Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ

Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου από 9:00 το πρωί μέχρι 13: 00  το μεσημέρι στο Καστράκι Δωρίδος,  στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Η αιμοδοσία γίνεται από τον ¨ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ¨ που είναι από τους παλαιότερους και πιο δραστήριους συλλόγους αιμοδοσίας, συχνά μάλιστα για επείγουσες καταστάσεις  έχει καλύψει ανάγκες και μη μελών του, δείχνοντας την αλτρουιστική φιλοσοφία του .
Ένας σύλλογος που όχι μόνο αξίζει να ενισχυθεί, αλλά και να τον μιμηθούν κι άλλοι.

Απόψε η συνεστίαση των Τειχιωτών

Σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. η ΄Ενωση Τειχιωτών Δωρίδας πραγματοποιεί την ετήσια συνεστίασή της στο κέντρο ΛΙΘΑΡΙΤΣΑ, Γούναρη 42 στην Άνω Γλυφάδα.

Τιμή πρόσκλησης 25 € με ελεύθερη κατανάλωση ποτών και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί όλους να παρευρεθούν και να γλεντήσουν μαζί , υποσχόμενο μια χαρούμενη βραδιά ξεφεύγοντας λίγο από τα προβλήματα.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ

Εκλογές πραγματοποιεί την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ Φωκίδας μεταξύ των μελών του για την εκλογή Συνέδρων.

Όπως ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή οι εκλογές θα διενεργηθούν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου από ώρας 8 π.μ. έως 7 μ.μ στα παρακάτω εκλογικά κέντρα.

Δημοτική Ενότητα Άμφισσας:
Αίθουσα Εικαστικού   Εργαστηρίου Δήμου Δελφών (Άμφισσα)                                          

Δημοτική Ενότητα Ιτέας: 
Αίθουσα Κυριακοπούλειου  Πολιτιστικού Κέντρου  (Ιτέα)

Δημοτική Ενότητα Παρνασσού:
Αίθουσα  Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Πολύδροσο)

Δημοτική Ενότητα Λιδορικίου :
Αίθουσα Δήμου (Λιδορίκι)

Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου:
Αίθουσα Τοπικής Οργάνωσης (Ευπάλιο)

Δημοτική Ενότητα Τολοφώνος:
Αίθουσα ΚΕΠ του Δήμου (Ερατεινή)

Υποψήφιοι από τον Δήμο Δωρίδας είναι οι :

Ζέρβας  Νίκος    ( από Ευπάλιο )
Κορομπίλης  Ηλίας   ( από Τολοφώνα )
Πέτρου  Μπάμπης  ( από Λιδωρίκι )
Ρουμανά  Χαρά  ( από Άγιο Νικόλαο )
Τσιλίκης  Χρήστος  ( από Σώταινα )
 

Ο Κ.Παπαθανασίου Υποδιοικητής του ΙΚΑ


Νέος Υποδιοικητής του ΙΚΑ ορίστηκε ο οικονομολόγος  Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος και υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας στις τελευταίες εκλογές με την Νέα Δημοκρατία. 

Γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1964. Τελείωσε το Λύκειο Άμφισσας και σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε  Διοικητής στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Επίσης, το ίδιο διάστημα (2008 – 2010) ήταν Αντιπρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Είναι  στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΝΠΔΔ από το 2003.

Εργάστηκε, ως προϊστάμενος λογιστηρίου και οικονομικός σύμβουλος σε ανώνυμες εταιρείες και, ακολούθως, ως Δ/ντής Οικονομικών Υπηρεσιών και Χρηματιστηριακός Εκπρόσωπος σε χρηματιστηριακή εταιρεία, έως το 2003

Έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙ.Ο.) σε θέματα ελεγκτικής – λογιστικής και κεφαλαιαγοράς, από το 2004 έως το 2008.
Έχει εργασθεί, σε διάφορες θέσεις ευθύνης, στην Ιονική Τράπεζα, από το 1993 έως το 2000.

Έχει ασχοληθεί εκτενώς με ζητήματα κεφαλαιαγοράς, χρηματοπιστωτικών αγορών, χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και λογιστικής τυποποίησης, ενώ έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Δ. Κανάτα, από την Άμφισσα και έχουν δύο παιδιά.

 

 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ χωρίς τα υποζύγια της διαπλοκής

Του  ΘΑΝΑΣΗ   ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Το βέβαιο είναι ότι οι παραγωγικές τάξεις, η κοινωνία και η χώρα ολόκληρη, δεν μπορεί να περιμένουν άλλο.

Το αποδέχονται και το ομολογούν, οι έχοντες άριστη γνώση των πραγματικών προβλημάτων, των σκόπιμων καθυστερήσεων που βιώνει τα δύο τελευταία χρόνια η χώρα, αλλά και των κινήσεων που σε αυτή τη φάση έχει ανάγκη η οικονομία.  

Τι όμως δεν μπορεί να περιμένει; Είναι για παράδειγμα μόνο η αναθεώρηση όλων εκείνων των διατάξεων των μνημονίων, που αναπαράγουν την ύφεση,  την ανεργία και ανακυκλώνουν την κρίση; Όχι φυσικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μια από τις πιο επιβεβλημένες και λυτρωτικές κινήσεις, για την προοπτική της Ελλάδας αλλά και για την οικονομική ισορροπία της Ευρωζώνης.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό θα πρέπει να προηγηθεί όλων των άλλων, καθώς θα ανοίξει το δρόμο για ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο, που με τη σειρά του  θα αποτελέσει τη βάση ώστε να κλείσει οριστικά η χώρα τα κεφάλαια της αδράνειας και της παραοικονομίας.

Είναι όμως πλέον πάρα πολλοί αυτοί που εκτιμούν, ότι στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, εκείνο που επίσης δεν μπορεί να περιμένει άλλο, είναι η συγκρότηση ενός υπεύθυνου, δημοκρατικού, πατριωτικού μετώπου ανάπτυξης, που θα συγκροτηθεί από νέους και υγιείς επιχειρηματίες, από παραγωγικές δυνάμεις ανεξάρτητες και αυτοδημιούργητες, αλλά και από συνδικαλιστές και ενεργούς πολίτες με εθνική ενόραση.

Αυτό θα πρέπει να είναι το μέτωπο που θα επεξεργαστεί και θα μετατρέψει σε ολοκληρωμένη ελληνική πρόταση, τις εμπειρίες την τεχνογνωσία και τη διάθεση για χρηματοδότηση των ξένων κεφαλαίων, ενάντια στην κρατικοδίαιτη, μεταπρατική και εξόχως παρασιτική ελληνική επιχειρηματική τάξη, που με όχημα το πανίσχυρο δίκτυο διαπλοκής που έστησε για τριάντα χρόνια, μπλόκαρε και εξακολουθεί να το κάνει, συστηματικά κάθε νέο παραγωγικό  μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα, για να αποφύγει τις στρεβλώσεις.

Είναι πλέον φανερό ότι μετά από τρία χρόνια έντονων ζυμώσεων, οι 100 -150 κορυφαίες και επιτηδευμένα προβεβλημένες επιχειρηματικές οικογένειες, καθώς και οι περί τους 200 τραπεζίτες, δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, για να διατηρήσουν το προνομιακό, αλλά βαθύτατα αρρωστημένο, καθεστώς που δημιούργησαν.

Δεν θέλουν ένα υγιές εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που  θα κινείται πέρα από το πεδίο των δικών τους συμφερόντων.

Το παρατηρούμε ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα να εξελίσσεται, στις περιπτώσεις αποκρατικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεων, αξιοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ, συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για τις περιπτώσεις αυτές, αν δεν ελέγχουν τα διαλαμβανόμενα ,προτιμούν τις ανακυκλούμενες διαδικασίες αυτοακύρωσης, παρά τις γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες.

Το παρατηρούμε στις περιπτώσεις μεγάλων επενδύσεων που θέλουν να κάνουν ξένα κεφάλαια. Αν δεν πετύχουν, για τις συγκεκριμένες επενδύσεις, μια συνεταιρική σχέση μαζί τους , κινητοποιούν τα υποζύγια τους στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη.

Το παρατηρούμε στην περίπτωση των σκόπιμων καθυστερήσεων που σημειώνονται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου οι υφιστάμενες τραπεζικές φαμίλιες να διατηρήσουν τη θέση τους.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αντιληφθούμε ότι οι επιχειρηματίες και τραπεζίτες που περιγράψαμε, υποβοηθούμενοι στην ουσία από το μέρος εκείνο της δικαστικής εξουσίας που είναι παγιδευμένο στις επιλογές τους, μολύνουν αφόρητα το υγιές επενδυτικό κλίμα και δημιουργούν έναν εφιαλτικό βραχνά στους πνεύμονες της οικονομίας.

Αν το πολιτικό προσωπικό, ή για να κυριολεκτούμε, αυτό που δεν είναι και δεν αισθάνεται διαπλεκόμενο, δεν ανακόψει αυτή τη σημαδεμένη πορεία. Αν δεν βοηθήσει επί της ουσίας και αποφασιστικά, τη δημιουργία νέων υγιών επενδυτικών σχημάτων, με τη συμμετοχή όχι μόνο γερμανικών και αμερικανικών κεφαλαίων, αλλά και κινέζικων – ρώσικων – καναδικών – αραβικών κ.ά., που αναζητούν κανονικές και αμόλυντες συνέργειες με εγχώριους  και ομογενειακούς  επιχειρηματίες, με διαφάνεια και πνεύμα ανοιχτών οριζόντων, τότε θα χαθούν όλες οι ευκαιρίες και μαζί με αυτές η προοπτική για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΗΡΘΑΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ… κάλεσαν τον ΝΗΡΕΑ στη Σαουδαραβία

Μπορεί Σαουδάραβες να ήρθαν στη Δωρίδα για να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών του ΝΗΡΕΑ, αλλά ο στόχος ήταν άλλος.

Να δημιουργήσουν στη Σαουδική Αραβία μαζί με τον ΝΗΡΕΑ ιχθυοκαλλιέργειες.

Ειδικότερα η εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του DORIDA NEWS για Σαουδάραβες επενδυτές που προσγειώθηκαν στην περιοχή Ευπαλίου με 4 ελικόπτερα.

Όπως μας ανέφερε η Κα Κορίνα Στεφάκη  από το Γραφείο Προέδρου του ΝΗΡΕΑ… «πράγματι την προηγούμενη εβδομάδα είχε έλθει στην Αθήνα κυβερνητικό κλιμάκιο από τη Σαουδική Αραβία το οποίο συνόδευε ο Υφυπουργός Αλιείας της χώρας».

Η αποστολή αυτή μας επισήμανε η Κα Στεφάκη « είχε ως σκοπό κοινές δράσεις μεταξύ Νηρέα και Σαουδικής Αραβίας στη χώρα αυτή, καθώς και μεταφορά της τεχνογνωσίας μας»

Σε ότι αφορά την επίσκεψη «Ρώσων επιχειρηματιών», όπως ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ, το Γραφείο Προέδρου του ΝΗΡΕΑ  μας ενημερώνει … «ότι δεν είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε Ρώσους επιχειρηματίες στις μονάδες μας».

Εμείς επιμένουμε στο ρεπορτάζ μας , ότι Ρώσοι επενδυτές ήρθαν στην περιοχή Ευπαλίου. Ίσως να μην είχαν σχέση με τον ΝΗΡΕΑ και το ενδιαφέρων τους να ήταν άλλο.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ
Με την ευκαιρία αξίζει να αναφέρουμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βράβευσε το ΝΗΡΕΑ για την καινοτομία του στην καλλιέργεια μεσογειακών ψαριών.
Το βραβείο παρουσίασε ο Υπουργός κ. Αθ. Τσαυτάρης στα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου στη Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία «ZOOTECHNIA 2013» στις 8 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η βράβευση αναγνωρίζει την έρευνα και τις συστηματικές επενδύσεις του ΝΗΡΕΑ στο πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης μεσογειακών ψαριών, στα συστήματα ασφάλειας και ιχνηλασιμότητας, στα νέα πρωτόκολλα εκτροφής και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Σε νέο κτίριο μετεγκαταστάθηκαν οι Δημοτικές Υπηρεσίες στο Λιδωρίκι

Ολοκληρώθηκε η μετακόμιση – μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Δ.Ε. Λιδωρικίου του Δήμου Δωρίδος στο νέο κτίριο (πρώην Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου, ιδιοκτησίας Κων. Αναγνωστόπουλου) .

Η επικοινωνία με τις διοικητικές – οικονομικές υπηρεσίες της Δ.Ε. Λιδωρικίου του Δήμου θα γίνεται στα τηλέφωνα του Δικτύου Σύζευξις που παρέμειναν ως είχαν (τηλεφωνικό κέντρο 22663 50100) & στο 22660 22968, fax 22660 22390, e-mail : lidoriki@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη

Η επικοινωνία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου & της Δ.Ε. Λιδωρικίου θα γίνεται στα τηλέφωνα του Δικτύου Σύζευξις που παρέμειναν ως είχαν (τηλεφωνικό κέντρο 22663 50100) & στο 22660 22397, fax 22660 22390, 22663 50112 e-mail : lidoriki@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η επικοινωνία με την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δωρίδος & τα Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου θα γίνεται στα τηλέφωνα 22663 50123, 22660 22384, fax 22660 22390, 22663 50112 e-mail : lidoriki@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η επικοινωνία με τα γραφεία Δημάρχου, Αντιδημάρχων & Δημοτικού Συμβουλίου, που παρέμειναν στο παλαιό Δημαρχείο Λιδωρικίου, θα γίνεται στα τηλέφωνα στα τηλ. 22660 22066, 22147, fax 22660 22393 e-mail : ενημέρωση με νεότερο έγγραφο.

Η επικοινωνία με το Κ.Ε.Π. Λιδωρικίου, που παρέμεινε στον ίδιο χώρο, θα γίνεται στα ίδια τηλέφωνα (22660 22380, 22381, fax 22660 22382).

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος για όποια νέα προσθήκη ή διόρθωση θα ενημερώσουμε με νεότερο έγγραφό μας.

Τέλος θέλει να ευχαριστήσει  για την κατανόηση των δημοτών  και των εμπλεκομένων υπηρεσιών, για την όποια ταλαιπωρία πρόκυψε ή θα προκύψει στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δήμου, εξαιτίας της μετακόμισης και των παρενεργειών αυτής.

 

Ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης στην Αθήνα σε συνάντηση με ετεροδημότες Δωριείς

Την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης θα συναντάται στην Αθήνα με ετεροδημότες Δωριείς και εκπροσώπους Συλλόγων τους.

Οι επαφές θα γίνονται στο κτίριο της Δωρικής Αδελφότητας, Ιέρωνος και Τιμοθέου, στο Παγκράτι.
Την πρωτοβουλία του αυτή ο Δήμαρχος ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή  πίτας της Δωρικής Αδελφότητας και όπως είπε με την κίνηση αυτή  επιδιώκει να είναι σε τακτική επαφή με τους συντοπίτες του και να ενημερώνεται για τα ζητήματα που αφορούν τις περιοχές καταγωγής τους, αλλά και να τους ενημερώνει για τους σχεδιασμούς και το έργο που προχωράει η Δημοτική Αρχή.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το πρωινό αυτής της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου.

Οικονομική κρίση, ατομική κοινωνική ευθύνη και η στήριξη της Δωρίδας

Του   Γιάννη Παπαδόπουλου *

Τρία χρόνια τώρα, ζούμε μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, τη χειρότερη μετά τον πόλεμο, όπως λένε και οι ειδικοί. Μια κρίση που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής , του νεοφιλελευθερισμού, που έχει επιβληθεί από το καρτέλ του  χρηματιστηριακού και τραπεζικού κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια. Το σύνθημα  « ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» από την ανάποδη όμως, κυριολεκτικά το βιώνουμε όλοι στην πιο άγρια μορφή του.

Αυτή η κρίση, με το 1,5 εκατ. ανέργους στην χώρα μας και μεγάλο ποσοστό να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, έχει σπρώξει και σπρώχνει καθημερινά στο περιθώριο  χιλιάδες συμπολίτες μας, με τραγικές συνέπειες.

Οι πολίτες αντιδρούν με πολλούς τρόπους , αλλά αναπτύσσουν και δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα: από κοινωνικά  ιατρεία, φαρμακεία , παντοπωλεία κλπ σε πάρα πολλούς δήμους της χώρας, μέχρι διανομή τροφίμων, ανταλλακτήρια ρούχων κλπ

Σήμερα εδώ θέλω να αναφερθώ στην ατομική κοινωνική ευθύνη  απέναντι στην κρίση. Όχι στην πολιτική  της μορφή, δηλαδή τη συμμετοχή σε διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις, αλλά στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας καθημερινά, ώστε να βοηθήσει και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Αρκετές φορές ο Έλληνας καταναλωτής βρίσκει στην αγορά και στην περιοχή μας, πατάτες Αιγύπτου, εισαγόμενα λεμόνια, πορτοκάλια  με γυαλιστερή κίτρινη φλούδα-που οφείλεται σε μια πρόσθετη και καρκινογόνο ουσία για να μη φαίνεται ζαρωμένο το προϊόν-εισαγόμενες ντομάτες ολοστρόγγυλες και ομοιόμορφες, δίπλα στα αντίστοιχα ντόπια προϊόντα, και συχνά τα προτιμά, παρόλο που τα ντόπια είναι καλύτερης ποιότητας.

Και αναρωτιέται κανείς: μα να εισάγουμε και ντομάτες, όταν η εγχώρια παραγωγή όχι μόνον επαρκεί για τις ανάγκες αλλά περισσεύει κιόλας; Δυστυχώς, συμβαίνει και αυτό. 

Τα τελευταία χρόνια η υλική ευμάρεια με δανεικά  και η καταναλωτική φρενίτιδα είχε διαμορφώσει  την κοινωνία της υπερκατανάλωσης, της επίπλαστης ευδαιμονίας. Οδηγηθήκαμε έτσι στην αποτίμηση  των πάντων σε ποσοτικά μεγέθη και αριθμούς, χωρίς αυτά να συνδυάζονται πάντα και με ποιοτικά κριτήρια. Όπου το ελληνικό προϊόν απαξιωνόταν και το εισαγόμενο συχνά αποθεωνόταν..

Ανεξάρτητα από τις ευθύνες των κυβερνώντων μπορούμε εμείς ως ενεργοί πολίτες να βοηθήσουμε; Υπάρχουν απλά πράγματα, καθημερινά και εύκολα, που μπορούν να διαμορφώσουν μια διαφορετική στάση ζωής.

Η υφιστάμενη εδώ και καιρό οικονομική κρίση έχει -κατά κάποιο τρόπο- μεταβάλλει το καταναλωτικό μας πρότυπο  και φαίνεται ότι ο Έλληνας καταναλωτής τείνει να στραφεί στα ντόπια προϊόντα, κυρίως τρόφιμα.

Αυτή η πρακτική, εφόσον υιοθετηθεί ως στάση ζωής κι όχι ως συγκυριακή και παρορμητική αντίδραση της στιγμής, μπορεί ν' αποτελέσει και σε τοπικό επίπεδο βασικό μοχλό του μηχανισμού παραγωγής-κατανάλωσης.

Σ' αυτό μπορεί να βοηθήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας με συγκεκριμένα παραδείγματα απασχόλησης, με κίνητρα προς νέους επιχειρηματίες, χωρίς βέβαια να  είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Όσον αφορά την περιοχή μας, την Δωρίδα,  όλοι ξέρουμε ότι σ' αυτήν δραστηριοποιούνται αρκετοί επαγγελματίες  και μονάδες που παράγουν, συλλέγουν, επεξεργάζονται ή συσκευάζουν τοπικά προϊόντα (πχ τυροκομικά, ζυμαρικά, μέλι, παραδοσιακά γλυκά, ψωμί, βότανα  κλπ) καλής ποιότητας, που συχνά τα εκτιμάνε ιδιαίτερα οι περιστασιακοί επισκέπτες του καλοκαιριού, όμως δεν τα προτιμάνε  πάντα και σε σταθερή βάση οι ντόπιοι.

Εξίσου καλές είναι και οι τιμές, και οι όποιες μικρές αποκλίσεις αντικαθίστανται από τη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία της μετακίνησης.  Και κάπου πρέπει να έχουμε ταύτιση λόγων και έργων. Γιατί δε μπορεί να «βρίζουμε» στα καφενεία  τους ξένους, αλλά την ίδια στιγμή να τρέχουμε στα  LIDL, CARFOUR  κλπ, ξένων συμφερόντων πολυκαταστήματα.

Έτσι πλήττεται η τοπική οικονομία και κοινωνία και στην πραγματικότητα στερείται η  ίδια η κοινότητα  πόρους, ζωή και μέλλον. Επίσης, στις ταβέρνες της περιοχής μας μπορεί κάποιος να απολαύσει καλής ποιότητας φαγητό και σε χαμηλές τιμές.

Ας σκεφτούμε για λίγο το  όφελος  που αναμένεται να προκύψει αν σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι στους ντόπιους επιχειρηματίες και παραγωγούς: πρώτα πρώτα  μπορεί να διατηρηθούν  οι θέσεις εργασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις  να δημιουργηθούν και νέες, καθώς  σε κάποιους  τομείς (π.χ. καλλιέργειες, κτηνοτροφία , αλιεία,) πρωτοποριακές επενδύσεις δείχνουν να είναι κερδοφόρες και να έχουν μέλλον.

Μια αισιόδοξη επίσης προσπάθεια είναι και οι μικροί γυναικείοι συνεταιρισμοί με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα . Έτσι αντιμετωπίζεται εν μέρει και το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον τα οικονομικά οφέλη είναι προφανή για τους παραγωγούς/επιχειρηματίες που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αλλά μπορούν να προκύψουν έμμεσα και για την τοπική κοινωνία.

Τα δημοτικά τέλη, οι φόροι κλπ που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, με τη σωστή πολιτική  διαχείριση της εκάστοτε δημοτικής αρχής επιστρέφονται  στο πολλαπλάσιο στους πολίτες μέσω της παροχής περισσότερων και ποιοτικών δημοτικών υπηρεσιών σε διάφορους τομείς. (παιδεία , υγεία, πολιτισμός , άθληση κλπ). Ενδεχομένως δε να υπάρχει και μείωση δημοτικών τελών , στην περίπτωση που υπάρχουν έσοδα από άλλες πηγές.

Τέλος, διαμορφώνεται και μια προσωπική σχέση παραγωγού/επιχειρηματία-καταναλωτή, που μπορεί να είναι το κίνητρο για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και για καλύτερη παροχή υπηρεσιών, με  βασική αρχή την αλληλοϋποστήριξη και όχι τη λογική “από τη μια σαιζόν θα βγάλω χρήματα για όλο το χρόνο” , κάτι που συμβαίνει σε γνωστά  τουριστικά μέρη και δεν αρέσει σε κανέναν μας.

Είναι ανάγκη λοιπόν όλοι μας, στο βαθμό που μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά στη λειτουργία της κοινωνίας, και μάλιστα της τοπικής. Να γίνουμε δηλαδή ενεργοί πολίτες ,  μέρος αντιμετώπισης της κρίσης. Να ανακτήσουμε πάλι τις αρετές της αλληλεγγύης, της συμμετοχής   και της αλληλοϋποστήριξης, που μπορεί να μη μας εγκατέλειψαν  ποτέ , όπως συνέβη στις μεγαλουπόλεις, αλλά δεν είναι και στο φόρτε τους.

 «Ν' αγαπάς την ευθύνη, να λες …εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω» -- ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

* Ο Γιάννης  Παπαδόπουλος , είναι φαρμακοποιός στην Αθήνα, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με καταγωγή από την Δωρίδα.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Επιτροπή στο Δ.Δωρίδας θα παρακολουθεί εστίες-πηγές ρύπανσης του Κορινθιακού


Ειδική επιτροπή δημιουργήθηκε στο Δήμο Δωρίδας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ελέγχει τις πηγές και εστίες μόλυνσης του Κορινθιακού Κόλπου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση, έργο και αποστολή της Επιτροπής είναι η καταγραφή των εστιών ρύπανσης κατά μήκος των ακτών, ποταμιών, χειμάρρων και γενικά σε κάθε λεκάνη απορροής υδάτων, η ιεράρχηση των παρεμβάσεων κατά ρυπαντή και η ανάδειξη του κάθε προβλήματος. Αυτό  θα επιτευχθεί και με τη συνεργασία των Αιρετών των Τοπικών Κοινοτήτων, Τοπικών Συλλόγων κ.λ.π. κοινωνικών φορέων.

Ειδικότερα στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Κοκμοτός ανέφερε ότι 

 «Όπως είναι γνωστό, με απόφαση – έγκριση του Συμβουλίου μας, ο Δήμος Δωρίδος είναι μέλος και συμμετέχει δι’ εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Σύνδεσμο Προστασίας Ορθολογικής Ανάπτυξης των Δήμων του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ).

Σε γενικές γραμμές σκοπός-αποστολή και στόχος του Συνδέσμου αυτού είναι η προστασία του όλου οικοσυστήματος του Κορινθιακού κόλπου.

Αυτή είναι  η ευθύνη και ο στόχος εκάστου Δήμου μέλους του, οπότε πρέπει να λαμβάνει μέτρα ορθολογικής ανάπτυξης της περιοχής του, ώστε η ανάπτυξη αυτή να μπορεί και πρέπει να λειτουργεί παράλληλα προς τη βιωσιμότητα του Κορινθιακού.

Έτσι  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το Δημοτικό Συμβούλιο θα λαμβάνει υπόψη του και την ανάγκη για λήψη μέτρων ή άσκηση πολιτικής για παροχή ποιοτικής περιβαλλοντικής προστασίας

Είναι φανερό πως οι προτάσεις αυτές και η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων δυνατόν να γίνονται και να προωθούνται προς υλοποίηση, στη συνέχεια, δια του ΣΠΟΑΚ ανέφερε ο Θανάσης Κοκμοτός.

Η Επιτροπή είναι τετραμελής με  Τακτικά μέλη τους  Δημοτικούς Σύμβουλους

1) ΓΚΟΛΦΗ Γεώργιο
2) ΦΛΕΤΟΥΡΗ Κωνσταντίνο
3) ΥΦΑΝΤΗ Κωνσταντίνο
4) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Χρήστο

και Αναπληρωματικά μέλη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

1) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Παναγιώτης
2) ΑΣΗΜΑΚΗ Δήμητρα
3) ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Γεώργιος
4) ΜΗΤΡΟΥ - ΘΕΟΧΑΡΗ Βάγια

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Γιώργος  Γκόλφης , με αναπληρωτή του τον Χρήστο Τριανταφύλλου .

·Η λειτουργία της Επιτροπής θα είναι ετήσια, ήτοι μέχρι τέλους του 2013 και η υποβολή προτάσεων θα γίνεται ανά πεντάμηνο από της σύστασής της.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Eκλεισε το ιστορικό καφέ Λέντζος στο Παγκράτι μετά 50 χρόνια λειτουργίας

Ο ιδιοκτήτης του είχε  ανακαλύψει τη … « φραπεδιά » !


Είναι γνωστό ότι όλοι σχεδόν οι Δωριείς ερχόμενοι στην Αθήνα έχουν κατοικήσει για λίγο ή περισσότερο χρόνο στο Παγκράτι. Ακόμα και σήμερα το 50% σχεδόν των Δωριέων της Αθήνας διαμένουν στο Παγκράτι. Έτσι όλοι λίγο πολύ έχουν πιεί τον καφέ τους και γεύτηκαν τα θαυμάσια γλυκά του ιστορικού καφε-ζαχαροπλαστείου ΛΕΝΤΖΟΣ, που από προχθές κατέβασε ρολά μετά από μισό αιώνα λειτουργίας.

Το ιστορικό καφενείο Λέντζος λειτουργούσε από το 1964 απέναντι από το Άλσος Παγκρατίου και ο ιδιοκτήτης του είναι αυτός που ανακάλυψε το «εθνικό προϊόν» καφέ φραπέ. Ενας μύθος έβαλε λουκέτο, λόγω κρίσης.

Αλλά ας πάμε την ιστορία από την αρχή ...

 Θεσσαλονίκη 1957. Ο Δημήτριος Βακόνδιος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς ένα τυχαίο πείραμα οδήγησε στην ανακάλυψή του φραπέ... Να πώς το αφηγούνταν ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Στην έκθεση Θεσσαλονίκης το 1957, δούλευα στο περίπτερο της Νεστλέ. Λέω, δεν φτιάχνω έναν κρύο νεσκαφέ στο σέικερ που προορίζεται για το κακάο, να δω τι θα βγει; Μου λέρωσε το κοστούμι, αλλά έτσι γεννήθηκε ο φραπέ! Από την αρχή ο κόσμος τον είδε σαν αναψυκτικό. Λέγανε: η μπίρα είναι μισό ποτήρι αφρός και κοστίζει 8 δραχμές. Αυτός ο καφές είναι επίσης μισός αφρός, αλλά κοστίζει 7 δραχμές. Οπότε...»

 «Χτυπήθηκαν» αρκετοί φραπέ από το '57 έως το '64, χρονιά-σταθμός για το συγκεκριμένο είδος καφέ. Γιατί τότε, στο Παγκράτι, απέναντι από το Άλσος, ο Χρήστος Λέντζος δημιούργησε τυχαία, το δικό του «θαύμα» που το εξιστορούσε ως εξής: «Το μαγαζί ξεκίνησε ως ζαχαροπλαστείο πολυτελείας το 1964. Φτιάχναμε πολύ ωραίες πάστες και τις παράγγελνε ο κόσμος μαζί με το καφεδάκι του. Μια ημέρα είχα μπει πίσω από τον μπουφέ επειδή έλειπε μια κοπέλα με άδεια. Εκεί που καθόμουν πειραματιζόμουν και μου ήρθε η ιδέα να ανακατέψω στο μίξερ τον καφέ με διαφορετική δοσολογία. Αυτό ήταν! Ο πρώτος φραπέ α λα Λέντζος σερβιρίστηκε και από τότε έγινε ανάρπαστος».

Και τι δεν λέχθηκε και γράφηκε για τον φραπέ του: ότι βάζει αβγό, μπέικιν πάουντερ ή κρέμα γάλακτος, για να πετύχει το πλούσιο μείγμα. «Από το 1965 που άνοιξα, μέχρι το 1971», έλεγε «έφτιαχνα τον φραπέ στο σέικερ. Τότε είναι που αγόρασα το πιο δυνατό μίξερ Μπράουν και τελειοποίησα τη συνταγή του καλού φραπέ. Το ίδιο μίξερ έχουν και άλλα μαγαζιά, αλλά τσιγκουνεύονται τη δόση. Στη χονδρική συσκευασία νεσκαφέ των 2,5 κιλών που αγοράζουν όλες οι καφετέριες, η εφορία υπολογίζει ότι αντιστοιχούν 1.000 δόσεις καφέ. Εγώ δεν βγάζω ούτε 400! Ετοιμάζω ένα γλυκό μείγμα και για τον μέτριο προσθέτω έξτρα καφέ από πάνω. Οι πελάτες ζητάνε τον έξτρα καφέ, γι' αυτό τους πιάνει καμιά φορά και το στομάχι τους!»

Ο φραπέ α λα Λέντζος έγινε τραγούδι από τον Δημήτρη Κοντογιάννη σε στίχους Μανώλη Ρασούλη και μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και η καφετέρια το σημείο συνάντησης, κάποτε, όλης της Αθήνας. Από σήμερα, ανάμνηση... Το ιστορικό στέκι της νεολαίας του Παγκρατίου, της θρυλικής ομάδας μπάσκετ του Παγκρατίου την περίοδο 1985-1995 και γενικά το σήμα κατατεθέν για ραντεβού, έβαλε λουκέτο. Θύμα και αυτό της κρίσης.

 

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ Β΄ΘΕΣΗ Ο Απόλλων ξέσπασε με 1-5 του Δωρικού Νέα ήττα της Ερατεινής που κινδυνεύει

Του Τάσου Τσόλκα *

Συνεχίζοντας τις καλές της εμφανίσεις η Ένωση Γλυφάδας κέρδισε με 4  -  2 και τον Ησαΐα Δεσφίνας περνώντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας , εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία που έφερε ο Αμφισσαϊκός 0  -  0 στο Χρισσό με τον Κρισσαίο.
Η Τολοφώνα Ερατεινή πάλι δεν τα κατάφερε . Ηττήθηκε με 4  -  2 από την Οιάνθη Γαλαξιδίου και παραμένει στην κόκκινη ζώνη για υποβιβασμό.

Η Αναγέννηση Βουνιχώρας τα έδωσε όλα για να πάρει βαθμό ή βαθμούς από τον πρωτοπόρο Αστέρα Ιτέας αλλά τελικά ηττήθηκε με 3  -  4.
Στους κερδισμένους της αγωνιστικής και ο Απόλλων Ευπαλίου που συνέτριψε με 1  -  5  τον ουραγό Δωρικό Μαλαμάτων και  πάει με αέρα την Κυριακή  στην Άμφισσα στο ντέρμπυ  με τον Αμφισσαϊκό που θα κρίνει  εκτός απροόπτου την κατάληψη της 3ης θέσης , μια και ο Αμφισσαϊκός θα κάνει το ρεπό του την μεθεπόμενη αγωνιστική.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής,

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ  -  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                            0  -  0             
ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                     4  -  2
ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ     1  -  5

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ           3  -  4

ΟΙΑΝΘΗ  ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗ        4  -  2

Ρεπό έχει ο ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  μετά την 18η Αγωνιστική

 

                                                                                                ΓΚΟΛ             ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                        61 - 8            46

3. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                              50 - 16          35
2. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                        33 -16           34

5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ  *                       38 - 18          30
4. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ *                         39 - 32          28

6. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  *                            22 - 30          23
7. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                               25 - 26           21

8. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ  *                             24 - 31           15
9. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ *                   17 - 41           12

10.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ               21 - 48           12
11.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  *                    9 - 57             2

*    Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους στον Β΄ γύρο
**   Η Ένωση Γλυφάδας έχει ξεκινήσει με -2 βαθμούς

Την επόμενη 19η αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες

ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                     
ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ  -  ΟΙΑΝΘΗ  ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗ  -  ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ

ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ  -  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ
Ρεπό έχει η  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ

 
Η Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Δωριείς Μανάγουλης ξεπέρασαν με άνεση τον Ηρακλή Μοναστηρακίου κερδίζοντας  τον με 2  -  4 και αρχίζει από τώρα να σκέφτεται την Α΄ Κατηγορία.
Ακολουθεί και ο Διαγόρας Πολυδρόσου που κέρδισε στα χαρτιά με 3  -  0 την Κουλοβάτα ΑΕ που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Κίρρας  με 2  -  1 επί του Αμφισσαϊκού  και πέρασε στην 3η θέση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής,

ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                4  -  2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  -  ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ      0  -  4

ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ Ε.Ε                          3  -  0  ά.α.              
ΣΑΛΩΝΑ  Α.Ο  -  ΦΩΚΙΔΑ  2000                                                    1  -  1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ                 2  -  1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ μετά την 15η αγωνιστική

                                                                                             ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ

1.ΔΩΡΙΕΙΣ  ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                    46 – 4        42
2.ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                39 – 13       37

3.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ                      48 – 20       30
4.ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ                    28 – 20       28

5.ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ         28 – 32       23
6.ΦΩΚΙΔΑ 2000  ΙΤΕΑΣ                          44 – 28       20

7.ΕΛΠΙΔΕΣ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ                          27 – 35      16
8.ΜΥΩΝΙΑ  ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ             20 – 39       10

9.ΣΑΛΩΝΑ  Α.Ο                                        11 – 31        9
10.ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ   Α.Ε                                 _              _

* Η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας έχει -4  βαθμούς  γιατί δεν κατήλθε να αγωνιστεί στους αγώνες με Διαγόρα Πολυδρόσου και Δωριείς  Μανάγουλης.
** Η Κουλοβάτα  Α.Ε έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Την επόμενη 16η αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες

ΕΛΠΙΔΕΣ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΜΥΩΝΙΑ  ΑΓΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  -  ΔΩΡΙΕΙΣ  ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ  Α. Ε
ΣΑΛΩΝΑ  Α.Ο  -  ΦΩΚΙΔΑ 2000

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ

* Ο Τάσος Τσόλκας είναι αθλητικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα