μέτρων θα έχει ύψος 0,70 μέτρα. Το δεύτερο τμήμα μήκους 29,0 μέτρων ο τοίχος θα έχει ύψος 1,0 μέτρου. Σημειώνεται ότι η λιθοδομή θα γίνει με πέτρα της περιοχής.

Κονιάκου
Στη τοπική Κοινότητα Κονιάκου θα συνεχιστεί η τσιμεντόστρωση του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στο Νεκροταφείο. Επειδή η επιφάνεια του τμήματος αυτού του δρόμου ,που είναι προς τσιμεντόστρωση, έχει υποστεί μεγάλες αλλοιώσεις, θα γίνει πρώτα διάστρωση με υπόβαση μεταβλητού πάχους και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί χαλύβδινος οπλισμός και σκυρόδεμα πάχους 0,20m σε επιφάνεια 120,79 m2

Δάφνος
Στη τοπική Κοινότητα Δάφνου θα γίνει τσιμεντόστρωση τμήματος του δρόμου που οδηγεί στο Νεκροταφείο. Η αρχή της τσιμεντόστρωσης θα πραγματοποιηθεί από το σημείο της πέτρινης βρύσης και σε μήκος 30,90 μέτρων.
Θα γίνει κάλυψη της επιφάνειας 151,55m2 με χαλύβδινο οπλισμό και στη συνέχεια θα γίνει διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ.
Απολογιστικά θα αποζημιωθεί ο ανάδοχος για την τοποθέτηση σωλήνας ύδρευσης σε μήκος 32 μ. πριν τη σκυροδέτηση του τμήματος αυτού του δρόμου
Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Τι απαντά η Διοίκηση των Πτηνοτροφείων σε καταγγελίες πολιτών - τοπικών φορέων

Συνεχίζεται το σίριαλ …«πόλεμος ορνίθων» σχετικά με τις εγκαταστάσεις και λειτουργία των Πτηνοτροφείων Ναυπάκτου στη περιοχή της πεδιάδας του Μόρνου , όπου πολίτες και φορείς καταγγέλλουν ότι η λειτουργία τους προκαλεί μεγάλη ρύπανση στον περιβάλλοντα χώρο, κυρίως με δυσοσμίες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γρηγόρης Κοντοχρήστος με σημερινή του ανακοίνωση, αντιπαραθέτει στοιχεία για να δείξει ότι η επιχείρηση λειτουργεί άψογα, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι Περιβαλλοντικοί Όροι της εταιρείας ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε. έχουν δημοσιευθεί και αναρτηθεί τουλάχιστον 6 φορές, από το 2004 έως και σήμερα, σε δύο τοπικές εφημερίδες και στο Δημαρχιακό και Περιφερειακό μέγαρο της περιοχής.

Για το αν τηρούνται ή όχι σας παραπέμπουμε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευπαλίου (αρ.136/2009) και στις αυτοψίες των αρμόδιων υπηρεσιών που διεξήχθηκαν ύστερα από καταγγελίες των κατοίκων του Τ.Δ. Μανάγουλης και άλλων φορέων (Ιούλιος, Οκτώβριος 2009).

Τα ανωτέρω έγγραφα βρίσκονται στα αρχεία της εταιρείας, μαζί με τις εκθέσεις αυτοψίας των συγκεκριμένων οργάνων. Η εταιρεία επιφυλάσσεται να τα χρησιμοποιήσει όποτε, όπως και όπου απαιτηθεί. Γνωστοποιώντας, στους ενδιαφερόμενους, ότι η δημοσιοποίηση τους, φέρει προ των ευθηνών τους, τους φορείς ως προς την μη συμμόρφωση για δικές τους ενέργειες ως προς τα ευρήματα των αυτοψιών.

Για την ιστορία:

Σήμερα η εταιρεία, έχοντας επενδύσει, από το 2004 έως και σήμερα, 2.500.000 € σε εγκαταστάσεις και διαδικασίες περιβάλλοντος, εφαρμόζει πλήρως τις απαιτήσεις του ν. 1774/2004 (Διαχείριση  Ζωικών Υποπροϊόντων), ενώ τα υγρά απόβλητα μετά από Βιολογική Επεξεργασία διατίθενται σε υπεδάφια απορροφητικά πεδία (Αρ. Αδείας 5535 από 20/09/2005 Διεύθυνση Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος). Επίσης τηρείται αρχείο αναλύσεων στις παραμέτρους που ορίζουν οι Περιβαλλοντικοί Όροι. Καθώς και υποβάλει όλα τα σχέδια διαχείρισης αποβλήτων στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όποια υπηρεσία τα ζητήσει, όπως έχει γίνει  όλα τα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.

Ως προς το κοινωνικό έργο της εταιρείας, αν και δεν είναι της παρούσης, αναφέρουμε ότι κατά το περασμένο έτος δώσαμε σε συνανθρώπους μας με ανάγκες τουλάχιστον 10.000 κιλά κοτόπουλα και παρασκευάσματα.

Ακόμη θέλω να αναφέρω, αν και δεν θέλω να ακουστεί άκαιρο, την χορηγία  5 υποτροφιών κάθε χρόνο σε μαθητές που θα επιτύχουν σε σχολές σχετικές με το αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρείας, τις οποίες θα διαχειρίζεται επιτροπή που θα απαρτίζεται από φορείς της περιοχής.(1 υποτροφία στον Γαλατά Ναυπάκτου, 1 στην πεδιάδα Μόρνου ή τον πρώην Δήμου Ευπαλίου και 3 στην Ναύπακτο) Οι υποτροφίες αυτές θα ισχύουν ακόμα και στην περίπτωση αποχώρησης της εταιρείας από την περιοχή, καθώς δεν πρόκειται να μεταβληθεί η ταυτότητα του BRANDNAME.
 
Θα ακολουθήσει, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί, ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν τόσο οι υπάρχουσες δραστηριότητες της εταιρείας όσο και τα μελλοντικά της σχέδια.
 
 

 

Η Σώτη Τριανταφύλλου στο Ευπάλιο


Τιμητική Εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στο έργο της συγγραφέως ΣΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στις 19.00 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Ευπαλίου.
 

Το πρωί της ίδιας ημέρας η Σώτη θα μιλήσει και θα έχει διάλογο τόσο με τους μαθητές του Γυμνασίου όσο και με τους μαθητές του Λυκείου.

Όπως είναι γνωστό η μεγάλη αυτή συγγραφέας έχει καταγωγή από το Ευπάλιο , κόρη του αείμνηστου γιατρού Γιάννη Τριανταφύλλου.

Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Σχολείων προσκαλούν όλους να παραβρεθούν στη σπουδαία αυτή εκδήλωση 

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Ημερίδα για τις εθελοντικές δράσεις διοργανώνουν Φορείς στο Ευπάλιο

Ημερίδα με θέμα «Ενημερώσου, Δράσε εθελοντικά» διοργανώνουν στο Ευπάλιο το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την υγεία Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ευπαλίου, το Γυμνάσιο - Λύκειο Ευπαλίου και τον Δήμο Δωρίδας.

Στόχος της ημερίδας είναι η από κοινού ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού και της κοινότητας του Ευπαλίου στο ζήτημα του εθελοντισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του project που έχουν κάνει οι μαθητές της Β’ Λυκείου με θέμα τον εθελοντισμό, ενημέρωση από εθελοντικούς συλλόγους του τόπου για τις δράσεις τους, καθώς και την παρουσίαση του Σώματος Εθελοντών για την υγεία από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Είναι πολύ σημαντικό να αναδειχθεί η σημασία του εθελοντισμού στην σύγχρονη τοπική κοινότητα. Ο εθελοντισμός ενισχύει το κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης στην κοινότητα, ενώ παράλληλα βοηθά στην άρση των προκαταλήψεων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο εθελοντισμός μας φέρνει πιο κοντά, μας προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και ηθική ικανοποίηση.

Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» να φέρει τους συνεργαζόμενους φορείς πιο κοντά στον πολίτη, μέσα από την διοργάνωση και την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Δημαρχείου στο Ευπαλίο, στις 10 Απριλίου 2014, ώρα προσέλευσης 11.00 π.μ..

Παράλληλα με την εκδήλωση αυτή στις 9 και 10 Απριλίου 2014 στον χώρο του Γυμνασίου Ευπαλίου θα λειτουργήσει bazaar βιβλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2265023222.

Το Δίκτυο “Ακεσώ” είναι μια υπηρεσία τηλεφωνικής υποδοχής, καταγραφής, παραπομπής και παρακολούθησης ψυχοκοινωνικών και προνοιακών αιτημάτων του πληθυσμού του νομού Φωκίδας.

Στόχο έχει την διαχείριση και διοχέτευση των αιτημάτων στους κατάλληλους φορείς. Τα αιτήματα φτάνουν στο Δίκτυο "Ακεσώ" άμεσα από τους πολίτες που καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 22650 23222 και έμμεσα από τους συνεργαζόμενους φορείς.

Βασικός σκοπός του είναι να διευκολύνει τις διαδικασίες για τον πολίτη πληροφορώντας, υποστηρίζοντας και παραπέμποντας.

Επίσκεψη υποψήφιων Ευρωβουλευτών της ΕΛΙΑΣ στη Φωκίδα αύριο Τετάρτη


Επίσκεψη στη Φωκίδα θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου οι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με την Ελιά Σπύρος Βρεττός και Μαργαρίτα Αργυράκου.

Οι υποψήφιοι θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε θεσμικούς φορείς με τους οποίους θα συζητήσουν τα προβλήματα της περιοχής.
 
Συγκεκριμένα οι προγραμματισθείσες επισκέψεις περιλαμβάνουν:

10:30: επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

11:30: επίσκεψη στο Γραμματικοπούλειο – Μπάλειο – Τρίγκειο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας

12:00: επίσκεψη στο Δήμαρχο Δελφών

13:00: επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

Υποψήφιοι με «Ενωτικό Κίνημα Ενεργών Πολιτών Δωρίδας» του Γ. Αρτινόπουλου

Με  υποψήφιους Συμβούλους που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ» του Γιώργου Αρτινόπουλου ολοκληρώνουμε τα ρεπορτάζ  που κάναμε για τους τέσσερις συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν της ψήφο των δημοτών της Δωρίδας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου. 

Στην συνέχεια και μέχρι να ανακοινώσουν επίσημα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι τους συνδυασμούς τους , όταν από το ρεπορτάζ έχουμε και νέα ονόματα θα σας τα παρουσιάσουμε.

Πρέπει να πούμε εδώ ότι από την προηγούμενη λίστα υποψηφίων του συνδυασμού  Αρτινόπουλου που σας είχαμε παρουσιάσει πριν λίγες ημέρες ,  μας ενημέρωσαν ότι κάποια ονόματα δεν θα είναι υποψήφιοι.

Τα ονόματα που έχουμε εμείς μέχρι τώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας και μας τα επιβεβαίωσαν από τον συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ» είναι τα εξής :

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΘΛΟΥ ΚΑΙΤΥ   (Μαραθιάς)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  ΕΦΗ  (Λιδωρίκι)
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ   (Ευπάλιο)
ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ   (Καστράκι)
ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   (Σεργούλα)
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΘΑΝΑΣΗΣΗΣ   (Τ.Ε. Τολοφώνα)
ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΥ  ΜΑΡΙΑ  (Τ.Ε. Τολοφώνα)
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ   (Σκάλωμα)
ΒΕΛΙΓΚΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ   (Τ.Ε. Τολοφώνας)
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ  (Καστράκι)
ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ   (Τ.Ε. Ευπαλίου)
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ   (Καστράκι)
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ   (Τ.Ε. Ευπαλίου)
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΟΛΥΞΕΝΗ  (Μοναστηράκι)
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ  (Κάμπος)
ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ( Τ.Ε. Βαρδουσίων)
ΚΑΝΤΖΟΥ  ΑΝΤΖΥ   (Μανάγουλη)
ΚΛΩΣΣΑ  ΣΟΦΙΑ  (Λιδωρίκι)
ΚΟΥΓΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ  (Ευπάλιο)
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ    (Τ.Ε. Ευπαλίου)
ΛΥΚΟΚΑΠΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ   (Τ.Ε. Τολοφώνα)
ΛΥΜΠΕΡΗΣ  ΗΛΙΑΣ  (Μανάγουλη)
ΜΑΝΙΩΤΗΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ  (Παλαιοξάρι)
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ   (Τ.Ε. Βαρδουσίων)
ΜΑΧΑΙΡΑΣ  ΣΠΥΡΟΣ  (Τριζόνια)
ΜΠΟΥΖΙΝΕΚΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ   (Τ.Ε. Ευπαλίου)
ΜΠΟΥΖΙΝΕΚΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ  (Σεργούλα)
ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  (Μανάγουλη)
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ  (Μανάγουλη)
ΠΑΝΑΓΟΥ  ΣΤΑΘΗΣ  (Μαραθιάς)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΣΩΤΗΡΗΣ  (Σεργούλα)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΤΑΚΗΣ  (Αμυγδαλιά)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΚΩΣΤΑΣ  (Μανάγουλη)
ΠΑΤΡΙΝΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ   (Τ.Ε. Τολοφώνα)
ΡΟΥΣΟΥ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΜΑΡΘΑ (Τολοφώνα)
ΣΚΟΤΗΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ   (Τ.Ε. Τολοφώνας)
ΣΧΙΖΑΣ  ΝΩΝΤΑΣ  (Γλυφάδα)
ΤΡΙΨΑΣ  ΤΑΣΟΣ   (Τ.Ε. Τολοφώνα)
ΧΑΛΙΚΙΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ   (Τ.Ε. Ευπαλίου)
ΧΑΜΠΕΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  (Αμυγδαλιά)