Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Τα έργα που υλοποιούνται στη Φωκίδα από το ΕΣΠΑ παρουσίασε ο Κλ.Περγαντάς

Στην πρόοδο των έργων του ΕΣΠΑ, που υλοποιούνται  στον χώρο της Φωκίδας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχος κατά την σημερινή του επίσκεψη στους Δελφούς.

Αναλυτικότερα, επεσήμανε: «Όπως σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, έτσι και στη Φωκίδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σημαντικός αριθμός έργων σε όλους σχεδόν τους τομείς.

-      “Αναβάθμιση και επέκταση υπάρχοντος συστήματος πυρόσβεσης αρχαιολογικού χώρου Δελφών”, και  “Εξασφάλιση αρχαιολογικού χώρου Δελφών, κατασκευή μεταλλικού τοίχου ανάσχεσης” συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. €, και τα οποία αποτελούν σημαντικότατες παρεμβάσεις  τόσο για την ασφάλεια όσο και για την πολιτιστική και τουριστική αξιοποίηση του διεθνούς αυτού αρχαιολογικού χώρου.

-      Γίνεται η αξιολόγηση της πρότασης με τίτλο: “Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Δελφών”, προϋπολογισμού 600 χιλ. €.

-      Για την τουριστική αξιοποίηση έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης του έργου “ Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού”, προϋπολογισμού 15, 3 εκατ. €.

-      Έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση της Διακήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη Στρατηγικού Επενδυτή, για την εκπόνηση μελέτης, την κατασκευή και τη χρηματοδότηση υπολειπομένων έργων τουριστικού λιμένα Ιτέας, ο οποίος θα αναλάβει την εκμετάλλευση, λειτουργία και συντήρηση του Λιμένα για 25 χρόνια.

-      Εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή της Ε. Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου από την Αγία Ευθυμία ως τις νέες  φυλακές του Μαλανδρίνου, με 11,5 εκ. € από το ΕΣΠΑ.

-      Ολοκληρώνεται ο δρόμος Αθανάσιος Διάκος – Καστριώτισσα, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €.

-      Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την άμεση δημοπράτηση του δρόμου «Ιτέα - Γαλαξίδι», προϋπολογισμού 50 εκ. €.

-      Το έργο του “παραλίμνιου αγωγού λυμάτων Μόρνου”, προϋπολογισμού 17 εκ. € βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της μελέτης και αναμένεται άμεσα η δημοπράτησή του.

-      Εξελίσσεται το έργο: “Άρδευση Ελαιώνα”, προϋπολογισμού 20,3 εκ. €, ενταγμένο στο Πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”. Εκτελούνται τοπογραφικές εργασίες αποτύπωσης για τη μελέτη εφαρμογής του έργου.

Μέσα στις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση για το έργο της αποπεράτωσης κτιριακών εγκαταστάσεων παραρτήματος του ΤΕΙ Λαμίας στην Άμφισσα με προϋπολογισμό 7,1  εκ. €.

Επίσης, έχουν ενταχθεί 8 έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ συνολικού προϋπολογισμού 1,55 εκ. €. Τα 6 έργα αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί (Παρνασσός, Τολοφώνας, Γαλαξίδι, Βαρδούσια, Λιδωρίκι, Καλλιέων). Ένα έργο βρίσκεται στην φάση υλοποίησης (Δελφοί) και  ένα έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης (Δεσφίνα, Άμφισσα, Γαλαξίδι).

Στον τομέα των υδρεύσεων έχουν ενταχθεί 3 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. €, από τα οποία δύο βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης (Τολοφώνας, Ιτέα) ενώ σε διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται η ύδρευση της Άμφισσας.

Στον τομέα χωροταξίας έχουν ενταχθεί 4 έργα συνολικού προϋπολογισμού 591 χιλ. € και συγκεκριμένα το ΓΠΣ Ιτέας και τα ΣΧΟΟΑΠ Γαλαξιδίου, Παρνασσού και Καλλιέων».

Η ενοποίηση από τις τράπεζες

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον μακρύ δρόμο για την ενοποίηση και την αντιμετώπιση της κρίσης, πραγματοποίησε η Ευρώπη κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής. Ένα βήμα καλά μελετημένο (τούτη τη φορά), το οποίο αποσυμπιέζει την Ισπανία και την Ιταλία, στέλνει ένα μήνυμα πολιτικής βούλησης στις επιθετικές αγορές και δημιουργεί νέες θεσμικές βάσεις για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η Ευρώπη, με βάση τις τελευταίες αποφάσεις των ηγετών της στις Βρυξέλλες, δείχνει να πιστεύει, πλέον, ότι χωρίς την επανα-συναρμολόγηση του τραπεζικού της συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και χωρίς την ανάπτυξη και την ενίσχυση του Νότου, δεν μπορεί να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση και να παραμείνει βιώσιμο το ευρώ.

Η Ευρώπη, έστω και με ρυθμούς αργούς, δείχνει να ξυπνάει, δείχνει να αλλάζει και  μαζί της να κάνει στροφή και η Γερμανία, συνειδητοποιώντας τους μεγάλους κινδύνους που διατρέχει και η ίδια από μία τυχόν διάλυση του ευρω-συστήματος.

Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής, για την ενιαία εποπτεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών απ ευθείας από το EFSF ή τον ESM και όχι από τις κυβερνήσεις και τα κράτη μέλη, αποτελούν εξαιρετικά θετικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και της ενοποίησης της οικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη.

Είναι φύσει αδύνατον, όπως μεταδίδουν τα επιτελεία των Ευρωπαίων ηγετών από τις Βρυξέλλες, να μιλάς για οικονομική ανάπτυξη χωρίς να έχεις βάλει πάλι μπροστά τη λοκομοτίβα των σύγχρονων οικονομιών που είναι οι τράπεζες. Χωρίς ένα γερό τραπεζικό σύστημα, προσθέτουν, δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης.

Επίσης, όμως, είναι φύσει αδύνατον να προσδοκάς και να προσβλέπεις σε οικονομική ένωση της Ευρώπης και να μην έχεις προηγουμένως προχωρήσει σε ενοποίηση του κεντρικού πυλώνα των οικονομιών, δηλαδή σε ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Αυτή η μεγάλη (έως τώρα) έλλειψη, είναι και ένα από τα αίτια της κρίσης στην Ευρωζώνη, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Οι επόμενες αποφάσεις που θα συμπληρώνουν το θεσμικό πλαίσιο της ενοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και οι οποίες θεωρούνται αναγκαίες στο κοντινό μέλλον, είναι το ενιαίο σύστημα εγγύησης των καταθέσεων, ο ενιαίος μηχανισμός αξιολόγησης των κινδύνων και η επέκταση της εποπτείας στα hedge funds και τα equity funds.

Ιδανικό μέτρο πολιτικής για το χρηματοοικονομικό σύστημα της Ευρώπης και την ολοκλήρωση του, αλλά και γενικώς για την αντιμετώπιση του χρέους των ευρωπαϊκών κρατών, την υπέρβαση της κρίσης και την είσοδο της Ευρώπης στην ανάπτυξη, θα είναι η διεύρυνση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έτσι ώστε να μπορεί να τροφοδοτεί με φρέσκο χρήμα τις ανάγκες του EFSF/ESM. Για να περιοριστούν η επιβάρυνση των κρατικών προϋπολογισμών και το χρέος.

Άλλωστε, με την απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους κεντρικούς ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, τα ίδια τα κράτη μέλη δεν επιβαρύνονται με πρόσθετο χρέος από τη διαδικασία αυτή.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, για παράδειγμα, εφόσον – όπως ελπίζουμε και είναι λογικό – εφαρμοστεί η απ ευθείας ανακεφαλαιοποίηση, το ελληνικό χρέος θα ελαφρυνθεί κατά 40-50 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20-25% του ΑΕΠ.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από τη Δωρίδα


Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Ιουλίου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα  9 Ιουλιου στις 6:00 το απόγευμα  στο Λιδωρίκι  το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας με σειρά σημαντικών θεμάτων .

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που απέστειλλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος τα θέματα και οι εισηγητές τους είναι : 1. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ», (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ζουμά Βασιλική)                                                                               
 2. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ»,  (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ζουμά Βασιλική)
 3. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ», (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ζουμά Βασιλική)        
 4. Παράταση προθεσμίας της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΔΑΣΙΚΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ» του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ζουμά Βασιλική)
 5. Κανονισμός Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Κοκμοτός Αθανάσιος)                                        
 6. Κανονισμός Κοιμητηρίων Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής Δημοτικός Σύμβουλος Κατσούδας Αθανάσιος)                                                              
 7. Επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο Δωρίδος – σύναψη προγραμματικής σύμβασης». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)                   
 8. Αγορά δύο (2) επιβατηγών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης του προσωπικού στο Δήμο Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)                       
 9. Ίδρυση Κοιμητηρίου στον οικισμό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Καλλιθέας, Δ.Ε Τολοφώνας Δήμου Δωρίδος (Εισηγητής Δημοτικός Σύμβουλος Κατσούδας Αθανάσιος)
 10. Ανεπιτήρητα βοοειδή – περιαστική βόσκηση πλησίων ορίων και κοινωφελών εγκαταστάσεων οικισμού Τρικόρφου Φωκίδος. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Κοκμοτός Αθανάσιος)
 11. Ανεπιτήρητα βοοειδή – περιαστική βόσκηση πλησίων ορίων και κοινωφελών εγκαταστάσεων οικισμού Φιλοθέης Φωκίδος. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Κοκμοτός Αθανάσιος)           
 12. Ανεπιτήρητα βοοειδή – είσοδος και βόσκηση σε δημοτική περιφέρεια Δήμου Δωρίδος από περιφέρεια όμορου Δήμου. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Κοκμοτός Αθανάσιος)
 13. Γνωμοδότηση για τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 18,4 MW της εταιρείας «E.D.F. E.N GREECE Α.Ε. & ΣΙΑ – ΦΩΚΙΔΑ 4 Ε.Ε.» στη θέση «Τρεις Βρύσες – Κάτω Λακώματα – Δημούλη - Μαραθάκια» του Δήμου Δωρίδος Ν. Φωκίδας. (Εισηγητής Δημοτικός Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)
 14. Γνωμοδότηση για τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 16,1 MW της εταιρείας «E.D.F. E.N GREECE Α.Ε. & ΣΙΑ – ΦΩΚΙΔΑ 6 Ε.Ε.» στη θέση «Μικρόβουνο» του Δήμου Δωρίδος Ν. Φωκίδας. (Εισηγητής Δημοτικός Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)        
 15. Χαρακτηρισμός δημοτικού δρόμου ΚΟΥΠΑΚΙ – ΜΠΟΤΖΑΝΗ σε επαρχιακό δρόμο. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)
 16. Ορισμός θέσεων Αιγιαλού & Παραλίας προς παραχώρηση της απλής χρήσης αυτών με δημοπρασία για το έτος 2012. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)
 17. Καθορισμός Τμημάτων Κοινοχρήστων χώρων που παραχωρούνται για χρήση για το έτος 2012 σε δικαιούχους /ενδιαφερόμενους χωρίς δημοπρασία (όμοροι). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)                                                                           
 18. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου οικ. έτους 2012, τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έργων οικ. έτους 2012 και ψήφιση πιστώσεων. (Εισηγητής: Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)
 19. Τρόπος εκτέλεσης της σύμβασης «Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Δωρίδος 2012-2013». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)

Σχεδιασμός προστασίας από σεισμούς

Με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων» συνεδρίασε μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχου  Φωκίδας  Παναγιώτας Γαζή, το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Την συνάντηση άνοιξε η Αντιπεριφερειάρχης η οποία ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες συνεργασία στην πρόληψη αφενός και στην αντιμετώπιση αφετέρου των επικίνδυνων φαινομένων. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη προσεισμικού ελέγχου κτιρίων καθώς και της άσκησης εκπαίδευσης του πληθυσμού, τον καθορισμό χώρων συγκέντρωσης του πληθυσμού ανά περιοχή της κάθε πόλης και τρόπο μετάβασης σε αυτούς.

Στη συνέχεια ο Κ.Τσιόφας Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρθηκε στην οργάνωση των χώρων καταυλισμού απο τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και των Δήμων (Δ/νση Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) υπεύθυνες για την διαχείριση υλικών, οργάνωση των χώρων καταυλισμού (σκηνές, κουβέρτες κ.λ.π.) να εξασφαλίσουν τα αναγκαία υλικά σε περίπτωση προσωρινής διαβίωσης σεισμοπλήκτων στους προκαθορισμένους χώρους καταυλισμού.

Ο Κ.Αντωνούλας Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μίλησε για τη συλλογή πληροφοριών και εκτίμηση των επιπτώσεων, με στόχο την ορθολογική διαχείριση των χώρων και την ιεράρχηση των δράσεων Πολιτικής προστασίας. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης ασκήσεων στα σχολεία και στην καταγραφή του μηχανολογικού εξοπλισμού και των χειριστών της Περιφερειακής Ενότητας. Τέλος, επεσήμανε την χρησιμότητα της διάνοιξης αποκλεισμένων δρόμων, για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων των σωστικών συνεργείων προς και από την πληγείσα περιοχή, τις νοσοκομειακές μονάδες κ.λ.π.

Στην παρέμβασή του ο Α. Καραναστάσης Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήματος Ανατολικής Στερεάς και αναφέρθηκε στο προσεισμικό έλεγχο κατασκευών, και πόσο σημαντικό είναι να γίνει υποχρεωτικός για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ο έλεγχος στατικής επάρκειας. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να συσταθούν μόνιμες επιτροπές ελέγχου, ανά περιοχή, από μηχανικούς υπαλλήλους των κατά τόπων Δ.Τ.Υ. της Περιφέρειας, των Δήμων, και ιδιώτες μηχανικούς μέλη του τμήματος που θα έχουν ως πρόσθετη υποχρέωση την ανασύσταση και τήρηση – ενημέρωση των φακέλων μελετών των κτιρίων αυτών και σε δεύτερη φάση της ψηφιοποίησης τους.

Το λόγο πήρανε 'ολοι οι παρευρισκόμενοι και κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών  φαινομένων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης  Π. Γαζή, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Κ. Τσιόφας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος  Κ. Αντωνούλας και ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κος Δασκαλόπουλος, ο  Ι. Ράπτης Αντιδήμαρχος Δωρίδας, ο Διοικητής Π.Υ. Νομού Φωκίδας Ε. Ιωάννου, ο Υποδιευθυντής Α.Δ. Φωκίδας Α. Ζανιάς, ο Διοικητής Π.Υ. Ναυπάκτου Δ. Κοντογιάννης, ο Υποδιοικητής Π.Υ. Ιτέας Ν. Μποτίτσης, ο Υπολιμενάρχης Ιτέας Η. Γκούλτας, ο  Ν. Μάνιος Αναπληρωτής Δασάρχης Άμφισσας, η  Κ. Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Δελφών, η Σ. Αθανασοπούλου Προϊσταμένη  Δημόσιας Υγείας & Κ. Μέριμνας, , ο  Δ. Μουτσέλης εκπρόσωπος Δ. Δελφών, ο  Ε. Δελλής εκπρόσωπος Δ. Δελφών, η  Α. Τσαρούχα από την Ι΄ Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων Δελφών, ο  Π. Μιχαλάκης από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κης, η  Β. Καραμπελά Προϊσταμένη Μηχανολογικού Εξοπλισμού, ο  Ι. Λουκάς εκπρόσωπος Δελφοί – Δίστομο Α.Μ.Ε., ο  Ε. Τσάρκος εκπρόσωπος «Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης», ο  Τ. Δροσόπουλος, εκπρόσωπος Συλλόγου «Κρισσαίος», ο Πρόεδρος  Α. Καραναστάσης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δ. Κουβέλης του Τεχνικού Επιμελητηρίου  - Τμήματος Ανατολικής Στερεάς.

Το νέο προεδρείο και πρώτες αποφάσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοίκηση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής.

Το νέο προεδρείο έχει ως εξής :

Πρόεδρος :   Καραγεωργοπούλου Κωνσταντίνα

Αντιπρόεδρος :   Τσιούστας Κωνσταντίνος

Γραμματέας :   Παλιούρα Αγαθή

Ταμίας :   Μπάμπος Βασίλειος

Μέλος :   Λακουμέντας Δημήτριος

Στην πρώτη του συνεδρίαση το  νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι.
Η πρώτη αφορά την ¨βραδιά νεολαίας¨ που θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα αποφασισθεί στη περιοχή ¨Κτίρια Ευπαλίου¨ .

Η δεύτερη , επίσης σε ημερομηνία που θα αποφασισθεί , αφορά εκδήλωση σε πλατεία του Ευπαλίου , με μουσική και φαγητά που θα ετοιμαστούν από γυναίκες του Εκπολιτιστικού Συλλόγου .

Αποφασίστηκε επίσης η γρήγορη ανακαίνιση του κτιρίου στη περιοχή ¨Αμπλας¨, που παραχωρήθηκε στο Σύλλογο από τον Δήμο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις δραστηριότητες του Συλλόγου .  

Έγινε το πρώτο βήμα δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων με Λίμνη

Με επιτυχία η διοργάνωση ημερίδας από τον Δήμο Δωρίδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Δωρίδος για τη δημιουργία Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες από Δήμους με λίμνες που θα αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα του Ευρωπαϊκού Δικτύου και συγκεκριμένα οι Δήμαρχοι, Αγρινίου  Μοσχολιός Παύλος, Θηβαίων  Νικολάου Σπυρίδων, Λίμνης Πλαστήρα  Τσιαντής Δημήτριος,, Ναυπακτίας  Γιάννης Μπουλές, Ορχομενού  Ξηρογιάννης Κωνσταντίνος. Οι Αντιδήμαρχοι ως εκπρόσωποι των Δημάρχων, Αγράφων  Δημητρόπουλος Χρήστος, Μαραθώνα  Στάμος Χρήστος, Καρδίτσας Καραγιάννης Νικόλαος και Σοφάδων  Τσέλιος Φώτης.
Την συμμετοχή τους στο δίκτυο δήλωσαν τόσο ο Δήμαρχος Καστοριάς, που λόγω της επίσκεψης του Πατριάρχη στην πόλη του δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην ημερίδα, όσο και ο Δήμαρχος Αργιθέας που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Οι συμμετέχοντες Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι με συντομία παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά των λιμνών των περιοχών τους και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στα κοινά προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης των παραλίμνιων περιοχών. Τέλος μετά από συζήτηση κατέληξαν στο βασικό προσχέδιο καταστατικού του Δικτύου καθώς και τις άμεσες επόμενες ενέργειες για την περαιτέρω οργάνωση και την διαδικασία της αδελφοποίησης.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, μεταξύ άλλων, έθεσε τα βασικά σημεία και επιδιώξεις του δικτύου τονίζοντας ότι: “Κομβικοί στόχοι είναι καταρχήν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν την προστασία των λιμνών και των παραλίμνιων περιοχών. Παράλληλα θα πρέπει να επιδιώξουμε την ανταλλαγή απόψεων διαχείρισης με άλλους Δήμους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από τις πολυετείς εφαρμοσμένες πρακτικές, κυρίως του εξωτερικού, στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, ευελπιστούμε ότι θα εντοπίσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης για τους Δήμους μας.”
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας  Παναγιώτα Γαζή, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Παγίων  Μηνάς Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας & Δήμαρχος Μώλου Αγ. Κωνσταντίνου,  Ευάγγελος Τετριμίδας, ο  Αποστόλου Δημήτρης, Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, ο  Ξένος Βασίλης, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας πρώην Δήμαρχος Αλίμου Αττικής, οι οποίοι συμμετείχαν με τις τοποθετήσεις τους στην συζήτηση.

Βασικός εισηγητής στην ημερίδα ήταν ο  Αντώνης Καρβούνης, Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος “Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013”, ο οποίος ανέλυσε και τα τυπικά βήματα της σύστασης του Ευρωπαϊκού αυτού Δικτύου.
Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Φράγμα του Μόρνου και γεύμα στην πλατεία του Λιδωρικίου, όπου συζητήθηκαν περαιτέρω τα θέματα που τέθηκαν στην ημερίδα.

Ο Δήμος Δωρίδος, και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης ευχαρίστησε  τις αντιπροσωπείες των Δήμων για την υποστήριξη και συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων με Λίμνη, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της ημερίδας.

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Διακήρυξη εκμίσθωσης ακινήτου Τολοφώνας από τον Δήμο Δωρίδας


Σε πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία προχωρά ο Δήμος Δωρίδας για την  εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, ισογείου Καταστήματος επιφάνειας 60 τ.μ. περίπου, ιδιοκτησίας του Δήμου Δωρίδος, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Τολοφώνος Δήμου Δωρίδος (πρώην Κοινοτικό Κατάστημα).

Η δημοπρασία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνος του Δήμου Δωρίδος που βρίσκεται στην Ερατεινή, την 17η Ιουλίου 2012, ημέρα Τρίτη και από ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 11:00 π.μ. ,ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί οι ενδιαφερόμενοι αφού προσκομίσουν γραμμάτιο κατάθεσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ποσού 84,00 ευρώ υπέρ του Δήμου.

Οι συμμετέχοντες στην δημοπρασία είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση από την οικονομική υπηρεσία ότι δεν οφείλουν στο Δήμο Δωρίδος, καθώς και οι εγγυητές τους που θα υπογράψουν το πρακτικό της δημοπρασίας και το σχετικό συμφωνητικό. Επιπλέον θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν λάβει γνώση και αποδέχονται όλους τους όρους της διακήρυξης.

Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Γραφείο γραμματείας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Πληροφορίες : Π. Μηλιώνη (Δήμος Δωρίδος -Δ.Ε. Ευπαλίου -33056 Ευπάλιο)
– Θ. Δούκα (Δήμος Δωρίδος -Δ.Ε.Τολοφώνος-33058 Ερατεινή)
Τηλέφωνα: 2634350015 – 2266032301 (εσωτ.3) FAX: 2634051228 – 2266032323

Αντίγραφο της διακήρυξης, η οποία έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ : Β414Ω9Ζ-Σ6Ω, χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση.

Ανοίγει από αύριο τις πύλες της στην Ιτέα η 8η Γενική Έκθεση ¨ Φωκίδα 2012 ¨

Ανοίγει αύριο  Τετάρτη  4 Ιουλίου τις πύλες της η 8η Έκθεση Γενικού Ενδιαφέροντος «ΦΩΚΙΔΑ 2012».

Θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 4 έως και 8 Ιουλίου 2012 στην Μαρίνα της Ιτέας.

 Η Έκθεση  «Φωκίδα 2012» που καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης παραγωγών και εμπόρων , συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του παραγωγικού κόσμου της Περιφέρειας , καθώς αποτελεί μοχλό ανάπτυξης τόσο της παραγωγικής διαδικασίας όσο και της
προώθησης προϊόντων καθώς τα εκθέματά της αντιπροσωπεύουν σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

 Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας Γ. Γαζής «πιστεύουμε ότι στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που όλοι βιώνουμε , η Έκθεση θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας καθώς και στην ανάπτυξή του».

 Το Επιμελητήριο Φωκίδας , στα μέλη του , που θα  συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση της Έκθεσης , θα καλύψει τμήμα της σχετικής δαπάνης με ποσοστό 40% του κόστους ενοικίου του περιπτέρου τους.

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Αποκατάσταση ζημιών δρόμου Φιλοθέης σε τμήμα της εθνικής Ευπαλίου-Άμφισσας

Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο «Αποκατάσταση τμημάτων δρόμου της Παλαιάς εθνικής οδού Άμφισσας – Φράγμα Μόρνου – Ευπάλιο στο ύψος της Φιλοθέης» ... προϋπολογισμού 100.000€.

 Η υφιστάμενη κατάσταση του οδοστρώματος εγκυμονούσε κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα καθώς σε δυο τμήματα υπήρχε καθίζηση της δεξιάς λωρίδας μήκους 25μ. και 45μ. αντίστοιχα.

 Για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφής, επίχωσης με λιθοριπή, θα κατασκευασθεί οπλισμένη τσιμεντόστρωση και ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση σε όλο το μήκος και πλάτος του δρόμου. Επίσης θα κατασκευασθεί ασφαλτική ισοπεδωτική σε τμήματα του δρόμου που θα υποδειχθούν συνολικού μήκους 180μ.

 Με το πέρας των συγκεκριμένων εργασιών θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης των συγκεκριμένων τμημάτων

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ. Σ. Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου


Με ρεκόρ συμμετοχής που έφτασε τους 245 ψηφοφόρους , σχεδόν διπλάσιους από άλλες φορές, έγιναν  σήμερα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ευπαλίου .

Εξελέγησαν οι Καραγεωργοπούλου Ντίνα, Τσιούστας Κώστας, Μπάμπος Βασίλης , Λακουμέντας Δημήτρης , και Παλιούρα Αγαθή .

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι πέντε εκλεγέντες θα συνέλθουν για την εκλογή του νέου Προεδρείου του Συλλόγου .

Αναλυτικά στις εκλογές ψήφισαν 245 πολίτες , βρέθηκαν 4 άκυρα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι έλαβαν :

1. Καραγεωργοπούλου Κων/να του Δημητρίου …………..  136

2. Τσιούστας Κωνσταντίνος του Γεωργίου  …………………. 129

3. Μπάμπος Βασίλειος του Παναγιώτη    ……………………..  118

4. Λακουμέντας Δημήτριος του Βασιλείου    ………………...  115

5. Παλιούρα Αγαθή του Θεοδώρου          ……………………...     96

6. Τσόλκα Καλλιόπη του Αναστασίου   ……………………….     85

7. Μπραούνος Γεώργιος  του Νικολάου      .…………………..   68

8. Παπακωνσταντίνου Θεώνη του Γεωργίου  ………………   68

9. Τιγγινάγκας Γεώργιος του Σπύρου    ………………………..   45

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται και οι δύο υποψήφιοι , ο Σερεντέλλος Χρήστος του Θεοδώρου με 56 ψήφους και ο Πριόβολος Δημήτρης του Επαμεινώνδα με 36 ψήφους.

Το σχέδιο Στουρνάρα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Το σχέδιο δράσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση που θα επιχειρήσει να προωθήσει από τη νέα του θέση ως υπουργός Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας, αντανακλάται σε πρόσφατη μελέτη - πρόταση του ΙΟΒΕ -του οποίου προΐστατο ο κ. Στουρνάρας- για 10 δέσμες μέτρων-καταλύτες που θα έχουν στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την υπέρβαση των εμποδίων που αναστέλλουν την προσέλκυση επενδύσεων.

Η Μελέτη για την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας προκύπτει από τη γνώση και την εμπειρία που έχει προκύψει από τον τρόπο που αντιμετώπισαν την κρίση άλλες χώρες στο παρελθόν όπως η Σουηδία, η Βρετανία, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και αξιοποιεί τις μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία στο παρελθόν. Πρόκειται για μια νέα ιεράρχηση κινήσεων οργάνωσης, διοίκησης, αλλά και νέα στοχοθέτηση και ανάληψη ευθυνών ώστε οι ενέργειες να είναι αποτελεσματικές και τα αποτελέσματα μετρήσιμα.
Οι πέντε πρώτες δράσεις αφορούν το οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο και οι επόμενες πέντε αφορούν τη διευκόλυνση επενδύσεων και την υλοποίηση της ανάπτυξης.
Αναλυτικά οι δέσμες δράσεων είναι:

1. Σύσταση ενός Κέντρου Διακυβέρνησης
Το Κέντρο θα έχει άμεση αναφορά στον Πρωθυπουργό και θα διαμορφώνει προϋπολογισμό ανά υπουργείο. Στο Κέντρο Διακυβέρνησης θα συμμετέχουν managers και όχι πολιτικοί και θα ελέγχει τη ροή των δαπανών ανά τομέα και την αποτελεσματικότητά τους. Η κεντρική ομάδα 15-20 στελεχών managers που θα έχουν τη γενική εποπτεία όπως το Project Management Office (PMO).

Κάτι ανάλογο είχε εφαρμοστεί με επιτυχή αποτελέσματα από τον Τόνυ Μπλαιρ στη Βρετανία, αλλά και στη Σουηδία και τον Καναδά.
2. Εφαρμογή Νόμων

Μέριμνα ώστε να εφαρμόζεται ότι αποφασίζεται και όχι μόνο να νομοθετείται. Η καθυστέρηση της εφαρμογής των νόμων έχει μεγάλο κόστος. Πρέπει να κωδικοποιηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία και να αναλύονται οι επιπτώσεις κάθε νέας νομοθεσίας.

3. Βελτίωση Δημόσιας Διοίκησης
Στόχος να αποκοπεί από τον κομματικό μηχανισμό και να τεθούν όροι ιδιωτικού τομέα. Να είναι μόνιμοι οι Γενικοί Γραμματείς.

4. E-Government για τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Το κράτος θα ωφεληθεί από τη μείωση του κόστους τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη μεγαλύτερη διαφάνεια. Επίσης η ψηφιακή ανίχνευση στοιχείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Οι δράσεις προς την ταχύτερη ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα 2 δισ. ευρώ κονδύλια του ΕΣΠΑ για την Ψηφιακή Σύκλιση. Οι δράσεις περιλαμβάνουν υποχρεωτική υποβολή αιτήσεων και έκδοση μέσω διαδικτύου δημόσιων εγγράφων, αξιοποίηση της διάδοσης των κινητών συνδέσεων για την επιτάχυνση της επικοινωνίας πολίτη – κράτους, την απαίτηση για όλες τις επιχειρήσεις που υλοποιούν δημόσιες συμβάσεις να εκτελούν όλες τις προμήθειές τους ηλεκτρονικά (προσφορές τιμολόγια κλπ.).

5. Νέα Ενιαία Αρχή Πάταξης Διαφθοράς που θα συνεργάζεται με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Στην Αρχή θα μεταφερθεί η συνολική ευθύνη η οποία θα συνεργάζεται με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Έρευνα, προβολή και παραπομπή στην δικαιοσύνη υποθέσεων διαφθοράς. Οι διαδικασίες της δεν θα μπορούν να παρεμποδίζονται αλλά αντίθετα νομοθετικά θα συνεπικουρούνται από κάθε δημόσια υπηρεσία και ιδιαίτερα τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

6. Απλοποίηση διαδικασιών για την προσέλκυση επενδύσεων.
Επιτάχυνση της απόσυρσης όλων των εμποδίων στην υλοποίηση επενδύσεων. Το Invest In Greece, να γίνει Κεντρικό αδειοδοτικό όργανο επενδύσεων.

Για όλες τις επενδύσεις μια Αρχή. Το Invest in Greece θα λειτουργεί ως κεντρικό αδειοδοτικό όργανο, θα διαβιβάζει στις αρμόδιες υπηρεσίες, τα απαιτούμενα έγγραφα και θα παρακολουθεί το φάκελο της κάθε επένδυσης. Με υπεύθυνη δήλωση του επενδυτή, θα υποβάλλεται με την υποβολή του φακέλου για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών αλλά και με ανάληψη της ευθύνης προσκόμισης οποιουδήποτε άλλου εγγράφου απαιτείται εντός τακτής προθεσμίας η επένδυση θα προχωρά. Με αυτό τον τρόπο η ευθύνη μετατίθεται στον επιχειρηματία. Σύσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενός νέου τμήματος ταχύρρυθμης συζήτησης και έκδοσης αποφάσεων με αρμοδιότητα τη δικαιοδοτική κρίση επί επενδύσεων που θα χαρακτηρίζονται εκ του νόμου ως στρατηγικού ενδιαφέροντος.
7. Επιτάχυνση Αποκρατικοποιήσεων

Σε περίπτωση που μετά το 2014 δεν έχει ολοκληρωθεί το μέχρι τότε σκοπούμενο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προτείνεται η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου σε οργανισμούς όπως η ΕΤΕπ ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με άμεση εξόφληση μέρους του δημόσιου χρέους με το τίμημα. Εκσυγχρονισμός συστήματος ιδιαίτερα σε θέματα αξιοποίησης γης μπορεί να γίνει και με τη δημιουργία νέων θεσμών όπως η «Επιφάνεια».

8. Σταθεροποίηση φορολογικού πλαισίου
Καθιέρωση φορολογικού πλαισίου για επιχειρήσεις και επενδύσεις για διάστημα τουλάχιστον 10 ετών. Οι αλλαγές του θα απαιτούν ενισχυμένη πλειοψηφία της Βουλής.

Άμεση αποπληρωμή / συμψηφισμός όλων των οφειλόμενων πληρωμών του δημοσίου προς της επιχειρήσεις. Καθιέρωση τοκοχρεολυσίων σε περιπτώσεις καθυστερημένων που υπολογίζονται περί τα 6,5 δις. ευρώ. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για συνεπείς εταιρείες και φορείς.

9. Ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εφαρμογή του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και να μην περικόπτεται για να επιτευχθούν δημοσιονομικοί στόχοι. Έμφαση να δοθεί σε συμφωνίες παραχώρησης για την αξιοποίηση των υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια , αυτοκινητόδρομοι, τουριστικές εγκαταστάσεις. Μια ειδική περίπτωση μπορεί να αποτελέσουν τα δημόσια νοσοκομεία με υπερβάλλουσα δυναμικότητα. Οι διαδικασίες θα μπορούσαν να επιταχυνθούν εάν το ΤΑΙΠΕΔ ή μια άλλη κατάλληλη δημόσια υπηρεσία αποκτούμε με Συνταγματική πρόβλεψη σε σύντομη αποκλειστική προθεσμία, τη δυνατότητα καθορισμού χρήσεων γης επί των Δημοσίων Ακινήτων.

10. Εξασφάλιση ρευστότητας με την ενίσχυση του ρόλου της Τράπεζα της Ελλάδας και με ενίσχυση της Εποπτείας.
Η Τράπεζα της Ελλάδος να επενδύσει σε ανθρώπινους πόρους για αποτελεσματική εποπτεία αλλά και την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε συντονισμό με το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Καλύτερη δυνατή εποπτεία για τη βέλτιστη χρήση της στήριξης την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος αλλά και την επινόηση μηχανισμών κινήτρων μέσω της ανακεφαλαιοποίησης για τη διοχέτευση ρευστότητας. Ανάγκη Θέσπισης Ενιαίας Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής