Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Το Αλποχώρι μας περιμένει για Τσίπουρο


Παραμένει η καταδίκη του Μπ. Κόκκινου μετά από απόφαση και του Άρειου Πάγου

Στενεύουν τα όρια και οι πιθανότητες για τον Μπάμπη Κόκκινο να θέσει υποφιότητα για Δήμαρχος Δωρίδας , όπως είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα με δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες, μετά την απορριπτική απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία μετέτρεψε ουσιαστικά σε αμετάκλητη την καταδίκη του.

Υπενθυμίσουμε ότι ο Μπ.Κόκκινος είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Αιγαίου σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.

Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και σε τρεις υπηρεσιακούς παράγοντες, που μαζί με τον Μπ.Κόκκινο, είχαν εμπλακεί στη διαδικασία διαγωνισμού προσλήψεως υπαλλήλων μερικής απασχόλησης το έτος 2005 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όταν ο ίδιος ήταν διορισμένος Περιφερειάρχης.

Οι πίνακες των αποτελεσμάτων που είχαν εκδοθεί, είχαν ακυρωθεί στη συνέχεια από τον Μπ.Κόκκινο μετά από θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκαν , με την αιτιολογία ότι είχαν διαπιστωθεί λάθη στη δημοσιοποίησή τους.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Με την υπ’ αριθμ. 397/2013 απόφαση του το Στ’ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι είναι ορθή και αιτιολογημένη η καταδικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και από κοινού.

Οι κατηγορούμενοι, αρμόδιοι υπάλληλοι, με κοινό δόλο παρέβησαν το υπηρεσιακόν τους καθήκον, και ειδικότερα προέβησαν από κοινού σε ενέργειες για την πρόσληψη των 30 ατόμων, ως προσωπικό μερικής απασχόλησης, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαδικασία.

Συγκεκριμένα δεν αναρτήθηκαν, όπως έπρεπε οι πίνακες κατάταξης κατά κατηγορία κοινωνικών ομάδων και κατά σειρά προτεραιότητας, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να είχαν συνταχθεί με βάση τα πραγματικά ουσιαστικά και τυπικά προσόντα των υποψηφίων, αφού θα είχε χωρίσει προηγουμένως η κατάθεση και ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Στις πράξεις αυτές προέβησαν οι κατηορούμενοι, σύμφωνα με την απόφαση, με σκοπό να προσληφθούν ως υπάλληλοι άτομα που δεν είχαν τα νόμιμα δικαιολογητικά και προσόντα, σε βάρος άλλων συνυποψηφίων.

Σε νέο γκάλοπ καταρρέει η Χρυσή Αυγή ενώ δίνει μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την τριμηννιαία έρευνα της VPRC, το ναζιστικό κόμμα συγκεντρώνει 8,5% ενώ σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο κατέγραφε ποσοστό 14,5%.

Επίσης η δημοσκόπηση καταγράφει ισχνό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.

Τα κόμματα συγκεντρώνουν στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής τα παρακάτω ποσοστά. Σε παρένθεση τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της ίδιας εταιρίας τον Ιούλιο του 2013.

ΣΥΡΙΖΑ                        29, 5%  (28,5%)

ΝΔ                                29%   (28%)

Χρυσή Αυγή                 8,5%  (14,5%)

ΚΚΕ                              7,5%  (7,5%)

ΠΑΣΟΚ                         7%   (7%)

ΑΝΕΛ                            6%   (5,5%)

ΔΗΜΑΡ                        4%   (2,5%)

Άλλο Κόμμα                 8,5%  (6,5%)

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 2,1% και «Κανένα» το 15,5% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακό είναι ότι το 23,6% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «Διατυπώνεται η άποψη μετά τα τελευταία γεγονότα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με την άποψη αυτή; Θα λέγατε ότι…», «συμφωνώ απόλυτα» απαντάει το 54% των ερωτηθέντων, «μάλλον συμφωνώ» το 14%, «διαφωνώ απόλυτα» το 8%, «μάλλον διαφωνώ» το 8%. Το 16% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2013 -

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Άγρια αντιπαράθεση Κόκκινου με Πέτρου Σκληρές δηλώσεις με φόντο τη Δημαρχία

Στίς σκληρές δηλώσεις του Νίκου Πέτρου κατά του Μπάμπη Κόκκινου που τον αποκάλεσε “κομματικό γυρολόγο” και “υποψήφιο σωτήρα” και αναρωτήθηκε τι γνωρίζει για τη Δωρίδα και τι έχει κάνει μέχρι τώρα γι΄αυτή , που θέλει να γίνει Δήμαρχος, απάντησε με σκληρές δηλώσεις του ο Κόκκινος.

Ο Πέτρου δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και επανήλθε με νέες εξίσου σκληρές και απαξιωτικές για τον Κόκκινο δηλώσεις. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Κόκκινος μόλις διάβασε τις δηλώσεις Πέτρου , δήλωσε :

Ο Μπάμπης Κόκκινος
«Μάλλον ο κ. Πέτρου εξ ιδίων κρίνει τ’ αλλότρια. Το ποιος είμαι εγώ ο κόσμος το γνωρίζει, όπως ξέρει και αν έχω ή όχι δημιουργήσει κάτι στη Φωκίδα. Πιστεύω ότι έχω αφήσει τη σφραγίδα μου. Οι πολιτικές που υποστήριζε ο κ. Πέτρου και οι κομματικοί του φίλοι κατέστρεψαν τη χώρα. Δεν υπάρχει δυστυχώς κολυμβήθρα του Σηλωάμ για να μπουν μέσα και να ξεπλυθούν όλες τους οι αμαρτίες»

Επανερχόμενος μετά απ΄αυτη τη δήλωση ο Πέτρου έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση που τονίζει :

Κύριε Κόκκινε, είναι θεμιτό να υπάρχουν φιλοδοξίες αρκεί οι μέθοδοι οι οποίοι χρησιμοποιούνται προκειμένου να ικανοποιηθούν να μην είναι αθέμιτοι. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να μας πείτε ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον του Δήμου Δωρίδος μιας και παρελθόν και παρόν δεν υπάρχει για σας. Εσείς όμως προτιμήσατε να αντιπαρατεθείτε μαζί μου σε προσωπικό επίπεδο χρησιμοποιώντας μάλιστα σαθρά επιχειρήματα και άθλιες μεθόδους ελεεινής αντιπαράθεσης.

Ο Νίκος Πέτρου
Κύριε Κόκκινε, δεν είναι κακό να ανήκει κάποιος σε κάποιο κόμμα κι εγώ δεν σας κατηγόρησα ποτέ γιατί ανήκετε στη Ν.Δ. Εγώ είμαι περήφανος για την προσωπική μου διαδρομή και τις πολιτικές τις οποίες υπηρέτησα. Όταν διαπίστωσα ότι ο χώρος στον οποίο ανήκα έπαψε να με εκφράζει είχα το θάρρος και τη γενναιότητα να τον εγκαταλείψω και να αποστασιοποιηθώ πλήρως από αυτόν τον Απρίλιο του 2010.

Ποτέ δεν κατέκτησα έμμισθα αξιώματα και δεν είχα το παραμικρό όφελος. Ποτέ δεν υπήρξα οπαδός της υποτέλειας και της κομματικής πειθαρχίας. Αντίθετα εσείς εξακολουθείτε να συμμετέχετε στο κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο της Ν.Δ. υπηρετώντας πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα, εξαθλιώνουν το λαό, καταλύουν το κοινωνικό κράτος, περικόπτουν μισθούς, συντάξεις, οδηγούν τη νεολαία στην ανεργία, τους απελπισμένους στα ψυχοφάρμακα και τις αυτοκτονίες.

Κύριε Κόκκινε, πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να μας προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας σαν αυτές που προφέρατε, στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και να ξαναβρεθείτε κατηγορούμενος για χάρη μας”.

Αύξηση πιστώσεων για έργα στη Φωκίδα και ένταξη 8 νέων από την Περιφέρεια

Την αύξηση πιστώσεων για έργα που είναι σε εξέλιξη καθώς και ένταξη 8 νέων έργων στη Φωκίδα αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή αυξήθηκε η πίστωση στο έργο «Κατασκευή Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου (από Αγία Ευθυμία έως διασταύρωση Νέων Φυλακών» κατά 600.000 € από 3.200.000 € σε 3.800.000 €, έργο το οποίο είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης στο πρόγραμμα «Αιγιαλεία – Φωκίδα»:

· Αυξήθηκε κατά 4.500 € η πίστωση στο έργο «Αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Πάντων»,

· Αυξήθηκε η πίστωση της «Μελέτης Ακτομηχανικής προστασίας ακτών Παρνασσίδας Νομού Φωκίδας» κατά 40.497 € και τέλος

· Αυξήθηκε κατά 33.500 € η πίστωση της μελέτης «Οριστικής μελέτης και Μ.Π.Ε. βελτίωσης οδού Ερατεινής – Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδωρικίου».

 Από τα οκτώ καινούργια έργα τα 4 είναι τα αντιπλημμυρικά :

Ø   Του ποταμού Πλειστού στις θέσεις «Καλόγερος», «Πουρνάτι», «Μοπλιά», «Προσφυλιάτικα» και «Γεροδήμος» προϋπολογισμού 24.600 €

Ø   Του χειμάρρου «Σωρροί Τριζονίων» προϋπολογισμού 23.000 €

Ø   Του χειμάρρου Σεργούλας «Πλατανιάς» προϋπολογισμού 22.500 €

Ø   Του Υλαίθου στη θέση «Γουλά» και από Γέφυρα Περιφερειακού – Γέφυρα Ιτέας – Κίρρας προϋπολογισμού 3.900 €.

και τα υπόλοιπα 4 για αποκαταστάσεις φθορών και ζημιών :   


Ø   «Αποκατάσταση τμημάτων ασφαλτικού οδοστρώματος της Παλαιάς Ε.Ο. από Πρόφραγμα Μόρνου – Διαστάυρωση Αβόρου – Φράγμα Μόρνου» προϋπολογισμού 10.000 €

Ø  «Καθαρισμός τεχνικών έργων του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Π.Ε. Φωκίδας – Α’ Φάση» προϋπολογισμού 50.000 €

Ø   «Αποκατάσταση τμήματος ασφαλτικού οδοστρώματος από διασταύρωση Θεοτόκου προς Πενταγιούς» προϋπολογισμού 20.000 €

Ø «Επισκευή τοιχίσκων στον Ε48 Άμφισσα – Δελφοί – Όρια Νομού, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, οριζόντιας και κάθετης σήμανσης» προϋπολογισμού 16.000€.

" ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ " : Οι παγίδες , η αναβίωση και ο παροπλισμός της

Του ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Προφανώς πολλές θα είναι οι απόκρυφες πτυχές, της υπόθεσης της ‘’Χρυσής Αυγής’’, όπως αυτή άρχισε με τη σύλληψη των ηγετικών της στελεχών και κυρίως, όπως θα εξελιχθεί στη συνέχεια. Η επιτυχία του ιστορικού, κατά κάποιο τρόπο, εγχειρήματος της εξάρθρωσής της, εξαρτάται από τον τρόπο που πολιτική ηγεσία και συντεταγμένη πολιτεία, διακριβώσουν έγκαιρα και αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αθέατες πλευρές της αναβίωσης φασιστικών πρακτικών στη χώρα μας και τις συνδέσουν με έκνομες πράξεις αλλά και τις μαύρες, κατάμαυρες προοπτικές τους.

Είμαστε, με αυτή την έννοια, στη αρχή μιας διαδρομής που θα φωτίζεται και θα εκκαθαρίζεται ανάλογα με την ετοιμότητα και τα ανακλαστικά που θα επιδείξουν όλοι όσοι στο κράτος ,τους θεσμούς και την κυβέρνηση ασχοληθούν με το όλο ζήτημα. Με καθαρό μυαλό, μεγάλη προσοχή και αποφασιστική στάση.

Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, πως αν στο χρονικό διάστημα της εκκαθάρισης πρακτικών και αντιλήψεων από το φαινόμενο της φασιστικής αναβίωσης, επιχειρηθεί πολιτική και κομματική εκμετάλλευση της όλης προσπάθειας, με τον ένα ¨η άλλο τρόπο, τότε είναι πολύ πιθανό να αναδυθεί μια αποκρουστική φασιστική Λερναία Ύδρα, ικανή να δημιουργήσει νέα μεγάλα προβλήματα στην πολιτική ζωή αλλά και τη συνοχή της κοινωνίας.

Θα ήταν επικίνδυνο λάθος να ταυτοποιηθούν αποκλειστικά στα πρόσωπα του κοινού ποινικού δικαίου, που παρελαύνουν αυτές τις ημέρες από τους τηλεοπτικούς δέκτες, οι ομόκεντροι κύκλοι φασιστικών λειτουργιών που όντως φαίνεται να είναι υπαρκτοί και μάλιστα να έχουν διευρυνθεί στην αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και τη δημόσια διοίκηση.

Τα παραδείγματα της φασιστικής ακροδεξιάς στην Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία και εν μέρει σε Ιταλία-Γαλλία, είναι πολύ χαρακτηριστικά. Εκεί είχαν την εξυπνάδα να βάλουν «μπροστινούς» καθοδηγητές, άτομα που τουλάχιστον δεν είχαν εμπλακεί με το κοινό ποινικό έγκλημα. Γι αυτό και τα ποσοστά τους είναι, πλέον και υπολογίσιμα στις κυβερνητικές συνεργασίες και ανθεκτικά στον πόλεμο που δέχονται από τα εκεί πολιτικά συστήματα. Η αντισυστημικότητα ήταν και παραμένει η λίμνη από την οποία ψαρεύουν όλα αυτά τα φασιστικά κόμματα μένοντας στο προσκήνιο και παίζοντας, όπως φαίνεται, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών πραγμάτων στις χώρες αυτές.

Είναι πολύ πιθανό το αρχικό σοκ από τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της ‘’ΧρυσήςΑυγης’’ , να διαδεχτεί η συντονισμένη και ολοκληρωτική προσπάθεια, για ένα νέο κίνημα με εθνικοφασιστικά και έντονα λαϊκά χαρακτηριστικά, χωρίς τα βαρίδια του σημερινού ναζιστικού μορφώματος, σε πρόσωπα και πρακτικές.

Είναι πολύ πιθανό η προσπάθεια αυτή, να γίνει με διαφοροποιημένους όρους και νέες μεθόδους αλλά και με μια πιο έξυπνη και ευέλικτη φρασεολογία. Με λίγα λόγια να έρθουν σε δεύτερο πλάνο τα πρόσωπα που προκάλεσαν και να προωθηθούν κάποια άλλα, που θα παίξουν με καλύτερους όρους το παιχνίδι της επικοινωνίας.

Υπάρχει, βεβαίως και το ενδεχόμενο ένα μέρος -μεγάλο ή μικρό θα εξαρτηθεί από την συγκυρία- της εκλογικής πελατείας της ‘’Χρυσής Αυγής’’ να εκφραστεί μέσα από υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς, κοινοβουλευτικούς και μη. Ενδεχομένως και από κάποιους άλλους, που θα δημιουργηθούν στην πορεία ,οι οποίοι στη συνέχεια θα συνεργαστούν με την ανανεωμένη, υποτίθεται, ‘’Χρυσή Αυγή’’.

Το σίγουρο είναι ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει έντονη κινητικότητα στον συγκεκριμένο χώρο. Κινητικότητα που θα έχει ως πρωταρχικό στόχο την περιχαράκωση ενός σκληρού εκλογικού ποσοστού της τάξης του 5-6% ,για να υπάρχει και κοινοβουλευτικός μανδύας των ακραίων εθνικιστικών και φασιστικών πρακτικών τους.

Το θεώρημα «η Ελλάδα για τους Έλληνες και όχι για τους τοκογλύφους τους κερδοσκόπους και τους πουλημένους πολιτικούς», θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας και προσαρμογής και αναμένεται να γίνει η σημαία του στοχευμένου προσηλυτισμού.

Ακριβώς για να μην ζήσουμε ανάλογες καταστάσεις, θα χρειαστούν βαθιές επεξεργασίες, πολιτική αντιπαράθεση ουσίας και πάνω απ’ όλα….

-  Να καταδειχθεί με τον πιο σαφή και αποτελεσματικό τρόπο, η υπεροπλία της διαχείρισης της βαθύτατης κρίσης που βιώνουν η κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα ,από τις πολιτικές δυνάμεις που σέβονται τους θεσμούς της δημοκρατίας. Κάτι όμως, που από εδώ και στο εξής, πρέπει να γίνει με πολύ πρακτικό και καθημερινό τρόπο, που θα πείθει και τους πλέον δύσπιστους πολίτες.

-  Να γίνει επιτέλους, πολιτική διαπραγμάτευση όχι φυσικά με τη τρόικα, αλλά με τις ηγεσίες της Ευρωζώνης (βλέπε Γερμανία), το ΔΝΤ και της ΕΚΤ, για τις επιβεβλημένες πλέον εκπτώσεις στην εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος λιτότητας. Να βοηθηθεί, δηλαδή, με όλους τους τρόπους η ελληνική οικονομία, ώστε να ανακάμψει και να βρει την απαραίτητη σταθερότητα. Κάτι, άλλωστε, που υπερτονίζουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τη ‘’Χρυσή Αυγή’’. Το όλο ζήτημα της αντοχής στο χρόνο του φαινομένου χρυσή αυγή ,είναι εξόχως πολιτικό και με πολιτικά ,κυρίως , μέσα θα αντιμετωπιστεί.

-  Να τηρηθούν οι κανόνες του θεσμικού δικαιϊκού συστήματος και του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, κατά τρόπο που θα πείσει όλους τους σκεπτόμενους αλλά και υποψιασμένους πολίτες, για την ορθότητα των τελικών επιλογών.
 
Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα


Συνεδριάζει τη Δευτέρα στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο με 26 θέματα

Με 26 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός , τα θέματα που θα συζητηθούν για να παρθούν αποφάσεις και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους είναι :


 1. Εγκατάσταση σταύλου και διατήρηση κοπαδιού προβάτων εντός του οικισμού Καρουτών. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)
 2. Παραχώρηση χώρων δημοτικού ακινήτου για χρήση χωρίς αντάλλαγμα. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)
 3. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου (Ξενώνα Αλποχωρίου), χωρίς αντάλλαγμα. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)
 4. Παράταση προθεσμίας για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση πλατείας Καστρακίου» με αριθ. μελέτης 38/2010. (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)
 5. Έγκριση και παραλαβή της με αριθ. 19/2013 μελέτης του έργου «Αντικατάσταση στέγης Ξενώνα Τ.Κ. Δάφνου Δ.Ε. Λιδωρικίου» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής του. (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)
 6. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Μελέτη για διάνοιξη - οριοθέτηση παραλιακού δρόμου από Μαραθιά έως Καρουτιανόρεμα Δ.Ε. Ευπαλίου». (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)
 7. Ορισμός ως επιβλέπουσας υπηρεσίας του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Λιδωρικίου» (Αριθ. μελέτης 140/2006) της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)
 8. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Διαμόρφωση Νεκροταφείων Δ.Ε. Ευπαλίου» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής του. (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)
 9. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Εργασίες αποκατάστασης δημοτικού κτιρίου για λειτουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Τ.Κ. Πύργου Δ.Ε. Ευπαλίου» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής του. (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)
 10. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Ανάπλαση πάρκου Σεργούλας» με Α.Μ. 27/2010 του πρώην Δήμου Ευπαλίου. (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)
 11. Έγκριση Απολογισμών Σχολικών Επιτροπών 1ου & 2ου εξαμήνου οικον. έτους 2011. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Ε. Παιδείας - Δημοτικός Σύμβουλος Λώλος Γεώργιος)
 12. Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας διεξαγωγής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ετών 2011, 2012 & 2013 μέχρι σήμερα. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)
 13. Είσοδος ανεπιτήρητων βοοειδών στον οικισμό Φιλοθέης. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)
 14. Αίτηση ιδιώτη ξενοδόχου για αποδοχή – βεβαίωση εποχιακής λειτουργίας ξενοδοχειακής μονάδας και μείωση τελών καθαριότητας, φωτισμού. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Ζέτος Παναγιώτης)
 15. Διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη μελών για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Τσιλίκης Χρήστος)
 16. Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (ισόγειο κατάστημα) στην Τ.Κ. Μοναστηρακίου Δ.Ε. Ευπαλίου του Δήμου Δωρίδος, με απευθείας συμφωνία. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)
 17. Οικονομικός - Διαχειριστικός έλεγχος οικονομικών ετών 2011 και 2012 του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Μόρνου». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 18. Αναμορφώσεις Προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων του Δήμου Δωρίδος οικονομικού έτους 2013, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και ψήφιση πιστώσεων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 19. Τροποποίηση Κανονισμού Κοιμητηρίων Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 20. Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 21. Κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, εκπροσώπων του Δήμου Δωρίδος, για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα εκπαίδευσης και δικτύωσης που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 22. Κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, εκπροσώπων του Δήμου Δωρίδος, για τη συμμετοχή τους στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στη Νυρεμβέργη. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 23. Έγκριση διενέργειας δαπανών στα πλαίσια των πιστώσεων του άρθρου 158 του Δ.Κ.Κ. (Ν. 3463/06). (Εισηγητής: Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)
 24. Βεβαίωση καταλόγων ύδρευσης. (Εισηγητής: Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)
 25. Αιτήσεις πολιτών για διαγραφή τελών από βεβαιωτικούς καταλόγους Δ.Ε. Ευπαλίου. (Εισηγητής: Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)
 26. Προσφυγή στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, για την αναγνώριση της κυριότητας του Δήμου επί ακινήτου στην Τ.Κ. Γλυφάδας Δωρίδος. (Εισηγητής: Δήμαρχος) 
 
  


Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Λάβρος κατά Μπ. Κόκκινου ο Ν. Πέτρου Τον αποκάλεσε κομματικό … γυρολόγο !

Ξεσπάθωσε ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Νίκος Πέτρου κατά του φερόμενου να διεκδικήσει τη Δημαρχία Δωρίδας Μπάμπη Κόκκινου. Δηλώνει μάλιστα ότι αν συμβεί αυτό , ο ίδιος θα δώσει μάχη υπέρ του νυν Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη παρά την κόντρα που είχαν μέχρι τώρα.

Αναλυτικά ο Πέτρου στις δηλώσεις του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και για τον Κόκκινο ανέφερε :

«Επειδή δεν θέλω να είμαι ανακόλουθος με αυτά που θα δηλώσω σήμερα και αυτά που θα πράξω αύριο περιορίζομαι να επαναλάβω αυτό που δήλωσα πριν λίγο καιρό. Δεν μπορώ και δεν μου ταιριάζει να είμαι απών από οποιοδήποτε αγώνα και μάχη. Ο χρόνος μέχρι τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είναι μεγάλος και οι εξελίξεις απρόβλεπτες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί σε αυτά που δηλώνουμε.

Έχω όμως να δηλώσω ενοχλημένος και προσβεβλημένος από τις προκλητικές δηλώσεις του φερόμενου ως υποψήφιου Δημάρχου κου Χ. Κόκκινου. Αλήθεια από πού μας προέκυψε, ποιος τον ξέρει, τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στον τόπο του με τα πολλά προσόντα, τις μεγάλες προσβάσεις και κομματικές θέσεις που κατείχε και κατέχει. Ποιοι είναι αυτοί που τον υποκινούν και κρύβονται πίσω από αυτόν?

Κύριε Κόκκινε ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από νεόκοπους σωτήρες ούτε περιφερομένους ανά την Ελλάδα γυρολόγους προκειμένου να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες ή προσωπικές επιδιώξεις. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους δοκιμασμένους με βούληση για προσφορά που διαμένουν μόνιμα στον τόπο μας γνωρίζουν και βιώνουν τα προβλήματα.

Ως εκ τούτου μια τέτοιου είδους υποψηφιότητα θα με βρει μαχητικά και με πάθος στο πλευρό του νυν Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη παρά τις όποιες μέχρι σήμερα επιφυλάξεις και προσωπικές πικρίες».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Πέτρου ήταν παλαιότερα Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Φωκίδας , στη συνέχεια διαφώνησε και έφυγε, προσχώρησε στην ¨Κοινωνική Συμφωνία¨ της Λούκα Κατσέλη , όπου ήταν και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές στη Φωκίδα.Δημοπράτηση ηλεκτροφωτισμού του κόμβου στον Άγιο Σπυρίδωνα Δωρίδας

Δημοπρατήθηκε για δεύτερη φορά από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο «Ηλεκτροφωτισμός κόμβου Αγίου Σπυρίδωνα» προϋπολογισμού 33.500 € από Πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή ,οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού θα καταστήσουν πιο ασφαλή τη διέλευση τόσο των διερχόμενων αυτοκινήτων όσο και των πεζών.

Άλλωστε πρόκειται για έργο το οποίο είναι μεγάλης σημασίας για την περιοχή, καθώς αποτελεί την ομαλή σύνδεση του χωριού με την Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου, και αποτελούσε αίτημα των κατοίκων.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν την εκσκαφή κι επανεπίχωση των τάφρων, την κατασκευή βάσεων για τους ιστούς οδοφωτισμού, την κατασκευή ΠΙΛΛΑΡ. Επίσης, λόγω των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν, όλα τα τμήματα όπου θα πραγματοποιηθούν εκσκαφές θα ανακατασκευαστούν ώστε να επανέρθουν στην αρχική τους κατάσταση.
ΟΓΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για έλεγχο συντάξεων

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για τον έλεγχο των συντάξεων ανασφαλίστων υπερηλίκων με χώρα γέννησης την Ελλάδα»

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΟΓΑ :

Επειδή ένας μεγάλος αριθμός συνταξιούχων ανασφάλιστων υπερηλίκων με χώρα γέννησης την Ελλάδα, συναντά σημαντικές δυσκολίες στην συγκέντρωση των απαραίτητων προς υποβολή δικαιολογητικών, όπως απαιτούνται από τον ν. 4093/2012, η Διοίκηση του ΟΓΑ έκρινε σκόπιμο να δώσει εκ νέου παράταση υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέλθουν για την υποβολή των δικαιολογητικών, πριν την οριστική λήξη της παράτασης και την αναστολή της καταβολής της σύνταξης.

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Άρχισαν τα έργα στο γήπεδο Τολοφώνας Ερατεινής με τοποθέτηση χλοοτάπητα
                                                                               Αρχισαν τα έργα για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο της Τολοφώνας με πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδας

Μετά την τοποθέτηση του χλοοτάπητα, το γήπεδό , όπως ανακοίνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Τολοφώνας Ερατεινής, θα είναι ένα από τα πληρέστερα και ασφαλέστερα της Φωκίδας, αφού διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές (σύγχρονα αποδυτήρια, εξέδρα, ασφαλή περίφραξη, σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό για βραδινές προπονήσεις και αγώνες).

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι με την τοποθέτηση του χλοοτάπητα θα έχουμε άρτια και ασφαλή διεξαγωγή αγώνων για τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα για εμάς που διαθέτουμε ομάδα παίδων και juniors.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης τήρησε την υπόσχεσή που είχε εξαγγείλει, ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών χρόνων της τοπικής κοινωνίας.

Εκ μέρους του Δ.Σ του Αθλητικού Σωματείου Τολοφώνος – Ερατεινής, καταλήγει η ανακοίνωση, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη και θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι ενέργειες αυτές συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την αναβάθμιση του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στο Δήμο μας.

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα εξόφληση λογαριασμών του Δήμου Δωρίδος και ηλεκτρονικά μέσω Tραπέζης

Ηλεκτρονικά και από το σπίτι του πλέον ο πολίτης της Δωρίδας θα μπορεί να εξοφλεί τους λογαριασμούς του, χωρίς να προσέρχεται στα ταμεία των δημοτικών καταστημάτων του Δήμου.

Συγκεκριμένα μετά την ενεργοποίηση από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της πληρωμής μέσω e-banking οι πολίτες μπορούν πλέον να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους όταν λάβουν το ειδοποιητήριο, καθώς και να εξοφλούν και λογαριασμούς τους που έχουν ήδη λήξει με την ανάλογη επιβάρυνση των προσαυξήσεων, από τις επιλογές: «Πληρωμές» -> «Εταιρειών και Οργανισμών» -> «Δημοσίου» -> «Δήμων».

Επιλέγοντας «Δήμος Δωρίδος» και εισάγοντας τον κωδικό οφειλής που υπάρχει στο ειδοποιητήριο, εμφανίζεται αυτόματα το ποσό και το όνομα τους και μπορούν να εξοφλούν άμεσα τους λογαριασμούς τους, χωρίς μετακινήσεις στις τράπεζες ή στα ταμεία του Δήμου.

Επίσης οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς και στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας με βάση τον κωδικό οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο

Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα πληρωμής και ληξιπρόθεσμων οφειλών με την ανάλογη επιβάρυνση των προσαυξήσεων.

Ο Δήμος Δωρίδος υιοθετώντας σύγχρονες τεχνολογίες στην λειτουργία του, έχει ως πρωταρχικό σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς να ταλαιπωρούνται, είτε κατοικούν στη Δωρίδα, είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα, είτε σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Κάδρο με φωτογραφία του Χίτλερ είχε στο σαλόνι του ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Εκτός από τα όπλα και τις σφαίρες που εντοπίστηκαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου, τα οποία και είχε παράνομα στην κατοχή του ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, είχε και ένα κάδρο σχετικά μεγάλο διαστάσεων με φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κάδρο δεν βρισκόταν κάπου κρυμμένο, άλλα σε εμφανές σημείο του σπιτιού.

Όπως αναφέρεται και στο πόρισμα του εισαγγελέα ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαιτούσε από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής να τον αποκαλούν πρίγκιπα Φύρερ.
 
Συγκεκριμένα αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης αναφέρει πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποκαλούσαν τον Νίκο Μιχαλολιάκο «Φύρερ πριντς», δηλαδή «Πρίγκηπα Φύρερ» έχοντας ξεκάθαρα τον ρόλο του ηγέτη στα πρότυπα του Αδόλφου Χίτλερ
Κι άλλη δημοσκόπηση βυθίζει την Χ.Α.Πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής δείχνει και νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας. Η διολίσθηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής άρχισε να φαίνεται πριν από τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας και μερίδας στελεχών της, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τώρα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται από εδώ και πέρα, και θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.
Την πτώση των ποσοστών της καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της «Realnews» που διενεργήθηκε πριν από τα γεγονότα του Σαββάτου.

Η δημοσκόπηση που έγινε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά πριν τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του κόμματος καταγράφει διαφορά 1,2% ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και πτώση της Χρυσής Αυγής κατά 2,3%.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 22,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή αλλά με πτωτική τάση στα ποσοστά της: Από 9,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση και από 10,6 στην δημοσκόπηση του Ιουνίου της ίδιας εταιρείας, πέφτει στο 6,8%. Από τα άλλα κόμματα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 5,5%, οι ΑΝΕΛ 5,3% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο όριο εισόδου στη Βουλή, αγγίζοντας το 3,3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 36,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,3%.
Παράλληλα, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση, οι πολίτες ανησυχούν για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής, καθώς οι επτά στους δέκα πολίτες δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημοκρατία. Επίσης, ποσοστό 77,7% θεωρεί ότι η δράση της πλήττει την εικόνα της χώρας δε διεθνές επίπεδο.

 Οι πολίτες εκφράζουν πάντως την ανησυχία τους αν τελικά τεθεί εκτός νόμου. Το 54,6% των πολιτών εκτιμά ότι το κόμμα θα ενδυναμωθεί αν τεθεί εκτός νόμου, ενώ το 32,5% διαφωνεί με αυτή την άποψη. Όσο για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, το 43,4% διαφωνεί και το 40,7% συμφωνεί.
Σε κάθε περίπτωση το πλήγμα που έχει δεχθεί η εικόνα της Χ.Α. είναι μεγάλο αφού και αποσυσπείρωση παρατηρείται (71%, έναντι 80,3% του Ιουνίου) και το ποσοστό της είναι το χαμηλότερο μέσα στο 2013

Τι πήρε η Χρυσή Αυγή στη Δωρίδα

Επειδή μας το ζήτησαν αρκετοί φίλοι , παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής στη Δωρίδα , στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου 2012 .

Αναλυτικά

Εγγεγραμμένοι      17.846

Έγκυρα                    9.194

Η Χρυσή Αυγή στη Δωρίδα πήρε 659 ψήφους και ποσοστό 7,17%

Ειδικότερα η Χρυσή Αυγή σε κάθε Δημοτική Ενότητα της Δωρίδας πήρε

                                                      ΨΗΦΙΣΑΝ                   ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στη Δ.Ε. ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ                 655                 48

Στη Δ.Ε ΕΥΠΑΛΙΟΥ                    4.000               292

Στη Δ.Ε ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                  2.429               168

Στη Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ               2.110                169