Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ληστεία ξημερώματα στην Ερατεινή


Ληστεία είχαμε σήμερα τα ξημερώματα στην Ερατεινή. Τρείς κουκουλοφόροι στις 4:00 τα ξημερώματα εισέβαλαν στην κατοικία του Συνταξιούχου ταξίαρχου της Πυροσβεστικής Κολοκυθά Κωνσταντίνου.

Με την απειλή όπλου φίμωσαν τον ίδιο, τη σύζυγό του και την κόρη τους , τους έδεσαν , και τους ακινητοποίησαν κλειδώνοντας τους μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού.

Επί δύο και πλέον ώρες οι δράστες έψαχναν κάνοντας άνω κάτω το σπίτι .

Γύρω στις 6:00 απεχώρησαν αφού άρπαξαν άγνωστο ποσό  χρημάτων  και κοσμήματα που βρήκαν, παίρνοντας μαζί τους και το ΙΧ αυτοκίνητο του Κολοκυθά.

Προηγουμένως είχαν ¨χτυπήσει¨και διπλανή κατοικία η οποία όμως δεν κατοικείτο ακόμα, παρότι είναι τελειωμένη.

Στην κατοικία αυτή οι δράστες έχουν αφήσει πειστήρια για την ταυτότητά τους και είναι ζήτημα χρόνου η σύλληψή τους, μετά το συντονισμένο ανθωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι  αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ελιές της Φωκίδας αντέχουν στις δακοπροσβολές και άλλες ασθένειες


Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δειγματοληψιών ελαιοκάρπου σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της Φωκίδας .

Από την ανάλυση των συλλεγέντων δειγμάτων, διαπιστώθηκε η άριστη φυτοϋγεινομική κατάσταση του προϊόντος των βρώσιμων αλλά και των ελαιοποιήσιμων ποικιλιών ελιάς σε όλες τις περιοχές που καλλιεργούνται στο Νομό μας.

Δεν παρατηρήθηκαν δακοπροσβολές, ούτε άλλους είδους φυτοπαθολογικά προβλήματα στον ελαιόκαρπο πλην σποραδικών και αμελητέων περιπτώσεων που υποδηλώνουν σαφώς ότι δεν έγινε δυνατόν να οργανωθούν μέχρι σήμερα γενεές εντόμων ή άλλων αιτιών σε πληθυσμούς απειλητικούς για την ποιότητα και την ποσότητα του ελαιοκάρπου.

Όπως σημειώνει ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Φωκίδας, το Πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου με  από εδάφους δολωματικούς ψεκασμούς, ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι τότε συνίσταται οι ελαιοπαραγωγοί να επισκέπτονται τα ελαιοκτήματά τους και να αναφέρουν στη Δ.Α.Ο.Κ. Φωκίδας τυχόν προβλήματα του ελαιοκάρπου που υπέπεσαν στην αντίληψή τους, έτσι ώστε να γίνεται διάγνωση και προσδιορισμός του αιτίου του προβλήματος και να εξειδικεύεται κατά περίπτωση η φυτοϋγειονομική μέθοδος αντιμετώπισής του.

Στο Παλαιοξάρι η διαιτησία του Μπάσκετ


Το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ αποφάσισε οι εργασίες του 30ου Ετήσιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Διαιτησίας 2012 , για τους αξιολογημένους διαιτητές Εθνικών κατηγοριών , να πραγματοποιηθούν φέτος σε τρία γκρουπ εκ των οποίων τα δύο θα φιλοξενηθούν στο Παλαιοξάρι Δωρίδας και στο Αντίρριο. Συγκεκριμένα:

1ο Γκρούπ : Διαιτητές Α2 Εθνικής κατηγορίας 21-22-23 Σεπτεμβρίου 2012 (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακήή) στο Ξενοδοχείο DASOS THERETRON στο Παλαιοξάρι Δωρίδας .

2ο Γκρούπ : Διαιτητές Α1 Εθνικής κατηγορίας 24-25-26 Σεπτεμβρίου 2012 (Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη) στο Ξενοδοχείο DASOS THERETRON στο Παλαιοξάρι Δωρίδας .

3ο Γκρούπ : Διαιτητές Β΄ - Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και οι επιτυχόντες του Προστάζ 2012 , 28-29-30 Σεπτεμβρίου 2012 (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακήή) στο Ξενοδοχείο Eretria Village – Holidays in Evia , στην Ερέτρια Ευβοίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει στο κλειστό γυμναστήριο Αντιρρίου

Από το Nafpaktianews

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Το παιχνίδι της διαχείρισης του χρόνου, δεν λύνει το πρόβλημα της χώρας


Του  Θανάση Λουκόπουλου

Χωρίς να υποτιμούμε την εξέχουσα σημασία των κομβικών ημερομηνιών όπως π.χ. της έκθεσης της τρόικας περί τα μέσα Οκτωβρίου, της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για τις τελικές αποφάσεις αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη και των αμερικανικών εκλογών…
Χωρίς επίσης να παραβλέπουμε τις παλινωδίες, τους δισταγμούς και τις σκοπιμότητες στον χειρισμό των κορυφαίων ζητημάτων, εκ μέρους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και ιδιαιτέρως των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Θεωρούμε ότι θα ήταν καταστροφικό να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος γύρω από ένα παιχνίδι ημερομηνιών και σκοπιμοτήτων, όταν η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο και έχει απόλυτη ανάγκη για την αναστροφή του εξαιρετικά βεβαρημένου κλίματος, που τροφοδοτείται από την επενδυτική και αναπτυξιακή απραξία.

Μια προσεκτική ματιά σε δηλώσεις και συμπεριφορές κορυφαίων παραγόντων της Ευρωζώνης, που στο τέλος της ημέρας είναι αυτοί που αποφασίζουν, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα γλυκά λόγια που περισσεύουν τις τελευταίες ημέρες, κρύβουν ένα παιχνίδι διαχείρισης χρόνου. Σ’ αυτό το παιχνίδι παραπέμπουν και οι επικλήσεις των ημερομηνιών που προαναφέραμε, τις οποίες όμως σκοπίμως προτάσσουν των αποφάσεων που πρέπει να πάρουν άμεσα για την Ελλάδα.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, πήγαν καλά επικοινωνιακά, επειδή πρωτίστως οι Γερμανοί και δευτερεύοντος οι Γάλλοι ήθελαν για δικούς τους λόγους να στείλουν το μήνυμα της συνέπειας και της ηρεμίας στην Ευρωζώνη.
Ο Πρωθυπουργός και οι ηγεσίες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έκθεση-φόβητρο της τρόικας, θα συνταχθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ, κατόπιν υποδείξεων από τα γνωστά κέντρα. Θα ήταν κατά συνέπεια πολύ πιο παραγωγικό και έντιμο, να γίνει τώρα μια ξεκάθαρη πολιτική διαβούλευση με τα κέντρα αυτά.

Να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι το εντελώς οριακό σημείο στο οποίο έχει βρεθεί η πορεία των οικονομικών πραγμάτων στην Ελλάδα, επιβάλει να γίνει κατανοητό ότι η χώρα δεν αντέχει μέτρα άνω των 9-9,5 δις ευρώ. Σ’ αυτά μπορεί ν’ ανταπεξέλθει. Αυτά μπορεί να πληρώσει. Γιατί μέτρα που υπερβαίνουν τα 12 και 13 δις ευρώ, όχι μόνον δεν μπορεί ν’ αντέξει η χώρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος – με την επιμονή σ’ αυτά-να ακυρωθεί και η προσπάθεια για την συγκέντρωση του ποσού των 9 δις.
΄Αλλωστε είναι γνωστό στα επιτελικά όργανα  της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι είχαν σχεδιάσει αρχικά για την Ελλάδα αυτό ακριβώς το ποσό των 9 δις ευρώ.

Να διευκρινισθεί επίσης πλήρως –με χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες δεσμεύσεις- ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει άμεσα όλες τις θεσμικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις και θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση όλων των αντιπαραγωγικών κρατικών επιχειρήσεων, που δεν είναι στρατηγικής σημασίας.
΄Εναντι όλων αυτών, θα πρέπει η κυβέρνηση ν’ απαιτήσει από τα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης και της ΕΚΤ:

·         Την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την χρηματοδότησή τους απευθείας από την ΕΚΤ.

·         Την αποδέσμευση των ποσών του ΕΣΠΑ.

·         Την επανεκκίνηση των 7 μεγάλων έργων που έχουν παγώσει.

·         Την επί της ουσίας διευκόλυνση υλοποίησης των 30 και πλέον μεγάλων επενδυτικών προτάσεων, που εδώ και πολλούς μήνες βρίσκονται μπλοκαρισμένες στα συρτάρια των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Αυτά τα απλά, θα ήταν ένα συγκεκριμένο δείγμα γραφής, ικανό ν’ ανατρέψει την κακή εικόνα και να δώσει το έναυσμα για την οριστική αλλαγή του κλίματος πριν το τέλος του χρόνου, που κρίνεται απ’ όλους τους ειδικούς ως το απώτατο σημείο για ν’ αρχίσει η χώρα μας να βγαίνει από την δεινή οικονομική κατάσταση.

Μόνον έτσι θα πάρουν οι δανειστές τα χρήματά τους πίσω κι όχι με δηλώσεις και προσωπικές δεσμεύσεις. Αν αυτό φυσικά είναι το μείζον. Γιατί για πολλούς το μείζον σ’ αυτή την φάση, είναι η κατά το 1/3 άμεση διαγραφή του χρέους κι όχι το γνωστό κούρεμα και οι επιμηκύνσεις, που στο τέλος-τέλος ανατροφοδοτούν το χρέος και το καθιστούν δυσβάστακτο.

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Βαρδούσια


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ορεινή έκταση στα Βαρδούσια , πάνω από το χωριό Κονιάκος.

Μέχρι τις απογευματινές ώρες είχε κάψει περίπου 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και κάποιων δένδρων, αλλά λόγω των βόρειων ανέμων συνεχώς επεκτεινόταν.

Στη περιοχή έφτασαν συνεργεία πυροσβεστικής και κάτοικοι που δεν μπορούσαν να έχουν αποτελεσματική δράση λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής.

Το ίδιο και ένα αεροπλάνο που ανεφοδιαζόταν από τα νερά της λίμνης του Μόρνου , αλλά ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσει στην εστία της φωτιάς με κίνδυνο να προσκρούσει στα απότομα βράχια των Βαρδουσίων.

Το ιδανικό μέσο πυρόσβεσης θα ήταν κάποιο ελικόπτερο που δεν υπήρχε διαθέσιμο λόγω των πολλών πυρκαγιών που ήταν σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Τα συνεργεία των πυροσβεστών και εθελοντών πολιτών , έχουν κάνει κάποιες προστατευτικές ζώνες, αλλά λίγο πριν νυχτώσει ή φωτιά δεν είχε σβήσει με κίνδυνο σιγά - σιγά και με την βοήθεια του ανέμου να εξαπλωθεί στο παρακείμενο δάσος.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Η ΔΩΡΙΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ


Μήνυμα του Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη προς τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Μεγάλο ποσοστό επιτυχίας είχαν οι απόφοιτοι των Λυκείων της Δωρίδας στις Πανελλήνιες εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας .

Συνολικά πέτυχαν 41 μαθητές και μαθήτριες , εκ των οποίων οι 12 από το Λύκειο Λιδωρικίου, οι 23 από το Λύκειο Ευπαλίου και οι 6 από το Λύκειο Ερατεινής.

Παράλληλα και σύμφωνα με μια πρώτη δημοσιογραφική έρευνα,  πέτυχαν άλλοι 115 περίπου απόφοιτοι από διάφορα Λύκεια της χώρας (Αθηνών, Πειραιά, Πάτρας κλπ ) που κατάγονται από τη Δωρίδα.

Ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, με μήνυμά του συγχαίρει όλους τους μαθητές, επισημαίνοντάς τους ότι τώρα ξεκινούν μια νέα σελίδα στη ζωή τους, και θα χρειαστεί υπομονή και επιμονή για την παραπέρα πορεία τους.

Ειδικότερα στο μήνυμα του ο Δήμαρχος  τονίζει…

Αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητοί μαθητές

Η ανακοίνωση των βάσεων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ αποτελεί στιγμή απολογισμού για χιλιάδες νέες και νέους που διεκδικούν τη θέση τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για αυτή την τόσο καθοριστική μέρα θα ήθελα να ευχηθώ πρώτα από όλα το καλύτερο για εσάς και τις οικογένειές σας.

Σας συγχαίρω ανεξάρτητα από την επιτυχία και το αποτέλεσμα, σας συγχαίρω κυρίως για την προσπάθεια και τις θυσίες που κάνατε εσείς και οι οικογένειές σας όλο το διάστημα της προετοιμασίας, για τον κόπο και τον χρόνο που διαθέσατε, την επιμονή και την υπομονή σας, τη δύναμη να παλεύετε για έναν στόχο. Αυτό είναι και το σημαντικότερο εφόδιο για την περαιτέρω σταδιοδρομία σας.

Από σήμερα και πέρα ξεκινάει μια νέα σελίδα στη ζωή σας είτε συνεχίσετε τις σπουδές σας είτε βγείτε στην αγορά εργασίας. Δυστυχώς στην δεινή αυτή περίοδο για την χώρα μας, θα αντιμετωπίσετε εμπόδια και δυσκολίες. Όμως γνωρίζω ότι με τα εφόδια που έχετε πάρει από τις οικογένειες και τους δασκάλους σας, και κυρίως με τις νέες γνώσεις και εμπειρίες που θα αποκτήσετε από εδώ και πέρα, θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες και να δημιουργήσετε έναν δικαιότερο και καλύτερο κόσμο.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος
Γιώργος Καπεντζώνης

Έκθεση ζωγραφικής στην Ερατεινή


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ερατεινής-Καλοκαίρι 2012, ο Σύλλογος Γυναικών Πανόρμου και το Δημοτικό Σχολείο Ερατεινής , πραγματοποιούν  έκθεση ζωγραφικής με θέμα,

«Έκθεση – Αφιέρωμα στα Παλιά Αναγνωστικά»
Λογοτέχνες  & Εικονογράφοι τους .

Η Έκθεση λειτουργεί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ερατεινής, είναι ανοιχτή καθημερινά το απόγευμα από  19:30 έως 21:30 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου.

Δύο μικροσεισμοί στη ΔωρίδαΔύο μικρούς σεισμούς είχαμε χθες βράδυ , με τον έναν εντός του εδάφους της Δωρίδας , χωρίς να ανησυχήσουν όμως τους κατοίκους της περιοχής.

Ειδικότερα ασθενή σεισμική δόνηση 2, 7 Ρίχτερ είχαμε  στις 10.31 χθες βράδυ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Ναυπάκτου, κοντά στο Καστράκι Δωρίδας. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα.

Πιο νωρίς , στις 6.33 το απόγευμα είχε σημειωθεί και άλλη μια δόνηση εντάσεως επίσης 2,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ναυπάκτου, προς την περιοχή της Βλαχομάνδρας.

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Επιτυχόντες από Δωρίδα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΑΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΥ  Ε Λ Ε Ν Η - ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΑΤΣΟΥΡΗ  Ε Λ Ε Ν Η - ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

ΡΟΚΚΟΥ  Γ Ε Ω Ρ ΓΙΑ - ΤΗΛ/ΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΕΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΤΡΙΓΚΑ  Χ Ρ Υ Σ ΟΥΛΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

ΒΑΘΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  Ι Ω Α Ν ΝΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΓΚΑΝΙΑΤΣΟΣ  Θ Ε Ο Δ ΩΡΟΣ - ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΚΑΝΑΤΣΙ   Ζ Ω Η   ΚΡΙΣΤΙΝΑ - ΤΗΛ/ΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΕΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ   Γ Ε Ω Ρ ΓΙΟΣ - ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ

ΚΟΝΙΣΤΗ   Σ Τ Α Υ ΡΟΥΛΑ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΟΡΝΕΛΑΚΗΣ   Ν Ι Κ Ο ΛΑΟΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ   Β Α Σ Ι ΛΕΙΟΣ - ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

ΜΑΚΡΑΝΔΡΕΟΥ   Ε Υ Μ Ο ΡΦΙΑ - ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΤΕΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΜΠΟΥΖΙΝΕΚΗΣ    Ν Ι Κ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΟΠΛΑ

ΜΠΟΥΖΙΝΕΚΗΣ    Ν Ι Κ Ο ΛΑΟΣ - Α.Ε.Ν ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΝΑΓΟΥ    Ι Ω Α Ν ΝΗΣ - ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ    Μ Α Ρ Ι Α - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

ΡΑΠΤΗ  Ε Λ Ε Ν Η  -   ΠΟΛ. ΔΟΜΙΚΩΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΟΦΙΟΣ   Χ Α Ρ Η Σ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟΣΚΑ  Ε Ν Ε Ρ ΙΚΟ - ΔΑΣ/ΝΙΑΣ & ΔΙΑΧ. ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ. ΤΕΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ   Γ Ε Ω Ρ ΓΙΑ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΡΙΓΚΑ  Α Ν Α Σ ΤΑΣΙΑ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ

ΤΡΙΓΚΑ  Υ Π Α Π ΑΝΤΗ - ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚ/ΝΙΑΣ ΤΕΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΤΣΟΝΑΚΑ  Σ Ο Φ Ι Α - ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣΑΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΚΡΙΚΕΛΑ   Σ Ο Φ Ι Α - ΦΙΛ/ΦΙΑΣ- ΠΑΙΔ/ΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΝΑΓΟΥ   Κ Ρ Ι Ν Α   ΒΑΛΕΝΤΙΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ

ΓΚΙΚΑΣ   Α Θ Α Ν ΑΣΙΟΣ - ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΓΛΥΜΙΤΣΑ   Γ Ε Ω Ρ ΓΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

ΚΟΥΛΟΥΛΑ   Β Α Σ Ι ΛΙΚΗ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΚΟΥΤΟΝΙΑ   Ε Υ Σ Τ ΑΘΙΑ - ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ

ΚΡΙΚΕΛΑΣ   Ν Ι Κ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑ

ΚΡΙΚΕΛΑΣ   Ν Ι Κ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΚΟΖΑΝΗ

ΚΥΡΙΑΖΗ   Α Ι Κ Α ΤΕΡΙΝΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΑΝΑΓΟΥ    Γ Ε Ω Ρ ΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΙΑΤPΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΑΝΑΓΟΥ   Σ Ο Φ Ι Α ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΕΦΑΡ. ΠΛΗΡ/ΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚ.& ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΧΟΛΕΒΑ   Π Α Ν Α ΓΙΩΤΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ


ΑΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ

ΖΑΤΣΕ   Ε Υ Σ Τ ΑΘΙΟΣ - ΕΦ. ΠΛΗΡ. ΣΤΗ ΔΙΟΙΚ.& ΣΤΗΝ ΟΙΚ. ΤΕΙ ΙΟΝ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΡΑΔΗΜΑ  ΜΑΡΙΑ  - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ   Χ Ρ Υ Σ ΟΒΑΛΑΝΤΗΣ - ΑΞΙΟΠ. ΦΥΣ. ΠΟΡΩΝ & ΓΕΩΡΓ. ΜΗΧ/ΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝ. ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ    Μ Α Ρ Ι Α - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΠΟΛΙΤΗ    Ε Λ Ε Ν Η - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ  Σ Ω Τ Η ΡΙΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ

Εγκρίθηκε η σύμβαση από τη Περιφέρεια για τον αγωγό λυμάτων στη λίμνη Μόρνου


Εγκρίθηκε η προσαρμογή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δωρίδας για τη μελέτη και κατασκευή του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου πρώην Δήμου Λιδορικίου»

Το έργο έχει ήδη ενταχθεί και χρηματοδοτείται με 17.096.700 € από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») και πρόκειται να υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο για την περιβαλλοντική προστασία και τη βελτίωση των συνθηκών δημόσιας υγείας στην περιοχή της λίμνης του Μόρνου, που εκτός από ταμιευτήρα ύδρευσης εθνικού ενδιαφέροντος, αποτελεί τοπίο ιδιαίτερο κάλλους και φυσικού πλούτου της Στερεάς Ελλάδας.

Το υπόψη έργο πρόκειται να υλοποιηθεί με έξι συνολικά υποέργα ως εξής :

Υποέργο 1 : Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου, προϋπολογισμού 810.352 €

Υποέργο 2 : Κατασκευή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου, προϋπολογισμού 15.435.827 €

Υποέργο 3 : Απόκτηση γηπέδων (εκτάσεων) για τις ανάγκες των εγκαταστάσεων του έργου, προϋπολογισμού 144.500 €

Υποέργο 4 : Μετατοπίσεις δικτύων ΟΚΩ, προϋπολογισμού 300.120 €

Υποέργο 5 : Απόκτηση βυτιοφόρου οχήματος, προϋπολογισμού 61.500 €

Υποέργο 6 : Τεχνικός Σύμβουλος υποστήριξης, προϋπολογισμού 344.400 €.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ για τον δρόμο Μαλανδρίνου-ΛιδορικίουΜε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν τα τεύχη της γεωτεχνικής έρευνας για την ολοκλήρωση της μελέτης «Γεωτεχνική έρευνα για την ολοκλήρωση μελετών της Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορίκι στο τμήμα Μαλανδρίνο – Λιδορίκι».
Η μελέτη με πίστωση 755.000€ αφορά την ολοκλήρωση μελετών της Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου στο τμήμα Μαλανδρίνο – Λιδορίκι, μέρος της οποίας είναι η γεωτεχνική έρευνα.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή την απόφαση ψήφισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Περίληψη – Διακήρυξη Δημοπρασίας – Κληροδότημα Κοντώση Δήμου Δωρίδος

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Κυριακή και από ώρα 10.00 έως 12:00 εκτίθενται σε αρχική πλειοδοτική δημόσια δημοπρασία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Α.Ν. 2039/39 και αυτών του Β.Δ. 30/11-4/12/1939 με την σύμπραξη εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η εκμίσθωση των κάτωθι ακινήτων:

1. Του με στοιχεία Α-1 διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Αλκμάνος 8 και Σισίνη, επιφάνειας 98 μ2, στο οποίο ανήκει ως παρακολούθημα η με στοιχεία ΥΣ1 θέση στάθμευσης της πυλωτής, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Κοντώση του Δήμου Δωρίδος, με τιμή εκκίνησης τα 640 € για κατοικία και τα 1145€ για επαγγελματική στέγη.
2. Του με στοιχεία Α-2 διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Αλκμάνος 8 και Σισίνη , επιφάνειας 75 μ2, στο οποίο ανήκει ως παρακολούθημα η με στοιχεία ΥΣ2 θέση στάθμευσης της πυλωτής, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Κοντώση του Δήμου Δωρίδος, με τιμή εκκίνησης τα 515 € για κατοικία και τα 946€ για επαγγελματική στέγη.

3. Του με στοιχεία Β-1 διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου, που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Αλκμάνος 8 και Σισίνη, επιφάνειας 84 μ2, στο οποίο ανήκει ως παρακολούθημα η με στοιχεία ΥΣ3 θέση στάθμευσης της πυλωτής, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Κοντώση του Δήμου Δωρίδος με τιμή εκκίνησης τα 575 € για κατοικία και τα 1022€ για επαγγελματική στέγη.
4. Του με στοιχεία Γ-1 διαμερίσματος του τρίτου ορόφου, που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Αλκμάνος 8 και Σισίνη, επιφάνειας 98 μ2, στο οποίο ανήκει ως παρακολούθημα η με στοιχεία ΥΣ4 θέση στάθμευσης της πυλωτής, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Κοντώση του Δήμου Δωρίδος με τιμή εκκίνησης τα 705 € για κατοικία και τα 1240€ για επαγγελματική στέγη.

5. Του με στοιχεία Γ-2 διαμερίσματος του τρίτου ορόφου, που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Αλκμάνος 8 και Σισίνη, επιφάνειας 75 μ2, στο οποίο ανήκει ως παρακολούθημα η με στοιχεία ΥΣ5 θέση στάθμευσης της πυλωτής, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Κοντώση του Δήμου Δωρίδος με τιμή εκκίνησης τα 565 € για κατοικία και τα 1025€ για επαγγελματική στέγη.
6. Του με στοιχεία ΣΤ-1 διαμερίσματος του έκτου ορόφου, που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Αλκμάνος 8 και Σισίνη , επιφάνειας 51 μ2, στο οποίο ανήκει ως παρακολούθημα η με στοιχεία ΥΣ6 θέση στάθμευσης της πυλωτής, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Κοντώση του Δήμου Δωρίδος με τιμή εκκίνησης τα 415 € για κατοικία και τα 670€ για επαγγελματική στέγη.

7. Της με στοιχεία ΥΑ-1 αποθήκης του υπογείου, που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Αλκμάνος 8 και Σισίνη, επιφάνειας 6,10 μ2, ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Κοντώση του Δήμου Δωρίδος με τιμή εκκίνησης τα 50 € .
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο γραφείο της δικηγόρου Αθηνών ΘΕΚΛΑΣ Α. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ επί της οδού Αργυροκάστρου 3 (Γουδή), Τ.Κ. 15773 Ζωγράφου και ώρες από 10.00 έως 12.00.

Ως εγγύηση για τη συμμετοχή στη δημοπρασία ορίζεται το 5% του ελαχίστου όρου προσφοράς για όλη τη μισθωτική περίοδο (τουλάχιστον τριετία), δηλ. 1152 €, 927€, 1035€, 1269€ 1017€, 747€ και 90€ αντίστοιχα για κάθε ένα προς μίσθωση ακίνητο με την σειρά που αναφέρονται πάρα πάνω, που θα κατατεθεί σε γραμμάτιο παρακαταθήκης ή εγγυητική επιστολή Τράπεζας αναγνωρισμένης στην Ελλάδα.
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι όροι της από 24-4-2012 διακήρυξης, που θεωρήθηκε με την αριθ.1538 πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Πληροφορίες: Θ. Χριστοφορίδου, τηλ. 6944-735299,
Ο πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος
Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίδος
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος


Υ.Γ Το χρηματικό ύψος των τιμών εκκίνησης καθορίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο


Το κρίσιμο θέμα της μεταφοράς των μαθητών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την νέα σχολική περίοδο 2012-13 καθώς και η επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων του Δήμου Δωρίδας είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο , που θα συνεδριάσει την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 5:00 το απόγευμα στο Λιδωρίκι.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος , τα θέματα που θα συζητηθούν και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους είναι ,

·         Επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)

·        Καταβολή ημερήσιου δικαιώματος επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών που προσέρχονται στους χώρους των λαϊκών αγορών. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)

·         Κάλυψη εξόδων για παράσταση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος στις εργασίες του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ με θέμα «ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κώστας)

·         Ενημέρωση για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Δωρίδος για το έτος 2012-2013 – προσφυγή σε διαπραγμάτευση. (Εισηγητής: Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης )

·         Ορισμός Εκπροσώπων Επιτροπής «Οργανωμένη Εγκατάσταση Πλανοδίων Πωλητών». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)

·        Αποδοχή κυριότητας οχήματος που παραχωρήθηκε στο Δήμο μας από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)