Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Με το τοπικό ντέρμπι Δωριέων-Απόλλωνα συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Φωκίδας

Η Γλυφάδα δοκιμάζεται στο Χρισσό με τον ισχυρό Κρισσαίο

Του Τάσου Τσόλκα

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας που διακόπηκε λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής περιλαμβάνει αρκετούς αμφίρροπους αγώνες με κυριότερο το ντέρμπι Δωριέων Μανάγουλης  - Απόλλωνα Ευπαλίου.

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες , οι ώρες και τα γήπεδα που θα γίνουν ,

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, ώρα 14:00,
Αμφισσαΐκός - Ησαΐας Δεσφίνας                         Γήπεδο ΕΠΣ Άμφισσας

Σάββατο11 Ιανουαρίου 2014, ώρα 15:00,
Κρισσαίος Χρισσού - Ένωση Γλυφάδας                 Γήπεδο Χρισσού
Διαγόρας Πολυδρόσου - Ακαδημία Άμφισσας       Γήπεδο Πολυδρόσου

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, ώρα 17:30,
Αετός Λιδωρικίου – Τολοφώνα Ερατεινή              Γήπεδο ΕΠΣ Άμφισσας

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, ώρα 14:00,
Δωριείς Μανάγουλης- Απόλλων Ευπαλίου            Γήπεδο Μαλαμάτων

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, ώρα 15:00,
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Αστέρας Ιτέας                       Γήπεδο Γαλαξιδίου


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ                         9η Αγωνιστική                                    

                                                       ΓΚΟΛ                   ΒΑΘΜΟΙ
 1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                          35 - 7           25
 2. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                   29 - 11         21
 3. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                          20 - 14          17
 4. ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ           21 - 8            19
 5. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                  22 - 10         19
 6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ              17 - 13         15
 7. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ               24 - 21         15
 8. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                      9 - 9            10
 9. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ             6 - 30           6
 10. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ         11 - 21          5
 11. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ              9 - 25           5
 12. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                     9 - 37           0

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ            7η Αγωνιστική,

                                                                                       ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ
 1. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                                20 - 5          15
 2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                                   21 - 14        10
 3. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ                                13 - 19          8
 4. ΣΑΛΩΝΑ Α.Ο                                                     4 - 8           4
 5. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ                       10 - 16          4

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Στη κόψη του ξυραφιού η μονομαχία μεταξύ Τ. Παγώνη και Χαρ. Κόκκινου

Ίσως αργήσει ακόμα για μέρες να ξεκαθαρίσει η τελική επιλογή


Με έντονο πολιτικό παρασκήνιο συνεχίζεται η μονομαχία μεταξύ του Τάσου Παγώνη και Μπάμπη Κόκκινου για την τελική επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Δωρίδας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δημοτικών παραγόντων, με κορυφαία τη συνάντηση που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Λιδωρίκι, αλλά “λευκός καπνός” δεν βγήκε ακόμα.

Είχε ειπωθεί μάλιστα αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ανακοινωθεί ο Υποψήφιος , πράγμα που θα γίνει μέχρι την  Τετάρτη το βράδυ που μας πέρασε.
Έγκυροι κύκλοι όμως από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζουν το παρασκήνιο διεμήνυαν ότι δεν είμαστε καθόλου κοντά στη τελική πρόταση κι όλα όσα λέγονται είναι … στάχτη στα μάτια”.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο ένας υποψήφιος Μπάμπης Κόκκινος είχε φύγει από την Δωρίδα τις τελευταίες ημέρες και βρισκόταν στη Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου,  στη Σύρο ,πλάι στο Μητροπολίτη κατά την ημέρα των Θεοφανείων, όπου έριξαν τον Σταυρό στη θάλασσα.
Αυτό έκανε αλγεινή εντύπωση σε δημοτικούς κύκλους στελεχών  της Δωρίδας , που έλεγαν ότι δεν μπορεί να διεκδικείς υποψηφιότητα στη Δωρίδα κι εσύ να βρίσκεσαι στη Περιφέρεια Αιγαίου την ημέρα εκείνη! Εκτός και αν θα είσαι υποψήφιος ξανά σ΄ εκείνη την Περιφέρεια.

Άλλα ερωτήματα επίσης που εγείρονται είναι η νομιμότητα της υποψηφιότητας Κόκκινου, δεδομένου ότι έχει καταδικαστεί με απόφαση του Άρειου Πάγου για απιστία και έκνομες πράξεις κατά την διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι των προσώπων , από πλευράς Κουλούλα έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί . Δεν θα είναι υποψήφιος με κανένα σενάριο και ότι θα στηρίξει αυτόν που τελικά θα επιλεγεί.

Αυτή η στάση του πρώην Δημάρχου Λιδωρικίου έχει δημιουργήσει προβληματισμούς , πικρίες και ρήγματα στο χώρο της παράταξης κυρίως στην περιοχή του Λιδωρικίου.
Από την πλευρά του ο Τάσος Παγώνης επιμένει να είναι αυτός ο υποψήφιος γιατί έχει την εμπειρία , γνωρίζει άριστα τα δημοτικά πράγματα της Δωρίδας , δικαιούται να έχει μια δεύτερη ευκαιρία και η πλειοψηφία των πολιτών του κεντροδεξιού χώρου είναι μαζί του.

Κύκλοι από το περιβάλλον Παγώνη ,θεωρούν “στημένες τις διαδικασίες” που γίνονται με όλες αυτές τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις από παλαιότερα στελέχη που βρίσκονται πλέον εκτός του παιχνιδιού , δεν αφήνουν νεώτερους να αναλάβουν δράση και έχουν   διαφορετική στόχευση, βγάζοντας  εκτός παιχνιδιού τον Παγώνη.
Αυτό είναι σε γνώση πλέον του πρώην Δημάρχου Ευπαλίου και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης , που αν δεν επιλεγεί να είναι υποψήφιος , θα τηρήσει ίδια  θέση με αυτή του Κουλούλα.

Κι εδώ το πρόβλημα γίνεται πολύπλοκο , αφού ο Κόκκινος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος μόνο στη περίπτωση που όλοι στρατευθούν μαζί του στο ψηφοδέλτιό του.
Έτσι δεν αποκλείεται αν όλοι παραμείνουν στις θέσεις τους να οδηγηθούμε σε μια τρίτη λύση που θα συγκεράσει τις αντιθέσεις, κάτι όμως που δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα.

Όλα αυτά τα σενάρια δείχνουν ότι την  τελική λύση της υποψηφιότητας από τον φιλελεύθερο χώρο δεν πρόκειται να την έχουμε σύντομα.   

Οι μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη θα λύσουν και το ελληνικό πρόβλημα

Του Θανάση Λουκόπουλου *

Τα αρνητικά παραδείγματα είναι, πλέον, πολλά και προκαλούν την εύλογη ανησυχία όλων μας. Αναφερόμαστε στα παραδείγματα κινήσεων πανικού, που γίνονται για να καλυφθούν τα κενά διαχειρισιμότητας των οικονομικών ζητημάτων της χώρας.

Η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, οι αντιεπενδυτικές παρεμβάσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, η αποτροπή συνεργειών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για αναπτυξιακά θέματα, οι παλινωδίες γύρω από το μέτρο των 25ευρω στα νοσοκομεία, είναι ορισμένα μόνον εξ αυτών.

Είναι πλέον σαφές ότι οι αντιπαραγωγικές αυτές κινήσεις πανικού γίνονται, επειδή δεν λειτούργησε ακόμα ο μηχανισμός των αξιόπιστων στρατηγικών επιλογών, που θα έδινε προοπτική στη χώρα και θα καθιστούσε το πολιτικό προσωπικό σεβαστό και υπολογίσιμο.

Καιρός, λοιπόν, είναι η κυβέρνηση να απομακρυνθεί άμεσα από το λεγόμενο «ποδοβολητό» της καθημερινότητας και να δει το μεγάλο κάδρο. Να το κάνει με αξιόπιστο, σοβαρό και τεκμηριωμένο τρόπο. Να κάνει, δηλαδή, κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, και ας μην έχουν την έγκριση της τρόικας. Άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών από τις ανερμάτιστες επιλογές της τρόικα, εξοργίζει ακόμα και αυτούς που την επέβαλαν στην Ελλάδα.

Τα μηνύματα που έρχονται από Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον και Βερολίνο είναι εξάλλου, απολύτως ερμηνεύσιμα για όποιους θέλουν να τα αποκωδικοποιήσουν. Είναι μηνύματα που προτάσσουν τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις στρατηγικές επιλογές για την Ελλάδα και όχι τους δημοσιονομικούς επιμερισμούς που γίνονται για την υπεράσπιση ενός αποτυχημένου προγράμματος.

Σε τέτοιες συνθήκες και ενόψει κορυφαίων επιλογών το 2014, είναι εξόχως ύποπτο να ασχολείται κανείς με διαφορές της τάξης των 500-600 εκ. ευρώ, Οόταν μόνο από την «ανοησία» του τρόπου φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης, χάθηκαν πάνω από 500 εκ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο.

Θεσμικές, λοιπόν, παρεμβάσεις και στρατηγικές επιλογές πρέπει να πάρουν άμεσα τη θέση των κινήσεων καθημερινότητας που ανακυκλώνουν την κρίση. Σε πρώτη φάση -και ειδικά για την Ελλάδα- το ρόλο των διαβόητων αγορών μπορούν να παίξουν τα συλλογικά πολιτικά συστήματα της Ευρωζώνης με τις συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν.

Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και η ελληνική προεδρία μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Ο τρόπος που αντιδρούν τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα στην έξοδο της Ιρλανδίας στις αγορές, δείχνει ότι είναι έτοιμα να προχωρήσουν στις μεταρρυθμιστικές αυτές κινήσεις μακράς πνοής, όπως είναι η πραγματική τραπεζική ένωση, η συλλογική εγγύηση των καταθέσεων, η αμοιβαιοποίηση του χρέους, το ευρωομόλογο κ.ά.

Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. ότι μέσω αυτών ακριβώς των μεταρρυθμιστικών κινήσεων, θα βρει διέξοδο και το ελληνικό πρόβλημα. Απομένει η ελληνική κυβέρνηση να κινήσει τα νήματα με έξυπνο, αποφασιστικό και αποδοτικό. Άμεσος στόχος η υλοποίηση συγκεκριμένων επενδυτικών προγραμμάτων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση και θέσεις εργασίας.

Κατόπιν αυτών, πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ,ότι για τους επόμενους 4-5 μήνες-που λήγει η θητεία της- ο ρόλος της τρόικα πρέπει να είναι υποβοηθητικός των προσπαθειών, που θα γίνουν για τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ενταχθεί και η διαχειριστική ομαλοποίηση των όποιων δημοσιονομικών κενών. Το είπαν, άλλωστε, σε όλους τους τόνους και οι κορυφαίοι κοινοτικοί παράγοντες, που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, με την ευκαιρία της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης , μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα


Κοπή πίτας του Συλλόγου Μανάγουλης

Το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μανάγουλης εύχεται για το νέο έτος χρόνια πολλά υγεία και ευτυχία και σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 στις 11:00 το πρωϊ στην αίθουσα του Συλλόγου στην Μανάγουλη.

Κοπή πίτας του Συλλόγου Πενταγιωτών

Την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12:00 μ.μ. ο Σύλλογος Πενταγιωτών θα κόψει την βασιλόπιτα στο κέντρο Divine lounge resto-cafe,Λ. Κανελλοπούλου 4, Άλσος στρατού 11525 Γουδί (έναντι Badminton),(τηλ. 2108010810).
Πρόκειται για το πρώην YA lounge cafe
Στο ίδιο κέντρο έλαβε χώρα η περσινή κοπή βασιλόπιτας.

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Για κακούργημα παραπέμπει τον Δήμαρχο Δελφών η Αντιεισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Την παραπομπή του Δημάρχου Δελφών Νίκου Φουσέκη καθώς και τεσσάρων ακόμη κατηγορουμένων για την υπόθεση στα Τουμπανάρια προτείνει η Αντιεισαγγελέας Εφετών Λαμίας.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντοπούλου και Σταθά.

Πιο συγκεκριμένα, έχει εισαχθεί από τις 6/12/2013 πρότασή της για έκδοση βουλεύματος που θα κρίνει την παραπομπή των κατηγορουμένων για την εν λόγω υπόθεση στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λαμίας.

 Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι ενστάσεις και το παράπονο - όπως αναφέρει το έγγραφο - του καταγγέλλοντος Στέλιου Σχινά είναι η μεγάλη καθυστέρηση της υπόθεσης, όχι κατά την ανακριτική διαδικασία, αλλά από την ημερομηνία που η υπόθεση έφυγε από την ανάκριση της Άμφισσας και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, παρά τις πολλές διαβεβαιώσεις για γρήγορη διεκπεραίωσή της.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση η οποία θα κριθεί για να προκύψει το αμετάκλητο βούλευμα.

Πιθανή παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων επηρεάζει άμεσα το σκηνικό των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «σοβαρότατες παραβιάσεις που έχουν συντελεσθεί, σύμφωνα και με καταγγελίες πολιτών, στη Β΄ Ζώνη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών (Ν 3028/2002, άρθρα 10 και 17) στο ευρύτερο Δελφικό Τοπίο. Το έγκλημα αυτό κατά της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τελέσθηκε με την ανοχή και τη συμμετοχή πρώην Δημάρχων Δελφών και Άμφισσας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε Πράξεις αποχαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων, προβληματικές μεταβιβάσεις ακινήτων και, τελικώς, στην παράνομη και αυθαίρετη ανέγερση και κατασκευή ογκωδών κτιριακών εγκαταστάσεων».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Τα Θεοφάνεια στο λιμάνι της Ερατεινής

Κάτω από βροχή αλλά με τη συμμετοχή πλήθος πιστών και θαρραλέων κολυμβητών , τελέστηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Ερατεινής.

Τα Θεοφάνεια είναι μια ξεχωριστή γιορτή για τους Έλληνες και στην Ερατεινή κάθε χρόνο το έθιμο διατηρείται ζωντανό, με οποιοδήποτε καιρό, όπου νεαροί κολυμβητές βουτούν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό με την παρουσία πλήθος πιστών από χωριά της Δωρίδας

Μιζέρια - ελπίδα "διπλό" στις καθυστερήσεις

Πολλά τα e-mail που φτάνουν στον υπολογιστή μου καθημερινά. Σήμερα έλαβα ένα από τον αγαπημένο μου φίλο γιατρό Γιάννη Ντάνο. Είναι  ένα άρθρο που έγραψε ο Θοδωρής Κουνάδης , με αφορμή τον αγώνα Ολυμπιακού - Καλλονής, προχθές στο γήπεδο Καραϊσκάκη,  την διάθεση των εισιτηρίων, τον συνωστισμό στην ουρά, την μιζέρια που μας κατατρέχει και άλλα πολλά …

Όχι, μη νομίσετε ότι είναι ένα άρθρο αθλητικό και το προσπεράσετε…
Είναι μια ακτινογραφία του νεοέλληνα, που λίγο πολύ όλοι τη γνωρίζουμε αλλά …   
Ο Θοδωρής Κουνάδης, λοιπόν, συννέφιασε περιμένοντας στην ουρά, μ΄ αυτά που είδε και άκουσε  και γράφει …

Κατέβηκα στο "Καραϊσκάκης" ξέροντας ότι είχα κάνει ήδη το λάθος να μην έχω εισιτήριο. Δεν υπήρχε φυσικά φόβος να μην βρω θέση με την Καλλονή. Με την Μάντσεστερ εδώ και καιρό έχω αιτήματα για να βοηθήσω στην εύρεση εισιτηρίου. Για προχθές καμία ενόχληση.
Ήξερα όμως ότι αφού δεν φρόντισα πριν πεινάσω (=επιθυμία να δω τον αγώνα), να μαγειρέψω (=κλείσιμο εισιτηρίου μέσω ίντερνετ), θα έπρεπε να υποστώ τις συνέπειες. Που μεταφράζονται σε αναμονή περίπου 35 λεπτών στην ουρά. Αν έχεις όμως υπομονή, έχει το ενδιαφέρον της  η ουρά.

Στην ουρά ο κάθε άνθρωπος θα βγάλει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Ανυπόμονος, γκρινιάρης, αισιόδοξος, ξερόλας, ήσυχος, κουτοπόνηρος. Αυτό που είσαι, θα φανεί στην ουρά. Ειδικά όταν είναι μεγάλη και το ρολόι μετράει αντίστροφα για την σέντρα του αγώνα.
Πρώτη φορά βρέθηκα φέτος στην ουρά και για να περάσει η ώρα παρατηρούσα τον κόσμο γύρω μου όσο περίμενα. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά "κέρδισε" ο μίζερος Νεοέλληνας , ο γκρινιάρης και καχύποπτος. "Νταβατζηλίκι 10 ευρώ!", "βρήκατε τρόπο να μας τα πάρετε!", "ήμαρτον, θα δώσω επιπλέον 10 ευρώ για να δω την Καλλονή!", και άλλα παρόμοια που είχαν να κάνουν με την Κάρτα Φιλάθλου του Ολυμπιακού.

Το τάργκετ γκρουπ των διαμαρτυρόμενων συγκεκριμένο. Εκπρόσωποι της γενιάς που έμαθε να ζει με δανεικά, να περνάει καλά με τον λιγότερο κόπο, να κάνει σημαία το πώς θα κοροϊδέψει, από τον διπλανό του μέχρι το κράτος. Εκπρόσωποι μιας γενιάς-φούσκας, που έσκασε με τις γνωστές οικονομικές συνέπειες.

Την ίδια στιγμή μάθαιναν στην ουρά για την Κάρτα Φιλάθλου του Ολυμπιακού και κάποιοι (ελάχιστοι) νέοι άνθρωποι. Η αντίδρασή τους; Κατανόηση για μια κάρτα που βγαίνει μία (1) φορά μέσα στη σεζόν και σου επιτρέπει να πάρεις εισιτήριο για κάθε αγώνα. Δεν ήταν νταβατζηλίκι για την Καλλονή. Κατανόηση για μια κάρτα που μπορείς να την πάρεις οποιαδήποτε στιγμή και όχι στην ουρά πριν από έναν αγώνα. Κατανόηση για μια κάρτα που κοστίζει 1 ευρώ τον μήνα (στους περίπου 10 που διαρκεί η σεζόν). Και πάνω απ' όλα κατανόηση για μια κάρτα που κρατά ζωντανό τον ερασιτέχνη και βοηθά στο να πανηγυρίζει ο φίλαθλος του Ολυμπιακού επιτυχίες και τίτλους.

Δεν κάνω διαφήμιση στην κάρτα. Απλά εξαιτίας της, είδα στην ουρά μια μικρογραφία του τι ζούμε στην Ελλάδα. Οπουδήποτε και να βρεθείς, μπορείς να καταγράψεις συμπεριφορές, αντιλήψεις και νοοτροπίες που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πώς έφτασε αυτή η χώρα να περιμένει την… ανάπτυξη.

Διάθεση για πάρτη τους και τον κόσμο
Στον αγώνα δεν θα σταθώ ιδιαίτερα. Δεν δηλώνω δημοσιογράφος, προτιμώ το υπάλληλος γραφείου που ασχολείται με αυτό που αγαπά από μικρός, τ' αθλητικά. Δεν είμαι ειδικός σε τακτική ανάλυση. Ούτε μου αρέσουν τα 4-2-6-8 τα οποία στην επίθεση αλλάζουν σε 6-4-0-3. Μένω σε αυτό που εισέπραξα ως φίλαθλος. Την διάθεση των παικτών να παίξουν ποδόσφαιρο. Να ικανοποιήσουν εαυτούς και (τον όποιο) κόσμο βρέθηκε στο γήπεδο.

Είναι δύσκολο πράγμα η διάθεση σ’ ένα πρωτάθλημα που παίζεις μόνος σου.

Υπήρχε και η διακοπή, οι γιορτές, η  χαλάρωση. Ακούω συχνά: Επαγγελματίες είναι και πληρώνονται καλά. Συμφωνώ. Επαγγελματίες είναι για να φέρουν αποτελέσματα. Και στην Ελλάδα αυτά έρχονται πλέον και χωρίς διάθεση.

Γι’ αυτό έφυγα ικανοποιημένος από το Καραϊσκάκης. Κάποιοι σεβάστηκαν την φανέλα που φορούσαν και τον κόσμο που πήγε να τους δει.

Αποθέωση της αγάπης
Το καλύτερο όμως ήρθε στο τέλος. Μετά τον αγώνα, έμεινα ένα δεκάλεπτο στη θέση μου. Μου αρέσει να βλέπω την ησυχία να απλώνεται σιγά σιγά σ’ ένα χώρο που έσφυζε πριν λίγο από ζωή. Και δεν μου αρέσει να συνωστίζομαι χωρίς λόγο. Δεν έχω αφήσει τον θερμοσίφωνα ανοιχτό για να τρέξω να φύγω.

Κάνοντας λοιπόν μετά από ώρα την κίνηση να σηκωθώ από το κάθισμα, είδα δυο σειρές πίσω μου να κάθεται ένα ζευγάρι. Αυθόρμητα χαμογέλασα στη θέα του. Ήταν δυο ηλικιωμένοι, σίγουρα πάνω από 70. Έδειχναν τόσο χαρούμενοι. Και πάνω απ’ όλα αγαπημένοι.

Ο ορισμός της αποθέωσης της αγάπης για τον άνθρωπό σου. Και της αγάπης για την ομάδα σου.

Δεκάδες σκέψεις πέρασαν από τα μυαλό μου. Πόσα πράγματα να έχουν κάνει μαζί, πόσες φορές να έχουν δει τον Ολυμπιακό μαζί. Την ώρα που πολλοί άνθρωποι σε αυτή την ηλικία μοιάζουν να συμβιβάζονται και να παρατάνε τη ζωή, αυτοί ήταν εκεί.

Κανένα κρύο, καμία οικονομική κρίση, καμία δικαιολογία δεν τους απέτρεψε από το να τραγουδήσουν…  "πάμε στου Καραΐσκάκη και αυτή την Κυριακή".

Πριν τον αγώνα, κάποιοι νεότεροί τους καμιά 30αριά χρόνια, με συννέφιασαν. Η ελπίδα όμως κρύβεται παντού. Και την βρήκα στο τέλος. Σ’ ένα υπέροχο ηλικιωμένο ζευγάρι.

Σ.Σ.  Πόση αλήθεια κρύβουν οι παραπάνω λέξεις για τον χαρακτήρα μας , την ιδιοσυγκρασία μας…Του Ελληνάρα το «εγώ», που είναι ίδιο και για τον Ολυμπιακάκια , τον Παναθηναϊκάκια, τον Παοκτζή, τον Αεκάκια και τον…Παναχαϊκάκια !

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Πρόσληψη 22 ατόμων από Δήμο Δωρίδας με σύμβαση εργασίας για οκτώ μήνες

Την πρόσληψη 22 ατόμων με 8μηνη σύμβαση εργασίας ανακοίνωσε ο Δήμος Δωρίδας μέσω της Διαύγειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν στην αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου τα απαραίτητα προσόντα και άλλα στοιχεία που απαιτούνται, ή να απευθυνθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Ειδικότερα  θα προσληφθούν  άτομα για τις παρακάτω ειδικότητες:

Δύο οδηγοί  αυτοκινήτων για την  Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού-Καθαριότητας

Δεκατρείς εργάτες  Γενικών Καθηκόντων στην Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού-Καθαριότητας

Ένας ηλεκτρολόγος στην Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού Καθαριότητας

Ένας υδραυλικός στην Υπηρεσία Ύδρευσης-Άρδευσης- Αποχέτευσης

Δύο χειριστές Μηχανημάτων Έργων( Γκρέϊντερ)  στην Υπηρεσία Ύδρευσης- Άρδευσης- Αποχέτευσης

Ένας Χειριστής Μηχανημάτων Έργων (φορτωτής –εκσκαφέας στην  Υπηρεσία Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης

Δύο Εργάτες Γενικών Καθηκόντων στην Υπηρεσία Ύδρευσης -Άρδευσης - Αποχέτευσης