Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Στη Χίο ο Δήμαρχος για την 7η Πανελλήνια Σύνοδο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων


Στη Χίο έχουν μεταβεί  ο Δήμαρχος  Γιώργος Καπεντζώνης, ο αρμόδιος για την καθαριότητα Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Κωνσταντίνος Ζωητός, για να συμμετάσχουν  στις  εργασίες της 7ης Πανελλήνιας Συνόδου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α).

Θέμα της Συνόδου είναι οι  «Αποτελεσματικοί Φο.Δ.Σ.Α. Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων», που πραγματοποιείται στη Χίο  χθες και σήμερα, 21 και 22 Ιουνίου 2013

Η παρακολούθηση της Πανελλήνιας Συνόδου από τη δημοτική αρχή θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο Δωρίδος, καθώς η διαχείριση των στερεών αποβλήτων συνδέεται άμεσα με την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου μας.

Στη Σύνοδο θα παρουσιαστούν οι επιτυχημένες πρακτικές των Δήμων και θα αναζητηθούν τρόποι προσαρμογής των πρακτικών αυτών και σε άλλους Δήμους.

Η δημοτική αρχή εκτιμάται ότι θα αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα από τη  Σύνοδο ώστε να προσαρμόσει ανάλογα και την δραστηριότητά της στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας

Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο από το Δήμο Δωρίδας για προμήθεια κάδων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης

Α. Ευσταθίου: «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την ανακύκλωση»


 Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για ένταξη στο πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», με στόχο την προμήθεια κάδων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης έχει καταθέσει ο Δήμος Δωρίδας.

 Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική δράση με την οποία η Δημοτική Αρχή θα επιχειρήσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

 Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου, η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική για το Δήμο, αφού αν τελικά δοθεί η έγκριση εισαγωγής στο πρόγραμμα, θα γίνει προμήθεια κάδων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, δράση που θεωρεί ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το περιβάλλον και την ανακύκλωση στις Δημοτικές Ενότητες της Δωρίδας.

 Η περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου Δωρίδας

 Συνδυάζοντας την καθαριότητα με την περιβαλλοντική πολιτική ο Δήμος Δωρίδας κατέθεσε πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012- 2015» του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο διαχειρίζεται το Πράσινο Ταμείο.

 Ο προϋπολογισμός που έχει ζητηθεί από το Δήμο ανέρχεται στις 73.800 ευρώ για προμήθεια πλαστικών κάδων ανακύκλωσης (περίπου 240 κάδοι) και ακόμη 73.800 ευρώ για πλαστικούς κάδους κομποστοποίησης (περίπου 600 κάδοι)

 Με σκοπό την υλοποίηση και εξέλιξη της ανακύκλωσης απορριμμάτων, η Δημοτική Αρχή θα προβεί στην προμήθεια 240 πλαστικών κάδων ανακύκλωσης χωρητικότητας 1100 λίτρων για την τοποθέτηση τους στις τοπικές κοινότητες του Δήμου, καθώς και στην προμήθεια 638 πλαστικών κάδων κομποστοποίησης μεταβλητής χωρητικότητας (από 140 έως 500 λίτρα), για τη συναρμολόγηση των οποίων θα χρειαστούν περίπου 1915 ανεξάρτητα στοιχεία (δακτυλίδια)
χωρητικότητας 70lt περίπου το καθένα, και 638 καπάκια.

 Η ανακύκλωση των συσκευασιών αφορά στη διάσωση του περιβάλλοντος άρα την ίδια τη ζωή μας. «Ανακυκλώνω» σημαίνει, ουσιαστικά, αξιοποιώ τα απορρίμματα. Με αυτό τον τρόπο, οι ειδικοί μπορούν να μετατρέψουν άχρηστα και επικίνδυνα για τον άνθρωπο υλικά, σε χρήσιμα και ακίνδυνα.

 Με την ανακύκλωση των σκουπιδιών μας επιτυγχάνουμε διπλό όφελος για το περιβάλλον, διότι από τη μια πλευρά αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τη ρύπανση και από την άλλη, εξοικονομούμε ενέργεια και υλικά.

 Η ανακύκλωση εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρώπη, και οι πολίτες των χωρών αυτών σέβονται και ενισχύουν τη διαδικασία. Η συστηματική ανακύκλωση ήρθε επιτέλους και στον Δήμο μας. Γίνεται τώρα πραγματικότητα η φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων.

Όχι πια με ερασιτεχνικές πρωτοβουλίες αλλά συγκροτημένα, με το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης απορριμμάτων, δηλαδή με τους γνωστούς Μπλε Κάδους.

 Κάθε σπίτι να έχει σε μικρή απόσταση έναν μπλε κάδο και να μπορούν όλοι, ακόμα και οι ηλικιωμένοι και οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να διανύσουν μεγάλη απόσταση, να
συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση. Έτσι, σε όλο το Δήμο υπάρχει πια μια σπουδαία υποδομή οικολογικής δραστηριότητας και μένει να ενισχυθεί από την δική μας ευαισθησία.

 Ο Δήμος Δωρίδας επιθυμεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα κομποστοποίησης με στόχο την μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η οικιακή κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος διαχείρισης την οποία μπορεί να εφαρμόσει καθένας στον χώρο του με την
προϋπόθεση να διαθέτει κήπο για να εγκαταστήσει τον ειδικό κάδο. Τα οργανικά απορρίμματα μέσα από μια ειδική διαδικασία μετατρέπονται σε χρήσιμο λίπασμα με διπλό όφελος. Η ποσότητα σκουπιδιών είναι πολύ μικρότερη και οι κάδοι στους δρόμους είναι άοσμοι.

 
 

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Ποιοί Υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς της ΔΗΜΑΡ φεύγουν από την Κυβέρνηση Ποιοι υπουργοποιούνται από το ΠΑΣΟΚ

Στις αρχές της Εβδομάδας , με την λήξη του Συνδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης του.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος ζήτησε την απόσυρση από την κυβέρνηση όλων των υπουργών και γραμματέων, όπως αναμενόταν.

Οι υπουργοί που είχε τοποθετήσει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση είναι:
Αντώνης Ρουπακιώτης, υπουργός Δικαιοσύνης
Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Φωτεινή Σκοπούλη, υφυπουργός Υγείας
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υφυπουργός Παιδείας

Οι γενικοί γραμματείς είναι:

Αννα Αναγνωστοπούλου, Γενική Γραμματέας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης
Μάρω Ευαγγελίδου, Γενική Γραμματέας ΠΕΚΑ
Βασίλης Μάγλαρης. Γενικός Γραμματέας υπουργείου Ανάπτυξης
Ελένη Καραντζόλα, Γενική Γραμματέας υπουργείου Παιδείας
Γιάννης Σπιλάνης, Γενικός Γραμματέας υπουργείου Ναυτιλίας
Υπάρχει επίσης και ο Ηλίας Θεοδωρίδης, περιφερειάρχης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είχε διαφωνήσει με την ψήφιση του Μνημονίου και προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ

Οι ειδικοί Γραμματείς είναι:

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών
Μιχάλης Κανδαράκης, ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Ποιοι υπουργοποιούνται από το ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις για τη συμμετοχή βουλευτών του στο νέο κυβερνητικό σχήμα και τα πρώτα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλός, φαίνεται να προορίζεται για υφυπουργός στη νέα δημόσια τηλεόραση

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στον τομέα Ανάπτυξης ή Δημόσιας Τάξης εφ΄όσον μετακινηθεί στο Μεταρύθμισης ο Δένδιας

Πάρις Κουκουλόπουλος , στον τομέα των Εσωτερικών

Φώφη Γεννηματά, στον τομέα της Υγείας

Γιάννης Μανιάτης, στον τομέα του Περιβάλλοντος

Συμεών Κεδίκογλου

Βασίλης Κεγκέρογλου

Εύη Χριστοφιλοπούλου στον τομέα της Παιδείας

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα συμμετέχει στην Κυβέρνηση ως Αντιπρόεδρος και με κάποιο ισχυρό χαρτοφυλάκιο π.χ. Εξωτερικών.

Διατοπικό σχέδιο δράσης για τουρισμό περιβάλλον,πολιτισμό,τοπικά προϊόντα

Ολοκληρωμένο διατοπικό σχέδιο δράσης για το περιβάλλον , τον τουρισμό , τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα στη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου προωθείται από την Αναπτυξιακή Φωκίδας.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε  Γιώτας  Γαζή  , με στόχο την διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης σχεδίου συνεργασίας μεταξύ των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) , με θέμα και κοινό σημείο αναφοράς τον ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ.

Το σχέδιο εντάσσεται στα πλαίσια εφαρμογής του τοπικού προγράμματος «προσέγγισης LEADER» και ειδικότερα στο μέτρο 421 που αφορά τις διατοπικές – διακρατικές συνεργασίες.   

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ΟΤΔ που υλοποιούν τοπικά προγράμματα προσέγγισης LEADER σε περιοχές παρέμβασης περιμετρικά του Κορινθιακού Κόλπου και συγκεκριμένα από την Στερεά Ελλάδα η «ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε» και η «ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Ε» , από την Πελοπόννησο η «Αναπτυξιακή Βόρειας Πελοποννήσου Α.Ε» και η «ΑΧΑΪΑ Α.Ε» και από την Δυτική Ελλάδα η «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε».

Στην συνάντηση την οποία συντόνισε η Γιώτα  Γαζή , μετά από συνεννόηση με τις άλλες ΟΤΔ , κατατέθηκε και συζητήθηκε ολοκληρωμένο σχέδιο Διατοπικής – Διακρατικής συνεργασίας από τον Γεν. Δ/ντή της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε  Χρήστο Γάτο.

Το σχέδιο συνεργασίας αφορά την ανάληψη κοινών δράσεων ανάδειξης , προβολής , ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού για θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τον πολιτισμό, προώθησης των τοπικών προϊόντων , τουριστικών διαδρομών (με έμφαση στην κρουαζιέρα) κ.λ.π.

Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και με την συνεργασία όλων των ΟΤΔ θα οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο  και θα υπογραφεί σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων για την υλοποίησή του.  

 

 

Σε ποιες παραλίες της Φωκίδας τα νερά βρέθηκαν κατάλληλα φέτος για κολύμπι

Τις παραλίες της Φωκίδας που πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής για κολύμβηση ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή.

Ο εργαστηριακός έλεγχος δειγμάτων θαλασσινού νερού  έγινε από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για τις ακτές κολύμβησης, από το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αυτών ελέγχων, επιτρέπεται η κολύμβηση στις παρακάτω περιοχές των ακτών των Δήμων Δελφών και Δωρίδας.

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ:
«Πάνορμο», «Ευκάλυπτοι Ερατεινής», «Βασιλόπουλος», «Delphi Beach», «Αγ. Νικόλαο», «Αγ. Σπυρίδωνα», «Γλυφάδα»

ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ:
«Σεργούλα», «Μαραθιά», «Ηλιόπουλος», «Παραθάλασσο», «Χιλιαδού».

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ
«Τροκαντερό», «Ανάγνου», «Ευαγγελίστρια», «Μαϊάμι», «Απόλαυση», «Ξενία», «Αϊ Γιάννης», «Βραχάκια»

ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ:
«Ποταμοί», «Βάλτος»

ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ:
«Καλαφάτη», «Ναυτικός Όμιλος», «Κεντρί», «Αγ. Πάντες»
Στη θέση «Ευκάλυπτοι Κίρρας» παρατηρήθηκε αύξηση των τιμών, στην παράμετρο «εντερόκοκκοι» σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Έπειτα από τα παραπάνω, η αναφερόμενη θέση, κρίνεται ακατάλληλη για κολύμβηση, ο δε Δήμος Δελφών παρακαλείται για δικές του ενέργειες.

 

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ποιοι είναι οι Αλβανοί δραπέτες,ληστές Στενεύει ο κλοιός στην ορεινή Δωρίδα

Συνεχίζεται το άγριο κυνηγητό των Αλβανών ληστών στα ορεινά της Δωρίδας και της Ναυπακτίας.

Τα μπλόκα έχουν πυκνώσει , ενώ ειδικές ενισχύσεις ειδικών αστυνομικών δυνάμεων έχουν καταφθάσει στη περιοχή από τη στιγμή που έχει γίνει εντοπισμός των δραστών.

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι είναι ζήτημα χρόνου πλέον η σύλληψή τους , μόνο που θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους γιατί είναι έμπειροι και αδίστακτοι .

Από τους 11 ληστές που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων , οι δύο πιάστηκαν στο χωριό Λογγάκι Τρικάλων , και ένας ακόμα συνελήφθη στη Λάρισα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες από τους υπόλοιπους οκτώ οι πέντε πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή της Δωρίδας.
Όπως είναι γνωστό τα μέλη της συμμορίας κατηγορήθηκαν ότι είχαν διαπράξει εννέα ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες, από τις οποίες αφαίρεσαν ποσά που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ, δέκα κλοπές από κατοικίες καθώς και κλοπές οχημάτων.

Επίσης φέρονται να διέθεταν ολόκληρο οπλοστάσιο με βαρύ οπλισμό (ανάμεσά τους ένα Καλάσνικοφ, γεμιστήρες, τρία πιστόλια Τοκάρεφ, ένα πιστόλι-στυλό, πέντε χειροβομβίδες και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό) και να έχουν εμπλακεί σε δύο ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, στη διάρκεια των οποίων τραυμάτισαν τη μία φορά έναν αστυνομικό στις 4/10/2010 στο Άργος και την άλλη έναν οδηγό ταξί στις 23/5/2012 στο Παλαιό Φάληρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις μέλη της ίδιας συμμορίας έκοβαν κάγκελα στις προθήκες των τραπεζών.

KOLA MARIAN ή MARJAN

 
Γεννήθηκε στις 27-07-1977 στην Αλβανία και είχε κατηγορηθεί για την αιματηρή συμπλοκή τον Φεβρουάριο του 2010 στον Βύρωνα με αστυνομικούς. Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού ένας 25χρονος Βορειοηπειρώτης.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για τον πλέον επικίνδυνο και αιμοσταγή κακοποιό καθώς φέρεται να είναι εκείνος που σκότωσε την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια αλλά και τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο.SULAJ  FATOS 
Γεννήθηκε στις 24-02-1982 στην Αλβανία


 

LIKA EDISON
Γεννήθηκε στις 04-04-1988 στην Αλβανία.
 

LITA ERMALΓεννήθηκε στις 02-02-1978 στην Αλβανία και είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2012 για συμμετοχή σε ληστείες τραπεζών. Ο Λίτα συνελήφθη το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στο Περιστέρι μετά τη ληστεία που διέπραξε σε σούπερ - μάρκετ.


CALA KLEMENT
Γεννήθηκε στις 10-06-1988 στην Αλβανία.
KUPA ILIR
Γεννήθηκε στις 24-01-1986 στην Αλβανία
και είχε
συλληφθεί για διακίνηση όπλων και εκρηκτικών στη Θήβα.
LULI FLAULANT
Γεννήθηκε στις 27-04-1986 στην Αλβανία.
Είχε κατηγορηθεί τον Ιούλιο του 2011 ως
αρχηγός σε πολυμελή συμμορία Αλβανών
που λήστευε ηλικιωμένους στην περιοχή του Βόλου

 


MURATAJ ADMIR
Γεννήθηκε την 01-08-1972 στην Αλβανία.
Για τους Κάλα και Μουρατάζ ,η αστυνομία πιστεύει ότι ανήκαν σε πολυμελή συμμορία αλβανών και ελλήνων κακοποιών η οποία είχε εξαρθρωθεί τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής.Αντιμέτωποι με πυροβολισμούς ληστές και αστυνομικοί στη περιοχή του Ευπαλίου

Πυροβολισμούς αντάλλαξαν σήμερα τα ξημερώματα στη Ρέρεση Ευπαλίου αστυνομικοί  με τους Αλβανούς ληστές δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που δολοφόνησαν πριν λίγες ημέρες τον αστυνομικό στο Δίστομο.

Λίγο πριν,  στις 4.00 τα ξημερώματα είχαν παραβιάσει την οικία του Γιάννη Κωσταρά στη Φιλοθέη Δωρίδας, πήραν χρήματα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ,ενός λευκού ¨Μιτσουμπίσι¨,  με το οποίο και διέφυγαν.

Σύμφωνα με τις διαχέουσες πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους έπεσαν σε μπλόκο της ομάδας ΟΠΚΕ στην περιοχή της Ρέρεσης Ευπαλίου

Οι αδίστακτοι δραπέτες μόλις αντιλήφθηκαν το μπλόκο, έσβησαν την μηχανή του αυτοκινήτου και πήραν θέση μάχης αναμένοντας τους αστυνομικούς να πλησιάσουν.

Τελικά  αντάλλαξαν πυρά με τους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν. Στο σημείο έφτασε μετά από λίγη ώρα ομάδα ΕΚΑΜ, η οποία σαρώνει την περιοχή.
Τα ίχνη των δραπετών έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Δωρίδας , όπως πρώτο έγραψε το DORIDA NEWS εδώ και δύο ημέρες , και μάλιστα στην ορεινή περιοχή της Καλλιθέας – Άβορου.

Στη συνέχεια προχώρησαν δυτικά προς την περιοχή της Μονής Βαρνακόβης, με απώτερο στόχο σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας να περάσουν την ορεινή Ναυπακτία και να κατευθυνθούν προς Αγρίνιο και Ιωάννινα.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Σημαντικά θέματα της Δωρίδας προώθησε στα αρμόδια Υπουργεία η Δημοτική Αρχή

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες Υπουργείων για τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα του Δήμου Δωρίδος, είχαν στην Αθήνα ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος  Κώστας Αντωνόπουλος και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Δικηγόρος Δημήτρης Γκανιάτσος.

Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων αφορούσε το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, όπου συζητήθηκαν τα γενικά προβλήματα λειτουργίας του Δήμου.

Επίσης συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη στον οποίο έθεσαν ζητήματα σχετικά με την έλλειψη προσωπικού, κυρίως Μηχανικών στην Τεχνική Υπηρεσία και στις επιπτώσεις που έχει η έλλειψη αυτή τόσο στην έγκαιρη υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, όσο και στη δυνατότητα υποβολής, υλοποίησης και παρακολούθησης προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ.

Έθεσαν ακόμα και το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς τους Δήμους. Συγκεκριμένα ζητήθηκε να είναι ανοικτό το θέμα των ημερομηνιών υποβολής των αιτήσεων για υπαγωγή στις ρυθμίσεις, ώστε να δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζονται οι πάσης φύσεως οφειλές χωρίς να τίθενται περιορισμοί με ασφυκτικές για τους πολίτες ημερομηνίες, καθώς επίσης να σταματούν οι περαιτέρω προσαυξήσεις μετά τη ρύθμιση για όλες τις οφειλές.

Συναντήθηκαν επίσης με αρμόδιους διοικητικούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, και συζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης για την πρόσληψη του επιστημονικού και εποχικού προσωπικού που είχε ζητήσει ο Δήμος.

Ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων αφορούσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και συγκεκριμένα έγινε συνάντηση με ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, σχετικά με το θέμα της επανένταξης των έργων των βιολογικών καθαρισμών Ερατεινής, Πανόρμου, Τολοφώνος και του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε Ευπαλίου. Διαπιστώθηκε από πλευράς Υπουργείου η τήρηση του χρονοδιαγράμματος ενεργειών που οδηγεί στην ασφαλή ωρίμανση των έργων, στοιχείου απολύτως απαραίτητου για την επανένταξη τους.

Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του ίδιου Υπουργείου  Κωνσταντίνο Τριάντη όπου συζητήθηκε η άρση των περιοριστικών υγειονομικών διατάξεων για την ανάπτυξη ήπιων δραστηριοτήτων γύρω από τη λίμνη του Μόρνου, που βρίσκεται στην τελική του φάση.

Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και προέκυψε ότι οι παρεμβάσεις του Δήμου είναι αποδεκτές σε ικανοποιητικό βαθμό από το Υπουργείο και τίθενται στη Διυπουργική Επιτροπή που επεξεργάζεται την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την μεταβολή των αυστηρών υγειονομικών διατάξεων γύρω από τη λίμνη του Μόρνου.

Συνελήφθησαν οι 2 από τους 4 ληστές στη Ρέρεση από Αστυνομικούς του Ευπαλίου

Το ΙΧ των 4 Αλβανών ληστών της Ρέρεσης
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ευπαλίου οι 2 από τους 4 Αλβανοί που λήστεψαν πριν λίγες ημέρες την 68χρονη ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο ¨Χάνι της Ρέρεσης¨ Δωρίδας, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα , ενώ αναζητούνται και οι άλλοι δύο που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Όπως μας δηλώθηκε από αστυνομικές πηγές οι 4 είχαν συστήσει σπείρα , που ίσως έχουν διαπράξει και άλλες εγκληματικές πράξεις, γι αυτό και η έρευνα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση.

Οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί είναι ηλικίας 33 και 32 ετών ενώ έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο ομοεθνείς συνεργοί τους, ηλικίας 31 και 25 ετών, οι οποίοι βάσει σχετικών ενταλμάτων αναζητούνται για να συλληφθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 11 Ιουνίου το απόγευμα, οι τέσσερις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην ανωτέρω τοποθεσία και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο εσωτερικό του εστιατορίου, μέσα στο οποίο βρισκόταν εκείνη την ώρα η 68χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτριά του.

Στη συνέχεια με την απειλή όπλου (περιστρόφου), που κρατούσε ο 31χρονος, φερόμενος και ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας, οι δράστες ακινητοποίησαν την 68χρονη και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ που προερχόταν από τις εισπράξεις του καταστήματος, καθώς επίσης ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια και ένα ρολόι χειρός της παθούσας.

Επιπλέον οι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από το χέρι της 68χρονης ένα χρυσό δακτυλίδι και μία βέρα, καθώς και να εισέλθουν στην οικία της, που βρίσκεται κοντά στο κατάστημα, χωρίς τελικά να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και ακολούθως αφού επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν στο ανωτέρω εστιατόριο, διέφυγαν με κατεύθυνση προς την ορεινή Ναυπακτία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας για τον εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής, σε συνεργασία και με αστυνομικές δυνάμεις από όμορους Νομούς.

Την ίδια μέρα μετά από 3 ώρες περίπου εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, το όχημα διαφυγής των δραστών στο ορεινό χωριό Ελευθέριανη του Δήμου Ναυπακτίας και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου προκειμένου να εξερευνηθεί.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου στην τοπική κοινότητα Δάφνης Ναυπακτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, ο 33χρονος και ο 32χρονος και προσήχθησαν, προκειμένου να εξεταστούν.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και συσχέτιση όλων των στοιχείων, που προέκυψαν από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε η εμπλοκή – συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη ληστεία, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία των δύο ομοεθνών συνεργών τους.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Η συγκεκριμένη δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας και σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης, βάσει των οποίων συνελήφθησαν ο 33χρονος και ο 32χρονος και αναζητούνται για να συλληφθούν οι δύο συνεργοί τους.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 16 Ιουνίου στον Ανακριτή Άμφισσας και αφού ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν, διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους εκ νέου σήμερα 19 Ιουνίου ενώπιον του Ανακριτή Άμφισσας

Σε αστυνομικό κλοιό συνεχίζει η Δωρίδα

Σε αστυνομικό κλοιό συνεχίζει να είναι η Δωρίδα με πάνω από 200 αστυνομικούς που πλαισιώνονται από ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις  στο κυνήγι των δολοφόνων Αλβανών του αστυνομικού στο Δίστομο.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες  μένουν στο σκοτάδι και από πλευράς αστυνομίας δεν δίνεται κανένα στοιχείο για την πορεία τους και ποιες εξελίξεις υπάρχουν.
Κάποιες πληροφορίες που διαρρέουν , εμφανίζουν τους δολοφόνους να κρύβονται σε απότομες χαράδρες της ορεινής περιοχής Καλλιθέας – Μηλιάς – Άβορου.

Το δύσβατο όμως της περιοχής και ο βαρύς οπλισμός που φέρνουν μαζί τους οι δολοφόνοι οδηγούν τις αστυνομικές δυνάμεις σε προσεκτικά βήματα και κινήσεις παίζοντας κυριολεκτικά το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι».
Έχοντας αποκόψει όλες τις διόδους περιμένουν τους Αλβανούς να κάνουν  «ηρωική έξοδο» αφού σε λίγο θα βγουν σε αναζήτηση τροφής.

Πρόγραμμα κουνουποκτονίας στη Φωκίδα

Στην Περιφερειακή ενότητα Φωκίδας για το έτος 2013 εφαρμόζεται από τα τέλη Απριλίου η υλοποίηση ενός προγράμματος  ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας. Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών εφαρμόζεται  στις εξής επιμέρους ζώνες:

Στο περιαστικό σύστημα (ρέματα, κανάλια, πλημμυρισμένες εκτάσεις, σημειακές πηγές, αποθέσεις λυμάτων κ.α.).

Στο αστικό σύστημα (κανάλια, φρεάτια όμβριων, βόθροι, στέρνες, διάφορες ανθρωπογενείς εστίες, πλημμυρισμένες εκτάσεις, σημειακές πηγές, κ.α.) σε όλους τους ιδιωτικούς και τους δημόσιους χώρους.

Σε όλες τις εκτάσεις φυσικού συστήματος της Π.Ε. Φωκίδας.   

Στο αγροτικό δίκτυο (αποστραγγιστικές τάφροι, αρδευτικά κανάλια κ.α.), καθώς και σε εγκαταλειμμένα πλημμυρισμένα χωράφια.

Συνολικά μέχρι και σήμερα 11/6/2013 στην Π.Ε. Φωκίδας έχουν γίνει 278 δειγματοληψίες και έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις ψεκασμού σε 140 διαφορετικές εστίες συνολικής έκτασης 72.863 τετραγωνικών μέτρων. Επιπλέον τα συνεργεία ψεκασμού έχουν προβεί σε ψεκασμούς 62 φρεατίων στην Π.Ε. Φωκίδας.

Για την ενημέρωση αλλά και συμβολή των πολιτών (δήλωση εστιών κλπ) στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών λειτουργεί γραμμή εξυπηρέτησης 8011188284 με αστική χρέωση.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί η χαρτογράφηση των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών.

Η μέθοδος καταπολέμησης που εφαρμόζεται είναι η προνυμφοκτονία. Επιπλέον εφαρμόζονται και υπολειμματικοί ψεκασμοί ακμαιοκτονίας ιδιαίτερα σε περιοχές που έχει εντοπιστεί αυξημένη όχληση από τα κουνούπια. Η πιστοποίηση των εφαρμογών (θέση, ποσότητα ψεκαστικού διαλύματος, χρόνος εφαρμογής) γίνεται μέσω τηλεματικής σε πραγματικό χρόνο.
 
Μπορείς να συμβάλεις και εσύ στη μείωση της όχλησης από τα κουνούπια χωρίς την  χρήση εντομοκτόνων  με απλές ενέργειες όπως:

* Τοποθετούμε στεγανά καπάκια στα φρεάτια των βόθρων και σήτες στους αγωγούς εξαερισμού αυτών.

* Τοποθετούμε ανάποδα διάφορα δοχεία όπως βαρέλια, τενεκέδες ή τα έχουμε καλυμμένα για να μην λιμνάζουν μέσα σε αυτά βρόχινα νερά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό αδειάζουμε πλήρως τα λιμνάζοντα σε αυτά νερά κάθε τέσσερις με πέντε ημέρες.

* Ελέγχουμε τα υπόγεια πολυκατοικιών για νερά και διαρροές λυμάτων.

* Επισκευάζουμε τυχόν διαρροές σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και αντικαθιστούμε σπασμένους σωλήνες.

* Αδειάζουμε πλήρως το νερό που παραμένει στα πιατάκια από τις γλάστρες κάθε πέντε ημέρες.

* Καλύπτουμε παλιά ελαστικά, βάρκες, μπανιέρες ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο μπορεί να συγκεντρώσει βρόχινο νερό.

* Ανανεώνουμε και καθαρίζουμε το νερό σε ποτίστρες ζώων κάθε πέντε ημέρες τουλάχιστον.

* Δεν παροχετεύουμε νερό από ντουζιέρες ή πλυντήρια κ.α. σε χαντάκια γύρω από το σπίτι μας .

* Ενημερώνουμε το δήμο για τυχόν διαρροές του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

 

 

 

 

Δημοπρατήθηκε το έργο οδοστρώματος από Λιδορίκι έως Βρίζες με 250.000 €

Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο «Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτικού οδοστρώματος από Λιδορίκι έως Βρίζες», προϋπολογισμού 250.000,00€.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, το συγκεκριμένο έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης ζημιών τμημάτων του οδοστρώματος, μιας και ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί κεντρική αρτηρία, η οποία συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μεταξύ τους αλλά και με το Νομό Φθιώτιδας.

Σε πολλά σημεία το υπάρχον οδόστρωμα είναι φθαρμένο, έχει λακκούβες κλπ. γεγονός το οποίο δυσκολεύει την κίνηση των οχημάτων και εγκυμονεί κινδύνους.

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος, διάστρωση με ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί και διαγράμμιση των καινούριων τμημάτων. Οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούν αποκαταστάσεις συνολικού μήκους 1.620,00 μ.

 

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Χαμός στις εκλογές της ΝΔ στη Φωκίδα... με «συντροφικά μαχαιρώματα» και άλλα

Τα ιστορικά «συντροφικά μαχαιρώματα» του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι πέρασαν στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα στη Φωκίδα.

Χθες βράδυ, λίγο μετά την ψηφοφορία, αναρτήθηκε στον διαδικτυακό χώρο της ΟΝΝΕΔ Φωκίδας μία ανακοίνωση του προέδρου της που ξάφνιασε και … εντυπωσίασε!

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την εφορευτική επιτροπή που διεξάγει την εκλογική διαδικασία στον Νομό Φωκίδας για την ανάδειξη Συνέδρων στο 9ο Τακτικό Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας, ότι η πρόεδρος Δήμ. Τ.Ο. Ν.Δ. Ιτέας Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη, ο πρόεδρος Δήμ. Τ.Ο. Λιδωρικίου Ξηρομάμος Γεώργιος καθώς και η πρόεδρος Δήμ. Τ.Ο. Δελφών Ανθή Ματσάκη έχουν καταθέσει δυο ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου ΟΝΝΕΔ Φωκίδας Σωτηρόπουλου Γιώργου, με το επιχείρημα ότι " δεν γνωρίζουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο & δεν αποτελεί μέλος της ΝΔ Φωκίδας". Ο Αντιπρόεδρος αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά και δυναμικά στελέχη της παράταξης μας με συμμετοχή απο το 2010 μέχρι σήμερα σε όλες τις δραστηριότητες μας. Άραγε φτάνουμε στο σημείο να αναρωτηθούμε " που ζείτε κυρίες & κύριοι" ;;; Η πολιτική σκοπιμότητα των παραπάνω είναι ολοφάνερη σε όλους τους νέους της ΟΝΝΕΔ Φωκίδας και το πρώτο συναίσθημα που δημιουργούν στο εκλογικό σώμα είναι ΑΗΔΙΑ. Θα ακολουθήσει σχετικό Δελτίο Τύπου που θα κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ του Νομού μας».

‘Oπως αναφέρει το τοπικό κανάλι της Άμφισσας ΦΩΚΙΔΑ ΤV , συνεργάτες του επικοινώνησαν με τα άμεσα ενδιαφερόμενα πρόσωπα και πληροφορήθηκαν τα εξής :

Οι πρόεδροι των 4 Τοπικών Επιτροπών Ν.Δ. Φωκίδας και μέλη της ΝΟΔΕ που εκλέχθηκαν Σύνεδροι, κατά την διάρκεια των διαδικασιών πληροφορήθηκαν ότι «ανακαλύφθηκε» και άλλη τομεακή υποψηφιότητα στις διαδικασίες στην οποία παρουσιάστηκε υποψήφιος, ως προτεινόμενος για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος από τη ΝΟΣ.

Οι πρόεδροι των Τ. Ε. Γαλαξιδίου Βασίλης Καραγιάννης, Δελφών Λίλη Ματσάκη, Λιδωρικίου Ξηρομάμος Γεώργιος και Ιτέας Λιάνα Πιλάλα- Τσακίρη ενιστάμενοι για την διαδικασία ζήτησαν να πληροφορηθούν για την νομιμότητά της ισχυριζόμενοι ότι η υποψηφιότητα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αφού ο προτεινόμενος για την Κ.Ε. με απόφαση ΝΟΣ, πρέπει να διαθέτει και απόφαση ΝΟΣ, πράγμα που στην περίπτωση μάλλον δεν συνέβαινε…

Ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ αρνήθηκε να παραλάβει την ένσταση ως απαράδεκτη νομικά από τον Γ. Ξηρομάμο, δηλώνοντας ότι είναι θέμα ερμηνείας…!

Κι ενώ μέχρι την Πέμπτη στις 10 το βράδυ είχε αναρτηθεί - όπως μας είπαν - ότι γίνονταν δεκτές οι ενστάσεις, όταν η ένσταση υποβλήθηκε στις 6 παρά το απόγευμα, η Εφορευτική επιτροπή την εξέτασε, δέχθηκε την ένσταση ως σωστή διότι δεν υπήρχε απόφαση ΝΟΣ για την υποψηφιότητα, ωστόσο έκρινε ότι η ένσταση υποβλήθηκε… εκπρόθεσμα!

Ωστόσο η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής έγινε σεβαστή από τους ενιστάμενους και το αποτέλεσμα επίσης, και ουδέν είχε διαρρεύσει στον έξω – νεοδημοκρατικό κόσμο…

Όμως, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ανήρτησε ένα μάλλον επιθετικό κείμενο απειλώντας με αποφάσεις και περιγράφοντας ως «αηδία» την διαδικασία της ένστασης κατά των προέδρων… προφανώς αναλαμβάνοντας κομματική αρμοδιότητα και έχοντας εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη των μελών του…;;;

Είμαστε υποχρεωμένοι να τον ρωτήσουμε, διότι προέκυψαν και δύο νέα στοιχεία: ο υποψήφιος - εάν δεν μας έχουν δώσει ψευδείς πληροφορίες- είναι αποσπασμένος στο Γραφείο του συμπατριώτη μας υποδιοικητή του ΙΚΑ, Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην υποψηφίου βουλευτή Κώστα Παπαθανασίου, ο οποίος, την εναντίον των ενιστάμενων Προέδρων - μελών της ΝΟΔΕ ανάρτηση της ΟΝΝΕΔ, επικρότησε δημόσια στο φέις μπουκ…

Μύρισαν εκλογές και φαίνεται ότι τα δύο στρατόπεδα της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα, Μανδρέκα και Παπαθανασίου , άρχισαν να ακονίζουν … τα μαχαίρια !

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έγινε ποτέ στη Δωρίδα

Πάνω από 200 αστυνομικοί και ένα ελικόπτερο έχουν εγκατασταθεί στο Ευπάλιο και χτενίζουν  όλη την περιοχήΣε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες σήμερα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δωρίδα με κέντρο το Ευπάλιο , όπου πάνω από 200 αστυνομικοί της ΕΛΑΣ με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων (Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ κλπ) και ελικοπτέρου, χτενίζουν κυριολεκτικά την ορεινή Δωρίδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που δολοφόνησαν τον αστυνομικό στο Δίστομο Βοιωτίας.

Επικεφαλής είναι ο Αστυνομικός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κασκάνης και ο Αντιστράτηγος των Ειδικών Δυνάμεων Δικόπουλος που δίνουν αναφορά κατ΄ ευθείαν στον Αρχηγό της Αστυνομίας. Στη περιοχή βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Θ. Ανδρεουλάκος

Ως γνωστόν περίπου την 02.00 ώρα, στο Δίστομο Βοιωτίας, άγνωστος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 37χρονο Υπαρχιφύλακα, του Τμήματος Ασφάλειας Λειβαδιάς, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ελέγχου ατόμων.

Ο άτυχος 37χρονος αστυνομικός , πατέρας δύο παιδιών που
σκότωσαν ξεμηρεώματα στο Δίστομο
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κινήθηκαν προς το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.

Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Ενώ στάθμευαν το όχημα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα, κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, τα οποία με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G3-A3).

Στη συνέχεια, όταν κατέφθασε στο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς έβαλε εναντίον τους, με πυροβόλο όπλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός, στο δεξί μηρό. Ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε .

Κινήθηκαν προς την περιοχή του άξονα Ιτέας – Ναυπάκτου , αλλά μετά από μπλόκα εγκλωβίστηκαν μεταξύ Ερατεινής και Ευπαλίου και αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν προς την ενδοχώρα της Δωρίδας.

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Νέα θερινά Δρομολόγια ΚΤΕΛ Φωκίδας

Από αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 αλλάζουν οι ώρες των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Φωκίδας και διαμορφώνονται ως εξής:

Άμφισσα - Αθήνα

 

 
Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
05.00
+
+
+
+
+
+
 
07.00
 
 
 
 
 
 
+
08.00
+
+
+
+
+
+
 
10.30
+
+
+
+
+
+
+
15.30
+
+
+
+
+
+
+
18.15
+
+
+
+
+
+
+


ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
ΙΤΕΑ: 15 λεπτά μετα την αναχώρηση απο Άμφισσα
ΔΕΛΦΟΙ: 40 λεπτά μετα την αναχώρηση απο Άμφισσα
ΑΡΑΧΩΒΑ: 50 λεπτά μετα την αναχώρηση απο Άμφισσα
ΛΙΒΑΔΕΙΑ: 1 ώρα και 30 λεπτά μετα την αναχώρηση απο Άμφισσα
ΑΘΗΝΑ:  3 ώρες και 15 λεπτά μετα την αναχώρηση απο Άμφισσα

 Αθήνα - Άμφισσα

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
07.30
+
+
+
+
+
+
+
10.30
+
+
+
+
+
+
+
15.00
+
+
+
+
+
+
+
17.30
+
+
+
+
+
+
+
20.00
+
+
+
+
+
+
+


ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ:  1 ώρα και 45 λεπτά μετα την αναχώρηση απο Αθήνα
ΑΡΑΧΩΒΑ:  2 ώρες και 15 λεπτά μετα την αναχώρηση απο Αθήνα
ΔΕΛΦΟΙ:  2 ώρες και 30 λεπτά μετα την αναχώρηση απο Αθήνα
ΙΤΕΑ:  3 ώρες μετα την αναχώρηση απο Αθήνα
ΑΜΦΙΣΣΑ 3 ώρες και 15 λεπτά μετα την αναχώρηση απο Αθήνα

όλα τα πιο πάνω δρομολόγια θα διέρχονται από την Λιβαδειά

Άμφισσα - Θεσσαλονίκη

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
11.00
+
+
+
+
 
+
 
16.00
 
 
 
 
+
 
+

 Θεσσαλονίκη - Άμφισσα

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
15.00
+
+
+
+
+
+
+

 Άμφισσα - Λαμία

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
07.15
+
+
+
+
+
+
 
11.00
+
+
+
+
 
+
 
16.00
 
 
 
 
+
 
+

Λαμία - Άμφισσα

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σάββατο
Κυριακή
12.45
+
+
+
+
+
+
 
19.00
+
+
+
+
+
+
+

* Από Καστέλια θα διέρχεται το δρομολόγιο ώρα 12.45
* Τις ημέρες που συμπίπτουν με Αργίες θα εκτελούνται τα δρομολόγια της Κυριακής

 Άμφισσα - Λιδωρίκι

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σαββάτο
Κυριακή
11.30
+
+
+
+
+
+
 
14.30
+
+
+
+
+
 
+
19.00
+
+
+
+
+
+
+

  * Όταν οι ημέρες συμπίπτουν με Αργίες θα εκτελείται  τo δρομολόγιo της Κυριακής

 Λιδωρίκι - Άμφισσα

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σαββάτο
Κυριακή
06.45
 +
+
 +
+
+
 
 
09.00
+
+
+
+
+
+
 
16.45
 +
+
+
+
+
+
+

  * Όταν οι ημέρες συμπίπτουν με Αργίες θα εκτελείται  τo δρομολόγιo της Κυριακής

 Άμφισσα - Ιτέα - Ναύπακτος

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σαββάτο
Κυριακή
05.45
+
+
+
+
+
+
 
11.00
+
+
+
+
+
+
+
14.15
+
+
+
+
+
+
+
20.15
 +
+
+
+
+
+
 +

* Το δρομολόγιο ώρα 20.15 τερματίζει στο Γαλαξίδι μόνο Κυριακές και Αργίες.

Ναύπακτος - Ιτέα - Άμφισσα

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σαββάτο
Κυριακή
05.30
 +
+
 +
+
+
 
 
08.45
+
+
+
+
+
+
+
13.30
+
+
+
+
+
+
+
16.30
 
 
 
 
 
 
+
19.00
 +
+
 +
+
 +
+
+

Άμφισσα - Πάτρα

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σαββάτο
Κυριακή
05.45
+
+
+
+
+
+
 
14.15
+
+
+
+
+
+
+
18.30
 
 
 
 
 
 
+

* Όταν η επόμενη της Κυριακής συμπίπτει με Αργία, το δρομολόγιο 18.30 θα εκτελείται τότε
* Τις ημέρες που συμπίπτουν με Αργία θα εκτελούνται τα δρομολόγια της Κυριακής

Πάτρα - Άμφισσα

 

Ώρες
Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή
Σαββάτο
Κυριακή
12.40
 +
+
 +
+
+
 +
 
18.10
 +
+
 +
+
 +
 +
+

 * Tις ημέρες που συμπίπτουν με Αργίες δεν θα εκτελείται το δρομολόγιο 12.40

Τα νέα δρομολόγια καθώς και οποιεσδήποτε ανακοινώσεις μπορείτε να τις δείτε από την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Φωκίδας στη διεύθυνση http://www.ktel-fokidas.gr.