Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Γλυφάδας και Αστέρα κυριαρχεί στην 8η αγωνιστική

Του Τάσου Τσόλκα

Αρκετά ενδΙαφέροντα παιχνίδια θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Φωκίδας.

Όλες οι ομάδες της Δωρίδας δίνουν δύσκολους αγώνες σε σκληρές έδρες, ενώ ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ένωσης Γλυφάδας - Αστέρα Ιτέας.

Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια , οι ώρες και τα γήπεδα που θα διεξαχθούν έχουν ως εξής :

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 15:00,
Ησαΐας Δεσφίνας – Τολοφώνα Ερατεινή                    Γήπεδο Δεσφίνας
Κρισσαίος Χρισσού - Ακαδημία Άμφισσας                 Γήπεδο Χρισσού
Αμφισσαΐκός - Δωριείς Μανάγουλης                          Γήπεδο Άμφισσας

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 14:00,
Ένωση Γλυφάδα - Αστέρας Ιτέας                               Γήπεδο Μαλαμάτων

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 15:00,
Αετός Λιδωρικίου - Διαγόρας Πολυδρόσου                Γήπεδο Άμφισσας
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Απόλλων Ευπαλίου                   Γήπεδο Γαλαξιδίου

          ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     7η Αγωνιστική                      
                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
                                                                                                     ΓΚΟΛ          ΒΑΘΜΟΙ                                                                                
 1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                            28 - 5       19
 2. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                      26 - 9       18
 3. ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ               16 - 5       16
 4. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                               17 - 8       14
 5. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                     15 - 8       13
 6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                  13 - 9       12     
 7. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                  21 - 16      12
 8. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                         7 - 9         7
 9. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ                 4 - 25       6
 10. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ             8 - 16       2
 11. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                  6 - 20       2
 12. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                       7 - 32       0   
 
 

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ:Τι είπε η αντιπολίτευση στον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής

«Ξεχείλισε ο λαϊκισμός και η αοριστολογία»  απαντά ο Δήμαρχος στην κριτική

Κορυφαία εκδήλωση για ένα Δήμο είναι ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής , όπου οι πολίτες ενημερώνονται για όλα όσα έχουν συμβεί και τι πρόκειται να γίνει.
Μακροσκελής ήταν η εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη , (η τοποθέτηση του απ΄ότι πληροφορηθήκαμε διήρκησε μιάμιση ώρα) παρουσιάζοντας το έργο που έχει κάνει μέχρι τώρα και όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για την οργάνωση του νέου Δήμου .

Δυστυχώς δεν την έχουμε στα χέρια μας για να την δημοσιεύσουμε. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες μας πάντως μιλούν για μια αναλυτική παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων της Δημοτικής Αρχής.
Έχουμε όμως στα χέρια μας τις τοποθετήσεις που έκαναν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι επικεφαλείς της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάσος Παγώνης και Χρήστος Τριανταφύλλου.

Για την ιστορία την εισήγηση του Τάσου Παγώνη πήραμε από τον blog “ΑΥΡΑ  Δωρίδας”  ( που η ιδιοκτησία του είναι ανώνυμη,  αλλά είναι γνωστό ότι ανήκει σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Δωρίδα) και την εισήγηση του Χρήστου Τριανταφύλλου από το blog efpaliopress στο οποίο την έδωσε ο ίδιος όπως έγραψε (και αυτό το blog είναι ανώνυμο αλλά είναι γνωστό ότι ανήκει σε στελέχη του ΚΚΕ στη Δωρίδα).
Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να μας σχολιάσει τις θέσεις και την κριτική της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση για τον απολογισμό και μας είπε :

«Δυστυχώς η αντιπολίτευση μη έχοντας κάτι ουσιαστικό να προτείνει στο μεγάλο έργο που επιτελούμε στη Δωρίδα μέσα στη πιο δύσκολη οικονομική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, προσέφυγε για άλλη μια φορά σε αοριστολογίες και άκρατους λαϊκισμούς. Όλοι γνωριζόμαστε σ΄αυτό τον τόπο και κανείς δεν ήρθε από παρθενογένεση. Για μερικά πράγματα δεν πρέπει να προκαλούν όμως το κοινό αίσθημα και την πραγματική ιστορία , όπως δεν πρέπει να ξύνεται η γίδα στη γκλίτσα του τσοπάνη. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες να οργανώσουμε αυτόν τον Δήμο, που έχει πάρα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και όλοι μας τα γνωρίζουμε,  είχε δε μείνει πολύ πίσω σε ανάπτυξη δυστυχώς από όλους τους παρεμφερείς Δήμους της χώρας, παρότι υπήρξαν ατέλειωτες τετραετίες των παχιών αγελάδων και τα κονδύλια έτρεχαν από παντού. Τώρα  οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε μια μείωση επιχορηγήσεων  και εισροών κονδυλίων γενικά που αγγίζει το 60%. Παρ΄όλα αυτά οι δημότες μας βλέπουν μόνοι τους αν προσπαθούμε και αν κάνουμε έργο. Κανείς δεν μπορεί να παρουσιάζει τη μέρα ως νύχτα. Με ευελιξία τα λίγα χρήματα που έχουμε τα διαθέτουμε για έργα και άμεση κάλυψη αναγκών, όπως μας το παρέχει ο νόμος, χωρίς περίεργες και χρονοβόρες διαδικασίες . Τα έργα που έχουν άμεση ανάγκη και προτεραιότητα τα εκτελούμε μέσα από δεκάδες εργολάβους της περιοχής μας και όχι με 2  -  3  όπως γινόταν παλαιότερα. Ταυτόχρονα προωθούμε , συντονισμένα , οργανωμένα  και τεκμηριωμένα, μέσα από προγράμματα της κεντρικής κυβέρνησης και της Περιφέρειας, μεγάλα και σημαντικά έργα που θα δώσουν πνοή και ανάπτυξη στη ξεχασμένη για δεκαετίας Δωρίδα. Οι πολίτες έχουν χορτάσει από λόγια και λαϊκισμούς που λένε την μισή αλήθεια. Θέλουν να τους λέμε τα πράγματα με τ΄ονομά τους , να βλέπουν τις πράξεις μας , τα έργα μας και τις ενέργειες μας  κι αυτοί ξέρουν να κρίνουν όλους μας»
Ας δούμε όμως τι είπαν οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης στις τοποθετήσεις τους .

ΤΑΣΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

 «Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου,
Πριν ξεκινήσουμε να αναφερθούμε σε επιμέρους ζητήματα που εστίασε η Δημοτικής αρχή αναφορικά με το έργο της, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στα εξής:

 Η δημοτική αρχή «πρωτοπορεί» για άλλη μία φορά.  Κατά την γνώμη μας και αυτή την φορά για ψηφοθηρικούς λόγους. Παραβλέποντας τον κώδικα, εφόσον απολογισμός βάσει του κώδικα πρέπει να γίνετε κάθε έτος και όχι 5 μήνες προ των νέων αυτοδιοικητικών  εκλογών. 
Η δική μας εξήγηση και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου είναι ότι λογικά έπραξε, καθώς δεν θα μπορούσε η διαδικασία να σταθεί κάθε έτος, καθότι δεν είχε διαπραχθεί ανάλογο έργο σε όλους τους τομείς. 

Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο γεγονός ότι, δεν υπήρχε καθόλου συμμετοχή πολιτών, δείγμα ολικής απαξίωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας. Γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από την πλειοψηφία. 
Καθώς και ελάχιστη συμμετοχή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων. Συγκεκριμένα για τους εκλεγμένους προέδρους τοπικών κοινοτήτων παρευρέθησαν λιγότεροι από τους μισούς.

Η στάση αυτή των εκλεγμένων προέδρων τοπικών κοινοτήτων, συνδέεται άμεσα κατά την άποψη μας, με προγενέστερη διαμαρτυρία τους που αφορούσε την μη παραγωγή έργου στις κοινότητές τους. Παραπέμπουμε εσάς και τους δημότες, σε σχετικές απαξιωτικές ανακοινώσεις παρελθόντων ετών.  
Παραπέμπουμε επίσης όλους τους δημότες στα πρακτικά της εν λόγω διαδικασίας, που ευελπιστούμε θα αναρτηθούν άμεσα στην ιστοσελίδα του δήμου. 

Έτσι θα διαπιστώσουν ότι η διαδικασία δεν αφορούσε απολογισμό 4ετίας, αλλά έκθεση ιδεών του Δημάρχου για ενδεχόμενη επανεκλογή του στα επόμενα χρόνια. Πράγμα που με βεβαιότητα από δικά μας στοιχεία δεν θα υπάρξει. 
Και πώς να υπάρξει, όταν η δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται επιεικώς ανεπαρκής. Η εξήγηση αυτής της ανεπάρκειας αλλά και της μη αναπτυξιακής πορείας του Δήμου εκ μέρους του δημάρχου (καταγεγραμμένη στα πρακτικά), ήταν ότι λόγω τις «ουδετερότητας» της παράταξης του, δεν βρήκε ‘’στήριξη’’ από καμία κυβέρνηση την τετραετία 2010 – 2014. 

Τα συμπεράσματα δικά σας…
Η δε προεκλογική αναφορά του εν έτη 2010, για ειδική ομάδα συνεργατών, με σκοπό την ένταξη του δήμου σε αναπτυξιακά προγράμματα πνοής για την περιοχή, δεν χρίζει καν σχολιασμού 4 χρόνια μετά. 

Οι αριθμοί λέγουν την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Δωρίδας ενέταξε μονοψήφιο αριθμό έργων σε προγράμματα. Πράγμα αδιανόητο για Ο.Τ.Α, αλλά και σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.   
Τα δε ήδη ενταγμένα έργα των πρώην δημάρχων, που με κόπο εξασφάλισαν χρηματοδότηση και ένταξη σε προγράμματα, δεν προχώρησαν στο σύνολό τους. 

Όσο για τις μελέτες έργων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που παρεδόθησαν στην δημοτική αρχή, ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης τους.  
Και τα συμπεράσματα των πολιτών αλλά και ημών, βασίζονται στο πως οραματίζεται κανείς την δημοτική αρχή. 

Την οραματιζόμαστε σαν μία δημοτική αρχή που απλά θα εκτελεί τις προκαθορισμένες διοικητικές εργασίες της,  η σαν μία αρχή που εκτός από τις προκαθορισμένες διοικητικές εργασίες της  θα λειτουργεί με αναπτυξιακό ορίζοντα;
Γιατί εάν μείνουμε στο πρώτο, ποιο και το νόημα της δημοτικής αρχής αναρωτιόμαστε; Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι άξιοι υπάλληλοι του δήμου που βρήκε η δημοτική αρχή, μπορούν και μόνοι τους να εκτελέσουν προκαθορισμένες διοικητικές εργασίες.

Ποιο το νόημα του Δημάρχου και των συνεργατών του όταν δεν παράγετε νέο έργο;
Όσον αφορά δε την μείωση των δημοτικών τελών, που έχει γίνει σημαία πολλών, ήρθε η ώρα ο κόσμος να μάθει ότι η πρόταση αυτή ήταν της  ελάσσονος αντιπολίτευσης με την στήριξη της μείζονος. Κρίνεται λοιπόν θετικό ότι η δημοτική αρχή την ασπάστηκε εν έτη 2011. 

Ας γίνει όμως ευρέως γνωστό, ότι η δημοτική αρχή εν έτη 2012, σε διάφορες κοινότητες έδωσε αύξηση τελών, παρά την αντίθετη γνώμη σύσσωμης της αντιπολίτευσης.   
Τέλος, δεν θα ήταν δυνατόν να μην αναφερθούμε στην πρακτική αύξησης εσόδων του Δήμου που παρουσιάστηκε. 

Με μεγάλη μας έκπληξη αλλά και χαρά, ακούσαμε την πρόταση για αύξηση εσόδων του Δήμου από τις επενδύσεις σε Α.Π.Ε (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Και λέμε με χαρά, διότι στην μνήμη μας έρχεται η λέξη «έκτρωμα» που με παρρησία είχε χαρακτηρίσει την επένδυση του πρώην Δήμου Ευπαλίου σε ανεμογεννήτριες, ο σημερινός Δήμαρχος. 
Βέβαια ουδείς λόγος για τα 52.000€ που ανταποδοτικά ο Δήμος λαμβάνει κάθε χρόνο και αξιοποιεί σε κοινωνικές υπηρεσίες. Πάραυτα, στηρίζουμε αυτή την ‘’ιδέα’’ της δημοτικής αρχής. 

Στις επιμέρους ενότητες δυστυχώς για όλους μας δεν θα σταθούμε πολύ. Και λέμε δυστυχώς όχι με αντιπολιτευτική τακτική και μικροπρέπεια. Λέμε δυστυχώς γιατί δεν έχουμε και πολλά να σχολιάσουμε από τη σκοπιά μιας διαδικασίας απολογισμού έργου. Θα μπορούσαμε σε κάποια άλλη τοποθέτηση μας, να αναφερθούμε στις «ιδέες» του Δημάρχου για τα επόμενα χρόνια. Ιδέες οι οποίες τολμούμε να πούμε μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους γενικά.
Η αποστολή του Δημάρχου και των συνεργατών του όμως, κρίνεται από τα έργα και όχι από το όραμα και τις ‘’ιδέες’’ του καθενός. 

Σας παραπέμπουμε και πάλι στα πρακτικά που ευχόμαστε να αναρτηθούν άμεσα στην ιστοσελίδα του δήμου, ώστε να κατανοήσετε τα λεγόμενά μας.
Κύριε Δήμαρχε, 

Για όσο χρόνο έχετε ακόμα, αξιοποιήστε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου και τον φυσικό πλούτο του.   
Αξιοποιήστε με αναπτυξιακό ορίζοντα τα εργαλεία των Ο.Τ.Α και τις Ε.Ε, ώστε να δοθεί ελπίδα σε  νέους ανθρώπους και όχι μόνο. Κάποια στιγμή τα πλεονάσματα που σας άφησαν οι παλαιοί Δήμοι θα εξαντληθούν.  

Η αναπτυξιακή σκέψη αλλά και οι ανάλογες πρακτικές, δεν έρχονται μόνο από παρακολούθηση ημερίδων, αλλά και από την εφαρμογή των μεθόδων και των πρακτικών που διδασκόμαστε σε αυτές».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Η δημοτική αρχή κινήθηκε επάνω στoν ήδη χαραγμένο δρόμο  από την προηγούμενη διοίκηση . Και πιο συγκεκριμένα:

1.ΔΙΑΠΛΟΚΗ-ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ-ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Εάν μελετήσει κάποιος πόσα έργα, εργασίες, προμήθειες, έγιναν με απευθείας αναθέσεις του δήμαρχου ,θα καταλάβει εύκολα ότι όχι μόνο τίποτα δεν άλλαξε στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αλλά και χειροτέρεψε. Είναι αυτό που λέμε ότι ο μαθητής  ξεπέρασε το δάσκαλο.

Παραθέτω ενδεικτικά:

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  2012(2ΜΗΝΟ)

43 απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού: 432.302,23 ευρώ και συγκεκριμένα
Συντηρήσεις δικτύων ύδρευσης  37.999,62  σπασμένα σε 4 διαφορετικούς εργολάβους.
Συντήρηση αντλιοστασίων, συν ποσού 32.000,σπασμένο σε 4 εργολάβους
Συντήρηση δικτύου αποχέτευσης ,συν ποσού 23.999,76 σε 5 εργολάβους
Καθαρισμός χαντάκων και ρεμάτων, συν ποσού 85.710,59 σε 6 εργολάβους
Καθαρισμός και απόφραξη αγωγών και όμβριων, συν ποσού 44.999.43 σε 4 εργολάβους
Συντήρηση αγροτικών δρόμων ,συν ποσού  88.904,40 σε 7 εργολάβους
Συντήρηση αγροτικών δρόμων, συν ποσού 55.324,80 σε 5 εργολάβους

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013(8 ΜΗΝΟ)

93    απευθείας αναθέσεις ,συνολικής αξίας  859.109,55 ευρώ  

Καθαρισμός χαντάκων και ρεμάτων,24.000 ευρώ, σε 4 εργολάβους
Συντήρηση αγροτικών δρόμων,20.000 ευρώ ,σε 4 εργολάβους
Πυροπροστασία 37.400,σε 2 εργολάβους
Ξανά Συντήρηση αγροτικών και δημοτικών δρόμων 160.000 σε  19 εργολάβους
Συντήρηση δικτύου ύδρευσης 61.000 σε 9 εργολάβους
Συντήρηση δικτύου αποχέτευσης 12.000 σε 2 εργολάβους
Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων 75.000 σε 5 εργολάβους, κλπ, κλπ…………
Τα παραπάνω παραδείγματα είναι μόνο από «εργασίες». Εάν σε αυτά προσθέσουμε τα «έργα» και τις «προμήθειες», που και εκεί έγιναν πολλές απευθείας αναθέσεις ,τότε το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ. (σε 12 μήνες)
Εάν αυτή η τακτική της δημοτικής αρχής δεν λέγεται ρουσφετολογική (με την ευγενέστερη έκφραση), τότε πώς λέγεται? Πέρα από το αυτονόητο, ότι εάν γινόντουσαν με δημοπρασία θα είχαμε τουλάχιστον 35% έκπτωση, δηλαδή 700.000ευρώ όφελος για το ταμείο του δήμου.

 2. Η δημοτική αρχή όφειλε ,παίρνοντας υπόψη τη γενικότερη πολιτικοοικονομική κατάσταση ,να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της για την ελάφρυνση της τεράστιας οικονομικής  πίεσης που υφίστανται τα νοικοκυριά και συγκεκριμένα:
  Α) σημαντική ελάφρυνση (ουσίας και όχι ψυχολογίας) όλων των φόρων σε τοπικό επίπεδο
  Β) προσανατολισμός για ‘έργα’ η ΄εργασίες΄ που θα έχουν στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανακούφιση δημοτών, όπως πχ .γηροκομείο, αποθήκη αγροτικών προϊόντων, οργανισμός πιστοποίησης ΠΟΠ, μουσείο φυτών της περιοχής μας (τα Βαρδούσια θεωρούνται ο βοτανικός παράδεισος της χώρας), δίκτυο αγροτουρισμού, τεχνητός ύφαλος κλπ.

 Όλα αυτά έχουν επαναληφθεί και αναλυθεί πολλές φορές στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά φαίνεται ότι δεν συγκινούν τη διοίκηση του δήμου. Προτιμά τη πεπατημένη, τη δοκιμασμένη μέθοδο των προηγούμενων διοικήσεων, των μικροέργων που εξυπηρετούν τον κύριο στόχο τους: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ, αλλά το δικό τους, δηλαδή πως θα ξαναπάρουν τη διοίκηση του δήμου.

Αυτά τα σχέδια ένας μόνο μπορεί να τα ανατρέψει: οι ίδιοι οι δημότες να γυρίσουν τη πλάτη στους «καθηγητές» και στους «μαθητές» της ρουσφετολογίας και σε όσους προεκλογικά φορέσουν καινούργια φορεσιά και παριστάνουν τους νέους και αμόλυντους ,όταν όλα αυτά τα χρόνια κουβάλαγαν νερό στο μύλο τους.

 

 

 

 

Οι προϋποθέσεις μιας κεντροαριστερής κυβερνητικής εναλλαγής στην Ελλάδα

Του Θανάση Λουκόπουλου *

Τρία εξόχως σημαντικά ζητήματα πρέπει να λύσει η Κεντροαριστερά, στο σύνολό της, για να μπορέσει να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική λύση στη σημερινή πολιτικο-κυβερνητική παραδοξότητα.
Πρώτα και κύρια, να συμφωνήσει σε ένα εθνικό πολιτικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Σχέδιο που να καλύπτει και τις εθνικές και τις κοινωνικές και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.
Δεύτερον, να αναδείξει και να πιστέψει σε μια λειτουργική συλλογικότητα, που θα υποκαταστήσει τις επιβλαβείς διαδρομές μοναδικότητας, στις οποίες επιδίδονται με θέρμη ορισμένες ηγετικές ομάδες.
Τρίτον, να μην εμπιστευτεί την επιτυχία του εγχειρήματος, σε πρόσωπα που με τον έναν ή άλλον τρόπο ταυτίστηκαν με τις «φούσκες» στην οικονομία και το παρασιτικό-κερδοσκοπικό μοντέλο των περασμένων ετών.
Η διαπίστωση αυτή είναι τόσο απλή που μοιάζει να είναι αυτονόητη.
Κατά συνέπεια, όσες συγκεντρώσεις κι αν γίνουν, όποια επικοινωνιακά τεχνάσματα κι αν χρησιμοποιηθούν, όποιες προσωπικότητες κι αν επιστρατευτούν, η προσπάθεια θα μείνει ανολοκλήρωτη εφόσον δεν διασφαλιστούν αυτές οι προϋποθέσεις. Θα παραμείνει πάντα ευχή και ελπίδα.
Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί μια υπαρκτή αναγκαιότητα, η οποία, όμως, υπό τις παρούσες πιεστικές συνθήκες, δεν έχει απεριόριστο χρόνο για να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένη πράξη.
Σημαίνει, επίσης, ότι σχετίζεται και αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και ευρύτερης Αριστεράς, στο βαθμό που θέλουν να συνδέσουν την ύπαρξη και δράση τους με ένα εφικτό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Αν -με άλλα λόγια- θέλουν στα αλήθεια, ξεπερνώντας τις υπαρκτές δυσκολίες και διαφοροποιήσεις, να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο, που είναι η προστασία των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων των απλών να ανυπεράσπιστων πολιτών. Καθώς και ένα παραγωγικό μοντέλο προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες της χώρας και της οικονομίας.
Είναι ευνόητο πως μια τόσο δύσκολη αποστολή αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ (έστω ένα μεγάλο μέρος αυτού) και το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Αφορά τους ενεργούς πολίτες και όλα τα μεσαία και κατώτερα στελέχη, που με τον έναν ή άλλο τρόπο, στηρίζουν αυτά τα τρία κόμματα και θέλουν να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ κυβερνητικό πρόγραμμα για τη λειτουργία ενός αντίστοιχου κυβερνητικού σχήματος.
Είναι εφικτό και μπορεί να γίνει μετά τις επερχόμενες εκλογές, εφόσον μέχρι τότε όλες αυτές οι δυνάμεις και τα πρόσωπα φροντίσουν ειλικρινά να φύγουν από τη μέση οι σκιές καχυποψίας και η κρίση εμπιστοσύνης.
Όσοι και όποιοι πορευτούν με οδηγό το σύνδρομο της αυθεντίας και υπεροχής έναντι των άλλων και την επιβολή των προσωπικών τους στρατηγικών, τότε είναι βέβαιο ότι και την προσπάθεια θα υπονομεύσουν και οι ίδιοι θα μείνουν οριστικά εκτός του επιδιωκόμενου πλαισίου κυβερνητικής λειτουργίας που θέλουν να πετύχουν.
Η κυβερνητική προοπτική της Κεντροαριστεράς μπορεί να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο μόνο με αυθεντικές ζυμώσεις, συνευρέσεις και συνέργειες ,που θα εμπνεύσουν και θα αγγίξουν την ψυχή και το συναίσθημα των πολιτών, που συναπαρτίζουν το μεγάλο εκλογικό σώμα της Κεντροαριστεράς.
Αυτό δεν μπορεί να το κάνει από μόνη της μια κίνηση σαν αυτή των «58» προσωπικοτήτων. Μπορεί, όμως, να προσθέσει και εμπειρίες και προτάσεις και πρόσωπα που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο στις σχέσεις των κεντροαριστερών δυνάμεων.
Πολύ πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, η μέθοδος και τα πολιτικά αντικείμενα που θα μετατρέψουν τη σημερινή καχυποψία, σε ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Σε έναν παραγωγικό διάλογο που θα καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις κυβερνητικής πολιτικής.
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, καθώς η άκαρπη περιπλάνηση πολλών στελεχών, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, σε θέσεις και απόψεις που δεν δίνουν εθνική και κοινωνική διέξοδο στο σημερινό πρόβλημα της χώρας, έχει κάνει όλους πιο ώριμους και πιο προσεκτικούς.
Το κακό, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος. Εάν υπήρχε, τότε πρωτοβουλίες από τα κάτω, δηλαδή, απλών στελεχών αυτών των κομμάτων και ενεργών πολιτών ,είχαν νόημα και θα έδιναν το χρήσιμο στίγμα τους.
Τώρα που υπάρχει η επιτακτική ανάγκη να δοθεί ολοκληρωμένη κυβερνητική αντιπρόταση της Κεντροαριστεράς, στον δεξιό ισοπεδωτισμό των τραπεζιτών και πάσης φύσεως κερδοσκόπων, πρέπει οι συνευρέσεις και συνέργειες βουλευτών και ανώτερων στελεχών των τριών κομμάτων να παίξουν το δικό τους καταλυτικό ρόλο, στην κάλυψη των κενών αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.
Εάν αυτή η διαδικασία γίνει μεθοδικά και ολοκληρωμένα, θα ξεπεράσει τις όποιες αρνήσεις των ίδιων των προέδρων και των αυλοκολάκων τους, που προέρχονται κυρίως από μια ιδιότυπη πολιτική βεντέτα και έναν ιδιόμορφο προσωπικό ανταγωνισμό.
* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Οι Δημοτικές εκλογές θα γίνουν με το ίδιο σύστημα στις 18 και 25 Μαΐου 2014

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega, παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί.

Άρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή τόνισε ο Υπουργός

Σε ότι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Έπεσαν λύκοι στην ορεινή Δωρίδα !

Μαζικές επελάσεις από λύκους έχουμε τον τελευταίο καιρό στην ορεινή Δωρίδα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα κυρίως στα κοπάδια των κτηνοτρόφων.

Τελαυταία περιστατικά με επιθέσεις που δέχτηκαν κοπάδια αιγοπροβάτων από λύκους είχαμε στο Δαφνοχώρι και στη Μακρινού

Ειδικότερα πριν λίγες ημέρες στο Δαφνοχώρι λύκοι έφαγαν 35 πρόβατα κτηνοτρόφου μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ενώ στη Μακρινή έναν τράγο άλλου κτηνοτρόφου, ο οποίος έδωσε μάχη για να γλιτώσει το υπόλοιπο κοπάδι του από την επίθεση των λύκων.

Ο ίδιος ο κτηνοτρόφος της Μακρινής, που το κοπάδι του δέχτηκε επίθεση λύκων, έχει έρθει σε απόγνωση , ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος , τονίζοντάς μας ότι οι επιθέσεις λύκων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο και παρά την όποια αποζημίωση που δίνει ο ΕΛΓΑ σε τέτοιες περιπτώσεις, η υλική ζημιά με την κατασπάραξη ενός και μόνο ζώου υπερβαίνει κατά πολύ το ποσό αυτής της αποζημίωσης.

Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Κροκυλείου Δημήτρης Μπαρμπούτης , στο χωριό του δεν είχαμε ακόμα κάποιο κρούσμα , αλλά η παρουσία λύκων γενικά στην ορεινή Δωρίδα είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που συνεχώς οξύνεται.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας Θανάσης Κοκμοτός μας τόνισε ότι στη Δωρίδα έχουμε πλέον κατακλυσμό από λύκους που προκαλούν μεγάλες καστροφές σε κοπάδια κτηνοτρόφων.

Για το λόγο αυτό μας είπε προ καιρού είχαμε κάνει και ειδική Ημερίδα για το θέμα αυτό τα πορίσματα της οποίας εστάλησαν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια και όλους τους συναρμόδιους φορείς για να αποφασίσουν συγκεκριμένα μέτρα που θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Πρέπει να σας επισημάνω μας είπε ο Θαν.Κοκμοτός ότι ο λύκος είναι προστατευόμενο ζώο και δεν επιτρέπεται να το σκοτώσουν . Ομως στη Δωρίδα , ο πληθυσμός των λύκων έχει ξεπεράσει πολύ τα όρια του επιτρεπτού , κάνοντας καταστροφές όχι μόνο σε κατοικίδια και κοπάδια αλλά και σε άλλα ζώα του δάσους που έχουν τεθεί υπό προστασία.

Αξίζει να να σας πω μας τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ότι και τα αδέσποτα μοσχάρια που κυκλοφορούν στην ορεινή Δωρίδα και ιδιαίτερα σε χωριά με ελάχιστους κατοίκους τώρα το χειμώνα ,όπως για παράδειγμα στο Ψηλό Χωριό , τα βράδυα από τον φόβο των λύκων μαζεύονται όλα μαζί κάτω από το δημοτικό φως της λάμπας ενός δρόμου ή μιας πλατείας γιατί έτσι αισθάνονται ότι προστατεύονται περισσότερο.Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ : Κανονικά ασκώ τα καθήκοντά μου και τα λειτουργικά και τα διοικητικά


Απάντηση στις διάφορες φήμες , ότι δεν ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, στέλνει ο Μητροπολίτης Φωκίδας Αθηναγόρας με συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr. στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Πολυγένη.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μητροπολίτης μιλά για μια σειρά ακόμα εκκλησιαστικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και την κοινωνία , επισημαίνοντας ότι η μοναδική περίπτωση που η Ιερά Σύνοδος χρειάστηκε να κηρύξει σε χηρεία Μητρόπολη , εφαρμόζοντας τον Καταστατικό Χάρτη , ήταν αυτή της Μητρόπολης Κίτρους .

Ο Μητροπολίτης μιλά ακόμα και για τη σχέση του με τον π.Νεκτάριο Μουλατσιώτη


Ολόκληρη η συνέντευξη του Μητροπολίτη Φωκίδας στον Αιμίλιο Πολυγένη.

Σεβασμιότατε τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί ένας θόρυβος σχετικά με το κατά πόσο έχετε πλέον τη δυνατότητα να ασκείτε τα καθήκοντά σας. Τι απαντάτε;

Ευχαριστώ, αγαπητέ κ. Πολυγένη, που ήρθατε στη Μητρόπολη μου για να συζητήσουμε και να μου πάρετε ο ίδιος προσωπικά συνέντευξη, άλλα όπως βλέπετε είμαι πολύ καλά με τη χάρη του Θεού και ασκώ καθημερινά τα επισκοπικά μου καθήκοντα, τόσο τα Λειτουργικά όσο και τα διοικητικά. Τα δύο τελευταία χρόνια έχω χειροτονήσει 3 – 4 κληρικούς, παρότι η πολιτεία δεν μας επιτρέπει περισσότερους και ήδη την επόμενη εβδομάδα χειροτονώ έναν ακόμη έγγαμο κληρικό.

Όλοι στην θεόσωστη επαρχία μου γνωρίζουν ότι ιερουργώ συνεχώς, κηρύττω. Eπίσης διοργάνωσα προσφάτως το ετήσιο ιερατικό συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Επισκέπτομαι και ιερουργώ στις Μονές της Μητροπόλεώς μας, την Ι.Μ. Παναγίας Βαρνακόβης, Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού, Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας, Ι.Μ. Παναγίας της Κουτσουριώτισσας καθώς και την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γαλαξιδίου, καθώς και στα δύο Μοναστήρια του αγαπητού μου π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, τα μεν παλαιά ανακαίνισα σχεδόν εκ βάθρων και επάνδρωσα, τα δε του π. Νεκταρίου εκτίσθησαν με την ευλογία μου.

Τελώ συνήθως προσωπικά στις μοναχικές κουρές και κάνω ποιμαντικές επισκέψεις στις φυλακές Μαλανδρίνου και Αμφίσσης καθώς και σε όλα τα ιδρύματα που βρίσκονται στην επαρχία μου (Γηροκομεία, Νοσοκομεία κλπ).

Πρόσφατα η Ιερά Σύνοδος κήρυξε τη Μητρόπολη Κίτρους σε χηρεία σε εφαρμογή των διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη. Τέτοιες διατάξεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και για την περίπτωση άλλων γηραιών αρχιερέων. Ποια είναι η γνώμη σας;

Θεωρώ ότι η περίπτωση του Αγίου αδελφού είχε μια ιδιαιτερότητα καθότι επί σειρά ετών η Ιερά Σύνοδος σεβάστηκε την σοβαρή ασθένεια του και ανέμενε την βελτίωση της υγείας του.

Βλέποντας όμως ότι η υγεία του Αγίου Κίτρους έβαινε επιδεινούμενη και ουχί βελτιούμενη, προέβη εις την εφαρμογή της σχετικής διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου.

Δεν γνωρίζω την ύπαρξη άλλης τέτοιας περιπτώσεως ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η εν λόγω διάταξη.

Πως η Μητρόπολη Φωκίδος συμβάλλει στη στήριξη των πιο αδυνάμων συμπολιτών μας την σημερινή περίοδο της βαθύτατης κρίσης;

Έχουμε με τη βοήθεια των κληρικών και των λαϊκών συνεργατών της Μητροπόλεώς μας συνεχή και πλουσιοπάροχη με την χάρη του Θεού μέριμνα, για τους εν περιστάσει και ανάγκη ευρισκομένους αδελφούς μας.

Συγκεκριμένα εν Κυρίω καυχόμενος θα σας αναφέρω ότι έχουμε δώσει έως σήμερον 22 τόνους τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες καθώς και χιλιάδες ευρώ εις τους ανέργους και έχοντας ανάγκη αδελφούς μας, φυλακισμένους, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς κλπ.

Ο Κύριος μας είπε στο Ευαγγέλιο τους πτωχούς πάντοτε θα έχετε μεθ΄ υμών. Και πράγματι η φιλανθρωπική μέριμνα της Μητροπόλεώς μας παρότι είμεθα μια πτωχή Μητρόπολη, υπήρξε και υπάρχει αβραμιαία και διαρκής ώστε να αξιωθώμεν της Ευαγγελικής διαβεβαιώσεως «Μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται».

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε σήμερα ως ιεράρχης της πρεσβυτέρας ιεραρχίας στους νέους της χώρας μας που δοκιμάζονται;

Στέλνω το μήνυμα του Ευαγγελίου, το μήνυμα του Κυρίου και Βασιλέως των Βασιλευόντων ότι «Οι εκζητούντες τον Κύριο ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού» και ότι «Ζητείται πρώτον τη Βασιλεία των ουρανών και ταύτα πάντα προστεθήσονται υμίν».

Δεν θέλω αγαπητέ κ. Πολυγένη να δώσω την εντύπωση ότι η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται για τα επίγεια αλλά φτάσαμε εδώ, όπως πολύ συχνά και ορθά αναφέρει ο Μακαριώτατος, ότι της οικονομικής κρίσεως, προηγήθηκε η ηθική και πνευματική κρίση, δηλαδή η απομάκρυνση μας από την πηγή της ζωής και παντός αγαθού που είναι ο Χριστός.

Όταν χάνεις τον Χριστό, χάνεις μετά τα πλούτη σου.

 Το Ευαγγέλιο δεν λέει ψέματα κ. Πολυγένη και γι΄αυτό περισσότερο από ποτέ, εμείς οι κληρικοί παντός βαθμού, έχουμε χρέος εκτός από την υλική βοήθεια που όπως ανωτέρω σας ανέφερα προσφέρουμε στους νέους μας, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, λόγο Κυρίου, λόγο παρακλήσεως και παραμυθίας.

Διότι ως γνωστόν «ουκ επ άρτον ζήσεται μόνον ο άνθρωπος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται στο πηδάλιο της Εκκλησίας μας σχεδόν έξι χρόνια. Ποια κατά τη γνώμη σας η αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του;

Ως κληρικός έχω γνωρίσει αρκετούς Αρχιεπισκόπους. Θεωρώ ότι ο Θεός στη θέση αυτή ανέβασε την κατάλληλη στιγμή τον κατάλληλο Αρχιεπίσκοπο.

Ο Μακαριώτατος είναι ένας άνθρωπος με πολλά χαρίσματα και τάλαντα από τον Θεό. Εκ νεότητός του τα διέθεσε στην υπηρεσία της Εκκλησίας και του Θεού.

Η έως σήμερα προσφορά του έχει τη σφραγίδα του Εκκλησιαστικού και Πατερικού φρονήματος, γεγονός που αναγνωρίζεται τόσο από τους κληρικούς παντός βαθμού όσο και από τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας.

Ο τρόπος και το ήθος του εγγυώνται την ασφαλή διακυβέρνηση του νοητού πλοίου της Εκκλησίας.
Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Οι Δωριείς το ντέρμπυ με 1-0 την Γλυφάδα Ο Αστέρας τυφώνας 8 - 0 την Ερατεινή

Σάρωσε με 5-1 ο Απόλλων Ευπαλίου τον Αετό Λιδωρικίου

Του Τάσου Τσόλκα

Σ΄έναν αγώνα με αρκετή ένταση οι Δωριείς Μανάγουλης με γκολ που πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο, καταφεραν τελικά να το κρατήσουν και να επικρατήσουν με 1-0 της Ένωσης Γλυφάδας, που διαμαρτύρονται για γκολ που πέτυχαν κι αυτοί στο πρώτο ημίχρονο αλλά ακυρώθηκε.

Το Σάββατο ο Αστέρας στην Ιτέα διέλυσε με 8-0 την Τολοφώνα Ερατεινής , παιρνώντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας , εκμεταλευόμενος την ήττα της Ένωσης Γλυφάδας.

Ο Απόλλων Ευπαλίου είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον αδύναμο Αετό Λιδωρικίου κερδίζοντας με 5-1.

Στο Πολύδροσο ο Κρισσαίος Χρισσού επιβεβαίωσε την φετεινή του δυναμική , επικρατώντας του Διαγόρα με 2-1.

Απόλλων Ευπαλίου - Αετός Λιδωρικίου               5 - 1
Αστέρας Ιτέας - Τολοφώνα Ερατεινή                     8 - 0
Διαγόρας Πολυδρόσου - Κρισσαίος Χρισσού      1 - 2
Δωριείς Μανάγουλης - Ένωση Γλυφάδας            1 - 0 
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Αμφισσαΐκός                         2 - 4         
Ακαδημία Άμφισσας - Ησαΐας Δεσφίνας             1 - 1
 
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ               7η Αγωνιστική
                                                                              ΓΚΟΛ           ΒΑΘΜΟΙ
 1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                 28 - 5           19
 2. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                           26 - 9           18
 3. ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                    16 - 5           16
 4. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                    17 - 8           14
 5. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                          15 - 8           13
 6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                        13 - 9          12
 7. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                        21 - 16         12
 8. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                              7 - 9             7
 9. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ                      4 - 25           6
 10. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                  8 - 16           2
 11. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                        6 - 20           2
 12. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                             7 - 32           0

  Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι αγώνες της 8ης αγωνιστικής
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 15:00,
Ησαΐας Δεσφίνας – Τολοφώνα/Ερατεινή                    Γήπεδο Δεσφίνας
Κρισσαίος Χρισσού - Ακαδημία Άμφισσας                Γήπεδο Χρισσού
Αμφισσαΐκός - Δωριείς Μανάγουλης                          Γήπεδο Άμφισσας

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 14:00,
Ένωση Γλυφάδα - Αστέρας Ιτέας                               Γήπεδο Μαλαμάτων

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 15:00,
Αετός Λιδωρικίου - Διαγόρας Πολυδρόσου                Γήπεδο Άμφισσας
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Απόλλων Ευπαλίου                   Γήπεδο Γαλαξιδίου


Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για Την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας είχαμε τα εξής αποτελέσματα :

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΊΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ     3 - 5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ - ΣΑΛΩΝΑ Α.Ο                                  2 - 3
Ρεπό είχε ο ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 5η Αγωνιστική,

                                                                                                        ΓΚΟΛ            ΒΑΘΜΟΙ
 1. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                 15 - 3                 9
 2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                    13 - 9                 7
 3. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 1               1 - 12                7
 4. ΣΑΛΩΝΑ Α.Ο                                      3 - 7                  4
 5. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ         6 - 14                1