Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Τα Θέματα της Δωρίδας συζητήθηκαν στη συνάντηση Καπεντζώνη - Γιαννόπουλου

Ο Γ.Καπεντζώνης με τον Θ.Γιαννόπουλο στην είσοδο το Δημαρχείου
Λιδωρικίου. Μαζί τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Θανάσης Κοκμοτός, ο Πρόεδρος του Λιδωρικίου Μπάμπης Πέτρου
και συνεργάτες του υποψήφιου Περιφερειάρχη
Τον Δήμο Δωρίδας επισκέφθηκε χθές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ,τ. Υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, όπου συναντήθηκε στο Δημαρχείο Λιδωρικίου με τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη.

Ο Δήμαρχος έθεσε υπ΄όψιν του Θ. Γιαννόπουλου τα βασικά προβλήματα που απασχολούν για χρόνια τη Δωρίδα.

Πρώτον , το θέμα της Λίμνης , με τα περιοριστικά αναπτυξιακά προβλήματα που υπάρχουν γύρω από αυτή λόγω παλαιότερων αποφάσεων, ο παραλίμνιος αγωγός, τα ανύπαρκτα ανταποδοτικά οφέλη από την πολιτεία κ.ά.

Δεύτερον την ανυπαρξία βιολογικών καθαρισμών σε όλη σχεδόν την παραλιακή ζώνη καθώς και στο Λιδωρίκι.

Τρίτον , το θέμα των εξορύξεων στην περιοχή της Γκιώνας που πρέπει επιτέλους να αντιμετωπισθεί με υπεύθυνο, αναπτυξιακό , οικολογικό και περιβαλλοντικό τρόπο.

Ακόμα ο Δήμαρχος έδωσε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα ανοιχτά και εκκρεμούντα προβλήματα της Δωρίδας.

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος με δηλώσεις του στο DORIDA NEWS ανέφερε ότι είχε μια πολύ καλή , ενημερωτική και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο για τα πολλά και οξυμένα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Δωρίδα και τις απαραίτητες λύσεις που απαιτούνται.

Είναι χαρακτηριστικό μας είπε ο Θανάσης  Γιαννόπουλος, το καυτό θέμα της λίμνης του Μόρνου, που αφήνει αναξιοποίητη την ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας και που με ειδικό χωροταξικό θα μπορούσε να δημιουργήσει αγροτουριστική ανάπτυξη - θέσεις εργασίας - που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Υποσχέθηκε μάλιστα στο Δήμαρχο, ότι ως Περιφερειάρχης μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις με στόχο και γνώμονα την αναβάθμιση της Περιφέρειάς μας και ασφαλώς της Δωρίδας.

Ο Θ. Γιαννόπουλος στην επίσκεψή του στη Φωκίδα συναντήθηκε ακόμα με την Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή με την οποία συζήτησε τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Φωκίδας σε επίπεδο υποδομών, έργων και ανεργίας, προβλήματα τα οποία έχουν γίνει χρόνια.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή Σταμάτη Δάρρα, τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα τρέχοντα προβλήματα του νοσοκομείου σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού και εξοπλισμού.

Τέλος ο Θ. Γιαννόπουλος είχε συναντήσεις με διάφορους τοπικούς παράγοντες στην Ιτέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου