Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Επιτυχημένη η 2η ανοιχτή συγκέντρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας στην Ερατεινή

Ο βουλευτής Β. Χατζηλάμπρου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε ξενοδοχείο της Ερατεινής, η 2η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας.

Κύριος ομιλητής-εισηγητής ήταν ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Στην ομιλία του ο βουλευτής  παρουσίασε αναλυτικά το οικονομικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος και στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις και τοποθετήσεις που έκαναν αρκετοί από τους παρευρεθέντες στην συγκέντρωση.

Ολιγόλεπτη τοποθέτηση έκανε και ο παρευρεθείς Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης που άσκησε έντονη κριτική στην τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σύνολο σχεδόν των πολιτών της χώρας.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης
στην σύντομη τοποθέτησή του
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα προβλήματα της Δωρίδας και απηύθυνε πρόσκληση μέσα από διάλογο για συνεργασία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και προς τα στελέχη της  δημοτικής κίνησης «Δωρίδα τόπος να ζεις» που δημιούργησε τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά ήταν τα ερωτήματα αυτών που τοποθετήθηκαν, προς το Προεδρείο και τον βουλευτή, για τον τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων που έχουν σχέση με δεσμευτικές αποφάσεις λόγω του μνημονίου , στα οποία ο Β. Χατζηλάμπρου έδωσε απαντήσεις .
 
 
Ο Β. Χατζηλάμπρου απάντησε σε μια σειρά
ερωτημάτων που του έθεσαν οι πολίτες


Πρέπει επίσης να τονισθεί ότι η συγκέντρωση ήταν πραγματικά ανοιχτή και γι αυτό έδωσαν την παρουσία τους αρκετοί πολίτες που ανήκουν και σε άλλους πολιτικούς χώρους και όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ των παρευρεθέντων που διακρίναμε ήταν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα Πολυξένη Ηλιοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Δωρίδας Κώστας Αντωνόπουλος και Παναγιώτης Καλλιαμπέτσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιώργος Λώλος, Παναγιώτης Ζέτος, Μανώλης Χαραλάμπους, Κώστας Φλετούρης και Παναγιώτης Παπαγεωργίου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Ερατεινής Σταύρος Πολίτης, Γλυφάδας Παναγιώτης Καπεντζώνης , Καλλιθέας Γιάννης Μπέκας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνας Ηλίας Κορομπίλης, κ.ά. 
Γενική άποψη της αίθουσας με τους συγκεντρωθέντες στην 2η ανοιχτή
συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας στην Ερατεινή

ΟΡΕΞΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΝΥΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Μια νέα κερκόπορτα πάει ν ανοίξει για τα εθνικά μας θέματα και ειδικότερα για το θέμα των ονομασιών πόλεων, γεωγραφικών περιοχών και γενικά τοπωνυμίων εντός της ελληνικής επικράτειας, από την δυνατότητα που μπορεί να αποκτήσουν μειονότητες, αναγνωρισμένες και μη, να χρησιμοποιήσουν και στη συνέχεια να κατοχυρώσουν, δικές τους ονομασίες, στη θέση των σημερινών ονομασιών.

Ο κίνδυνος αυτή τη φορά μπορεί να προέλθει από την εκφρασθείσα βούληση του προέδρου της ομάδας τοπωνυμίων των Ηνωμένων Εθνών, να αλλάξει τις ισχύουσες έννοιες των ενδόνυμων και εξώνυμων.

Τη βούλησή του αυτή ,ο συγκεκριμένος πρόεδρος της συγκεκριμένης ομάδας, κοινοποίησε ήδη από την ειδική σύνοδο του περασμένου Μαΐου στην Κέρκυρα και αναμένεται να επαναλάβει και να προωθήσει, στην επικείμενη συνάντηση των εμπειρογνωμόνων για τα γεωγραφικά ονόματα ,που θα γίνει στη έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη , τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ενδεχόμενη προώθηση μιας ανάλογης επεξεργασμένης θέσης, θα ήταν πολλαπλά επιβλαβής για τα εθνικά μας συμφέροντα. Γιατί, πρώτα από όλα, τις σαφείς τους προθέσεις έχουν ήδη εκδηλώσει διάφοροι μειονοτικοί παράγοντες και ομάδες ,με την υποστήριξη Τουρκίας, Σκοπίων αλλά και Αλβανίας.

Ως εκ τούτου, ορατός είναι ο κίνδυνος για τις γεωγραφικές ονομασίες περιοχών της χώρας μας. Πολύ απλά , αν επιτρέψουμε να αλλάξουν οι ισχύουσες έννοιες στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών θα μπορούν μειονότητες ,αναγνωρισμένες και μη, να χρησιμοποιούν δικά τους ονόματα στη θέση των επίσημων ονομάτων που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η ελληνική πολιτεία.

Είναι ευνόητο τι θα συμβεί στην απευκταία αυτή περίπτωση, για περιοχές της Θράκης , Κ-Δ Μακεδονίας και Ηπείρου που συνορεύουν με Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία αντίστοιχα.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι στις περιοχές αυτές, με τη βοήθεια ύποπτων οργανώσεων αλλά και μυστικών υπηρεσιών, δρουν διάφοροι αμφιλεγόμενοι φορείς , που θεωρούν ότι συγκροτούν μειονότητες και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ μιας ανάλογης αλλαγής των ισχυουσών εννοιών, όπως προαναφέραμε.

Έχουν κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις τους εκδίδοντας εγχειρίδια, βιβλία και χάρτες περιοχών, πόλεων και χωριών της Βορείου Ελλάδος, στις οποίες έχουν δώσει τουρκικά (Θράκη), σλαβομακεδονικά (Κ. Μακεδονία) και Αλβανικά (Ήπειρος), ονόματα. Και είναι γνωστό ότι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

Δεν είναι καθόλου απλό το θέμα, για να αντιμετωπίζεται με εγκυκλοπαιδική ενδεχομένως και ακαδημαϊκή προσέγγιση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα

Η επικίνδυνη, και σε κάθε περίπτωση απρόβλεπτη τροπή, που μπορεί να πάρει το όλο θέμα για τα ελληνικά συμφέροντα, κάνει επιτακτική την ανάγκη, ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, από το Υπουργείο Εξωτερικών, για τη δημιουργία λόμπυ με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρεμφερή προβλήματα.

Άλλωστε είναι ήδη γνωστό ότι σε χώρες όπως, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Ιταλία ακόμη δε και η Γερμανία και ή Ισπανία, υπάρχουν διάφοροι μειονοτικοί φορείς που θα ήθελαν πολύ να υπάρξει μια τέτοια αλλαγή στην αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ.

Κατά συνέπεια η χώρα μας δεν θα πρέπει να επαναπαφθεί και να εφησυχάσει, από την ομοφωνία που απαιτείται για την αλλαγή των σχετικών κανόνων και εννοιών, στην επιτροπή του ΟΗΕ. Γιατί αν η ελληνική αντιπροσωπία δεν βρει τους κατάλληλους συμμάχους και μείνει μόνη να υπερασπιστεί τους ισχύοντες κανόνες, είναι πολύ εύκολο να της ασκηθούν πιέσεις , στις οποίες μοιραία θα υποκύψει .

* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες που θα ψηφίσουμε και στη Δωρίδα

Κώστας Μπακογιάννης
Τρεισήμισι μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και φαίνεται ότι η λίστα των Υποψηφίων Περιφερειαρχών για την Στερεά Ελλάδα έχει οριστικοποιηθεί.

Οι υποψήφιοι που θα ψηφίσουμε και στη Δωρίδα είναι,  


Κώστας Μπακογιάννης, από την Νέα Δημοκρατία, σημερινός Δήμαρχος Καρπενησίου , γιός της Ντόρας Μπακογιάννη,
Θανάσης Γιαννόπουλος
Θανάσης Γιαννόπουλος, ανεξάρτητος, ιατρός χειρούργος,  πρώην βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ., πρώην Υφυπουργός Υγείας,

Ευθύμιος Αποστόλου
Ευθύμιος Αποστόλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ευβοίας,

 
 
 
 
 

Γιώργος Μαρίνος
Γιώργος Μαρίνος, από το ΚΚΕ, πρώην βουλευτής Ευβοίας ,μέλος της Κεντρικής Επιτροπής,


Απόστολος Γκλέτσος


Απόστολος Γκλέτσος, από την Χρυσή Αυγή, στέλεχος του κόμματος αυτού και υποψήφιος βουλευτής της, ξάδελφος του ηθοποιού και Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου


Πίτα Αθλητικού Συλλόγου "Δωρίδα"


Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Κεραυνοί Τ. Παγώνη κατά Γ. Κουλούλα !

Κεραυνούς κατά Κουλούλα εξαπέλυσε με χθεσινοβραδυνή του δήλωση ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης , πρώην Δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης , καθιστώντας τον υπεύθυνο για την τεράστια αναταρχαχή που έχει δημιουργηθεί στο δεξιό χώρο της Δωρίδας και αφήνει ανοιχτό για την στάση που θα κρατήσει στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Αναλυτικά η δήλωση Παγώνη αναφέρει :

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο, προ ημερών, την υποψηφιότητα του κ. Γ. Κουλούλα, για το δήμο της Δωρίδας. Θέλω επιτακτικά να μάθω ποιος, στ’ αλήθεια ποιος έχρισε τον κ. Κουλούλα υποψήφιο για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο ίδιος έχρισε τον εαυτό του ή κατόπιν “υπογείων διαδρομών”, με αδιαφάνεια, στο σκοτάδι, πάρθηκε αυτή η απόφαση; Αλλά όπως και να έχει γίνει, πράγμα απαράδεκτο, σας ερωτώ, κ.Κουλούλα, που ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια;

Μία φορά δεν παρουσιαστήκατε σε δημοτικό Συμβούλιο στο Λιδωρίκι.Μια φορά δεν επικοινωνήσατε με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έστω και για τυπικούς λόγους. Εγώ όμως, ως υποψήφιος δήμαρχος το 2010 επωμίστηκα το έργο όλων των προηγούμενων καποδιστριακών δημάρχων.

Και τις εκλογές του 2010 αθετήσατε το λόγο σας και δεν πλαισιώσατε το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας όπως είχατε υποσχεθεί. Αλλά και τώρα, μετά τη συνάντηση στο Λιδωρίκι δεν επικοινωνήσατε καθόλου μαζί μου.

Η υποψηφιότητα του κ. Μπάμπη Κόκκινου, με τη θέλησή του ή όχι, δεν μπορώ να ξέρω, λειτούργησε ως “Δούρειος Ίππος” για να έρθετε εσείς στο προσκήνιο.

Οι δημότες του Δήμου Δωρίδας που καλούνται να δώσουν την ψήφο τους για τον τόπο τους αυτούς τους τόσο απαιτητικούς και δύσκολους καιρούς οφείλουν να ξέρουν. Κι εσείς κ. Κουλούλα πρέπει να απαντήσετε αυτοχριστήκατε ή σας διόρισαν;

Τώρα παρουσιάζεστε ως υποψήφιος. Είμαι κάθετα αντίθετος με την υποψηφιότητα σας. Διχάζει βαθιά και φοβάμαι αδιόρθωτα το χώρο της δεξιάς στην περιοχή μας και είστε υπεύθυνος.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να υφαρπάζουν με τέτοιες τακτικές την ψήφο των δημοτών του Δήμου Δωρίδος είναι γελασμένοι.

Επιφυλάσσομαι για τις περαιτέρω ενέργειές μου.

Αναστάσιος Παγώνης
Πρώην Δήμαρχος Ευπαλίου
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου ΔωρίδαςΌλη νύχτα δεν… κοιμήθηκαν οι σεισμοί ! Κάθε λίγη ώρα ξύπναγαν και τη Δωρίδα

Συνεχείς σεισμικές δονήσεις είχαμε καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας , ενώ ο τελευταίος ήταν σήμερα στις 11:00 το πρωί.

ΟΙ σεισμοί έχουν διαφορετικό επίκεντρο και όλοι έγιναν αισθητοί στη Δωρίδα.

Η τελευταία δόνηση που έγινε σήμερα στις 11:00 το πρωί, ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ , είχε επίκεντρο 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος δύο χιλιόμετρα.

Από τις τρείς τα ξημερώματα είχαμε δύο τρείς σεισμικές δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή που έγινε στις 3:24, ισχύος 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο και το Αμερικανικό Κέντρο Γεωλογικών Ερευνών.

Το Σεισμολογικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου της Πάτρας δίνει το σεισμό για 4,4 ρίχτερ.

Το ακριβές επίκεντρο ήταν 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάτρας και έξι χιλιόμετρα νότια από τον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας.

Οι άλλοι δύο σεισμοί που έγιναν μετά είχαν ισχύ 2,6 και 1,9  της κλίμακας
ρίχτερ.

Με 15 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει την Τρίτη 11/2 το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας

Με δεκαπέντε θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει την Τρίτη 11 Φεβρουαρίθου ώρα 5:30 στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα θέματα και οι εισηγητές τους σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός είναι :
 1. Αιολικό πάρκο στη θέση «Αετοβούνι» Δωρίδος – Έκφραση γνώμης. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)
 2. Είσοδος βοοειδών αδέσποτων – ανεπιτήρητων στην αστική ζώνη Λιδωρικίου. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)
 3. Περιβαλλοντική αποκατάσταση σε μεταλλεία βωξίτη της Γκιώνας. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 4. Καθιέρωση της 29ης Αυγούστου ως ημέρας δημόσιας εορτής μνήμης τοπικού χαρακτήρα και τοπικής αργίας για τη Δ.Ε. Λιδωρικίου Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
 5. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΄Υδρευσης Μαλανδρίνου – Φυλακών Μαλανδρίνου Δ.Ε. Λιδωρικίου». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 6. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΄Υδρευσης Σεργούλας – Γλυφάδας». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 7. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΄Υδρευσης Ερατεινής - Πανόρμου Δ.Ε. Τολοφώνος». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 8. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη Αποκατάστασης ΧΑΔΑ στη θέση Τσαπουρνιά Δ.Ε. Βαρδουσίων». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 9. Ψήφιση πιστώσεων Προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων οικονομικού έτους 2014. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 10. Εξέταση αίτησης ιδιώτη Νικολάου Κων/νου, μισθωτή δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Τολοφώνας. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Κοκμοτός))
 11. Έγκριση διαδικασιών υλοποίησης προμηθειών του Δήμου Δωρίδος για το οικονομικό έτος 2014. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 12. Παραλαβή του φακέλου του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης αμιαντοσωλήνων των Δ.Δ. του Δ. Ευπαλίου» (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 13. Παραλαβή του φακέλου του έργου με τίτλο «Ανακαίνιση και αναβάθμιση εξωτερικών υδραγωγείων Μανάγουλης, Μαλαμάτων και Καστρακίου» (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 14. 12ετής εκμίσθωση από Ε.Α.Δ. στο Δήμο Δωρίδος τμήματος παλαιού αιγιαλού 4 τ.μ. δημοσίου κτήματος, με Β.Κ. 143 Φωκίδος, στη θέση «Βάθη» Δ.Ε. Τολοφώνος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 15. Ανανέωση, τροποποίηση αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)


 Μεγάλη επιτυχία είχε η αιμοδοσία στο Καστράκι από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου η αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Αιμοδοτικός Σύλλογος του Καστρακίου Δωρίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 70 άτομα προσήλθαν για να δώσουν αίμα , αλλά τελικά μόνο στα 42 επετράπη από τους γιατρούς μετά τις προκαταρτικές εξετάσεις που έκαναν, αφού κάποιοι είχαν περάσει πρόσφατα κάποια ίωση, άλλοι είχαν χαμηλό αιματοκρίτη ή ακατάλληλη πίεση εκείνη τη στιγμή κλπ

Η προσέλευση αυτή μας γεμίζει ικανοποίηση δήλωσαν οι άνθρωποι του Συλλόγου, γιατί οι πολίτες των χωριών μας αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να δίνεις λίγο αίμα δύο – τρείς φορές τον χρόνο , σώζοντας πραγματικά ζωές, αλλά και να καλύπτουν δικές τους ανάγκες όποτε το χρειαστούν.

Την ίδια ικανοποίηση εξέφρασαν και οι τέσσερις γιατροί από το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα που έκαναν την αιμοδοσία , δηλώνοντας ότι σπάνια συναντάμε τέτοια μεγάλη προσέλευση σ΄ένα μικρό χωριό.

Σήμερα το απόγευμα στην Ερατεινή η 2η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας

Την δεύτερη ανοιχτή Συνέλευση πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας,  σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ.  ,  στην ΕΡΑΤΕΙΝΗ, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Delphi Beach. 

 Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνέλευση είναι :

* Τα επόμενα βήματα του αγώνα για την απαλλαγή της Ελλάδας από το σημερινό καθεστώς της καταστροφής και την ανάδειξη μια κυβέρνησης σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

* Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και για την κατοχύρωση πραγματικής δημοκρατίας , εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Εισηγητής θα είναι ο  ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ,  Βουλευτής Αχαΐας  & Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Ίδρυση «Ενώσεως Επιστημόνων Δωρίδος» προωθούν οι Σύλλογοι της ΔΕ Λιδωρικίου


Την προοπτική ίδρυσης «Ενώσεως Επιστημόνων Δωρίδος», συζήτησαν οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου που συναντήθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα στην αιθουσα του Συλλόγου Λιδωρικιωτών.

Μία σκέψη, η οποία για πρώτη φορά συζητήθηκε πριν από ένα χρόνο, τυγχάνοντας και τότε ευρείας αποδοχής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωρίδος, σε σχετική αίτηση – πρόταση την οποία είχαν καταθέσει, ο Εφημέριος της πόλεως Λιδωρικίου π. Χρύσανθο Καρατζαφέρη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιδωρικίου Χαράλαμπος Πέτρου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Λιδωρικιωτών.

Παρά ταύτα και μετά το χρόνο που διανύθηκε, η πρόταση φαίνεται πως ωρίμασε στις ημέρες μας, μιας και στην προχθεσινή δεύτερη συνάντηση με τους φορείς της περιοχής, συζητήθηκαν όλες οι προεκτάσεις της ιδέας και της προσπάθειας αυτής με κοινό στόχο την ίδρυση της εν λόγω ενώσεως υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδος και την συμμετοχή, αρωγή και συμπαράσταση όλων.

Η Δωρίδα στο πλευρό της Κεφαλλονιάς Μήνυμα του Δημάρχου Γ. Καπεντζώνη


Ο Δήμαρχος Δωρίδος  Γιώργος Καπεντζώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν οι συμπατριώτες μας στην Κεφαλλονιά, αισθάνομαι την ανάγκη να στείλω μήνυμα ψυχραιμίας, υπομονής και ηρεμίας. Δεν είναι η πρώτη φορά δυστυχώς που το νησί γνωρίζει το τραγικό πρόσωπο του Εγκέλαδου. Αυτό όμως τους έχει μάθει να ζούνε, χωρίς να τους τρομάζει, αλλά να γνωρίζουν πώς να τον αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά.

Εμείς από τη μεριά μας, ως Δήμος Δωρίδος, αποφασίσαμε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε χθες, 4/2/2014, σε συνεργασία με την Τοπικές Κοινότητες, την Εκκλησία, αλλά και όλους τους φορείς του Δήμου μας, εκτός από την ηθική συμπαράσταση να προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από το σεισμό συνανθρώπους μας στην Κεφαλονιά.

Παρακαλούμε και προσκαλούμε όλους τους Δημότες της Δωρίδας, Φορείς και Ιδιώτες, να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης όπως στερεά τροφή, κλινοσκεπάσματα και εμφιαλωμένο νερό και να τα παραδώσουν έως και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στους Ιερούς Ναούς της περιοχής τους, καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα.
Λιδωρικίου, τηλ. 22660 22147
Ευπαλίου, τηλ. 22663 50040
Βαρδουσίων, τηλ. 22660 41244
Τολοφώνος, τηλ. 22660 31100

Επίσης μπορούν να απευθύνονται και στον Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο Καραντζαφέρη στο τηλ. 6948256559

Οι Δωριείς που κατοικούν της Αθήνα και επιθυμούν να συμπαρασταθούν σ’ αυτή την προσπάθεια, μπορούν να απευθύνονται στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, με τους Iερείς της οποίας υπάρχει σχετική συνεργασία

 

Τα Θέματα της Δωρίδας συζητήθηκαν στη συνάντηση Καπεντζώνη - Γιαννόπουλου

Ο Γ.Καπεντζώνης με τον Θ.Γιαννόπουλο στην είσοδο το Δημαρχείου
Λιδωρικίου. Μαζί τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Θανάσης Κοκμοτός, ο Πρόεδρος του Λιδωρικίου Μπάμπης Πέτρου
και συνεργάτες του υποψήφιου Περιφερειάρχη
Τον Δήμο Δωρίδας επισκέφθηκε χθές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ,τ. Υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, όπου συναντήθηκε στο Δημαρχείο Λιδωρικίου με τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη.

Ο Δήμαρχος έθεσε υπ΄όψιν του Θ. Γιαννόπουλου τα βασικά προβλήματα που απασχολούν για χρόνια τη Δωρίδα.

Πρώτον , το θέμα της Λίμνης , με τα περιοριστικά αναπτυξιακά προβλήματα που υπάρχουν γύρω από αυτή λόγω παλαιότερων αποφάσεων, ο παραλίμνιος αγωγός, τα ανύπαρκτα ανταποδοτικά οφέλη από την πολιτεία κ.ά.

Δεύτερον την ανυπαρξία βιολογικών καθαρισμών σε όλη σχεδόν την παραλιακή ζώνη καθώς και στο Λιδωρίκι.

Τρίτον , το θέμα των εξορύξεων στην περιοχή της Γκιώνας που πρέπει επιτέλους να αντιμετωπισθεί με υπεύθυνο, αναπτυξιακό , οικολογικό και περιβαλλοντικό τρόπο.

Ακόμα ο Δήμαρχος έδωσε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα ανοιχτά και εκκρεμούντα προβλήματα της Δωρίδας.

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος με δηλώσεις του στο DORIDA NEWS ανέφερε ότι είχε μια πολύ καλή , ενημερωτική και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο για τα πολλά και οξυμένα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Δωρίδα και τις απαραίτητες λύσεις που απαιτούνται.

Είναι χαρακτηριστικό μας είπε ο Θανάσης  Γιαννόπουλος, το καυτό θέμα της λίμνης του Μόρνου, που αφήνει αναξιοποίητη την ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας και που με ειδικό χωροταξικό θα μπορούσε να δημιουργήσει αγροτουριστική ανάπτυξη - θέσεις εργασίας - που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Υποσχέθηκε μάλιστα στο Δήμαρχο, ότι ως Περιφερειάρχης μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις με στόχο και γνώμονα την αναβάθμιση της Περιφέρειάς μας και ασφαλώς της Δωρίδας.

Ο Θ. Γιαννόπουλος στην επίσκεψή του στη Φωκίδα συναντήθηκε ακόμα με την Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή με την οποία συζήτησε τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Φωκίδας σε επίπεδο υποδομών, έργων και ανεργίας, προβλήματα τα οποία έχουν γίνει χρόνια.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή Σταμάτη Δάρρα, τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα τρέχοντα προβλήματα του νοσοκομείου σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού και εξοπλισμού.

Τέλος ο Θ. Γιαννόπουλος είχε συναντήσεις με διάφορους τοπικούς παράγοντες στην Ιτέα.


Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Κάθοδος του Γ.Κουλούλα στο Ευπάλιο

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως υποψήφιος Δήμαρχος έκανε σήμερα στο Ευπάλιο ο Γιώργος Κουλούλας.

Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη είχε μια πρώτη συνάντηση – σύσκεψη στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ευπαλίου.

Σ΄αυτή συμμετείχαν σύμφωνα με όσα μας είπαν άνθρωποι του επιτελείου του οι , Κώστας και Αλέκος Τσακούμης (Μανάγουλη), Χρήστος και Παναγιώτης Γεραντώνης (Μανάγουλη), Θάνος Σοφιός και Π.Βαβάτσικος (Μαραθιά), Γιώργος και Ανδρέας Καλαντζής (Φιλοθέη), Σπύρος Κακογιάννης (Τρίκορφο), Πάνος Κωσταράς και Μένιος Τσιγάρας (Μοναστηράκι), Δημήτρης Μουλάς (Ευπάλιο), Βασίλης Πλούμης και Γιώργος Κωσταράς (Πηγή) και Ρούλης Δικπασάκης (Κούκουρα).

Εντύπωση έκανε η απουσία ηχηρών ονομάτων της περιοχής Ευπαλίου που ανήκουν στον κεντροδεξιό πολιτικό χώρο , όπως οι Τάσος Παγώνης, Χαράλαμπος Κατσαρός (Ευπάλιο), Αλεξανδρής Κώστας (Δροσάτο), Γιάννης Θωμόπουλος (Γρηγορίτικα Ευπαλίου) κ.ά

Μετά τη σύσκεψη αυτή ο Γ. Κουλούλας με τους φίλους του-συνεργάτες επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ευπαλίου όπου και συζήτησαν με τους υπαλλήλους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν για μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στο Λιδωρίκι , αφού το ωραίο αυτό και μεγάλο κτίριο μπορεί άνετα να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες και ακόμα περισσότερους υπαλλήλους.

Σε δήλωσή του στο DORIDA NEWS, ο Γ. Κουλούλας εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πρώτη αυτή επίσημη επίσκεψη στο Ευπάλιο και την ανταπόκριση που είχε, τονίζοντας ότι ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Κύκλοι όμως της περιοχής Ευπαλίου που ανήκουν στον κεντροδεξιό πολιτικό χώρο και θέλησαν να κρατήσουν προσωρινά την ανωνυμία τους, μας τόνιζαν ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για την παράταξη Κουλούλα στην περιοχή Ευπαλίου και μας διαβεβαίωναν ότι αυτό θα φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες και βδομάδες.

Στον τελικό Κυπέλου ο Αστέρας Ιτέας διέλυσε 5 - 0 την Οιάνθη Γαλαξιδίου

Του Τάσου Τσόλκα

Με το ευρύ σκορ 0 - 5 ο Αστέρας Ιτέας συνέτριψε την Οιάνθη μέσα στο Γαλαξίδι στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Φωκίδας και ουσιαστικά προκρίθηκε για τον τελικό.

Ο άλλος ημιτελικός μεταξύ Διαγόρα Πολυδρόσου και Ένωσης Γλυφάδας θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.
Και οι δύο επαναληπτικοί των ημιτελικών θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου και ο τελικός του Κυπέλου ορίστηκε για τις 26 Φεβρουαρίου στον Ενωσιακό Γήπεδο της Άμφισσας.

Τοποθέτηση στηθαίων στην Εθνική Οδό από Φράγμα Μόρνου έως Χάνι Φασουλά

Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο «Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού από Φράγμα Μόρνου έως Χάνι Φασουλά» προϋπολογισμού 10.000 €.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή σύμφωνα με τη μελέτη το συνολικό μήκος των στηθαίων που θα τοποθετηθούν είναι 134 μ. και αφορά τόσο στην τοποθέτηση καινούργιων στηθαίων αλλά και όσων χρήζουν αντικατάστασης μιας και είναι κατεστραμμένα.

Εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα υπάρχοντα γεφύρια επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού από το Φράγμα Μόρνου έως το Χάνι Φασουλά, ώστε μετά τις επεμβάσεις να είναι το δυνατόν ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για τις ζημιές σε χειμάρρους Τολοφώνας και Σεργούλας

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 4 κονδύλια για αντίστοιχα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας , μεταξύ των οποίων και την αποκατάσταση των ζημιών στους χειμάρρους της Τολοφώνας και της Σεργούλας.

Ειδικότερα στην τελευαταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα παρακάτω έργα:
 • «Προμήθειας άλατος περιόδου 2014» προϋπολογισμού 57.500 € πλέον Φ.Π.Α.
 • «Ανακατασκευής οδοστρώματος Εθνικής Οδού Χρισσού – Δελφών Β’ Φάση» προϋπολογισμού 250.000 € με Φ.Π.Α.
 • «Αποκατάστασης ζημιών συρματοκιβωτίων και αναχωμάτων στον χείμαρρο Τολοφώνας», προϋπολογισμού 80.000 € με Φ.Π.Α.
 • «Αποκατάστασης ζημιών συρματοκιβωτίων και αναχωμάτων στον χείμαρρο Σεργούλας» προϋπολογισμού 60.000 € με Φ.Π.Α.
Ημερίδα για ελιά και εσπεριδοειδή

Αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών (Πλατεία Κεχαγιά) πραγματοποιείται ημερίδα από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με θέμα:

«Εχθροί & ασθένειες Ελιάς & εσπεριδοειδών – Λίπανση εδαφών»

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ :

 • 17.30 - 18.15 Σιδηρόπουλος Νικόλαος , Γεωπόνος
        Εχθροί & Ασθένειες της Ελιάς & Εσπεριδοειδών.
 • 18.15 – 19.00 Αράχωβας Νικόλαος , Γεωπόνος
  Λίπανση των εδαφών - Μη παρασιτικές ασθένειες Ελιάς & Εσπεριδοειδών.
 • 19.00 – 19.30 Μιχαλάκης Πέτρος, Γεωπόνος
  Πρόγραμμα νέων Γεωργών Μέτρο 1.1.2
 • 19.30 Ερωτήσεις - Συζήτηση


Σημαντική Πολιτιστική - Αρχαιολογική ημερίδα διοργανώνεται στο Ευπάλιο

Μια σημαντική Πολιτιστική - αρχαιολογική ημερίδα διοργανώνεται στο Ευπάλιο με θέμα “Η Πολιτιστική Κληρονομιά της Νοτιοδυτικής Δωρίδας : Τα μνημεία και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της περιοχής”.

Θα πραγματοποιειθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου , ώρα 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου.


Την ημερίδα συνδιοργανώνουν ,
 • Η  Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών &Κλασικών Αρχαιοτήτων
 • Ο  Δήμος Δωρίδος και
 • Η  Ενωση Ευπαλιωτών Δωρίδας
Στο Προεδρείο που θα συντονίσουν την Ημερίδα θα είναι οι,
 • Αθανασία Ψάλτη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Ι’ ΕΠΚΑ,
 • Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίδος

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ομιλητές της Ημερίδας :
 
11.00 - 10.20:    Χαιρετισμοί

11.20 – 11.40:    Αθανασία Ψάλτη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Ι’ ΕΠΚΑ,
«Οι αρχαίες οχυρώσεις του Ευπαλίου και της Τολοφώνος: τα αρχαιολογικά δεδομένα και προοπτικές ένταξης στην πολιτιστική και την πνευματική ανάπτυξη της περιοχής».

11.40 – 12.00:    Νίκος Πετρόχειλος, Δρ. Αρχαιολόγος, Ι’ ΕΠΚΑ,
«Οι λοκρικές κόρες».

12.00 – 12.20: Ανθούλα Τσαρούχα, Αρχαιολόγος, Ι’ ΕΠΚΑ,
«Τα μυστικά του Κάμπου: μία «έξυπνη» διαδικτυακή εκπαιδευτική εφαρμογή»

12.20 – 12.40: Έλενα Παρτίδα, Δρ. Αρχαιολόγος, Ι’ ΕΠΚΑ,
«Μεταξύ Λοκρίδας και Αιτωλίας: Αναζητώντας το αρχιτεκτονικό περιβάλλον των αρχαίων οχυρώσεων της περιοχής».

12.40 – 13.00: Γιώργος Παπανδρέου, Αρχιτέκτων, Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων ,
«Το έργο της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων. Αναφορά στα νεώτερα μνημεία του Δήμου Δωρίδος ».

13.00 – 13.30: Συμπεράσματα, τοποθετήσεις – Κλείσιμο Ημερίδας.

 


Στάζει η στέγη του Ιατρείου Ευπαλίου και δόθηκε εντολή να αντικατασταθεί με νέα

Στην αντικατάσταση της στέγης του Ιατρείου Ευπαλίου προχωρά ο Δήμος γιατί αυτή έχει καταστραφεί, παρ΄ότι επισκευάστηκε πρόσφατα το 2010, με αποτέλεσμα να στάζει από παντού.

«Η απόφαση και εντολή έχει δοθεί στον εργολάβο εδώ και δύο μήνες , αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν έχει ξεκινήσει η αντικατάσταση» , δήλωσε στο DORIDA NEWS ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου.

Ολόκληρη η στέγη θα αντικατασταθεί μας είπε ο Αντιδήμαρχος καθώς επίσης και αυτή που στεγάζει το λεβητοστάσιο, γιατί και αυτή είναι κατεστραμμένη.

Στην ερώτησή μας για όσα ακούγονται ότι λόγω του προβλήματος που υπάρχει θα μεταφερθεί το Ιατρείο στο Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου , ο Αντιδήμαρχος ήταν κατηγορηματικός.

«Όσοι διαδίδουν τέτοιες ανυπόστατες ψευτιές κάπου αλλού αποσκοπούν και τις θεωρώ φτηνές προβοκάτσιες , μας είπε . Μάλιστα μετά και την αλλαγή της στέγης , ήδη έχω έλθει σε συμφωνία με Μεγάλο Νοσοκομείο της Αθήνας για να έρθει στο Ιατρείο επιπλέον εξοπλισμός όπως καρέκλες , τραπεζάκια, μοκέτες για όλο το κτίριο κ.ά .

Το ιατρείο του Ευπαλίου έχει την δική του μεγάλη ιστορία και παρεμβατικότητα στην υγεία των κατοίκων του Ευπαλίου και της γύρω περιοχής και ας μη ξεχνάμε ότι είναι δωρεά του αείμνηστου γιατρού Αθανασίου Μπάμπου» πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος.

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Χρ.Τριανταφύλλου επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος στο Δήμο Δωρίδας ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο Χρήστος Τριανταφύλλου, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Αμέσως μετά ο Χρ. Τριανταφύλλου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η κατάσταση στον δήμο μας δεν διαφέρει από την συνολικότερη κατάσταση της χώρας, δίπλα στους χιλιάδες άνεργους στέκει ο απλήρωτος, λίγο πιο δίπλα αυτός που έβαλε λουκέτο στο μικρομάγαζο του και αυτός που ετοιμάζεται να το κλείσει. Λίγο παραπέρα ο συνταξιούχος που από τα λιγοστά λεφτά της σύνταξης πρέπει να θρέψει δυο και τρεις οικογένειες,o αγρότης και ο κτηνοτρόφος που παλεύει χωρίς αντίκρισμα. Η εικόνα συμπληρώνεται
από τα δεκάδες χαράτσια, την φορολόγηση σε ότι κινείται και αναπνέει, το κομμένο ρεύμα της ΔΕΗ, τις τεράστιες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία που ακόμα και αυτοί που κατάφερναν να τις πληρώνουν ετοιμάζονται να πάρουν το «έπαθλο» των κουτσουρεμένων  300 ευρώ αντί για σύνταξη. Παράλληλα με όλα αυτά ο δημότης καλείται να πληρώσει  δημοτικά τέλη για το ρεύμα, την ύδρευση, την αποχέτευση, τα νεκροταφεία.....

Μπροστά στις δημοτικές εκλογές καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να διεκδικήσουμε  την δραστική μείωση της φορολογίας και την κατάργησή της για ευπαθείς ομάδες (άνεργοι, με ποσοστό αναπηρίας, κάτω από τα όρια της φτώχιας), κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πάγιων αναγκών, δημιουργία υπηρεσιών με προσλήψεις όπου είναι αναγκαίες με  σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους (χωρίς 3μηνες,5μηνες,8μηνες ρουσφετολογικές προσλήψεις). Ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε  να δημιουργηθούν έργα υποδομής, νέοι χώροι άθλησης, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης, έργα που θα υποστηρίζουν τη πρωτογενή παραγωγή κλπ  και πάνω από όλα να  φτιάξουμε ένα δήμο που θα είναι με τη πλευρά των πολιτών και όχι απέναντί του ,ένα δήμο συμπαραστάτη,  που θα είναι Η ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΡΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Όλο αυτό το πλαίσιο διεκδίκησης προϋποθέτει οργανωμένο μαζικό αγώνα που θα παλεύει όχι μόνο για την βελτίωση της καθημερινότητας του αλλά και για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που ο λαός θα κάνει κουμάντο στον τόπο του, προϋποθέτει επίσης ένα κίνημα που από την πλούσια πείρα του θα βγάζει συμπεράσματα, θα καταφέρνει να μην παγιδεύεται και να αποκαλύπτει τον εχθρό του ότι προσωπείο και να φορέσει αυτός για να τον ξεγελάσει. Γιατί συνηθίζεται στις δημοτικές εκλογές να φορούν το προσωπείο του "ανεξάρτητου" για να ξεγελάσουν ,να υφαρπάζουν τη ψήφο των πολιτών. Πόσο μάλλον φέτος (περίοδος Αποκριάς) έχουμε και "νέους" σωτήρες που εναγωνίως ζητάνε κολυμβήθρα του ΣIΛΩΑΜ για να εμφανίσουν "το μία από τα ίδια " σαν κάτι δήθεν καινούργιο.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΩΡΙΔΑΣ καλεί όλους τους δημότες, ανεξάρτητα τι πολιτικές επιλογές έκαναν μέχρι τώρα, να σκεφτούν και να κρίνουν με βάση τη προσωπική τους πείρα και να συμπαραταχθούν με το συνδυασμό που δεν ξεγελάει, που εννοεί αυτά που λέει, που δεν μεταμορφώνεται ,δεν κοροϊδεύει, δεν κρύβεται, δεν παζαρεύει τις αρχές της, που ζητά και διεκδικεί ένα ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ και όχι για τους "παράγοντες", ένα ΔΗΜΟ συμπαραστάτη και διεκδικητικό.

Με εκτίμηση
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

θα προσλήφθούν 31 άτομα από τον Δήμο

Στην πρόσληψη 31 συνολικά ατόμων  θα προχωρήσει ο Δήμος Δωρίδας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συγκαλείται εκτάκτως αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 17:30 το απόγευμα στο Λιδωρίκι.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ημερήσια Διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός , με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Κώστα Αντωνόπουλο θα συζητηθούν και αποφασισθούν τρείς κατηγορίες προσλήψεων , που είναι δεσμευτικές λόγω χρονικών προθεσμιών.

Πρέπει να πούμε πως  η κατεπείγουσα ενέργεια  οφείλεται στις δεσμευτικές ημερομηνίες  που υπάρχουν , αφού το Υπουργείο έστειλε την απόφαση στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια στις 30 Ιανουαρίου και η Αποκεντρωμένη στο Δήμο στις 31 Ιανουαρίου.
Ο Δήμος θα πάρει απόφαση πάνω στην πρόταση που έκανε και αφορά 31 άτομα με ειδικότητες :

2    ηλεκτρολόγους
1    οδηγός
10  εργάτες καθαριότητας
2    υδραυλικοί
1    χειριστής μηχανημάτων έργων
2    διεκπερεωτές υποθέσεων πολιτών
9    ναυαγοσώστες
2    Πολιτικοί Μηχανικοί
1    για τουριστική προβολή
1    για Δημόσιες Σχέσεις και επικοινωνία

Οι παραπάνω ειδικότητες σε τρείς κατηγορίες προσλήψεων που είναι,

1.    Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ΙΔΟΧ, ανταποδοτικού χαρακτήρα για το έτος 2014.
2.    Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ΙΔΟΧ, με κάλυψη δαπάνης από τους ΚΑΠ.

3.    Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση έργου και κάλυψη δαπάνης από τους ΚΑΠ.

Κοσμοσυρροή στη Δωρική Αδελφότητα για την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με την παρουσία μεγάλου πλήθους Δωριέων και φίλων τους η Δωρική Αδελφότης σε μια ωραία εκδήλωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στη Δωρική Στέγη στο Παγκράτι.

Ο νέος Πρόεδρος Ιωάννης Μπαλατσούρας καλωσόρισε τους παρευρεθέντες με την ευχή για μια καλύτερη χρονιά και παρουσίασε συνοπτικά τις προτεραιότητες που θέτει το νέο Δ.Σ.
 
Οι επιδιώξεις μας , είπε ο Πρόεδρος, θα στραφούν προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την καλύτερη αναπτυξιακή πορεία της Δωρίδας, στον τουρισμό, την γεωργία , τις υποδομές , το περιβάλλον κλπ, σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο, την Αντιπεριφέρεια , την Δημοτική Αρχή και το Επιμελητήριο.


Ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης απευθύνει χαιρετισμό στους Δωριείς
που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Δωρικής Αδελφότητας


Το νέο Δ. Σ. της Αδελφότητας τίμησε για την προσφορά τους τον απερχόμενο Πρόεδρο Κώστα Λιάπη , τον Γεν.Γραμ. Παναγιώτη Σταμάτη και την Αντωνία Λάγιου.
Ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Γιάννης Μπαλατσούρας (αριστερά) χαιρετίζει   την εκδήλωση.
Διακρίνονται στις πρώτες θέσεις ο τ.Υπουργός Νίκος Γκελεστλαθης, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή και ο Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Δημ. Τάξης Αθαν. Ανδρεουλάκος


 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκ μέρους του Κοινοβουλίου ο βουλευτής Ανδ. Ψυχάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή , ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, ο τ.Υπουργός Νίκος Γκελεστάθης, ο Γεν.Γραμματέας του Υπουργειου Δημ.Τάξης Αθαν.Ανδρεουλάκος, η αντιδήμαρχος Βύρωνα Δ.Αντωνοπούλου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιωρ.Κουλούλας.

Η βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα λόγω σοβαρου προσωπικού θέματος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί κι έστειλε ευχετήριο μήνυμα που διάβασε ο πρόεδρος.

Το παρόν έδωσαν ακόμα ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Κώστας Παπαθανασίου, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Δωρίδας Τάσος Παγώνης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αντωνόπουλος και Ανδρέας Ευσταθίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πένυ Σπυροπούλου και Κώστας Μπαλασκώνης, ο τ. Αντιδήμαρχος Αθήνας Ανδρέας Παπαδάκης ,η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδας Λαμπρινή Κουφάκη, ο Ευθύμιος Αλεξανδρής, ο πολιτευτής Δημ. Φλώρος , Πρόεδροι Συλλόγων κ.ά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κύριο θέμα των συζητήσεων στα δεκάδες “πηγαδάκια” που έγιναν μεταξύ των παραβρεθέντων ήταν οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές , οι υποψηφιότητες , οι συσχετισμοί και η ανταλαγή θέσεων και απόψεων.